Tappelut kaudella 2007-2008

  • 366 221
  • 1 413

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itse pidän ämmämäisenä tuollaista toimintaa että haetaan väkisin vastustajille jäähyä. Ja ns.kalastellaan niitä. On ne sitten sukeltamisia tai sitä että pidetään kinttaat kädessä kun vastustaja pudottaa omansa.

Hoh. Onhan se nyt perkele jos pelaaja ei saa enää itse päättää lähteekö tappeluun vai ei, tällä logiikalla Ruudun olisi taklauksen sijaan kannattanut heittää hanskat jäähän ja mennä moukaroimaan Iljaa naamaan jolloin molemmet olisi pitänyt komentaa istunnolle, sama se vaikka Ilja olisi ensimmäisestä iskusta menettänyt tajuntansa. Silloinhan veli venäläinen olisi vielä ollut kaiken lisäksi ämmä kun ei olisi kyennyt hanskojaan tiputtaa..

Se että McCarthy tuli tähtipelaajansa puolustamaan oli ihan okei, mutta jos Jarkko tai kuka tahansa muukaan ei halua tapella tai joutuu tuolla lailla yllätetyksi, ja joutuu tuollaisen raivokohtauksen ottavaksi osapuoleksi, ei siitä ole mielestäni kovin kohtuullista rangaista iskujen vastaanottajaa 5 minuutin jäähyllä. 5 minuutin tappelujäähy Ruudulle tuosta tilanteesta oli täysin järjenvastainen tuomio.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
No, niin nyt on videot katsottu ja täytyy taas kerran ihmetellä minkälaisia vihan tunteita herra Ruutu joillekin aiheuttaa.. On jo muutama ketju äänestyksineen kerennyt ilmaantua ja varsinkin nimimerkki anatomian ketjun avaus on kyllä yksi naurettavimmista pitkään aikaan!!!

Itse en tuossa Ruutun taklauksessa mitään pahaa nähnyt, törkeämpi oli esimerkiksi Kovalchukin oma tyylinäyte Rangers - Thrashers pelissä aiemmin tällä kaudella. Tästä jos pelikieltoa paukkuu, niin naurettavaksi alkaa homma jo mennä..

Sitten tuosta tilannetta seuranneesta tappelusta, eihän tuossa hirveästi aikaa ollut reagoida, itselleni se on se ja sama ottiko Ruutu niitä iskuja vastaan hanskat kädessä vai ilman.. Se olisi ollut eriasia jos McCarthy olisi selkeästi haastanut Ruutun ja Jarkko olisi luikkinut karkuun vaikka olisi ollut aikaa myös itse hanskat tiputtaa, mutta eihän tuossa nyt tapahtunut muuta kuin että McCarthy hyökkäsi Rudin kimppuun -> Ruutu otti iskut vastaan -> molemmille vitoset..

----

Grier vs. Nolan oli aika lyhyt matsi tosiaan, missä Nolan antoi kaikki iskut ja Grier keskittyi vaan vastaanottamiseen.. Nolanilta ihan mukava paluu All-Stars tauolta, hattutemppu ja tappelusta vielä voitto tilillle!!
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Joo kyllä toi Ruudun taklaus täällä ainakin näytti ihan vahingolta! Joskus näitä sattuu.

Mutta se mikä on pitänyt sanoa jo pitkän aikaa (mikä pätee myös tässä Ruudun tapauksessa) on se, että kannattaa katsoa näytä klippejä (tappeluita, taklauksia jne..) ilman ääntä! Koska se on yleensä niin että nuo selostajat tuppaa olemaan aika puolueellisia. Eli jos esim tappelussa "oma kaveri" saa muutaman lyönnin vaikka vastustajan olkasuojuksiin, niin ne saattaa hyvinkin olla "a huge haymakers to the side of the head" tahi jotain vastaavaa. Ja sellainen ylenpalttinen selostajan hehkutus, ja omille päin vetäminen saattaa tarttua myös katsojaan.

Ja tällaisissa taklaus tilanteissa selostaja saattaa hyvinkin nähdä, että kyseessä oli jotain todella törkeää ja tarkoituksellista, vaikka näin ei oikeasti ole, jos katsoo täysin puolueettomasta näkökulmasta.

Joten kannattaa kokeilla katsoa ilman ääntä joku tappelu, ehkä huomaat eron!
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Katselin videon 6-7 kertaa. Mielestäni vahinko, koska Ruutu vain puhtaasti ajoi ohi, eikä ainakin tuosta pienestä kuvasta näyttänyt, että olisi venyttänyt jalkaansa osuakseen.
Pelirangaistus kuitenkin ok, koska jokainen on vastuussa taklauksestaan. Pelikielto olisi oikeusmurha

Täysin samaa mieltä, typerästi Jarkon jalat tilanteessa ovat, mutta typerästi myös Ilja pakenee taklausta liian myöhään.

Mitä tapeluun tulee kun moni ihmettelee Jarkon tappelemattomuutta, niin kokeilkaas itse tossa tilanteessa tapella kun toinen tulee päälle kuin sekopää ja alkaa vaan takomaan, heittihän Jarkko jo hanskatkin pois.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Kun tuota nyt on tullut pyöriteltyä ruudun klippiä niin kyllähän tuossa polvet kolahtaa mutta en usko tuohon tahalliseen vahingoittamiseen.
Ruutu on kova kaveri pelaamaan, mutta kyllähän tuossa hanskat ois kerenny tiputtaa ja vastaan laittamaan kun kokeneena pelaajana varmasti ruutu itsekin tiesi että vitonen tulee vaik ei mitään tekisi tuossa tilanteessa.
Se mitä tulee Beruben sanomaan et kannattaa katsoa videot ilman ääntä on aivan totta.
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Itse en tuossa Ruutun taklauksessa mitään pahaa nähnyt, törkeämpi oli esimerkiksi Kovalchukin oma tyylinäyte Rangers - Thrashers pelissä aiemmin tällä kaudella. Tästä jos pelikieltoa paukkuu, niin naurettavaksi alkaa homma jo mennä..
Jos tuosta "taklauksesta", pikemminkin tilanteen loppuun viemisestä, tulee jotain sanktioita niin lupaan, etten koskaan enää seuraa NHL:ää. Hävettää oikeen itseäkin ottaa kantaa jo toistamiseen tällä palstalla tollaisesta tilanteesta, jossa tapahtui vahinko kummallakin pelaajalla ja leija tähtihyökkääjä sattui loukkantumaan.

Näissä yön tappeluissakaan ei ollu mitään mieltä. Ruudun päälle käytiin kuin yleinen syyttäjä, eikä tuossa ollut enää mitään mahdollisuutta Ruudunkaan saada tappelua aikaan. Taasen tuossa toisessa tappelussa Nolan löi lapsen kädellä eikä tuossa ollut mitään katsottavaa. Olisi vaan Nolani vetänyt normi hat-trickin päälle vielä Gordie Howe hat-trickin, niin tuo tappelu olisi muistettu :). Tilastonikkarit saakin kertoa, onko muuten sellaisia kuinka usein nähty.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
No niin, nyt on sitten taas yön aikana muutama peli pelattu ja tälläkin rintamalla on nähty yksi todella kuuma kamppailu Canuksin ja Lightningin välillä. Vielä ei tähän videoita löydy, mutta eiköhän ne joku tänne postaa. Viimeistään sitten minä itse, kunhan töistä pääsen..

----

Vancouver Canucks - Tampa Bay Lightning
:

  • Andrew Burrows vs. Vincent Lecavalier.
  • Nathan McIver vs. Andre Roy.
  • Jeff Cowan vs. Nick Tarnasky.
  • Mattias Ohlund vs. Shane O`Brien.

----

Columbus Blue Jackets - Nashville Predators
:


  • [*]Jarred Boll vs. Darcy Hordichuk.
 
Viimeksi muokattu:

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Tässä yön tappelut:

Tampa Bay Lightning vs Vancouver Canucks:

Vincent Lecavalier vs Alex Burrows
- Eipä ollut Alex Burrowsin ilta Tampassa. Ensin köniin Lecavalierilta ja illan päätteeksi vielä Chris Gratton antoi nyrkkiä tämän Vancouver agitaattorin naamaan. Lecavalier on todella hyvä tappelija jos vaan sille päälle sattuu. Burrows oli aika helisemässä ja lopussa yritti Mick Vukota liikettä ja jotenkuten siinä myös onnistui.

Andre Roy TKO's Nathan McIver
- McIver on taktisesti hyvä tappelija mutta on se huomattu ettei mies pysy näiden kaikkien kovimpien kavereiden kyydissä. Miehen leuka ei ole niin kovaa tekoa mitä pitäisi olla kun lähtään liigan kovimpien kyytiin. Andre Roy on petrannut tällä osastolla paljon viimeisen parin kauden aikana ja noussut ihan top-10 listan tuntumaan. McIver tappeli alussa fiksusti mutta Roy antoi melko mojovan pommin lopuksi ja tappelu oli siinä. Jos tuota viimeistä iskua ei olis nähty niin voiton olisi voinut ottaa jopa Nucks mies.

Nick Tarnasky vs Jeff Cowan
- Aika tyypillinen Jeff Cowan tappelu. Asennetta, tunnetta ja latausta on mutta se menee niin yli kun pitää yrittää lyödä 10 kertaa sekunnissa. Ja tasapaino on mitä on. Tämä vuoden Cowan on ollut vain varjo viime vuoden Cowanista. Tasuri.

Shane O'Brien vs Mattias Öhlund
- Gratton antoi Burrowsille vähän nyrkkiä vaihtoaition edessä. Burrows ilmeisesti taklasi rajusti jotain Tampa pelaajaa josta Gratton sitten hermostui. Chris Gratton on kyllä sellainen pelaaja jonka jokainen joukkue haluiaisi. Puolustaa aina omia. Viimeiseen asti. Ei koskaan katso tilanteita läpi sormien. Miehestä ei tullut sitä pelättyä Power Forwardia mutta erinomainen joukkuepelaaja tuli johon omat voivat luottaa "hädänhetkellä". O'Brien vs Öhlund tappelu oli sitten mitä oli. Ihme kun saivat 5min jäähyt.

Nashville Predators vs Columbus Blue Jackets:

Darcy Hordichuk vs Jared Boll
- Boll niittaa Nashville pelaajan laitaan ja Hordi tulee paikalle. Erittäin mukavan näköinen tappelu jossa voiton voisin antaa Hordichukille. Viihdyttävä tappelija ja harmi että mies on kärsinyt loukkaantumisista tällä kaudella. Koskaa ei tule huonoa Darcy Hordichuk tappelua! Mutta Boll ansaitsee myös kiitosta. Kaveri pelaa illasta toiseen hurjalla asenteella. Haluaa näyttää koko ajan että kuuluu NHL:ään ja tekee kaikkensa että pysyy siellä. Mutta eikai Columbus oikeasti luule että miehestä on numero ykköseksi joukkueen poliisina? Boll ei varsinaisesti ole tappelija vaikka onkin tämän kauden ykkönen tilastossa jne jne. Hän on hyvä pelaaja ja enemmän voimahyökkääjä siksi ihmettelinkin Jody Shelleyn siirtoa pois joukkueesta. No Hitchcock. Siinä vastaus :-)
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Öhlundin onni ettei tuosta sen enempää tullut, OB sai kätensä vapaaksi Öhlundin killer-hugista mutta sitten tuli linjurit väliin, vain visiirin kerkesi poistaa Öhlundilta.
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Gratton ja Burrows selvisivät minor-penaltyillä, mutta O'Brien ja Ohlund saivat vitoset. Ihme ettei Gratton saanut enempää, kuitenkin tilanne josta aika usein on tullut 2+5+10. Toisaalta hyvä ettei Gratton saanut tuota jäähyä, peliä oli kuitenkin alle minuutti jäljellä.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Burrows sai ainakin sitä mitä tilasi. Inhoan myös kaverin vakioliikettä kun on turpaan tulossa eli siis vastustajan jalkaan kiinni ja mies selälleen. Niin tai sitten kilpparit on se toinen vaihtoehto. Oli siis mukava katsoa kun Alexia vähän löytytettiin. Nucksien ongelma paljastui jälleen eli se todellinen tappelija puuttuu edelleen. Öhlundkin halaili jälleen oikein urakalla ja sitten mussutetiin.

Bollkin otti jälleen yhden lisää vaikka Hordy homman hoitikin. Shelleyn kauppaaminen kyllä kummastuttaa vaikka Bollissa kyllä hivenen pidemmällä tähtäimellä potentiaalia onkin. Hitch se ei vaan lämpene kunnon poliiseille.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pari lyhyttä kommenttia näihin Parker27:n laittamiin linkkeihin:

Vincent Lecavalier vs Alex Burrows
- Eipä ollut Alex Burrowsin ilta Tampassa. Ensin köniin Lecavalierilta ja illan päätteeksi vielä Chris Gratton antoi nyrkkiä tämän Vancouver agitaattorin naamaan. Lecavalier on todella hyvä tappelija jos vaan sille päälle sattuu. Burrows oli aika helisemässä
Burrows oli helisemässä tappelussa, sillä mies ei ole edes keskinkertainen nyrkeillä ja Lecavalier osaa tosiaan suhteellisen isona kaverina tämänkin homman ihan hyvin. Iltakin oli ikävä, kun pelissä tuli taas tappio. Mutta muuten tuo menee kyllä Burrowsin kannalta hyväksi, sillä hän sai tökkimisellä pistepörssin kolmosen jäähylle viideksi minuutiksi. Eipä siitä voi hirveästi miestä moittia.

Parker27 kirjoitti:
Andre Roy TKO's Nathan McIver
- McIver on taktisesti hyvä tappelija mutta on se huomattu ettei mies pysy näiden kaikkien kovimpien kavereiden kyydissä. Miehen leuka ei ole niin kovaa tekoa mitä pitäisi olla kun lähtään liigan kovimpien kyytiin.
McIver on nuori puolustava peruspakki, joka osaa tapella ihan kohtalaisella menestyksellä keskisarjalaisia vastaan. Ei hänestä kukaan odota nyrkkiosaston johtajaa tai raskassarjalaista, vaan puolustavaa peruspakkia, joka pelaisi oman maalin edustan kovaa ja toisi vähän asennetta porukkaan. Hyvä kuitenkin, että hän lähtee näitä kovempiakin kavereita vastaan ja jopa jotenkin menestyy näissä taktisella osaamisella (vaikka tuon matsin odotetusti hävisi). Kun kokemusta ja voimaa tulee lisää, niin McIverista voi vielä kehittyä ihan hyvän tason fyysinen puhdas puolustava puolustaja.


Parker27 kirjoitti:
Nick Tarnasky vs Jeff Cowan
- Aika tyypillinen Jeff Cowan tappelu. Asennetta, tunnetta ja latausta on mutta se menee niin yli kun pitää yrittää lyödä 10 kertaa sekunnissa. Ja tasapaino on mitä on. Tämä vuoden Cowan on ollut vain varjo viime vuoden Cowanista. Tasuri.
Eipä tuota voi oikein edes sanoa tappeluksi, kun Cowan tosiaan sählää tuon taas heti alkuun. Mies on kärsinyt tällä kaudella paljon loukkaantumisista ja tämä näkyy kaikessa tekemisessä, mutta tappelijana en ole häntä koskaan arvostanut korkealle. Lähes jokaisessa tappelussa Cowan on joko lentämässä heti alkuun katolleen tai sitten hän pitää vastustajan kanssa kansantanssitunnin.

Ei häntä yrityksen puutteesta voi syyttää, eikä myöskään siitä, että hän välttelisi tappeluja, mutta hän joko häviää nämä tai sitten pelaa ne tasan. Cowan on mielestäni kaukana viihdyttävästä tappelijasta, mutta miehen roolina ei ole toimia pelkkänä tappelijana: parhaimmillaan Cowan tuo joukkueeseen paljon energiaa kovalla taistelulla, taklaa hyvin, pystyy tekemään jonkin verran tehoja ja pelaa hyvin alivoimaa. Tätä ei vain ole tällä kaudella näkynyt, kun miehen kausi on ollut niin rikkonainen.

Eager kirjoitti:
Burrows sai ainakin sitä mitä tilasi. Inhoan myös kaverin vakioliikettä kun on turpaan tulossa eli siis vastustajan jalkaan kiinni ja mies selälleen. Niin tai sitten kilpparit on se toinen vaihtoehto. Oli siis mukava katsoa kun Alexia vähän löytytettiin. Nucksien ongelma paljastui jälleen eli se todellinen tappelija puuttuu edelleen. Öhlundkin halaili jälleen oikein urakalla ja sitten mussutetiin.
Burrows on pelkkä ärsyttäjä (ja erittäin hyvä alivoimapelaaja / erittäin kova tekemään töitä), mutta mikä ihmeen ongelma? Jonkinnäköinen ongelma sinulle vai ongelma joukkueelle? Joukkuekovuudessa Vancouver on kyllä tällä kaudella oikein hyvä: Bieksa, Mitchell, Miller, Pyatt, Cowan, Kesler, Cooke, Isbister, Ritchie, Brown, Rypien, McIver... Mikäli kaikki olisivat terveenä, tuolla kokoonpanolla olisi aivan varmasti riittävästi joukkuekovuutta. Ei sillä tappeluketjussa pärjättäisi kun puuttuu todellinen raskassarjalainen, mutta pärjättäisiin kyllä tuon fyysisyyden kanssa oikein hyvin oikeassa pelissä.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
...mutta mikä ihmeen ongelma? Jonkinnäköinen ongelma sinulle vai ongelma joukkueelle?

Ehkäpä se on sitten ongelma vain minulle, sillä mielestäni nyky liigassakin tulisi joka joukkueessa olla kokoonpanossa myös se todellinen raskassarjalainenkin. Mitä siis Nuckseissa ei ole. Joukkuekovuutta (joka siis on se huomattavasti tärkeämpi asia) löytyy kyllä, ei siinä mitään.

Mielestäni kuitenkin menestyvässä joukkessa tulisi olla tämäkin vaihtoehto käytettävissä. Toki onhan Detroit hyvä esimerkki että ilman sitäkin pärjää, ainakin runkosarjassa, mutta silti. Viime kauden Anaheimin menestys olikin mielestäni todella hienoa. Kovuus teki paluun. (näin kärjistäen sanottuna) Parrosin johdolla tappelijoita oli vino pino, joka oli yksi merkittävä osa menestyksen tiellä. Kova tappelija olisikin tärkeää juuri fyysisesti pelaavalle joukkueella (jota mielestäni Vancouver on, voit toki korjata jos olen väärässä) Loisi juuri sitä lisä uskoa ja mentaliteettia suorittaa omaa pelitapaa.

Tambakin korjasi voiton kotiin (siis viime pelissä) mielestäni paljolti juuri tappeluvoittojen ansiosta. Siinä tuli sitä ikuisesti hoettua momenttumia.

Kova tappelija omassa joukkuessa antaa juuri sitä rauhaa ja luottoa, jota mielestäni yhä tarvitaan NHL:ssä. Rotatkin saisivat tehdä työtänsä hivenen turvallisemmin.

Olen toki melko sokea tappeluiden kannattaja (joka varmasti näkyy) ja ymmärrän että keinoja on monia, mutta silti...
 

Howitzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Lauantaina on kyllä luvassa todella mielenkiintoinen ottelu kun Philadelphia ja Anaheim kohtaavat. Veikkaan että siinä nähdään enemmänkin kuin vain yksi tappelu. Cote vs Parros on aika varma ainakin.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Hyviä huomiota niin Eagerilta kuin Nuckilta. Ja eipä niihin paljon ole lisättävää. Asiantuntevaa porukkaa ;-)

Vancouver on vähän vaikea joukkue arvioida.

Toisaalta on kova ikävä vanhoja Vancouver aikoja kun Odjickit, Stojanovit, Momessot, Brashearit, Antoskit, Baronit, McAllisterit, Murzynit, Walkerit pelasivat. Silloin oli tulivoimaa eikä tarvinut pelätä ettei tappeluita voiteta. Mutta taas toisaalta tämän hetken Vancouver on täynnä kovaan/taklaus peliin pystyviä pelaajia. Vaikka se kaipaamani Heavyweight puuttuukin. Ja varmasti kovuuden puute ei tule olemaan ongelma loppukaudella/pleijareissa. Jos mittariksi ei oteta voitettuja tappeluita :-)

Mutta Toisaalta Vancouver voi muuttua hetkessä aika nyhverö joukkueeksikin. McIver takaisin farmiin yhdessä Brownin kanssa. Cowan taas telakalle. Bieksa ja kumppanit lasaretissa. Niin yps kohta on vain kaksi rottaa kokoonpanossa ja silloin alkaa tulla ongelmia. Mutta en usko että Vancouver haluaa pehmentää joukkuetta koska se tietää että jos mestariksi mielii niin on pystyttävä kaatamaan Anaheimin, San Josen & Calgaryn tasoisia perusfyysisiä joukkueita.

Tottakai vaihtaisin ilomielin jonkun kovan kaverin Vancouveriin mutta näillä mennään. Boogaard saa leijua aika vapaasti Minnesota vs Vancouver peleissä..

Ennemmin ottaisin Canucksin omaksi seurakseni kuin sellaisen missä olisi yksi kova kaveri mutta ei ketään antamassa tukea taustalta.

EDIT: Niin ja tänä yönä Andrew Peters vs Eric Boulton. Kierroksen varmin tanssipari.
 
Viimeksi muokattu:

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Kommentoidaan vähän.

Viime kauden Anaheimin menestys olikin mielestäni todella hienoa. Kovuus teki paluun. (näin kärjistäen sanottuna) Parrosin johdolla tappelijoita oli vino pino, joka oli yksi merkittävä osa menestyksen tiellä. Kova tappelija olisikin tärkeää juuri fyysisesti pelaavalle joukkueella (jota mielestäni Vancouver on, voit toki korjata jos olen väärässä) Loisi juuri sitä lisä uskoa ja mentaliteettia suorittaa omaa pelitapaa.

Toki Ducksilla oli fyysinen joukkue, ja on vieläkin, mutta playoffeissa tappelut häviävät ja taklaukset ottavat selvästi suuremman roolin. Näin kävi Ducksillakin; Parros oli jäällä vain kun pelaajat toisaalla tippuivat loukkaantumisten saattelemana pois kokoonpanosta. Ja itse uskon että meillä on hyvä joukkue playoffeita varten, kun tarkastellaan bottom6-hyökkääjiä. Top6-hyökkääjien puute tosin saattaa estää pääsyn koko kilpaan...

Tambakin korjasi voiton kotiin (siis viime pelissä) mielestäni paljolti juuri tappeluvoittojen ansiosta. Siinä tuli sitä ikuisesti hoettua momenttumia.

Toki tämä on se ainoa syy. Esimerkiksi Salon, Bieksa, Mitchellin ja Krajicekin - neljä palasta siniviivan ensimmäisen kuuden joukosta - poissaoloilla ei ollut mitään merkitystä ;)

Kova tappelija omassa joukkuessa antaa juuri sitä rauhaa ja luottoa, jota mielestäni yhä tarvitaan NHL:ssä. Rotatkin saisivat tehdä työtänsä hivenen turvallisemmin.

Tuokin kyllä pitää paikkansa. Mutta toisaalta, en haluaisi pitää kokoonpanossa yhtä pelitaidoiltaan surkeaa hanskaajaa, joka minimoi yhden kentän peliajan lähes täysin. Mikäli NHL'ssä saisi pukea kahden maalivahdin lisäksi 19 kenttäpelaajaa (nykyisen 18 sijaan), käyttäisin tuon ns. extrahyökkääjän paikan lähes joka ottelussa mahdolliseen tappelijaan. Mutta kun näin ei ole.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Mutta toisaalta, en haluaisi pitää kokoonpanossa yhtä pelitaidoiltaan surkeaa hanskaajaa, joka minimoi yhden kentän peliajan lähes täysin. Mikäli NHL'ssä saisi pukea kahden maalivahdin lisäksi 19 kenttäpelaajaa (nykyisen 18 sijaan), käyttäisin tuon ns. extrahyökkääjän paikan lähes joka ottelussa mahdolliseen tappelijaan. Mutta kun näin ei ole.

Juuri näin. Tässäpä tämä nykypropleema aikalailla on. Peli on kehittynyt niin että tappelijoidenkin tulisi kyetä myös pelaamaan. Monen kohdalla tämä on suuri ongelma. Itse ainakin kannattaisin ehdottomasti 19 puettavaa miestä (kenttäpalaajat), mutta näillä mennään. Silti pitäisin sitä tappelijaa siellä mukana. Mutta...you know...

Se on totta että playoffseissa yksittäisten tappelijoiden rooli pienenee ja joukkuekovuus nousee esille, joten sinällään ei Nuckseilla ongelmaa ole. Mutta mielestäni olisi silti hyvä olla se kova hanskaaja siellä perstaskussa jos tarve niin vaatisi.

Viime kauden Duckseista on kuitenkin hyvä muistaa, että ilman Parrosiakin kokoonpanossa oli Moenin, Mayn (vaikka ei silloin voinutkaan kunnolla tapella), Thorntonin ja DiPentan kaltaisia miehiä (lisäksi oikeastaan koko muukin joukkue pystyi hanskaamaan), joten ei Viikseä tarvinnut roikuttaa väkisin mukana (paitsi Wild sarjassa!). Nuckseilla tätä arsenaalia ei ihan ole vaikka ihan kelpo keski/kevyt sarjalaisia joukkueessa onkin.

Vancouverin loukkaantumis tilanteesta en ole aivan perillä, joten siksi olin ehkä hivenen liian yliampuva, mutta silti on aivan varma (en anna periksi ;) ) että tappeluvoitoilla oli oma ja mielestäni suurikin osa Tamban voitossa. Sanokaa mitä sanotte. Toki loukkaantumissuma oli myös merkittävä osatekijä.

Ei raskassarjalaisen puuttuminen ole asia mihin Nucksit kaatuvat, mutta silti mielestäni Nonisin kannattaisi edes harkita tällaisen miehen hankkimista. Nämä ovat mielipideeroja, joista on mielestäni turha sen kummemmin kinata, mutta näin itse asian näen.

Parkerkin toi ihan hyvän pointi esiin sillä ei se yksi mies mitään aivan ihmeitä saa aikaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley ja Eager laittoivatkin jo hyviä ajatuksia tänne, mutta jatketaan tästä huolimatta vielä lyhyesti "kinaamista" tappeluista:

Ehkäpä se on sitten ongelma vain minulle, sillä mielestäni nyky liigassakin tulisi joka joukkueessa olla kokoonpanossa myös se todellinen raskassarjalainenkin. Mitä siis Nuckseissa ei ole. Joukkuekovuutta (joka siis on se huomattavasti tärkeämpi asia) löytyy kyllä, ei siinä mitään.
Olemme siis aivan samaa mieltä siitä, että joukkuekovuus on huomattavasti tärkeämpää kuin yhden kunnon tappelijan mukanaolo - hyvä näin. Tästä ei sen enempää. Sinä olet sitä mieltä, että joukkueessa pitää olla mukana yksi kunnon tappelija. Minä olen sitä mieltä, että välttämättä ei tarvitse, mikäli joukkuekovuutta riittää tarpeeksi. Viihdearvon kannalta minä kannatan tappelijaa, mutta pelilliseltä kannalta katsottuna en pidä sitä niin tärkeänä.

Vancouver ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä ainuttakaan peliä fyysisen pelin puutteeseen. Hienoa toki olisi, jos mukana olisi yksi raskassarjalainen avaamassa vaihtoaition luukkua, antamassa lausuntoja medialle ja ottamassa silloin tällöin yhden kunnon tappelun. Toisaalta tämä veisi paikan joltakin sellaiselta pelaajalta, jonka kokonaispanos (liike, puolustuspeli, kiekollinen peli, alivoimapeli jne.) olisi tätä yhtä spesiaaliavua tärkeämpi.

Olen samaa mieltä siitä Chip Whitleyn kanssa, että kunnon tappelija minimoisi yhden ketjun peluuttamista ehjänä kokonaisuutena. Tällä hetkellä tällä ei olisi tosin edes väliä, kun joukkue häviää kuitenkin, mutta mikäli peli kulkisi...

Eager kirjoitti:
Viime kauden Anaheimin menestys olikin mielestäni todella hienoa. Kovuus teki paluun. (näin kärjistäen sanottuna) Parrosin johdolla tappelijoita oli vino pino, joka oli yksi merkittävä osa menestyksen tiellä. Kova tappelija olisikin tärkeää juuri fyysisesti pelaavalle joukkueella (jota mielestäni Vancouver on, voit toki korjata jos olen väärässä) Loisi juuri sitä lisä uskoa ja mentaliteettia suorittaa omaa pelitapaa.
Vancouver on fyysisesti pelaava joukkue, sillä kuten itsekin totesit, joukkuekovuutta löytyy.

Anaheimin mestaruus oli tavallaan hieno juttu, sillä mukana oli myös fyysisiä pelaajia. Tärkeimmät tekijät mestaruuden tiellä olivat mielestäni kuitenkin (vertauskuvallisesti...) kaksi Norris-pakkia, yksi Conn Smythe -maalivahti, yksi moraalinen Selke-voittaja (minulle näin) ja hänen ympärilleen rakennettu puolustava ketju sekä muutamat hyökkäyspään onnistujat (Selänne, McDonald, Getzlaf ja Perry).

Tappelijat toivat oman lisämausteensa soppaan ja tavallaan näiden miesten kanssa muut uskalsivat pelata vahvuuksillaan. Mutta yhtä lailla omilla vahvuuksillaan uskaltavat pelata hyvän joukkuekovuuden omaavien joukkueiden pelaajat. Useimmissa tapauksissa playoffeissa monet tappelijat vielä putoavat kelkasta ja samaan aikaan monet kovat taklaajat ja hyvät puolustavat hyökkääjät (joita Vancouverissa on todella paljon - monien mielestä jopa liikaa) nousevat vielä paremmin esiin.

Näin kävi viime kaudellakin Anaheimin kanssa, kun Parrosin rooli putosi lähes minimiin ja samaan aikaan Påhlssonin loistava ketju pimensi vastustajan tähden toisensa perään. Påhlssonin peliajat nousivat runkosarjasta yli kahdella minuutilla ottelua kohden ja Parros puolestaan kurvaili mielestäni lähes hyödyttömänä ne noin viisi vaihtoa niissä viidessä pelissä, missä pääsi edes pelaamaan. Myös muilla Ducksin "puhtaimmilla" fyysisillä pelaajilla playoffien peliajat laskivat runkosarjaan nähden merkittävästi.

Minä en näe siis kauden tärkeimmillä hetkillä tappelijan mukanaoloa välttämättömäksi asiaksi ja nämä hetket ovat niitä, joita varten kokoaisin oman joukkueeni. Yksi hyvä tappelija toisi tietenkin oman mausteensa mukanaan (joissakin tapauksissa tällä voi olla myös merkittävä asema - useimmiten kuitenkaan ei), mutta paljon ennemmin minä haluan nykykiekossa joukkueen, jossa riittää hyviä taklaajia ja hyviä puolustavia hyökkääjiä vaikka vähän enemmän kuin olisi edes tarpeen.

Eager kirjoitti:
Tambakin korjasi voiton kotiin (siis viime pelissä) mielestäni paljolti juuri tappeluvoittojen ansiosta. Siinä tuli sitä ikuisesti hoettua momenttumia.
Kerro minulle NHL:stä yksi joukkue, joka ei olisi vaikeuksissa menetettyään loukkaantumisten vuoksi kolme top4 pakkia, yhden vitos/kutospakin ja kakkossentterin. Kerro NHL:stä yksi joukkue, joka ei olisi vaikeuksissa, kun joukkueen tähtimaalivahti pelaisi noiden edellä mainittujen loukkaantumisten lisäksi vain keskinkertaisen pelin? Ei tällaista joukkuetta ole olemassakaan.

Eager kirjoitti:
Kova tappelija omassa joukkuessa antaa juuri sitä rauhaa ja luottoa, jota mielestäni yhä tarvitaan NHL:ssä. Rotatkin saisivat tehdä työtänsä hivenen turvallisemmin.
Tästä olen osittain samaa mieltä - yksi tappelija olisi hyvä lisä. Toisaalta voisin kyllä lyödä vaikka vetoa kanssasi siitä, että esimerkiksi Matt Cooken tai Alexandre Burrowsin peliotteet eivät liikahda mihinkään tulevaisuudessa, vaikka joku Gratton löisi kuinka "järkeä päähän" näille miehille.

Eager kirjoitti:
Olen toki melko sokea tappeluiden kannattaja (joka varmasti näkyy) ja ymmärrän että keinoja on monia, mutta silti...
Ei siinä mitään. Minäkin kannatan periaatteessa tappeluja, sillä entisaikojen kiekko oli tavallaan parempaa (mielestäni enemmän tunnetta). Tappelut eivät kuitenkaan mene koskaan pelillisen menestyksen edelle. Toisin sanoen, otan nykykiekossa paljon ennemmin omille vaikka vähän tasapaksun pelaajan (esimerkkinä vaikka Byron Ritchie), josta on joukkueelle useammassa hommassa hyötyä, kuin yhden kunnon tappelijan.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Täytyy jälleen sanoa, niin kuin joku aiemminkin on täällä sanonut, että kyllä mielestäni JA:n NHL osiossa ja ennenkaikkea täällä tappeluosioissa on kirjoitusten taso erittäin hyvää luokkaa, jos esim vertaa SM-liiga osioon missä tunne tulee objektiivisuuden tielle niin monesti.

Noniin asiaan....Eli viime yönä kaksi tappelua:

Anaheim at St. Louis 1/2/08
George Parros vs D.J. King


Lyhyt tyhjä nyhjäys, missä kumpikaan ei saanut oikein mitään aikaan. Tasuri
http://www.youtube.com/watch?v=R4kQPhD4FxY

Vancouver at Florida 1/2/08
Ryan Kesler vs Olli Jokinen


Tästä tappelusta ei ole sitten niin mitään tietoa, eikä videota saatavilla toistaiseksi!
 
Viimeksi muokattu:

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Viime yönä ei nähty sitä Peters vs. Boulton matsia, miehet tosin nappasivat molemmat 2 minuuttiset epäurheilijamaisesta käytöksestä ensimmäisessä erässä. Eli pientä mähinää ollut, mutta ei kuitenkaan 5 minuuttisten "arvoista" välienselvittelyä..

EDIT. Berube ehti ensin nuo videot pistämään.
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kelser tappeli visiirin kanssa vaikka siinä oli todella paljon aikaa ottaa se pois. Ei hyvä.
 

M10

Jäsen
Käsittämätöntä Kesleriltä, että ei ottanut visiiriä pois, vaikka oli squre-off ja kaikki.

OJ on osoittanut viime aikoina poikkeuksellista halua tappeluihin. Tässäkin homma oli sovittu jo ennen aloitusta. Myös Hartnellia vastaan OJ oli selvästi aktiivinen haastamisessa.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Käsittämätöntä Kesleriltä, että ei ottanut visiiriä pois, vaikka oli squre-off ja kaikki.

Jep, vituttaa aivan suunnattomasti kun visiirin kanssa tappelemisesta ei saa lisäjäähyä (vaikka kakkonen epäurheilijamaisesta käytöksestä). Tällä tavalla tuota perseilyä saisi hiukan hillittyä.

Ei sen puoleen, tuolla tappelulla ei ollut mitään mahdollisuuksiakaan onnistua. Kesler tappelee harvoin, mutta silloin kuin tappelee, ainoa hyvä puoli on siinä että samalla lähtee vastustajan tähtipelaaja myös jäähylle. Muutenhan tuo on yleensä aika kauheaa katsottavaa, sama kuin esimerkiksi Burrowsin tai Cowanin tappelut. Tämä kolmikko kun vaan ei pysy luistimillaan. Tuo häiritsee allekirjoittanutta ihan pelatessakin, mutta tappeluissa se vain kasvaa uusiin sfääreihin.

Niin, ja OJ on päällikkö.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös