Ti 18.1.2011 JYP - Kärpät

  • 20 898
  • 71

batman83

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä Helbling on niitä matseja ottanut, eikä takuulla olisi jättänyt väliin tätä. Jos ei tuota tajua, niin yrittää joko provottaa tai sitten on vain pahasti kujalla.

Niin, lisätään vielä, että molemmilta osapuolilta tuli ankaraa huutelua tuomareille, kun tulivat väliin. Kovasti oli kavereilla ilmassa kysymys, että miksi? Lisäksi tottakai huutelu välillä Virtanen-Helbling jatkui pitkään myös jäähyaitiossa. Varmasti olisi tapeltu, ellei tuomarit olisi tullut väliin.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuon ketjun kun saa pelattua pihalle, JYP näyttää tällä hetkellä melko aseettomalta porukalta. Tokihan aina joku toinen ketju voi nousta ratkaisijaksi, mutta tuolta ainakin tänään näytti.

Niinhän sitä edellisilläkin kausilla hoettiin "VIP pitää saada kuriin", mutta mestaruuskaudella ratkaisijan viitan otti ylleen Hytösen johtama hyökkäystrio. Ei sillä etteikö tällä hetkellä tehot olisi varmaankin n. 80% PPP-kentän varassa.

Harmi kun en tätäkään ilotulitusta ollut paikan päällä näkemässä, kuten en suurimaalisia Ilves- ja Lukko-voittojakaan aiemmin tällä kaudella.

On nuo kotoliigan tuomarit vaan perseestä. Jonnelle propsit haastosta!
 

flegmaattinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Aran kommentteja en oo kuullu, mutta pelin nähneenä voin kyllä Aran tänne lainattuja sanoja kompatakin. Kärppien pelissä oli paljon hyviä elementtejä, joita ei peruskatsoja noiden rumien numeroiden ja Pihlströmin unelmaillan takaa kykene havaitsemaan. Itse asiassa olen tappion tuomasta turhautumisesta huolimatta yllättävänkin positiivisella mielellä jopa tätäkin kevättä ajatellen.

Tänäkin keväänä on vielä mahdollisuus mennä pitkälle ja kyykyttää ottelusarjoissa ihan mikä tahansa joukkue, mutta se edellyttää ennen kaikkea kahta keskeistä pikaisesti tapahtuvaa asiaa: loukkaantuneet ukot (pakit ja veskarit) on saatava mahdollisimman pian takaisin rinkiin ja se yksi kovan profiilin edelleen puuttuva pakkivahvistus samoin. Niin kauan kuin tuolta pakistosta puuttuu useampi profiili/huippupakki pelistä ja kuukaudesta toiseen ja kolmosveskari päästää helppoja maaleja illasta toiseen, ei kummoisempaa tasonnostoa (ja jatkopeleihin pääsyä) kannata enää joukkueelta odottaa, valmensi sitä sitten ihan kuka tahansa tai oli hyökkääjinä ihan mitä miljoonamiehiä tahansa.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pihlström teki mitä tahtoi (tuli mieleen peli jossa Pile paukutti neljä maalia, silloinkin Kärpät vastassa?).
Saatetaan puhua eri pelistä, mutta muutama kausi sitten (ex.) kärppäkaataja A. Virtanen teki neljä maalia Raksilassa.

Peliä en nähnyt, mutta sen verran tilastoja peliin, että ennen tätä peliä ainoastaan kaksi kertaa vastustaja on onnistunut tekemään JYPin kotimatsissa enemmän kuin 2 maalia (HIFK kahdesti 4 maalia). Kotiotteluissa JYPin maalitilasto näyttää 20 ottelun jälkeen lukemaa 78-24. Eli siinä valossa Kärpiltä ihan hieno suoritus (taas keulii...).
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Pihlström teki mitä tahtoi (tuli mieleen peli jossa Pile paukutti neljä maalia, silloinkin Kärpät vastassa?).
Pihlmanin ensimmäinen neljän maalin ilta kymmenisen vuotta sitten oli Kärppiä vastaan ja toisella kerralla (2008-09) vastustaja oli Blues. Samaisella mestaruuskaudellahan Antti Virtanen teki 4+1-tehot Kärppiä vastaan Oulussa, joten Pihlström oli kolmas neljä maalia Kärpät-ottelussa tehnyt JYP-pelaaja.

Edit. Liigan sivuilta löytyivät em. mainittujen otteluiden tilastot:
25.10.2001 JYP-Kärpät 6-2
13.12.2008 Kärpät-JYP 3-6
17.12.2008 JYP-Blues 5-4 ja.
 
Viimeksi muokattu:

chubster

Jäsen
Saatetaan puhua eri pelistä, mutta muutama kausi sitten (ex.) kärppäkaataja A. Virtanen teki neljä maalia Raksilassa.

Eri peleistä puhutaan. Olin tosiaan jo unohtanut tuon A. Virtasen neljän maalin illan raksilassa, johtunee varmaan siitä, että sitä peliä ei ole ollut paikanpäällä katsomassa. Pile teki joskus nuorena miehen hippoksella neljä maalia ja silloin muistaakseni oli myös Kärpät vastassa.
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Semmonen peli.... Olipa jännä. Siis ei tiukalla tavalla jännittävä, mutta outo/mielenkiintoinen. Koko pelin olo olo että JYP pelaa vähän vasurilla eikä ihan 100-lasissa. No onneksi kuitenkin tyylikkäät 3 pistettä. Kärpistä nostan vain yhden miehen esiin, maalivahti Karhunen. Hän sentään yritti ja kieltämättä teki vähän pahaa jätkäm puolesta kun yleisö buuasi ja "äkäili" junnulle. Rosa ja St. Pierre ainakin olivat täysin märkiä sukkia. Sukkia joissa on vieläpä vittumainen reikä varpaan kohdalla.

JYPistä esille toki Pillu/PPP tehoilla 5+3, mutta myös Asplundin johtama kolmosketju. Mies heitti maalin ("OHO!! Miten ehti tilanteeseen?"), taklasi miehekkäästi ja pelasi ok pelin. Samaa teki Virtas-Ana. Ilman maalia tosin... Me gusta.

Hellllllvetin iso sianperse tuomareille, koska lammas ei nyt enää riitä tuon suorituksen jälkeen. Tästä ei jaksa kirjotella enempiä.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Antti Boman ei näköjään osaa viheltää pilliinsä sitten olleskaan jos tuomariparin selässä lukee Levonen, etunimellä ei ole väliä.
Huvittavin suoritus oli se kun Asplund vedettiin poikittaisella selästä laitaan, niin tämän pääsiäissaarten patsaan käsi ehtii nousemaan melkein jo ylös mutta sitten menikin salamannopealla liikkeellä alas.
Kauden surkein tuomarisuoritus päätuomariparilta Hippoksella tällä kaudella.

JYPin heikointa antia tänään oli laiturikaksikko Tuppurainen-Louhivaara. Louhivaara on tällä hetkellä hyökkäyspäähän täysi nolla, eli joka kauden perinteinen syväjää on Karhulan Kanuunaan iskenyt. Tuppuraisenkin pelaaminen on varsin väkinäisen näköistä.
 

Immo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Argentiina, Buffalo ja Everton
Tälle Jypin numero 41 voisi rohkeasti kyllä tarjota jatkosopimusta. Pari paikkaa tuhlasi ja tolppaakin kilautti, mutta mielestäni pojassa on potentiaalia. Louhivaaran olkapäillä istuu kyllä elefantin kokoinen norsu. pehmeätä pelaamista. Kokeilisin kohta Antti Virtasta Tuppuraisen ja Hytösen vierellä, vaikka ns. kolmoskenttä olisi sen jälkeen melkoinen arvoitus.
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Rosa ja St. Pierre ainakin olivat täysin märkiä sukkia. Sukkia joissa on vieläpä vittumainen reikä varpaan kohdalla.

Ja kaikkein karuintahan tässä on se paljonko näille meidän sukille maksetaan.
En tiedä tarkkoja summia, mutta voisin veikata että Salomäet ja Donskoit (jotka pistävät itsensä oikeasti likoon kentällä) saanevat vain murto-osan siitä mitä nämä meidän "tähtipelaajat". Oksettavaa.

Aika erikoinen kommentti Kärppien otteluraportissa:
http://www.oulunkarpat.fi/2009/ottelut.php?edellinen=1&id=663

"Virtanen pudotti hanskat, ja saman teki Helbling. Kypäränsä jäälle heitettyään puolustaja tuli viisaasti toisiin aatoksiin, kieltäytyi iskujen vaihdosta ja peruutti kohti vaihtoaitiota. Hyvä niin, ottelurangaistuksista tulevia pelikieltoja Kärpät ei enää puolustukseensa kaipaa."

Kyllä se on fiksu pelaaja tuo meidän Timppa =)
 

Royal-E

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa, JJK, HJK +/- HPK
JYPin heikointa antia tänään oli laiturikaksikko Tuppurainen-Louhivaara. Louhivaara on tällä hetkellä hyökkäyspäähän täysi nolla, eli joka kauden perinteinen syväjää on Karhulan Kanuunaan iskenyt. Tuppuraisenkin pelaaminen on varsin väkinäisen näköistä.

Kaksikko Louhivaara + Tuppurainen on kyllä melko yössä. Mutta niin oli Hytönenkin tässä hetki sitten (hieman).

Olisiko Dufva niin kettu, että treenauttaa kevättä ajatellen kentällisiä hieman eri rytmissä ? Jonka vuoksi JP:n kenttä on nyt sitten hieman "takki tyhjältä" näyttävä ?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Noh, onneksi Aravirran mukaan kolmannen erän peli-ilme oli hyvä ja tästä on hyvä jatkaa. Kuulostaako tutulta? Ei peli-ilme ole hyvä jos hävitään 7-3.
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kauden surkein tuomarisuoritus päätuomariparilta Hippoksella tällä kaudella.
Samaa mieltä!
JYPin heikointa antia tänään oli laiturikaksikko Tuppurainen-Louhivaara. Louhivaara on tällä hetkellä hyökkäyspäähän täysi nolla, eli joka kauden perinteinen syväjää on Karhulan Kanuunaan iskenyt.
Eri mieltä! Heikointa antia oli #4, oli lähes yhtä huono kuin valkopaitojen #7.
Louhivaara teki nähdäkseni kahteen maaliin sellaisen maskin, jonka ansiosta mv ei nähnyt torjua kiekkoja.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Louhivaara teki nähdäkseni kahteen maaliin sellaisen maskin, jonka ansiosta mv ei nähnyt torjua kiekkoja.

Jep, kolmannessa ja seitsemännessä maalissa Louhivaara häiritsi ansiokkaasti Karhusta, mutta ehkä näitä suorituksia ei haluta laskea mukaan. Muutenkin näitä maaleja on viime aikoina tullut paljon, joissa nimenomaan Louhivaara on maalin edessä tekemässä maskia. Toki mies voisi itsekin jonkun maalin joskus tehdä, mutta en nyt haluaisi vähätelläkään maskipelaajan roolia kuten näyttää olevan tapana.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Kylläpä peliä on vaikea voittaa, jos tuon tason virheitä tulee. Kärppien ikioma Nico Lehto teki 4 virhettä, jotka kaikki johtivat karulla tavalla maaliin. Varsinkin pojanklopin järjestämä 2-2 tasoitus Jypille oli kertakaikkisen upea :) Jos tuollaisista virheistä ei opi, niin sitten on jääräpää.

Kunhan Koivisto/ Hostikka palaavat maalinsuulle, Lehtonen - Sicak - Jokinen kolmikko puolustukseen ja jos Aho onnistuu puolustukseen jonkun peruspakin vielä hommaamaan niin kyllä mä näkisin että sääleihin voidaan päästä. Ja eihän sitä tiedä, jos tuo peli lähtisi jotenkin toimimaan ja itseluottamusta saataisiin takaisin. 7-3 on aivan liikaa. Ei joukkueen tasoero ole noin kova, mitä eilinen antoi ymmärtää. Jypillä ja Pihlströmillä meni nyt kaikki sisään.
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Kylläpä peliä on vaikea voittaa, jos tuon tason virheitä tulee. Kärppien ikioma Nico Lehto teki 4 virhettä, jotka kaikki johtivat karulla tavalla maaliin. Varsinkin pojanklopin järjestämä 2-2 tasoitus Jypille oli kertakaikkisen upea :) Jos tuollaisista virheistä ei opi, niin sitten on jääräpää.
Kauden ensivisiitti jäähallille tuli eilen tehtyä. Eikä ole myöskään tullut pahemmin kirjoiteltua koko kaudella. Tuo Lehdon "pelaaminen" saakoon nyt sitten korjauksen tähänkin asiaan.

Pahaa pelkään, että noista virheistä ei opi, tarvitsee suuremman ominaiskorjauksen. Täytti kaikki hasardipakin tunnusmerkit. No noihin ei Kärpät välttämättä kaatunut mutta hyvänä apuna oli kuitenkin.

Kärpät ei meinannut päästä ajoittain keskialueen läpi ollenkaan hyökkäyksissään. JYP siis osasi puolustaa joukkueena tiiviisti, sitä osa-aluettahan on kehuttu pitkin kautta. JYPin viimeistelyssä oli myös taitoa riittävästi, oli siellä silti puukäsiäkin.

Tuomaroinnista sen verran, että kun St Pierren laitaan telomisesta ei vihelletty niin mitäpä sitä sitten tasapuolisuuden vuoksi antamaan toisin päinkään jäähyjä. Kyllä JYP pärjää ilman niitä voittavia kotituomareitakin, joiden perään jotkut tuntuvat vaan kyselevän. Kunhan tuomarit ovat tasapuolisia niin ok..
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Louhivaara teki nähdäkseni kahteen maaliin sellaisen maskin, jonka ansiosta mv ei nähnyt torjua kiekkoja.

No ehkäpä näihin maskeihin ei tosiaan niin kiinnitä huomiota, mutta pysyn silti väitteessäni että odotuksiin ja vastuuseen nähden Louhivaara oli eilen JYPin huonoin ja Tuppurainen tulee hyvänä kakkosena. Tuppurainen onnistui jopa saamaan itsensä miinuksille eilen.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
No ehkäpä näihin maskeihin ei tosiaan niin kiinnitä huomiota, mutta pysyn silti väitteessäni että odotuksiin ja vastuuseen nähden Louhivaara oli eilen JYPin huonoin ja Tuppurainen tulee hyvänä kakkosena. Tuppurainen onnistui jopa saamaan itsensä miinuksille eilen.

Ainakin ensimmäinen maali missä Tuppurainenkin oli kentällä meni kyllä enempi Louhivaaran piikkiin, jonka mies Mikkola oli.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jypillä ja Pihlströmillä meni nyt kaikki sisään.

Höpöhöpö, ei ainakaan Pihlströmillä. Mies laukoi maaliensa lisäksi ainakin kertaalleen tolppaan. Niih!

On nää JYPin (koti)pelti vaan tylsiä, vaihteeksi seittemän tehtyä maalia ja koko liigassa tällä hetkellä joukkueista toiseksi eniten. Noh, tämä lienee taputeltu ja tänään taas uusi koitos edessä, mukavan tiuhaan on pelejä tällä hetkellä.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Harmittaa toi Ilves-tappio niin paljon että pitää pari viivaa vetää tästä ottelusta:

JYP

  • PPP oli ihan jees. Pihlström tekee maalipaikkoja omalla liikkeellään. Esimerkkinä eka maali - vaaraton nousu aivan laitaa pitkin ja yhtäkkiä verkko soi.
  • Koistinen oli kerrassaan huono. Omassa päässä ihan pulassa. Harmi.
  • Louhivaara umpijäässä jeti harteilla. Karhunen otti yhden hyvän torjunnan koko pelissä: 2. erässä Hytösen syöttämä onetimer Louhivaaralle. Ei uponnut
  • Mylläri sylki lähes kaiki vedot eteensä
  • Jääskeläinen ja Asplund näyttivät oikeasti nopeilta pelaajilta Kärppien rinnalla... Joku K-fani kommentoikin, että "tuo Jääskeläinen on sitten nopea"
  • Jonne V. on niin kulttipelaaja!
  • JYPillä 20 vetoa ykkössektorilta laukaisukartan mukaan...

Kärpät
  • Karhunen oli kerrassaan imuri. Sääliksi kävi.
  • Puolustus aivan ulapalla.
  • Kreps ja Tenkrat sentään yrittivät. St. Pierre ja Helbling aivan kuutamolla. Säälittäviä räpeltäjiä. Rosa keskittyi taklaamaan selkään ja huitomaan mailalla muuta kuin kiekkoa.
  • Nuoriso-osastossa on toivoa. Salomäki kova sälli!
  • Divariporukalta vaikutti ekassa ja tokassa erässä, poislukien maalintekotehokkuus

Tuomarit
  • Boman-Joku Levonen = taattua laatua. Kauden karmein ja surkein tuomarisuoritus
  • Tuppuraisen laitataklaus Helblingiin - ei jäähyä
  • Kiekko katsomoon suoraan - ei jäähyä
  • Myllykoskea kiekko suoraan maskiin - peli jatkuu
  • Bomanin kädennosto - ja lasku kun ei pelaaja jäänytkään makaamaan
  • Karkuun luistelleen Helblingin suojeleminen tappelulta
  • OLIS edes kolmostoleranssi jos ei nollatoleranssiin päästä. Kolmannessa erässä kärppä roikkui JYPiläisen kainalossa koko keskialueen, jäähy tuli vasta kun roikkumista oli jatkunut useita sekunteja ja katsomo ulvoi pää punaisena.

Mutta kokonaisuutena peli oli kovin viihdyttävä, lehdistötilaisuutta myöten. Mielelläänhän moista katsoo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös