Tarmo Reunanen

  • 385 504
  • 2 282

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

Eli nyt ei tiedä Mäenpääkään mitä siellä on huudeltu.
Tämäkin uutinen on kyllä pisin vittua kirjoitettu, kun ei mitenkään tuoda esiin Reunasen kommenttia siitä että rasistisesta huutelusta ei ollut kyse.

Toki Lukon mediahenkilön toiminnasta tuo juttu antaa ihan oikean kuvan.
 

Fläppitaulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, KOOVEE, Ilves
Itselle tuli mieleen, että olisiko lipsahtanut sellainen sana kuin pygmi? Tuo on varsin tavallinen tapa ilmaista, että toinen henkilö on lyhyempi kuin puhuja. Puhuja ei välttämättä edes tiedosta sanan alkuperää, mutta kyllähän se rasistinen sana on tuossa käytössä.
Käsittääkseni Mäenpää ei kuulu mihinkään vähemmistöön vaan valtaväestöön, silti hän on kokenut rasismia? Kauppatorin lokitkin nauraa tälle keissille.
 

nexustron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea
Käsittääkseni Mäenpää ei kuulu mihinkään vähemmistöön vaan valtaväestöön, silti hän on kokenut rasismia? Kauppatorin lokitkin nauraa tälle keissille.
Riippumatta siitä, mitä kukakin sanoi kentällä Mäenpää sanoi haastattelussa ettei ole edes varma mitä kuuli Reunasen huutavan. Tässä mennään siihen, voiko solvausta/rasismia/mitä ikinä kokea, jos sitä ei kuule tai muutoin "viesti ei mene perille".
 

Roje36

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Bruins




En kyllä oikein ymmärrä mikä tässä nyt on Reunasen bussin alle heittämistä. Jos tuomari tuomitsee jäähyn rasistisesta käytöksestä, on ulosajo siitä oikeutettu. Jäällä on tehty päätös, joka on oikeutettu.

Heti seuraavassa lauseessa Lukko peräänkuuluttaa että Liiga tutkii asian perinpohjaisesti. Tämä siksi, että jäällä voi tehdä tuomioita joskus jopa väärin.

Mikä tässä nyt on sitten bussin alle heittämistä? Lukko vielä seuraavassa twiitissään toteaa tarkennuksena, että on tärkeää että asia tutkitaan tarkoin ennen pelikieltojen asettamista.

Se, että jos hiukaakaan seuraa kiekkoa niin ei ollit selvää että tuossa oikeasti olisi sanottu mitään rasistista. Toiseksi joukkueen tulisi kuulla ensin omaa ennen kuin tuomitsee. Protestin paikka, jos paljastuu ettei rasismia ollut. Omien puolella.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pelaajan maine on tahrittu, eikä sitä millään oikaisuilla enää puhdisteta, kun ihmiset muodostavat mielikuvansa lehtien revittelevien otsikoiden pohjalta.
Ihan ensimmäiseksi sanon, että leimaaminen rasistiksi väärin perustein on aivan perseestä revittyä touhua.

Mutta noinkohan kuitenkaan sitä mainetta on mitenkään peruuttamattomasti tahrittu. Keskiverto-tuularilla ei ole mitään hajua kuka on Tarmo Reunanen, saatika muista tuota nimeä enää kuukauden päästä.

Sitten ovat he, jotka tietävät kuka on Tarmo Reunanen. Heistä Jatkoajan keskustelupalsta tarjoaa minusta hyvinkin kattavan otoksen. Täällä arviolta ainakin 95% tuntuu olevan tässä asiassa niin sanotusti #TarenPuolella. Joten en näe asiaa ihan noin dramaattisesti.

Ja edelleen. Ihan perseestä ja vituttaa Tarmon puolesta. Joskin edelleen sanon, että se mahdollinen "vitun homo" olisi aivan saatanan nolo ja typerä heitto, josta minusta ihan ansaitusti saisi yhden pelin huilia antaa.

Toki tähän perään pitää vielä itsekriittisesti pohdiskella, että mihin raja pitäisi vetää. Nimittäin arvailuissa pyörineestä "kääpiöstä" en antaisi edes tuimaa katsetta tuomarin suunnalta, ja pitäisin ulosajoa täysin naurettavana. Molemmat ovat kuitenkin tässä kontekstissa haukkumasanoja, mutta suhtautumiseni on täysin eri.

E. Mutta joka tapauksessa Tarmo on suoraselkäisesti ja ilman jossitteluja ja mutkutteluja pyytänyt tapahtunutta anteeksi, joten anteeksi on mielestäni syytä antaa ja mennä sen osalta eteenpäin.
 

sambersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
"En kuullut" "Ei tainnut olla sitä" (pituudesta) "En ole varma kenelle huuteli" . Nämä sitaatit Mäenpään haastiksesta. Mun mielestä kaksi eri vaihtoehtoa; solidaarisuutta pelaajien kesken ja peliin kuuluu huudot ja psyykkaus tai Mäenpää pesee kädet ja antaa muiden tutkia ja hoitaa asia.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Aika soppa on keitetty ja hämmennetty tästä tapauksesta. Soppa kiehuu vielä pitkän aikaa. En oikein tiedä mistä itse ns. aloittaisi. Samaa on jo monta kertaa ketjussa kerrottu, mutta jos itsekkin ihmettelisin

Lukon mediatoiminta: Itsekkin ihmettelin, että mikä kiire oli tulla twiitillä esille? Jos tai kun ei kerta tiedetty 100 % varmuudella, mitä Tarmo sanoi. Eikö olisi vaan voinut olla twiittaamatta ja odottaa, että oikeasti tiedetään mitä sanottiin. Olisi sitten myöhemmin laitettu, että pelissä tapahtui "näin ja näin" ja pelaajan toiminta ei edusta niitä arvoja jota seura itse arvostaa.

Muun median toiminta: Nykyinen media on kaukana siitä mitä media on joskus aikanaan edustanut. Nyt, etenkin someaikana media elää siitä, että saadaan mahdollisimman sensaatiomaisia uutisia. Niillä koetaan saada klikkihuoraotsikoita. Mitä enemmän klikkejä ja jakoja sen mediaseksikkäämpää se on. Surullista toimintaa. Iltapäivälehdet, Iltalehti ja Iltasanomat ovat vajonneet uutisoinneissaan seiskan paskalehden tasolle.
Kauhealla kiireellä painetaan uutista jakoon, ilman, että tiedetään mitä oikeasti on tapahtunut

Ja kun nykyään someen painetaan jotain, se ei sieltä häviä koskaan? Nyt tätä rasistiuutista on varmasti jaettu tuhansia ja tuhansia kertoja ja se jää kiertämään "vuosiksi". Vaikka nyt kuinka julistettaisiin, että hei me mediassa oltiin väärässä, ei se auta Tarmoa yhtään? Satojen ja useiden tuhansien silmissä Tarmo on rasisti ja jne. Ne ketkä eniten ottavat pulttia tästä, eivät varmaan koskaan ole edes kuulleet Reunasesta, saati sitten seuraisivat jääkiekkoa.

Olisi kaikkien etu, että tultaisiin rohkeasti nyt esille, että mitä Reunanen oikeasti sanoi. Loppuisi turha spekulointi. Ja odottaisin myös Median tulevan hattu kourassa ulos ja myöntävänsä julkisesti olleensa väärässä?
 

Sinkilä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManU, Pesäkarhut, SoJy, Valepa, Narukerä
Eiköhän sieltä aamupäivällä tiedetä mitä sanktiota delegaatio antaa.
 

EP34

Jäsen
Suosikkijoukkue
Outis
Täällä spekuloidaan ilman mitään tietoa kaikki vaihtoehdot mitä Reunanen olisi voinut sanoa, ja samalla ollaan huolissaan että ikävä leima on nyt kyllä Liigan tai MTV:n toimesta lyöty kun siitä on jälkikäteen pelaajan vaikea päästä eroon.

Pitkä yö on edessä ja siinä ehtii Reunanen keksitysti nimitellä vielä vaikka kuinka monella ilmaisulla Mäenpäätä kun oikein laaria kaivaa.
Tilanteen jos on nähnyt, voi siitä paljon päätellä. Ensinäkin rasismi ja siihen viittaavat sanomiset on jo kiistetty (Reunasen ja Lukon toimesta) eli ei ole syytä epäillä enää sellaista.

Toisekseen nimenomaan tilanne josta rangaistus vihellettiin tapahtui maalin edessä jossa selvästi Reunanen Mäenpään kanssa jotain huuteli. Mäenpää kääntyi Reunasta kohti ja tämän tilanteen jälkeen tuli ulosajo. Eli olisi helvetin outoa jos se ei tuosta olisi tullut. Tuo itseasiassa näyttää siltä että Mäenpää tuli ensin Reunaselle jotain huutelemaan ja sitten Tarmo laukonut jotain nerokasta perään. Mahdoton sanoa mitä epäasiallista on sanottu, mutta outo tilanne on kaikenkaikkiaan. Mäenpää ei tiedä, Lukko lynkkasi ja Tarmo pahoitteli - koita tästä sitten näillä tiedoilla tehdä päätelmiä.

Varmaa kuitenkin on mikä ei tietysti liigasta puhuttaessa yllätä, että puuhasteltu on ja paljon. Perjantain liigakierros, mielelläni sitä katsoisi maalirikkaita ja hyviä pelejä eikä sensaatiohakuisia uutisia ammattipöyristyjiltä.
 

makke246

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Reunanen huuti jotain, tätä Mäenpää ei ole muka kuullut, mutta ottelun linjatuomari Oskari "Kuopion Kalpan kasvatti" Saarimäki kuuli.
Eiköhän sieltä ole tullut perus vitun homot ja tämä on kolahtanut enemmän tuomariin kuin Mäenpäähän. Ja/tai sitten tuomari halusi ottaa vain roolia.

Noloa huutelua, mitä tapahtuu joka pelissä. Nyt vain työnnettiin Tarmo moottoritielle ja bussit ajelee yli.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Noloa huutelua, mitä tapahtuu joka pelissä. Nyt vain työnnettiin Tarmo moottoritielle ja bussit ajelee yli.
Miksi Reunanen pyysi anteeksi ja väitti ettei tuo "joka pelissä" tapahtuva huutelu kuulu peliin? Tarmo jäi makaamaan moottoritielle ja pyysi bussia vielä kerran ajamaan yli varmuuden vuoksi?

Erikoista myös tuomareilta, jos täysin kirkkaalta taivaalta poimittiin joka pelissä tapahtuva sanailu.
 

Embuske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Reunanen huusi todella lujaa jotain tyyliin, että niin sinäkin tms., kun luisteli vaihtoaitioon päin eli ei mitään ihmeellistä, mutta se kuului kauas katsomoon asti ja näki, että Reunanen oli todella kuumana. Ns. jäähyn arvoinen huutelu oli ilmeisesti tapahtunut jo aiemmin. Kun Reunanen sitten luisteli pukukoppiin jäähyn saatuaan, tuijotti koko ajan tuimasti Kalpan vaihtoaitioon. Selvää on ainakin, että mitään yksipuolista siellä ei ainakaan tapahtunut. Mutta katsomossa kaikki kuopiolaiset "tiesivät" heti tietenkin, että törkeää ja oikeutettu ulosajo. Vaikka kukaan ei ollut kuullut mitä rasistista oli sanonut. Aikamoinen farssi.
 

Zapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT, Suur-Lukko
Miksi Reunanen pyysi anteeksi ja väitti ettei tuo "joka pelissä" tapahtuva huutelu kuulu peliin? Tarmo jäi makaamaan moottoritielle ja pyysi bussia vielä kerran ajamaan yli varmuuden vuoksi?

Erikoista myös tuomareilta, jos täysin kirkkaalta taivaalta poimittiin joka pelissä tapahtuva sanailu.
Jos Tarmo ilmoittaisi, että ei hän aio pyytää anteeksi koska kääpiö- tai homottelut ovat hänen vakisanastoaan, niin kyllä sitten haettaisiin varastosta asfalttikoneet ja ajettaisiin niillä seuraavaksi yli. Tämä on peli jota Tarmo ei voi voittaa, Liigan, median ja Lukon suunnasta pitäisi nyt tulla ilmoitusta että tämä meni nyt ihan perseelleen tää homma.
 

Crüe 13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Chicago Blackhawks, P-iirot, ManU.
Täydessä paniikissahan tuo ulostulo tehtiin kun pelätään ammattiloukkaantujia jotka eivät
ikinä tule otteluissa käymään, mutta ovat valmiita pöyristymään toisten puolesta heti ja kovaa.
hetken kun olisivat malttaneet niin Tarmo olisi lentänyt ulos epäurheilijamaisesta käytöksestä
Eikä kenenkään olisi tarvinnut pyytää anteeksi eikä hakea hyväksyntää ulkopuolisilta.

Toki asiaa ei nyt auta kun joka lehden pääotsikko rasistinen ulosajo, mukaan lukien Jatkoaika
joka ei viitsi korjata otsikkoa kun saa enemmän klikkejä.
 

sambersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Miksi Reunanen pyysi anteeksi ja väitti ettei tuo "joka pelissä" tapahtuva huutelu kuulu peliin? Tarmo jäi makaamaan moottoritielle ja pyysi bussia vielä kerran ajamaan yli varmuuden vuoksi?
Koska nykypäivänä on parasta "tuomita" oma käytös ettei lynkkauspartiot ehdi heittämään sua "venäjälle".

Tässäkin tapauksessa hutkitaan ennen kuin tutkitaan mutta vahinko on jo housuissa.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Siis tuo Reunasen ulostulohan on tehty vain sen takia, että haluttiin kiistää rasismiväitteet. Ja kun varmasti jossain kohtaa ilmenisi, että on käyttänyt sopimatonta kieltä, niin pakkohan sekin oli pahoitella. Jos tuota rasismijuttua ei olisi koskaan väitetty tapahtuvan, niin ikinä mitään pahoittelua huutelusta ei olisi ulosajosta huolimatta tullut.
 

Crüe 13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Chicago Blackhawks, P-iirot, ManU.
Aika herkkää jos tämä tulee olemaan trendi jatkossa että pelaajien sanoja ja huuteluja tarkkaillaan.
Tunnekuohussa siellä kaikenlaista huudellaan. Rasismi eri lukunsa. Tuskin siellä mitn kauheen pahaa
on päästetty suusta kun Tieksolaa ja Krannilaa tilanne huvitti aika lailla, Revon ilme kertoo loput..
Eteenpäin.
 

Kuopionkukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Red Wings, ManU, Kups
Tuli muuten mieleen onko missään mainintaa että olisi ollut sääntömuutos tai muuten joku linjaveto tälle kaudelle että karsitaan tiheämmällä kammalla huutelut pois
 

Jaska T

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärppäinen-fanitus tauolla (poliittiset syyt)
Odotan tuollaista 5-8 ottelun pelikieltoa tästä tapauksesta
 

mr hat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Pallo-Veikot
Tämä surullinen farssi on hyvin osuva kuvaus siitä, miten surulliseen jamaan cancel-kulttuurin, ylisuvaitsevaisuuden ja leimakirveiden sävyttämä ilmapiiri on meidät ajanut.

En ihan tarkkaan ottaen tiedä, mitä tällä tarkoitat, mutta mun mielestä on aikuiselta ihmiseltä todella surullista toimintaa vittuilla jonkun pituudesta. Joltain yläasteikäisiltä tällainen on varmaan ihan ymmärrettävää, mutta ehkä 25-vuotiaalta odottaisi jo hieman kypsempää toimintaa.

Eri asia sitten, oliko ulosajon arvoinen tempaus, siihen on hankala sanoa, kun ei tarkkaan tiedä mitä on sanottu. Ehkäpä joku käytöskymppi olisi rangaistuksena oikeudenmukaisempi. Mun mielestäni on hyvä, että näihin puututaan, vaikka onkin tietysti toisaalta surullista, että jengi ei tunnu vieläkään tajuavan, ettei vaikkapa ikään tai pituuteen liittyvä haukkumisella ole mitään tekemistä rasismin eli rotusyrjinnän kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös