Tarmo Reunanen

  • 385 753
  • 2 282

Jaska T

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärppäinen-fanitus tauolla (poliittiset syyt)
Antakaa sakkoa saatana!
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Rasistinen käytös ulosajon perusteena on niin vakava juttu, että jopa minä kiinnostuin jonkun muun kuin oman joukkueen asioista. Nyt kun alkaa selvitä, ettei asialla ole mitään tekemistä rasismin kanssa, niin voihan vittu. Vaikkei vieläkään ole selvää, mitä siellä on sanottu, niin silti sympatiat Reunaselle. Globaalilla tasolla rasisimi on edelleen valtava yhteiskunnallinen ongelma ja ne jotka oikeasti joutuvat arjessaan rasismin kohteeksi, saattavat ehkä ajatella, että olisihan niitä muitakin ongelmia maailmassa kuin joku... mitä lie on Reunanen sanonutkaan.

Tämän päivän hengessä nollatoleranssi kaikelle epäasialliselle puheelle? Silloin harvoin kun tuomareilla on nuo kamerat ja mikit kypärässä, sieltä tulee hauskaa tavaraa. Viime kaudella joltakin pelaajalta aukesi naama korkeasta mailasta ja meni näyttämään tuomarille, että olisi pitänyt 2+2 min viheltää. Tuomari sanoi jotain tyyliin "ää, pojalla puhkes finni". Mitä oman juniorini kertomana tiedän, tuomarit vittuilee pelaajille koko ajan. Jääkiekko ei ole koskaan ollut mikään herrasmieslaji ja kaikkine vankilakoodeineen mitä laji pitää sisällään, niin jos haluaisi tämän päivän arvoja kunnioittaa, koko laji pitäisi lopettaa. Kaukalo pitäisi olla turvallinen tila, eiks niin, jossa ei tarvitsisi koko ajan pelätä, että joku tulee tökkimään ja hakkaamaan. Vähemmästäkin tulee turvaton olo.
 
Viimeksi muokattu:

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Tämä surullinen farssi on hyvin osuva kuvaus siitä, miten surulliseen jamaan cancel-kulttuurin, ylisuvaitsevaisuuden ja leimakirveiden sävyttämä ilmapiiri on meidät ajanut.
Ei auta kuin pyyhkiä kivikylän makkaran jäljiltä sinapit rinnuksilta ja parahtaa ”eikö mitään saa enää sanoa!”.

Ei. Eikä pitäisikään saada. Tämä ei ole kuvitteellinen persujen menneiden aikojen Suomi eikä maailma. Ihan kaikkea ei ole ok sanoa, ja sanomisista pitää joutua vastuuseen.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Ei auta kuin pyyhkiä kivikylän makkaran jäljiltä sinapit rinnuksilta ja parahtaa ”eikö mitään saa enää sanoa!”.

Ei. Eikä pitäisikään saada. Tämä ei ole kuvitteellinen persujen menneiden aikojen Suomi eikä maailma. Ihan kaikkea ei ole ok sanoa, ja sanomisista pitää joutua vastuuseen.
Vastakkainen mielipide on toki aina sallittu, hyväksyttävä ja toivottavakin. Jonkinlaista sisälukutaitoa ja edes auttavaa kykyä ymmärtää konteksti sitä kuitenkin toivoisi ahnaimmiltakin sanan säilällä sivaltelijoilta, kuten sinulta.
 

Boogy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ehkä tilanteesta pitäisi tehdä rekonstruktio niin kaikilta ylimääräisiltä huhuilta katkaistaisiin siivet ja jokainen voisi sitten itse päättää kuinka loukkaavia Reunasen sanat oikeasti oli.
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei auta kuin pyyhkiä kivikylän makkaran jäljiltä sinapit rinnuksilta ja parahtaa ”eikö mitään saa enää sanoa!”.

Ei. Eikä pitäisikään saada. Tämä ei ole kuvitteellinen persujen menneiden aikojen Suomi eikä maailma. Ihan kaikkea ei ole ok sanoa, ja sanomisista pitää joutua vastuuseen.

Saatiinhan tähän persutkin kaivettua mukaan.

Oisko aika lyödä hetkeksi vaikka ketju lukkoon ja avaajalle rasistileima.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Saatiinhan tähän persutkin kaivettua mukaan.

Oisko aika lyödä hetkeksi vaikka ketju lukkoon ja avaajalle rasistileima.
No jotenkin outoa, että pitäisi saada sanoa kaikkea mahdollisimman loukkaavaa, miksi?
 
Suosikkijoukkue
HIFK, FLA
Oon kyllä älyttömän pettynyt Lukon sometapaan. Rasismin olisi voinut tuomita, mutta nyt samaisessa päivityksessä tuomitsivat Reunasen vaikkeivat tiedä, mitä sanottu. Voi vittu.

@TMFS
Heittivät suoraan bussin alle. Yleensä esim. valmentajat aina valehtelevat että "en nähnyt taklausta" kun oma pelaaja on taklannut jonkun selän takaa paskaksi. Omia puolustetaan aina vaikka olisivat väärässä. Sitten kun on konkreettiset todisteet niin voi halutessaan potkaista vaikka metron alle.
 

TAPPI32

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Meininki muistuttaa täällä joidenkin kirjoittajien toimesta kuin vähän jotain seksuaalirikostapausta, jossa syyllistetään tekijän sijasta ihan kaikkia muita. Sen sijaan, että myönnettäisiin Reunasen toimineen väärin, niin syytetään niin tuomareita, Lukkoa, Liigaa, toimitsijoita, mediaa kuin fanejakin. Tällainen näyttäytyy koko asian väheksymisenä. Ei sitä käy kiistäminen, etteikö Lukko olisi voinut toimia tiedotuksessaan fiksummin. Täytyy kuitenkin ymmärtää senkin olevan seurausta siitä, että Reunanen toimi väärin. Vaikka joku muukin olisi toiminut myöhemmin väärin, niin se ei ole mitenkään lieventävä asianhaara Reunasen teon osalta.

Yhtä tärkeää on myös täytyy tiedostaa, että nämä Reunasen huutelut ovat vain jäävuoren huippu siitä, mitä lajin parissa tapahtuu. On sinänsä ihan sama, onko Reunanen huutanut homoa, pygmiä, kääpiötä vai mitä. Ongelma ei ole varsinaisesti se tarkka sana, vaan ylipäätään tällainen huutelu ja kielenkäyttö, joka on loukkaavaa tai syrjivää.

Tästä päästäänkin itse koko asian pihviin. On käsittämätöntä, että tässäkin ketjussa vielä vuonna 2023 joidenkin mielestä homoksi tai kääpiöksi haukkuminen ei ole niin vakavaa, vaan vika on esimerkiksi niissä henkilöissä, jotka muka ”loukkaantuvat liian herkästi”. Herranjumala, kaikilla ihmisillä on oikeus ihmisarvoon. Kysykää vaikka joltain homoseksuaalilta, että miltä tuollainen homovittujen huutelu tuntuu. Bluesissa aikoinaan pelannut, uransa jälkeen homoudestaan avoimesti kertonut Janne Puhakka on puhunut ansiokkaasti aiheesta julkisuudessa. Ja siltikin tämä älytön touhu jatkuu! Juuri näiden takia moni ei uskalla tulla kiekkomaailmassa ns. kaapista ulos tai jättäytyy kokonaan pois lajin parista.

Koskaan ei voi tietää esimerkiksi varmuudella ihmisen seksuaalista suuntautumista, kuten Puhakankin tapaus osoittaa. Todennäköisesti tälläkin hetkellä Liigassa pelaa homoseksuaaleja pelaajia. On täysin väärin heitä ja kaikkia lajia seuraavia seksuaalivähemmistöjä kohtaan, jos näitä huuteluja ei aleta kitkemään. Ei ole todellakaan kyse mistään ”liian herkästi loukkaantuvista ihmisistä”. Pahimmillaan tällaiset huutelut aiheuttavat syviä traumoja ja mielenterveysongelmia. Se on yksilöille iso tragedia kuin myös yhteiskunnalle, jolle näiden mt-ongelmien hoito maksaa runsaasti monellakin tapaa.

Palatakseni vielä tarkemmin tähän case-Reunaseen. Tarmo saattaa toki joutua tässä yksilönä kohtuuttoman suurelta tuntuvaan vastuuseen, jos miettii kuinka moni muu on päässyt pälkähästä aikaisemmin. Jokainen on silti edelleen vastuussa omasta kielenkäytöstään. Meillä on myös kiekkoyhteisönä paljon tehtävää, jotta kukaan ei sorru enää jatkossa vastaavaan. Tästä toksisesta kielenkäytöstä on yksinkertaisesti päästävä eroon.

Toivonkin siis, että Liigassa otetaan jatkossa kovemmat keinot käyttöön ja peli keskeytään (kuten jalkapallossa on tapana), mikäli ottelutapahtumassa kuuluu kenen tahansa toimesta mitään syrjivää tai rasistista kielenkäyttöä. Huuteluihin on pakko alkaa reagoida kovalla kädellä, jos niitä ei saada muuten loppumaan. Surullista on sekin, että myös Kuopiossa joku katsojista oli ilmeisesti huutanut N-sanaa, jos tuo somessa kiertävä video pitää paikkaansa. Tuo olisi ollut automaattinen pelin keskeytys monessa muussa lajissa.

Voitte olla varmoja, että mikäli itse kuulen jatkossa mitään syrjivää tai rasistista kieltä ottelutapahtumissa, niin tulen viemään asiaa heti eteenpäin. Tarvittaessa vaikka mediaankin, mikäli ottelutapahtumassa tapahtuva reagointi ei ole riittävää.

Maailma on muuttunut ympärillämme. Myös jääkiekon on aika muuttua. Tämän lajin pariin kaikkien pitää voida tuntea olevansa tervetulleita ihonväristä, seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuolesta, uskonnosta tai taustastaan riippumatta.

Mikäli jääkiekko ei pysty tähän samaan muutokseen mihin muut lajit ovat jo kyenneet, niin sukupolvien vaihtuessa jääkiekon asema yhteiskunnassa tulee merkittävästi heikkenemään. Ja ihan ansaitusti. Vielä löytyy ihmisiä, jotka voivat sanoa, että ennen kaikki oli paremmin. Suurinta osaa näistä ihmisistä ei vain enää vuosikymmenien päästä ole olemassa. Koska silloin ennen on nyt. Ja nyt ei ole enää niin kuin ennen.

Reunanen kantaa uskoakseni ja toivoakseni huudoistaan vastuunsa. Samoin on aika kantaa kaikkien muidenkin.
 
Viimeksi muokattu:

Kiikartorni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Rantanen
Minusta kummallisinta on se että rangaistus annettiin rasistisesta käytöksestä, jollaisena se myös Kuopiossa jäähyn syynä kuulutettiin.
"Jonkun" toimesta siis todettiin jo lennosta että kyse ei ole siitä vaan epäurheilijamaisesta käytöksestä. Tämän luokan puuhastelu Liigassa ei enää taida yllättää ketään.

Edit. Tappin viesti on kyllä kirjaimellisesti ihan hirveätä täyttä sontaa. Koko asian suurin väheksyminen tapahtuu siinä kun viitataan ja wokeillaan aivan hihalyysilla asianomistajarikoksiin ja tekoihin, joita ei ole mahdollisesti edes tapahtunut. Uskon että Lukko seurana (ja epälemättä Tarmo oikeasti fiksuna herrasmiehenä) tukee joka tapauksessa tämän murhenäytelmän aiheuttamien traumojen ja mielenterveysongelmien hoitamisessa. Toivotaan että Mäenpää ja linjatuomari saavat parhaan mahdollisen hoidon.
 
Viimeksi muokattu:

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Täyttä diipsdaapaa tossa edellä. Ei täällä missään pumpulissa eletä. Ja voitte uskoa, että olen osani saanut kaikesta persehommista aikanaan. En tietenkään toivo kenellekään samaa, mutta kyllä maailmassa pitää säilyttää joku realismi, ettei pety pahasti. Plus olisi sellainen halinallemeininki ihan helvetin pitkästyttävää pitkässä juoksussa. Selvästi rasistiset neekeriläpät ei ole silti todellakaan ok. Nykyään enää.

Jokainen huutakoon mitä huutaa, kunhan ei käsiksi käy. Maailmassa on ihan oikeitakin ja vitun pahoja ongelmia just nyt. En haluaisi kirjoittaa tätä näin, mutta en osaa muutenkaan, niin ilmeisesti asiat on vieläkin liian hyvin. Keuhkotaan siitä, kun valkoihoinen on canceloinut toisen valkoihoisen rumalla sanalla. Ja nyt on sitten monella paha mieli ja varmasti vituttaa, kun korvauksiakaan ei saa mistään. Vielä.
 

TAPPI32

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Täyttä diipsdaapaa tossa edellä. Ei täällä missään pumpulissa eletä. Ja voitte uskoa, että olen osani saanut kaikesta persehommista aikanaan. En tietenkään toivo kenellekään samaa, mutta kyllä maailmassa pitää säilyttää joku realismi, ettei pety pahasti. Plus olisi sellainen halinallemeininki ihan helvetin pitkästyttävää pitkässä juoksussa. Selvästi rasistiset neekeriläpät ei ole silti todellakaan ok. Nykyään enää.

Jokainen huutakoon mitä huutaa, kunhan ei käsiksi käy. Maailmassa on ihan oikeitakin ja vitun pahoja ongelmia just nyt. En haluaisi kirjoittaa tätä näin, mutta en osaa muutenkaan, niin ilmeisesti asiat on vieläkin liian hyvin. Keuhkotaan siitä, kun valkoihoinen on canceloinut toisen valkoihoisen rumalla sanalla. Ja nyt on sitten monella paha mieli ja varmasti vituttaa, kun korvauksiakaan ei saa mistään. Vielä.

Ei kyse ole siitä, etteikö maailmassa olisi muita, vielä vakavampiakin ongelmia. On kuitenkin ihan turhaa whataboutismia alkaa verrata niitä tähän. Jos on aikaa keskustella tästä aiheesta täällä, niin jokaisella on varmasti aikaa myös opetella puhumaan toisia kunnioittaen. Se ei ole todellakaan pois esimerkiksi mistään Ukrainan sodasta, johon aiemmin epäsuorasti viittasit.

En tiedä, miten sinä ja moni muukin täällä ymmärtäisi, että kyseessä ei ole mistään pumpulissa elämisestä. Mutta yritetään vielä, tehdään pieni empatiaharjoitus.

Mietikkääpä vaikka kohdallenne seuraava kuvitteellinen tilanne: ajaudut heterona maailmaan, jossa homous on vallitseva seksuaalinen suuntautuminen. Heteroita on vain pieni osa ja heistä monikaan ei uskalla olla sitä avoimesti, sillä he kohtaavat syrjintää ja ennakkoluuloja. Satut rakastamaan jääkiekkoa ja haluat pelata sitä ammatiksesi. Valitettavasti kyseinen laji on myös hyvin homokeskeinen ja muita pelaajia on tapana pilkata heteroiksi. Olet joutunut kestämään tätä huutelua koko elämäsi, etkä siksi uskalla olla avoimesti sitä mitä olet: hetero, joka vain sattuu pitämään jääkiekosta.

Jos joutuisitte heterona elämään tuon kaltaisessa maailmassa, niin olisitteko täällä valittamassa pumpulissa elämisestä tai halinallemeiningistä? Vielä siinä tapauksessa, että kärsit itse vaikka mt-ongelmista, joita tuollainen huutelu on sinulle saattanut aiheuttaa.

Kyllä urheiluun on aina kuulunut ja kuuluu jatkossakin suunsoitto. Esimerkiksi siellä futiksessakin huudetaan ihan yhtä paljon, harvemmin kukaan menee kuitenkin käyttämään syrjiviä tai rasistisia termejä, sillä seuraukset ovat ankarat. Jääkiekossa on tuntunut (ainakin tähän asti) olevan kuitenkin jossain määrin hyväksyttyä käyttää melkein mitä tahansa kieltä. En ymmärrä keneltä se olisi pois, että jätettäiisiin ne kääpiöt tai homot pois. Ei se tapa pelistä tunnetta. Suuta voi soittaa sivistyneemminkin.
 

TAPPI32

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Edit. Tappin viesti on kyllä kirjaimellisesti ihan hirveätä täyttä sontaa. Koko asian suurin väheksyminen tapahtuu siinä kun viitataan ja wokeillaan aivan hihalyysilla asianomistajarikoksiin ja tekoihin, joita ei ole mahdollisesti edes tapahtunut. Uskon että Lukko seurana (ja epälemättä Tarmo oikeasti fiksuna herrasmiehenä) tukee joka tapauksessa tämän murhenäytelmän aiheuttamien traumojen ja mielenterveysongelmien hoitamisessa. Toivotaan että Mäenpää ja linjatuomari saavat parhaan mahdollisen hoidon.

Mihin asianomistajarikoksiin tai tekoihin olen viitannut, joita ei ole mahdollisesti tapahtunut? Kuten tekstistäni käy ilmi, niin puhuin yleisesti ongelmista, jotka liittyy jääkiekossa rehottavaan toksiseen kielenkäyttöön. Minulla ei tosiaankaan ole sen tarkempaa tietoa kuin muillakaan siitä, mitä Reunanen on tarkasti ottaen huutanut. En ole siis väittänyt, että Reunanen itse olisi aiheuttanut traumoja tai mielenterveysongelmia kenellekään. Oleellista ei ole tässä Reunanen, vaan se ilmiö, josta hän on yhdellä yksittäisellä huudollaan vain yksi esimerkki. Turha siis liikaa ottaa kierroksia pelkästään Tarmon takia.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Ei kyse ole siitä, etteikö maailmassa olisi muita, vielä vakavampiakin ongelmia. On kuitenkin ihan turhaa whataboutismia alkaa verrata niitä tähän. Jos on aikaa keskustella tästä aiheesta täällä, niin jokaisella on varmasti aikaa myös opetella puhumaan toisia kunnioittaen. Se ei ole todellakaan pois esimerkiksi mistään Ukrainan sodasta, johon aiemmin epäsuorasti viittasit.

En tiedä, miten sinä ja moni muukin täällä ymmärtäisi, että kyseessä ei ole mistään pumpulissa elämisestä. Mutta yritetään vielä, tehdään pieni empatiaharjoitus.

Mietikkääpä vaikka kohdallenne seuraava kuvitteellinen tilanne: ajaudut heterona maailmaan, jossa homous on vallitseva seksuaalinen suuntautuminen. Heteroita on vain pieni osa ja heistä monikaan ei uskalla olla sitä avoimesti, sillä he kohtaavat syrjintää ja ennakkoluuloja. Satut rakastamaan jääkiekkoa ja haluat pelata sitä ammatiksesi. Valitettavasti kyseinen laji on myös hyvin homokeskeinen ja muita pelaajia on tapana pilkata heteroiksi. Olet joutunut kestämään tätä huutelua koko elämäsi, etkä siksi uskalla olla avoimesti sitä mitä olet: hetero, joka vain sattuu pitämään jääkiekosta.
No on koko hommasta aika pitkälle vedetty tulkinta ja vielä sitä omaakin tulkintaa tulkittu (toki itseä miellyttävällä tavalla).

Jos joutuisitte heterona elämään tuon kaltaisessa maailmassa, niin olisitteko täällä valittamassa pumpulissa elämisestä tai halinallemeiningistä? Vielä siinä tapauksessa, että kärsit itse vaikka mt-ongelmista, joita tuollainen huutelu on sinulle saattanut aiheuttaa.
Vaikea sanoa, mutta luulisin että kyllä. Minulla on monia homoystäviä ja he ovat aika samoilla linjoilla. Kyseessä on aina subjektiivinen kokemus ja minusta on väärin, että koitat tuputtaa vaivihkaa haluamaasi näkökantaa jonkun itse ajattelemasi ryhmän ajatuksena.

Kyllä urheiluun on aina kuulunut ja kuuluu jatkossakin suunsoitto. Esimerkiksi siellä futiksessakin huudetaan ihan yhtä paljon, harvemmin kukaan menee kuitenkin käyttämään syrjiviä tai rasistisia termejä, sillä seuraukset ovat ankarat. Jääkiekossa on tuntunut (ainakin tähän asti) olevan kuitenkin jossain määrin hyväksyttyä käyttää melkein mitä tahansa kieltä. En ymmärrä keneltä se olisi pois, että jätettäiisiin ne kääpiöt tai homot pois. Ei se tapa pelistä tunnetta. Suuta voi soittaa sivistyneemminkin.
Joo futiksesta tulee nyt ekana mieleen mitä. Zidanen pusku rintaan finaalissa juhlitun Materazzin lämmityksen jälkeen. No onhan siitä jo iäisyys. Siinä oli kääpiöt aika pientä ja niin ne on monissa muissakin huippu-urheilutapahtumissa. Ei urheilu ole mitään taidegalleriaa, missä pitää koittaa etelänlomalla käyttäytyä. Menepä lauantaina selittämään tämä asia valitsemaasi englantilaiseen pubiin. Veikkaan että asia selitetään sulle sivistyneesti.
 

TAPPI32

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vaikea sanoa, mutta luulisin että kyllä. Minulla on monia homoystäviä ja he ovat aika samoilla linjoilla. Kyseessä on aina subjektiivinen kokemus ja minusta on väärin, että koitat tuputtaa vaivihkaa haluamaasi näkökantaa jonkun itse ajattelemasi ryhmän ajatuksena.
On ihan totta, että kyseessä on subjektiivinen kokemus. Jotkut kestävät paremmin huutelua kuin toiset. Kenenkään ei pitäisi kuitenkaan joutua kärsimään moisesta huutelusta. Ja en tiedä, keitä nämä sinun homokaverisi ovat, mutta itse tiedän ihan päinvastaisiakin tapauksia, joihin huutelu on todellakin vaikuttanut. En minä tässä tuputa yhtään sen enempää tai vähempää mitään näkökantaa kuin sinäkään.

Mutta onneksi ei tarvitse vain jauhaa omista homokavereista täällä, sillä julkisuudestakin löytyy hyviä tarinoita. Mainitsemani Janne Puhakka on myös hyvä esimerkki. Vaikutti suurelta osin hänen uraansa, jonka lopetti jo 23-vuotiaana.

Esimerkiksi tässä yksi juttu miehestä:


Nyt kun olen tässä ”tuputtanut” mielestäsi omaa näkökantaani, niin kertoisitko sinä vuorostasi konkreettisemmin näistä homokavereistasi, miten lajin parissa vaikuttavat ennakkoluulot ja asenteet eivät ole vaikuttaneet heihin? Voidaan jatkaa jossain toisessa topiikissa, sillä nyt menee sitten jo Reunasesta ohi.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Montakohan ottelua muuan Esa Tikkanen ehtisi pelata 60ottelun runkosarjasta? Siinä oli kyllä yksi historian kovimmista trash tallkkereista.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Riippumatta siitä, mitä kukakin sanoi kentällä Mäenpää sanoi haastattelussa ettei ole edes varma mitä kuuli Reunasen huutavan. Tässä mennään siihen, voiko solvausta/rasismia/mitä ikinä kokea, jos sitä ei kuule tai muutoin "viesti ei mene perille".
Mäenpää tuskin halusi sanoa mitään "varmaa" julkisesti, niin oli parempi vedota tuohon ettei kuullut kunnolla.

Mitä tuohon toiseen lauseeseen tulee, niin tuomarit on varmasti ohjeistettu seuraamaan pelaajien käytöstä kaukalossa. Vaikka huuto toiselle jäisikin menemättä sen toisen korviin, tuomarin kuuluu reagoida asiaan. Huudettu/sanottu mikä tehty, eikä vastuu asiasta poistu vaikka kaveri sitä ei edes kuullut.
 

EngAge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mietikkääpä vaikka kohdallenne seuraava kuvitteellinen tilanne: ajaudut heterona maailmaan, jossa homous on vallitseva seksuaalinen suuntautuminen. Heteroita on vain pieni osa ja heistä monikaan ei uskalla olla sitä avoimesti, sillä he kohtaavat syrjintää ja ennakkoluuloja. Satut rakastamaan jääkiekkoa ja haluat pelata sitä ammatiksesi. Valitettavasti kyseinen laji on myös hyvin homokeskeinen ja muita pelaajia on tapana pilkata heteroiksi. Olet joutunut kestämään tätä huutelua koko elämäsi, etkä siksi uskalla olla avoimesti sitä mitä olet: hetero, joka vain sattuu pitämään jääkiekosta.

Jos joutuisitte heterona elämään tuon kaltaisessa maailmassa, niin olisitteko täällä valittamassa pumpulissa elämisestä tai halinallemeiningistä? Vielä siinä tapauksessa, että kärsit itse vaikka mt-ongelmista, joita tuollainen huutelu on sinulle saattanut aiheuttaa.
Alotetaan nyt kuitenkin turvallisella alkutoteamuksella. Rasistinen ja seksuaalisuuteen liittyvä huutelu on junttia ja epäkunnioittavaa.

Tuossa mainitussa kuvitteellisessa tilanteessa, että pilkattaisiin heteroksi vastakommentti voisi olla luokkaa: "painu h*** v*****n, oon hetero, so what, nuole v****a.". Jos siis oikeen rumasti haluaisi sanoa. Pitäkää puolianne, sanokaa vastaan.


Tää menikin ihan offtopiciksi ja avautumiseksi niin palataanpas takaisin eiliseen iltaan. Useampi virhe kun tapahtuu peräkkäin niin paskamyrsky on yleensä valmis.
Ensimmäinen virhe oli Reunasen huutelut, jälki-istuntoa ja nuuskien&purukumien siivoamista. Toinen virhe oli linjatuomarin roolinottaminen, elämänsä paikka korjata maailma. Kolmas virhe oli päätuomarin RASISTI-sanan käyttäminen, tästä lähti koko lumipallo vyörymään. Neljäs, ja omalta kannaltani suurin virhe, oli Rauman Lukon some. Ei omaa pelaajaa voi heittää tolla tavalla bussin alle ja alkaa kiillottamaan omaa kilpeään.

Käyttäydy Reunanen, muut - hävetkää!
 

Larbatchov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Toivonkin siis, että Liigassa otetaan jatkossa kovemmat keinot käyttöön ja peli keskeytään (kuten jalkapallossa on tapana), mikäli ottelutapahtumassa kuuluu kenen tahansa toimesta mitään syrjivää tai rasistista kielenkäyttöä. Huuteluihin on pakko alkaa reagoida kovalla kädellä, jos niitä ei saada muuten loppumaan. Surullista on sekin, että myös Kuopiossa joku katsojista oli ilmeisesti huutanut N-sanaa, jos tuo somessa kiertävä video pitää paikkaansa. Tuo olisi ollut automaattinen pelin keskeytys monessa muussa lajissa.

Voitte olla varmoja, että mikäli itse kuulen jatkossa mitään syrjivää tai rasistista kieltä ottelutapahtumissa, niin tulen viemään asiaa heti eteenpäin. Tarvittaessa vaikka mediaankin, mikäli ottelutapahtumassa tapahtuva reagointi ei ole riittävää.

Tuo ottelun keskeytys olisi kyllä Lukon tämänsyksyisillä otteilla yleisölle ja joukkueelle melkein palvelus.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Käsittääkseni Mäenpää ei kuulu mihinkään vähemmistöön vaan valtaväestöön, silti hän on kokenut rasismia? Kauppatorin lokitkin nauraa tälle keissille.
Ei kuulu. Toki jonkin henkilöstä itsestään riippumattoman ja/tai synnynnäisen ominaisuuden käyttäminen pilkkaamisen / hiillostamisen aiheena on aivan yhtä paha asia. Jos siihen vielä yhdistää jotain etnistä viittailua, niin tuleehan siihen rasistinenkin piirre.

Mutta korostan, etten väitä pygmiä huudellun. Sellainen vaan tuli ensimmäisenä tapauksesta mieleen. Minulle ei entisenä tuomarina ensimmäinen ajatus ole, että todennäköisesti tuomarit vetivät vihkoon.
 

lebak

Jäsen
Tuli myös katsottua tallenne C Moresta halliäänillä ja kuulokkeilla. Mitään selvää ei mikeistä kuulu.
Tilanne meni jotakuinkin näin:
1. Harvey sulkee kiekon.
2. KalPan Westerlund tuuppaa Reunasta vihellyksen jälkeen kassarin edessä ja Reunanen kevyesti muistuttaa mailalla housunlahkeeseen poistuvaa KalPa pelaajaa. Tilanne purkautuu, näyttää peruskatkolta.
3. Mäenpää oli matkalla jo toiseen suuntaan ja vastakkaisesta kulmasta kääntyy maalille jotain selvästi Reunaselle huutamaan. Kummankin suut käyvät ja silmiin tuijotellaan.
4. Linjatuomari on pelaajien välissä ja tekee johtopäätökset.

Kaikki nimittely on tietysti ala-arvoista ja niistä pitää kantaa vastuunsa, mutta kyllähän tässä Reunasellekin nyt tulee kunnolla rapaa niskaan olettaen, että homokääpöiöitä on huudeltu.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Silloin nuorina poikina kun h-sanaa huudeltiin, niin lisättiin fiksuina sapiens perään. Oi niitä aikoja

edit. Jotenkin arvaan että liiga ei tule kertomaan että mitä on huudeltu
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös