Tasokkain futisliiga?....

  • 2 313
  • 32

Missä maassa on tasokkain jalkapalloliiga?....

  • Englanti

    Ääniä: 55 40,7%
  • Espanja

    Ääniä: 49 36,3%
  • Italia

    Ääniä: 19 14,1%
  • Saksa

    Ääniä: 7 5,2%
  • Joku muu, mikä?....

    Ääniä: 5 3,7%

  • Äänestäjiä
    135

Huuhaa

Jäsen
Sehän tiedetään, että NHL on maailman kovin ja tasokkain jääkiekkoliiga, ja kotoinen SM-liiga sitten toiseksi tasokkain, mutta mitäs olette mieltä jalkapalloliigoista? Päätin nyt kysyä tällaista äänestystä, eihän tämä ole turha äänestys, eihän?.... Meinaan vaan, kun tästä väitellään aika usein futispiireissä, ja, kun täällä Jatkoajassa jalkapalloihmisiäkin on....

Laitoin neljä vaihtoehtoa kehiin, sillä nuo neljä ovat mielestäni ehdottomasti maailman parhaat liigat, ja sellainen on käsittääkseni yleinenkin mielipide.... Viidentenä vaihtoehtona on luonnollisesti "Joku muu, mikä?"....

Vaikea oli henkilökohtaisesti valita Englannin, Espanjan ja Italian väliltä, mutta päädyin sitten lopulta Espanjaan....
 
Viimeksi muokattu:

Juze

Jäsen
Espanjassa pelataan taitavinta jalkapalloa, ja siellä on parhaat pelaajat. Eli ääni sille.

Mutta kuitenkin Valioliigaa seuraa mieluiten.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Englanti

Kyllä mä sanoisin että Valioliiga. Fudis ei kyllä välttämättä ole taidokkainta, mutta kuitenkin mielestäni tasokkainta. Eli silloin tällöin se kuitenkin roiskimiseksi menee, mutta varsinkaan Italian kaatumatauti-jalkapallo ei mua lämmitä.

Espanjan fudis on kyllä kieltämättä mukavaa, onhan sielläkin kaatumatautisia, mutta myös taitoa löytyy.
 

St. Pat

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NUFC, Les Canadiens
Bundesliiga, siitä yksinkertaisesta syystä että Bayern Munchen voitti juuri seurajoukkueiden maailman mestaruuden, hyvänä kakkosena tuleekin sitten Premier Englannista.

Cheers,
St. Pat
 

acidjam

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Milan
Etelä-Amerikasta...

Kylläpä minä uskoisin sen löytyvän Argentiinasta, tai Brasiliasta. Ja päädyn jälkimmäiseen. Loistavia joukkueita ja loistavia pelaajia, joita ei Euroopassa arvosteta informaation ja elävän kuvamateriaalin puutteen vuoksi...

Ja Eurooppaanhan näistä tähdistä tulevat vain harvat ottaamaan isot rahat pois. Pelaavat mieluummin palkalla, joka takaa kohtalaisen toimeentulon kotimaassaan. Samba pitää brassit Brasiliassa, tai jotain. Tämähän ei siis ole täyttä faktaa, vaan höystetty omilla mielipiteillä...

Euroopan liigojen välille en pysty muodostamaan eroja, koska kaikkien mainittujen liigojen huippujoukkueet pelaavat niin tasaväkisesti toisiaan vastaan eurokentillä.

Toisaalta mahdotonta vertailla näistä mainitsemistani liigoista mitään, koska ei ole mitään järkevää ja toimivaa mittaria, jolla liigat pystyisi rankkaamaan järjestykseen.
 

King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ääni Epsanjalle, mutta Valioliiga ja Serie A kiinnostaa eniten.
Tai oikeastaan Italia ja Espanja ovat aika samantasoisia.
 

Huuhaa

Jäsen
Tasaista on....

Tasaista on ja hyvä niin! Tällaista "kaksintaistelua" Englannin ja Espanjan välille vähän aavistelinkin ja odottelinkin....
 

Rocco

Jäsen
Espanjan liiga on korkeatasoista mutta mieluiten seuraan Valioliigaa koska katsomoiden tunnelman ja kentällä olevat tapahtumat ovat jotenkin eri tasolla kuin muualla. Onkohan syy onnistuneissa tv-lähetyksissä vai missä mutta valioliiga näyttää töllössä paremmalta kuin muut.
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Italian ja Espanjan kädenväännöksi menee, vastaan Italia, jossa jokainen osa-alue on oltava kunnossa jos aikoo menestyä, Espanjassa puolustuksella ei tunnu olevan mitään virkaa. Valioliigakin on nostanut tasoaan viime vuosina, mutta ei kuitenkaan vielä haasta näitä kahta.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Minäkin olin pitkään kahden vaiheilla, mutta lopulta annoin ääneni La Ligalle. Eurocupeissa viime aikoina hyvin menestyneitä joukkueita löytyy: Real Madrid, Valencia, Alaves. Deportivo ja Barcelona jne.
Valioliigaa kyllä seuraa mielellään, mutta se tulee kuitenkin asteikossa vasta kolmantena La Ligan ja Serie A:n jälkeen.
 

Pihvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, ÄTPPOMK, Everton FC, Canucks
Espanja melkeinpä ylivoimaisesti! Englanti on myös kova, mutta ei niin kova. Italia kauhean yliarvostettu vai mikä siinä on, että ne rämpii Euroopan kentillä? Eikö kiinnosta? Luulis kiinnostavan..
 

Latko

Jäsen
Englanti on tällä hetkellä selkeästi tasokkain.

Etelä-Amerikan omat jalkapallosarjat ovat sellaista hurlumheitä, että niistä on tasokkuus kaukana vaikka "olen nähnyt brasilian ottelun mm-kisoissa"-glooryhuntterit kuvittelevatkin niiden olevan jotain ihmeellistä. Keskiverto Brasilian liigan joukkue (siis ne mitä tulee vasgodegamojen perässä) häviäisi Klubillekin.

Latko
 

Clark Kent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Leafs,Everton, MuSa,P-Kärpät, Sea City Storm
Joukkueissa on eroja...

Miten noita liigoja nyt voisi verrata. Jokaisesta liigasta löytyy huippujoukkueita, että huippupelaajia. Espanjassa ehkä eniten, joten annoin sille ääneni. Englantilaiset jäävät taktiikassa valovuoden päähän muista eurooppalaisista joukkueista. Katsokaa vaikka viimeaikojen tuloksia esim. CL:ssä. Barca vei Poolia kuin kuoriämpäriä... Se oli niin kuin Ässät-Jokerit -matsi, toinen pisti pitkää päätyyn ja halukkaat perään, kun toinen pelasi loistavaa syöttöpeliä... Saksalaisista en vain yksinkertaisesti pidä, ja Italot ovat olleet viime vuosina pienessä suvanto vaiheessa, pelillisesti ja menestyksellisesti.
 

Huuhaa

Jäsen
Nostetaas tää takasin ylös, sillä Jalkapallon kansainvälisen historia- ja tilastoyhdityksen IFFHS:n tuoreen ja uuden listan mukaan Espanjan La Liga on maailman kovatasoisin liiga. Yhdistys määrittelee kansallisten mestaruussarjojen paremmuusjärjestyksen vuosittain mm. seurajoukkueiden maailmanlaajuisten ranking-listojen, sekä kansallisten ja kansainvälisten seurajoukkuekilpailujen perusteella.

1. Espanja 1267 pistettä
2. Englanti 1176 pistettä
3. Italia 1013 pistettä
4. Saksa 976 pistettä
5. Argentiina
6. Brasilia
7. Ranska
8. Portugali
9. Hollanti
10. Kreikka
--------------
25. Tanska
38. Norja
44. Ruotsi
46. Suomi
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Mielestäni Espanjan liiga on tällä hetkellä selvästi tasokkain. Maailman parhaista futaajista suurin osa pelaa siellä. Takavuosina Italian liiga oli paras, mutta jää nyt sijalle kaksi. Englannin valioliiga on bundesliigaa jonkin verran edellä, mutta mielestäni myös jonkin verran yliarvostettu.
 

Tunkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flonaldo imee.
Viestin lähetti Huuhaa
Nostetaas tää takasin ylös

Miksi? Eikö ole selvää, että tämä aihe ei enää puhuta? Turha tätä on moneen kertaan nostella ylös tukkimaan sivuja.

Jalkapalloliigojen vertaileminen on kuin paskan syöminen ilman kastiketta. Venäjän liiga on parempi kuin Itävällan, koska Moskovasta saa hyää keittoa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ei tähän voi vastata kuin Espanja.

Espanja on selvä ykkönen. Espanjalaiset seurat ovat hallinneet selvästi euro cupeja. Joka vuosi CLssä on 8 joukossa 3 joukkuetta Espanjasta, uskoisin että tänäkin vuonna. Mikään muu liiga ei ole pystynyt viime vuosina läheskään samalle tasolle. Viime vuonna UEFA cupin finaalissa oli Espanjan liigan vasta 9seura, jne.

Ja Abu mitä Real tekee puolustuksella, kun hyökkäys riittää? Ei ole viime vuosiin mitään sanaa ollut Serie An seuroilla Realia&Valenciaa vastaan, vaikka kuinka olisi heikot puolustukset. Toisekseen juuri Valencialla on yhdet parhaat topparit maailmassa. Realilla taas maailman paras vasenpuolustaja, kohtuulliset topparit, jne. Serie Assa vain harvoilla seuroilla on yhtään sen paremmat puolustukset, poikkeuksena Juventus. Milanin, Interin ja Lazion puolustukset eivät kokonaisuutena ole kauhean loistavia. Toki Nesta, Materrazzi ja Maldini ovat maailmanluokan toppareita, mutta kokonaisuutena eivät puolustukset ole yhtään Barcaa tai Realia parempia.

Englannin liigaa nyt edes turha yrittää vertailla, ManU pystyi yhtenä kautena haastamaan euroopan suuret, sen jälkeen ollut asiaa neljän joukkoon. Liverpool voitti UEFA cupin, mutta tällä kaudella senkin todellinen taso tullut esiin. Esim. Barcaa vastaan se oli aivan helisemässä, vaikka Barca saanut viittä pistettä viimeisessä 6 liigaottelussa.

Saksassa on vain Bayern M, Leverkusen ja muut. Berlin&Dortmund ja muutama muu suhteellisen iso pystyy kiusaamaan näitä, mutta ei mihinkään merkittävään pysyvästi.
 

Sykerö

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers ja Michael Jordan
Eagle puhuu asiaa.

Näin on!

Uskoisin että mestareiden-liigan finaalissa kohtaavat Bayern Munchen & Real Madrid. Englantilais seuroilla ei ole asiaa neljän joukkoon.. Ei Italiastakaan taida tulla seuraa voitto taisteluihin.
 

Fireblade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Baby Beast
Canal+ tarjoaa tänään kaksi varsin kiinnostavaa valioliigaottelua:

Klo. 14.10 Manchester C - Manchester U (Innannen)

Klo. 16.55 Arsenal – Newcastle (Innanen+Pohja)

*****************************************
Ja jos näkyy tuo CANAL+ ZAP Niin: Klo. 16.55 Middlesbrough – Liverpool

Muistakaahan katsoa nämä huippumatsit!

Mitä tulee tuohon gallupin kysymykseen, niin Englannin Valioliiga on tasokkain futisliiga ehdottomasti. Jalkapalloa pitää pelata KOVAA, mutta reilusti. Kaiken maailman kaatuilijat ja filmaajat ei ansaitse paikkaa viheriöllä. Esimerkiksi italian ja espanjan liigat on todellisia neitipalloilun kehtoja.
 

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Kyllä ääni menee ehdottomasti Englannin valioliiga. Siellä pelataan kunnon jalkapalloa eikä kaatuma taudeista hajuakaan, ainakin melkein. Mutta ääni siis Englannille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös