Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Telia – Liigan uusi koti

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Noppafemma, 04.05.2017 klo 10.37.

 1. SOF1969 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, "Respect all, fear none", 106-105
  Lainaus:
  Ihan samaa mietin. On kyllä viimeisen päälle hoidettu. Telialla on kilometrien matka samaan tasoon. Tai edes lähelle samaa.
   
 2. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Itsellä on ainakin lähetykset toiminut lopulta ihan hyvin lukuunottamatta tuota että todella ärsyttävää tuo zoomin käyttö joissakin peleissä, kuvataan jotain kypärää, tyhjää maalia tai katsomoa kun peli on jo käynnissä. Tietenkin itsellä oli tuo ongelma että lasku oli lähetetty paperisena eri osoitteeseen missä asun ja liittyessä tehnyt vaikka sähköpostilla pitäisi toimittaa. Katsotaan onko ensilaskukin näin..

  EDIT: siis toiminut Cromecast ja puhelin combolla joka mobiililaajakaistassa wlanin kautta ihan ok. Kuva välillä sumenee mutta johtuu enemmän omassa netissä kun muissa lähetyksissä isommin näkyy.
   
 3. Hubacek Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Vegas Golden Knights, altavastaajat
  Lainaus:
  @chubster, Telia jo vähän sulle vastas, mut laitetaan rautalangasta.
  Jos laitat ensin castauksen ja vasta sitten pelin näkymään, et saa kelattua. On vain alusta aloitus tai live.
  Jos taas laitat pelin näkymään kesken pelin ja painat aloita alusta, saat kelattua haluamaasi kohtaan. Sitten sen jälkeen castaat sen ruudulle.

  Eli ensin peli oikeaan kohtaan ja sitten vasta castaus.
   
 4. vilho Jäsen

  Lainaus:
  Tämähän on sama kun tuore lottomiljonääri marssisi autokauppaan, ostaisi uusimman, hienoimman ja kalliimman mersun, bemarin ja audin ja leuhkisi tämän jälkeen olevansa kova automies. Vaikkei ole edes ajokorttia.

  Tämä Telian touhu on kyllä suoraan kuin Kummelista. @Telia tässä teille ilmainen vinkki: katsokaa vaikka Yleltä näitä U20-turnauksen pelejä. Itse jääkiekko-ottelun lähetys on tuotettu Pohjois-Amerikassa. Pelit näkee suorana Yle Areenasta ilman erillisiä appeja tai selaimen lisäosia. Lisäksi pelit tulee myös perinteisinä televisiolähetyksinä. Btw, Yle Areenasta katsottuna viive on pienempi kuin Telian digiboksin kautta katsottuna.
   
  holynordic tykkää tästä.
 5. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Edelleen, Areenan mm-kuva oli ihan paska koko turnauksen chromecastilla.
   
 6. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Toimi erittäin hyvin selaimella, niinkuin kaikki muutkin videopalvelut toimivat. Kaikki paitsi Telia.
   
 7. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  No ei kyllä toiminut. Kokeilin äsken kahdella eri selaimella ja ihan samaa nykivää kuvaa kuin chromecastillakin. Ihan kuin olisi joka toinen kuva puuttunut. Ei sen puoleen, Telian selainkuva oli yhtä nykivää, kuvanlaatu välttävä. Mutta win10 appsilla samalla läppärillä saa ihan priimaa Telialta. Ja jos nyt hiukan haluaa vielä Areenasta saarnata, niin eilen aamulla välieräpeli oli jaettu kahteen osaan. Alettiin sitten katsomaan sitä jälkimmäistä osaa, eli oli ihan omista reflekseistä kiinni, ettei spoilaantunut kolmannen erän alkaessa. Jossain vaiheessa olivat yhdistäneet nuo yhdeksi tallenteeksi, mutta välivaiheessa ei pystynyt otsikosta mitenkään päättelemään, että oli avaamaassa osaa 2/2 tallenteesta.
   
 8. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Minä katselin finaalipelin kokonaan Areenasta jälkilähetyksenä selaimen kautta. Yle fiksusti jakoi linkin tallenteeseen jo eilen, enkä spoilaantunut. Lähetys oli täyttä priimaa niin kuvan kuin äänenkin osalta. Ja oli yhdessä palasessa.
   
 9. Golden Retriever Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Tässä esimerkkiä miltä ne kaukalon äänet pitäisi oikeasti kuulostaa, kun homma tehty ammattimaisesti. En ainakaan its pysty ostamaan noita Takasen kommentteja, että äänimaailma olisi nyt selkeästi parantunut. Etenkin Suomen kahdessa ekassa maalissa kuulee tolpankilahdukset selkeästi.

  (Linkki USA-Suomi finaalin koosteeseen.)
   
 10. petete Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa
  Ihmiset ovat kyllästyneet jankuttamaan Telialle, että äänimaailma on kuraa ja lopettaneet kritisoinnin, kun huomanneet ettei se mitään auta. Kritiikki loppuu, ja Telia vetää johtopäätökset, että nyt on hyvä.. Just.

  Telia on tuonut lisää kamerakulmia hidastuksiin. Miten muuten katsokokemus on mullistunut?
   
  Brent Sapergia tykkää tästä.
 11. Pate44 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, QPR, ManCity
  Lainaus:
  Ei muuten onnistu meikäläisellä, monta kertaa olen yrittänyt eri tavalla ja eri laitteilla.

  Mulla tuo kelaaminen onnistuu ainoastaan jos peli on jo päättynyt ja siirtynyt kirjastoon, niin silloin kun pelin katsoo alusta sitä voi kelata. Sekin ilo loppuu jossain vaiheessa kun tulee vaikka erätauko ja pitäisi kelata, niin puhelin/tabletti on kadottanut pelin. Silloin kelaaminen onnistuu ainoastaan käynnistämällä peli taas uudestaan alusta.
   
 12. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Oletko ihan varma, että painat ottelulähetystä käynnistäessä "Aloita alusta"? Eli et paina kanavan kuvaketta (esim HIFK:n logoa), vaan ohjelman nimeä, jolloin valittavaksi tulee "Aloita alusta", ja sitä voi sitten vapaasti kelata eli siirtää kännykän näytöllä palluraa oikeaan kohtaan. Sen jälkeen vasta castaus (sitten et enää voi kelata).
  Koska ei oikein kuulosta mahdolliselta, että sinulla ei onnistu millään laitteella se, mikä muilla onnistuu kaikilla laitteilla.
   
 13. Pate44 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, QPR, ManCity
  Lainaus:
  Kun peli on käynnissä niin avaan liigavalikon ja haen sieltä ottelun ja painan pientä i-kirjainta jolloin valittavaksi tulee katso ottelua alusta. Silloin voin toki kelata ottelun haluamaani kohtaan.
  Mutta kun sen jälkeen castaan pelin telkkariin ei kelaaminen esim erätauon yli ole enää mahdollista ilman että lopetan castauksen, aloitan pelin uudestaan ja kelaan erätauon yli ja aloitan castauksen uudestaan. Tätä kuitenkin välttelen sillä ongelmia (castaus/virheilmoitus/ jne) tulee liian usein, on helpompi vaan antaa olla ja vaikka käydä jääkaapilla sen 18minuuttia.

  Myös koko syksyn käyttämäni IPhone X ei ole enää ainakaan kuukauteen suostunut castamaan pelejä CCn kautta telkkariin. Molemmat iPadit puolestaan kyllä. Mitään asetuksia en ole muuttanut mutta jostain kiikastaa. Tuntuu että tämä Telian järjestelmä on aivan liian herkkä pienillekin häiriöille/muutoksille.
   
 14. Telia Jäsen

  Ominaisuus toimii siis siten, että ensin otetaan castaus pois päältä, sitten kelataan ja asetetaan castaus uudelleen päälle. Kyseessä ei siis ole häiriötilla tai vika, vaan nimenomaan ominaisuus.

  // Katja
   
 15. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  Ominaisuus, eli toisin sanoen aivan päin persettä koodattu softa.

  Miksiköhän muilla operaattoreilla ei ole vastaavaa "ominaisuutta" sovelluksessaan ja kelaukset toimivat ihan tuosta vaan?
  Varmaan siksi, kun heillä on toimiva softa ja pätkimistä, ongelmia tai virheilmoituksia ei esiinny toisin kuin teillä.

  On tää ja työmaa...
   
  Pate44 tykkää tästä.
 16. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
  Lainaus:
  Tää on vähän surullista, että kehitystiimistä tai jostain kerrotaan asiakaspalvelijalle, että "sanokaa niille, että se on ominaisuus". Sitten sieltä tullaan tänne kertomaan, että joo tää on ihan normaalia toimintaa.

  Eikä kenellekään tullut kuin paha mieli, niin asiakaspalvelijalle kuin asiakkaille. Koodaria ei varmaan vois vähempää kiinnostaa: "toimii kuten toteutettu".
   
  Pate44 tykkää tästä.
 17. Thombson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, SaiPa
  Lainaus:
  Vanhoissa koti-tv palvelureitittimissä oli ominaisuutena se että se naksui ja yhteys pätki naksumisen tahtiin. Hyviä ominaisuuksia ollut jo aiemmin.
   
  Pate44 tykkää tästä.
 18. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Huikeaa. Kiitos päivän nauruista.

  Nyt siellä voidaankin paukutella henkseleitä kun on ominaisuus, jota ei ole Netflixissä, Ruudussa, Elisan viihteessä, Maikkarilla eikä ilmeisesti missään muuallakaan. Koodareille ja ominaisuutta kehitelleille ehdottomasti isot bonarit.
   
  Ferris, lainelaser, stairox ja yksi muu tykkäävät tästä.
 19. petete Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa
  Lainaus:
  Ominaisuus, puute, vika... termejä on monta mutta "täysin onneton ratkaisu" kuvastaa paremmin. Teidän sovellus lienee maailman ainoa toistopalvelu, jossa kelaus on toteutettu yhtä onnettomasti.
   
  Ferris, stairox, Pate44 ja yksi muu tykkäävät tästä.
 20. Goalpost Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Juuri näinhän tuo on miten @petete asian ilmaisi.

  Erätauoilla olisi mukava katsella jotain muuta peliä alusta, mutta jumiutumiset ja virheilmoitukset pelejä vaihtaessa toistuvat turhan usein ja onnettomat kelausominaisuudet siihen sitten päälle.

  @Telia, onko näihin tiedossa jotain parannuksia lähiaikoina?
   
  Pate44 tykkää tästä.
 21. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Ominaisuudesta puhuminen ei ole mikään uusi asia, mutta Telia tietenkin vetää sen hieman uudelle tasolle pystyessään sellaisen tähän kohtaa laittamaan.

  Koodareita on aivan turha syyttää ja QA (Quality Assurance) on aivan varmasti sanonut kuinka tämä on aivan vitusta ja sille on taas sanottu ei korjata vaan nyt mennään näin.

  Mihinköhän muuten koko syksyn kiivaasti Teliaa puolustanut palstatoveri on kadonnut ketjusta. Olisi kiva kuulla näkemyksiä taas, kun kausi on jo puolessavälissä ja monet perusjutut levällään.
   
 22. JPL Jäsen

  Lainaus:
  No nyt... Toivottavasti teidän regu-manager on vapautettu tehtävistään ja ui-suunnittelija siirtynyt suunnittelemaan yksinkertaisempia käyttöliittymiä (En tosin paljon yksinkertaisempaa käyttöliittymää enää voi keksiä).
   
 23. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Hehe vai on äänimaailma mullistettu? Haistakaa nyt jo päärynä. Joka viikko on täälläkin toitotettu kun ei kuulla niitä tolpan kilahduksia ja luistimien smirklauksia. Jopa Spengler Cupin kurastreamista nuo ja tuomarien puheet kuuluivat todella selkeästi. Mutta ei ei meidän suurimman lajin pääsarjassa saada moista toimimaan.

  Itse en ole kyllä huomannut minkäänlaista paranemista äänissä? Edelleen saat lyödä TVsseen 4-10 pykälää ääntä lisää, että kuulet studion puheet. Sitten mainokset huutavat niin, että naapurikin kuulee "jaahas siellä katotaan peliä". JA auta armias kun laitat pelin jälkeen normaalin TV kanavan päälle. TV huutaa kuin viimeistä päivää, jos et uskalla laskea äänitasoja. Näin ei tarvitse tehdä millään muulla laitteella/suoratoistolla kuin Telialla ja Liigakiekolla. Piste.
   
  Ferris, T-aika, Professori ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 24. chris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Tuo Chromecastin kelausominaisuuden puutteen selittäminen ominaisuudeksi on kyllä aika paksua. Kuten muut ovat yllä kertoneet, tuo on ihan vakio-ominaisuus varmaan kaikissa muissa streaming-palveluissa. Lisäksi tiedän ihmisiä, jotka ovat jättäneet matseja jälkilähetyksenä katsomatta, kun eivät ole tajunneet tuollaisen kelauskikkailun olemassaoloa (ja selittämisen jälkeenkin kokevat sen liian hankalaksi) ja eivät viitsi tuijottaa mainoskatkoja ja erätaukoja jälkilähetyksenä katsottaessa.
   
 25. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Saa korjata jos olen väärässä. Mutta jos olet ensin jo peilannut ja katsonut peliä niin Telia laskee tuon yhdeksi käyttäjäksi. Nooh.. sitten kun katkaset streamauksen, kelaat peliä ja laitat streamauksen taas päälle niin Telia laskee tästä jo toisen käyttäjän? Ja näin ollen kättäjätilisi on täynnä.

  Tosiaan hieno "ominaisuus"
   
  Pate44 ja Rademoottori tykkäävät tästä.