Ti 21.5.2024 Otteluseuranta (12. kisapäivä)

  • 60 371
  • 1 803

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Onko mahdollisesti sovittu ettei leijonat halua tietää itävalta matsin tulosta ja mennään täysillä sveitsiä vastaan otetaan se voitto oli itävalta matsin tulos sitten mikä tahansa

Eletään vuotta 2024 eikä 90-lukua, ei pysy salassa mikään niin kauan kuin älylaitteita ei kielletä pukukopista, siis muitakin kuin puhelimia.
 
Jalonen keräsi kännykät pois lounaan jälkeen.

Ja ohjeisti samalla jokaista akkreditoinnin saanutta median edustajaa, että haastattelukysymyksissä ei saa viivata sanallakaan tai edes ilmeellään Itävalta-Britit -peliin? Ja vieläpä niin, että jokainen toimittaja tässä myös onnistuisi.
 

Big Bear

Jäsen
Eletään vuotta 2024 eikä 90-lukua, ei pysy salassa mikään niin kauan kuin älylaitteita ei kielletä pukukopista, siis muitakin kuin puhelimia.
Medialle on tehty selväksi, että ottelun ennakkohaasteluissa ei saa haastattelija mainita haastateltavalle "että pelissä ei ole panosta". Ei siis minkäänlaista vihjausta siitä, kuinka Itävallalle iltapäivällä kävi, koska "jätkät" eivät tiedä muutama tunti sitten pelatun matsin tulosta.
e. hidas
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
British Lions siis pelasti Leijoniemme jatkopaikan vielä taatummin kuin mikään muu olisi tehnyt tällä kertaa.

Jälleen siis 'onni' pääsemisestä aina jatkopeleihin vaikka kuinka huonosti menisi turnaus muutoin niin näemmä jatkuu.

Britit varmaan taitaa kuitenkin olla Leijoniemme ehkä oletuksena 'alin/huonoin' pelastaja kun historian varrella on toki ollut milloin Latviaa, Jääkarhuja eli nk. Pohjan Naapuriamme Norjaa ja muutamaa muutakin jatkopaikan aina yhdennellätoista hetkellä tai kymmenennellä hetkellä pelastanuttakin maata on ollut mukana näin tekemässä.

Tämä siis tietysti silloin kun Suomella on mennyt huonosti.

Osin viime vuonnakin meni jo homma huonosti ja tänä vuonna varsinkin meni huonosti.

Huonoiten varmaan sitten Marjamäen vuoden 2017 MM-kisojen jolloin Jääkarhujen lisäksi piti luottaa Jääkukkojenkin omiin apuihin kuten myös tyrimisiin jatkoon päästäkseen.

Jääkarhut lopulta jäivätkin raivostuttavasti jatkopaikasta silloin vähän kauemmaksi, mutta Jääkukoista puhuen Leijonat säilyi tuuripisteellä edellä silloin jatkoon ja tämä tietenkin Jääkukkojen nokittua Leijonamme kirpuista ja muustakin puhtaaksi aiemmin turnauksessa maalein 5-1!

Suomalaisten Karjala-lippisfanien mielenkuohuttajana tuolloin 1-5 tappiossamme toimi Ranska kun jakeluun ei vain tunnu menevän, että välillä sielläkin taso on noussut näinä vuosina melkoisenkin paljon.

Loputtomasti kerta kaikkiaan tuo Leijonien tuuri ei vain voi jatkua vaikka siltä ehkä kuinka tuntuisi.

Britit putoavat kyllä vuoden 1994 tyyliin hävittyään Jääkarhuille myös ratkaisevassa ottelussa samoin maalein kuin silloin eli 6.5.1994 tapahtuneena 2-5, mutta syytä on olla ylpeitä ja ennen kaikkea pitää muistaa kakkospaikankin MM-päädivisioonan puolella riittävän nousuun takaisin.

Miksi sitten ylpeitä juuri näin tänään?

Leijonakollegamme Yhdistyneistä Kuningaskunnista puhuen kun hävisivät Itävallalle 30 vuotta sitten 1994 3.5.1994 maalein 0-10 ja tänään 21.5.2024 tuo helkutin ylikuuma löylytys korvattiin yhtä helkutin hienosti altavastaajatasolla sellaisenaan erikoisuudet unohtaen voittaen maalein 4-2!

Heilläkin on ongelmansa, mutta onhan heillä tulevaisuuttakin jääkiekossa ja ihmetellä on välillä pitänyt joidenkin nimimerkkien arvostelevaa kantaa mahdollisesti asiaan.

Ne sitten taitavat jäädä enemmän joukkuepuolelle tai muuhun yhteyteen keskusteltaviksi.

Puolivälieräottelu sitten Sveitsi-ottelun jälkeen näillä näkymin siis Tre Kronoria vastaan:

Ehkä 'tärkeää' ottelua hetkeen Tre Kronoria vastaan ei ole hävitty, mutta enemmänkin pidän nyt tätä kyllä huomattavasti pahempana paikkana. Hävitä voidaan rumastikin.

Toki mikäli kuitenkin Tre Kronor satuttaisiin pudottamaan niin sitten siinä tietysti olisi heillä jo viides perättäinen sinänsä oleva ulosjääminen mitalipeleistä putkeen yhtä monen vuoden sisällä kun muistaa, että tämä ulosjääminen koko ajan mitaleilta Ruotsin suhteen alkoi jo vuodesta 2019 lähtien!
 
Viimeksi muokattu:

PetriVaris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tsekki-Kanada pelin ensimmäiset kymmenen minuuttia olleet kuin änärimatsista. Ei turhaa lymyilyä oman maalin takana ja siniviiva uskalletaan ylittää muutenkin kuin dumppaamalla kiekkoa päätyyn.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Onhan tänä iltana toki vielä jännitystä kuten osin myös jo meneillään olevassa Latvia-Yhdysvallat-ottelussa.

Latvia on häviöllä maalein 0-2 kiitos Tkachukin ja Werenskin osumien. Ensimmäistä erää toki vasta vielä pelataan.

Latvialla on edessään pakkovoitto kun taas Slovakeille riittää pistekin jatkoon pääsyyn ja tietenkin mikäli Latvia tämän ottelun häviää niin on jatkossa vaikka Tre Kronorilta tänä iltana lunta tupaan tulisi vaikka maalein 0-10.

Ei nyt ihan niin huono ole Slovakialla tilanne, mutta kyllä heillä on ollut joskus ja tietyin ehdoin melko pitkänkin aikaa vaikeaa jääkiekossa sinällään.

Ja välillä heilläkin on ollut vähän turhan paljon onnea mukana jatkoonpääsyissäkin silloin kun on päästy jatkoon.

Mene ja tiedä sitten jatkosta ja olisihan se hyvä mikäli ovat parantamassa menoaan sitten ehkä lähivuosille kaikkiaan.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Bedardin suolaaminen jatkuu. Varmaan tulee ratkaisemaan Viaplayn/Lehkosen kritisoinnin jälkeen mestaruuden Kanadalle.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kolmanneksi, vaikka Jalosen sädekehä onkin himmenemään päin, olen aidosti iloinen ettei hänen jäähyväisistään tulleet niin karut, että hänen johdollaan olisi ensimmäistä kertaa ikinä jääty alkulohkoon. Jalonen kuitenkin loi muutamaksi vuodeksi Leijoniin ennennäkemättömän voittamisen kulttuurin, josta voidaan ammentaa vielä pitkään, vaikka nyt hetkellisesti onkin nihkeää. Hän on tuonut Suomelle kultaa, menestystä ja mammonaa paljon enemmän kuin kaikki muut valmentajat yhteensä. Erityisen iloinen olen kevään 2022 otteista, jolloin Leijonat osasi voittaa myös ennakosuosikkn asemassa. Tähän pitäisi pyrkiä jatkossakin, eikä haikailla ainaisen altavastaajan asemaan.

Mutta joo, otetaan ilo irti Ruotsi-pelistä ja Jalosen jäähyväisistä. Kaikki on vielä mahdollista.

Lopetettiin voittamisen pelkääminen, on voitettu liikaa Jalosen aikakausilla ja muutoksen haminoilla opportunisteilla on puukot teroitettuina.

Jäiköhän Can-Cze 1.erästä jotain mieleen? No, Gudas haki taas Urheiluruutu/pukukoppi-taklausta viime hetkillä.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Jaahas, USA on pelaamassa Slovakialle puolivälieräpaikkaa. Sijoitus tulee olemaan 4. ja Ruotsi ottelussa ei näin ollen panosta. Toki toimii hyvänä kenraalina.
 

Gotterdam

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Leijonat, IPV, Roihuttaret, PuMu
Sveitsillä voi olla sellainen panos vielä eli jos Tshekki ei voita Kanadaa varsinaisella, niin Sveitsillä on mahdollisuus nousta lohkon kakkoseksi ja välttää USA. Sitten pääsisivät ottamaan revanssia Saksasta.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Olisko 1. erä ollut hetkittäin intensiivisempi. 2. erässä näkyy enempi, että joo, onhan tuolla osaamista, mutta kun panos ei oo tapissaan niin vaihtelevasti laatuhaasto tai sitten joku ihme neppailu vaan jonnekin.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kanada johtoon ja näinköhän jatkuu tuo Tsekin Kanada-kirous. 2010 viimeksi voitto MM-tasolla, samalta vuodelta kuin Tsekin edellinen mestaruuskin.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
2-1 Kanada. Kyllä hiljeni halli ku hyeena huopatossutehtaalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös