Ti 21.1.2014 Tappara-Kärpät

  • 15 234
  • 65

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Mikäli keväällä kohdataan huipennuksessa, ratkaisu löytyy ehdottomasti maalin suulta. Metsolta löytyy yksi hävitty finaalisarja, Rynnäs tuntuu juhlivan jokaista voitettua runkosarjan peliä siihen malliin, että menee jopa hieman överiksi...pienen särön saaminen tavalla tai toisella siihen hillumiseen paras seitsemässä sarjassa tekee tehtävänsä. Täsmäase Jormakka, joka vaikuttaa Tapparan kentällisten vaarallisuuteen merkittävästi, saa lepäillä ja kuntouttaa itseään kevättä varten. Sawada on pitänyt itsensä kurissa kiitettävästi ennen isojen poikien leikin alkua...ja jos Mikki meinaa tähän hakea vielä sen ison haun sentteriosastolle Greenin backupiksi, niin kiuas alkaa lämpeneen keväällä siihen malliin, jotta ylälauteilla alkaa oleen tilaa löylyn heittäjille! ;)

Metsolalla on tosiaan yksi hävitty finaalisarja eikä vähiten hänen ansiostaan. Nämä johdoitukset kun päässä jo valmiiksi ovat, niin miksi niin ei voisi tapahtua uudestaan? Oikeammin, Metsolalle on helpompi luoda takaumia hävitystä finaalisarjasta, kuin Rynnäkselle ;)

Pakko luottaa JÄÄKIEKON voittoon.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä näiden joukkueiden välisessä pitkässäkin sarjassa Kärpät tulee viemään maalipaikat, se on varma asia. Tappara on tällä kaudella puolustava joukkue, joka kuitenkin on monessa pelissä ollut todella tehokas pienilläkin laukausmäärillä. Kärppien yksilötaidolle ei vastinetta löydy, mutta yhtenäisellä joukkueella heidät voi voittaa. Tälle keväälle on olemassa yksi mestarisuosikki, mutta monta kovaa haastajaa. Ei jaeta vielä mitaleja, vaikka maalipaikkojen voittaja on jo selvillä tästä parista.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Tämähän oli melko yllättävä peli. Kärpät vei ottelua ihan tuota alkua lukuunottamatta selkeästi. Pelillisesti Kärpät jopa mielestäni dominoi kenttätapahtumia ja kiekonhallinta oli aivan täydellisesti Kärpillä. Tappara vaan nyt tänään painoi lähes joka paikastaan maalin, oikeasti niitä ei montaa enempää ollut. Tosin viimeksihän tuo meni toisinpäin Tampereella, silloin Tappara dominoi pelitapahtumia ja Kärpät oli onnekas. Harmillista vaan, että nyt jäätiin kokonaan ilman pisteitä.

Mulle jäi siis erittäin positiivinen fiilis tästä pelistä. Pari virhettä, joista toisesta 2-1 omiin ja toisesta maali. Ja sitten toki Rynnäkselle se helppo maali. Muuten pelattiin aivan loistava peli. Päästiin paineen alta pois todella hyvin ja viimeksi vaikeuksia tuottanut Tapparan keskialueen sumppu saatiin vähän paremmin auki, tosin vieläkin siinä voitaisiin parantaa ja yrittää päästä enemmän nopeisiin lähtöihin. Muuten joudutaan aika paljon menemään päädyn kautta, antamaan syöttöjä ahtaisiin väleihin ja painimaan. On se nyt vaan täysin perseestä tuo Liigan nykyinen tuomarilinja. NHL:n katsomisen jälkeen sitä vaan aina voi pahoin, kun katsoo tuota mailalla puolustamista/estämistä.

Marjamäki ja Kärpät oli siis tehneet läksynsä hyvin ja viime kohtaamisesta huima parannus pelillisesti. Varmasti Tapparakaan ei ihan parhaimmillaan ollut. En millään jaksa uskoa, että Kärpät pystyy noin selvästi peliä jatkossa viemään ainakaan Tampereella, mikäli nämä jengit pleijareissa kohtaavat. Tämän pelin perusteellahan tuo on hyökkäys vs. puolustus, mutta tuskin se ihan noin mustavalkoisesti seuraavissa peleissä menee. Tappara pystynee parempaan kiekolliseen peliin, mitä tänään esitti. Kärpät noista se kiekollisempi kuitenkin on ja pyrkii enemmän luomaan tilanteita. Kumpi vaan tyyli voi voittaa, mutta monesti pudotuspeleissä se on tuo puolustavampi tyyli. Toivottavasti joku roti kuitenkin pysyy tuossa tuomarilinjassa pudotuspeleihin mentäessä, ettei se suosi liikaa puolustavampaa jengiä, kuten se nyt tekee.

Hyvinhän Tappara tosin puolustaa ja ei tuo Kärppien kiekonhallinta niin selkeästi realisoidu maalipaikkojen muodossa, kuin voisi. Tasakentällisin on todella vaikea päästä maalipaikoille. Kyllä niitä tänään kuitenkin tarpeeksi oli pelin voittamiseen. Ylivoima on myös suuressa roolissa, sillä tänäänhän Kärppien olisi pitänyt pystyä menemään johtoon joillakin noista kolmesta ylivoimasta. Tappara taas sen maalin pystyi toisesta ylivoimastaan tekemään.

Sellainen vielä tuli mieleen, ettei Viuhkolaa ja Kähköstä tullut sitten pätkääkään ikävä. Mun puolesta voidaan jatkaa näillä miehillä eteenpäin, on ainakin jalkaa huomattavasti enemmän. Pyöräläkin pelasi sentterinä hyvän pelin ja tämän päivän perusteella voisi pelata tuota paikkaa enemmänkin. Maxwellin ketjulle sitten voikin antaa taas lampaanperseitä. On se vaan uskomaton määrä, minkä verran Huml ja Aaltonen menettävät kiekkoja vastustajalle per peli.
 
Viimeksi muokattu:

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ite tykkäsin tuommosesta playoff tuomaroinnista jossa ei vihelletä mistään, mutta sitten yhtäkkiä vihelletäänkin jostain. Kärpät näytti haistaneen selvästi Tapparaa paremmin tuon, että mistään ei vihelletä ja keskitty olemaan lähinnä vittumainen. Tappara ainakin meni siitä aivan sekasin.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei tuossa muuta ollut kuin Ilomäen viltityksen tuoma muutos. Kuusela ykköslaiturina tuplasi tuossa jotain vaihtoja Ilomäen tilalla.

Jokohan Ilomäen näytöt alkavat olla annettu taas hetkeksi? Toisaalta Kallela ei ole päässyt Rautakorven suosioon, joten voi olla, että joudutaan odottamaan Haapalaa tai Jormakkaa sairastuvalta ennen kuin Ilomäki pääsee takaisin LeKiin.

Kyllähän minäkin mielellään Kallelaa näkisin kentällä, mutta Ilomäki on mielestäni pelannut hyvin ja älykkäästi noin pääsääntöisesti. Ihan ei vielä kaikki onnistu, mutta ajatusta on mukana ja myös rauhallisuutta.

Toki Kallelan energisyys ja laukaus Ilomäeltä puuttuu, ja muutenkin herrat ovat kovin erilaisia.

Sitä vaan, että jos herrat ovat valmiita pitämään kävelevän katastrofin (#19) kentällä, on se nyt erikoista jos Ilomäelle ei löydy siinä leikissä paikkaa. Tänäänkin lukemattomia outoja riskisijoittautumisia #19:llä ja vaihteeksi niitä harhasyöttöjä, joita mies antaa enemmän kuin onnistuneita. (Disclaimer: suurin osa 3 erästä jäi katsomatta, ehkä siinä paransi. Tyypillisesti muutamat ensimmäiset vaihdot on ollut ihan nelosdivaritasoa tältä kaverilta, ja sitten on alkanut jonkin verran parantaa. Blues-Tra -pelin otteluketjusta löytyy analyysi miehen otteista vaihto vaihdolta 1. erästä)

Jokin taika #19:llä tosin täytyy olla, kun viime peleissä näistä harhailuista ja kiekonmenetyksistä mikään ei ole johtanut maaliin, toisin kuin Kankaanperällä on käynyt. Tänäänkin kaista monta kertaa aivan vapaana, ja kruununa kiekko vastustajan kultakypärän lapaan oman maalin takana, mutta ei vaan punalamppu vilkkunut.

Pelissä Tappara oli 1. erän selvästi kuskin paikalla, mutta 2-0 -maalin jälkeen Kärpät olivat ylivoimainen. Toki jäähyilläkin oli pientä merkitystä tähän.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Metsolalla on tosiaan yksi hävitty finaalisarja eikä vähiten hänen ansiostaan. Nämä johdoitukset kun päässä jo valmiiksi ovat, niin miksi niin ei voisi tapahtua uudestaan? Oikeammin, Metsolalle on helpompi luoda takaumia hävitystä finaalisarjasta, kuin Rynnäkselle ;)

Pakko luottaa JÄÄKIEKON voittoon.

Plääh, tuo on aivan ylimainostettua. Metsola pelasi myös finaalisarjassa pari aivan huippuottelua, voittaen Raannan näissä reilusti. Lähinnä taakse lurahti muutama super-erikoinen pomppu/lepakko, joita nyt vaan joskus saattaa mennä, eikä hommalle voi mitään. Vastineeksi näissäkin peleissä Metsola otti läjän gamesavereita, mukaanlukien myös ratkaiseva finaali.

Jos Metsola olisi tällä kaudella ollut lähellekkään pudotuspelien (ja myös finaalien!) virettään, kaverilla olisi kasassa about 15 nollapeliä, eikä esim. Kärppien 2-1 -kavennuksen kaltaisia sutaisuja vaan menisi. Niitä ei pudotuspeleissä mennyt. Mutta sieltä se vire vielä löytyy. Muutamissa otteluissa se on siellä ollutkin, mutta ei lähellekään kaikissa.

Tappara kaatui finaaleissa lähinnä kolmeen asiaan:
1. Barkov (joukkueen 2. paras pistemies) oli loukkaantuneena
2. Connolly (joukkueen 3. paras pistemies) oli loukkaantuneena
3. Pudotuspelien paras pelaaja Koskiranta pelasi puolikuntoisena, viimeistä finaalia lukuunottamatta
Neljäntenä voisi toki mainita Ässien loistavan siilipuolustuksen, joka äärimmäisen sallivan tuomarilinjan puitteissa yksinkertaisesti esti maalille menon ja viidentenä Raannan, joka oli erinomainen, mutta jonka panosta on rankasti liioteltu. Siellä oli jatkuvasti 6 pelaajaa estämässä maalintekoa ja jokainen kovalla taisteluasenteella.

Lonkalta ja mutulla heittäen Metsolan torjuntaprosentti oli finaaleissa parempi kuin Raannan, vaikka tiedän kyllä hyvin tähän syyn.


Tämän kauden Tappara on pelitavallisesti täysin erilainen kuin viime kaudella. Viime kauden esitys oli hyökkäyssuuntaan suvereeni ja viitteitä tästä oli jo syksyllä. Nyt ne pilkahdukset ovat olleet paljon vähäisempiä, mutta toisaalta on menty hyvin rajusti puolustuspää edellä. Mestaruus saattaa olla tämän vuoden taktiikalla todennäköisempää toki. Puolustamalla (ja vastahyökkäämällä) sen Ässätkin otti.

Tahtoo nähdä sen viime kauden erinomaisesti toimineen hyökkäyksiin lähdön edes kerran. Kyllä siihen tälläkin kaudella pitäisi olla riittävästi jalkoja, käsiä ja päätä. Tai no, muutaman kerran sitä, tosin melkoisesti varioituna nähtiinkin nyt syksyllä muutamilla ylivoimilla, mutta näissä se oli muotoa kaikkien viivelähtöjen äiti, kun viime vuonna tehtiin paljon puolinopeita lähtöjä.

Voiko Rautakorpi olla niin kiero kettu, että se kokeilee asioita pala kerrallaan, eikä paljasta muille koko pakettia? Nyt kokeillaan peleissä päätykiekkoa ja taistelua, mutta pudotuspelien kynnyksellä otetaan yhtäkkiä hyllyltä kaikki ulottuvuudet peliin, ja säädellään näitä aina vastustajan ja päivän mukaan? Näin on ainakin toivottava, koska nykyisellä pelillä kannu ei Tampereelle tipu, ainakaan jos jalkoihin ei saada merkittävästi lisää liikettä.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Tapparalla on juuri nyt suuria rakenteellisia ongelmia lähes joka osa-alueella. Hyökkäyspelaaminen on aneemista ja oman alueen puolustuspelaamisesta on tullut ihmeellistä seisoskelua. Olisi kiva tietää, mistä tämä kaikki johtuu, sillä joukkue on tällä kaudella pelannut myös erittäin hyviä otteluita. Tämä oli kaukana sellaisesta.

Tähän on pakko tarttua sikäli että jos peli näyttää kuinka kuralta tahansa ja miltä roskalta kiekolta niin Tappara on sijalla 2 ja voitti juuri sijalla 1 olevan. Enempi tässä tilanteessa pelkään Saipaa vastustajana playoffeissa kun ketään muuta.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämähän oli melko yllättävä peli. Kärpät vei ottelua ihan tuota alkua lukuunottamatta selkeästi. Pelillisesti Kärpät jopa mielestäni dominoi kenttätapahtumia ja kiekonhallinta oli aivan täydellisesti Kärpillä. Tappara vaan nyt tänään painoi lähes joka paikastaan maalin, oikeasti niitä ei montaa enempää ollut. Tosin viimeksihän tuo meni toisinpäin Tampereella, silloin Tappara dominoi pelitapahtumia ja Kärpät oli onnekas. Harmillista vaan, että nyt jäätiin kokonaan ilman pisteitä.

Mulle jäi siis erittäin positiivinen fiilis tästä pelistä. Pari virhettä, joista toisesta 2-1 omiin ja toisesta maali. Ja sitten toki Rynnäkselle se helppo maali. Muuten pelattiin aivan loistava peli. Päästiin paineen alta pois todella hyvin ja viimeksi vaikeuksia tuottanut Tapparan keskialueen sumppu saatiin vähän paremmin auki, tosin vieläkin siinä voitaisiin parantaa ja yrittää päästä enemmän nopeisiin lähtöihin. Muuten joudutaan aika paljon menemään päädyn kautta, antamaan syöttöjä ahtaisiin väleihin ja painimaan. On se nyt vaan täysin perseestä tuo Liigan nykyinen tuomarilinja. NHL:n katsomisen jälkeen sitä vaan aina voi pahoin, kun katsoo tuota mailalla puolustamista/estämistä.

Marjamäki ja Kärpät oli siis tehneet läksynsä hyvin ja viime kohtaamisesta huima parannus pelillisesti. Varmasti Tapparakaan ei ihan parhaimmillaan ollut. En millään jaksa uskoa, että Kärpät pystyy noin selvästi peliä jatkossa viemään ainakaan Tampereella, mikäli nämä jengit pleijareissa kohtaavat. Tämän pelin perusteellahan tuo on hyökkäys vs. puolustus, mutta tuskin se ihan noin mustavalkoisesti seuraavissa peleissä menee. Tappara pystynee parempaan kiekolliseen peliin, mitä tänään esitti. Kärpät noista se kiekollisempi kuitenkin on ja pyrkii enemmän luomaan tilanteita. Kumpi vaan tyyli voi voittaa, mutta monesti pudotuspeleissä se on tuo puolustavampi tyyli. Toivottavasti joku roti kuitenkin pysyy tuossa tuomarilinjassa pudotuspeleihin mentäessä, ettei se suosi liikaa puolustavampaa jengiä, kuten se nyt tekee.

Hyvinhän Tappara tosin puolustaa ja ei tuo Kärppien kiekonhallinta niin selkeästi realisoidu maalipaikkojen muodossa, kuin voisi. Tasakentällisin on todella vaikea päästä maalipaikoille. Kyllä niitä tänään kuitenkin tarpeeksi oli pelin voittamiseen. Ylivoima on myös suuressa roolissa, sillä tänäänhän Kärppien olisi pitänyt pystyä menemään johtoon joillakin noista kolmesta ylivoimasta. Tappara taas sen maalin pystyi toisesta ylivoimastaan tekemään.

Sellainen vielä tuli mieleen, ettei Viuhkolaa ja Kähköstä tullut sitten pätkääkään ikävä. Mun puolesta voidaan jatkaa näillä miehillä eteenpäin, on ainakin jalkaa huomattavasti enemmän. Pyöräläkin pelasi sentterinä hyvän pelin ja tämän päivän perusteella voisi pelata tuota paikkaa enemmänkin. Maxwellin ketjulle sitten voikin antaa taas lampaanperseitä. On se vaan uskomaton määrä, minkä verran Huml ja Aaltonen menettävät kiekkoja vastustajalle per peli.

Tässä koko asetelma on aika hyvin kerrottu. Tappara oli tänään alakynnessä ja varsinkin jalkanopeudessa oltiin selkeästi jäljessä. Isojen miesten luistelu näyttää siltä niinkun siellä roikkois koko ajan joku selässä. Myöskin pelitavassa on tällä hetkellä muutamia outoja seikkoja, mm. etäisyydet puolustajien ja hyökkääjien välillä.
Niinkun tuolla meidän osiossakin on puhuttu niin sentteri odottelee turhan kaukana pakkien avausta ja tällä aikaa laiturit joutuu oleen joko seisovin jaloin tai sitten ovat kerenneet jo paitsioon, tai keskelle vastustajan muuria. Tänäänkin tuli varmaan 5-10 ihan käsittämätöntä paitsiota tämän takia. Pelikirjaniilot saa avata enemmän asiaa.

Kevät lähestyy kovaa vauhtia ja tässä vaiheessa Tappara ei selviytyis pleijarisarjasta voittajana jos nää kaks suurta kohtaa. Mutta tosiaan Tappara ei ollut tänään mielestäni lähellekkään edes sitä mitä tähän mennessä on parhaimmillaan ollut. Ja vankka usko on että se "suuri harppaus" pelillisesti vielä keväällä otetaan.
Oleellinen kysymys on että kuinka Kärpät pystyy kehittymään. Jos kuvitellaan että tässä on paras mitä on tarjota niin sillon Tapparalla on saumat, oikein hyvätkin. Mutta jos kokenut miehistö yhdessä Marjamäen kanssa löytää myös sen yhden askeleen niin vaikee niitä pysäyttääkkään on. Aina puhutaan kevään tuomarilinjasta mutta en mitenkään usko että Kärpät lähtisi ehdoin tahdoin painimaan Tapparan kanssa koska siinä käy huonosti.

Koskahan muuten on viime kerran runkosarjan ykkönen ja kakkonen kohdannu finaalissa?
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Turha tässä vaiheessa tietenkään on hehkuttaa mitään varmaa finaaliparia mutta kuilu muihin joukkueisiin kaikessa tekemisessä on vaan tällä hetkellä aika merkittävä
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Runkosarjan kuiluista viis...kevään paras seitsemästä-sarjat samaa jengiä vastaan on niin oma maailmansa, jotta ne tuntuu joka vuosi unohtuvan tässä vaiheessa jälleen useimmilta...mut anyway jottei mennä asioiden edelle, niin kiitos Tappara kärkimatsin hoitamisesta!
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Koska viimeksi vierasveska on torjunut Tapparan kotipelissä alle 12 kertaa?

Ilman aivan lopun pientä hässäkkää lukuun ottamatta Kärpät olisi saanut koko pelissä yhden (1) jäähyn.

Yllä olevat lukemat kertovat aika paljon. Ei Tappara ihan huono ollut ja pystyi kuitenkin pitämään vastustajan pois aivan parhailta maalipaikoilta, mutta kyllähän nuo lukemat kertovat Kärppien pelottavasta potentiaalista.

Hinkki oli eilen huono, kaikki vedot olivat torjuttavissa. Hyvä näin, sillä viimeksi se vaikutti ihan ohittamattomalta.

Uumoilen tai ainakin toivon, että Rautakorpi pitää kynttilää vakan alla: ei näytetä vastustajalle kaikkia pelillisiä valttikortteja. Tai sitten on reenattu kovaa. Tai sitten näyttää vtn huonolta.
 

Hitsuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lopun jäähyt menivät ihan oikein mielestäni. Huml huitoi Metsolan käsille selvästi myöhässä, Kankaanperä meni ojentamaan - Huml löi ensin, Kankaanperä loput. Vain yksi hanska putosi, joten kymppi kiikunkaakun.

Vip-tilassa Metsola kertoili hymähtäen, ettei Huml näpeille osunut ollenkaan, mutta kyseisen pelaajan (Huml) luonteen huomioon ottaen rangaistus oli OK.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Vastaavasti voittomaalissa suurin syypää oli Kukkoslasse, ensin pitkäkiekko ja sitten mietti hetken liikaa ehtiikö kiekkoon ennen Järvistä ja lopuksi vielä kompuroi ja kaista maalille jäi auki.

Höpöhöpö. Ei Kukkonen mitään ehtinyt miettiä, vaan heti suuntasi kohti kiekkoa, kun näki sen. Ja ei tuossa tilanteessa kukaan pakki ilman kompurointiakaan olisi ehtinyt pysäyttää täydessä vauhdissa olevaa Järvistä. Ainoa vaihtoehto olisi ollut, että ei mene kiekkoon vaan puolustaa maalia, mutta Kukkonen ei välttämättä nähnyt Järvistä kiekkoon lähtiessään.

Ei sillä, että tarvitsisi Kukkosta puolustella, mutta joku järki näihin tilanteisiin :)
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei sillä, että tarvitsisi Kukkosta puolustella, mutta joku järki näihin tilanteisiin :)

No, empä ole tilannetta narulta katsonut, livenä ainoastaan ja katsomoon välittyi ettei Lasse ollut ihan hereillä ja painanut irtokiekkoon normaalin pelityylinsä mukaisesti.

Mutta Kärpillähän noita huipputontteja oli varsinkin toisessa erässä enemmän mitä Tapparalla taisi olla koko pelissä. Tämäkin voitaisiin tarkistaa vaikka videolta.

Maalintekopaikkojen määrästä voin tulla sen verran vastaan, että Kärpillä oli niitä enemmän, mutta en missään nimessä allekirjoita Kärppien selkeätä ylivoimaa näissä. Toisaalta, jos peilaa laukausten määrää sekä laskee esim. Suonrannan maalin huipputontiksi, niin ymmärrän.

Totta on, että Tappara ei kyennyt niin loistavaan esitykseen kuin edellisessä kohtaamisessa. Pikemminkin esitys oli monessa kohtaa huonon ja surkea välimaastossa. Vahva usko silti on, että Jukalla on ässiä hihassaan kevättä varten.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Sellainen tilasto vielä sopivasti tämän parin otteluketjuun; että 2000-luvulla on jaettu 14 mestaruutta. Runkosarjan ykköstilalta se on voitettu viisi kertaa ja toiselta sijalta vain kaksi kertaa. Puolet on menneet siis sijoilta muut...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös