Ti 22.1.2013 Tappara - HIFK

  • 17 366
  • 69

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Nihkeetä oli kaksi viimeistä erää mutta erona edellisiin kausiin niin pisteitä tulee näköjään tällaisillakin esityksillä. Raato oli kyllä saanut joukkoihinsa hyvää ryhtiä ja kyllä HIFK noilla esityksillä ottaa paikkansa runkosarjassa kuuden parhaan joukossa, neljäskin sija ei yllättäisi. Varakkaalta kyllä melko jäätävät näytöt uudelle coachille viimeisellä minuutilla !
 

Mace1970

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiekko-Vantaa (Sympatiat Pelsuille)
Kyllä oli pelit Jokereita vastaan aivan eri planeetalta niin kiinnostavuuden kuin peliesitystenkin kannalta. Hyvä kyllä sinänsä että huonollakin, tai no, keskinkertaisella, pelillä voitetaan. IFK nyt ei mikään kummoinen mittari ole, mutta hyvä että 3 pistettä tuli.

On se kiva kun voi olla ylimielinen, kun tulee voittoja. Tuohon tilanteeseen mäkin haluaisin HIFK:n kanssa. Tämä ei vaan onnistu ainakaan tällä kaudella.
 

Mace1970

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiekko-Vantaa (Sympatiat Pelsuille)
Jep, jep Rouhija.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei noussut muisteltavien pelien joukkoon tämä. Hienot pelit Jokereita vastaan vaihtuivat tukkoiseksi väännöksi, mutta eihän se ihme, kun vastustaja oli tänään pari pykälää heikompi.

Tärkeät kolme pistettä, vaikka HIFK pisti Tapparan ahtaalle. Alku oli ehkä liian hyvä ja tyytyväisyys hiipi puseroon. Metsola oli jälleen loistava ja tuomarit antoivat Tapparalle enemmän armoa kuin vierailijoille.

Tänään tulos ja tehokkuus veivät voiton tyylikkyydestä. Pääasia, että Tappara voittaa tyylillä kuin tyylillä. Matka kohti kotietua jatkuu.

Lisätään sen verran, että HIFK nousee taulukossa, jos tänään nähty ilme säilyy. Tappara oli tänään niukasti liian kova pala, mutta kyllä tuolla esityksellä olisi kaatunut moni muu.
 
Viimeksi muokattu:

Urho666

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kommentit hivelevät mieltä, nyt ollaan palattu routavuosien jälkeen kunnon meininkiin ja voittojen tielle. Symppis-Tappara on poistunut ja tilalle on tullut Kahvara! Tätä lisää! Ja Niäminenkin herättää parkua, tehden siinä sivussa pari häkkiä.

Tää on mun Tappara!

Ja kiitokset vielä HIFK:lle hyvästä vastuksesta, Raato ohjaa porukkaa oikealle tielle. Siten kevätkin saattaa olla Julleilla aiemmin odotettua pidempi.
 

Rouhija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Florida Panthers
Tuomarit tosiaan antoi hieman etua kotijoukkueelle tänään. Huomaa heti, että kun liike ei ole hyvää, niin mailaa joutuu käyttämään enemmän. Verrattuna esimerkiksi edellisiin peleihin.

Hannula oli aika oivalla pelipäällä. Jotenkin tuntuu, että sopii punaisiin paremmin kuin sinisiin.
Teille tuli Hannula, meille Ulmer. Ei liene voittajasta epäselvyyttä tänään.
 

Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Se, joka tekee enemmän maaleja voittaa. Kukaan ei pakottanut IFK:ta jäätymään maalipaikoissa tai pakottanut Tapparaa tekemään omistaan.
PAREMPI SIIS VOITTI.

IFK:n peli on pelinopeudeltaan ihan eri planeetalta kuin Sopan aikaan ja maalipaikkoja varmaan viisinkertainen määrä. Ortiolla tänään tavallista paskempi päivä. Yritystä oli myös paremmin kuin kertaakaan tällä kaudella. Järventie illan paskin. Varakas säesti hyvin. Kurvinen oli taas erittäin varma. Ihme sälli!
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Avauserähän oli jopa loistava paikoin, kiekko liikkui jopa hyökkäyspäässä ja ylivoimalla komeasti, Koskirannan ketjulla kulki jopa kulmapeli. Ihan tosiaan tyypillinen Tapparan ottelu viime ajoilta, alussa johtoon ja sitten luukut kiinni. Pakko oli alkaa jo miettimään mahtaako Rautakorvella olla ajatus jo playoffeja varten näissä johtoasemassa pelaamisissa, sen verran systemaattista tuo on.

Niemisen maali kolmannessa erässä oli kyllä henkisesti kova häkki, HIFK pelasi kuin pelasikin itsensä ansaan ja heti heilahti. Muutenkin tutut kaverit olivat vauhdissa, joten mitäpä näitä toistelemaan.

HIFK:n puolelta täytyy todeta, että Martti Järventie oli H-U-O-N-O. Ei millään uskoisi samaksi kaveriksi, joka vielä pari vuotta sitten dominoi mestarijoukkueen takalinjoilla. Todella pitkä matka on vahvistukseksi kevään peleihin.

SM-Liigassa on nykyisellään kyllä pienet marginaalit näissä peleissä, HIFK:lla oli periaatteessa ne ihan samat paikat kuin Tapparalla mutta maalia se ei saanut.

Ehkä Tapparan olisi pitänyt kahvata niin olisi saatu vähän fiilistä kentälle, nyt oli aika virkamieskiekkoa kuitenkin.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Tänään Tappara lähti turhaan mukaan HIFK:n kävelyvauhtiin. Alussa oli tuttua liikettä ja HIFK jäi jalkoihin, mutta sen jälkeen lähes koko loppupeli mentiin passiivisella kävelyvaihteella, jossa HIFK pysyi hyvin mukana. Tapparan kiekollinen peli oli kaksi viimeistä erää melkoisen hukassa. Vastaavaa määrää päätykiekkoja ei ole vähään aikaan nähty. Aika eri planeetalta oli tämä peli verrattuna Jokerit-peleihin. Mutta onneksi huonommallakin pelillä irtoaa voittoja.

HIFK sumputti kyllä ihan hyvin keskialuetta ja tämä sumputus tulee varmaankin olemaan Raadon ykköskeino tällä jalkanopeudella ja joukkueen rakenteella. Ortio on aikaisemmin tällä kaudella ollut todella varma, mutta nyt tuntui kovasti kiekot pomppivan.

Clarke oli melko hukassa monessa tilanteessa ja 3-2 kavennusmaalia edeltänyt purku oli todellinen aivopieru. Ei näin...
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Oli kyllä tylsä matsi joo. Tappara esti vähän turhan paljon kiekottomia karvaajia, muuta sääntöjenvastaisuutta ei juuri näkynyt eikä siitäkään kukaan näyttänyt murisevan edes Ifk leirissä.
Kyllä Ifk paransi loppua kohden, Tappara oli aika diesel tänään.
Hannula on älyttömän hyvä äijä, sehän oli kyllä tiedossa. Muuten kyllä harmaata massaa koko Ifk. Niin no Martti rimpuilee ja pelkää kulmia ja kämmäilee. Kolme pistettä.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Lisätään sen verran, että HIFK nousee taulukossa, jos tänään nähty ilme säilyy.
- - -

Itse en peliä nähnyt, mutta paikan päällä ollut tuttu asioidentuntija heitti jo ekan erän lopulla, että peli-ilme on muuttunut todella paljon. Parempaan suuntaan. Kunhan ajan kanssa nuo hasardit saa karsittua pois ja hiukan paremmat maalintekorosentit, niin hyvä tulee.

Kyllä se on meillä tiedossa, ettei pinnoja tule välttämättä juurikaan enempää kuin Sopan aikana. Mutta ei se haittaa, jos peli-ilme on parempi, aggressivisempi, tiukempi, sellainen että pelataan 110%-tunteella, koko joukkue yhteen hiileen. Sopan ajan hissuttelu on toivottavasti takana päin.
 

karhjoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers
Kyllä tappiosta huolimatta kahden viimeisen erän esitys herätti sivuunkirjoittaneessa luottamusta. Tämä on täysin uutta IFK:ssa kaudella 2012-2013. Ensimmäinen erä nyt voidaan unohtaa, ilman sitä oltaisiin tapeltu ihan tosissaankin voitosta. Toisen erän jäähysuman jälkeen IFK alkoi pelaamaan kiekkokontrollilätkää, ja lopetti Söderholmmaisen housuunpaskantamisen omassa päädyssä. Klubertanz-Melart pari palautteli oman sinisen alla aivan rauhassa varmaan kuusi kertaa kärkikarvaajaa juoksuttaen. Kun sitten jotenkin keskialueen sumpusta tultiin läpi, oli oma karvaus vahvaa ja sinne tultiin pitkästä aikaa ihan tosissaan, ja tällaisen penkkiurheilijankin puusilmin paremmalla ajoituksella kuin aiemmin. Tässä vaiheessa lähden laittamaan kersaa nukkumaan, mutta eipä yllättänyt kolmanteen palatessa että kavennusmaali oli tehty. Niemisen voittomaali taisi olla merkkausvirheen seurausta, eikä Melartilla riittänyt potku kyydissä. Toki Ortiokin pelasi tilanteen jotenkin syvältä, melko usein hyvänä iltana tuollaiset on tarttunut. Hannula on kyllä erittäin hyvä lisä IFK-rosteriin, vahva debyytti mieheltä. Maalilleajot kiekollisena ja kiekottomana röyhkeitä ja oikea-aikaisia, ja äijässä oli ruutia tehdä omasta riparista häkki, vaikka Mäntylä istui reppuselässä. Tekeminen toi mieleen muuan #32:sen mestaruuskauden keväältä. Tästä on hyvä jatkaa nousua kevääseen, lampaanperseitä kotituomareille. Luulin Tapparan kahvaamisen ja kiekottoman estämisen olevan enää pelkkä myytti, mutta voi kuinka väärässä sainkaan olla. Mahtoi tasauskierros ottaa koville jokerileirissä, sympatiat sinne.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Clarke oli melko hukassa monessa tilanteessa ja 3-2 kavennusmaalia edeltänyt purku oli todellinen aivopieru. Ei näin...

Kavennusmaalin purku oli virhe, mutta muuten Clarke esiintyi mielestäni tänäänkin hienosti. Ei todellakaan sellainen flegu ja virheautomaatti kuin tälläkin palstalla osattiin etukäteen kertoa.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kavennusmaalin purku oli virhe, mutta muuten Clarke esiintyi mielestäni tänäänkin hienosti. Ei todellakaan sellainen flegu ja virheautomaatti kuin tälläkin palstalla osattiin etukäteen kertoa.

Seuraavassa vaihdossa Clarkelta aivan samanlainen löysä paska ränniin, tällä kertaa ei onneksi HIFK saanut maalia. Oli niitä virheitä aivan liikaa ja huomattavasti enemän kuin esimerkisi tasauspeleissä. Virheet lähinnä sijoittumisessa ja oman kiekottoman miehen poispelaamisessa.

Vaan eipä silti, kyllä pisti Kankaanperäkin muutaman niin jäätävän seisoskelusession, että vain Metsolan hyvät otteet estivät useamman kuin yhden takaiskumaalin.

Leimu ja Saravo ovat nostaneet tasoaan hienosti.

Mutta on se Ville vaan huikea. Sai kyllä hienot syötöt molempiin maaleihin.

Erkinjuntti, Connolly ja Koskiranta liikkuvat hienosti. Kun vaan Koskiranta saisi vieläkin paremmalla prosentilla sisään, häntä voisi kutsua maalitykiksi. Tänäänkin pääsi maalin lisäksi survomaan kolme-neljä kertaa Ortion edessä, mutta polkkeisiin joka kerran.

Alkukaudesta nämäkin räpellyspelit päättyivät vielä tappioon, että sikäli mukavammalta näyttää nyt.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Katsoin matsin paikanpäällä. Kirjoitan raporttia jos jaksan tahi kerkeän. Mutta on toi HIFK vaan jumalattoman hidas hyökkääjä osastolta, mutta Elkinsille antaisin pari ottelua, ihan hyviä otteita ja ei todellakaan ollut hitain hyökkääjä vähän Harkinsmainen, jotain Hirsoa + työnteolla. Luttinen on hitaampi kuin mikään mitä olen jäällä nähnyt, ehkä koskaan!
 

Nwoke

Jäsen
Suosikkijoukkue
SAINTS salibandy, Spiral-liiga, Tampere
En tiedä mitä peliä minä seurasin, mutta mielestäni tänään nähtiin Hakametsässä todella vauhdikas ottelu. Ei nähty hitaiden lähtöjen ennätystä, kuten Tappara-Jokerit avauserässä, joka oli muuten harvinaisen unettavaa katseltavaa. Loppupeli oli toki hyvää kiekkoa.

HIFK pelasi tänään kovalla asenteella ja olisi etenkin avauserässä ansainnut enemmän mitä sai. Raadon miehistöllä oli jopa liikaa yritystä tai innokkuutta, sillä Tappara sai muutaman ylivoimahyökkäyksen ja rankaisi näistä kovalla prosentilla. Loppua kohden alkoi vieraiden luistin ehkä hieman painaa, kun taas Tappara ihaltavasti pysyi tiiviinä, mutta kuitenkin riittävän aggressiivisena. Metsola jatkoi huippuiskussa, mutta iso osa kunniasta kannattaa antaa edessä puolustaneelle viisikolle. Kokonaisuutena Tappara näytti viime pelien tapaan todella vahvalta JOUKKUEELTA ja tämän iltaiselle voitolle ainakin itse annan yllättävän paljon painoarvoa, sillä HIFK ei ollut huono joukkue - päinvastoin.

Muutama Tapparafani täällä selkeästi provosoi, tai sitten katsomossa ollaan oltu todella vahvoilla värilaseilla.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Sen enempää oksenteluun ja muuhun jonninjoutavaan kantaa ottamatta tiedustelisin, että löytääkö Tapparan kotimatsien lehdistötilaisuutta jostain? Kiitos jo etukäteen.
 

Rouhija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Florida Panthers
Sen enempää oksenteluun ja muuhun jonninjoutavaan kantaa ottamatta tiedustelisin, että löytääkö Tapparan kotimatsien lehdistötilaisuutta jostain? Kiitos jo etukäteen.

Ei löydä. Hakametsässä kun haastatellaan käytävillä sitä, jonka kiinni saa.. Tässäkin asiassa ollaan kivikaudella. Radio cityn sivuilta saattaa kuuntelumateriaalia löytää.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En nyt sanoisi väsyneeksi tai nihkeäksi peliksi. HIFK tuli peliin latautuneena ja pelaajilla oli kovat näyttöhalut, kuten aina uuden valmentajan alaisuudessa kun pelataan pelipaikoista. Myös Tappara oli saanut Summas-hälystä hyvän latauksen päälle, mikä ehkä muuten olisi saattanut olla haasteellista kovan Jokerit-viikonlopun jälkeen. Aina sanotaan että ammattilaisliigassa latautumisen pitää olla aina 110 ja tulla itsestään, mutta eihän se tosielämässä niin mene kun pelataan 60 ottelua runkosarjaa.

Alku oli Tapparan. En tiedä menikö vieraiden yritys jopa yli, Niemisen avausmaalissa Barkoviin haettiin aggressiivisesti kontaktia keskialueella josta Sasha käänsi Niemisen hyvään vauhtiin ja 1-0. Kun Tappara sai 2-0:n, HIFK otti aikalisän ja kotijoukkue tuhri vielä pari hyvää paikkaa, siirtyi aloite hiljalleen IFK:lle ja loppu olikin asemasotaa. Tappara istui johtonsa päällä, sai välillä hyviä ratkaisupaikkoja joista yhdestä Nieminen naulasi pelin kolmannessa.

Metsola oli loistava, samoin Barkov. Dale Clarkelta heikompi peli kuin loistavat Jokerit-ottelut, mutta silti tuo rauhallisuudellaan ja syöttötaidollaan paljon pakistoon. Plussana yksi hyvä taklaus, miinuksena av-purku josta soi omissa mutta näitä tulee. Ehdottomasti kuitenkin sitä mitä Rautakorven kiekollinen pelitapa pakeilta edellyttää.
 

Pinkman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Florida Panthers, PSG, Sveitsi
Viime vuosien hyväveli hengessä luovutetut pisteet perseraiskauksien kera ovat loppuneet, ja on helvetin mukava lukea näitä oksennus sun muita kitinöitä taas kerran.
Ei kummoinen mittapuu tänään, voitto peruspelillä.

Kiitos Tappara.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös