@sampio oli hyvä kirjoitus sinulta ja siksi vastaan pyyntöösi analyseerata Aku Ankkaa.
Ensimmäinen Aku Ankka ilmestyi Suomessa joskus 1950-luvulla ja silloin vielä työntekoa arvostettiin suuresti. Työmoraali oli korkealla ja niitä jotka eivät tehneet töitä tai tekivät vain vähän töitä, katsottiin halveksuen. Työsuhteet olivat vakituisia, pätkätyöläisyys harvinaista, työpaikoissa viihdyttiin ja irtisanomiset olivat harvinaisia. Aku Ankka on näyttänyt huonoa esimerkkiä tässä asiassa ja siksi ajan kuluessa myös yhteiskuntamme on mennyt huonompaan suuntaan. Akuhan ei viihdy työssään margariinitehtaan liukuhihnalla ja etsii jatkuvasti uutta työtä. Ja jos Aku jossain numerossa onnistuukin vaihtamaan työpaikkaa, niin saa hän pian potkut epäsosiaalisen käytöksen takia ja päätyy taas työnhakijaksi. Kierre on valmis ja mitä eroa on tällä nykyiseen työmarkkinapolitiikkaan? Eipä juuri mitään, Aku Ankka toi tullessan pätkätyö käsitteen Suomeen.
Eikä tässä vielä kaikki. Ei lähellekään.Ennen Akun tuloa Suomeen parisuhdetta arvostettiin eikä irtosuhteita harrastettu. Aku Ankassa ilmenevä löyhä moraalikäsitys on rappeuttanut yhteiskuntamme perusarvoa, perhettä. Aku Ankassa on esimerkiksi täysin hyväksyttävää se, että nainen voi heilastella samaan aikaan useammankin miehen kanssa. Iineksen, Akun ja Hannu Hanhen moraaliton käytös on tuonut irtosuhteet täysin hyväksyttävänä asiana yhteiskuntaamme ja se on valitettava tosiasia.
Roope taas on loistava esimerkki siitä, kuinka ahneus ja itsekkyys on tullut Suomalaiseen yhteiskuntaan Aku Ankan kautta. Roope Ankka haluaa aina vaan lisää ja lisää ja lisää rahaa, rahaa ja rahaa. Osa Suomalaisista on saanut hyvinkin paljon vaikutteita Roopelta luettuaan Aku Ankkaa. Ennen osattiin Suomessa olla tyytyväisiä rauhaan, levollisuuteen ja sellaiseen tavalliseen eloon. Arvot koti, uskonto ja isänmaa näyttävät Aku Ankan tulon myötä saaneen tilalle arvot raha, valta ja itsekkyys. Yhä useammalle Suomalaiselle näyttää olevan pääasia saada yhä enemmän rahaa ja materiaa keinoja kaihtamatta. Kuitenkaan raha ja materia ei ole se mikä onnea tuo.
Sen verran vielä, että ennen nuoriso kirjoitteli teinivuosinaan runoja, kirjoitelmia ja jopa pieniä novelleja. Teksti oli nuorisolla elävää ja rikasta. Aku Ankan myötä on tullut ilmaisuja kuten "kääk", "gulp", "pläts", "muaaahaaahaa", jne. Suomen kielen rappeutuminen alkoi Aku Ankan myötä ja nykyään nuoriso käyttää enimmäkseen lyhenteitä Ankkalinnan tyyliin.
Aku Ankalla on siis täysin kiistämättä ollut mullistava vaikutus yhteiskuntaamme ja on erittäin valitettavaa, että suurin osa lukijoista näkee vain harmittoman ja mukavan räpyläjalan, jonka seikkailuja antavat lastensa lukea. Ihan oikeasti, katsokaa joskus pintaa syvemmälle, ei tää niin vaikeeta ole.
Ja jotta ei mene OT:ksi niin Walking Dead rules ;)