paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Tänään siis uudistunut (valmennuksen osalta) Ässät lähtee kauden ensimmäiselle ulkomaan vierailulleen SaiPan vastustajaksi. Ulkomaanmatkoilta ei yleensä paljon ole ollut tarjolla, mutta nyt uuden valmentajan voimin voitaneen tähän kamppailuun odottaa ainakin tasokkaampaa yritystä.

Ässien ketjut otteluun pakostakin hieman muuttuvat Matti Kuparisen kärsiessä yhden ottelun ajan Tom Laaksonen-syndroomaa. Toivotaan vielä näin avaijaisiksi, että SaiPa luistelee kaukaloon yhtä takki auki kuin avoimesti hehkuttava JA:n ennakoija.

Näin meillä.

-paze-
 
Jos kuitenkin niin käy, että Markku Tähtinen korvaa Toni Koivusen, lupaan olla menemättä kertaakaan tällä kaudella enää hallille.
nimimerkki Raúl

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
Ässät on jo ilmoittaneet illan kokoonpanonsa:

Matti Kaltiainen AK
(Eero Kilpeläinen)

1. kenttä (AK)

Pasi Peltonen-Tero Konttinen
Marko Kivenmäki-Toni Häppölä-Kristian Kuusela

2. kenttä

Sammalkangas-Eetu Heikkinen
Jesse Joensuu-David Bararuk-Brandon Crombeen

3. kenttä

Mika Rontti-Teemu Kesä
Joonas Kemppainen-Tom Wandell-Tuomas Huhtanen

4. kenttä

Tobias Salmelainen-Tuomas Takala-Petteri Tasku
 
.

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Johan nousi kerralla mielenkiinto kohisten illan ottelua kohtaan Kavanaghin kaappaamisen myötä. Mieheltä lienee vielä matkustuksen jäljiltä puhti pois, mutta ehkäpä tänään jo saadaan pientä osviittaa ukon kyvyistä.

SaiPa tänään:

Koskenkorva - Lundberg - Snellman
Koskinen - Koho - Kolehmainen
Ojanen - Immonen - Ryhänen
Holma - Hakkarainen - Vilen
Kavanagh

Petre - Tikkanen
Kaijomaa - Palomäki
Grönholm - Tuominen
Lippojoki

Strömberg (Hostikka)

Jokila siis huilaa, toivottavasti ei jouduta rankkareihin... :)

Tuomarina Hannu Henriksson.

Nyt voi kyllä lähteä hyvillä mielin hallille, odotukset ovat korkealla. Voittohan tästä pitäisi ottaa, mutta ei juhlita etukäteen. Valmentajanvaihdos on saattanut hyvinkin piristää Ässiä, ja materiaaliltaanhan joukkueet ovat loppujen lopuksi aika samaa luokkaa.
 
"Laivalle tullaan vetämään viinaa, ja sitten sammutaan. Ja sitten vedetään lisää viinaa. Ja se on siinä." -Temppari

nikarena

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa!, Suomi, Lappeenrantalset joukkueet
Mielenkiinnolla odotan illan peliä. Etenkin Kavanaghilta odotan paljon, mutta ei Kavanaghilla ole kovinkaan paljon aikaa tutustua joukkueeseen. Ei ne Amerikan lennot niin kovin nopeita ole. Toinen mielenkiintoinen aihe on MOjanen. Tepsi-pelissä oli täysin näkymätön, mutta HPK-pelissä taisi parantaa hieman, kun maalinkin teki.

Kaveri kertoi, että muutamalla ala-asteella on taas jaettu ilmaislippuja peliin. Eli istumapaikkojen alarivit ja seisomapaikan kaide on ilmeisesti taas täynnä :)
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No, on todellakin mielenkiintoinen peli. Ässillä pitkä tappioputki, valmentajien vaihdos. SaiPalla ainakin omalla kohdallani Ojasen Marko vielä suht tuoreena tapauksena herättää kiinnostusta ja se, että aukesiko ketsuppipurkki kerhoa vastaan. Onko jatkoa saatavilla? Kaikkein kiehtovinta SaiPassa tietysti Kavanagh, jolta ei tietysti voi ihmeitä taaskaan odottaa, vai voiko? Pisteiden teko ekassa matsissakaan koskaan mahdottomuus ole, mutta katsotaan.

Pelottavinta tietysti on se, että Ässillä vaihtui valmentaja ja silloin yleensä joukkue tsemppaa kovasti ja SaiPa on tämä muiden tappioputkien katkaisija, eli surullisenkuuluisa siitä, että häviöiden murheellinen sarja tyssää aina viimeistään SaiPaan. Näin peruspessimistinä lähden.

Lisäksi SaiPa on ennakkosuosikki, joten ei tässä voi tulla muuta kuin turpiin, niin, että raikaa.
 
Bileet oli hyvät, tunnelma oli rento ja aurinkokin oli pilvessä.

Radek

Jäsen
Minkä takia Tieranta on pois kokoonpanosta?

Vähän vaikuttaa, että kaikki on tänään mahdollista. Saipa on ailahdellut kotonaan ja Ässät.. no millainen on uudelleen organisoidun valmennuksen vaikutus?
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Jaahas, Tierantakin sivussa. Mikäköhän on syy? Toivosenkin ollessa sivussa, on pakkikalusto taas pykälän heikompi. Toivotaan nyt edes sitä yhtä pistettä tästä pelistä, sillä sekin olisi jo kova saavutus. SaiPa tosin pelannut hiukan ailahtelevasti, joten josko tänään olisi se heikko päivä? :)

Kummastuttaa SaiPan omien sivujen otteluennakossa oleva kohta, jossa mainitaan että Ässien huono sijoitus ei tullut kenellekkään muulle yllätyksenä, paitsi seuran johdolle ja faneille. Kuulemma ollaan eletty siinä uskossa, että sama tahti olisi jatkunut tälläkin kaudella. Harvassa on ne fanit olleet, ainakin täällä jatkoajassa, jotka eivät olisi kauden alla olleet tyytyväisiä säälipleijareista.

Suoraan sanottuna vituttaa, kun kaikkialla toitotetaan tätä samaa vaikka asiahan on miltei päinvastoin. Pelaajabudjetti on EDELLEEN liigan pienimpiä, joten odotukset ovat sen mukaiset.
 
Porilaiset hitsaa tykimmin!

On vaikeaa olla nöyrä, kun on niin mahdottoman hyvä.

ryokale

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Saipafanit sivulla oli että Kavanaghin pelaaminen on edelleen epävarmaa miehen myöhäisen saapumis ajankohdan takia. Toivottavasti kerkeää pelaamaan ja antaisi kotiyleisölle viitteitä tulevasta. Itseänikin huolestuttaa tässä pelissä se että ässät on juuri vaihtanut valmentajaa ja niinkuin silloin on tapana se tappioputki menee poikki, toivotaan että olen väärässä...
 

Franz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
peno sanoi:
Kummastuttaa SaiPan omien sivujen otteluennakossa oleva kohta, jossa mainitaan että Ässien huono sijoitus ei tullut kenellekkään muulle yllätyksenä, paitsi seuran johdolle ja faneille. Kuulemma ollaan eletty siinä uskossa, että sama tahti olisi jatkunut tälläkin kaudella. Harvassa on ne fanit olleet, ainakin täällä jatkoajassa...
Ilman minkäänlaista konkreettista lainausta Ässä-fanien kommenteista uskallan väittää ainakin osan Ässien kannattajista leijuneen vielä tänä syksynäkin aika korkealla. Tämän seurauksena Pajuojaa kritisoitiin rajusti, vaikka hänellä oli käytettävissään huomattavasti heikommat pelaajat kuin Toivolalla viimekaudella.

Itse povailen pelistä SaiPalaisittain vaikeaa. Kotona peli ei ole vakuuttanut ja toivon todella, että hieno Hämeenlinnan vieraspeli on unohdettu. Ottelu olisi ehdottomasti voitettava, niin syvällä Ässät tuntuu juuri nyt kyntävän. Kaikki tietävät kuinka vaikeaa "ennakkosuosikkina" otteluihin on lähteä, varsinkin pienten joukkueiden. Sanomattakin on selvää, että SaiPalla ei ole varaa asennevammailuun yhtäkään liigajoukkuetta vastaan. Kuten aiemmin on käynyt ilmi, Ässien valmentajan vaihtumisesta saama piristysruiske ja toisaalta nähdyt SaiPan pelin tason heilahtelut lyövät mielenkiintoisen leiman ottelulle.

Materiaaliltaan joukkueet ovat melko tasaisia, mutta mielestäni tämänhetkinen maalivahtitilanne Zeppin loukkaantumisesta huolimatta kääntää puntaria SaiPan suuntaan. Strömberg oli HPK:ta vastaan kuitenkin niin kovassa vireessä ja Ässien vahdit eivät ainakaan allekirjoittanutta ole vakuuttaneet koko kaudella. Ässistä löytyvät kuitenkin taitavat Kuusela ja Kivenmäki, jotka rokottavat hyökkäyspäässä takuuvarmasti mikäli SaiPa lepsuilee.

Hyvällä asenteella ja nöyrällä viisikkopelillä SaiPa hoitaa pelin, mutta mikäli muutamissa kotipeleissä nähty pelleily toistuu tänään on luvassa hikinen ilta.
 
-Winnipeg Jeltsin-

Pata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Radek sanoi:
Minkä takia Tieranta on pois kokoonpanosta?
Tieranta oli täysin edellisen valmentajan hankinta ja selkeä luottomies. Pajuojan mies jopa siinä määrin, että juuri Tieranta sai erotetulta valmentajalta heti tuoreeltaan tekstiviestin kohtalostaan.

Kenties tällä ratkaisulla joukkueelle halutaan tehdä entistäkin selvemmäksi, että Pajuojan aika on joka tavalla nyt ohi. Ja kenties Härkälällä ja kumppaneilla on syytä epäillä Tierannan sitoutumisen astetta muuttuneessa tilanteessa. Ei mitenkään yllättäisi, jos Anssi palaa kahden vuoden ässäsopimuksestaan huolimatta nopeastikin Ilvekseen.
 

rosnäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toivonen, Kuparinen ja Tieranta poissa kokoonpanosta aikaisempien potilaiden lisäksi. Puolustus on todella ohut ja vastassa perinteisesti hankala SaiPa vieraissa. Jos jengi näistä lähtökohdista ja tappioputken aiheuttaman itseluottamusvajeen huomioon ottaen pystyy edes pelaamaan jonkinlaisella asenteella ja pitämään pelin joten kuten tasaisena edes toiseen erään saakka, niin nostan joukkueelle ja Härkälälle hattua. Tuo riittäisi tässä vaiheessa näillä lähtökohdilla. No, ehkä Härkälä hyppää itse laatikkoon tai tempaisee jonkin muun ylilyönnin, ehkä tällä kertaa ei kuitenkaan nyrkillä. Jatkan leijumista.
 
"Sen lisäksi että Lukko on Ässiä vanhempi seura on Raumalla ollut ensin mm. tekojää, jäähalli ja mediakuutio sekä tietenkin enemmän rahaa käytettävissä." -L4E-

jonne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
peno sanoi:
... Kummastuttaa SaiPan omien sivujen otteluennakossa oleva kohta, jossa mainitaan että Ässien huono sijoitus ei tullut kenellekkään muulle yllätyksenä, paitsi seuran johdolle ja faneille. Kuulemma ollaan eletty siinä uskossa, että sama tahti olisi jatkunut tälläkin kaudella...
Tuskin uskossa, toivossa kylläkin. Eikös se SaiPa vienyt viiime kaudellakin kaikki kohtaamiset? Tilastovoiton paikka Ässille, vaikka pahalta kyllä näyttää.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Radek sanoi:
Minkä takia Tieranta on pois kokoonpanosta?
No tohon tiedät kyllä vastauksen ihan itsekin, eli kaveri on niin huono, ettei mahdu liigajumbonkaan pelaavaan pakistoon. Oikeasti :)

Tuliskohan tänään vihdoin se valmentajavaihdoksen jälkeinen pakollinen voitto, vaikka lukemin 1-2? :D
 
******************************************** The only card I need is the Ace of Spades *********************************************

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Zeta03 sanoi:
No tohon tiedät kyllä vastauksen ihan itsekin, eli kaveri on niin huono, ettei mahdu liigajumbonkaan pelaavaan pakistoon. Oikeasti :)
No kyllähän Tienranta aina Kesän ja Rontin edelle ajaa.
 
“It’s now very common to hear people say “I’m rather offended by that”, as if that gives them certain rights. It’s actually no more than a whine. “I find that offensive”. It has no meaning, it has no purpose, it has no reason to be respected as a phrase. “I’m offended by that”, well so fucking what.” -Stephen Fry

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
FBT Karhut ja Nicefutis
RaikkA sanoi:
No kyllähän Tienranta aina Kesän ja Rontin edelle ajaa.
No kepeästi ainakin Kesän edelle (Kesäkin on muuten Ilveskasvatti). Nyt olisi oikeasti Härkälällä ja Tierannalla kahdenkeskisen keskustelun paikka jossa selvitettäisiin Anssin sitoutuminen Ässiin. Anssi on nimittäin parantanut peliään koko ajan saatuaan sen hemmetin Asstonin pois siitä rinnalta.

Mielestäni on turha vinkua mistään Ässäfanien ylisuurista odotuksista. Hopeajoukkueen jossa säilyi puolet avainpelaajista on aina oltava niin hyvä että vaikka valmentaja olisikin uusi niin pitäisi olla jossain muualla kuin selkeästi jumbopaikalla. Lisäksi täällä on paljon kirjoittajia jotka ovat nähneet tällä ja monella aiemmallakin kaudella enemmän Ässien otteluja kuin suurin osa muiden joukkueen arvostelevista faneista joten varmasti pitäisi löytyä vertailupohjaa joukkueen otteisiin. Eli tuskin täällä yksikään Ässäfani ihan oikeasti millään ylisuurilla odotuksilla lähti, mutta tuon joukkueen on oltava jossain muualla kuin selkeästi jumbona.

Itse pelistä en odota paljoakaan mutta toivottavasti piste tai kaksi tulisi.
 
"paskin kaikista on tietenkin kannattamani SaiPa. Sairaan Paska, siitä se nimikin tulee. " - FASlapsi 27.11.13

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
RaikkA sanoi:
No kyllähän Tienranta aina Kesän ja Rontin edelle ajaa.
Aivan turhaa edes vastata, mutta sulla tuskin on yhtään konkreettista perustetta miksi Tieranta olisi parempi kuin esim Rontti? Kesän puolesta tai vastaan en ota kantaa, koska en ole nähnyt miestä tositoimissa viime aikoina.

Kyllä Tieranta on moneltakin eri henkilöltä kuultuna aikamoinen raakile SM-liiga tasolle. Iso mutta pehmeä ja kankea. Lisäksi virheitä 100-kertaa enemmän tekee omassa päässä (siis puolustuspäädyssä huom) kuin esim Rontti.
 
******************************************** The only card I need is the Ace of Spades *********************************************

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Muutaman poissaolon takia vaikuttaa entistä haavottumammalta Patapakka. Mutta ainahan sitä pientä ihmettä voi toivoa. Yksinkertasta peliä, kauheeta sumppua, kotijoukkue ei jaksa syttyä illan otteluun ja pelistä tulee tasasta neppailua. Tälloin heikomman jengin tsäänssit paranevat huomattavasti. Tapetaan SaiPan peli-ilo, ei niiltä välttämättä löydy sellasta sateentekijää, joka kykenisi yksin ratkomaan peliä. Erikoistilanteet, maalivahtipeli...olisihan se voitto aika maukas tähän paikkaan ja antaisi taas polttoainetta illuusioon kasvojen osittaisesta pesusta.

Mikä tuossa SaiPa-ennakossa nyt oli niin erikoista? Toimittaja siinä vähän maistelee karkkia, 9.sija on kuitenkin ihan hyvä saavutus SaiPalle.
 

metsänpeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Radek sanoi:
Minkä takia Tieranta on pois kokoonpanosta?
Jussi Ahohan sen meille kertoi, että Tieranta on armeijan leivissä. Onneksi ei mitään sen kummempaa.

Mielestäni Anssi on kyllä parantanut otteitaan kauden edetessä, erityisesti Jokeri-ottelussa esitti yllättävänkin miehekkäitä otteita. Toki koko joukkue kyntää aivan helvetin syvällä, ja kaikkien nuorten taso heittelee, mikä ei ole ollenkaan ihmeelinen asia. Puusilmilläni näkisin kuitenkin Anssissa paljon potentiaalia.

Mitä tulee tämän illan otteluun, niin eihän tässä kovin paljon viitsi toivoa. Kun ei vaan hirveää selkäsaunaa tulisi.
 

tulppaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät pelasi paremmin viisikkopeliä ja ihme kyllä valmentajanvaihdos näytti auttavan koko joukkuetta. Nyt oltiin sopivan yksinkertaisella liikkeellä mukana ja 1-4 lopputulos käy oikeudesta. Joensuu näytti taas kahdella maalillaan mikä on miehiä ja Bararuk sai ekan pisteensä, heh :) Mahtaakohan Mave-Kuusela-Konttinen pelata ikinä yhdessä ollessaan pisteittä... Tosta Crombeenin tilanteesta en oikein nähnyt että mitä ihmettä siinä tapahtui, mutta toivottavasti vastustajalle ei käynyt huonosti. Ei mitään, tästä on hyvä jatkaa. Hyvä aloitus Joulutaukoprojektille.
 

jussi61

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Odotin SaiPalle vaikeaa peliä. Sellainen siitä sitten myös tuli. Yritystä oli tänään enemmän kuin järkeä touhussa, ainakin näin radiosta nähtynä. No, loppuviikolla päästään paremmista asemista peleihin kun vastaan tulee Jokerit ja Blues. Ennakkosuosikkina SaiPa ei tahdo onnistua.....
 
Joten nyt joko vedä vittu päähän ja hyppää älykääpiö kaivoon ja älä ainakaan minulle tuu vinkumaan yhtään mitään jos jotain kritisoin täällä joskus, tai sit pidä pääs ihan kiinni. Tiedätte kyllä kusipäät muutamat ketä olette!

Nimimerkki AaTee 24.3.2018 SaiPa-osion "Vitutusketju"- ketjussa.

atsku

Jäsen
Onpas täällä hiljaista. Taitaa porukkaa harmittaa moinen pistemenetys. Itse en ainakaan voi ymmärtää, miten maalinteko voi heilahdella noin paljon pelien välissä. Tosin enpä ollut paikalla, niin en voi sen kummemmin asiasta kirjoittaa. Voihan olla, että Kaltiainen oli huippuvireessä..? Tärkein kysymys on kuitenkin: Millainen mies oli Kavanagh?? Ei varmaan kauheasti voi vielä sanoa, kun on aikaerot sun muut vielä niskassa, mutta pelityyli tuli jo varmasti esiin. Kertokaapa miltä mies vaikutti..
 
Jep.

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Zeta03 sanoi:
Tuliskohan tänään vihdoin se valmentajavaihdoksen jälkeinen pakollinen voitto, vaikka lukemin 1-2? :D
Tulihan se voitto sieltä ja vielä ennustamallani tuloksella... tosin mun kristallipallossa ei näkynyt voittoa rankkareilla! ;)
 
******************************************** The only card I need is the Ace of Spades *********************************************

Mark Jooris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punaset
Saisko lyhyttä referaattia Ässä-pelaajien puuhista matsin aikana? Joko luovutetaan mekin Bararukin tms. suhteen? Ykkösketju? Junnut väsäs ainakin maalin, muuta? Oltiinko oikeasti hyviä, vai SaiPa vielä huonompi? Jotain radikaaleja eroja verrattuna Pajuojan pelikirjaan?
 

nikarena

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa!, Suomi, Lappeenrantalset joukkueet
Mikä siinä on, kun pitää aina katkaista toisten tappioputket? Tänäänkin SaiPa hallitsi (minun mielestäni), mutta jotain siinä on, kun ei mene maaliin. En yhtään ihmettele, että Ässät on liigajumbo, kun katseli heidän ylivoimaansa. SaiPa sai helposti purettua kaikki Ässien ylivoimapyöritykset, mutta muutaman kerran Ässät sai parempaakin yritystä aikaiseksi, mutta kukaan ei uskalla laukoa, niin eihän siitä mitään tule.

Henrikssonia ei voi syyttää. Yksi SaiPan korkea maila jäi viheltämättä, mutta muuten hyvä esitys tuomaripuolelta.

Onnittelut Poriin.

edit: Kavanagh ei kovinkaan paljon saanut peliaikaa, mutta oli kentällä SaiPan maalin aikana. Huono miehestä on vielä mitään sanoa. Muutaman taklauksen teki.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy