Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Ti 20.12.2016 Ässät - KooKoo

Viestiketju osiossa 'Otteluketjufoorumi' , aloittajana alcoholic, 20.12.2016 klo 09.29.

 1. alcoholic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Sopivasti tunti taukoa töissä, niin voi ensimmäistä kertaa avata otteluketjun.

  Se olisi sitten viimeinen peli ennen vajaan viikon mittaista Joulutaukoa. Kookoo vastassa ja ennakkoon tämä peli vaikuttaa Ässien melko varmalta voitolta, mutta katsotaanpa hieman faktoja.

  Valmentajan vaihdon jälkeen Kookoo on pelannut aika pirteästi ja viimeisistä 10.stä pelistä se on kerännyt 18 pistettä. Huomion arvoinen asia on myös, että 5.stä viimeisestä pelistä Kookoo on voittanut 4 suoraan ja hävinnyt 1 jatkoajan jälkeen Tapparalle. Itse asiassa häntäpään joukkueista Kookoo suorittaa tällä hetkellä parhaiten ja otteiden pysyessä näin, se tulee nousemaan 10 sakkiin.

  Ässät on ollut koko kauden kotona kova ja ainoat heikommat pelit ovat olleet Kärppiä ja Kookoota vastaan. Pata pelannut nyt 16 kotiottelua, joista pisteitä on kertynyt 32 eli mukavasti 2 pisteen keskiarvolla. Viimeiset 10 peliä on tuottanut 15 pistettä ja Ässät on 3 ottelun pisteputkessa, joista 2 on suoraa voittoa ja yksi jatkoaikatappio.

  Ässät lähtee tähän peliin ennakkosuosikkina, mutta en usko pelin olevan kuitenkaan helppo. Ekaan kymppiin tai ainakin ensimmäisessä erässä Ässien tulisi tehdä se pari helpottavaa maalia. Kookoon mahdollisuus, kuten viimeksi Ässiä vastaan Porissa, on pitää numerot mahdollisimman pitkään 0-0.ssa ja iskeä jossain vaiheessa avausmaali. Kookoo voittanee pelin, jos Ässät sortuu tehottomuuteen tai Irving on liekeissä.

  Koska tämä on peli ennen taukoa, niin odotan vauhdikasta ja fyysistä kamppailua eikä mitään kyttäilyä ja muniinpuhaltelua. Uskon Ässien voittavan pelin numeroin 3-1, vaikka peli olisi pitkään 0-0 tilanteessa.

  Kokoonpanoja odotellessa. Saa nähdä pelaavatko Suoranta ja Peltola. En näe syytä miksi eivät pelaisi, koska vika peli ennen taukoa.
   
 2. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Pari ajatelmaa KooKoon näkökulmasta ennen kokoonpanojen julkistamista:

  Kova testi edessä eikä pisteet ole taatusti helpossa. Ässät todennäisesti tulee päälle kuin pieni perkele, mitä pitempään pysytään tasatilanteessa niin sitä parempi. KooKoo on parissa edellisessä vieraspelissä (Pelicans ja SaiPa) onnistunut nousemaan viimeisessä erässä tappiotilanteesta voittoon, Tuokkola on saanut joukkueeseen taas selkärankaa ja uskoa siihen, että otteluita voi myös voittaa.

  Irving on ollut ilmiömäisessä liekissä, Perhonen torjui edellisessä Porin pelissä kaiken, joten mielenkiintoista nähdä kuka luistelee maalille. Perhosen hyvän ja huonon päivän ero on niin karmaisevan suuri tällä hetkellä, että miehen peluuttaminen on täysin arpapeliä.

  KooKoo saa puolustukseen takaisin Lehtosen ja O'Connorin, joten tulivoima siniviivalla lisääntyy. Auttaa erityisesti ylivoimakentällisiä.

  Pisteitä pitäisi saada ryöstettyä, että tuntuma 10. paikan taistoon pysyy hyvänä.
   
 3. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Loukkaantumislista KooKoolla on aika runsas, mutta saadaan silti iskukykyinen joukkue tänään liikenteeseen. Voittoa tämä huutaisi, mutta henkisesti olen vähän tilastoinut tämän "välipeliksi."

  KooKoo tänään:

  Hakulinen - Malinen - Haataja
  Jacobsson - O'Connor

  Broadhurst - Green - Kantola
  Tuhkanen - Lehtonen

  Savilahti - Immonen - Virtanen
  Eklund - Grönholm

  Koivisto - Juutilainen - Tamminen
  Pelli

  AM: Irving

  Aika hyviä matchuppeja KooKoon päävastustajilla, joten eroa saadaan voitolla kurottua kiinni, mutta tänään vielä ei ole mahdollista edes kolmella pongolla nousta kymmenen sakkiin. Ässillä myös vähän samankaltainen tilanne ja nelossija kiikarissa.

  EDIT. Tuossa vielä Ässien kokoonpano:

  Korhonen - Kuparinen - Bertrand
  Peltola - Seppälä

  Kärki - Kerälä - Ojamäki
  Marttinen - Viljanen

  Jaatinen - Kiiholma - Suoranta
  Mäkelä - Tommila

  Nuto - Saha - Varttinen
  Walli

  AM: Bertrand
   
 4. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Tosiaan yksi niistä tämän kauden harvoista totaalisista ohi-peleistä oli nimenomaan edellinen kotipeli KooKoota vastaan, tuloksena 0-3 tappio surkealla esityksellä. Ässät on kuitenkin muutoin ollut koko kauden kotona vakuuttavan hyvä, joten sikälikin tuo peli pistää silmään. Lisäksi vierasjoukkue on melkoisessa tulessa ja murheellinen syksy on muisto vain. Hankalaa peliä voi siis ennustella Ässille, vaikka miten ollaan kotona.. toivottavasti edellisessä Porin ottelussa saatu opetus on kirkkaana mielessä kun kiekko putoaa jäähän

  Ässillä ei kokoonpanossa mitään ihmeellistä kuin vain ehkä se, että Suoranta on kolmosessa eikä ykkösessä. Liekö sitten ajatuksena, että pelikuormaa tulee tässä pelissä tällä tavalla napsun vähemmän, koska EHT-reissun rasitukset ovat vielä ihan tuoreet..

  Ainahan se mukavampi olisi voiton myötä lähteä kinkkujen ja glögien pariin. Ässillä vain voitot ja tappiot ovat vuorotelleet ihan 1-2 pelin sykleissä, joten mielenkiinnolla iltaa odottaen
   
 5. Lätkäjope Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Armia #10, Matushkin #43
  Mitä tähän nyt sanoisi. Ässät olisi voinut laittaa pelin jo hyvissä ajoin pakettiin, ei näin tehnyt niin kaveri teki. Aika klassinen jääkiekko-ottelu. Nakertaa kieltämättä.
   
 6. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Ässät vei peliä puolitoista erää, mutta nöyryyden puuttuminen ja Irving käänsivät pelin Kookolle. Liiga on tasainen sarja, jos rupeat kuvittelemaan mikä tahansa peli on vaikea.
   
 7. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Irving on melkonen seppä. Ottelu oli harvinaisen viihdyttävä näin tiistai väännöksi
   
 8. Domi28 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Maple Leafs, Liverpool
  Lainaus:
  Tässä tämä peli oli hyvin kiteytettynä. Suorannan perseily oli pelin käännekohta. Tuomareista itkeminen on turhaa. KooKoo käytti paikkansa ja heillä oli parempi maalivahti.
   
 9. Jondeez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Aika ahkerasti tykkää laittaa kiekkoa takaisin peliin sen sijaan että tekisi pelikatkon. Loistava molari kyllä kyseessä.
   
 10. yaremchuk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo,Josh Green,Malte Strömwall, Suvi Teräsniska
  Olipas viihdyttävä matsi!! Hieno nousu 2-0 tappiuoasemasta, OPG-Suoranta matsi, jolla kultakypärä lähti päädystä ulos, Jacobssonin niitti, hienoja maaleja, kaikkea mitä ottelulta vaaditaan!! 2-8 Porin vierailujen maalit ja pinnat 0-6, kelpaa kiitos!!!
   
 11. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Viihdyttävä peli, ei juuri höntsäilty vaikka joulu häämöttää. Ässien tolpat jätti tietysti paljon spekuloitavaa ja olihan KooKoo ajoittain liemessä.


  Kiitos Irvingille.
   
 12. Mondie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porilainen brändikiekko
  Sellanen läpsyttely tällä kertaa. Ässillä taisi olla 10 selvää maalipaikkaa, KooKoo ei tuosta luvusta kauas jäänyt. Mutta niinhän se menee että jos et tee maaleja paikoistasi niin kaveri tekee. 2-0 päättyi yllättävän suurilukuiseen tappioon.

  EHT-RämeSimo ja OPG tarjosivat kauden parhaan tappelun Navetassa. Hyvää vääntöä molemmille, eikä tullut mitään cheap shotteja kummaltakaan. KyrpäJykän mukaan Simo ei loukannut ketään, mutta kyllä mä väittäisin että Ossi-P:tä johonkin sattuu tuon jälkeen. Viimeistää jäähän kaatuminen. Hyvää viihdettä oli se.

  Tuomareilta yllättävän hyvä esitys. Hyvä siis sinäänsä että linja piti alusta loppuun. Paikkoja oli viheltää jäähyjä molemmille kauhia määrä, mutta niin vain pysyi pilli taskussa.

  4700 katsojaa. No ei todellakaan ollut.
   
 13. Ikuinen try out Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, sympatiat SaiPa
  Joku on käynyt Ossi-Petterille kertomassa, että siltä loppuu sopimus tähän kauteen ja jos haluaa tässä sarjassa vielä pelata jatkossakin, niin omanpään koomailut ja hölmöjen jäähyjen ottaminen kannattaa lopettaa. OPG koki ahaa -elämyksen ja on viime pelit ollut kaameassa vireessä. Tämä ei tietenkään ole jäänyt Ässiltä huomaamatta ja Suoranta päätti "to take one for the team" ja kävi noutamassa OPG:n pois, jotta numerot pysyisivät edes jotenkin siedettävinä.
   
 14. Phaneuf#3 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Tampa Bay Lightning
  Ässäpaitainen ranskaa sopertava mies hukassa! Tuntomerkit: numero 3 selässä ja lukee Bertrand. Palauttakaa ässätoimistolle tai jättäkää sinne mistä ikinä löytyykin. Ei käyttöä.
   
 15. Mondie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porilainen brändikiekko
  Piti muuten vielä kysyä paria juttua. Missä vaiheessa Kuparinen ehti mussuttamaan itselleen sen kympin. Jumbtronin kuvassa Andylla oli maalin jälkeen kovin asiaa tuomarille niin meni tuo jäähytilanne ohi. Ja osuiko Kantolan maila EHT-Nikon naamaan vai mikä siihen kopsahti kolmannessa erässä? Peltola ainakin tarkasteli kovin aukesiko naama, ja jäähyä tuntui odottelevan.
   
 16. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Kyllähän se vaan taas KooKoon paljon parjattu Ossi-Petteri Grönholm sekoitti ässäpakan ja antoi KooKoolle mahdollisuuden voittaa. Kokeneen pelimiehen veto. Hivenen ilkeä taklaus Simon Suorantaan ja helvetillinen hiillostus perään. Ja vaikka olisi kuinka kipeää tehnyt niin pelin jälkeen varmasti naurattaa. Ja joukkuekaverit kiittävät. Pakkaa tietysti sekoitti myös Robin Jacobssonin pommitus Niko Ojamäkeen. Vai pelasiko Ojamäki tuon pystypommin jälkeen?
   
 17. Jondeez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ei pelannut. Hieno taklaus oli, mutta vaikutti kyllä hieman kiekottoman estämiseltä.
   
 18. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Tuormarilinjahan ottelussa oli melkoisen salliva. Jos tuli Peltolaa lapa naamanseutuun niin tuli Greeniäkin. Minusta linja oli lähes sallivin mitä olen tällä kaudella nähnyt. En tietenkään ole nähnyt kaikkia otteluita. Tuomarilinja myös pysyi hyvin samana paitsi Tuhkasen jäähyssä.
   
 19. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Eli siis periaatteessa linjaan nähden yksi tuomarivirhe jäähyissä. Otteluseurantaa kun luki niin luulisi, että olisi tullut enemmän huutia tuomareista pelin jälkeen. Hyvä, että pelin jälkeen tajutaan, että ei ne tuomarit yksin peliä kääntynyt.
   
 20. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  Sekavahko, mutta viihdyttävä peli. Hieno voittoputki. Julistin jo kauden olevan ohi, en uskonut moiseen putkeen ja ryhtiliikkeeseen. Mitään ei toki ole vielä lopullisesti saavutettu, mutta vääräksi tuo joukkue on minut todistanut. Joukkue ja yksilöt sen sisällä ovat parantaneet hienosti.
   
 21. Lätkäjope Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Armia #10, Matushkin #43
  Itsekin olin pitkästä aikaa tyytyväinen amatöörituomareiden toimintaan. Mistään ei vihelletty jäähyä, mutta tämä oli onneksi tasainen linja läpi ottelun, molemmille jengeille. Todella harvinaista tässä liigassa tuollainen tuomarityöskentely. Toki eihän ne pelaajat sitä pelin alussa tiedä että tänään saakin sitten ottaa ja ronkkia kovempaan, kun ihan arvalla tulee 99% ajasta jäähyjä pelistä toiseen.
   
 22. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Fanit näkevät usein omien rikkomiset helppoina jäähyinä. Ässien Peltola sai omansa helpommalla, tuomarit eivät ratkoneet mitään. Ojamäen tilanne olisi teoreettisellä tasolla mielenkiintoinen, jos otteluvalvoja olisi laittanut sen kurinpitokäsittelyyn. Oliko estäminen, aiheutuiko loukkaantuminen tilanteesta?
   
 23. peruspata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
  Lainaus:
  Mielestäni Ojamäen tilanne ei ollut estäminen, vaikka kiekko karkasikin. Taklaajalta on kuitenkaan paha vaatia tuossa vaiheessa toimenpiteitä sen takia, että peliväline ei pysy lavassa. Kurkottamisen seurauksena toki itsessään puhdas taklaus osui ylemmäksi kuin piti, mutta en ketään syyllistäisi tästä. Eikä Ojamäki itsekään tainnut protestoida, kun aitiota kohti luisteli, tosin peli jäi valitettavasti kesken. Kutsun tätä tilannetta ihan vaan taklaukseksi. Jos veikata pitää, osumasta ylös ei seurannut poistuminen vaan siitä, että käsi oli huonossa asennossa. Mutta arvailua tämä.

  Tuomarilinja oli äärimmäisen salliva, mutta ei peli silti ollut pelkkää rikkomista. Toki esim. Tuhkasen jäähy siihen nähden, mitä oli mennyt läpi, nauratti. En pitänyt linjaa hyvänä ja toivon, että saivat rakentavan palautteen. Mitään siihen ei kuitenkaan ratkennut.

  Peli oli klassinen, "kun et itse tee, niin..."-ottelu.
   
 24. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Tuomarilinjassa minua vituttaa erityisen paljon se että jos kymmenen vastaavaa tilannetta menee sormien läpi niin miksi vitussa sitten hetki ennen ottelun loppua annetaankin siitä jäähy, olkoonkin sitten sääntöjen mukainen. Ja toinen mikä jäi vituttamaan oli se että kultakypärää sai ottaa varsin monen kerran sääntöjen rajamailla niin että hermo meni ja joutui ottamaan "oikeuden omiin käsiin". Ja kyllä KooKoo rikkoi varsinkin ekassa erässä melko paljon. Hyvin sääntöjen rajamailla mentiin silloinkin. Toisessa erässä tuli tunne että nuo eivät olisi antaneet jäähyä edes kiekon nostamisesta suoraan katsomoon.

  Ässät oli paska, mutta parempi kuin KooKoo. Toisaalta noin paskalla pelillä ei olisi ansaittu pistettäkään.
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2016 klo 18.47
 25. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Suorannan tekeminen oli alusta lähtien löysää ja saamatonta, liekö suuttunut itseensä. Hänet taklattiin kahdesti puhtaasti, mutta kovaa. Molemmat taklaukset olivat Suorannan omaa syytä, keskittyminen ei ollut kohdallaan. Ja Seppälän huitominen oli kova ja osui ainakin lähelle Haatajan sormia, ottelussa ei jätetty vastaavaa viheltämättä.