Ei ole vissiin NHL-historiassa ollut kovinkaan montaa tuontason seuraikonia, joka on aloittanut NHL-uransa eri seurassa kuin mikä hänestä ensimmäisenä tulee mieleen.
Riippuu vähän, miten tason määrittelee, mutta NHL:n lähes satavuotisesta historiasta löytyy jos jonkinmoista sankaria. Jos Hall of Fame -tason uraa pitää jonkinlaisena verrokkina, niin ainakin Blackhawksiin liittyen tulee heti neljä nimeä mieleen:
Glenn Hall
Perhostyylin kehittämisessä isossa roolissa ollut huippumaalivahti, joka aloitti uransa Red Wingsissä ja sai nimensä Stanley Cupin kylkeen jo 1952, vaikka ei ollut pelannut vielä yhtään NHL-ottelua siihen mennessä. Mr. Goalie kaupattiin kahden täyden kauden jälkeen Chicagoon ja loppu on historiaa. Kymmenen kauden jälkeen 36-vuotiaan Hallin katsottiin olevan liian vanha ja laajennusjoukkue Blues kaappasi suojaamattoman veteraanivahdin. Blues eteni kolme kertaa putkeen Stanley Cup -finaaleihin Hallin johdolla.
Phil Esposito
Bruins-ikoni, joka tuli NHL:ään Blackhawksin systeemin kautta. 3,5 lupaavan kauden jälkeen Espositon veljeksistä vanhempi kaupattiin Bostoniin, missä ura lähti huikeaan nosteeseen. Yksi NHL:n kaikkien aikojen parhaista senttereistä.
Chris Chelios
Puolustajalegenda pelasi periaatteessa kolme pitkää uraa Original Six -joukkueissa, sekä joutsenlaulun Atlantassa. Moni yhdistänee hänet joko Blackhawksiin tai Red Wingsiin, mutta teräsmies ehti pelata 1980-luvun puolella Canadiens-paidassakin kuusi täyttä kautta.
Dominik Hasek
Omintakeisella tyylillä menestyksellisesti kiekkoja pysäyttänyt tsekki jäi Eddie Belfourin varjoon Chicagossa ja hänet kaupattiin surullisenkuuluisassa kolmen joukkueen kauppojen sarjassa Buffaloon, josta Blackhawks sai Christian Ruutun ja Eric Dazeksi muuttuneen varausvuoron. Hasek oli etenkin 1990-luvulla Royn, Brodeurin ja Belfourin kanssa NHL:n eliittivahteja. Pitkä ura palkittaneen Selänteen tavoin väistämättä Hall of Fame -valinnalla jossain vaiheessa. Hasek pelasi toki myös esim. Detroitissa, mutta 9 kauden jakso Buffalossa teki hänestä ainakin minun päässäni ensisijaisesti Sabres-legendan.
* * *
Kuten ketjussa onkin jo mainittu muutamia nimiä, muistakin joukkueista löytyy epäilemättä vastaavanlaisia ikoneita. Vaikka ei ehkä olekaan aivan niin poikkeuksellista kuin
Rixa88 tarkoitti, tällaiset nimet eivät tietenkään himmennä millään tavalla Selänteen saavutuksia ja vaan nostavat hänet NHL:n historian suurten joukkoon. Osa näistä uusien joukkueiden ikoineistahan oli tähtiä Selänteen tavoin jo alkuperäisessä seurassaan ja osan ura puhkesi kukkaan vasta siirron jälkeen. Nykyisellä palkkakattoaikakaudella tuollainen lienee kuitenkin aiempaa harvinaisempaa, koska varaamisen tärkeys korostuu ja potentiaalisia tähtiä ei päästetä niin helposti puhkeamaan kukkaan vastustajan riveissä.