Tarinoita Viikingeistä eli Vikingarnasta

  • 45 395
  • 236

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1994 eli 25 vuoden takainen Vikingarna tai nk. Super-Vikingarna on nyt vihdoin ja viimein löytynyt täydennetysti valmennuspuoleltaan kokonaisuudessaan sellaisenaan kun se oli vuonna 1994.

Hieman eri tavalla sen piti mennä alkuperäisessä käsikirjoituksessa kun muun muassa Tommy Salon piti siinä pelata ja lisäksi maalivahteja piti olla useampia Vikingarnan Perusmiehistössä toisin kuin lopulta kävi jolloin vain yksi maalivahti oli koko vuoden ajan Vikingarnan Perusmiehistössä eli kyse oli Johan Hedbergistä.

Laitan tähän kuitenkin alle koko Vikingarnan siltä vuodelta täydennettynä Apulaispäävalmentajallaan Lars 'Osten' Bergströmillä jolloin se kaikesta huippuluokan suorituskyvystään huolimatta hävisi Venäjän B-maajoukkueelle Pietarin Turnauksessa 1994 luvuin 2-7 ja pelasi Tanskan kanssa 1-1 tasapelin AGPO Vierlandentoernooissa 1994.

Jossa tietenkin pelasi satunnaisesti myös muitakin kuin alla pelanneet jäsenet koska niin tässä kuin muissakin laitoissani kyse on aina keskimäärin vuosittain säännöllisesti pelanneesta B-maajoukkueen kokoonpanosta eli Perusmiehistöstä:

Maalivahti: Johan Hedberg

Puolustajat: Johan Tornberg, Stefan Larsson, Björn Nord, Daniel Johansson, Joachim Esbjörs, Richard Persson, Christer Olsson, Christian Due-Boije, Stefan Jonsson, Lars Modig ja Fredrik Stillman

Hyökkääjät: Marcus Thuresson, Markus Åkerblom, Stefan Elvenes, Ove Thörnberg, Mikael Wahlberg, Tomas Forslund, Urban Nordin, Kjell Dahlin, Niklas Eriksson, Jonas Höglund ja Fredrik Modin

Päävalmentaja: Tommy Boustedt

Varapäävalmentaja: Tommy Tomth

Apulaispäävalmentaja: Lars 'Osten' Bergström
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1993 Vikingarnan pelaamiin otteluihin on löytynyt tulokseltaan yksi ottelu lisää ainakin näillä näkymin.

Kyseessä on nimittäin Pietarin Turnauksen 1993 Esiottelu ja se pelattiin erikoista kyllä huhtikuussa 1993 juurikin ennen Pietarin Turnausta 1993 Valko-Venäjää vastaan.

Ottelu Valko-Venäjää vastaan päättyi tietenkin Vikingarnan voittoon, mutta toisin kuin sitten itse varsinaisessa Pietarin Turnauksessa 1993 niin Valko-Venäjä onnistui tekemään maalin Vikingarnaa vastaan.

Itse ottelu päättyi seuraavasti näin:

Pietarin Turnauksen 1993 Esiottelu Venäjällä

Vikingarna-Valko-Venäjä 3-1

Pienenä bonuksena laitan tähän myös Pietarin Turnausta 1993 ja myös Pietarin Turnauksen 1993 Esiottelua edeltäneen Vikingarnan viimeisen maajoukkueleirin jäsenineen, mukana tietysti oli nk. Perusmiehistön jäseniä ja sitten sellaisia jotka eivät välttämättä pelanneet muuten Vikingarnassa 1993 kuin vain yksittäisotteluja tai kuuluivat muutenkin vain sen nk. Oheismiehistöön.

Osa pelaajista välttämättä ei tietenkään päässyt pelaamaan itse noihin Pietarin Turnaukseen 1993 liittyvään Esiotteluun tai itse pääturnaukseen.

Mukaan tulee myös seuratietoa ja mikäli seuratietoa ei ollut tai sopimus oli katkolla niin laitan tähän vain, että sopimukseton isolla kirjoitettuna pelaajan perään:

Vikingarnan Maajoukkueleiri Pietarin Turnauksen 1993 Esiotteluun ja Pietarin Turnaukseen 1993 Maaliskuussa ja Huhtikuussa 1993

Maalivahdit: Fredrik Andersson MoDo ja Tommy Salo Västerås

Puolustajat: Mikael Magnusson Djurgården, Marcus Ragnarsson Sopimukseton, Mattias Olsson Färjestad, Ricard Persson Leksand, Kenny Jönsson Rögle, Roger Åkerström Västerås, Stefan Larsson Frölunda ja Joachim Esbjörs Frölunda

Hyökkääjät: Fredrik Lindqvist Djurgården, Magnus Jansson Sopimukseton, Anders Huusko Sopimukseton, Erik Huusko Sopimukseton, Jonas Höglund Färjestad, Niklas Eriksson Leksand, Marcus Thuresson Sopimukseton, Daniel Rydmark Malmö, Jörgen Jönsson Rögle, Stefan Elvenes Sopimukseton, Stefan Hellkvist Västerås, Thomas Sjögren Frölunda ja Daniel Alfredsson Sopimukseton
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vikingarnan pelaamiin otteluihin noin vuosille 1970 ja 1971 ulottuen epävarmasti ja sitä varmemmin, mutta päivämääriltään tarkoin valitettavasti juurikin Vikingarnan pelaamien ottelujen perusteella ja muutoin varmasti tietenkin vuosien 1970 ja 1971 ulottuvan tiedon mukaisesti pitoajaltaan eli vuoden 1990 otteluihin tulee täydennystä tähän ja seuraavaan viestiin.

Vuoden 1970 Vikingarnan kauden pelien päätös näillä näkymin ja muutoin vuoden 1971 aivan aloitus Vikingarnalle oli ruotsalaisittain kotimainen turnaus eli Göteborg Cup tai myös suomalaisissa lehdissä Göteborgin Turnaus.

Suomen Sisu Team tai Sisu Teamin kilpailija B-maajoukkueen asemasta eli Hakkapeliitat eivät harmittavasti päässeet osallistumaan tuohon Göteborg Cupiin.

Näillä näkymin se olisi häirinnyt näiden joukkueiden joululomaa tai vuoden alun lomien päättymistä ja kun osa kotimaisten joukkueiden potentiaalisista pelaajista suomalaisittain pelasivat erilaisia muita seurajoukkueiden turnauksia liikaakin siinä vaiheessa vuotta jolloin muut joukkueet Göteborg Cupissa olivat Neuvostoliiton B-maajoukkue ja Tsekkoslovakian B-maajoukkue.

Samalla kertaa se oli myös Punakoneen B-puolen ja Tsekkoslovakian B-puolen kauden päätös tai kauden aloitus Ruotsissa.

Göteborg Cupin tulokset tulevat näiltä osin mainitusti tähän alle ja otsikointi on ottelujen pelaamisen epäselvyyden takia toistaiseksi erilaisempi kuin normaalitapauksissa olisi:

Göteborg Cup 1970 tai 1971/Göteborg Cup 1970-1971 Ruotsissa

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 3-6 (Tämä ottelu pelattiin 28.12.1970-2.1.1971 välisenä aikana Göteborgin Jäähallissa. Tämä oli Vikingarnan vuoden 1970 toiseksi viimeinen ottelu kaikkiaan tai vuoden 1971 kauden aloitus.)

Vikingarna-Neuvostoliitto B 3-3 (Tämä ottelu pelattiin 28.12.1970-2.1.1971 välisenä aikana Göteborgin Jäähallissa. Tämä oli Vikingarnan vuoden 1970 viimeinen ottelu kaikkiaan tai vuoden 1971 kauden toinen ottelu.)

Vikingarna jäi kotiturnauksessaan joko heti kauden päätteeksi tai kauden alkuun vuoden 1970 tai 1971 aikana tilanteesta riippuen kolmanneksi ja viimeiseksi.

Voittaja oli Neuvostoliiton B-maajoukkue sen voitettua jossakin vaiheessa turnausta alkuun tai päätteeksi Tsekkoslovakian B-maajoukkueen maalein 11-4 ja Tsekkoslovakian B-maajoukkue oli tietenkin toinen turnauksessa yhden Vikingarna-voiton turvin.

Vuoden 1970 päätteeksi tai vuoden 1971 ihan alkuun ei Vikingarna saanut ylentävää arvosanaa kotimaiselta lehdistöltä vaikkakin edes tasapeli Neuvostoliiton B-maajoukkueen kanssa hieman vähensi kritiikkiä.

Tosiaan mikäli tarkat päivämäärät selviäisi niin sen voisi ennen pitkää järkevämmin myös päivittää noihin Vikingarnan pelaamiin ottelujen listaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1990 Vikingarnan pelaamiin otteluihin 30 vuoden takaa tulee päivitystä tähän viestiin.

Kyseessä on tietenkin näillä näkymin kautta aikain viimeinen perinteinen Suomen Sisu Teaminkin pelaama turnaus jossa Sisu Team ei enää 30 vuotta sitten ollut enää mukana eli vuoden 1990 Moravia Cup Tsekkoslovakiassa.

Moravia Cupia pelattiin siten näillä näkymin vuosina 1985-1990 ja Sisu Team oli mukana vuosina 1987-1989 voittaen sen kerran pulmallisimpana eli vuoden 1988 aikaan kun siitä tosiaan jostain käsittämättömästä syystä mistään ei ole löytynyt niiden tarkkoja pelipäivämääriä.

Alun alkaen tietenkin joukkueet olisivat olleet tutut 1980-luvun lopultakin eli Sisu Team, Vikingarna, Neuvostoliiton B-maajoukkue ja kisaisäntä Tsekkoslovakian B-maajoukkue, mutta viime hetkellä ainakin nyt ilman mitään todella muuta hyvää ja kouriintuntuvaa todistetta asiaan Sisu Team perui osallistumisensa maaliskuussa 1990 ja tarkemmin sanottuna 28.3.1990-30.3.1990 pelattuun Moravia Cupiin.

Kun Sisu Team ei osallistunut niin sen asemasta viimein nähtiin vuoden 1987 Moravia Cupista viime hetkellä kieltäytynyt Tsekkoslovakian C-maajoukkue.

Kun asioita miettii niin tuohon aikaan Sisu Team tai vaihtoehtoisesti Suomen Yhdistelmämaajoukkue A-B tai B-A-muodossa pelasi tuolloin Jääkukkojen Maassa eli Ranskassa otteluja ainakin näillä näkymin ja valmistautui tietenkin Huhtikuun 1990 B-maaottelukiertueeseensa Jääkarhujen eli Norjan kanssa jolloin vielä tämäkin turnaus nähtiin liian nopealla ja lyhyellä aikavälillä mahdottomaksi pelata.

Kiirettä piti myös Neuvostoliiton B-maajoukkueellakin samoihin aikoihin sillä Moravia Cupiin 1990 niin se kuin itse kisaisäntä eli Tsekkoslovakian B-maajoukkue olivat lentäneet suoraan Kanadasta Atlantin Cupista tai Charlotte Cupista Tsekkoslovakiaan kun se oli pelattu maaliskuun 20.3.1990-26.3.1990 välisenä aikana näillä näkymin kolmimaaotteluturnauksena B-maajoukkuetasolla kun Kanadan B-maajoukkue tuolloin sitä oli isännöinyt.

Siitä taas sitten tietenkin välittömästi heti tämän turnauksen eli Moravia Cupin 1990 jälkeen Neuvostoliiton B-Punakone lähti vielä omalle B-maaottelukiertueelleen Jääkarhuja eli Norjaa vastaan missä valmiiksi majaili Neuvostoliiton C-maajoukkue.

Alun perin Jääkarhuja vastaan suunnitellusta Ylemmästä Yhdistelmämaajoukkueesta tai Alemmasta Yhdistelmämaajoukkueesta eli A-B-Maajoukkueesta tai B-C-Maajoukkueesta ei voinut irrottaa tarpeeksi pelaajia kun sitä varten olisi pitänyt ne korvata erittäin heikon tason pelaajilla tai muutoin vaarantaa tietenkin Moravia Cupin 1990 aikaan olleet kotimaiset Suomen vierailut ja pelata sitten Suomea vastaan erittäin heikon tason pelaajilla tai perua Suomen vierailut sitten vastineeksi tasokkaammasta pelistä Norjassa suoralla Punakoneella eli A-maajoukkueella.

Sitähän tosiaan ei tehty jolloin Ylempi ja Alempi Yhdistelmämaajoukkue jäi Jääkarhujen areenoille matkaamatta, mutta erittäin kiirettä piti kyllä Neuvostoliiton B-maajoukkueellakin silloin.

Ja samoin Jääkarhuillakin kun heti C-Punakoneen ja B-Punakoneen mankelin jälkeen (Joskin Lillehammerin ottelussa Jääkarhut taisivat voittaa tai hävitä vain yhdellä maalilla ottamatta vain viime hetken huonon tasauksen myötä mistä sitten tuli lopulta tietenkin vain maalin tappio.) oli vielä vuorossa huhtikuulle 1990 Sisu Team-mankeli enimmäkseen joskin niissä otteluissa sentään pysyttiin keskimäärin edes jotenkin perässä.

Suomellakin todennäköisesti Moravia Cupiin 1990 osallistuminen jäi osin pelaajapulastakin johtuen väliin ja kun Leijonienkin pelit olisivat vaarantuneet tai muuttuneet erilaisemmiksi ehkä liikaakin Tsekkoslovakian B-maajoukkuetason turnaukseen edes osin matkaamalla.

Moravia Cupin 1990 otteluista on todettava, että valitettavasti päivämäärien ollessa sinänsä tiedossa itse tarkat pelatut päivämäärät valitettavasti eivät edellisen viestin vuodenvaihteen 1970-1971 Göteborgin Cupin tapaan ole tiedossa.

Tässä joka tapauksessa itse Vikingarnan pelaamien ottelujen tulokset:

Moravia Cup 1990 Tsekkoslovakiassa

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 3-6 (Tämä ottelu pelattiin 28.3.1990-30.3.1990 välisenä aikana Znojmon tai Hodoninin Jäähallissa Tsekkoslovakiassa. Erityisen hyvin tätä ottelua ei ruotsalaislehdistössä kehuttu kun kisaisäntien piti olla väsyneitä Kanadasta palanneina.)

Vikingarna-Tsekkoslovakia C 0-1 (Tämä ottelu pelattiin 28.3.1990-30.3.1990 välisenä aikana Znojmon tai Hodoninin Jäähallissa Tsekkoslovakiassa. Tämä ottelu oli niukasta tappiosta huolimatta silti yksi surkeimmaksi sanottuja Vikingarnan tappioita jääkiekossa ainakin mikäli kriittisintä mahdollista ruotsalaislehdistöä olisi halunnut silloisin tiedoin uskoa. Tätä huonommaksi sanottiin vain sellaisia tappioita jotka tulisivat ihan selkeitä MM-kisojen B tai C-sarjan maita vastaan.)

Vikingarna-Neuvostoliitto B 5-3 (Tämä ottelu pelattiin 28.3.1990-30.3.1990 välisenä aikana Znojmon tai Hodoninin Jäähallissa Tsekkoslovakiassa. Tämä voitto sentään hieman lauhdutti ruotsalaislehdistön raivoa omilleen, mutta toisaalta muistutettiin myös Neuvostoliiton B-maajoukkueenkin heikentyneestä asemasta tuon ajan kiekkoilun maailmankartalla ja edelleen ainakin osin B-Punakoneen aiemman Kanadasta paluun tai koko vuoden erittäin kuluttavan otteluohjelman vuoksi Vikingarnan olisi muka pitänyt kyetä nousemaan selvempäänkin voittoon.)

Tsekkoslovakian B-maajoukkue voitti Moravia Cupin 1990 sen historian viimeisessä turnauksessa kun se voitti Neuvostoliiton B-maajoukkueen maalein 4-2 ja Tsekkoslovakian C-maajoukkueen maalein 6-2, Neuvostoliiton B-maajoukkue oli toinen perinteisessä B-maajoukkueiden päätösturnauksessa hävittyään tosiaan maalein 2-4 ja 3-5 Tsekkoslovakian B-maajoukkueelle ja Vikingarnalle, mutta voitti sentään Tsekkoslovakian C-maajoukkueen maalein 8-4, Vikingarna oli kolmas ja toiseksi viimeinen mainituin tuloksin ja Tsekkoslovakian C-maajoukkue oli neljäs ja viimeinen hävittyään tosiaan muut ottelunsa sensaatiomaisen 1-0 Vikingarna-voiton jälkeen Tsekkoslovakian B-maajoukkueelle maalein 2-6 ja Neuvostoliiton B-maajoukkueelle maalein 4-8.

Kaikki nuo muut ottelut tietenkin pelattiin jossakin vaiheessa päivämääriä 28.3.1990-30.3.1990 sinä vuonna, mutta harmittavasti tarkkoja päivämääriä ei kerrottu juuri itse peleille.

Mikäli tarkat päivämäärät selviäisi niin sen voisi ennen pitkää järkevämmin myös päivittää noihin Vikingarnan pelaamiin ottelujen listaan.

Joskin vuodenvaihteen 1970-1971 Göteborg Cupiin nähden vuoden 1990 Moravia Cup sentään on merkitty selkeästi vuoden 1990 puolelle joten se kuuluu selkeämmin ainakin merkittäväksi tarpeen tullen jo selvästi aiemminkin Vikingarnan kauden peleihin sille vuodelle joskin ilman tarkempia päivämääriään tai selvitystä ilman ihmeitä.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1995 Vikingarnan pelaamiin otteluihin on löytynyt tulokseltaan yksi ottelu lisää ainakin näillä näkymin.

Kyseessä on nimittäin Rouenin Turnauksen 1995 Esiottelu ja se pelattiin erikoista kyllä helmikuussa 1995 juurikin ennen Rouenin Turnausta 1995 Jääkukkoja eli Ranskaa vastaan.

Ottelu Jääkukkoja vastaan päättyi tietenkin Vikingarnan voittoon murskaavasti huolimatta toki Jääkukkojen erittäin vahvasta ensimmäisestä erästä ja melko pitkästä lähtökohtaisesta johtoasemastakin huolimatta.

Itse ottelu päättyi seuraavasti siten näin:

Rouenin Turnauksen 1995 Esiottelu Ranskassa

Vikingarna-Ranska 9-3 (Ottelu pelattiin 9.2.1995 Megeven Jäähallissa Ranskassa.)

Pienenä bonuksena laitan tähän myös Rouenin Turnausta 1995 ja myös Rouenin Turnauksen 1995 Esiottelua edeltäneen Vikingarnan viimeisen maajoukkueleirin jäsenineen, mukana tietysti oli nk. Perusmiehistön jäseniä ja sitten sellaisia jotka eivät välttämättä pelanneet muuten Vikingarnassa 1995 kuin vain yksittäisotteluja tai kuuluivat muutenkin vain sen nk. Oheismiehistöön.

Osa pelaajista välttämättä ei tietenkään päässyt pelaamaan itse noihin Rouenin Turnaukseen 1995 liittyvään Esiotteluun tai itse pääturnaukseen.

Mukaan tulee myös seuratietoa ja mikäli seuratietoa ei ollut tai sopimus oli katkolla niin laitan tähän vain, että sopimukseton isolla kirjoitettuna pelaajan perään:

Vikingarnan Maajoukkueleiri Rouenin Turnauksen 1995 Esiotteluun ja Rouenin Turnaukseen 1995 Helmikuussa

Maalivahdit: Johan Hedberg Leksand ja Petter Rönnqvist Modo

Puolustajat: Niclas Hävelid AIK, Thomas Johansson Djurgården, Björn Nord Sopimukseton, Jan Houkko Leksand, Mattias Öhlund Luleå, Anders Eriksson Modo, Roger Åkerström Västerås, Hans Jonsson Sopimukseton ja Mattias Timander Sopimukseton

Hyökkääjät: Fredrik Modin Brynäs, Ove Molin Sopimukseton, Per Eklund Djurgården, Anders Huusko Sopimukseton, Jonas Höglund Färjestad, Niklas Eriksson Leksand, Marcus Thuresson Sopimukseton, Thomas Holmström Luleå, Johan Rosen Sopimukseton, Mattias Bosson Malmö, Jörgen Jönsson Rögle ja Daniel Alfredsson Frölunda
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vikingarnan osalta kuten myös Sisu Teamin osalta on löytynyt uutta tietoa.

Näistä tosin Vikingarnan tiedot ovat näillä näkymin lähtökohtaisesti varmempia.

Kysymyksessä olisivat vuoden 1978 ja mahdollisesti syyskuussa tuolloin pelatut ottelut nk. Yhdysvaltain Kiertueen tai nk. Kanadan Kiertueen osalta.

Tuolla nk. Yhdysvaltain Kiertueella tai nk. Kanadan Kiertueella olisi kohdattu tietenkin Yhdysvaltojen B-maajoukkue tai Kanadan B-maajoukkue.

Tai vaihtoehtoisesti niin Vikingarna kuin myös Sisu Team olivat valmiita pelaamaan nyt uusien tietojen pohjalta ainakin osin WHA-seuroja tai NHL-seuroja vastaan muita harjoitusotteluja mikäli tosiaan nuo maajoukkueottelut olisivat peruuntuneet.

Vikingarnan tiedot tosiaan ovat varmempia, mutta niissäkin tosin varsinaisia ottelutietoja ainakaan vielä ei ole tullut julki.

Ainoa varmempi tieto Vikingarnankin osalta löytyi juurikin sen maajoukkueleirin osalta.

Tässä viestissä tulee siis jälleen kerran pelaajat seuratietoineen ja kun tällä kertaa ei ollut sopimuksettomia pelaajia pelaamisaikaan.

Jälleen kerran mukana oli myös Vikingarnan nk. Oheispelaajia tai myös nk. Yksittäispelaajia jotka eivät muutoin kaudella välttämättä olleet mukana Vikingarnan nk. Perusmiehistössä ja lähtökohtaisesti yksi paikka jäi vielä täyttämättä.

Maalivahti Lennart Andersson Vikingarnan nk. Perusmiehistöstä jäi tuolloin vapaalle vähäksi aikaa varmaankin loukkaantumisen tai muun erityisen syyn takia ja ei siten ollut tällä maajoukkueleirillä yleensäkään mukana:

Vikingarnan Maajoukkueleiri nk. Yhdysvaltain Kiertueelle tai nk. Kanadan Kiertueelle tai WHA:ta/NHL:ää vastaan 1978 Syyskuussa

Maalivahdit: Gunnar Leidborg Frölunda ja Benny Westblom AIK

Puolustajat: Stefan Perlström Djurgården, Björn 'Nalle' Johansson Örebro, Anders Hansson Leksand, Ulf 'Uffe' Weinstock Leksand, Robert 'Robbe' Frestadius MoDo, Jan Eriksson MoDo, Jan Kock Brynäs ja Anders Bros Broström Frölunda

Hyökkääjät: Rolf Ericsson Örebro, Håkan Eriksson Djurgården, Claes-Göran Wallin Djurgården, Dag Bredberg Färjestad, Anders Steen Färjestad, Kent Andersson Örebro, Ulf Norberg MoDo, Harald Lückner Färjestad, Roger Lindström MoDo, Mats Ulander AIK, Johnny Forsman Skellefteå ja Hans 'Säcken' 'Säkki' 'Särki' Särkijärvi Djurgården

Vikingarnan Maajoukkueleirin nk. Kotiin Jäävät Varamiehet olivat Puolustajat Tord Nänsen Djurgårdenista ja Jan Asplund Brynäsistä.

Ottelutuloksista ei oikein vielä ole selvää tietoa, mutta toistaiseksi Vikingarna on tiettävästi voittanut tuolla kiertueella kerran maalein 8-4, hävinnyt kerran niukasti 5-6 ja pelannut kaksi tasapeliä maalein 3-3 ja 4-4.

Tietojen varmistuessa se olisi mukava lisä vuoden 1978 Vikingarnan kausipeleihin.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vikingarnan osalta vuodelle 1986 on löytynyt päivitettävää.

Päivitettävistä otteluista kaksi on kokonaan uusia ja yksi ottelu on entinen ottelu paremmin taustoitettuna.

Kyseessä ovat nimittäin Vikingarnan vuoden 1986 avausottelut yleensäkin!

Vikingarnan avausvastustaja vuodelle 1986 oli B-Vaahteramiehistö eli Kanadan B-maajoukkue tietenkin.

Ottelut tulevat tähän alle:

Vikingarna-Kanada B 7-2 (Ottelu pelattiin Uudenvuodenpäivänä 1986 eli 1.1.1986 keskiviikkona heti vuoden alkuun Jönköpingin Jäähallissa.)

Vikingarna-Kanada B 3-2 (Ottelu pelattiin torstaina 2.1.1986 Halmstadin Jäähallissa.)

Vikingarna-Kanada B 6-4 (Ottelu pelattiin aiemmin mainitusti 5.1.1986 Ängelholmin Jäähallissa. Tämä oli mainittu jo 20.3.2017 tällä palstalla, mutta tuolloin luulin sen olevan vain pelkkä tavallinen muu yksittäisottelu Vikingarnalta vailla kummallisempaa turnaustarkoitusta tai ottelusarjaa ketään vastaan. Lisäksi päivämäärä oli ruotsalaislehtien virheen takia väärä ja kuin muka lauantaina 4.1.1986 pelattu. Ottelu pelattiin todellisuudessa sunnuntaina eli 5.1.1986.)

Vikingarna sai hyvän alun vuodelle 1986, mutta harmittavasti sen vuoden jatko-otteluista ei heti alkuun kerrottu mitään.

Vaahteramiehistön B-puolen maajoukkuetason osalta puhuttaessa 6.1.1986 eli maanantaina se lähti Ruotsista lentäen kohti Kanadaa viettäen viikon mittaisen loman.

13.1.1986 alkaen Kanadan B-Vaahteramiehistö oli valmis jatkamaan pelejään ja ennen tammikuun 1986 loppua se kohtasi jossakin välissä kautta tietenkin Yhdysvaltojen B-Maajoukkueen.

B-Vaahteramiehistöllä tai Kanadan B-puolella jääkiekossa oli vuonna 1986 alkupuolella melkoisen kova ottelutahti ja paljon voittojakin ja tasapelejä.

21 voittoa, 21 tasapeliä ja vain 2 muuta tappiota Vikingarna-tappioiden jälkeen eli yhteensä vain 5 tappiota 47 B-maaottelua kohti!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1967 Vikingarnan kausiotteluihin on löytynyt pari ottelua lisää.

Vastustajana näissä otteluissa oli B-Vaahteramiehistönä tunnettu Kanadan B-maajoukkue.

Ottelut pelattiin seuraavin tuloksin:

Vikingarna-Kanada B 6-2 (Ottelu pelattiin 22.11.1967 keskiviikkona Tukholman Jäähallissa.)

Vikingarna-Kanada B 1-2 (Ottelu pelattiin 24.11.1967 perjantaina Gävlen Jäähallissa.)

Kanadan B-Vaahteramiehistöllä oli kiire näiden ottelujen jälkeen pelaamaan Itä-Saksaan missä se 26.11.1967-28.11.1967 välisenä aikana kohtasi kertaalleen DDR:n A ja B-maajoukkueet ja tämän jälkeen se vielä joulukuussa 1967 pelasi 1.12.1967-10.12.1967 välisenä aikana Neuvostoliiton B-Punakonetta eli Neuvostoliiton B-maajoukkuetta vastaan.

Harmittavasti Vikingarnan otteluista ei puhuttu enempää.

Vikingarnan piti vuonna 1967 pelata ainakin 12 ottelua kauteen ellei tietenkin lopulta paljonkin enemmän kaikkiaan.

Mikäli vain silloin pystyi.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1965 Vikingarnan otteluihin siltä vuodelta tulee yksi kappale niitä lisää.

Vikingarnan vastustaja tällä kertaa oli Yhdysvaltain B-maajoukkue ja seuraavanlaisella tuloksella:

Vikingarna-Yhdysvallat B 2-6 (Ottelu pelattiin 23.12.1965 torstaina St. Paulin Jäähallissa Minnesotassa. Vikingarna yksinkertaisesti tuntui muuttuvan otteiltaan täiksi tervaan kun viimeisessä erässä Yhdysvaltojen B-maajoukkue teki 4 maalia yllättävänkin lyhyessä ajassa ja vain onni esti tappiolukemia olemasta Vikingarnalle paljon suurempiakin kuin miten lopulta oli ottelun jälkeen.)

Aivan varma en ole tästä, mutta tämä ottelu ainakin näillä näkymin saattoi olla Vikingarnan kauden viimeinen ottelu vuonna 1965 kun mitenkään liian paljoa kaudessa ei Vikingarna tuolloin vielä otteluja pelannut kaikkiaan.

Vuoden 1965 lopulla Ruotsilla, mutta myös Suomella oli Pohjois-Amerikassa omat joukkueensa pelaamassa erilaisia turnauksia.

Ellen aivan väärin muista niin Suomella taisi olla Jouluaattona 1965 siihen mennessä kaksi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio tuolta kiertueeltaan.

Tosin erojakin oli sillä Ruotsin eri joukkueet viihtyivät enimmäkseen tuolla kiertueella Yhdysvalloissa siinä missä Suomen eri joukkueet viihtyivät mieluummin Kanadassa.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1968 Vikingarnan osalta puhuttaessa sen vuoden marraskuulta on löytynyt jälleen kausiotteluja.

Niitä on tulossa kaikkiaan neljä kappaletta joista kolme pelattiin Kanadan B-maajoukkuetta ja yksi Yhdysvaltain B-maajoukkuetta vastaan.

Itse tulokset niistä ja muita taustoja niistä tulee tähän alle:

Vikingarna-Kanada B 5-1 (Ottelu pelattiin 2.11.1968 lauantaina Tukholman Jäähallissa.)

Vikingarna-Kanada B 2-3 (Ottelu pelattiin 3.11.1968 sunnuntaina Göteborgin Jäähallissa. Tämä ottelu päättyi melkoiseen joukkotappeluun minkä seurauksena ainakin tiettävästi koko ottelusarjan päätös oli peruuntua kokonaan.

Lisäksi useita pelaajia uhkasivat hyllytystoimet myös ottelusarjan jälkeenkin silloisesti muka törkeän epäurheilijamaisesta käytöksestä ja yleensäkin jatketusta rettelöinnistä johtuen myöhemmäksikin aikaa maajoukkuetoiminnoista niin Vikingarnaan kuin Tre Kronoriinkin tai kanadalaisittain B tai A-maajoukkueeseen.

Lopulta vain koko Vikingarnan ollessa mennä lakkoon ja pelaamatta myöhemmissäkin kauden otteluissa tuli sitten yleisökadosta säikkyneille järjestäjille vähän järkeä päähän ja vain pahimmat tappelupukarit tuomittiin kummaltakin puolelta yhden ottelun pelikieltoon useiden kymmenien ottelujen nk. Vilttiketjutuomion ajan ottelusarjan jälkeen ja sen sijaan. Kuten myös aikakauteen nähden mahtavalla kurinpitosakolla päivärahamenetyksin.)

Vikingarna-Kanada B 3-5 (Ottelu pelattiin 5.11.1968 tiistaina Tukholman Jäähallissa.)

Kanadan B-maajoukkueesta ei paljoa kerrottu, mutta aiemmin omalla nk. Euroopan Kiertueellaan se oli kohdannut Suomesta puhuttaessa joko Sisu Teamin tai Leijonat.

Niitä vastaan tai ainakin toista näitä joukkueita vastaan Kanadan B-maajoukkue oli hävinnyt kerran maalein 2-3 ja voittanut kerran maalein 6-2.

Ne pelattiin näillä näkymin lokakuussa 1968 tai 1.11.1968 mennessä viimeistään Suomessa.

Suomessa nuo ottelut olisi pelattu Tampereella ja Helsingissä.

Sitten vielä Vikingarnan ja Yhdysvaltojen B-maajoukkueen välinen ottelutulos:

Vikingarna-Yhdysvallat B 4-0 (Ottelu pelattiin 26.11.1968 tiistaina Göteborgin Jäähallissa.)

Harmittavasti Vikingarnan vuoden 1968 muista loppuvuoden ottelumääristä ei sanottu uusissa tiedoissa mitään.

Kaikkiaan kuitenkin voittoa Yhdysvaltain B-maajoukkueesta puhuttaessa arvostettiin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Aikaisemmin kirjoitin löytäneeni varsin mittavan määrän Vikingarnan ja Neuvostoliiton B-Punakoneen eli Neuvostoliiton B-maajoukkueen pelaamia otteluja.

Ikävä kyllä ne sivut jotka olisivat sisältäneet nuo erittäin mittavat määrät noita pelejä mitä ilmeisimmin ovat hävinneet valitettavasti näinä vuosina bittiavaruuteen.

Vain hyvin vähän ehdin niistä ottaa talteen silloin aikaisemmin kun tarkoituksena silloin oli tietenkin palata myöhemmin niiden pariin ja julkaista ne laajassa muodossaan.

Mahdollisesti siinä olisivat olleet kaikki ottelut tai ainakin hyvin suurin osa kaikista otteluista Ruotsin B-maajoukkueen ja myöhemmän Vikingarnan ja Neuvostoliiton B-maajoukkueen väliltä aikaväliltä 1953-1991.

Aiemmin on toki mainittu jo Ruotsin B-maajoukkueen ja Neuvostoliiton tuolloin hieman erinimisen B-maajoukkueen tai sitä vastaavan joukkueen ensikohtaaminen vuodelta 1953.

Lohdutukseksi onnistuin kuitenkin löytämään Vikingarnan vuoden 1991 viimeisen turnauksen.

Tämä oli samalla myös Neuvostoliiton B-maajoukkueen viimeinen turnaus koskaan sisältäen samalla kertaa myös viimeisen varman ottelun.

Elleivät sitten juuri lakkaamaisillaan olevassa valtiossa Neuvostoliiton B-maajoukkue ja tietenkin itse Punakone eli A-maajoukkue olisivat pelanneet vielä yhtä lopullista jäähyväisottelua keskenään Moskovassa, mutta siitä ei ole harmittavasti varmuutta tässä vaiheessa.

Toisin kuin ihan alkuvaiheissa neuvostoliittolaista jääkiekkoa oli ollut jolloin ihan ensimmäinen vastustaja tosin hieman erilaisen nimen alla oli juurikin itse Punakone.

Vuoden 1991 lopulla pelattiin tosiaan viimeinen turnaus Neuvostoliiton B-maajoukkueen osalta.

Ei tosin hieman yllättäen Neuvostoliitossa vaan peräti itse Kanadassa!

Kanadassa pelatussa Jääkiekon Alberta Cupissa Albertassa kohtasivat kolmen eri maan B-maajoukkuetason turnauksessa Kanadan B-maajoukkue, Vikingarna ja Neuvostoliiton B-maajoukkue.

Alun perin turnauksen piti olla neljän maan turnaus, mutta neljäs osaanottaja eli itse Sisu Team Suomesta perui tulonsa.

Kun Sisu Team perui tulonsa vuoden 1991 Alberta Cupiin niin Sisu Teamin kausi vuonna 1991 on tällä haavaa melkein varmasti päättynyt Zoetermeerin Turnaukseen Hollannissa.

Ellei sitten tämän hetken erittäin epävarmoja nk. Vierumäen Otteluja lasketa vuoden 1991 ihan lopulla Sisu Teamille.

Sisu Team kieltäytyessään menetti viimeisen mahdollisuutensa koskaan kohentaa Neuvostoliiton B-maajoukkuetta kohtaan olevia melko heikkoja tilastojaan.

Joskin paljon Sisu Teamkin oli kohentanut tilastojaan ajan mittaan ja voittojakin oli tullut.

Vaikkakin itse tasapelit olivat yleisempiä kuin voitot ja tappiot olivat vielä sitäkin yleisempiä vähemmän yllättäen.

Sisu Teamin jääminen pois turnauksesta muutti myös turnausmuotoa, mutta siitä lisää pian.

Sisu Teamin unohtaen suomalaisväriä kuitenkin Vikingarnassa vuoden 1991 päätöksessä tietenkin ainakin nyt näillä näkymin piti yllä itse Vikingarnan Päävalmentaja Timo 'Timppa' Lahtinen vielä kerran.

Kun yleisesti ottaen 'Timppa' ei vain ollut vuoden mittaan kovinkaan usein ollut Vikingarnan pääturnauksellisella ottelumatkalla mukana joten jäähyväiset oli täten mukavaa suorittaa kerrankin ehtivänä mukaan.

Vikingarnan ja Neuvostoliiton B-maajoukkueiden taival selviää tällä kertaa koko turnauksen osalta tähän alle:

Vikingarna 1991 Alberta Cupissa 26.12.1991-29.12.1991 Red Deerissä Kanadassa

Alberta Cup 1991 Alkuerät

Neuvostoliitto B-Kanada B 4-3 (Ottelu pelattiin Tapaninpäivänä 1991 eli 26.12.1991 Red Deerin Jäähallissa. Tämä oli Neuvostoliiton B-maajoukkueen viimeinen ottelu Kanadan B-maajoukkuetta vastaan koskaan päättyen niukasti sen voittoon.)

Neuvostoliitto B-Vikingarna 3-6 (Ottelu pelattiin 27.12.1991 Red Deerin Jäähallissa. Tämä oli Neuvostoliiton B-maajoukkueen viimeinen ottelu Vikingarnaa vastaan koskaan päättyen sen yllättävänkin selkeään tappioon. Vikingarnalle tuli siten ikiajoiksi jäänyt mukava maku voitostaan kun Vikingarnakin oli oman osansa Punakoneen B-puolen höykytyksistä saanut ajan mittaan vuosina 1953-1991. Neuvostoliiton B-maajoukkueen taivalkin päättyi ikiajoiksi tappioon ellei sitten Moskovassa olisi ihan vuoden 1991 lopussa vielä pelattu erillinen jäähyväisottelu itse Punakonetta eli A-maajoukkuetta vastaan erittäin epätodennäköisesti kuitenkin tämän hetken tietopohjalta puhuen.)

Kanada B-Vikingarna 3-1 (Ottelu pelattiin 28.12.1991 Red Deerin Jäähallissa.)

Kanadan B-maajoukkue voitti Alberta Cupin 1991 Alkuerät, Vikingarna oli toinen ja Neuvostoliiton B-maajoukkue oli kolmas ja viimeinen. Sisu Teamin jäätyä pois se tarkoitti myös sitä, että Neuvostoliiton B-maajoukkueen ottelut turnauksessa päättyivät. Sisu Teamin ollessa mukana turnauksessa tai kenen tahansa muun joukkueen olisivat Alberta Cupin 1991 Alkuerien häviäjät pelanneet Alberta Cupin 1991 Pronssiottelun.

Siten Alberta Cupin 1991 Finaaliin pääsivät Kanadan B-maajoukkue ja Vikingarna ja se pelattiin seuraavasti:

Alberta Cup 1991 Finaali

Kanada B-Vikingarna 5-2 (Ottelu pelattiin 29.12.1991 Red Deerin Jäähallissa. Mikäli Alberta Cupin 1991 Pronssiottelu olisi pelattu niin siinä tapauksessa Alberta Cupin 1991 Finaali olisi pelattu 30.12.1991 tai aivan vuoden 1991 päätteeksi 31.12.1991. Harmittavasti Timo 'Timppa' Lahtisen Vikingarnan Päävalmentajana olon vuosi 1991 päättyi tappioon.)

Alberta Cupin 1991 voitti täten Kanadan B-maajoukkue, Vikingarna oli toinen ja Neuvostoliiton B-maajoukkue oli kolmas ja viimeinen.

Vikingarnan otteluille on tullut sen verran paljon päivitystä kaikkiaan, että olen valmis laittamaan laajennusta ottelumääriin isoina viesteinä muutaman seuraavan viestin ajan heti tämän viestin jälkeen.

Niissä eli noissa isoissa viesteissä tosin muun muassa nuo Alberta Cupin 1991 ottelutilanteet kääntyvät tietenkin koskemaan Vikingarnaa aina ensin toki samoin tuloksin sinänsä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä Vikingarnan ottelumääriä vuosien 1950-1979 väliseltä ajalta jälleen runsaasti päivitettynä ja huolimatta siitä, että ennen vuosia 1965-1968 hieman asiayhteydestä riippuen Vikingarnaa ei ollut vaan pelkkä B-Landslaget tai B-Landslag eli Ruotsin B-maajoukkue niin selkeyden vuoksi olen päättänyt merkitä niin tähän kuin jatkossakin Vikingarnan nimellä nämä ottelut aina näihin tosi isoihin ottelumäärien päivitysviesteihin.

Pitkän harkinnan jälkeen olen päättänyt laittaa myös loppuvuonna 1970 tai alkuvuonna 1971 pelatun Göteborgin Cupin ottelut tuloksineen mukaan joskin tarkkoja päivämääriä ei valitettavasti ollut mahdollista sinänsä löytää.

Ainoan kerran nyt poikkeuksena se tulee erikseen vuosien 1970 ja 1971 väliin heti vuoden 1970 loppuun ja ennen vuotta 1971 erikoisella otsikoinnilla toistaiseksi:

1950

Vikingarna-Tre Kronor 3-4

Vikingarna-Tre Kronor 3-5

1951

Vikingarna-Tre Kronor 2-8

Vikingarna-Tre Kronor 4-1 (Ensimmäinen ja eräs melko harvoista kerroista jolloin Vikingarna nimenomaan voitti Tre Kronorin vuosien 1950-2000 välisenä aikana.)

Vikingarna-Tre Kronor 2-10

Vikingarna-Suomi B 4-3 (Tämä ottelu pelattiin Karlskogassa 24.2.1951.)

1952

Vikingarna-Tre Kronor 3-6

Vikingarna-Tre Kronor 5-11

Vikingarna-Tre Kronor 1-17

Vikingarna-Tre Kronor 1-12

Vikingarna-Tre Kronor 1-5

Vikingarna-Tre Kronor 0-6

Vikingarna-Suomi B 1-0 (Tämä ottelu pelattiin Jyväskylässä 17.2.1952.)

Vikingarna-Suomi B 5-0 (Tämä ottelu pelattiin Vaasassa 19.2.1952.)

Vikingarna-Suomi B 5-3 (Tämä ottelu pelattiin Tukholmassa 26.2.1952.)

Ahearne Cup 1952:

Vikingarna-Kanada 2-12

Vikingarna-Tre Kronor 1-5

Vikingarna-Yhdysvallat 3-2 (Ensimmäinen tai ainakin hyvin todennäköisesti ensimmäinen Vikingarnan voitto nimenomaan maajoukkuetasolta umpihuonoa tuon ajan Yhdysvaltojen A-maajoukkuetta tai sitä edustanutta käytännön seurajoukkuetta vastaan.)

1953

B-maajoukkueiden turnaus Suomessa tammikuussa 1953 Tampereella ja Helsingissä

Vikingarna-Suomi B 7-2 (Tämä ottelu pelattiin Helsingissä 30.1.1953.)

Helsingin ja Tampereen Turnauksen 1953 Finaali

Vikingarna-Neuvostojen Sosialististen Tasavaltojen Joukkue 2-8 ((Tässä maajoukkueessa pelasi tosiaan erikoisen nimensä mukaisesti lukemattomien eri neuvostotasavaltojen pelaajia. Enimmäkseen oletetut parhaat pelaajat olivat Neuvosto-Latvian ja juuri viimeisiä hienoja jääkiekkoaikojaan ennen siinä maassa tehtyä tuhoa sitä viettäneen Neuvosto-Liettuan pelaajia. Erikoisimmat pelaajat olivat Neuvosto-Armenian Jääkiekkomaajoukkueen tuolloiset tähtipelaajat Mkrtytshan ja Karatchian joista ensimainitulla oli kuulemma Paholaisen Parta ja kuin Don Quijotella ja toinen oli kuin olisi tullut jäälle lavendelin tuoksuisten leskirouvien muotilehdistä vaikkakin tämän Karatchianin sanottiin olleen puuseppä ammatiltaan ja ottelujen ulkopuolella hänellä sanottiin olleen rusentavin kädenpuristus pelaajista puhuttaessa ja tutuin pelaaja varsinkin suomalaisesta näkökulmasta edes jotenkin oli Neuvosto-Eestin Jaan Ahi eli Andrus Ahin isäukko.

Neuvosto-Venäjän mahdollisia pelaajia tässä erikoisessa joukkueessa korkeintaan oli vuotta myöhempi maailmanmestari ja tuon vuoden A-maajoukkueessa eli tuon ajan käytännön mukaisessa Moskovan Kaupunkijoukkueessa myös pudokkaana pelannut Dmitri Ukolov, mutta jääaika hänen osaltaan koko tässä turnauksessa on epäselvää. Tämä ottelu pelattiin Helsingissä 31.1.1953.)

Vikingarna-Suomi B 11-2 (Tämä ottelu pelattiin Söderhamnissa 13.2.1953.)

Vikingarna-Suomi B 4-4 (Tämä ottelu pelattiin Sundsvallissa 14.2.1953.)

Vikingarna-Suomi B 4-4 (Tämä ottelu pelattiin Lappeenrannassa 16.2.1953.)

1954

Vikingarna-Tre Kronor 1-19

Ruotsi B-Kanada A 5-4

Vikingarna-Suomi B 5-2 (Tämä ottelu pelattiin Turussa 20.2.1954.)

Ruotsi B-Kanada A 3-12

Vikingarna-Suomi B 5-4 (Tämä ottelu pelattiin Västanforsissa 22.2.1954.)

1955

Vikingarna-Tre Kronor 1-5

Vikingarna-Tre Kronor 0-15

Vikingarna-Suomi B 5-5 (Tämä ottelu pelattiin Linköpingissä 20.2.1955.)

Vikingarna-Suomi B 3-3 (Tämä ottelu pelattiin Helsingissä 27.2.1955.)

1956

Vikingarna-Tre Kronor 3-3 (Tiettävästi ensimäinen tasapeli Tre Kronoria vastaan koska Sisu Teamin ja Leijonien tapaan Ruotsinkin B-maajoukkueet ja A-maajoukkueet pelasivat keskimäärin jälkimmäisen huonon pelipäivän tapaan yleensä aina sentään edes tasapelin.)

Vikingarna-Tre Kronor 2-12

Vikingarna-Tre Kronor 3-6

Vikingarna-Tre Kronor 6-2

Vikingarna-Tre Kronor 4-8

Vikingarna-Suomi B 2-0 (Tämä ottelu pelattiin Uppsalassa 18.2.1956.)

Vikingarna-Suomi B 4-2 (Tämä ottelu pelattiin Oslossa 25.2.1956.)

1957

Vikingarna-Suomi B 3-2 (Tämä ottelu pelattiin Mikkelissä 11.2.1957.)

Vikingarna-Suomi B 6-3 (Tämä ottelu pelattiin Porissa 2.3.1957.)

Vikingarna-Suomi B 6-3 (Tämä ottelu pelattiin Raumalla 3.3.1957.)

1958

Vikingarna-Tre Kronor 2-3

Vikingarna-Tre Kronor 1-13

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 3-4

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 4-3

Vikingarna-Suomi B 5-1 (Tämä ottelu pelattiin Sandvikenissä 7.2.1958.)

Vikingarna-Suomi B 2-2 (Tämä ottelu pelattiin Bollnäsissä 8.2.1958.)

Vikingarna-Suomi B 6-2 (Tämä ottelu pelattiin Linköpingissä 21.2.1958.)

Vikingarna-Suomi B 3-1 (Tämä ottelu pelattiin Motalassa 23.2.1958.)

1959

Vikingarna-Tre Kronor 0-11

Vikingarna-Tre Kronor 2-12

Vikingarna-Suomi B 2-1 (Tämä ottelu pelattiin Kouvolassa 12.2.1959.)

Vikingarna-Suomi B 3-1 (Tämä ottelu pelattiin Varkaudessa 13.2.1959.)

Vikingarna-Suomi B 3-2 (Tämä ottelu pelattiin Hälsingborgissa 22.2.1959.)

Vikingarna-Suomi B 4-0 (Tämä ottelu pelattiin Tukholmassa 26.2.1959.)

Vuosien 1960-1969 Vikingarnan pelaamien ottelujen ja pelien tuloksia tulee eri vuosilta tässä joskin vuoden 1964 Vikingarnan mahdollisesti pelaamista peleistä ei melkein ole tietoa paria Jääkarhuja vastaan pelattuja otteluja huomioimatta. 27.12.1964, 29.12.1964 ja 2.1.1965 Vikingarnan piti pelata Suomen B-maajoukkuetta vastaan, mutta ottelut itse asiassa muuttuivat lopulta Leijonien ja ruotsalaisten seurajoukkueiden keskinäisiksi peleiksi:

1960

Vikingarna-Tre Kronor 4-6

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 2-3

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 6-2

Helmikuu 1960 B-maaottelu Suomen B-maajoukkuetta vastaan ilmeisesti ennen Suomen B-maajoukkueen pelaamia Ruotsin B-maajoukkuetta ja Neuvostoliiton B-maajoukkuetta vastaan käytyjä otteluja

Vikingarna-Suomi B 13-0

Vikingarna-Suomi B 5-2

Vikingarna-Suomi B 5-4

Marraskuu 1960 B-maaottelu Suomen B-maajoukkuetta vastaan

Vikingarna-Suomi B 7-1

1961

Vikingarna-Tre Kronor 3-6

Vikingarna-Tre Kronor 4-8

Vikingarna-Suomi B 5-2

Vikingarna-Suomi B 4-0

Vikingarna-Kanada 1-3

Vikingarna-Kanada 1-4

1962

Vikingarna-Tre Kronor 2-9

Vikingarna-Suomi B 3-2

Vikingarna-Suomi B 4-4

1963

Vikingarna-Tre Kronor 5-10

Vikingarna-Tre Kronor 7-4

Vikingarna-Suomi B 8-0

Vikingarna-Suomi B 3-2

Kiekkovuoden aikana peruuntui ainakin vielä yksi muu Vikingarnan ja Suomen B-maajoukkueen ottelu aiemmin peruuntuneen kolmen ottelun lisäksi joka olisi pelattu juuri ennen MM-turnauksen alkua Tukholmassa maaliskuussa 1963.

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 7-1

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 0-4

Vikingarna-Neuvostoliitto A 2-2

1964

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 7-2

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 9-5

Vikingarna-DDR A tai Itä-Saksa A 4-2

Vikingarna-DDR A tai Itä-Saksa A 8-3

1965

Vikingarna-Tre Kronor 3-3

Vikingarna-Suomi B 6-4

Vikingarna-Suomi B 5-2

Vikingarna-Suomi B 5-3

Vikingarna-Suomi B 8-5

Vikingarna-Puola 9-3

Vikingarna-Puola 4-3

Vikingarna-Yhdysvallat B 2-6

1966

Vikingarna-Tre Kronor 4-7

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 4-3

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 3-2

Vikingarna-Leijonat eli Suomi 5-2

Vikingarna-Leijonat eli Suomi 4-4

Vikingarna-Itä-Saksa A tai DDR A 7-2

Vikingarna-Itä-Saksa A tai DDR A 8-1

Vikingarna-Itä-Saksa A tai DDR A 1-2

1967

Vikingarna-Tre Kronor 4-3

Vikingarna-Tre Kronor 3-10

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 4-3

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 1-5

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 3-3

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 5-2

Vikingarna-Kanada B 6-2

Vikingarna-Kanada B 1-2

Vuoden 1967 aikana vähintään Vikingarnalle oli annettu Ruotsin Jääkiekkoliiton mukaisesti tavoitteeksi pelata ainakin 12 kansainvälistäkin ottelua ja mielellään toki enemmän.

1968

Vikingarna-Tre Kronor 0-3

Vikingarna-Tre Kronor 2-4

Vikingarna-Neuvostoliitto A 4-9

Vikingarna-Tre Kronor 2-3 (Ottelu pelattiin Västeråsin Jäähallissa 3.9.1968. Tässä vaiheessa Ruotsin Jääkiekkoliiton suurten uudistusten mukaan oli viimeistään lyöty lukkoon päätös jolla oli olemassa vain Tre Kronor, Vikingarna ja Team Sverige eli Ruotsin C-maajoukkue. Aikaisemmat U-laget ja Kombinationlaget hävisivät ainakin tuolloin viimeistään historian sivuille. Tässä vaiheessa muutenkin jo pitkän aikaa aiemmin Ruotsissa kuten myös Suomessakin oli jo vakiintunut kiekkokansan muistiinkin Vikingarna mieluummin kuin esimerkiksi joissakin ruotsalaisissa lehdissä ollut B-landslag. Ja Suomessa tietenkin oltiin jo vuotta aiemmin vuonna 1967 virallistettu Sisu Team puhekieleen mieluummin kuin pelkkä B-maajoukkue.)

Vikingarna-Yhdysvallat 4-0

Vikingarna-Tre Kronor 1-8

Vikingarna-Leijonat eli Suomen A-maajoukkue 8-4

Vikingarna-Leijonat 1-7

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 11-3

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 15-2

Vikingarna-Sisu Team 1-0

Vikingarna-Sisu Team 7-1

Vikingarna-Sisu Team 4-5

Vikingarna-Sisu Team 5-4

Vikingarna-Kanada B 5-2

Vikingarna-Kanada B 2-3

Vikingarna-Kanada B 3-5

Vikingarna-Yhdysvallat B 4-0

1969

Vikingarna-Kanada 4-11 (Tämä ottelu pelattiin 1.1.1969 Kanadan Winnipegissä ja samalla se aloitti vuoden 1969 Vikingarnan pelaamat ottelut sinä vuonna.)

Vikingarna-Hakkapeliitat 3-5

Vikingarna-Hakkapeliitat 3-6

Vikingarna-Tre Kronor 2-3

1970

Vikingarna-Leijonat 5-4

Vikingarna-Leijonat 2-4

Vikingarna-Tre Kronor 1-5

Vikingarna-Neuvostoliitto B 3-3

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 3-6

Vikingarna-Neuvostoliitto B 3-3

Vikingarna-Neuvostoliitto B 6-1

Vikingarna-Neuvostoliitto B 8-2

Vikingarna-Itä-Saksa tai DDR 7-3

Vikingarna-DDR tai Itä-Saksa 2-3

Pondus Cup 1970 Tanskassa

Vikingarna-Unkari?

Vikingarna-Hollanti 6-3

Vikingarna-Jääkarhut B eli Norjan B-maajoukkue?

Vikingarna-Tanska 8-1

Vikingarna-Sisu Team 7-1

Vikingarna-Sisu Team 5-4

Vikingarna-Sisu Team 4-5

Göteborg Cup 1970-1971 Ruotsissa

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 3-6 (Tämä ottelu pelattiin 28.12.1970-2.1.1971 välisenä aikana Göteborgin Jäähallissa. Tämä oli Vikingarnan vuoden 1970 toiseksi viimeinen ottelu kaikkiaan tai vuoden 1971 kauden aloitus.)

Vikingarna-Neuvostoliitto B 3-3 (Tämä ottelu pelattiin 28.12.1970-2.1.1971 välisenä aikana Göteborgin Jäähallissa. Tämä oli Vikingarnan vuoden 1970 viimeinen ottelu kaikkiaan tai vuoden 1971 kauden toinen ottelu.)

Vikingarna jäi kotiturnauksessaan joko heti kauden päätteeksi tai kauden alkuun vuoden 1970 tai 1971 aikana tilanteesta riippuen kolmanneksi ja viimeiseksi.

Voittaja oli Neuvostoliiton B-maajoukkue sen voitettua jossakin vaiheessa turnausta alkuun tai päätteeksi Tsekkoslovakian B-maajoukkueen maalein 11-4 ja Tsekkoslovakian B-maajoukkue oli tietenkin toinen turnauksessa yhden Vikingarna-voiton turvin.

1971

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 7-3

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 9-1

Vikingarna-Sisu Team 3-5

Vikingarna-Sisu Team 3-6

Vikingarna-Sisu Team 9-0

Vikingarna-Sisu Team 4-1

Vikingarna-Sisu Team 6-0

Izvestija 1971

Vikingarna-Tsekkoslovakia 1-8

Vikingarna-Suomi 1-4

Vikingarna-Neuvostoliitto 1-12

Vikingarna-DDR eli Itä-Saksa A 5-5

1972

Norjan Turnaus 1972

Vikingarna-Jääkarhut 9-0 (Päivämäärä oli 17.11.1972 ottelun osalta.)

Vikingarna-Jääkarhut 4-2 (Päivämäärä oli 18.11.1972 ottelun osalta.)

Vikingarna-Sisu Team 3-7

Vikingarna-Sisu Team 7-3

Vikingarna-Sisu Team 5-1

Vikingarna-Neuvostoliitto B 1-5

Vikingarna-Neuvostoliitto B 4-6

1973

Norjan Turnaus 1973

Vikingarna-Jääkarhut 6-2 (Päivämäärä oli 4.2.1973 ottelun osalta.)

Vikingarna-Jääkarhut 7-2 (Päivämäärä oli 5.2.1973 ottelun osalta.)

Puolan Turnaus 1973/Varsovan Turnaus 1973

Vikingarna-Puola 5-6 (Ottelu pelattiin Varsovan Jäähallissa 13.12.1973 ja se oli sensaatio Puolan joukkueelle eikä ihan niin vähän sinänsä koska vuonna 1972 Puola oli Izvestijan Turnauksessa pelannut tasapelin ihan Ruotsin A-maajoukkuettakin eli Tre Kronoria vastaan. Vikingarnan tappiota kuvattiin ruotsalaislehdistössä järkyttäväksi ja toivottiin, että varsinkaan Tre Kronor ei esittäisi niin huonoa kiekkoa itse Izvestijan Turnauksessa.)

Vikingarna-Puola 5-2 (Ottelu pelattiin Varsovan Jäähallissa 14.12.1973 ja se ei laannuttanut Puolan uskoa huikeaan Izvestijan Turnaukseen 1973. Ruotsalaislehdistö pystyi Vikingarnan voiton myötä hieman helpommin hengittämään, mutta edelleen paineet Izvestijassa menestymiseen tuntuivat olevan melko kovat ja arvostelu jatkui rivien välistä luettaessa niin Vikingarnaa kuin myös Tre Kronoria kohtaan kun pelaajilla ei tuntunut kaikki olevan kohdallaan.)

Riika Cup 1974 Esiturnaus Neuvosto-Latviassa vuoden 1973 lopussa

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 4-6

Vikingarna-Sisu Team 9-4

Vikingarna-Yhdysvallat B 11-1

Vikingarna-Neuvostoliitto B 4-5

Vikingarna-Kanadan Seuramaajoukkue 4-5

Vikingarna-Suomen Nuorten Alle 20-Vuotiaiden Maajoukkue 4-9

1974

Norjan Jääkiekkoliiton 40-Vuotisjuhlaturnaus 1974

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 11-4

Vikingarna-Sisu Team 5-3

Vikingarna-Neuvostoliitto B 4-5

Riika Cup Neuvosto-Latviassa 1974 joko vuoden 1974 alussa tai vuoden 1974 lopussa

Vikingarna-Kanadan Seuramaajoukkue 2-10 (Vuonna 1974 Riika Cupissa mukana ollut Kanadan Seuramaajoukkue Kanadan B-maajoukkuetta vastanneena joukkueena oli koottu Manitoban Brandonin, Winnipegin ja Nova Scotian ja Ontarion Bloomingtonin alueitten seurajoukkueista ja niiden pelaajista ja kovimmiksi oltiin nostettu arvioissa juurikin Winnipegin alueen pelaajat. Ruotsin Jääkiekkoliitossa tämän ottelun lopputuloksesta ei ilahduttu ja järkytys Ruotsin kiekkopiireissä oli suuri kun ennakkoon kovinkin hehkutettu joukkue floppasi uskomattoman pahasti...)

Vikingarna-Yhdysvallat B 7-3

Vikingarna-Sisu Team 9-4

Vikingarna-Neuvostoliitto B 2-6

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 2-2

Vikingarna pelasi vuonna 1974 jossakin välin ottelun myös Kiinaakin vastaan avotaivaan alla Pekingin Jäähallin ollessa valmistautumaton tai Kiinan Jääkiekkoliiton omien kiivaiden vastalauseiden myötä korkeintaan ns. Remontissa...

1975

Vikingarna-Suomen Alle 20-Vuotiaiden A-maajoukkue 5-3

Vikingarna-Puola 9-5

Vikingarna-Puola 2-4

Vikingarna-Puola 7-1

Vikingarna-Länsi-Saksa 5-6

Vikingarna-Länsi-Saksa 6-4

Riika Cup 1975

Vikingarna-Neuvostoliitto B 3-7

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 1-6

Vikingarna-Sisu Team 5-3

Vikingarna-Yhdysvallat 9-5

Puolan Jääkiekkoliiton Juhlaturnaus joko maan oman kiekkoliiton 50-vuotisjuhlan tai mahdollisesti jonkun muun syyn takia vuonna 1975 joka pelattiin 14.12-17.12.1975 muistaakseni kaikkien ottelujen osalta Katowicen Jäähallissa

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 3-3

Vikingarna-Neuvostoliitto B 4-3

Vikingarna-Puola 1-3

1976

Vikingarna-Suomen Alle 20-Vuotiaiden A-maajoukkue 2-7

Vikingarna-Tre Kronor 4-8 (Tämä ottelu taisi olla juurikin Tre Kronorin valmistautumisottelu sittemmin pelaamattomaksi sen osalta jääneisiin Talviolympialaisiin 1976, mutta aivan varma tästä en ole.)

Leningradin Turnaus 1976

Vikingarna-Neuvostoliitto B 4-3

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 3-5

Vikingarna-Sisu Team 6-4

1977

Leningradin Turnaus 1977

Vikingarna-Neuvostoliitto B 3-8

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 2-3

Vikingarna-Sisu Team 4-3

1978

Vikingarna-Itä-Saksa A tai DDR A 5-0 (Ottelu pelattiin Norrköpingin Jäähallissa 13.2.1978 ja tämä tietääkseni oli yhden Vikingarnan Perusmiehistössä sattuneen sairaustapauksen takia Bengt-Åke Gustafssonin ensimmäinen Vikingarnan debyyttiottelu vaikkakin eihän Bengt-Åke tunnetusti kovin montaa peliä Vikingarnassa ikinä pelannutkaan. Muistini mukaan neljä peliä, mutta voin olla tuosta luvusta väärässäkin.)

Leningradin Turnaus 1978

Vikingarna-Neuvostoliitto B 4-8

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 2-4

Vikingarna-Sisu Team 3-3

1979

Leningradin Turnaus 1979

Vikingarna-Neuvostoliitto B 1-8

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 5-3

Vikingarna-Sisu Team 3-2

Lake Placidin 1980 Talviolympialaisten Esiturnaus vuonna 1979

Vikingarna-Yhdysvallat 2-4

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 3-3

Vikingarna-Kanada 8-1

Vikingarna-Neuvostoliitto B 4-2

Vikingarna oli Esiturnauksen toinen Yhdysvaltain voittaessa sen ja Kanadan jäädessä viimeiseksi.

Vikingarna-Sisu Team 5.1.1979 Rauman Jäähallissa voittolukemin 8-2

Vikingarna-Sisu Team 6.1.1979 Turun Jäähallissa tasapeli maalein 2-2
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kun vuosien 1980-2000 aikaiset ottelut ja turnaukset eivät mahtuneet edelliseen viestiin niin liitän ne tähän viestiin päivitettynä muun muassa vuoden 1990 Moravia Cupilla valitettavasti sen ollessa edelleen hieman epäselvä aivan tarkoilta pelipäiviltään ja vuoden 1991 Alberta Cupilla.

Harmittavasti vuodelta 1988 puuttuu edelleen sen vuoden Moravia Cup.

Vuosien 1998-2000 Vikingarnan pelaamat viimeiset pelit edelleen toistaiseksi ovat hämärän peitossa kuten on tietysti moni muukin Vikingarnan pelaama yksittäisottelu tai muu turnauskin huomioimatta muutamalta vuodelta tulevia Pietarin Turnauksia tai nyt myös selvästi korjattua vuosien 1993 ja 1995 Pietarin Turnausta niiden Esiotteluja koskien.

Tässä kuitenkin vuosien 1980-1989 Vikingarnan pelaamat pelit täydennettynä ja poistettuna yhdellä vuoden 1986 jo aiemmin mainitulla ottelulla sen tullessa osaksi uutta tapahtumaa:

1980

Leningradin Turnaus 1980

Vikingarna-Neuvostoliitto B 2-6

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 3-3

Vikingarna-Sisu Team 12-3

Vikingarna-Tre Kronor 4-3 (Tämä oli tiettävästi viimeinen ainakin täysin varmasti Vikingarnan ottama voitto Ruotsin A-maajoukkueesta. Ruotsin lehdissä asiaa käsiteltiin valtavana katastrofina kuten esimerkiksi vuonna 1985 käsiteltiin Suomessa Leijonien häviämistä Sisu Teamillekin...)

Vikingarna-Sisu Team 3-7

Vikingarna-Sisu Team 3-2

Vikingarna-Sisu Team 7-3

Vikingarna-Sisu Team 3-2

1981

Leningradin Turnaus 1981

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 2-4

Vikingarna-Neuvostoliitto B 2-3

Vikingarna-Sisu Team 6-4

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 3-2

Vikingarna-Neuvostoliitto B 0-5

Vikingarna-Sisu Team 5-7

Samsonin Turnaus Hollannissa 1981

Vikingarna-Neuvostoliitto B 3-7 (Ottelu pelattiin Groningenin Jäähallissa 27.12.1981.)

Vikingarna-Hollanti 7-0 (Ottelu pelattiin Haagin Jäähallissa 28.12.1981.)

Pienenä bonuksena Hollanti hävisi Neuvostoliiton B-maajoukkuetta vastaan ottelun samassa turnauksessa numeroin 2-9 (Ottelu pelattiin Rosendaalin Jäähallissa 30.12.1981.)

1982

17.3.1982 Vikingarna-Sisu Team 5-3 (Ottelu pelattiin Norrköpingin Jäähallissa.)

19.3.1982 Vikingarna-Sisu Team 12-3 (Ottelu pelattiin Tukholman Jäähallissa.)

Vikingarna-Italia 2-2

Vikingarna-Italia 7-2

Leningradin Turnaus 1982

Vikingarna-Neuvostoliitto B 1-8

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 2-1

Vikingarna-Sisu Team 2-5

Italian Turnaus 1982

Vikingarna-Jugoslavia 9-3

Vikingarna-Romania 13-1

Vikingarna-Italia 5-0

1983

Leningradin Turnaus 1983

Vikingarna-Neuvostoliitto B 2-8

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 4-2

Vikingarna-Sisu Team 5-2

Vikingarna-Kanada B 5-4

Vikingarna-Sisu Team 6-1

Vikingarna-Sisu Team 2-5

17.12.1983 Vikingarna-Tsekkoslovakia B 4-2 (Ottelu pelattiin Mariestadin Jäähallissa.)

18.12.1983 Vikingarna-Tsekkoslovakia B 4-6 (Ottelu pelattiin Trollhättanin Jäähallissa.)

1984

Leningradin Turnaus 1984

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 2-7

Vikingarna-Neuvostoliitto C 1-3

Vikingarna-Neuvostoliitto B 4-10

Vikingarna-Sisu Team 3-2

Vikingarna-Sisu Team 3-1

Vikingarna-Sisu Team 4-4

1985

Leningradin Turnaus 1985

Vikingarna-Neuvostoliitto B 1-6

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 4-2

Vikingarna-Sisu Team 5-0

Vikingarna-Kanada 4-2

Vikingarna-Leijonat eli Suomen A-maajoukkue 5-2

Vikingarna-Sisu Team 6-7

Vikingarna-Sisu Team 3-5

1986

Vikingarna-Kanada B 7-2 (Ottelu pelattiin Uudenvuodenpäivänä 1986 eli 1.1.1986 keskiviikkona heti vuoden alkuun Jönköpingin Jäähallissa.)

Vikingarna-Kanada B 3-2 (Ottelu pelattiin torstaina 2.1.1986 Halmstadin Jäähallissa.)

Vikingarna-Kanada B 6-4 (Ottelu pelattiin aiemmin mainitusti 5.1.1986 Ängelholmin Jäähallissa. Tämä oli mainittu jo 20.3.2017 tällä palstalla, mutta tuolloin luulin sen olevan vain pelkkä tavallinen muu yksittäisottelu Vikingarnalta vailla kummallisempaa turnaustarkoitusta tai ottelusarjaa ketään vastaan. Lisäksi päivämäärä oli ruotsalaislehtien virheen takia väärä ja kuin muka lauantaina 4.1.1986 pelattu. Ottelu pelattiin todellisuudessa sunnuntaina eli 5.1.1986. Siten yksi vanha yksittäisottelu samasta ottelusta on poistettu listalta virheellisenä.)

Vikingarna sai hyvän alun vuodelle 1986, mutta harmittavasti sen vuoden jatko-otteluista ei heti alkuun kerrottu mitään.

Vikingarna-Sisu Team 5-1 (Ottelu pelattiin 17.3.1986 osana Sisu Teamin maajoukkueleiriä.)

Vikingarna-Sisu Team 5-6 (Ottelu pelattiin 18.3.1986 osana Sisu Teamin maajoukkueleiriä.)

Leningradin Turnaus 1986

Vikingarna-Neuvostoliitto B 3-9

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 3-6

Vikingarna-Kanada B 6-4

Vikingarna-Sisu Team 6-4

1987

Alaska Cup Alaskassa Anchoragessa ja Fairbanksissa Yhdysvalloissa 1987 Alkuerät

Vikingarna-Kanada B 2-1

Vikingarna-Yhdysvallat B 6-0

Vikingarna-Jääkarhut 6-3

Alaska Cup Yhdysvalloissa 1987 Loppuottelu

Vikingarna-Kanada B 3-4

Vikingarnan Yksittäismaaottelut 1987

Vikingarna-Sisu Team 0-4

Vikingarna-Sisu Team 3-3

Vikingarna-Sisu Team 6-4

Leningradin Turnaus 1987

Vikingarna-Yhdysvallat B 2-9

Vikingarna-Länsi-Saksa B 4-3

Vikingarna-Sisu Team 6-3

Vikingarna-Neuvostoliitto B 0-4

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 1-5

1988

Leningradin Turnaus 1988

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 0-0

Vikingarna-Neuvostoliitto B 1-6

Vikingarna-Sisu Team 9-2

Vikingarna-Neuvostoliito B 1-2

Vuoden 1988 Moravia Cupissa Vikingarna kohtasi Neuvostoliiton B-maajoukkueen pelaten sen kanssa tasapelin 2-2 näin yksittäisenä tietona kun toistaiseksi ei ole löytynyt vielä selvää koko turnausta käsittävää tietoa.

1989

Leningradin Turnaus 1989

Vikingarna-Neuvostoliitto B 2-4

Vikingarna-Yhdysvallat B 5-3

Vikingarna-Länsi-Saksa B 3-1

Leningradin Turnauksen 1989 Pronssiottelu:

Vikingarna-Kanada B 5-3

Moravia Cup 1989

Vikingarna-Neuvostoliitto B 2-2

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 5-1

Vikingarna-Sisu Team 6-1

Laitan tähän vielä tällä erää Vikingarnan vuosina 1990-1997 pelaamia pelejä runsaasti jo mainituin tiedoin päivitettynä koska vuosien 1998-2000 sen pelaamista peleistä minulla ei juuri harmittavasti ole tietoja Pietarin Turnauksia huomioimatta ja käytännössä vuonna 1998 Vikingarnan toiminnot sulautettiin jo muutenkin melkein kokonaan Tre Kronorin alle ja pelejä pelattiin muutenkin enää hyvin, hyvin harvoin vuosina 1998-2000 Peter Wallinin saatua vuonna 1998 uudistuksen aikaan.

Pietarin Turnauksen 1993 ja 1995 tiedot ovat päivittyneet nyt Esiotteluiltaan, mutta Pietarin Turnauksen 1997 tiedot puuttuvat melkein kokonaan joten niistä laitan vain yksittäiset pelitiedot tähän viestiin.

Tässä pelien tuloksia alkaen vuodesta 1990 ja päättyen tietenkin vuoteen 1996 tällä erää pois lukien yhtä 1997 Pietarin Turnauksen peliä ja sitä edeltänyttä valmistautumispeliä Latviaa vastaan:

1990

Vikingarna-Neuvostoliitto 4-4 (Ottelu pelattiin Hudiksvallin Jäähallissa 1.2.1990.)

Moravia Cup 1990

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 3-6 (Tämä ottelu pelattiin 28.3.1990-30.3.1990 välisenä aikana Znojmon tai Hodoninin Jäähallissa Tsekkoslovakiassa. Erityisen hyvin tätä ottelua ei ruotsalaislehdistössä kehuttu kun kisaisäntien piti olla väsyneitä Kanadasta palanneina.)

Vikingarna-Tsekkoslovakia C 0-1 (Tämä ottelu pelattiin 28.3.1990-30.3.1990 välisenä aikana Znojmon tai Hodoninin Jäähallissa Tsekkoslovakiassa. Tämä ottelu oli niukasta tappiosta huolimatta silti yksi surkeimmaksi sanottuja Vikingarnan tappioita jääkiekossa ainakin mikäli kriittisintä mahdollista ruotsalaislehdistöä olisi halunnut silloisin tiedoin uskoa. Tätä huonommaksi sanottiin vain sellaisia tappioita jotka tulisivat ihan selkeitä MM-kisojen B tai C-sarjan maita vastaan.)

Vikingarna-Neuvostoliitto B 5-3 (Tämä ottelu pelattiin 28.3.1990-30.3.1990 välisenä aikana Znojmon tai Hodoninin Jäähallissa Tsekkoslovakiassa. Tämä voitto sentään hieman lauhdutti ruotsalaislehdistön raivoa omilleen, mutta toisaalta muistutettiin myös Neuvostoliiton B-maajoukkueenkin heikentyneestä asemasta tuon ajan kiekkoilun maailmankartalla ja edelleen ainakin osin B-Punakoneen aiemman Kanadasta paluun tai koko vuoden erittäin kuluttavan otteluohjelman vuoksi Vikingarnan olisi muka pitänyt kyetä nousemaan selvempäänkin voittoon.)

Tsekkoslovakian B-maajoukkue voitti kaikkien aikojen viimeiseksi jääneen Moravia Cupin, Neuvostoliiton B-maajoukkue oli toinen, Vikingarna oli kolmas ja toiseksi viimeinen ja Tsekkoslovakian C-maajoukkue oli neljäs ja viimeinen.

Leningradin Turnaus 1990

Vikingarna-Sisu Team 2-1

Vikingarna-Neuvostoliitto B 1-3

Vikingarna-Länsi-Saksa B 4-2

Leningradin Turnauksen 1990 Pronssiottelu:

Vikingarna-Kanada B 6-5

Japani Cup 1990

Vikingarna-Japani 9-2

Vikingarna-Neuvostoliitto 2-5

Vikingarna-Japani 8-0

Vikingarna-Neuvostoliitto 0-7

Pienenä bonuksena Japani hävisi Japani Cupin aikana Neuvostoliiton A-maajoukkueelle maalein 3-17 ja 2-10...

1991

Vikingarna-Ranska 6-4 (Tämä ottelu pelattiin Megeven Jäähallissa 19.3.1991 Ranskassa ja tämä oli Vikingarnan edellinen ottelu jo ennen aiemmin merkittyä Norjan Kiertuetta sinä vuonna. Lisäksi tämä ottelu oli Peter Popovicin ensimmäinen esiintyminen tuolloin yksittäispelaajan ominaisuudessa Vikingarnan paidassa.)

Norjan Kiertue 1991 21.3-25.3.1991

21.3.1991

Vikingarna-Jääkarhut 5-1 (Ottelu pelattiin Oslon Jäähallissa Oslo Spectrumilla.)

23.3.1991

Vikingarna-Jääkarhut 8-1 (Ottelu pelattiin Kristins Hallissa Lillehammerissa.)

25.3.1991

Vikingarna-Jääkarhut 12-3 (Ottelu pelattiin Storhammar Ishallissa Hamarissa.)

Leningradin Turnaus 1991

Vikingarna-Saksa B 8-1

Vikingarna-Sisu Team 5-1

Vikingarna-Yhdysvallat B 4-1

Vikingarna-Neuvostoliitto B 4-6

Esiottelu Ranskaa vastaan ennen Palet d'orin Turnausta 13.8.1991 Pralognan-la-Vanoisen Jäähallissa

Vikingarna-Ranska 4-4

Palet d'orin Turnaus 1991

Vikingarna-Ranska 4-1

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 4-2

Vikingarna-Yhdysvallat B 7-2

Vikingarna-Sisu Team 5-1

Kiovan Turnaus Neuvosto-Ukrainassa 1991

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 1-2

Vikingarna-Neuvostoliitto B 6-6

Vikingarna-Sisu Team 3-5

Vikingarna-Kanada B 2-3 (Ottelu pelattiin Hemsen Jäähallissa 9.11.1991.)

Alberta Cup Albertassa Red Deerissä Kanadassa 1991 Alkuerät

Vikingarna-Neuvostoliitto B 6-3

Vikingarna-Kanada B 1-3

Alberta Cup Kanadassa 1991 Loppuottelu

Vikingarna-Kanada B 2-5

Alberta Cupin 1991 voitti täten Kanadan B-maajoukkue, Vikingarna oli toinen ja Neuvostoliiton B-maajoukkue oli kolmas ja viimeinen.

1992

Rouenin Turnaus Ranskassa 1992

Vikingarna-Yhdysvallat 6-3

Vikingarna-Ranska 3-3

Vikingarna-Puola 5-3

Vikingarna-Yhdysvallat 1-5

Strakonicen Turnaus Tsekkoslovakiassa 1992

Vikingarna-IVY B 6-1 (Tämä ottelu pelattiin syyskuussa mitä todennäköisimmin aikavälillä 1.9-4.9.1992, mutta myöhemminkin ottelu on voitu pelata kuin tuolloin.)

Vikingarna-Tsekkoslovakia B 1-3 (Tämä ottelu pelattiin syyskuussa mitä todennäköisimmin aikavälillä 1.9-4.9.1992, mutta myöhemminkin ottelu on voitu pelata kuin tuolloin.)

Vikingarna-Sisu Team 4-3 (Tämä ottelu pelattiin syyskuussa mitä todennäköisimmin aikavälillä 1.9-4.9.1992, mutta myöhemminkin ottelu on voitu pelata kuin tuolloin.)

Vikingarna-Sisu Team 2-8 (Tämä ottelu pelattiin Salossa mitä todennäköisimmin 13.11.1992-15.11.1992 välisenä aikana, mutta aivan varma en näistä pelipäivämääristä vielä ole.)

Vikingarna-Sisu Team 4-2 (Tämä ottelu pelattiin Turussa mitä todennäköisimmin 14.11.1992-16.11.1992 välisenä aikana, mutta aivan varma en näistä pelipäivämääristä vielä ole.)

1993

Rouenin Turnauksen Esiottelu Ranskassa 1993

Vikingarna-Ranska 6-1

Rouenin Turnaus Ranskassa 1993

Vikingarna-Venäjä B 3-3

Vikingarna-Ranska 1-0

Vikingarna-Slovakia 5-3

Pietarin Turnauksen 1993 Esiottelu Venäjällä

Vikingarna-Valko-Venäjä 3-1

Pietarin Turnaus 1993

Vikingarna-Sisu Team 2-2

Vikingarna-Valko-Venäjä 3-0

Vikingarna-Venäjä B 9-0

Vikingarna-Venäjä C 4-1

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 7-0

1994

Rouenin Turnaus Ranskassa 1994

Vikingarna-Yhdysvallat 3-0

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 5-0

Vikingarna-Ranska 4-1

Pietarin Turnaus 1994

Vikingarna-Sisu Team 2-2

Vikingarna-Jääkarhut B eli Norja B 7-0

Vikingarna-Sveitsi B 4-2

Vikingarna-Tsekki B 3-3

Vikingarna-Venäjä B 2-7

AGPO 94 Vierlandentoernooi Hollannissa 1994

Vikingarna-Kanada C 18-1

Vikingarna-Tanska 1-1

Vikingarna-Hollanti 7-2

1995

Rouenin Turnauksen 1995 Esiottelu Ranskaa vastaan

Vikingarna-Ranska 9-3 (Ottelu pelattiin 9.2.1995 Megeven Jäähallissa Ranskassa.)

Rouenin Turnaus Ranskassa 1995

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 4-1

Vikingarna-Slovakia 3-2

Vikingarna-Ranska 3-1

Pietarin Turnauksen Esiottelu 1995 Latviaa vastaan

Vikingarna-Latvia 2-3 (Ottelu pelattiin Riian Jäähallissa 9.4.1995.)

Pietarin Turnaus 1995

Vikingarna-Team Karjala 4-2

Vikingarna-Venäjä C 2-5

Vikingarna-Sveitsi B 2-1

Vikingarna-Venäjä B 1-1

1996

Rouenin Turnaus Ranskassa 1996

Vikingarna-Jääkarhut eli Norja 4-1

Vikingarna-Slovakia B 4-3

Vikingarna-Ranska 4-2

Pietarin Turnauksen 1996 Esiottelut Latviaa vastaan

Vikingarna-Latvia 2-5 (Ottelu pelattiin Riian Jäähallissa 2.4.1996.)

Vikingarna-Latvia 5-6 (Ottelu pelattiin Riian Jäähallissa 3.4.1996.)

Pietarin Turnaus 1996

Vikingarna-Venäjä B 3-1

Vikingarna-Team Karjala 7-2

Vikingarna-Tsekki B 5-1

Vikingarna-Sveitsi B 5-3

Pietarin Turnauksen 1997 Esiottelu Latviaa vastaan pelattiin 6.4.1997 ainakin mitä ilmeisemmin Riian Jäähallissa ja sen Vikingarna hävisi maalein 2-5.

Lisäksi Vikingarna pelasi Rouenin Turnauksen 1997 Ranskassa ja sitä edeltäneen Esiottelun ja lisäksi varsinaisessa Pietarin Turnauksessa 1997 jossa Vikingarna kohtasi Venäjän B-maajoukkueen pelaten sen kanssa tasapelin 1-1 ja muista otteluista ei vielä toistaiseksi harmittavasti ole tietoa.

Lisäksi epäselvyyksien takia olen toistaiseksi päättänyt jättää nuo Rouenin Turnauksen 1997 tulokset tai Rouenin Turnauksen 1997 Esiottelun tulokset laittamatta niitä koskevien epävarmuuksien takia jolloin menen suoraan vuosiin 1999 ja 2000 ja niitä koskeviin ja kokonaan uutena mukaan tuleviin Pietarin Turnaukseen 1999 ja Pietarin Turnaukseen 2000.

Vuoden 1998 Pietarin Turnauksen osalta tietoja jonkin verran kyllä on Vikingarnaa koskien, mutta Team Karjalaa koskevan epävarmuuden takia jätän senkin vielä toistaiseksi päivittämättä niin Vikingarnan kuin myös Sisu Teamin omaan topikkiin:

1999

Pietarin Turnaus 1999

Vikingarna-Tsekki B 1-3

Vikingarna-Venäjä B 2-6

Vikingarna-Slovakia B 3-1

2000

Pietarin Turnaus 2000

Vikingarna-Tsekki B 5-3

Vikingarna-Venäjä B 3-2

Vikingarna-Venäjä C 4-3
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Pitkästä aikaa Vikingarnalle on löytynyt otteluja eri kausille.

Aiemmin luulin niitä löytyneen myös Sisu Teamille, mutta jouduin valitettavasti pettymään.

Seuraavasta viestistä lähtien tulee enemmän, mutta nyt tulee vuodelle 1967 niitä yksi:

Vikingarna-Kanada B 3-4 (Ottelu pelattiin 26.12.1967 Tapaninpäivänä Hullin Jäähallissa Kanadassa.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1968 Vikingarnan otteluja tulee lisää tähän viestiin:

Vikingarna-Tre Kronor 8-8 (Ottelu pelattiin Tukholman Jäähallissa 4.9.1968.)

Vikingarna-Kanada B 2-1 (Ottelu pelattiin 6.11.1968 keskiviikkona Göteborgin Jäähallissa.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1969 Vikingarnan otteluja tulee lisää tähän viestiin:

Vikingarna-Kanada B 5-3 (Ottelu pelattiin 7.1.1969 keskiviikkona Örnsköldvikin Jäähallissa.)

Vikingarna-Kanada B 0-4 (Ottelu pelattiin 9.1.1969 keskiviikkona Skellefteån Jäähallissa.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Välillä Tsekkoslovakiankin aikana nähtiin erillinen Slovakian Maajoukkue pelaamassa.

Tästä erikoisuudesta sai nauttia myös Vikingarna vuonna 1970.

Tässä ottelun tulos:

Vikingarna-Slovakia 4-5 (Ottelu pelattiin 30.8.1970 keskiviikkona Bratislavan Jäähallissa Tsekkoslovakiaan kuuluneessa Slovakiassa.)

Tuo erikoinen ottelu kuului vuoden 1970 Vikingarnan syyspuolen ottelujen piiriin ja oli varmaankin ensimmäisiä otteluja tuolloin. Ei ihan ensimmäinen varmaankaan, mutta yksi ensimmäisiä hyvinkin on voinut olla.

Tuon vuoden Slovakian oma maajoukkue melko lailla tuntui Tsekkoslovakian Yhdistelmämaajoukkueelta taitotasosta puhuen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1975 Vikingarnan otteluja tulee lisää tähän viestiin:

Vikingarna-Kanada B 2-6 (Ottelu pelattiin 17.9.1975 Tukholman Jäähallissa.)

Tätä kirjoittaessa ihan varma en ole Kanadan B-Vaahteramiehistön pelaamisesta ottelussa kun Kanadan paluu kansainväliseen jääkiekkoiluun ei aina ollut kovin varmaa vuosien 1970-1976 olleen kieltoajan päätteeksi.

Mikäli Kanadan B-puolta ei pelissä nähty niin korvaaja otteluun olisi ollut itse Winnipeg Jets WHA-puolelta tai joukkue Kanadasta olisi ilmoitettu aikakauden tapaan Kanadan Seuramaajoukkueena.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1979 Vikingarnan mahdollinen kauden päätösottelu tuntui varsin kummalliselta.

Ainakin vastustajan osalta ja siksi, että ottelu möhlittiin.

Siltä ainakin tuntui.

Vuoden 1979 Vikingarnan viimeinen ottelu mahdollisesti Tre Kronorin kieltäytymisen ja osin Izvestijan takia sinä vuonna oli Tricolori Hochei eli Romania Talviolympialaisiin 1980 nousseena.

Itse ottelu päättyi seuraavasti:

Vikingarna-Romania 6-6 (Ottelu pelattiin 22.12.1979-31.12.1979 välisenä aikana Boråsin Jäähallissa.)

Päivämäärä on epäselvä kiitos länsinaapurin lehtien epämääräisyyden ja kuittaantumisen silloiseen katastrofiksi kutsuttuun otteluun.

Jolloin lapsellisesti alettiin vaieta ja piilotella lopputulosta alun kertomisten jälkeen tai tuleville vuosille.

Toisaalta ihan kaikkea ajatellen silloinen Tricolori Hochei ei jääkiekossa ollut niin huono kuin mitä ehkä myöhemmin tai tuota aikaa aiemmin on ollut.

Vikingarnankin piti kiriä tasapeliin tappioasemasta 4-6!

Lake Placidissa 1980 oli mukana ja Ijs-Oranjen eli Hollannin kanssa pelasi ihan kelpo turnauksen silloin.

Varmaankin Tricolori Hochein omissa lehdissä päivämäärä olisi kerrottu tarkemmin.

Olihan se merkkisaavutus joukkueelle!

Lopulta toki muun muassa Italian Turnauksessa 1982 Vikingarna saikin 'oikeamman' lopputuloksen maalein 13-1 Tricolori Hocheista, mutta se onkin sitten toinen juttu se.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
1990-luvun aivan alussa kieltämättä Sisu Teamia erikoisesti silloin tällöin voittaen härnännyt Ijs-Oranje eli Hollanti on viime aikojen uusien tietojen pohjalta voittanut pariin otteeseen myös Vikingarnankin!

Vuodet olivat 1990-1991 ja niistä tulee seuraaviin viesteihin enemmänkin juttua.

Erikoista kieltämättä on ollut asennointi kun vertaa lehdistöjä meillä ja länsinaapurissa uutisoinnin osalta.

Molemmissa lehdistöissä aikanaan on ollut vähättelynsä ja piilottelunsa tappioiden tullessa Ijs-Oranjelle enemmän kuin odotettiin, mutta vailla liikoja isänmaan siirappeja suuntaan tai toiseen länsinaapurin vastaava vähättely tai vielä sitäkin enemmän ollut ottelutulosten panttailu ja muu yleinen piilottelu ajan myötäkin pisti kyllä silmään noitakin asioita ajatellen!

Välillä kyllä kieltämättä on ollut ajatella ääneen tai ilman, että miksi on ollut niin kovin vaikeaa myöntää tappiota pienemmälle jääkiekkomaalle?

Tai kyydittää usein tuolloin, ennen tuota tai sen jälkeenkin noita pienempien maiden jääkiekollisia asioita koskevia juttuja uskomattomalla määrällä nk. Kiekkopropaganda-tason sontaa?

Ijs-Oranje itse noina vuosina eli tämän viestin jälkeen tulevassa päivityksessä vuosina 1990-1991 pelasi myös muunkin kiertueen Ruotsissa seurajoukkueitakin vastaan pelaten melko hyvin niissäkin.

Näistä asioista juttua tuleekin kohta lisää!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 1990 Ijs-Oranje eli Hollanti kohtasi tosiaan Vikingarnan.

Vikingarnalle ennustettiin murskavoittoja, mutta loppupelissä kävi yllättävänkin toisin.

Tai ei ihan niin yllättäen mikäli vain yhtään Larry van Wierenin ajan Ijs-Oranjen taktiikoista ja pelitavoista oli yhtään perillä!

Myöhemmin erikseen olleella tuon kauden seurajoukkuekiertueellaan Ruotsissa Ijs-Oranje pärjäsi myös hyvin melko kovankin tasoisia seurajoukkueita vastaan vaikkakin ilman muuta Ijs-Oranje pärjäsi parhaiten otteluissaan alasarjajoukkueita vastaan.

Nekään alasarjajoukkueet eivät tosiaan olleet mitään Ruotsin 7. Divisioonan joukkueita kokkapuheiden perusteella vaan varsin korkeita divarijoukkueita tuli vastaan.

Ijs-Oranjen edesottamukset Vikingarnaa vastaan vuoden 1990 maaliskuussa olivat seuraavat:

Vikingarna Ijs-Oranjea vastaan Ruotsissa 1990

Vikingarna-Hollanti 8-6 (Ottelu pelattiin 20.3.1990 Ljungbyn Jäähallissa. Ottelutuloksen piti aluksi olla kokkapuheiden mukainen 20-0, mutta varsin selvästi kävi toisin.)

Vikingarna-Hollanti 6-5 (Ottelu pelattiin 22.3.1990 Oskarshamnin Jäähallissa. Ottelutuloksen piti aluksi olla kokkapuheiden mukainen 20-0, mutta varsin selvästi edelleen kävi toisin. Kokkapuheet vieläkin osin pysyivät voimissaan, mutta toisaalta jo tässäkin ottelussa Ijs-Oranje johti isäntiä epämiellyttävänkin pitkään ja varsin näyttävää pyörittelyä Ijs-Oranje pystyi pitämään yllä!)

Vikingarna-Hollanti 6-7 (Ottelu pelattiin 25.3.1990 Tyringenin Jäähallissa. Ottelutuloksen piti aluksi vieläkin olla kokkapuheiden mukainen 20-0, mutta varsin selvästi edelleen kävi toisin. Tämän ottelun Ijs-Oranje tosiaan voitti ja kiitos voitosta seuranneen itsesensuurin ja lapsellisen ruotsalaislehtien piilottelun en ihan varmaksi mene tuota päivämäärää tosiaan sanomaan sen osin perustuessa suurin piirtein noihin aikoihin olleisiin Hollannissa olleiden lehtien hehkutukseen siitä ottelusta!)

Ijs-Oranjen voitto tosiaan tuntui olevan länsinaapurissamme tosiaan ongelmallinen asia sulattaa.

Toisaalta samaa kalkkia tulisi ennen pitkää toki nielemään Ijs-Oranjelta kotimainen Sisu Teamkin ennen pitkää saman vuoden lopulla.

Eikä tosiaan liian nk. Tuurivoittokaan tilanne Ijs-Oranjelle ollut kun myös seurajoukkuekiertuekin sujui hyvin useine voittoineen tai tasapeleineen.

Ja pientä tunnustusta on annettava toki länsinaapurille siitä, että vielä vuonna 1990 ainakin kyettiin puhumaan asiasta siinä missä vuoden 1991 Hollanti-uutisointia ajatellen tuntui jäävän vain entistäkin selvempi itsesensuuri päälle.

Tuolloinhan tosiaan 'Timppa' Lahtisen luotsaamalle joukkueelle häviäminen tuntui olevan tulppaanimaata kohtaan vähän turhankin kova paikka kun ei oikein voinut edes vedota liikasäästelyyn tai muuhun tekosyyhyn samalla tapaa kuin vuotta aiemmin oli voinut.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 1991 Ijs-Oranje eli Hollanti kohtasi tosiaan jälleen Vikingarnan.

Vikingarnalle ennustettiin murskavoittoja, mutta loppupelissä kävi yllättävänkin toisin.

Tai ei ihan niin yllättäen mikäli vain yhtään Larry van Wierenin ajan Ijs-Oranjen taktiikoista ja pelitavoista oli yhtään perillä!

Tosin vuodesta 1990 poiketen Vikingarna ei ennen omaa uutta tappiotaan Ijs-Oranjelle niin paljon säästellyt tai perseillyt kuin aiemmin.

Myöhemmin erikseen olleella tuon kauden seurajoukkuekiertueellaan Ruotsissa Ijs-Oranje pärjäsi myös hyvin melko kovankin tasoisia seurajoukkueita vastaan vaikkakin ilman muuta Ijs-Oranje pärjäsi parhaiten otteluissaan alasarjajoukkueita vastaan.

Nekään alasarjajoukkueet eivät tosiaan edelleenkään olleet mitään Ruotsin 7. Divisioonan joukkueita kokkapuheiden perusteella vaan varsin korkeita divarijoukkueita tuli vastaan.

Ijs-Oranjen edesottamukset Vikingarnaa vastaan vuoden 1991 maaliskuussa ja syksyllä 1991 olivat seuraavat kun valitettavasti ruotsinkielisissä lehdissä ei ollut kiitos itsesensuurin ja etenkin oman tappionsa jälkeisen piilottelun mitään järkevää tietoa asioista:

Vikingarna Eindhovenin Turnauksessa Hollannissa Maaliskuussa 1991

Vikingarna-Hollanti 6-1 (Ottelu pelattiin ennen 19.3.1991 Eindhovenin Jäähallissa.)

Vikingarna-Hollanti 7-3 (Ottelu pelattiin ennen 19.3.1991 Eindhovenin Jäähallissa.)

Tässä turnauksessa Vikingarna vielä voitti, mutta herjailua ja vähättelyä riitti kuten myös yllättävänkin pienenä uutisena julkaisemista. Myöskään sitäkään ruotsalaislehdet eivät kyenneet myöntämään, että Ijs-Oranjella oli tuolloin melko paljon loukkaantumisia takanaan. Sitä vastenhan ottelusuoritus tuntui pieneltä tai aika suureltakin ihmeeltä. Toisin sanoen tärkeää oheistietoa pantattiin!)

Vikingarna Eindhovenin Syysturnauksessa Hollannissa Syyskuussa 1991

Vikingarna-Hollanti 2-4 (Ottelu pelattiin jossakin vaiheessa syyskuuta 1991 ja varmaankin Neuvosto-Ukrainan Kiovan Turnauksen jälkeen Eindhovenin Jäähallissa.

Tämän ottelun Ijs-Oranje tosiaan voitti ja kiitos voitosta seuranneen itsesensuurin ja lapsellisen ruotsalaislehtien piilottelun ei tällä kertaa edes päivämäärää tosiaan julkaistu lainkaan sen kaiken osin perustuessa suurin piirtein noihin aikoihin olleisiin Hollannissa olleiden lehtien hehkutukseen siitä ottelusta!

Ruotsin lehdissä tulosta haukuttiin katastrofiksi tai yritettiin tosiaan viimeiseen asti lapsellisesti kieltää kokonaan tapahtuneen. 'Timppa' Lahtiselle tai Lahtisen sijaisena toimineelle Conny Evensonille kritiikkiä kulissien takana ainakin riitti.)

Ijs-Oranjen voitto tosiaan tuntui olevan länsinaapurissamme tosiaan ongelmallinen asia sulattaa.

Toisaalta samaa kalkkia tulisi ennen pitkää toki jälleen nielemään Ijs-Oranjelta kotimainen Sisu Teamkin saman vuoden lopulla.

Eikä tosiaan liian nk. Tuurivoittokaan tilanne Ijs-Oranjelle ollut kun myös seurajoukkuekiertuekin sujui hyvin useine voittoineen tai tasapeleineen.

Ijs-Oranjen voiton osalta ainoa muu harmi sinänsä on se, että pelattiinko tosiaan Eindhovenissa jonkinlainen isompikin turnaus syksyllä 1991 vai onko tuo ollut vain nk. Yksittäisottelu?

Kun isompaa selvyyttä asiaan ei tullut.

Lienee varmaankin syytä tarkistaa Unkarin tai Tanskan syksyn 1991 yleiset maaottelut.

Etenkin kun noita tuonne Hollantiin syksyksi 1991 odotettiin enemmän vieraiksi kuin Vikingarnaa,

Aluksi noidenkin syiden johdosta oli laittaa aiemman Eindhovenin Turnauksen 1991 Eindhovenin Kevät-turnauksena 1991, mutta tulin toisiin ajatuksiin.

Saa nähdä, että mitä kaikkea tästä vielä tuleekaan ilmi!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vikingarnan vuosien 1995-1997 ajan Apulaispäävalmentaja on selvinnyt.

Maalivahtivalmentajakin hän oli joukkueelle.

Hän oli vuosille 1995-1997 tuttu mies aiemmin Vikingarnasta maalivahtina eli Stefan Lunner.

Päivitys tuleekin pitkästä aikaa kun viimeksi noita on päivitetty 6.6.2017 ja 10.6.2017.

Seuraavat viestit koskevatkin nk. Perusmiehistöjen päivityksiä vuosille 1995-1997.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä Vikingarna vuosimallia 1995 päivitettynä:

Maalivahdit: Petter Rönnqvist ja Johan Hedberg

Puolustajat: Niclas Hävelid, Mattias Timander, Mattias Öhlund, Anders Eriksson, Stefan Jonsson, Björn Nord, Johan Sälle, Lars Modig ja Lars Ivarsson

Hyökkääjät: Marcus Thuresson, Clas Eriksson, Anders Huusko, Tomas Holmström, Mathias Bosson, Jonas Höglund, Mathias Johansson, Fredrik Modin, Mikael Wahlberg, Stefan Hellkvist ja Johan Rosen

Päävalmentaja: Stefan Bergkvist

Varapäävalmentaja: Tommy Tomth

Apulaispäävalmentaja ja Maalivahtivalmentaja Yhteisesti: Stefan Lunner
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä vuoden 1996 Vikingarna 25 vuoden takaa sellaisenaan kun se kaudella pelasi keskimäärin Perusmiehistönsä osalta päivitettynä Yhdistettynä Apulaispäävalmentajallaan ja Maalivahtivalmentajallaan toimineella miehellään eli Stefan Lunnerilla:

Maalivahdit: Johan Hedberg, Mikael Sandberg ja Roger Nordström

Puolustajat: Rikard Franzen, Niclas Hävelid, Mikael Magnusson, Jan Huokko, Jan Mertzig, Petter Nilsson, Mattias Timander ja Ronnie Sundin

Hyökkääjät: Jonas Johnson, Fredrik Modin, Jonas Höglund, Mattias Johansson, Peter 'Humlan' Hammarström, Marcus Thuresson, Andreas Karlsson, Robert Nordberg, Mattias Bosson, Magnus Wernblom, Mattias Lööf ja Per-Johan 'PJ' Axelsson

Päävalmentaja: Torgny 'Toboggan' 'Toggan' Bendelin

Varapäävalmentaja: Harald Lückner

Apulaispäävalmentaja ja Maalivahtivalmentaja Yhteisesti: Stefan Lunner
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös