Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Telia – Liigan uusi koti

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Noppafemma, 04.05.2017 klo 10.37.

 1. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  Lainaus:
  Jos pystyt kokeilemaan toisella tehokkaammalla läppärillä jos sillä streami toimisi paremmin sillä tuo sinun läppärissä oleva prosessori on aika hidas vaikka on 2017 vuoden mallia.
   
  Ferris, HOOLIGAN_, jalperi ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 2. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Onko mullakin raudasta kiinni kun i7-7700k / 1070ti / 16gb ram / win10 / piuhalla 50/10 netti ja laatu on 480p. Laittaisivat edes mahdollisuuden itse valita se laatu.
   
 3. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Jos kaksi perheenjäsentä haluaa katsella Liigaa yhtäaikaa kahdella eri Chromecastilla, ratkaisu on laittaa ensin castaus päälle ja sitten vasta peli pyörimään, muuten päin helvettiä koodattu järjestelmä luulee katsojia olevan enemmän kuin kaksi.

  Jos taas haluat katsoa matsia viiveellä tai jälkikäteen ja haluat kelata erätaukojen ohi, ratkaisu on laittaa peli ensin pyörimään ja sitten vasta castata tv-ruutuun, koska päin helvettiä koodattu app ei tue castauksen aikana kelaamista.

  Nämä siis molemmat @Telian ohjeiden mukaan. Toivottavasti missään perheessä ei ole kahta jälkikäteen katsojaa, muuten voi mennä sormi suuhun näitä ohjeistuksia lukiessa.
   
  Pate44 ja -One- tykkäävät tästä.
 4. carr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Peter Forsberg
  Vai ominaisuus...

  Satakunnan Kansassa (maksumuuri) on juttua 19v kamerapojasta, joka kuvaa Lukon ja ässien otteluita. On hienoa, kun saa zoomattua jonkun tilanteen lähetykseen ja muut kamerat ei saa.

  Selittää kaiken tuosta zoomihelvetistä sitten. Myös sen, että ei ole ymmärrystä jääkiekosta tai siitä mitä katsoja odottaa lähetykseltä.

  Tosiaan maksumuurin takana niin ei ihan kokonaan aukea pojan ajatukset kameratyöskentelystä.
   
 5. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga
  Ja kertoo myös kaiken oleellisen "viedään eteenpäin" mantrasta. Vitut ne mitään vie eteenpäin uskokaa jo vaikka huviksenne, että nää on vaan varoventtiilejä nää "ketjut" ja paikat jossa palautteet "kiinnostaa"
  Puhuvat päät nyökyttelee vaan ymmärtävästi ja kas, soraäänet vaimenee tuuleen, karavaani kulkee.

  Paskat sille pojalle ole kukaan ikinä käynyt sanomassa yhtään mitään siitä zoomista että et viittis, katsojat ei tykkää ja palautetta tulee paljon.

  Nyt aletaan olla jo nextillä levelillä, hommat on päin vittua eikä toimi, niin ne onkin vain ominaisuuksia mitä te valitatte.
  Ei jumalauta en enää voi mitenkään ymmärtää miksi joku vielä vapaaehtoisesti tilaa tätä ja vielä maksaa siitä.
  Tän jääkendon näkemisen himo pitää olla kyllä jäätävän kova. Ja toisaalta tulee hölmölän hommat mieleen, edelleen miksi muuttaa tai korjata mitään kun se pskakin myy kuin kuumille kiville.
   
  Mazaa tykkää tästä.
 6. Boogy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Varmaan siksi että suurimmalla osasta ihmisistä nämä lähetykset toimii ongelmitta. Telia ei ole mullistanut kiekon katsomista mutta on kuitenkin nostanut tuotantoarvoja sitten Ruudun. Heillä on vielä parannettavaa monessa asiassa mutta tällä hinnalla kyseessä on ihan toimiva paketti.
   
  Useful Idiot, FeedTheMule, apsi71 ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 7. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga
  Lainaus:
  Boldasin. Kyllä kyllä se myös täysin mahdollista. Tai sitten niin, että toimii välttävästi siis kelvollisesti ja tuolla hintaa riittävästi.

  Tämä samalla hieno korostus tuolle kritiikille. Sitä nimenomaan on vaikea ymmärtää miksi se kelpaa. Ja pointti nimenomaan, avaimet omissa käsissä kun mikään ei etene vaikka parannettavaa on - kerran tosiaan kelpaa noinkin niin miksi parantaa. Taasen jos ei olisi tilaajia nimeksikään niin luuleeko joku oikeasti ettei se saisi vähän reippaasti vauhtia parantamaan tuotetta kun kauppa ei käy?

  No tää on tämmöstä. Onneksi on vapaus valita. Vielä ainakin toistaiseksi.
   
 8. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Itselleni laatu ja taso riittää tuohon hintaan, ja siksi olen valmis maksamaan. Annan kyllä myös palautetta paskasta palvelusta ja huonoista ratkaisuista. Siltikään en ole valmis jättämään jääkiekon seuraamista (vieraspelien osalta) vain siksi, että joillakin ei toimi.
  Ihmiset vain ovat valmiita maksamaan erilaisista asioista. Mukaan mahtuu myös niitä, joiden pitäisi saada kaikki ilmaiseksi ja luonnollisesti hyvitystä henkisestä pahoinvoinnista, jos ilmainen tuote ei toimi. Eli ns. kaikesta valittajat.
   
 9. T-aika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:

  Jos peliä katsoo kahdella laitteella yhtä aikaa, on kelaustoimintoa mahdotonta käyttää. Jos ottaa castauksen pois päältä, kelaa ja laittaa sitten castauksen takaisin, niin toinen laite katkaisee lähetyksen välittömästi vedoten liian moneen yhtäaikaiseen käyttäjään.

  Näin ollen esimerkiksi erätaukojen aikana ei voi kelata johonkin tilanteeseen, jonka haluaisi nähdä uudelleen. Ja tässä ketjussa on vinkattu, että laittamalla pelin alkamaan alusta ja sen jälkeen siirtymällä livetilaan saa viiveen minimiin. Nyt on vain tyydyttävä pahimmillaan kolmen minuutin viiveeseen.
   
 10. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga
  Lainaus:
  Kyllä kyllä, tuossa edellähän tämä on jo sanottu, juurikin niin. Mutta tuo oli minulle uusi tieto; onko joku vaatinut ilmaiseksi täällä tätä Telian tuotetta? No se on kyllä melkoista jos sellaista. Ja eittämättä kaikesta valittajia varmaan on, mutta rohkenen epäillä, että enemmänkin se johtuu vain siitä, että toiset on allergisia kritiikille. Ei vaan sipuli kestä, kun jollekin ei kelpaakkaan. Mielestäni on myös aika vahva väite kaikesta valittaja, millä ja miten se on todennettu? Monen kohdalla saattaa olla, että tämä Telian keskeneräinen kötöstys on niitä harvoja joista valittaa ja vaikkapa ihan vain siitä syystä, että on intohimoinen kiekon ystävä ja niin ollen tälläinen "viedään eteenpäin" kujanjuoksu nostaa esim. tunteita pintaan.

  En puhunut tuossa sitten itsestäni vaan yleisesti vain.
   
 11. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tässä ketjussa ei ole esitetty yhtään perusteetonta tai kohtuutonta kehitysehdotusta. Se on vain niin kovin suomalaista tyytyä siihen mitä saa.

  Telialla ei ole mitään taloudellista tarvetta korjailla sen kummemmin yhtään mitään ja kas kummaa mitään ei tapahdu.
   
 12. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Tästä olen 100% samaa mieltä. Kyllähän täällä esitetyt pyynnöt ovat olleet mielestäni pelkästään luokkaa, että lähetys halutaan saada näkymään tämän päivän kuvan- ja äänenlaadulla, helposti ja ilman hankalaa ja joillekin jopa mahdotonta tilausprosessia. Ei mitenkään utopistisia vaateita.
   
 13. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga
  Lainaus:
  Olisin kyllä taipuvainen sanomaan, että juurikin näin.

  Tässä ketjussa on kyllä valtavasti turhaa vittuilua ja paskanjauhamista -ei vähiten minun osalta- i might add käsi pystyyn täältä heti ensimmäisenä, mutta mielestäni tuo pitää kyllä paikkaansa ettei täällä kohtuuttomia ole juurikaan vaadittu.
  Eniten on valitettu kun zoomi pohjassa melskataan ettei pelistä saa tolkkua, palvelu ei toimi, jumittaa, pätkii vilkkuu, lupaukset ei pidä, aikataulut ei pidä, esiintyy lähes suoranaista valehtelua palveluntarjoajan puolelta jne. mitä kaikkea. Mutta tosiaan minunkaan mielestäni ne ei ole kohtuuttomia tai perusteettomia "valituksia" olleet. Se että jonkun toisen mielestä ne on turhaa valitusta yleensäkin tai että ne tulee vaan kaikesta valittajilta taasen on minusta perusteetonta, että pitäisi vain tyytyä kun pääosin näkyy, ja hinta on monen mielestä ihan jees siihen nähden.

  On kysymys viihteestä, ei elämän / kuoleman asiasta. Jos käy kaupaksi riittävän hyvin keskentekoisena, niin ei tosiaan ole varmaan suurta painetta tehdä paljoa paremmin / hikoilla sen enempää. Jos olisi maksanut miljoonia oikeuksista, eikä kävisi tuote kaupaksi juurikaan niin johan ihan varmasti alkaisi tapahtua. Avaimet on palvelun käyttäjien käsissä, kuten markkinataloudessa yleisestikin.
   
 14. Rademoottori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  osallistuminen
  Lainaus:
  Tuohon mainittuun kuvaajaan liittyen, ehkä nimimerkki @SergeiK osuikin oikeaan, kirjoitettuaan seuraavan johtopäätöksen taannoin suljettuun Telian kehitysehdotuksia- viestiketjuun:

  Lainaus:
   
 15. 1stApril Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NYR
  Olen suht tyytyväinen siihen, missä ollaan TÄLLÄ HETKELLÄ. Minulla palvelu on toiminut runkosarjan alettua hyvin. Studiot ja muut "lisukkeet" kelpaa. Telia on aloittanut hyvin.
  Ruudun ajoista on menty eteenpäin.

  Odotan edistystä jarkossakin. Mutta olen siis tyytyväinen siihen, mitä Telia on saanut aikaan tähän mennessä tässä ajassa.

  Ymmärrän niitä, jotka ovat palvelusta maksaneet ja lähetykset tökkivät. En ole kauden alettua pahemmin seurannut tätä ketjua nyt paria viimeistä sivua lukuun ottamatta, joten petetyistä lupauksista en tiedä sen enempää.
   
 16. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Maksumuurin takana olevia ei ilmeisesti saa tänne kopioida. Onko sulla laittaa referaattia mitä jutussa kerrotaan?
   
 17. aurora borealis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tuosta käyttäjän @carr lainauksesta päättelisin, että hänellä ei itsellään ole Satakunnan Kansaa tilattuna, mutta kyseessä on ilmeisesti seuraava artikkeli: Ässien ja Lukon otteluita kuvaava kameramies on nuori monitaituri Ulvilasta – "kuvatessa ei saa olla fani, vaan on pakko olla puolueeton"

  Olisi mukavaa saada jonkinlainen pidempi lainaus tai referaatti tuon artikkelin sisällöstä, jos jollakulla on pääsy Satakunnan Kansan maksulliseen sisältöön. Jonkinlaista lisävalaistusta ainakin Porin ja Rauman kameratyöskentelyyn tuosta jutusta voisi saada.
   
 18. Juomari Turmio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Charlestown Chiefs, MuSa
  Löytyy myös ilmaisjakelu porilaisesta tuo haastattelu, joten jos joku siitä haluaisi referoidat ai ottaa jopa kuvia tänne?

  Ite en pääse kyseiseen lehteen ainakaan kotona käsiksi.
   
 19. carr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Peter Forsberg
  @Vesuri Niin kuin @aurora borealis tuossa olikin päätellyt niin en ole Satakunnan kansan tilaaja. Huomenna on työpäivä niin katson onko painettu lehti vielä tallella.
   
 20. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:

  Juttu ei ole Satakunnan Kansassa vaan ilmaisjakelu Porilaisessa, ilmestyy torstaisin.

  Lainaus:

  Kannattaa ehkä lukea juttu uudestaan, zoomauksesta ei taidettu jutussa puhua yhtä lausetta enempää.

  Mitä kummaa? Maalivahti luuli torjuneensa, mutta kiekko lipuikin juuri ja juuri maaliviivan toiselle puolelle.
  Tämä oli onnistumisen hetki paitsi maalin tehneelle pelaajalle, myös yhdelle ottelun kuvaajista. Maali näkyi kunnolla vain yhdessä kamerassa viidestä. Juuri oikealla hetkellä laitakamera vangitsi kuvan täydellisesti. Tuon kameran takana oli 19-vuotias Juho-Erik Mikkola.


  Jos olisin kuvannut tilannetta inankin tiiviimpänä, maalia ei olisi näkynyt.

  Jääkiekko on nopeatempoinen laji, jossa kuvaajan täytyy totisesti olla hereillä. Pitää reagoida jatkuvasti, eikä mitään muuta ehdi ajatella kuin itse peliä
  .

  Tämä "kamerapoika" on siis vuonna 2018 Sataedun Villilän yksiköstä media-assistentiksi valmistunut Mikkola. Hän työskentelee keikkatyöläisenä Ylellä kuvatarkkailijana mm. Villi kortti ja Flinkkilä & Tastula -ohjelmissa. Juttussa siis kerrotaan J-E Mikkolan tarina, se ei koske Telian toimintaa.
   
 21. carr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Peter Forsberg
  @TosiFani Myös sinun varmaan kannattaa lukea tuo minun postaus ennen kuin tulet pätemään...taas kerran

  "Tosiaan maksumuurin takana niin ei ihan kokonaan aukea pojan ajatukset kameratyöskentelystä."

  https://www.satakunnankansa.fi/a/201394552?c=1528896670475 (Linkki vie Satakunnan Kansan sivuille, jossa ilmeisesti on ilmaisjakelu Porilaisen juttu, mutta kuitenkin maksumuurin takana.)

  "Tämä juttu on vain Satakunnan Kansan tilaajalle"

  Eli ilmeisesti tuo zoomihelvetti onkin vain ominaisuus. Pian myös liki kahden minuutin viiveen kerrotaan olevan ominaisuus.
   
 22. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Eli kun olen lukenut tuon artikkelin ja korjaan sinun yleistyksiäsi, tulen pätemään? Ok

  Lainaus:
  Vähättelet surutta kaveria, jolla on alan koulutus ja useamman vuoden kokemus kuvaamisesta. Sen lisäksi tiedät, ettei hänellä ole ymmärrystä jääkiekosta tai siitä, mitä katsoja odottaa lähetykseltä.

  Lisäksi annat ymmärtää, että Mikkola kuvaajana selittää Rauman zoomihelvetin. Miksi hän sitten zoomailee vain Raumalla? Porissa en ole tällaista zoomailua huomannut.

  Jutussa muuten kerrotaan, että hän sai kyseisen maalin kuvaan, koska ei zoomannut...

  –Jos olisin kuvannut tilannetta inankin tiiviimpänä, maalia ei olisi näkynyt.
   
 23. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Eiköhän zoomihelvetin syynä ole jokin kaudenaluspalaveri tuotantotiimin kanssa. Voin hyvin kuvitella, kuinka Takanen (tai joku muu Telian edustaja) on maalaillut palaverissa, kuinka katsojakokemus halutaan mullistaa ja lätkän nopeatempoisuus tuoda esiin aiempaa tarkemmilla lähikuvilla ja sähäkämmillä kamerakulman vaihdoilla. Hikipisaroiden pitää näkyä, ja jokaisen jalkakynän erottua myös pihtiputaan mummon kuvaputkitöllöstä. Ei enää yhdellä kameralla kuvattuja, jalkapallomaisen tylsiä lähetyksiä.

  Ohjaajat ja kuvaajat yrittävät parhaansa mukaan toteuttaa tätä "mullistavaa" visiota. Lopputulos on kuitenkin karmea: kiekko hukkuu jatkuvasti liian lähelle zoomattujen kameroiden kuvasta, maalitilanteita tapahtuu livekuvan ulkopuolella kun ohjaaja yrittää vaihdella kuvakulmaa joka syötön jälkeen, ja katsojan on paikoitellen mahdotonta hahmottaa koko kentällisen liikkeitä kun kuva seuraa vain kiekollista pelaajaa.

  Katsojien kritiikin myötä pieniä viilauksia tehdään: ei esimerkiksi enää vaihdeta kuvakulmaa kaukalon toiselle puolelle kesken keskialueen ylityksen. Visiosta ei kuitenkaan luovuta, koska olisihan se nyt lupausten pettämistä jos "mullistava katsomiskokemus" heitettäisiin romukoppaan kesken kauden. Sitäpaitsi silloinhan kameroiden lisäys olisi ollut turhaa, jos niitä ei käytetä. Eikä kellään ole aikaakaan palaveerata tällaisten pikkuasioiden takia.

  Oikeastihan homma olisi pitänyt hoitaa niin, että mr. "Head of Hockey" tai joku hänen valtuuttamansa henkilö olisi käyttänyt muutaman viikon työaikaa esimerkiksi NHL-lähetysten katsomiseen ja kirjannut muistiin, miten siellä kuvakulmia käytetään. Näistä sitten vertailu viime kauden Liigalähetyksiin ja analysointi kehittämiskohteista. Tämän analyysin kera kaudenaluspalaveriin tuotantotiimin kanssa, ja videoesimerkein vision jalkautus ohjaajille ja kuvaajille. Ja voilà - meillä on oikeasti mullistava katsomiskokemus!
   
  Kemppilukko, vilho, lainelaser ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 24. carr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Peter Forsberg
  Lainaus:
  Jotenkin kuvittelin, että olisit ymmärtänyt Ja siksi vastasin sinulle. Olin väärässä, ei tule toistumaan. Saat päteä rauhassa.
   
 25. aurora borealis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Tuon Porilaine-ilmaisjakelun näköislehdet on näköjään muuten ilmaiseksi luettavissa myös netissä, vaikka siinä olevat artikkelit erillisinä onkin maksumuurin takana siinä missä Satakunnan Kansan tilaajille tarkoitetut ns. tähtijututkin.

  Seuraavan linkin takaa aukeaa Satakunnan Kansan nettisivujen näköislehti-kohta, josta kun vierittelee Satakunnan Kansa Porilaine -kohtaan ja aukaisee sieltä 10.1.2019 ilmestyneen numeron ja skrollailee sivulle 22 niin sieltä löytyy tuo kyseinen Juho-Erik Mikkolan haastattelukin: Satakunnan Kansa - Näköislehti Olisin muuten laittanut suoran linkin tuohon oikeaan numeroon, mutta se ei syystä tai toisesta onnistu (validointivirhe).

  Enimmäkseen tuossa Porilaisen jutussa keskitytään Liigapelien sijasta yleensä ottaen siihen mitä käyttömestarin ja kuvatarkkailijan hommiin sisältyy. Heinäkuussa 2019 Mikkola aloittaa armeijan, jonka suoritettuaan hän toivoo pääsevänsä jatkamaan töitään sekä Ylellä että Porin ja Rauman jäähalleissa. Syksyllä siis päästäneen näkemään millaista kuvaustyöskentely on Raumalla ilman Mikkolan työpanosta. En kuitenkaan välttämättä henkeäni pidättelisi sen suhteen, että zoomailuhelvetistä päästäisiin samalla eroon, sillä nuori Mikkola on vain yksi osanen suuremmassa koneistossa ja saattaa hyvinkin Porin paremmasta kameratyöskentelystä päätellen suoriutua omasta ruudustaan ihan kunnialla.