Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Telia – Liigan uusi koti

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Noppafemma, 04.05.2017 klo 10.37.

 1. aurora borealis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tuosta käyttäjän @carr lainauksesta päättelisin, että hänellä ei itsellään ole Satakunnan Kansaa tilattuna, mutta kyseessä on ilmeisesti seuraava artikkeli: Ässien ja Lukon otteluita kuvaava kameramies on nuori monitaituri Ulvilasta – "kuvatessa ei saa olla fani, vaan on pakko olla puolueeton"

  Olisi mukavaa saada jonkinlainen pidempi lainaus tai referaatti tuon artikkelin sisällöstä, jos jollakulla on pääsy Satakunnan Kansan maksulliseen sisältöön. Jonkinlaista lisävalaistusta ainakin Porin ja Rauman kameratyöskentelyyn tuosta jutusta voisi saada.
   
 2. Juomari Turmio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Charlestown Chiefs, MuSa
  Löytyy myös ilmaisjakelu porilaisesta tuo haastattelu, joten jos joku siitä haluaisi referoidat ai ottaa jopa kuvia tänne?

  Ite en pääse kyseiseen lehteen ainakaan kotona käsiksi.
   
 3. carr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Peter Forsberg
  @Vesuri Niin kuin @aurora borealis tuossa olikin päätellyt niin en ole Satakunnan kansan tilaaja. Huomenna on työpäivä niin katson onko painettu lehti vielä tallella.
   
 4. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:

  Juttu ei ole Satakunnan Kansassa vaan ilmaisjakelu Porilaisessa, ilmestyy torstaisin.

  Lainaus:

  Kannattaa ehkä lukea juttu uudestaan, zoomauksesta ei taidettu jutussa puhua yhtä lausetta enempää.

  Mitä kummaa? Maalivahti luuli torjuneensa, mutta kiekko lipuikin juuri ja juuri maaliviivan toiselle puolelle.
  Tämä oli onnistumisen hetki paitsi maalin tehneelle pelaajalle, myös yhdelle ottelun kuvaajista. Maali näkyi kunnolla vain yhdessä kamerassa viidestä. Juuri oikealla hetkellä laitakamera vangitsi kuvan täydellisesti. Tuon kameran takana oli 19-vuotias Juho-Erik Mikkola.


  Jos olisin kuvannut tilannetta inankin tiiviimpänä, maalia ei olisi näkynyt.

  Jääkiekko on nopeatempoinen laji, jossa kuvaajan täytyy totisesti olla hereillä. Pitää reagoida jatkuvasti, eikä mitään muuta ehdi ajatella kuin itse peliä
  .

  Tämä "kamerapoika" on siis vuonna 2018 Sataedun Villilän yksiköstä media-assistentiksi valmistunut Mikkola. Hän työskentelee keikkatyöläisenä Ylellä kuvatarkkailijana mm. Villi kortti ja Flinkkilä & Tastula -ohjelmissa. Juttussa siis kerrotaan J-E Mikkolan tarina, se ei koske Telian toimintaa.
   
 5. carr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Peter Forsberg
  @TosiFani Myös sinun varmaan kannattaa lukea tuo minun postaus ennen kuin tulet pätemään...taas kerran

  "Tosiaan maksumuurin takana niin ei ihan kokonaan aukea pojan ajatukset kameratyöskentelystä."

  https://www.satakunnankansa.fi/a/201394552?c=1528896670475 (Linkki vie Satakunnan Kansan sivuille, jossa ilmeisesti on ilmaisjakelu Porilaisen juttu, mutta kuitenkin maksumuurin takana.)

  "Tämä juttu on vain Satakunnan Kansan tilaajalle"

  Eli ilmeisesti tuo zoomihelvetti onkin vain ominaisuus. Pian myös liki kahden minuutin viiveen kerrotaan olevan ominaisuus.
   
 6. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Eli kun olen lukenut tuon artikkelin ja korjaan sinun yleistyksiäsi, tulen pätemään? Ok

  Lainaus:
  Vähättelet surutta kaveria, jolla on alan koulutus ja useamman vuoden kokemus kuvaamisesta. Sen lisäksi tiedät, ettei hänellä ole ymmärrystä jääkiekosta tai siitä, mitä katsoja odottaa lähetykseltä.

  Lisäksi annat ymmärtää, että Mikkola kuvaajana selittää Rauman zoomihelvetin. Miksi hän sitten zoomailee vain Raumalla? Porissa en ole tällaista zoomailua huomannut.

  Jutussa muuten kerrotaan, että hän sai kyseisen maalin kuvaan, koska ei zoomannut...

  –Jos olisin kuvannut tilannetta inankin tiiviimpänä, maalia ei olisi näkynyt.
   
 7. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Eiköhän zoomihelvetin syynä ole jokin kaudenaluspalaveri tuotantotiimin kanssa. Voin hyvin kuvitella, kuinka Takanen (tai joku muu Telian edustaja) on maalaillut palaverissa, kuinka katsojakokemus halutaan mullistaa ja lätkän nopeatempoisuus tuoda esiin aiempaa tarkemmilla lähikuvilla ja sähäkämmillä kamerakulman vaihdoilla. Hikipisaroiden pitää näkyä, ja jokaisen jalkakynän erottua myös pihtiputaan mummon kuvaputkitöllöstä. Ei enää yhdellä kameralla kuvattuja, jalkapallomaisen tylsiä lähetyksiä.

  Ohjaajat ja kuvaajat yrittävät parhaansa mukaan toteuttaa tätä "mullistavaa" visiota. Lopputulos on kuitenkin karmea: kiekko hukkuu jatkuvasti liian lähelle zoomattujen kameroiden kuvasta, maalitilanteita tapahtuu livekuvan ulkopuolella kun ohjaaja yrittää vaihdella kuvakulmaa joka syötön jälkeen, ja katsojan on paikoitellen mahdotonta hahmottaa koko kentällisen liikkeitä kun kuva seuraa vain kiekollista pelaajaa.

  Katsojien kritiikin myötä pieniä viilauksia tehdään: ei esimerkiksi enää vaihdeta kuvakulmaa kaukalon toiselle puolelle kesken keskialueen ylityksen. Visiosta ei kuitenkaan luovuta, koska olisihan se nyt lupausten pettämistä jos "mullistava katsomiskokemus" heitettäisiin romukoppaan kesken kauden. Sitäpaitsi silloinhan kameroiden lisäys olisi ollut turhaa, jos niitä ei käytetä. Eikä kellään ole aikaakaan palaveerata tällaisten pikkuasioiden takia.

  Oikeastihan homma olisi pitänyt hoitaa niin, että mr. "Head of Hockey" tai joku hänen valtuuttamansa henkilö olisi käyttänyt muutaman viikon työaikaa esimerkiksi NHL-lähetysten katsomiseen ja kirjannut muistiin, miten siellä kuvakulmia käytetään. Näistä sitten vertailu viime kauden Liigalähetyksiin ja analysointi kehittämiskohteista. Tämän analyysin kera kaudenaluspalaveriin tuotantotiimin kanssa, ja videoesimerkein vision jalkautus ohjaajille ja kuvaajille. Ja voilà - meillä on oikeasti mullistava katsomiskokemus!
   
  Kemppilukko, vilho, lainelaser ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 8. carr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Peter Forsberg
  Lainaus:
  Jotenkin kuvittelin, että olisit ymmärtänyt Ja siksi vastasin sinulle. Olin väärässä, ei tule toistumaan. Saat päteä rauhassa.
   
 9. aurora borealis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Tuon Porilaine-ilmaisjakelun näköislehdet on näköjään muuten ilmaiseksi luettavissa myös netissä, vaikka siinä olevat artikkelit erillisinä onkin maksumuurin takana siinä missä Satakunnan Kansan tilaajille tarkoitetut ns. tähtijututkin.

  Seuraavan linkin takaa aukeaa Satakunnan Kansan nettisivujen näköislehti-kohta, josta kun vierittelee Satakunnan Kansa Porilaine -kohtaan ja aukaisee sieltä 10.1.2019 ilmestyneen numeron ja skrollailee sivulle 22 niin sieltä löytyy tuo kyseinen Juho-Erik Mikkolan haastattelukin: Satakunnan Kansa - Näköislehti Olisin muuten laittanut suoran linkin tuohon oikeaan numeroon, mutta se ei syystä tai toisesta onnistu (validointivirhe).

  Enimmäkseen tuossa Porilaisen jutussa keskitytään Liigapelien sijasta yleensä ottaen siihen mitä käyttömestarin ja kuvatarkkailijan hommiin sisältyy. Heinäkuussa 2019 Mikkola aloittaa armeijan, jonka suoritettuaan hän toivoo pääsevänsä jatkamaan töitään sekä Ylellä että Porin ja Rauman jäähalleissa. Syksyllä siis päästäneen näkemään millaista kuvaustyöskentely on Raumalla ilman Mikkolan työpanosta. En kuitenkaan välttämättä henkeäni pidättelisi sen suhteen, että zoomailuhelvetistä päästäisiin samalla eroon, sillä nuori Mikkola on vain yksi osanen suuremmassa koneistossa ja saattaa hyvinkin Porin paremmasta kameratyöskentelystä päätellen suoriutua omasta ruudustaan ihan kunnialla.
   
 10. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  MIkkolahan nimenomaan pääsi lehteen, koska hän ei zoomannut: "Jos olisin kuvannut tilannetta inankin tiiviimpänä, maalia ei olisi näkynyt"
  Eli eiköhän Telian/Streamteamin ongelmat ole jossain muualla kun tämän kaverin osaamisessa.
  Mikkolalle ja Tosifanille peukku, carrille ei.
   
 11. TheSirPena Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Onko näissä HIFK:n kotiotteluissa jotenkin heikompi kuvanlaatu? Vai eikö Nordiksella ole valaistus kunnossa?
   
 12. Ziege Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
  Chromecastillakin saa viiveen näköjään aika pieneksi. Normaalisti kun lähetyksen aloittaa on viive muutaman minuutin. Tämän jälkeen painaa lähetyksen alkamaan alusta ja samantien live nappia kun tulee näkyville niin lähetys hyppää pari minsaa eteenpäin. Ainakin kahdessa pelissä nyt toiminut. Eli se ei ole chromecastin ominaisuus kuten @Telia sitä aluksi markkinoi?
   
 13. 40250 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Pakko itsekin jo avautua tästä resoluutio-ongelmasta.
  Läppäri kaapelilla 100M-yhteydessä, display-portilla telkkariin ja resoluutio on mallia hockey night.
  Ääni on hienosti synkassa kuvan kanssa, ainoa miinus kun ei erotu kiekko kuvasta.
  Onhan tää oikeasti surullista kuraa - niinä hetkinä kun resoluutio paranee 720p asti, niin alkaa kuminauha efekti ja ääni ei enää synkkaa.
  4 kuukautta tätä takana eikä näy ilmeisimmin helpotusta?
  Vertailun vuoksi "kaikki" muut livestriimit toimii moitteettomasti, mikä maksaa @Telia ??
   
 14. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Taitaa tosiaan olla hiukan vähemmän valoisa kuva kuin yleensä. Veikkaan, että siellä on joku kirkasvalosuodatin kameroissa, johtuu niistä kirkkaista valoista.
   
  TheSirPena tykkää tästä.
 15. TheSirPena Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Jos näin on, niin lopettakaa nyt herranjestas niiden valojen suodattaminen @Telia !
   
  WaLDo tykkää tästä.
 16. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Muuten ainakin mulla on ihan samanlaatuinen kuva kuin ennenkin. Siis sulavaa terävää kuvaa, eikä palikoi.
   
  TheSirPena tykkää tästä.
 17. tjj67 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Liverpool
  Usean ottelun kuva on ollut hyvä, mutta nyt melko rakeista Jyp-Jukurit. Ei erota kiekkoa.
   
 18. Bacon Jäsen

  @Telia tässä on useasti tällä kaudella käynyt niin, että avaan lähetyksen tietokoneella ja poistan selostuksen, niin alkaa taustalta kuulua ääniä ihan toisesta matsista. Tänään esimerkiksi katson Vaasan peliä ja taustalta kuuluu Jyväskylän kuulutukset, katsomoäänet ja maalitorvi. Mikä juttu?
   
 19. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Se on pekoni uusi mullistava ominaisuus, liiga"ääni"live360 - äänet joka puolelta! Mut hei kuva näkyy hyvin, eikä maksa paljoa.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 20. Weber80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Hokki
  Eikö tuossa lopussa, kun näytetään ottelun tilastot ja maalintekijät jne, voisi näyttää taustakuvana tilannetta jäältä? Kättelyjä jne? Koko vuosi tuota saatanan samaa filmin pätkää pyöritetään noissa taustakuvissa.
   
  TheSirPena tykkää tästä.
 21. Jyväsjemmari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Olipahan taas maalikooste JYP-Jukurit pelistä. Kesto 10:23, pelissä tehtiin vain 5 maalia eikä siihen sitten mahtunut mitään torjuntoja tai taklauksia yms. ekstraa. Toki siinä Turkulaisen läpiajon videotarkistusta kuvattiin minuuttitolkulla ja eritoten puhelimeen puhunutta tuomaria.. sekä joukkueiden kättelyitä ja tuuletuksia ja maalien jälkeisiä aloituksia. Loistavaa viihdettä
   
 22. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Hakametsän äänimaailma on hyvä, kuului syöttely ja tolppavedot.
   
 23. Jari66 Jäsen

  Minulla lähetykset ovat toimineet keskimäärin kuvan laadun osalta ihan hyvin. Kameramiesten ammattitaidosta tai äänimaailman mullistuksista en sano mitään. Pelejä katson pakon sanelemana yhdistelmällä kännykkä-chromecast-telkkari.

  Itseäni ahdistaa vain ihan vitusti edelleen tuo puhelimen kanssa räpläily. En voi ymmärtää miksi vuonna 2019 pitää yhden palveluntarjoajan vuoksi hankkia chromecastit (jota en todellakaan muuhun tarvitse), castailla ja tehdä vaikka mitä sirkustemppuja puhelimella ja telkkarilla, että näkisi sen maksamansa pelin. Taloudessa on kaapeli, jota kautta voisin lähetykset vastaanottaa kuten aikeisimpinakin kausina. Kanava vain päälle ja siinä se.

  Mutta kun ei niin ei.

  Telian muut palvelut ja tuotteet ovat kohdallani boikotissa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019 klo 09.25
 24. Lht03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans
  Äänimaailma ei ole tajuntaa räjäyttänyt, mutta sovelluksella kun ottaa selostuksen pois niin huomaa että jotain ne on yrittänyt sille tehdä. Tämä on sellainen ominaisuus mikä pitäisi ehdottomasti saada myös tolle boksille.
   
 25. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Yllä olevan viestin innoittaman testasin tuota kauan odottamaani selostamatonta vaihtoehtoa, mutta eihän se toimi myöskään Chromecastia käyttäessä. Ainoastaan suoraan iPadista tai puhelimesta katsomalla selostuksen saa poistettua. Ilmankos en ole sitä huomannut, kun CC:tä käyttäessä tuo asetusten jakoavain-symboli on aina ”harmaana”.

  Tuota testatessani huomasin myös lähetyksen tulevan Chromecastin kautta noin kaksi minuuttia myöhässä verrattuna suoraan padilta/puhelimesta katseluun. Eihän tässä ole mitään järkeä @Telia ?

  Nyt saan sitten ihan itse päättää katsonko haluamaani ”suorempaa” selostamatonta lähetystä pikkuruudusta, vaiko vähän enemmän jälkijunassa tulevaa lähetystä isolta ruudulta ja länkytyksen kera.