Ti 12.01.2010 Kärpät - JYP

  • 11 719
  • 54

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Raksilassa vastakkain on viime kauden kaksi parasta seurajoukkuetta Suomessa, kun Kärpät kohtaa JYPin.

Kärpät otti Tapparalta lauantaina vieraissa naamaan varsin aneemisen esityksen jälkeen ja jällein mieleen jäi lähinnä Kaspar-Rosa kaksikko. JYP puolestaan luisteleee voittoputkessa joka on kolmen ottelun mittainen ja joukkue on saanut hiukan paranneltua viime kierroksilla heikkoa vieraspelaamista.

Tämän iltaiseen otteluun taitaa silti lähteä kotijoukkue pienoisena ennakkosuosikkina, johtuen siitä, että vierasjoukkueelta saattaa puuttua myös kapteeni JP Hytönen.

Veikataan kumminkin tasaista ottelua ja molemmille joukkueilla maalimäärät 1,2,3 - 1,2,3.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tiukkaa vääntöä on varmasti luvassa. JYPin kannalta Hytösen tervehtyminen lauantain tällistä on tietysti erittäin iso yksittäinen asia. J-P:n raatamista ja loistavaa puolustuspeliä tarvitaan varmasti, kun Kärppien kynäniekat (Rosa etunenässä) leipovat hienoja kuvioitaan.

Jotenkin tämä omaan nenääni haiskahtaa niukalta vierasvoitolta tiukan puolustustaistelun päätteeksi. JYPin otteet ovat kuitenkin sen verran tasaisia viime peleissä olleet. Toisaalta tämä vaatii Tuokkolalta huippupeliä - sen verran liukkaasti Rosa Raksilassa liikkunee, että väkisinkin omalla panoksellaan maalin tai pari värkkää.

Eli odotan JYPiltä erittäin tarkkaa, kärsivällistä ja virheetöntä puolustuspeliä, jossa isketään tehokkaasti vastaiskuista ja ylivoimalla. Vieraisiin ei mennä viihdyttämään, vaan raapimaan tärkeitä pisteitä. Jätetään ne nätimmät kuviot ja kikkailut sitten vaikka seuraavaan kotipeliin.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ottelun voittohan vaatii JYPiltä sitä, että pohjoisen omat pojat Kaspar ja Rosa pidetään kurissa. Sitä hommaa vaikeuttaa kotijoukkueen viimeinen vaihtoetu ja vierailijoiden isokokoisten pakkien jäähyherkkyys. Mutta hommaa helpottaa se, että erikoisvartiointia edellyttävien pelaajien määrä on sentään hyvin rajallinen, kun Viuhkolakin on pois kehistä.

JYP on saanut ohjauspelaamisensa toimimaan, joten sen suhteen en ole huolissani. Alivoimapelaaminenkin toimii, mutta kuten Kuopiossa nähtiin, kun vastustajalle annetaan tarpeeksi siimaa jatkuvan jäähyilyn seurauksena, kyllä ne sen maalinkin sitten lopulta värkkäävät.

Katseet kääntyvät luonnollisesti Kärppäfanien suursuosikki Antti Virtaseen, joka on suorastaan tottunut rokottamaan oululaisia oikein olan takaa. Vaikka Vemmu on muutoin ollut kohtuullisen hiljaista poikaa tällä kaudella, eiköhän tänään sentään verkot heilu.
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ottelun voittohan vaatii JYPiltä sitä, että pohjoisen omat pojat Kaspar ja Rosa pidetään kurissa...

Asian ytimessä olet. Tuon kaksikon kun Jyp pitää kurissa niin Wallinheimo/Tuokkola saa kohtuu helpolla pidettyä nollan taululla.
Mites tänään, joko yleisöä eksyy Raksilaan vai vieläkö jäädään pakkasen takia kotia Radion ääreen ? Hyrr, onhan siellä vielä -5...
 

Boozer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tänään ei Raksilassa maaleilla juhlita, kun JYP tulee kyläilemään. Kärppien mahdollisuus voittoon on siinä, että puolustus- ja maalivahtipelaaminen ovat samalla tasolla kuin HIFK:iä ja Ässiä vastaan. Sitten luotetaan siihen, että Rosa ja Kaspar saavat muutaman maalin aikaiseksi. Toivottavasti ylivoimassa on tänään tekemisen meininkiä, toisin kuin oli Tapparaa vastaan. Rosa voisi vaikka välissä pyörittää peliä toiselta puolelta, vaikka Aalto ei sitten pääsekkään tykittämään suoraan syötöstä. JYP on lyönyt kahdessa viime pelissä hyvävireiset Tapparan ja KalPan. Kariya on ollut viime aikoina kovassa iskussa, joten hänen kanssaan pitää olla erityisen varuillaan.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Hytönen pelaa tänään. Mistään vakavammasta vammasta ei onneksi ollut kyse.

JYP siis tänään kokoonpanolla:

Jääskeläinen - Hytönen - Louhivaara
Malmivaara - Viitanen

Virtanen - Hakkarainen - Pihlman
Koskinen - Vatanen

Kariya - Vänttinen - Tuppurainen
Jaatinen - Kaijomaa

Riska - Lahti - Sipiläinen

Tuokkola
Wallinheimo
 

Baldrick

Jäsen
Itse, kuten muutkin tuntuvat, odotan tasaväkistä kamppailua, jossa ei kovinkaan hurjia lukemia taululla tulla näkemään. JYP puolusti hyvin KalPaa vastaan ja jos jätetään jäähyt hieman vähemmälle, jopa maalin puhtaanapito voi olla hyvinkin mahdollista, edellyttäen Kasparin ja Rosan pimentämistä.
Pitkävedon puolesta toivon maaleja ottelussa nähtävän 5, mutta uskoisin tässä vaiheessa niiden kyllä jäävän vähemmälle.
Tiukka ja luultavasti vähämaalinen matsi tulossa, parempi voittakoon!
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Itse en usko vähämaaliseen otteluun. Kärppien pelitapa on paljon suoraviivaisempaa, kuin esim. Tapparalla ja Kalpalla.
Onneksi Hytönen on pelikunnossa ja jälleen kentät näyttää olevan hyvässä kuosissa. Kärpillä ei yllätyksiä myöskään.
Kuten on jo todettukin, niin jos Rosan kenttä pidetään kurissa, niin vierasvoitto voi olla hyvinkin mahdollinen.

Veikataanpa nyt 3,4 - 3,4 tulosvetoon.
 

El Guaje

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks, Spurs
Ihana voitto. Aivan yhtä ihanaa oli se, että ratkaisun iski jälleen kerran Virtasen Antti. Sipiläisen ja Pihlmanin maalit hymyilyttävät aina ja Vatasen 0+2 ilahduttaa myöskin. Jos nyt radiota yhtään oikein tulkitsin, niin ensimmäinen erä niukasti JYPille, toinen selvästi Kärpille ja kolmas yhtä selvästi Jyväskylään. Jatkoilla sitten Rööki tuikkasi jostain kiekon sisään. Tuokkola maalilla elementissään.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Niin ne ajat muuttuvat. Vaikea uskoa että vielä pari kautta sitten näiden pelien tuloksia ei tarvinnut katsoa edes tekstitv:stä. Nyt asetelmat ovat juurikin päinvastoin. Luottoa riittää joukkueella loppuun asti.Tsykologiaa varmaan:)
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Tsykologiaa varmaan:)

Ihan Alatalon Matti vaan :)

Surkuhupaisaa, että Kärppien tasoinen joukkue taistelee paikasta lähinnä säälipleijareihin. JYP on hyvin valmennettu ja kaikin puolin hyvä joukkue, jopa ilman sitä kaipaamanne sentteriä. Kärppien on turha olettaa voittavan kärkijoukkueita ja ns. "kuumia" joukkueita. Oulussa (= Kärppien toimistolla) sitä ei haluta ymmärtää eikä tajuta. Se tässä räpellyksessä eniten vituttaa.

21 peliä aikaa. JYP taistelee pytystä ja Kärpät siitä, että millä sijalla se aloittaa säälipleijarit. Siinä se tämä kausi on paketissa.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Katseet kääntyvät luonnollisesti Kärppäfanien suursuosikki Antti Virtaseen, joka on suorastaan tottunut rokottamaan oululaisia oikein olan takaa. Vaikka Vemmu on muutoin ollut kohtuullisen hiljaista poikaa tällä kaudella, eiköhän tänään sentään verkot heilu.

Mitäpä tuohon enää lisäämään, köhöm.

Ei hassumpi vieraskiertueen saldo: kolme ottelua, seitsemän pistettä. Nyt on hyvä keskittyä perjantaina HPK:n kaatoon. Vain kolme pistettä tyydyttää kotiluolassa.

Vatasen Sami se vaan kasvattaa pistesaldoaan. Pelaako liigassa joku Granlundkin?

Kiitoksia JYP. On se vaan makiaa aina kaataa oululaiset!
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä nyt sössittiin niin paljon avopaikkoja, että välillä alkoi hirvittää - varsinkin ekassa erässä Louhivaaralla, Tuppuraisella ja Virtaselle avoimet ovet, mutta kun ei niin ei. Ketään yksittäisiä nimiä on vaikea nostaa, mutta Vatanen oli jälleen hyvä/erinomainen ja Jaatinen muutamaa pikkukämmiä lukuunottamatta pelasi todella varmaa peliä. Alatalo kommentoi Radio Megassa (jos kuulin oikein), ettei muista vastaavaa 5-3 av-maalia. Minä muistan. Silloin oli JYP ylivoimalla ja muuan Matti A. valmentajana. Tuo 5-3 oli todella floppi - eli Jäsän jäähy - eli Rosan filmi. Voi Jeesus sentään! Saisi minun puolesta heittää tuollaisesta filmaamisesta suoraan pihalle liigasta. Jäsä taklaa metrin ohi ja Rosa jää maahan voivottelemaan. No, Sipiläinen kuittasi tilanteen. Kauden kolmas maali, kaikki alivoimalla.

Pelin hauskin oli ehdottomasti tuo kun Pihlmanin maila lensi (lyötiin?) kädestä korkeuksiin ja Pile ottaa mailan ilmasta kiinni ja jatkaa peliä - kuin mitään ei olis tapahtunu. Sai ansaitsemansa ablodit.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Jyp oli tänään parempi ja ansaitsi voittonsa. Eka erä oli suhteellisen tasainen, toinen erä selkeästi Kärpille ja kolmas erä yhtä selkeästi Jypille. Koivisto pelasi Kärpistä ihan ok pelin pl seikkailut maalin takana joista JYP meinasi pariin kertaan rokottaa. Tyhmä uhkarohkeus pois Pete!

Muutamat ranskalaiset vielä:
- Kärppien YV ei toimi paskanvertaa. Rosa ei ole se YV:n playmaker, Viuhkolaa kyllä kaivataan. Ja miten vit**ssa voi antaa alivoimamaalin 5-3yvllä?!?
- Saarenheimon kenttä edelleen paska.
- Nelonen oli ajoittain pirteä. Aarnio oli Kärppien parhaita. Energistä peliä!
- JYPin pelistä uhkuu ihailtava varmuus ja rauhallisuus. Tasaisesti jauhetaan omaa juttua kunnes se maali tulee. Ihan kuin Kärpät pari vuotta sitten.
- "Harmi" että Jokinen loukkaantui. "Harmi" että on sivussa jopa viikkoja! Jei! (pikaista paranemista kuitenkin..............)
- Tuomarit eivät ainakaan kotiinpäin vetäneet. Tuntui että siitä mistä Kärpät sai jäähyn, JYP ei saanut. Yllättäen toinen pillipiipareista oli Keränen. JYPin toinen maali tuli myös tavallaan väärästä tuomaripäätöksestä kun vihelettiin pitkä aivan turhaan (kuului piippuhylylle saakka kuina kiekko osui matkalla pelaajaan) ja aloituksen jälkeen Jyp teki tasoituksen.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Miten tuo Aalto voi päästää tuossa ensimmäisessä maalissa Sipiläisen maalintekoon? Jos olisi ollut 5 vs. 5 niin Sipiläinen ei olisi edes yrittänyt maalin tekoa, vaan heittänyt kiekon päätyyn ja mennyt vaihtoon.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Tuo 5-3 oli todella floppi - eli Jäsän jäähy - eli Rosan filmi. Voi Jeesus sentään! Saisi minun puolesta heittää tuollaisesta filmaamisesta suoraan pihalle liigasta. Jäsä taklaa metrin ohi ja Rosa jää maahan voivottelemaan. No, Sipiläinen kuittasi tilanteen. Kauden kolmas maali, kaikki alivoimalla.

Ennen kuin nyt suurempi tappelu tulee filmaussyytöksistä, niin todettakoon paikan päältä kuultuna että taklaustilanteessa Jääskeläisen maila osui Rosan suuhun. Teatraalinen reaktio Rosalta toki, mutta kirpaiseehan tuo varmasti.
 

Sparta

Jäsen
Tuo 5-3 oli todella floppi - eli Jäsän jäähy - eli Rosan filmi. Voi Jeesus sentään! Saisi minun puolesta heittää tuollaisesta filmaamisesta suoraan pihalle liigasta. Jäsä taklaa metrin ohi ja Rosa jää maahan voivottelemaan.

Täh? Näitkö tilanteen? "Jäsän" maila kopsahti Rosaa suoraan naamaan, taklaus kyllä meni ohi. Selvä rike siis. Olisi Rosa tosin voinut nousta nopeammin ylös, mutta tuskin olisi jäähyä muuten tullut. Tuomarit arpoi jäähyn syyksi väkivaltaisuus, vaikka selvä korkea mailahan se oli.

Mielenkiintoiseksi käy Kärppien pakkitilanne kun Jokinen nyt loukkaantui ilmeisesti pidemmäksi aikaa? Liljeblad oli alkulämmittelyssä jostain syystä mukana, tästäkö korvaaja? Mies ei mahdu edes Hokin kokoonpanoon.
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ennen kuin nyt suurempi tappelu tulee filmaussyytöksistä, niin todettakoon paikan päältä kuultuna että taklaustilanteessa Jääskeläisen maila osui Rosan suuhun. Teatraalinen reaktio Rosalta toki, mutta kirpaiseehan tuo varmasti.
Yritti kalastella isompaa jäähyä, sehän nyt oli selvää viimeistään siinä vaiheessa kun oli tulossa pyörittään ylivoimaa. En tiedä sitten miltä se Urholla näytti mutta kovasti on nähty kaikki muu paitsi rike.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ennen kuin nyt suurempi tappelu tulee filmaussyytöksistä, niin todettakoon paikan päältä kuultuna että taklaustilanteessa Jääskeläisen maila osui Rosan suuhun. Teatraalinen reaktio Rosalta toki, mutta kirpaiseehan tuo varmasti.
Juu - saattoi olla että lapa osui suuhun, mutta sekään ei tullut minään kovana iskuna, vaan käsi ja maila jäivät ikään kuin roikkumaan sivulle. Rosa ei kuitenkaan pidellyt purukalustojaan vaan päätään siihen tyyliin, että kaikki vierelläni istuvat (jotka näimme tilanteen vähän huonosta kulmasta) olivat varmoja että nyt taklattiin päähän. Jäähyn syy oli väkivaltaisuus. Ihan höpö jäähy, anyway. Alivoimalla Sipiläinen sitten tuli kuin pesäpallopäivinä konsanaan ja kyllähän Koivisto aika helpolla jäihin meni. Onneksi riitti Sipillä maltti viedä tilanne loppuun.

edit. Ja aika kuumana kävivät kärppäpelaajat tilanteen jälkeen - siihen nähden, että kun kerran kyse oli tavallisesta sivutilanteena vahingossa tulleesta korkeasta mailasta. Itse olin jo Rosan filmistä varma, että nyt lähti Jäsä suihkuun. Mistäköhän ne sen väkivaltaisuuden sille keksi? Herrasmiespelaaja kuitenkin.
 
Viimeksi muokattu:

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Sellanen peli. Kaksi pistettä tuli joka oli oikeastaan enemmän kuin uskalsin toivoa ennen ottelun alkua.

Ottelua en nähnyt, mutta tällä kertaa pystyin kuuntelemaan koko ottelun radiosta (rasti ruutuun). Onko muuten tuosta Jääskeläinen - Rosa tilanteesta (tai Pihlmanin kopista) mitään videota mistään jaossa? Vieläkö Kaleva laittaa pelin jälkeen videota kehiin Keskisuomalaisen tapaan?
 

Kemulator

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Juu - saattoi olla että lapa osui suuhun, mutta sekään ei tullut minään kovana iskuna, vaan käsi ja maila jäivät ikään kuin roikkumaan sivulle. Rosa ei kuitenkaan pidellyt purukalustojaan vaan päätään siihen tyyliin, että kaikki vierelläni istuvat (jotka näimme tilanteen vähän huonosta kulmasta) olivat varmoja että nyt taklattiin päähän. Jäähyn syy oli väkivaltaisuus. Ihan höpö jäähy, anyway.

Paikallaolleena todettakoot, että sen verran monesti tilannetta siinä katkolla kelailtiin taululla, että mailan päähän osuminen oli ihan selvää ja sääntökirjan mukaan siitä rangaistiin.

Pelin muista aspekteista sen verran, että jos hyvän jääkiekko-ottelun mittari on se, että peli on tasainen ja jännittävä, niin tämä oli hyvä ottelu. Taiteellisen vaikutelman perusteella ei kyllä kummallekaan joukkueelle olisi tarvinnut pisteitä antaa, niin hirvittävä määrä harhasyöttöjä ottelussa nähtiin. Lisäksi Raksilan hallissa on ilmeisesti termiittejä tai joku jekuttelija sahan kanssa (epäilen Wallinheimoa), sillä rikottujen mailojen määrässä lähenneltiin varmasti jotain liigan runkosarjan ennätystä. Pistejako 2-1 kertoo ottelutapahtumista melko tarkasti, mikään hirveä vääryys ei pelin pyörähtäminen toiseenkaan suuntaan olisi ollut. Tietysti Kärpät-JYP-ottelu jatkoajalla ja Antti Virtasella vielä ottelussa maali tekemättä eliminoi Kärppien jatkoaikavoittomahdollisuuden, sillä Anttihan ei Raksilassa maaleitta jää...

Ja nyt kun kotituomarikokeilua olen nähnyt myös vieraskentällä, niin kyllä tuo Keräsen touhu Oulussa näytti samalta mitä Hämäläisen ja Rönnin viheltely Jyväskylässä, eli tuomitaan siten, ettei voi ainakaan kotiinpäinvedosta syyttää. Savolainen on onneksi (käsittääkseni) muualta, kahdella kotituomarilla tämä ketju olisi varmaan täynnä tuomarimouhoa.
 

Työmyyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Katsoin Kiekkokalevan videon ottelusta.Matin kommentit onkin jo tuttuakin tutumpaa: "Oli luistelua, oli jalkaa. Ei riittänyt tänään. Taisteluilmeeseen olen tyytyväinen." ja peli on raporttien mukaan ollut sitä itteään taas. Sylettää!
 

Burton

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sellanen peli. Kaksi pistettä tuli joka oli oikeastaan enemmän kuin uskalsin toivoa ennen ottelun alkua.

Ottelua en nähnyt, mutta tällä kertaa pystyin kuuntelemaan koko ottelun radiosta (rasti ruutuun). Onko muuten tuosta Jääskeläinen - Rosa tilanteesta (tai Pihlmanin kopista) mitään videota mistään jaossa? Vieläkö Kaleva laittaa pelin jälkeen videota kehiin Keskisuomalaisen tapaan?

http://kiekko.kaleva.fi/kiekkok/ind...ai.com/11664/100112jyp.flv&videoid=1301&testi

Tuossa videossa näkyy myös Jääskeläisen taklaus.

Tärkeät pisteet oulusta.Kotiedusta kun taistellaan niin jokainen piste tärkeä.
Kolme peräkkäistä vieraspeliä ja 7 pistettä on hyvä saavutus.
 

JPL

Jäsen
Sekava oli peli. Ensimmäinen erä tasainen, toinen selvästi Kärppien ja kolmas sitten edellistä selvemmin JYP:n.

Aivan oikeutetusti JYP tuon ottelun voitti, vaikka tasuria edeltänyttä pitkää kiekkoa en hyväksynytkään (Aarnio blokattiin pihalle, kun yritti tavoitella kiekkoa). Mutta mitäpä noista tuomareista mouhuamaan... pari virhettä, mutta kohtalainen esitys muuten.

Kärppien ylivoima oli kyllä aivan hirveätä skeidaa... parasta yv:tä oli kun kentälle sattuneesta syystä eksyi yhtä aikaa Kiilholma, Karppinen ja Alikoski.... (Kiilholma tuli jäähyltä 4-4 tilanteeseen). Kertonee aika paljon tuosta Kärppien ylivoimakoostumuksista. Rosa-Kaspar-Aalto yrittää jotain ihmeellisiä, eikä kiekkoa ainakaan muille lainata. Saarenheimo-Kossu... nih... miksi ne pelaa ylivoimaa? Tämä ketju on tehnyt edellisen maalinsa joskus ennen lumen tuloa. Ei Alataloa ainakaan kärsimättömäksi voi sanoa.

Juske-Korpikari oli parhaat pakit ja hyökkäyksestä Aarnio-Kuusela. Siinäpä ne Kärppien plussat olikin. Koivistolle pitäisi laittaa kuminauha maalin suulle, että pysyisi siinä sinisen sisällä. Piti ketjulla olla kyllä hereillä koko ajan, kun ei koskaan tiennyt, kelle se kiekon sieltä maalin takaa antoi. Muuten hyvä peli Koivistolta.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
http://kiekko.kaleva.fi/kiekkok/ind...ai.com/11664/100112jyp.flv&videoid=1301&testi

Tuossa videossa näkyy myös Jääskeläisen taklaus.

Tärkeät pisteet oulusta.Kotiedusta kun taistellaan niin jokainen piste tärkeä.
Kolme peräkkäistä vieraspeliä ja 7 pistettä on hyvä saavutus.
Kiitos tästä.

Jääskeläisen niitti oli kova ja paljon huonoa tuuria oli mukana kun maila kasvoihin vahingossa kilahtaa. Kun se kuitenkin kilahti, jäähyn paikkahan se on. Ei siitä tarvitse kitistä. Rosa hakee kyllä isoa rangaistusta tuosta hieman ylikorostamalla tuota aiheutunutta kipua, mutta tuomarit eivät menneet tällä kertaa vipuun.

Jääskeläinen oli mukana tuossa Kärppien johtomaalissakin omalla tavallaan. Hänet nimittäin kierretään aika pahasti tuossa. Olisi sitä voinut Jäsäkin varmaan laittaa hieman enemmän kroppaa eteen tuossa tilanteessa.

JYPin voittomaalissa Kärppien maalivahdilla oli aivan järkyttävä maski edessä. Siinä edessä oli niin omia kuin vieraitakin. Ei tuosta voi nähdä yhtään mitään- Virtasella on tuota pelisilmää ja tarkkuutta laukaisuissa ettei mies kovinkaan usein tuollaisista paikoista erehdy.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös