Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1994 eli 25 vuoden takainen Vikingarna tai nk. Super-Vikingarna on nyt vihdoin ja viimein löytynyt täydennetysti valmennuspuoleltaan kokonaisuudessaan sellaisenaan kun se oli vuonna 1994.

Hieman eri tavalla sen piti mennä alkuperäisessä käsikirjoituksessa kun muun muassa Tommy Salon piti siinä pelata ja lisäksi maalivahteja piti olla useampia Vikingarnan Perusmiehistössä toisin kuin lopulta kävi jolloin vain yksi maalivahti oli koko vuoden ajan Vikingarnan Perusmiehistössä eli kyse oli Johan Hedbergistä.

Laitan tähän kuitenkin alle koko Vikingarnan siltä vuodelta täydennettynä Apulaispäävalmentajallaan Lars 'Osten' Bergströmillä jolloin se kaikesta huippuluokan suorituskyvystään huolimatta hävisi Venäjän B-maajoukkueelle Pietarin Turnauksessa 1994 luvuin 2-7 ja pelasi Tanskan kanssa 1-1 tasapelin AGPO Vierlandentoernooissa 1994.

Jossa tietenkin pelasi satunnaisesti myös muitakin kuin alla pelanneet jäsenet koska niin tässä kuin muissakin laitoissani kyse on aina keskimäärin vuosittain säännöllisesti pelanneesta B-maajoukkueen kokoonpanosta eli Perusmiehistöstä:

Maalivahti: Johan Hedberg

Puolustajat: Johan Tornberg, Stefan Larsson, Björn Nord, Daniel Johansson, Joachim Esbjörs, Richard Persson, Christer Olsson, Christian Due-Boije, Stefan Jonsson, Lars Modig ja Fredrik Stillman

Hyökkääjät: Marcus Thuresson, Markus Åkerblom, Stefan Elvenes, Ove Thörnberg, Mikael Wahlberg, Tomas Forslund, Urban Nordin, Kjell Dahlin, Niklas Eriksson, Jonas Höglund ja Fredrik Modin

Päävalmentaja: Tommy Boustedt

Varapäävalmentaja: Tommy Tomth

Apulaispäävalmentaja: Lars 'Osten' Bergström
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1993 Vikingarnan pelaamiin otteluihin on löytynyt tulokseltaan yksi ottelu lisää ainakin näillä näkymin.

Kyseessä on nimittäin Pietarin Turnauksen 1993 Esiottelu ja se pelattiin erikoista kyllä huhtikuussa 1993 juurikin ennen Pietarin Turnausta 1993 Valko-Venäjää vastaan.

Ottelu Valko-Venäjää vastaan päättyi tietenkin Vikingarnan voittoon, mutta toisin kuin sitten itse varsinaisessa Pietarin Turnauksessa 1993 niin Valko-Venäjä onnistui tekemään maalin Vikingarnaa vastaan.

Itse ottelu päättyi seuraavasti näin:

Pietarin Turnauksen 1993 Esiottelu Venäjällä

Vikingarna-Valko-Venäjä 3-1

Pienenä bonuksena laitan tähän myös Pietarin Turnausta 1993 ja myös Pietarin Turnauksen 1993 Esiottelua edeltäneen Vikingarnan viimeisen maajoukkueleirin jäsenineen, mukana tietysti oli nk. Perusmiehistön jäseniä ja sitten sellaisia jotka eivät välttämättä pelanneet muuten Vikingarnassa 1993 kuin vain yksittäisotteluja tai kuuluivat muutenkin vain sen nk. Oheismiehistöön.

Osa pelaajista välttämättä ei tietenkään päässyt pelaamaan itse noihin Pietarin Turnaukseen 1993 liittyvään Esiotteluun tai itse pääturnaukseen.

Mukaan tulee myös seuratietoa ja mikäli seuratietoa ei ollut tai sopimus oli katkolla niin laitan tähän vain, että sopimukseton isolla kirjoitettuna pelaajan perään:

Vikingarnan Maajoukkueleiri Pietarin Turnauksen 1993 Esiotteluun ja Pietarin Turnaukseen 1993 Maaliskuussa ja Huhtikuussa 1993

Maalivahdit: Fredrik Andersson MoDo ja Tommy Salo Västerås

Puolustajat: Mikael Magnusson Djurgården, Marcus Ragnarsson Sopimukseton, Mattias Olsson Färjestad, Ricard Persson Leksand, Kenny Jönsson Rögle, Roger Åkerström Västerås, Stefan Larsson Frölunda ja Joachim Esbjörs Frölunda

Hyökkääjät: Fredrik Lindqvist Djurgården, Magnus Jansson Sopimukseton, Anders Huusko Sopimukseton, Erik Huusko Sopimukseton, Jonas Höglund Färjestad, Niklas Eriksson Leksand, Marcus Thuresson Sopimukseton, Daniel Rydmark Malmö, Jörgen Jönsson Rögle, Stefan Elvenes Sopimukseton, Stefan Hellkvist Västerås, Thomas Sjögren Frölunda ja Daniel Alfredsson Sopimukseton
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vikingarnan pelaamiin otteluihin noin vuosille 1970 ja 1971 ulottuen epävarmasti ja sitä varmemmin, mutta päivämääriltään tarkoin valitettavasti juurikin Vikingarnan pelaamien ottelujen perusteella ja muutoin varmasti tietenkin vuosien 1970 ja 1971 ulottuvan tiedon mukaisesti pitoajaltaan eli vuoden 1990 otteluihin tulee täydennystä tähän ja seuraavaan viestiin.

Vuoden 1970 Vikingarnan kauden pelien päätös näillä näkymin ja muutoin vuoden 1971 aivan aloitus Vikingarnalle oli ruotsalaisittain kotimainen turnaus eli Göteborg Cup tai myös suomalaisissa lehdissä Göteborgin Turnaus.

Suomen Sisu Team tai Sisu Teamin kilpailija B-maajoukkueen asemasta eli Hakkapeliitat eivät harmittavasti päässeet osallistumaan tuohon Göteborg Cupiin.

Näillä näkymin se olisi häirinnyt näiden joukkueiden joululomaa tai vuoden alun lomien päättymistä ja kun osa kotimaisten joukkueiden potentiaalisista pelaajista suomalaisittain pelasivat erilaisia muita seurajoukkueiden turnauksia liikaakin siinä vaiheessa vuotta jolloin muut joukkueet Göteborg Cupissa olivat Neuvostoliiton B-maajoukkue ja Tsekkoslovakian B-maajoukkue.

Samalla kertaa se oli myös Punakoneen B-puolen ja Tsekkoslovakian B-puolen kauden päätös tai kauden aloitus Ruotsissa.

Göteborg Cupin tulokset tulevat näiltä osin mainitusti tähän alle ja otsikointi on ottelujen pelaamisen epäselvyyden takia toistaiseksi erilaisempi kuin normaalitapauksissa olisi:

Göteborg Cup 1970 tai 1971/Göteborg Cup 1970-1971 Ruotsissa

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 3-6 (Tämä ottelu pelattiin 28.12.1970-2.1.1971 välisenä aikana Göteborgin Jäähallissa. Tämä oli Vikingarnan vuoden 1970 toiseksi viimeinen ottelu kaikkiaan tai vuoden 1971 kauden aloitus.)

Vikingarna-Neuvostoliitto B 3-3 (Tämä ottelu pelattiin 28.12.1970-2.1.1971 välisenä aikana Göteborgin Jäähallissa. Tämä oli Vikingarnan vuoden 1970 viimeinen ottelu kaikkiaan tai vuoden 1971 kauden toinen ottelu.)

Vikingarna jäi kotiturnauksessaan joko heti kauden päätteeksi tai kauden alkuun vuoden 1970 tai 1971 aikana tilanteesta riippuen kolmanneksi ja viimeiseksi.

Voittaja oli Neuvostoliiton B-maajoukkue sen voitettua jossakin vaiheessa turnausta alkuun tai päätteeksi Tsekkoslovakian B-maajoukkueen maalein 11-4 ja Tsekkoslovakian B-maajoukkue oli tietenkin toinen turnauksessa yhden Vikingarna-voiton turvin.

Vuoden 1970 päätteeksi tai vuoden 1971 ihan alkuun ei Vikingarna saanut ylentävää arvosanaa kotimaiselta lehdistöltä vaikkakin edes tasapeli Neuvostoliiton B-maajoukkueen kanssa hieman vähensi kritiikkiä.

Tosiaan mikäli tarkat päivämäärät selviäisi niin sen voisi ennen pitkää järkevämmin myös päivittää noihin Vikingarnan pelaamiin ottelujen listaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1990 Vikingarnan pelaamiin otteluihin 30 vuoden takaa tulee päivitystä tähän viestiin.

Kyseessä on tietenkin näillä näkymin kautta aikain viimeinen perinteinen Suomen Sisu Teaminkin pelaama turnaus jossa Sisu Team ei enää 30 vuotta sitten ollut enää mukana eli vuoden 1990 Moravia Cup Tsekkoslovakiassa.

Moravia Cupia pelattiin siten näillä näkymin vuosina 1985-1990 ja Sisu Team oli mukana vuosina 1987-1989 voittaen sen kerran pulmallisimpana eli vuoden 1988 aikaan kun siitä tosiaan jostain käsittämättömästä syystä mistään ei ole löytynyt niiden tarkkoja pelipäivämääriä.

Alun alkaen tietenkin joukkueet olisivat olleet tutut 1980-luvun lopultakin eli Sisu Team, Vikingarna, Neuvostoliiton B-maajoukkue ja kisaisäntä Tsekkoslovakian B-maajoukkue, mutta viime hetkellä ainakin nyt ilman mitään todella muuta hyvää ja kouriintuntuvaa todistetta asiaan Sisu Team perui osallistumisensa maaliskuussa 1990 ja tarkemmin sanottuna 28.3.1990-30.3.1990 pelattuun Moravia Cupiin.

Kun Sisu Team ei osallistunut niin sen asemasta viimein nähtiin vuoden 1987 Moravia Cupista viime hetkellä kieltäytynyt Tsekkoslovakian C-maajoukkue.

Kun asioita miettii niin tuohon aikaan Sisu Team tai vaihtoehtoisesti Suomen Yhdistelmämaajoukkue A-B tai B-A-muodossa pelasi tuolloin Jääkukkojen Maassa eli Ranskassa otteluja ainakin näillä näkymin ja valmistautui tietenkin Huhtikuun 1990 B-maaottelukiertueeseensa Jääkarhujen eli Norjan kanssa jolloin vielä tämäkin turnaus nähtiin liian nopealla ja lyhyellä aikavälillä mahdottomaksi pelata.

Kiirettä piti myös Neuvostoliiton B-maajoukkueellakin samoihin aikoihin sillä Moravia Cupiin 1990 niin se kuin itse kisaisäntä eli Tsekkoslovakian B-maajoukkue olivat lentäneet suoraan Kanadasta Atlantin Cupista tai Charlotte Cupista Tsekkoslovakiaan kun se oli pelattu maaliskuun 20.3.1990-26.3.1990 välisenä aikana näillä näkymin kolmimaaotteluturnauksena B-maajoukkuetasolla kun Kanadan B-maajoukkue tuolloin sitä oli isännöinyt.

Siitä taas sitten tietenkin välittömästi heti tämän turnauksen eli Moravia Cupin 1990 jälkeen Neuvostoliiton B-Punakone lähti vielä omalle B-maaottelukiertueelleen Jääkarhuja eli Norjaa vastaan missä valmiiksi majaili Neuvostoliiton C-maajoukkue.

Alun perin Jääkarhuja vastaan suunnitellusta Ylemmästä Yhdistelmämaajoukkueesta tai Alemmasta Yhdistelmämaajoukkueesta eli A-B-Maajoukkueesta tai B-C-Maajoukkueesta ei voinut irrottaa tarpeeksi pelaajia kun sitä varten olisi pitänyt ne korvata erittäin heikon tason pelaajilla tai muutoin vaarantaa tietenkin Moravia Cupin 1990 aikaan olleet kotimaiset Suomen vierailut ja pelata sitten Suomea vastaan erittäin heikon tason pelaajilla tai perua Suomen vierailut sitten vastineeksi tasokkaammasta pelistä Norjassa suoralla Punakoneella eli A-maajoukkueella.

Sitähän tosiaan ei tehty jolloin Ylempi ja Alempi Yhdistelmämaajoukkue jäi Jääkarhujen areenoille matkaamatta, mutta erittäin kiirettä piti kyllä Neuvostoliiton B-maajoukkueellakin silloin.

Ja samoin Jääkarhuillakin kun heti C-Punakoneen ja B-Punakoneen mankelin jälkeen (Joskin Lillehammerin ottelussa Jääkarhut taisivat voittaa tai hävitä vain yhdellä maalilla ottamatta vain viime hetken huonon tasauksen myötä mistä sitten tuli lopulta tietenkin vain maalin tappio.) oli vielä vuorossa huhtikuulle 1990 Sisu Team-mankeli enimmäkseen joskin niissä otteluissa sentään pysyttiin keskimäärin edes jotenkin perässä.

Suomellakin todennäköisesti Moravia Cupiin 1990 osallistuminen jäi osin pelaajapulastakin johtuen väliin ja kun Leijonienkin pelit olisivat vaarantuneet tai muuttuneet erilaisemmiksi ehkä liikaakin Tsekkoslovakian B-maajoukkuetason turnaukseen edes osin matkaamalla.

Moravia Cupin 1990 otteluista on todettava, että valitettavasti päivämäärien ollessa sinänsä tiedossa itse tarkat pelatut päivämäärät valitettavasti eivät edellisen viestin vuodenvaihteen 1970-1971 Göteborgin Cupin tapaan ole tiedossa.

Tässä joka tapauksessa itse Vikingarnan pelaamien ottelujen tulokset:

Moravia Cup 1990 Tsekkoslovakiassa

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 3-6 (Tämä ottelu pelattiin 28.3.1990-30.3.1990 välisenä aikana Znojmon tai Hodoninin Jäähallissa Tsekkoslovakiassa. Erityisen hyvin tätä ottelua ei ruotsalaislehdistössä kehuttu kun kisaisäntien piti olla väsyneitä Kanadasta palanneina.)

Vikingarna-Tsekkoslovakia C 0-1 (Tämä ottelu pelattiin 28.3.1990-30.3.1990 välisenä aikana Znojmon tai Hodoninin Jäähallissa Tsekkoslovakiassa. Tämä ottelu oli niukasta tappiosta huolimatta silti yksi surkeimmaksi sanottuja Vikingarnan tappioita jääkiekossa ainakin mikäli kriittisintä mahdollista ruotsalaislehdistöä olisi halunnut silloisin tiedoin uskoa. Tätä huonommaksi sanottiin vain sellaisia tappioita jotka tulisivat ihan selkeitä MM-kisojen B tai C-sarjan maita vastaan.)

Vikingarna-Neuvostoliitto B 5-3 (Tämä ottelu pelattiin 28.3.1990-30.3.1990 välisenä aikana Znojmon tai Hodoninin Jäähallissa Tsekkoslovakiassa. Tämä voitto sentään hieman lauhdutti ruotsalaislehdistön raivoa omilleen, mutta toisaalta muistutettiin myös Neuvostoliiton B-maajoukkueenkin heikentyneestä asemasta tuon ajan kiekkoilun maailmankartalla ja edelleen ainakin osin B-Punakoneen aiemman Kanadasta paluun tai koko vuoden erittäin kuluttavan otteluohjelman vuoksi Vikingarnan olisi muka pitänyt kyetä nousemaan selvempäänkin voittoon.)

Tsekkoslovakian B-maajoukkue voitti Moravia Cupin 1990 sen historian viimeisessä turnauksessa kun se voitti Neuvostoliiton B-maajoukkueen maalein 4-2 ja Tsekkoslovakian C-maajoukkueen maalein 6-2, Neuvostoliiton B-maajoukkue oli toinen perinteisessä B-maajoukkueiden päätösturnauksessa hävittyään tosiaan maalein 2-4 ja 3-5 Tsekkoslovakian B-maajoukkueelle ja Vikingarnalle, mutta voitti sentään Tsekkoslovakian C-maajoukkueen maalein 8-4, Vikingarna oli kolmas ja toiseksi viimeinen mainituin tuloksin ja Tsekkoslovakian C-maajoukkue oli neljäs ja viimeinen hävittyään tosiaan muut ottelunsa sensaatiomaisen 1-0 Vikingarna-voiton jälkeen Tsekkoslovakian B-maajoukkueelle maalein 2-6 ja Neuvostoliiton B-maajoukkueelle maalein 4-8.

Kaikki nuo muut ottelut tietenkin pelattiin jossakin vaiheessa päivämääriä 28.3.1990-30.3.1990 sinä vuonna, mutta harmittavasti tarkkoja päivämääriä ei kerrottu juuri itse peleille.

Mikäli tarkat päivämäärät selviäisi niin sen voisi ennen pitkää järkevämmin myös päivittää noihin Vikingarnan pelaamiin ottelujen listaan.

Joskin vuodenvaihteen 1970-1971 Göteborg Cupiin nähden vuoden 1990 Moravia Cup sentään on merkitty selkeästi vuoden 1990 puolelle joten se kuuluu selkeämmin ainakin merkittäväksi tarpeen tullen jo selvästi aiemminkin Vikingarnan kauden peleihin sille vuodelle joskin ilman tarkempia päivämääriään tai selvitystä ilman ihmeitä.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1995 Vikingarnan pelaamiin otteluihin on löytynyt tulokseltaan yksi ottelu lisää ainakin näillä näkymin.

Kyseessä on nimittäin Rouenin Turnauksen 1995 Esiottelu ja se pelattiin erikoista kyllä helmikuussa 1995 juurikin ennen Rouenin Turnausta 1995 Jääkukkoja eli Ranskaa vastaan.

Ottelu Jääkukkoja vastaan päättyi tietenkin Vikingarnan voittoon murskaavasti huolimatta toki Jääkukkojen erittäin vahvasta ensimmäisestä erästä ja melko pitkästä lähtökohtaisesta johtoasemastakin huolimatta.

Itse ottelu päättyi seuraavasti siten näin:

Rouenin Turnauksen 1995 Esiottelu Ranskassa

Vikingarna-Ranska 9-3 (Ottelu pelattiin 9.2.1995 Megeven Jäähallissa Ranskassa.)

Pienenä bonuksena laitan tähän myös Rouenin Turnausta 1995 ja myös Rouenin Turnauksen 1995 Esiottelua edeltäneen Vikingarnan viimeisen maajoukkueleirin jäsenineen, mukana tietysti oli nk. Perusmiehistön jäseniä ja sitten sellaisia jotka eivät välttämättä pelanneet muuten Vikingarnassa 1995 kuin vain yksittäisotteluja tai kuuluivat muutenkin vain sen nk. Oheismiehistöön.

Osa pelaajista välttämättä ei tietenkään päässyt pelaamaan itse noihin Rouenin Turnaukseen 1995 liittyvään Esiotteluun tai itse pääturnaukseen.

Mukaan tulee myös seuratietoa ja mikäli seuratietoa ei ollut tai sopimus oli katkolla niin laitan tähän vain, että sopimukseton isolla kirjoitettuna pelaajan perään:

Vikingarnan Maajoukkueleiri Rouenin Turnauksen 1995 Esiotteluun ja Rouenin Turnaukseen 1995 Helmikuussa

Maalivahdit: Johan Hedberg Leksand ja Petter Rönnqvist Modo

Puolustajat: Niclas Hävelid AIK, Thomas Johansson Djurgården, Björn Nord Sopimukseton, Jan Houkko Leksand, Mattias Öhlund Luleå, Anders Eriksson Modo, Roger Åkerström Västerås, Hans Jonsson Sopimukseton ja Mattias Timander Sopimukseton

Hyökkääjät: Fredrik Modin Brynäs, Ove Molin Sopimukseton, Per Eklund Djurgården, Anders Huusko Sopimukseton, Jonas Höglund Färjestad, Niklas Eriksson Leksand, Marcus Thuresson Sopimukseton, Thomas Holmström Luleå, Johan Rosen Sopimukseton, Mattias Bosson Malmö, Jörgen Jönsson Rögle ja Daniel Alfredsson Frölunda
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy