Pulustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lestaporot, Jussin tussit
Minusta Mertsi on ihan ok Liiga-selostaja, koska selostaminen on aika paljon muutakin kuin sitä että erottaako oikeat pelaajat tai käyttääkö laukauksesta ihan oikeaa käsitettä. Ei ole ehkä kaikista perehtynein Liiga-joukkueisiin ja saattaa sekoilla pelaajissa, mutta itselleni on tärkeää, että selostaja on äänenkäytön ammattilainen. Kun tässä viime vuosien aikana mediakenttään on ilmestynyt ihan kaikenlaisia harrastelijapodcasteja vaikka kuinka, mutta vaikka niitä usein olen yrittänyt kuunnella, en voi sietää oikein mitään niistä, koska harvan äänenkäyttö on niin miellyttävää, että sitä jaksaisi pidempään kuunnella. Toisin sitten sellaiset podcastit, joissa on ammattimaisempi puhuja. Mutta joo, tällä lähinnä yritän sanoa sitä, että itselleni merkkaa aika paljon se ääni ja sen käyttö, ei pelkästään se mitä suusta tulee ulos.

Onhan tässä vuosien varrella nähty useita näitä kotiselostajia, joilla on hyvä asiaosaaminen, mutta joiden äänenkäyttö ei oikein selostustyöhön sovellu. Toki voisi ajatella, että samaan tapaan Saukkonen olisi hyvä selostaja, koska on pitkän linjan ammattilainen. Hänessä ongelmana sitten on kuitenkin se, että asiaosaamisen lisäksi puuttuu se miellyttävä ääni ja puhetapa. Soveltuu varmaan ihan hyvin lyhyempiin uutislähetyksiin, mutta ei häntä kyllä pidempään jaksa kuunnella sitten lainkaan.

Ja joo, onhan Mertsillä maneerinsa, mutta niin on ihan kaikilla muillakin selostajilla. Ei kuitenkaan näissä Liiga-matseissa yritä väkinäisesti änkeä entistä neitoa joka toiseen virkkeeseen kuin Leijonia selostaessa pahimmillaan.

Ja sellainen positiivinen nosto Mertsin pelinluvusta nyt kaiken kritiikin keskelle: ainakin Kärpät-IFK-ottelussa teki jotain havaintoja ketjumuutoksista ja peluuttamisesta. En nyt muista, mitä asia koski ja menikö havainto oikein (luotetaan, että meni). Näitä aika harva selostaja spottailee ja minusta nämä havainnot ovat tärkeämpiä kuin pienemmät detaljit kentällä. Näistä peluutushavainnoista itselleni on tunnetuksi tullut lähinnä Anssi Ritari.
 
Viimeksi muokattu:

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mertaranta suoriutui eilisessä pelissään ihan kohtuullisesti. Mitä nyt Ässien Niemi oli lopussa jatkuvasti Appelgren jne. perus Antero-sekoilua. Sähköisen tunnelman Mertaranta osaa yhä luoda jollain tasolla.

Sitä minäkin silti ihmettelen, että mikä on tämä "matala laukaus", joka riippumatta laukauksen korkeudesta tai voimasta toistui Mertsin puheissa. Osaisiko joku sitä selventää
 
"Joka toisella kuoppaa kaivattaa, se kuopankaivajan siihen langettaa."
-vanha porilainen sananlasku

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mertarannalla on kiistatta miellyttävä ääni, mutta minusta se ei paikkaa muita puutteita. Ikää 64-v ja tuntuu olevan parhaat vuodet takana. Ainakin itseäni häiritsee tuo pelaajien jatkuva sekoittaminen/arvuuttelu (selostajan tärkeimpiä tehtäviä tehdä pohjatyöt kunnolla, ei kannata aliarvioida maksavaa kuluttajaa), sekä se fakta, että Antsa ei enää näe (tai ehdi näkeä) pelitilanteita kunnolla.

MM-kisoissa ilmaiskanavalla riittää se huutaminen+maneerit ja taustaksi voi paperilta lukea pelaajan kauden tehopisteet. Tuokin säväyttää peruskuluttajaa, joka ei kiekkoa seuraa kuin keväisin ja voi sitten työpaikan kahvitauolla ihmetellä, miten se Antsa muistaa sen Mörkön seurajoukkueen ja tehopisteet. Jotenkin vaan maksukanavalla sitä vaatii enemmän, aitoa innostusta ja kiinnostusta tuntea pelaajat, taustat ja pelitilanteet.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Mertaranta ei ikävä kyllä tajua pelistä mitään. Onneksi en ole HIFK kannattaja, jonka pelejä hän tuntuu selostavan. Näkee tilanteet aivan väärin, syyttää vääriä pelaajia ja maalivahdit imuttaa koko ajan. Se että toistelee moneen kertaan vielä aivan väärin käsittäneen tilanteen, menee yli ymmärryksen. Saisiko sille edes jonkun kommentaattorin korjaamaan niitä virheitä?

Selostaisi vain niitä hänen lajejaan, yleisurheilua ja jalkapalloa. Ehkä noihin kompetenssi riittäisi.
Jääkiekko ei kaipaa Mertarantaa. Sivuun vain.
 
Läpsyttimet ovat parasta mitä Liigatapahtumiin on tullut sitten Jumbotronin.

Hangover

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Sitä minäkin silti ihmettelen, että mikä on tämä "matala laukaus", joka riippumatta laukauksen korkeudesta tai voimasta toistui Mertsin puheissa. Osaisiko joku sitä selventää
Mertsin matala kiekko on sellainen, jonka korkeusasema jäähän nähden on laukaisuhetkellä verrattain alhainen. Matala laukaus tehdään matalalla mailalla. Tämän vastakohtana on korkea laukaus, josta suoritetaan erityisellä korkealla mailalla.

Kyllä, Mertsi kahdessa ottelussa peräkkäin on kyllä liikaa. En jäisi kaipaamaan.
 

Apheu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Seattle Kraken
Minun mielestä Mertsi vetää ihan hyvin. Jollain tavalla nautin siitä, kun oli selvästi sekä Pelicansin, että HIFK:n puolella Tapparaa vastaan. Toi lisäväriä jotenkin noihin matseihin. Toki ei jaksaisi koko kautta olla ns. vastustaja. Mutta jos selostaa vaikkapa 20 % Tapparan matseista niin sopii hyvin, tuo kivaa vaihtelua ja omaperäisyyttä.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Itse olen ollut siinä käsityksessä, että Mertaranta on täysin Pelicans-fani.
Täysin oikea käsitys. Mertarantahan on asunut Lahdessa vuosikymmeniä, selostanut Reippaan pelejä Lahden paikallisradioon 80-luvun lopulla ja ollut tiiviissä yhteistyössä Pelicansin kanssa vuosien ajan. Luonnollisesti toki myös omistaa Pelicansin kausikortin.
 
Hanhinaamat valittaa ja jos ei kelpaa, niin aja bussis jäähallin seinään.

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Mertarannan flow, rytmitys ja äänenkäyttö ovat ihan omaa luokkaansa. Väittäisin, että Suomessa noissa ei ole edellä edes räppäreitä kahden käden sormiin laskettava määrä. Tämä korostuu varsinkin jääkiekossa ja yleisurheilun juoksumatkojen loppukireissä, joissa tilanteet tapahtuvat nopeasti. Se tykitys ja öö-äänteiden vähäisyys on ihan huikealla tasolla.
Eihän Antero ole ikinä ollut mikään maailman paras huomaamaan asioita, tai nyansseja, mutta on niitä harvoja selostajia, jotka oikeasti osaavat luoda yksin tunnelman otteluun. Sinänsä Antsa voisi tarvita kommentaattorin tuohon viereen ihan faktojen kannalta, mutta taas toisaalta osaa kyllä yksin hommansa. Onhan se selostaja ja hyvä työssään.

Mutta eilisessä IFK - Ässät -matsissa häiritsi oikeasti aika paljon Mertarannan Suomi-matseista tuttu "meidän joukkue". Ja tietenkin siksi, että se oli IFK. Kun tilanne oli 3-1, siirtyi IFK "selkeästi jo karkumatkalle". Helsinkiläisten laukaukset menivät "harmillisesti" ohi ja tilanne "näytti lupaavalta" IFK:n kannalta vaikka kuinka monta kertaa. Minun patalaseihin tuo matsi oli yllättävänkin tasaväkinen ja hyvää kiekkoa molemmilta joukkueilta.

Toki joka kaupungissa on omat vakiselostajat, jotka tunnistaa "omat" paremmin ja siksi tekee heistä myös paremmin havaintoja. Se on ihan OK ja jopa hyvä asia, koska lappusilmäisenä seuraan itse Ässien otteita enemmän kuin vastustajan.
Mutta ihan rahtusen vähemmän ehkä hehkuttaisin kotijoukkuetta, kun ei selosteta paikallismedialle.
 
"Minä sain oman jääkiekkomuistoni. Haluatko sinäkin - ÄIJÄNSUOLTA?" (Tosin keväällä ol, niingon, kotonas)

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Eihän Antero ole ikinä ollut mikään maailman paras huomaamaan asioita, tai nyansseja, mutta on niitä harvoja selostajia, jotka oikeasti osaavat luoda yksin tunnelman otteluun.
Eli tekee selostamistaan matseista Mertaranta-shown. Mua se show ei kiinnosta. Katselen pelit ilman ääntä ja kuuntelen musiikkia.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Tai sitten Mertsi on vain heikompien puolella kuten Pelsun puolella Tappara matsissa ja HIFK:n puolella Ässät matsissa.
 
IIHF Power Ranking 17.5 - 16. Kazakhstan: “Love in an elevator/Livin’ it up when I’m goin’ down”

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Miksi muuten maksukanavalla joutuu katsomaan mainoksia? Luulin ettei sellaista tarvitsisi näillä kuukausimaksuilla tarttis kattella... @Telia ?
 
Tunnelin päässä näkyy valoa, tai saattaahan se olla myös junakin...

Vepe21

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Mainz 05
Tässä erätauolla on hyvä pohtia asioita...

Tuossa kun näytetään noita kohokohtia kaikista otteluista, niin miksi helvetissä niitä ei saada noihin koosteisiin? Mestikselläkin on paremmat koosteet....
 

Pardus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Laser HT, KISE
Eiköhän Saukkonen ole saanut jo osansa haukuista. Ei selvästikään miellytä montaakaan katsojaa/kuuntelijaa, mutta on joka tapauksessa tehnyt pitkän uran jääkiekon parissa. Työskennellyt siis sen eteen, että tv:ssä olisi jääkiekko-otteluita ja makasiiniohjelmia. Siitä pisteet hänelle.

Omat eiliset kirjoitukseni saivat miettimään, että kuinka paljon sitä tuleekaan kirjoitettua netissä pelkkää paskaa. Sen kummemmin ajattelematta. Saamani palaute tuli tarpeeseen.
 

Battlefield

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikähän mahtaisi olla halvin tapa katsoa liigaa irtisanottavalla kuukausimaksulla?
Ja mikähän olisi toimivin yhdistelmä tietokoneella tai chromecastilla?
Teliaa käytin viime kaudella CC:lla ja homma rokkasi, mutta tietokoneella taas nyki.
 
Viimeksi muokattu:

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
DNA:lta sai tosiaan asiakasetuna Liiga UDH-paketin hintaan 23,92 eur/kk, toistaiseksi voimassa oleva soppari. En ainakaan itse huomannut tuollaista tarjousta ennen kuin täältä ketjusta luin. DNA:n chatissa asia hoitui ja lupasivat hyvittää tuon muutaman euron seuraavaan laskuun, kun aiempi tilaus oli Sportmixiin yhdistettynä 27 eur/kk. Erikoinen kuvio tuokin, että halvempi tilata kanava erikseen, kuin ottaa tuohon urheilupakettiin.
 

Jari66

Jäsen
DNA:lta sai tosiaan asiakasetuna Liiga UDH-paketin hintaan 23,92 eur/kk, toistaiseksi voimassa oleva soppari. En ainakaan itse huomannut tuollaista tarjousta ennen kuin täältä ketjusta luin. DNA:n chatissa asia hoitui ja lupasivat hyvittää tuon muutaman euron seuraavaan laskuun, kun aiempi tilaus oli Sportmixiin yhdistettynä 27 eur/kk. Erikoinen kuvio tuokin, että halvempi tilata kanava erikseen, kuin ottaa tuohon urheilupakettiin.
Niin kuin tuossa aiemmin ketjuun kirjoitin, minulle asiakaspalvelu erikseen kysyttynä vastasi, ettei tuo 20 % keskittämisetualennus kuulu liigapaketteihin. Täytynee tällä kertaa soitttaa.
 
I'm just a soul whose intentions are good.

Hukkaviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei nyt suoraan noihin lätkälähetyksiin liity, mut kyllä taas eilen ärsytti kun katso tulosruutua, kun HPK:n maalin teki Juuso Innala ja Pelicansin maalin ILkka Kangasniemi. Luulis ettei liian vaikea olisi tilastoista kattoa sitä nimeä ja kirjoittaa se oikein siihen paperiin tai mistä ikinä se juontaja sen lukeekaan.
 

Olbertson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat
Eilisestä kierrokselta jäi tärykalvoihin Saukkonen ja hokema "Ben Bluud". Ei pitäisi kyllä Mikaa enää päästää ääneen kuin jossain kyläkisoissa korkeintaan...
Minua on aina ärsyttänyt Mikassa ne lukuisat ja lukuisat asia- ja muut virheet mitä kaveri viljelee. Jopa vaimoni (joka ymmärtää pelistä jopa minua vähemmän) sanoi jonkin Suomi-pelin tiimellyksessä, että eikö tuo hölösuu-selostaja ole vähän pihalla. No onhan se. Hänhän voisi selostaa kaikki Kazakstanin (pl. Suomea vastaan) matsit.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Mertarannan HIFK-fanitus meni tiistaina jo aika naurettavaksi. Ihan kuin olisi maajoukkueen peliä kuunnellut.

HIFK pelasi hyvin ja ihan pidin jengi tyylistä kaikkiaan, Lundellin otteista erityisesti. Silti puolueettomuuteen pitäisi edes pyrkiä.
 
"Kaikki Näsinneulassa eksistoivat ovat muiden ihmisten yläpuolella." -Alivaltiosihteeri filosofikohusta-

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mertarannasta mainitsin jo aiemmin mutta onhan toi hulvaton ukko, todellakin tahattomasti koominen. Toissa matsissa oltiin Julio Inglesias teemalla liikenteessä nyt oltiin Pekka ja Pätkä elokuvissa. En usko että Mertsi näitä piruuttain heittelee vaan elää vahvasti menneisyydessä, en millään usko että tälläiset heitot uppoaa latkakansaan joka on kuitenkin suhteellisen nuorta myös. Onhan pelaajienkin keski-ikä monessa joukkueessa siinä 25 vuoden paikkeilla.

Mihin edes tarvitaan näitä hassunhauskoja vertauskuvia. Mertsi on aikansa kuva ja kaikki kunnia hänelle mutta on mun silmissä vahvasti siellä ysärillä ellei jopa kasarilla edelleen selostuksessaan.

HIFK matseja kun tulee seurattua niin samaan hengenvetoon voisi sanoa että J P Jalo on ihan yhtä kuutamolla Radio Cityllä, tietyllä tavalla tylsä ja neutraali, olen huomaavinaan Jalon selostuksesta väsymystä ja että on turtunut tähän, ei enää sitä paloa ollut vuosiin mikä hänelläkin oli joskus.

Suomesta puuttuu hyvät nuoret lätkäselostajat, mielellään ottaisin lätkäpuolellekin sellaista uutta verta mitä on ollut nähtävissä futiksessa. Saatiinhan sieltäkin syrjäytettyä Hoopit ja SuomisTapsat, tarvittiin vain henkilö jolla paloa lajiin ja sitten räpätä selostukset siihen päälle.
 
Viimeksi muokattu:
”Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa.”
-Alexander Stubb 1.11.2011 Pohjoismaiden neuvoston (PN) kokouksesta.-
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy