Ti 24.1.2012 HPK - Tappara

  • 10 076
  • 38

Ralph

Jäsen
Nyt on sitten pakko avata vaihteeksi taas itse ketju ja ajoissa, kun odotan tätä ottelua sen verran jännityksellä. Hämeenlinnassa siis pelataan ja kotijoukkue Hämeenlinnan Pallokerho saa nyt vastaansa lähestulkoon paikallisvastustajansa, eli Tampereen Tapparan. HPK on viime viikon mittaan pudonnut sarjataulukossa viimeiselle eli 14. sijalle, kun taas vierailija vääntää vielä paikasta aruingossa, sijalla 11. Piste-eroa joukkueilla on Tapparan hyväksi yhdeksän pistettä, kun kotijoukkue on pelannut 41 ottelua ja vieralija yhden enemmän. Kotona HPK on saalistanut 21 ottelussa 32 pistettä, kun Tappara on vieraskaukaloissaan yhtä monessa ottelussa 19 pistettä.

Loukkaantumisissa vierasjoukkue antaa tasoitusta. Isäntä Kerholta puuttuu illan ottelusta varmuudella loukkaantumisen vuoksi vain kovaottelinen puolustaja, Tuukka Mäkelä. Myös Niko Nieminen huilasi edellisen ottelun, mutta mistään vammasta ei ole ollut puhetta. Vierailija Tapparalta puuttuu loppukauden sivussa oleva sentteri Tuomas Vänttinen, sekä puolustajat Brett Skinner, Joonas Liimatainen sekä Tommi Kovanen.

HPK ei ole pisteillä viimeiseen viiteen ottelut juhlinut. Kotona joukkue on ollut edes lähellä pisteitä, kun toissa viikon lauantaina jyväskyläläisvieraat ottivat vähämaalisesta pelistä maalin voiton. Nyt viime viikolla, Kerho sai ainoat pisteensä viimeiseen viiteen otteluun, kun SaiPa kaatui Teemu Rautiaisen maalilla voittomaalikilpailussa. Vieraissa turpiin on tullut järjestäen Jokereilta, KalPalta ja viimeisimpänä SaiPalta. Vierailija Tapparan nykyvire näyttää paremmalta. Joukkue haki vieraspisteet sekä HIFK:n että Kärppien kotiluolasta ja oli kotona lähellä voittoa sarjakärkeä vastaan. Sitten kahdessa paikallisottelussa irtosi yksi voitto.

HPK:n kultaisinta kypärää kantaa illan ottelussa tutusti pistepörssin 26. sijalta löytyvä kanadalaissentteri Alex Leavitt, joka on iskenyt 26 tehopistettä. Vierailijan tehopelaaja, Jussi Makkonen, löytyy pari sijaa alempaa, pistepörssin sijalta 29. Hänellä on yksi tehopiste vähemmän tehtynä ennen tätä iltaa. Leavittia peesaavat Kerhon pörssissä Niko Nieminen, Mathias Porseland sekä Jukka-Pekka Laamanen. Tapparan sisäisen pörssin sijoilta 2.-4. löytyvät Antti Erkinjuntti, Alexander Barkov jr. sekä Miikka Männikkö.

Rangaistuksia nähtäneen taas tänään, joten eiköhän niihinkin takerruta heti. HPK ottaa Rinkelinmäellä keskimäärin noin 11 minuuttia jäähyjä per peli, joka on liigan keskitasoa. HPK:n alivoimaosaaminenkin kotikaukalossa on keskitasoa, kun omiin menee keskimäärin tuolla samaisella 11 minuutilla. Eli jos HPK pelaa tänään jäähyjen suhteen peruspelin, eli ottaa mahdottomat 11 jäähyminuuttia, omiin uppoaa kertaalleen. Tapparan ylivoimapeli on tosin vieraissa ollut heikkoa, aina liigan huonointa, kun Tappara on tarvinnut keskimäärin 37 minuuttia ylivoimaa, ennenkuin on onnistunut. Tappara ottaa itse jäähyjä samaan tahtiin kuin HPK, mutta heidän alivoimansa on hieman heikompaa. Kerhon ylivoimapeli on kotona ollut pitkään liigan parhaimmistoa, kun ovat tarvinneet seitsemisen minuuttia ylivoima-aikaa maalia kohden. HPK:n jäähykuningas on ollut Niko Nieminen, joka on saanut 63 jääyminuuttia. Tapparan vastaavalle, Kalle Kaijomaalle, on merkitty 10 minuuttia vähemmän.

Molemmilta maalivahdit ovat saaneet pelata ihan kiitettävästi. Kotijoukkueelta enemmän maalille on päässyt Mika Järvinen, joka on pelannut 22 ottelussa, heikolla torjuntaprosentilla, 89,36%. Kiekkoja omiinkin menee liikaa per peli, nimittäin 3,31. Toinen maalivahti, eli Mikko Tolvanen on pelannut vain yhdessä pelissä vähemmän ja torjuntaprosentti näyttääkin edes joltain Järviseen verrattuna. Se on 90,86% ja päästettyjen maalien keskiarvo on 2,78. Vastustajalta enemmän on maalille päässyt Jani Nieminen, jolla sattuu olemaan täysin sama torjuntaprosentti kuin äsken mainitulla Tolvasella. Kiekkoja omiin menee vain keskimäärin enemmän, 2,87 per peli, mutta pelattuja otteluitakin on 32. Tapparan toisella maalivahdilla, Juha Metsolalla, on koko nelikon parhaat tilastot. Hänen torjuntaprosenttinsa on 92,12% ja päästettyjä maaleja 2,64 per peli. Huomiseen otteluun on vaikeaa ennustaa aloittavia maalivahteja, joten veikkaampi tässä näin vain, että maalilla ovat Mikko Tolvanen ja Juha Metsola, joka on viime aikoina saanut pelata enemmän Tapparan maalivahdeista.

Kokoonpanot ovat sitten hankala asia. Vierailijalta en ole juuri sitä seurannut, joten laitan tähän alustavasti heiltä edellisen ottelun miehistöt. Isäntien muistan ulkoa, mutta se voi olla ja toivottavasti onkin, uuden näköinen, kiitos eilisen uutisen. Laitan tähän kuitenkin ne perustutut, jos vaikka niillä mentäisiin taas vielä. Kotijoukkueelta ainakin Otto Paajanen on mahdollisesti mukana.

HPK:

#26 Janne Laakkonen - #72 Arsi Piispanen - #71 Marko Luomala
#28 Teemu Rautiainen - #12 Alex Leavitt - #46 Kari Sihvonen
#55 Janne Kolehmainen - #91 Ville Hämäläinen - #31 Jan-Mikael Juutilainen
#29 Jaakko Turtiainen - #80 Tuukka Pulliainen - #10 Antti Roppo

#36 Marko Tuulola - #8 Mathias Porseland
#15 Ossi-Petteri Grönholm - #21 Jukka-Pekka Laamanen
#4 Esa Lehikoinen- #43 Lauri Kärmeniemi

#33 Mikko Tolvanen
#60 Mika Järvinen

Tappara:

#74 Antti Erkinjuntti - #85 Jussi Makkonen - #38 Sami Venäläinen
#21 Jerry Ahtola - #16 Alexander Barkov jr. - #11 Miikka Männikkö
#81 Jukka Peltola - #23 Jarkko Pyymäki - #34 Olli Palola
#22 Kim Strömberg - #26 Teemu Tallberg - #27 Tomi Pekkala

#25 Tommi Kovanen - #83 Brett Skinner
#6 Pekka Saravo - #56 Kalle Kaijomaa
#15 Jussi Halme - #24 Viktor Ekbom

#77 Juha Metsola
#39 Jani Nieminen

Molemmilla on pari toiselle jengille varsin tuttua pelaajaa. Nyky-Kerhosta Tapparankin oranssihkoa paitaa on kantanut Niko Nieminen sekä Arsi Piispanen. Sitä oranssimpaa, eli HPK:n paitaa, on Tapparan miehistöstä kantanut Juha Metsola, Jussi Makkonen sekä Miikka Männikkö, kaksi näistä ihan viime kaudella.

Taistelupareja:

Janne Kolehmainen vs. Jerry Ahtola
- Leftin laiturit, jotka kookkaina pelaajina tykkäävät taklata ja tarvittaessa molemmilla on ainekset todella hyväksi voimahyökkääjämaalintekijäksi.

Teemu Rautiainen vs. Alexander Barkov jr.
- Taitelijasielut, nuoret tulokkaat. Molemmat olleet joukkueidensa valopilkkuja ja hyvässä pistetahdissa.

Arsi Piispanen vs. Jussi Makkonen
- Pitkän huiskeat sentterit ovat vastakkaisille seuroille tutut. Piispanen haki läpimurtoa Tapparasta, siinä onnistumatta, kunnes tuli Kerhoon. Makkonen teki myös läpimurtonsa Hämeenlinnassa, voittaen maalipörssin. Nyt molemmilla mukavat pistesaldot, Makkosella parempi.

Sitten jopa odotetuin, eli valmentajat. Isännillä ensi kertaa päävalmentajana, Suomen mestari ja Olympia pronssimitalisti, Timo Lehkonen. Lehkonen tuli puikkoihin sunnuntaina ja lupasi muuttaa pelitapaa, joten siksi kokoonpanot täysin avoimet. Vastustajan valmentaja myös kesken kauden mukaan tullut Risto Dufva, itse isä-roboottikiekko. Samanlaista robootinotteilla pelaavaa miehistö Dufva ei ole Tapparaan tuonut, kuten JYP:iin, mutta velho kuitenkin yhä.

Alkukauden kolme kohtaamista näiden joukkueiden välillä ovat olleet varsin mielenkiintoisia. Lokakuun alussa joukkueet vetivät pitkään tasatahtiin, kunnes lopussa Tappara iski kotonaan kahdesti ja nappasi täydet pisteet. HPK nappasi revanssin, Rinkelinmäellä, saman kuun lopulla kun Mikko Tolvanen nappasi kauden toistaiseksi ainoan nollapelinsä. Sitten taas Tampereella marraskuussa Tappara nappasi maalin voiton, eli kaikki pelit olleet tasaisia kyllä. Maaleja tullut ihan mukavasti, kun maaliero on Tapparalle 9-8 ja pisteet 6-3. Keskenäisten otteluiden tehopuolustajat ovat lähes samannimiset, mutta kumpikaan ei tässä ottelussa pelaa tiistaina. Kerhon Tuukka Mäkelä on loukkaantunut ja Tapparan Tuukka Mäntylä on itärajan tuolla puolen, KHL:ssä. Hyökkääjistä tehopisteistä ovat nauttineet Janne Laakkonen ja Jussi Makkonen.

Odotan tästä ottelusta Kerholta voittoa, kolmen pisteen sellaista. Tappara ei ole ihan viime vuosina ollut mitenkään erikoinen pelatessaan Hämeenlinnassa. HPK:lla on tämä uusi valmentaja, Timo Lehkonen, joka saa minut vihdoin uskomaan voittoon. Monista pelaajista on otettavissa paljon enemmän irti ja sitä toivon heti tässä ottelussa. Materiaalit ovat hyvin tasaväkiset, tosin loukkaantumisten vuoksi Kerho ottaa niskalenkin puolustuksen turvin. Pakollinen tulosvetoveikkaus on, että HPK 3,4,5 - Tappara 1,2,3 eli Kerholle tämä menee, ellei sitten vasta jatkoajalla. Tappara on noussut pois karsintakilpailusta, kun taasen Kerho on ajautunut sinne syvemmin. Tapparalla on suuret mahdollisuudet pudotuspeleihin, kun HPK koittaa pysyä liigassa ilman karsintoja. Yleisöä odotan paikalle, sillä Tampere on kuitenkin kohtuu lähellä Hämeenlinnaa ja itsekin saavun hallille tuolta suunnin. Toivotaan, että paikallisetkin innostumat tulemaan katsomaan ottelua, kun uusi valmentaja on puikoissa. Vierasfaneja on yleensä ollut mukavasti, joten olkoon nytkin. Sellainen 3 750 katsojaa olisi yllättävää ja mukavaa. Toivotaan että saadaan tasainen huippuottelu, joka siis menee Kerholle, minun kannalta toivottavasti.

Tiistaina, 24. tammikuuta armon vuonna 2012, kello 18:30, Hämeenlinnan Rinkelinmäellä Ritarihallissa, jääkiekko-ottelu HPK - Tappara. Ottelu näytetään myös UrhoTV:ltä ja VeikkausTV:ltä.

PS: otteluketjustani tuli floppi:

The text that you have entered is too long (10624 characters). Please shorten it to 10000 characters long.

Ei kai itse pelistäkin?
 
Viimeksi muokattu:

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Kerholla on äärimmäisen hankalasta tilanteesta huolimatta puolellaan se onni, että toivoa ainakaan nyt karsintojen välttämisestä ei tarvitse vielä lainkaan kuopata, eikä vähiten siksi että pelattujen ottelujen määrissä edge on Kerhon puolella kaikkiin päävastustajiin nähden. Kympinsakkiin yrittämisestä en vielä uskalla puhua, vaikka esimerkiksi Lukon tai juurikin tämän illan vastustajan otteet heittelevät koko ajan pahemman kerran. Pyritään tässä nyt loppukauden osalta mihin tahansa, niin pisteitä olisi pakko alkaa tulla nyt. Käytännössä olisi aina parempi jos pistekeskiarvo saataisiin nostettua loppurunkosarjan osalta sinne noin 1,5p/ottelu huiteville..

Hmm.. Ässät eivät pelaa tänään. Sitähän voisi vaikka itsekin illalla pitkästä aikaa saapuilla hallille nyt kun ilmassa on vielä mielenkiintoakin, ainakin nyt sen suhteen onko Lehkonen ehtinyt tehdä yleiselle peli-ilmeelle mitään näin lyhyessä ajassa (mitään ihmeellistä ei varmaankaan parane odottaa). Tai ovatko pelaajat pitäneet keskenään jonkinlaista palaveria asian tiimoilta, jonka vaikutukset näkyisivät kaukalossa? Tai että mikä on Kivan potkujen vaikutus yleisömäärään..

Kolme pistettä olisi todella kova sana, sillä esimerkiksi SaiPalla on tänään paha peli Helsingissä. Ja ennen kaikkea siksi, että kaikki se on kotiinpäin mikä Tapparalta(kin) on pois..
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Loukkaantumisissa vierasjoukkue antaa tasoitusta. Isäntä Kerholta puuttuu illan ottelusta varmuudella loukkaantumisen vuoksi vain kovaottelinen puolustaja, Tuukka Mäkelä. Myös Niko Nieminen huilasi edellisen ottelun, mutta mistään vammasta ei ole ollut puhetta.

Näistä Kerhon loukkaantuneista voin kertoa tarkennuksena, että Niko Niemisellä on nivunen klesana. Ei pysty harjoittelemaan ja on tänään myös poissa.

Tuukka Mäkelällä on se polvensa paskana. Huilaa kolme viikkoa.

Poissa toki myös Marek Zagrapan. Saanut kortisonipiikin, jolla pyritään rauhoittelemaan rikkinäistä polvea. Tilanne sellainen hänellä, että pelaamisesta polvi ei mene enää rikkinäisemmäksi. Voi kuitenkin olla poissa jopa 6 kuukautta.

Mikä on muuten Juuso Hongan tilanne?
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Enpä kyllä muista, että näin hyvää ennakkoa olisi ollut Kerhon ja Tapparan matsista suurin piirtein ikinä. Viime vuosinahan se on ollut vartti ennen pelin alkua heitetty "Ketä kiinnostaa?" ja perään toisen joukkueen kokoonpano, alla vielä kommentit, että harmi kun Lörtsy ja Jami ovat tänään eri kentissä.

Rinkelinmäki on ollut painajainen niin kauan kuin muistan ja eiköhän siellä nytkin saa tehdä täyden päivätyön yhteenkin pisteeseen. HPK ei ole tällä kaudella ollut niin väkevä kotonakaan mutta historiallinen painolasti kulkee mukana. Jos meillä olisi vielä Janne Ojanen kehissä niin voisi odottaa enemmänkin.

Tappara on pelannut viimeiset seitsemän peliä oikein mukavasti, poislukien se 5-2-tappio Ilvekselle. Muuten voi sanoa, että viisikolta JYP, Jokerit, Kärpät, KalPa ja HIFK otetut seitsemän pinnaa oli loistosuoritus, varsinkin kun mukana on kaksi vierasvoittoa yleensä myös vaikeista Raksilasta ja Nordikselta. Hippoksellakaan ei jääty enää niin pahasti jalkoihin. Siinä mielessä myös nyt on mahdollisuus kolmeen pisteeseen.

Tappara pelaa nykyään hyvin perusvarmaa jääkiekkoa jossa tärkein asia on virheiden välttäminen omalla alueella. Kiekko pistetään tarvittaessa vaikka roikolla keskialueelle, eikä väkisin yritetä tehdä peliä. Se ei ole silti pelkkä roiskijajoukkue, vaan yllättää myös kiekkokontrollilähdöillä. Pääasia on kuitenkin voittaa alueita kiekollisena ja puolustaa keskustaa kiekottomana.

Ottelu on tärkeä molemmille sillä HPK tarvitsee pisteitä noustakseen jumbosijalta pois ja Tappara aikoo ihan tosissaan pelata sääliplayoffeja. Lukko ja myös TPS ovat iskuetäisyydellä mutta se vaatii voittoja juuri tällaisista peleistä. Voi olla Tapparan onni, että HPK on kotijoukkue sillä vieras ei ole kovin hyvä luomaan maalipaikkoja omasta hallinnasta, ainoastaan Aleksander Barkov Jr ja ajoittain Antti Erkinjuntti sekä Jerry Ahtola pystyvät siihen. Tappara onkin vastaiskujoukkue ja on niissä erittäin vaarallinen parhaimmillaan.

Pelaajista mainitut Barkov ja Ahtola ovat olleet mainiossa lyönnissä ja tietenkin Jussi Makkonen joka on paljon mainettaan parempi pelaaja, joukkueen henkinen johtaja ja todellinen työmies ja joukkuepelaaja. Miikka Männikkö ja Olli Palola ovat kavereita jotka voivat nousta esiin koska tahansa, heillä on suht hyvä laukaus ja peliäly riittää olemaan oikeassa paikassa. Juha Metsola pelasi erinomaisesti Ilvestä vastaan perjantaina ja saattaa olla tänäänkin tolppien välissä.

Tulosveikkaus:

Erikoistilanteet ovat isossa roolissa ja Tapparan vierasylivoima on tosiaan aivan katastrofi, mutta alivoima toimii sentään paremmin. Kliseisesti kyseessä on pienten marginaalien ottelu jossa on otettava huomioon HPK:n valmentajanvaihdos ja sen tuoma positiivinen vire.

HPK 1,3,4-Tappara 2,3,4
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Ihan menee sanattomaksi tuosta ketjun avausviestistä !

Sen verran pitää kuitenkin korjata että Tapparalla tänään mukana sekä Skinner että Kovanen. Jälkimmäisen paluu nostaa fiiliksiä kovastikin kun taas ensimmäinen edellisen esiintymisensä ansiosta saa lähinnä otsan sykkimään.

Tappara tänään :

74 Antti Erkinjuntti - 85 Jussi Makkonen - 38 Sami Venäläinen
21 Jerry Ahtola - 16 Aleksander Barkov - 11 Miikka Männikkö
81 Jukka Peltola - 23 Jarkko Pyymäki - 34 Olli Palola
22 Kim Strömberg - 26 Teemu Tallberg - 27 Tomi Pekkala

25 Tommi Kovanen - 83 Brett Skinner
6 Pekka Saravo - 56 Kalle Kaijomaa
15 Jussi Halme - 24 Viktor Ekbom

77 Juha Metsola
(39 Jani Nieminen)
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara saa tärkeän miehen takaisin sairastuvalta, kun Kovanen palaa kokoonpanoon. Samalla paluun tekee myös Brett Skinner, jolta vaaditaan reilua parannusta edelliseen esiintymiseen.

Tapparan kokoonpano näyttää paperilla paremmalta kuin hetkeen. Onko esitys kuitenkaan yhtä paljon parempi, sen näkee illalla. Metsolalla on kolmen ottelun voittoputki päällä ja voittohalut HPK:a vastaan ovat varmasti erityisen kohdallaan.

Tapparan edellinen ylivoimamaali Tampereen ulkopuolella syntyi 27. syyskuuta. Tänään olisi paikka estää putken venymisen yli neljään kuukauteen.
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ei olisi paljon parempaan saumaan voinut veikkaus-tv ajoittaa nyt lähetystään. Pääsee heti tuoreeltaan arvioimaan, onko Lehkosen tulo saanut tietyt pelaajat heräämään talviunestaan. Jos Laakkonen on vielä tänäänkin horroksessa, myydään vaikka Lahteen.

Oikeastaan yksittäisien pelaajien esityksiä enemmän kiinnostaa joukkuepelin toimivuus. Tekeekö viisikko löydön, vai syödäänkö vain eväitä penkillä pari tuntia? Tim-koira heiluttelee häntää vieressä ja muistelee olympialaisia.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Otteluun myyty ihan mukavasti ennakkoon lippuja eli yli 3000, mikä on tiistaipeliin mukava määrä ja enemmän kuin edelliseen kotipeliin myytiin kaiken kaikkiaan lippuja.
Harmittaa, kun flunssa estää oman menoni Rinkelinmäelle, mutta mielenkiinnolla TV:stä seuraan.

Suurin mielenkiinto kohdistuu siihen, että antaako Lehkonen luvan taklata ja mikäli antaa niin meneekö into yli.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Kiitokset GaDa:lle hyvästä alustuksesta. Haastan kaikki peliä katsovat keksimään positiivisiä asioita Brett Skinneristä! Itse en nopeasti keksi mitään, mitä hän toisi Tapparan puolustukseen. Luvalla sanoen flegmaattisin pelaaja, joka on 2000-luvulla Tapparan pelipaitaa kantanut. Lienee tänäänkin aitiopaikalla todistamassa vastustajan vaarallisimpia tilanteita. Tie maalille on avoin!

Muutenkin olen pettynyt Tapparan kokoonpanoon. Ekbom-Saravo -pakkipari on ollut loistava ja erillään he ovat olleet lähinnä katastrofeja. Venäläisellä on myös kiintiöpaikka ykkösessä, vaikka peliesitykset eivät tätä tue. Mielummin vaihtaisin Peltolan ja Venun tai jopa Venäläisen ja Palolan paikkoja. Eiköhän peli tule silti VeikkausTV:stä väijyttyä.

Viime peleissä Tappara on esittänyt kauden parastaan, mutta silti on vahva tunne, että 0 pistettä sieltä tänään on tuomisena. HPK 2,3,4 - Tappara 1,2.
 

Rixa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos ei ole UrhoTV:tä eikä peliin pääse niin VeikkausTV näyttää tämän pelin. Joten nyt on mahdollisuus kaikkien yhdessä katsoa fleguSkinnerin puolustuspelaamista ja arvostella yhdessä.
 

soumah#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ihme ettei kukaan ole tarttunut vielä tähän, mutta siis kerhon ketjuthan on yhtä pakkivaihdosta lukuunottamatta samat kuin lauantain Saipa-pelissä. Pääseepähän vertaamaan saman rosterin suoritusta uudella pelitavalla.
 

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tämän pelin vois katsastaa veikkaustv:sta, ku oma joukkue ei pelaa tänään. Valmentajan vaihto yleensä piristää ainakin hetkellisesti, joten povataan kerholle voittoa.
 

Kenzo71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh Penguins
Kiitokset GaDa:lle hyvästä alustuksesta. Haastan kaikki peliä katsovat keksimään positiivisiä asioita Brett Skinneristä! Itse en nopeasti keksi mitään, mitä hän toisi Tapparan puolustukseen. Luvalla sanoen flegmaattisin pelaaja, joka on 2000-luvulla Tapparan pelipaitaa kantanut. Lienee tänäänkin aitiopaikalla todistamassa vastustajan vaarallisimpia tilanteita. Tie maalille on avoin!

blablabla....

+Hyvä syöttämään laidan kautta
+Pitää kenttätasapainon mallikkaasti luistelemalla muita hitaammin hyökkäykseen mukaan
 

Pravda

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tämän pelin vois katsastaa veikkaustv:sta, ku oma joukkue ei pelaa tänään. Valmentajan vaihto yleensä piristää ainakin hetkellisesti, joten povataan kerholle voittoa.
Pelkäänpä, että mitään ihmeellistä herätystä ei tapahdu, kun uusi valmentajakin on saman organisaation sisältä. Toivottavasti olen kuitenkin väärässä.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Odotukset illan otteluun ovat suoraan sanoen helvetin kovat. Toivottavasti jotakin uskomatonta olisi pari yön aikana tapahtunut ja Kerho olisi kuin uudesti syntynyt. Toiveissa ainakin fyysisempi Kerho kuin aiemmin.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Ehdottomasti TOP-5 tylsin/huonoin jääkiekkopeli mitä olen nähnyt. Tappara oli aivan käsittämättömän paska. Oliko ensimmäisen erän jälkeen edes yhtä kunnon maalipaikkaa? Ai niin ja Skinner, kuten Kenzo71 sanoi, syöttää hyvin laidan kautta, mutta mitään mutta ei jaksa/osaa tehdä. Oli tänäänkin Tapparan huonoin kenttäpelaaja. Ekbom, Erkinjuntti ja Peltola ovat ainoat joille voi antaa puhtaat paperit. Karsintoihin näillä otteilla mennään ja heittämällä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Jos joku tallensi ton UrhoTV:n Lehkosen haastattelun, niin voisiko sen saada, vaikka YV:llä tms. Mä putosin nimittäin penkiltä ekaan kahteen lauseeseen. Toinen meni Rautakorven "meillä maalipaikat" jutun mukaan ja toinen meni Jalosen "tehään vaan omaa duunia kyllä ne maalit sieltä tulee" prinsiippien mukaan. Oli aivan HELVETIN loistavaa!

Paljos tolle tarvii maksaa kaudesta?

Sitten itse peliin...
Tuomarit :( (sekä se taklaus, että toi 2:58 tms. kamppi, ei näin! + tukku muita tilanteita, esim se kun Tapparan kaksi pakkia kimpassa esti sitä kärkikarvaajaa... aiheutti minussa ihmetystä, kuten tuo Tapparan viimenen jäähy)

Muutoin niin olihan tää hieno ilta, Dufvan joukkue pelasi kuten oletin, ei ole huono taktiikka, jos pelaajat vaan olisivat Dufvan valitsemat niin tolla tulee kyllä tulosta ja turhautumista (ei se kaunista ole todellakaan, mutta viimeksi samaa nähtiin Rautakorven toisella kaudella Hämeenlinnassa). Perkele toi on tehokas taktiikka! Tiukka sumppu + vähän kiekkokontrollia + nopeet suunnanmuutokset niin ei toi ole mitenkään dissattava tapa pelata lätkää. HPK melkein sortui siihen, onneksi ei. Kuten pyytelin niin vähän onnea ja limppua reppuun, jolloin alkoi Tapparan kokonaisuus murentua, kuten JYP:in murentui niin monasti sitten pleijareissa, ehkä tossa se Dufvan ongelma.

Kaikenkaikkiaan ihan mukava peli oli tämä, vauhtia, vaarallisia tilanteita, huonoa tuomarityöskentelyä, ulosajo, pari kunnon pommia ja vähän viimesen erän draamaa. Kyllä näistä aina kunnon kiekkoiloittelun taikoo. (laatu sitten ei kyllä päätä huimannut, mutta no voiton takia menkööt)
 

hardflip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alexander Barkov Jr.
Skinnerille vois vaikka joku viedä sellaisia terveisiä että jos ei ite osaa pakata laukkuaan niin kyllä siihen apuja löytyy. Selkärangaton Paska jolla ei ole mitään käyttöä yhdessäkään SM-Liiga joukkueessa.

Voitto meni oikeaan osoitteeseen, onnea.

Kuka nyt pakkeja peluuttaakaan, vois vähän miettiä miksi tiettyjä pareja ei kannata yhdistää (lue miksi rikkoa mikä toimii *tun idiootit).
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Nyt turvat kiinni huonoista tuomareista. Ulosajo oli kaikesta huolimatta ihan perusteltu. Oikeastaan ainoa lapsus tuli, kun Lamppu jekutti tuomarit peruuttamalla viivalle parkkeeranneen pelaajan päälle. Siitä OPG:n "kampista" ei kuulunutkaan jäähyä, jos vaikka joku mouhijärveläinen niin epäili. OPG tavoitteli kiekkoa ja hyökkääjä säntäsi salamana kulmasta OPG:n mailaan.

Kerho pelasi hyvän matsin ja jaksoi kärsivällisesti pelata omaa peliään. Onnistujat tulivat juuri sieltä, mistä toivoinkin. Tästä on pirun hyvä jatkaa.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Nyt turvat kiinni huonoista tuomareista. Ulosajo oli kaikesta huolimatta ihan perusteltu. Oikeastaan ainoa lapsus tuli, kun Lamppu jekutti tuomarit peruuttamalla viivalle parkkeeranneen pelaajan päälle. Siitä OPG:n "kampista" ei kuulunutkaan jäähyä, jos vaikka joku mouhijärveläinen niin epäili. OPG tavoitteli kiekkoa ja hyökkääjä säntäsi salamana kulmasta OPG:n mailaan.

Kerho pelasi hyvän matsin ja jaksoi kärsivällisesti pelata omaa peliään. Onnistujat tulivat juuri sieltä, mistä toivoinkin. Tästä on pirun hyvä jatkaa.
Nyt kyllä katoit eri peliä :P
Ulosajoa ei voi perustella millään, Lamppu vedettiin ihan pystyyn (jos siitä estämisestä puhut) ja OPG se ryntäs tyhmänä kulmaan missä kahdella Tapparan pelaajalla kiekko, ja onnistui vieläpä kampittamaan toisen niistä. Kumpikaan Tapparalainen ei ehtineet edes värähtää.

Otahan videolta uudestaan, kun ilmeisesti olit paikalla katsomassa, joten et noita kunnolla nähnyt.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Ensinnäkin, Rinkelinmäki on edelleen vastenmielinen paikka. Prkl, että Tappara häviää siellä jokaisen ottelunsa ja nyt vielä Barkov loukkaantui, toivottavasti ei tule aivotärähdystä, se taitaisi olla vasta neljäs Tapparassa tällä kaudella. Muutenkin jo täysin uskomaton kausi noiden vammojen kanssa niin saisi pikkuhiljaa riittää.

Toinen asia oli, että voisiko joku kertoa miksi Metsola pelasi Laakkosen maalissa niin kuin teki? Oli aika mielenkiintoinen sijoittuminen ja sitten pyöriteltiin päätä, kun kaveri teki aika helpon maalin.

Lukko voitti joten taas vaihteeksi emme ole säälitaistelussa mukana, vaan ainoastaan hmv-joukkue siellä jossain sijoilla 11 ja 12. Nämä pelit olisi vain voitettava, ei siinä auta selittelyt, pisteitä on kerättävä enemmän kuin Lukko tai TPS tekevät ja silloin pitää voittaa. Helpommin näistä pohjakahinoista niitä luulisi tulevan kuin kärkijengeiltä.

Ei vaan millään riitä taito tehdä paikkoja tai voittaa, kun vastustaja antaa vähänkin painetta kiekolliseen. Ensi vuonna sitten uudestaan.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Toinen asia oli, että voisiko joku kertoa miksi Metsola pelasi Laakkosen maalissa niin kuin teki? Oli aika mielenkiintoinen sijoittuminen ja sitten pyöriteltiin päätä, kun kaveri teki aika helpon maalin.
Vaikutti siltä (aika monesti tän kauden aikana on vaikuttanut Hämeenlinnassa), että luistin tökkäs, kuten Barkov tilanteessa. En tiedä onko siellä jäänlaatu muuttunut vai mistä on kyse mutta noin ihan mutulla tuntuu että Hämeenlinnassa on todella paska jää suhteessa moneen muuhun paikkakuntaan, niin ihme pomppuja ja tuollasia kaatumisia siellä sattuu.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä Tappara oli aneeminen. Jos maalinteko ja hyökkääminen kiinnostavat noin vähän, niin ei tässä liigassa voita ketään. Tämä oli nyt RD-kiekon off-ilta. Luullaan, että voitetaan, kun yksi maali jostain saadaan ja sitten puolustetaan.

Hyökkäyspelaaminen oli koko ajan sitä, että yksi puskee, tekee kolme Saku Koivu -pyörähdystä ja lopuksi menettää. Yhteispelistä ei ollut tietoa edes vähän aluksi. HPK pelasi keskimäärin neljällä yhtä vastaan koko ajan.

Sinänsä on turha nostaa edes esiin eniten epäonnistuneita, kun ei tuosta vaan mitään tullut. Peltolakin on mielestäni uskomaton puukäsi/täysin tietämätön missä muut menevät, kun aina melkein tekee sen väärän ratkaisun, vaikka saa paljon kiekkoa. Ehkä ei tänäänkään toisessa erässä nähnyt että kaveri menee hyvin vieressä, kun piti jostain laidan ja kahden HPK-pelaajan välistä yrittää tunkea.

Toki Tapparalta meni 85 prosenttia kiekollisuutta pelkän Barkovin myötä. Makkonen oli niin huono, että hävettää.
 

d2uce

Jäsen
Vitun Repa!

Hieno debyytti Lehkoselta. Koskakohan viimeksi olen nähnyt HPK:n hallitsevan peliä tuolla tavalla läpi ottelun. Tuli jopa sellainen jukkajalosaikakauden kummallinen luottamuksen tunne, pelin ollessa edelleen 0-1, että tästä kyllä noustaan rinnalle ja ohi. Toki Tapparakin oli todella passiivinen.

Peliä käännettiin nopeasti, kulmiin ei kahdessa ensimmäisessä erässä roiskittu kuin ehkä pari kertaa. Laakkosen maaliin johtanut pelinavauskuvio oli selvästi Lehkosen mukaan tuoma juttu. Keskialue ylitettiin muutenkin hallitusti.

En viitsi kaivamalla kaivaa mitään negatiivista sanottavaa kotijoukkueen pelaajista. Sihvosen jäähykin vaikutti sellaiselta epäonnisten sattumien sumalta. Kumpikaan dumareista ei nostanut tilanteessa kättä ylös. Joko eivät tilannetta nähneet ollenkaan tai sitten eivät nähneet siinä mitään jääyn arvoista. Joku kuitenkin päätti, että siitä jäähy tulee antaa ja olihan se SM-Liigan linjan mukainen, joten siitä ei sen enempää.

Onnistumiset menivät tänään oikeille miehille. Nostetaan puolustuksesta esiin vielä Lehikoinen-Kärmeniemi. Pelasivat juuri kuten tuon taitotason pelaajien kuuluu. Myös Hämäläisen ketju ansaitsee kehut. Vaikka se kulmissa pörrääminen oli tehotonta, eikä laukauksia tullut juuri lainkaan, niin silti arvokasta duunia. Joka vaihdossa peli pyöri Tapparan puolustusalueella ja saravoita juoksutettiin väsyksiin.

Oli lähellä, että Rinkelinmäelläkin oltaisiin nähty muodikas ilmaveivi.

Haastan kaikki peliä katsovat keksimään positiivisiä asioita Brett Skinneristä!

Otin haasteen vastaan ja kaukaa viisaana menin jo alkulämmittelyn aikana hallille. Kaksi huonoa ratkaisua läpiajosta, mutta pisti sitten siniviivan tuntumasta nilkan korkuisen lerpun verkkoon. En tiedä olisiko pelissä onnistunut, kun tilanteet tulee nopeammin ja etenkin pelin loppupuolella jää on huonommassa kunnossa.

* * *

"Liikettä, liikettä, rytinää" aiheutti spontaanin ähhihin.
 

Kennedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Noutajat
Ehdottomasti TOP-5 tylsin/huonoin jääkiekkopeli mitä olen nähnyt. Tappara oli aivan käsittämättömän paska. Oliko ensimmäisen erän jälkeen edes yhtä kunnon maalipaikkaa? Ai niin ja Skinner, kuten Kenzo71 sanoi, syöttää hyvin laidan kautta, mutta mitään mutta ei jaksa/osaa tehdä. Oli tänäänkin Tapparan huonoin kenttäpelaaja. Ekbom, Erkinjuntti ja Peltola ovat ainoat joille voi antaa puhtaat paperit. Karsintoihin näillä otteilla mennään ja heittämällä.

Mielestäni Tappara puolusti erittäin kurinalaisesti ja minimoi HPK:n maalipaikat. Vaikka Tappara olikin lähes koko pelin ajan purjeessa, niin se johtui puhtaasti HPK:n ollessa kiekollisesti dominoiva. HPK myös pystyi aktiivisella karvaus- ja ohjauspelillä pakottamaan Tapparan purkamaan kiekkoa laitojen kautta, jotta he kykenivät pääsemään Kerhon paineen alta turvallisille vesille. Ja oli Tapparallakin pelissä omat paikkansa ratkaista.

Mielestäni ottelu oli parasta kiekkoa miesmuistiin mitä olen Hämeenlinnassa käynyt katsomassa. HPK piti ja halusi kiekkoa enemmän kuin kaveri ja täytyy kyllä ihmetellä Lehkosen aikaansaannosta yhden vuorokauden varoitusajalla. HPK kyllä ansaitsi tästä ottelusta hienon työvoiton. Tapparalle kuitenkin kaikki kunnia, sillä hekin pelasivat taistellen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös