Tappelut kaudella 2006-2007

  • 211 485
  • 1 020

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Grainger kirjoitti:
Enkä ymmärrä sitäkään, että tämä oli hyväksyttyä, kun Phaneuf on fyysinen kaveri, mutta ei-hyväksyttyä, jos Phaneufin paikalla olisi ollut Saku Koivu. Ei Phaneuf voi varautua päällekarkauksiin yhtään sen paremmin kuin Koivukaan.

En sanoisi että kyseessä oli päällekarkaus vaan ihan tavallinen välikohtaus joita tapahtuu NHL:ssä useita vuodessa. Ei esim samanlainen vahingon tuottamis yritys niinkuin Moore-Bertuzzi. NHL:ssä kukaan haluaa tuskin tappelussa aiheuttaa toiselle pysyvää vammaa / lopettaa toisen uraa, vaan kyse on enemmän psykologisista seikoista

Ja tuohon hyväksytty ei hyväksytty asiaan voisi sanoa että Jos Phaneufin paikalla olisi ollut Saku niin siinätapauksessa Grattonin ei olisi missään nimessä kuulunut lähteä perään, sillä heillä on hieman fyysistä eroa sekä he ovat pelaajina aivan eri luokassa. Saku ykköskentän taitopelaaja ja alle 180 cm pitkä. Gratton nelosketjun enforceri. Mitähän siitäkin olisi tullut ja tämä juttu on juuri näitä NHL:n kirjoittamattomia sääntöjä. Tappelijat eivät saa hanskata taitopelaajien kanssa.

EDIT: Phaneuf on iso ja voimakas kaveri, joten eiköhän hän voi siis pitää omat puolensa, kun tuo Grattonkaan ei kuulu liigan isoimpiin & kovimpiin tappelijoihin, vaikka luonnetta löytyykin sitäkin enemmän...
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kyllähän tuo Grattonin toiminta Phaneufin taklauksien (taklaus & taklauksen vastaanotto) jälkeen oli aivan ennakoitavissa ja eräällä tapaa luonnollista toimintaa NHL-jäillä, toisaalta tässä kohdin ei sitten pidä arvostella McCartynkaan toimintaa koska, yhtälailla, sekin kuuluu siihen rooliin mitä hän kaukalossa edustaa ja hänen oli tilanteessa toimittava juuri siten kuten toimi tai muussa tapauksessa olisi voitu, aiheellisestikin, kysyä, että mitä hän kaukalossa tekee jos hän ei tilanteen sattuessa puolusta omiaan.

Tähän kaikkeen McCartyn ja Laraquen tappelu taasen oli normaalin jatkumon tuotos eli sekin oli eräällä tapaa ennakoitavissa vaikkakaan perusteet sille eiv ät olleet niin voimakkaat kuin tapauksessa Gratton vs McCarty.

McCartyn ja Laraquen tappelussa ensin mainitulla ei kyllä ollut jakoja missään vaiheessa, tappelussa ei ollut kuin yksi suosikki ja se oli Laraque. Propsit kuitenkin McCartylle siitä, että otti haasteen vastaan (toisaalta eipä muita vaihtoehtojakaan ollut jos halusi kasvonsa säilyttää). Laraque taasen osoitti urheilijamaisuutta lopettamalla tappelun heti kun McCarty oli jäässä.

vlad.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Erään nimeltämainitsemattoman entisen Suomalaisen NHL-pelaajan mukaan Laraque tappeli tuoreena joten häntä odottaa joukkueen sisäiset sakot jotka kuulemma CBA mahdollistaa tosin toistaiseksi hämärässä kohdassa jota eivät tiedä kuin lakimiehet.
 

TML

Jäsen
Tämä on ollut selvää jo pitkän aikaa (etenkin Dionille) että Dion tulee ottamaan tappelu haasteita vastaan puhtaitten ja kovien taklausten jälkeen. Viime kaudella Brad May onnistui melkein cheap shotissaan, ja Jeff Cowan suuttui lennettyään kuin leppäkeihäs Phaneufin taklauksen jälkeen.

Phaneuf satuttaa muita, ja muita vituttaa. Sitten lähetelläänkin perään porukkaa, eikä Dionilla ole mitään tarvetta ottaa heitä tappelemalla vastaan. Puhtaita taklauksia saa viljellä niin paljon kun haluaa, eikä niiden jälkeen tappelu haasteita tarvitse kuunnella. Vastatkoot samalla mitalla, eli taklaamalla Dionia.

Hieno mies tämä Dion! Kovin.
 

Kyle

Jäsen
Daespoo kirjoitti:
Erään nimeltämainitsemattoman entisen Suomalaisen NHL-pelaajan mukaan Laraque tappeli tuoreena joten häntä odottaa joukkueen sisäiset sakot jotka kuulemma CBA mahdollistaa tosin toistaiseksi hämärässä kohdassa jota eivät tiedä kuin lakimiehet.

Maalaisjärjellä tästä ei löydy minkäänlaista järjen hiventä, varsinkaan nyt kun Gretzky on vaatinut mieheltä enemmän toimia kentällä.

Laraque tuli tosiaan vaihtopenkiltä haastamaan McCartyä, mutta ei McCartylläkään ollut kuin korkeintaan 10 sekunttia vaihtoa takana.
Ehkä tässä on joku kukkahattutäti takana, joka ei käsitä että kyseinen tappelu oli pelin luonteeseen kuuluva, vaan piti puhtaana show:na. Taidan soittaa CSI:lle mahdollisesta pahoinpitelystä...
 

Kyle

Jäsen
Ivanans ja Boogaard ottivat eilen hyvän matsin. Ivanans aloitti vahvasti ja saikin enemmän osumia, tämän jälkeen tippu latvialaisen kypärä silmille ja tappelu meni pipariksi, kun Boogaard pääsi jakamaan hyvän määrän lyöntejä. Boogaardille tästä parista piste voitto.

Itselle Ivanans on tehnyt melkoisen vaikutuksen alkukauden aikana. Kuten Kingsin joukkueketjussa viittasin on mies pelillisesti yllättävän hyvä ja liikkuu raameihinsa nähden todella hyvin. Tappelu puolellakin ollut valovuoden George Parrosia vakuuttavampi; kaksi voittoa Fedorukista ja hyvä tappelu Boogaardia vastaan.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Boogaard vs. Ivanans

Ivanans pysyi tappelussa mukana ensimmäiset 10 sekuntia jonka jälkeen oli ottavana osapuolena ja eikä saannut montaa lyöntiä aikaiseksi. Repimisestä huolimatta Boogie käytti kerran Ivanansia polvillaan ja latasi muutaman hyvän osuman keskelle taulua. Isot propsit Ivanasille(kaveri kestää lyöntejä aika hyvin)!
Win Boogaard
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Laitetaanpa tähän listaa vähän tämän kauden osalta:

Fighting Majors (max.2FM):
1. Matthew Barnaby, Dallas Stars - 4 FM
2. Raitis Ivanans, Los Angeles Kings - 4 FM
3. Reed Low, Chicago Blackhawks - 4 FM
4. Brad Norton, Detroit Red Wings - 4 FM
5. Nick Boynton, Phoenix Coyotes - 3 FM
6. Todd Fedoruk, Anaheim Ducks - 3 FM
7. Darren McCarty, Calgary Flames - 3 FM
8. Brian McGrattan, Ottawa Senators - 3 FM
9. Shane O'Brien, Anaheim Ducks - 3 FM
10. Jordin Tootoo, Nashville Predators - 3 FM
11. Craig Adams, Carolina Hurricanes - 2 FM
12. Wade Belak, Toronto Maple Leafs - 2 FM
13. Derek Boogaard, Minnesota Wild - 2 FM
14. Josh Gratton, Phoenix Coyotes - 2 FM
15. Jeff Hoggan, Boston Bruins - 2 FM
16. Darcy Hordichuk, Nashville Predators - 2 FM
17. Cam Janssen, New Jersey Devils - 2 FM
18. Georges Laraque, Phoenix Coyotes - 2 FM
19. Derek Morris, Phoenix Coyotes - 2 FM
20. Andrew Peters, Buffalo Sabres - 2 FM
21. Matt Walker, St.Louis Blues - 2 FM

Team Fighting Majors:
1. Phoenix Coyotes - 10 FM
2. Anaheim Ducks - 8 FM
3. Nashville Predators - 8 FM
4. Dallas Stars - 7 FM
5. Los Angeles Kings - 7 FM
6. Chicago Blackhawks - 5 FM
7. Detroit Red Wings - 5 FM
8. Ottawa Senators - 5 FM
9. St. Louis Blues - 5 FM
10. Carolina Hurricanes - 4 FM
11. Columbus Blue Jackets - 4 FM
12. Florida Panthers - 4 FM
13. New Jersey Devils - 4 FM
14. Pittsburgh Penguins - 4 FM
15. San Jose Sharks - 4 FM
16. Tampa Bay Lightning - 4 FM
17. Boston Bruins - 3 FM
18. Calgary Flames - 3 FM
19. Edmonton Oilers - 3 FM
20. Minnesota Wild - 3 FM
21. Toronto Maple Leafs - 3 FM
22. Buffalo Sabres - 2 FM
23. Philadelphia Flyers - 2 FM
24. Vancouver Canucks - 2 FM
25. Atlanta Thrashers - 1 FM
26. Colorado Avalanche - 1 FM
27. Montreal Canadiens - 1 FM
28. New York Rangers - 1 FM
29. New York Islanders - 0 FM
30. Washington Capitals - 0 FM

Divisioonittain Fighting Majorit:
Atlantic: 11 FM
Northeast: 14 FM
Southeast: 13 FM
Central: 27 FM
Northwest: 12 FM
Pacific: 36 FM

Konferenssien Fighting Majorit:
Eastern: 38 FM
Western: 75 FM


Eli nämä tilastot kyllä hyvin kertoo missä pelataan old time hockey kiekkoa.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Parker27 kirjoitti:
Laitetaanpa tähän listaa vähän tämän kauden osalta:

Team Fighting Majors:
1. Phoenix Coyotes - 10 FM

Ohho. Ihan kärjessä Phoenix. Paljon ovat kyllä tapelleet. Himan varmasti näkyy tässä tilastossa turhautuminen. Usean tappion putkessa Coyotes äityi tappelemaan oikein kunnolla. mm. Nashvilleä ja Calgarya vastaan nähtiin useita myllyjä. Myös Divisioona vastustajia vastaan pelatuissa otteluissa on tullut "muutamia" vääntöjä.
 
Viimeksi muokattu:

Raippacoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rod Brindamour, Darren Langdon
Anaheimin ja Minnesotan ottelussa Ducksin pojat kävivät kovin köykäisiksi Derekiä vastaan. O`Brien tajusi liian myöhään kenen kanssa lähti tanssiin eikä meinannut pysyä jaloillaan ennen ensimmäistäkään iskua. Fedoruk kärsi sananmukaisesti otettuaan Boogaardin oikean nyrkin naamaansa ja ei kun jäihin. Tyrmäysvoitto Derekille.

Toivottavasti Fedoruk ei loukkaantunut pahemmin, hiukan heikommin kaverilla on lähtenyt käyntiin alkukauden tappeluja katsoessa. Vastassa olleet Laraque, Ivanans kaksi kertaa ja nyt Boogaard. Korkeintaan tasurit Ivananssia vastaan ellei jopa pisteissä enemmän latvialaiselle ja Phoenix-pelissä loppu meni Georgesille. Sellaista se on kun tappelee vain kovimpia vastaan, tappioita tulee välillä. Propsit Fedorukille, aina jaksaa puolustaa joukkuettaan.
 
Viimeksi muokattu:

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Aika köykäisiä kavereita olivat Ankkojen äijät Boogaardia vastaan. Jopa "heavy-weightinä" tunnettu Fedoruk oli täysin alakynnessä ja iskut meni selvästi 3-0 Boogielle. Rookie O'Brien taas oli lähinnä tiskirättinä Boogien pyöriteltävänä ja yksi isku riitti.

Kyllä Boogaard on aika vahvalla otteella kiinni "mustassa vyössä" tällä kaudella. Kaikki neljä tappelua olen nähnyt ja aika vakuuttavia esityksiä kaikkineen.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Fedoruk - Laraque oli korkeintaan tasuri, joku voisi jopa antaa edgen Fridgelle koska hän oli ainoa joka osui matsissa. Mutta itselläni siis tasuri.

Boogard on liigan kovin tappelija tällä hetkellä, kieltämättä tuo eilinen niitti oli aika onnekas osuma (Fedoruk yritti vaihtaa lyöntikättä ja Boogard heitti alakautta suoraan neppariin) mutta silti kaveri on niin iso ja vahva että vaikeata on kenellä tahansa.
 

TML

Jäsen
Boogeyman WOW!

Aivan uskomatonta hallitsemista Derek Boogardilta taalaliigassa. Boogaard istuu valtikkansa kanssa melko rauhassa vaikka silloin tällöin miehiä käy haastamassa. KO:ta tulee harvasen päivä ja miehiä kannetaan jäältä pois.

Hienoa Derek!
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Kyllä Laraque on edelleen numero yksi NHL kaukaloissa. Mutta tilanne voi tietenkin muuttua kauden aikana. Boogaard voi mennä ohi vain voittamalla heidän matsin. Itse luulen kuitenkin että Laraque on vieläkin liian kova vastus.

Fedoruk teki tuossa Boogaard tappelussa aika ihme virheen ja jätti suojauksen pois ja sitten pamahti. En monesti ole nähnyt Fedorukin tappelevan noin "tyhmästi". Hän tiesi millainen iskuvoima Boogiella on jos se pääsee mälläämään vapaasti ilman mitään jarruttelua.
 

45shelley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ihan sama, kunhan tapellaan!
TML kirjoitti:
Boogeyman WOW!

Aivan uskomatonta hallitsemista Derek Boogardilta taalaliigassa. Boogaard istuu valtikkansa kanssa melko rauhassa vaikka silloin tällöin miehiä käy haastamassa. KO:ta tulee harvasen päivä ja miehiä kannetaan jäältä pois.

Hienoa Derek!

Ei oikeestaan mitään ihmeellistä ton kokoiselta kaverilta.Enemmänkin ihmetyttäis jos ei hallitsisi.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
45shelley kirjoitti:
Ei oikeestaan mitään ihmeellistä ton kokoiselta kaverilta.Enemmänkin ihmetyttäis jos ei hallitsisi.

Steve McKenna oli vielä isompi ja mies oli aika järkyttävän surkea tappelijana. Ei se koko aina ratkaise mutta kahden hyvän tappelijan välillä 15cm pituusero ja 10-20kg painoero vaikuttaa jo.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Boogie on ehdottomasti liigan parhaita tappelijoita! Viime yönä boogie hallitsi totaallisesti ja on ottamassa omalla listallani ykkös paikkaa. Odotetaan miten äijän käy kun vastaan tulee McGrattan tai Laraque.
 

Raippacoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rod Brindamour, Darren Langdon
Boulerice kirjoitti:
Boogie on ehdottomasti liigan parhaita tappelijoita! Viime yönä boogie hallitsi totaallisesti ja on ottamassa omalla listallani ykkös paikkaa. Odotetaan miten äijän käy kun vastaan tulee McGrattan tai Laraque.

Hallitsi ja hallitsi. Pienestä se on kiinni, Fedoruk menetti otteensa Boogaardin oikeasta laidasta ja tämä sai kätensä täysin vapaaksi, Fedorukilla puolustus auki ja sitten mentiin. Yhtä kaikki matsi olisi voinut päätyä nuhjaamiseksi ja tasuriksi. Toisaalta taitoa sekin kun Boogaard sai vasurillaan Fedorukin ensin hellittämään otteensa.
 

TML

Jäsen
45shelley kirjoitti:
Ei oikeestaan mitään ihmeellistä ton kokoiselta kaverilta.Enemmänkin ihmetyttäis jos ei hallitsisi.

Joo totta. Domikin oli ihan heittopussi koska oli niin pieni.

Ei sielä mitään levypallo kuninkuuksia jaeta tappeluissakaan. Koko voi olla etu jos sitä käyttää hyväkseen. Mikään välttämättömyys se ei kuitenkaan ole.

Pienikokoisia kovia tappelijoita löytyy ja esimerkkejä pienestä kaverista, joka on tiputtanut isomman, löytyy kyllä.
 

Vimes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
TML kirjoitti:
...Pienikokoisia kovia tappelijoita löytyy ja esimerkkejä pienestä kaverista, joka on tiputtanut isomman, löytyy kyllä.
Joo, kannattaa muunmuassa etsiä tappelut Vandenbussche vs. Freadrich (siinä lentelivät Freadrichilta hampaatkin) ja Vandy vs. Oliwa. Kumpikaan noista ei ole mitään megatiputuksia mutta selkeä voitto paljon pienemmälle Vandylle noista.

Satuttikohan Fridge tuossa matsissa taas naamansa, eikös Eric Cairns kerran murtanut Fedorukin posken? Ainkin hän piteli naamaansa siihen malliin, yleensä päätä ei pidellä vaikka kuinka olisi sattunut.
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
TML kirjoitti:
Joo totta. Domikin oli ihan heittopussi koska oli niin pieni.

Ei sielä mitään levypallo kuninkuuksia jaeta tappeluissakaan. Koko voi olla etu jos sitä käyttää hyväkseen. Mikään välttämättömyys se ei kuitenkaan ole.

Pienikokoisia kovia tappelijoita löytyy ja esimerkkejä pienestä kaverista, joka on tiputtanut isomman, löytyy kyllä.

Poikkeuksia löytyy kyllä mutta noin keskimäärin isompi tappelija voittaa useammin kuin pieni tappelija.

Domin poistumisen jälkeen varsinaisia pienikokoisia tappelijoita ei NHL:ssä hirveästi ole, Hordichuk ja Downey menee ehkä vielä tuohon kategoriaan.
 

Vimes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Daespoo kirjoitti:
Poikkeuksia löytyy kyllä mutta noin keskimäärin isompi tappelija voittaa useammin kuin pieni tappelija.

Domin poistumisen jälkeen varsinaisia pienikokoisia tappelijoita ei NHL:ssä hirveästi ole, Hordichuk ja Downey menee ehkä vielä tuohon kategoriaan.
Ainakin Josh Gratton menee vielä tuohon "kokorajoitteisten tappelijoiden" kategoriaan. Hänkin tosin on ehkä enemmän joukkueen kakkosmatsaaja. Lisäksi mainittakoon Cam Janssen jota ei ole varsinaisesti koolla pilattu.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Parker27 kirjoitti:
Kyllä Laraque on edelleen numero yksi NHL kaukaloissa. Mutta tilanne voi tietenkin muuttua kauden aikana. Boogaard voi mennä ohi vain voittamalla heidän matsin. Itse luulen kuitenkin että Laraque on vieläkin liian kova vastus.

Täälläkin odotetaan Laraquen ja Boogaardin yhteenottoa, eiköhän sellainen vielä tämän kauden kuluessa kohdille satu - uskoisin.

Boogaardin tappeluista Fedorukia ja O'Brienia vastaan on kirjoitettu varsin kattavasti joten niihin ei ole oikeastaan mitään lisättävää. Mainitaan nyt kuitenkin sen verran, että todella hyvin Boogaard onnistui hyödyntämään Fedorukin virheen - toivottavasti seuraus ei ole Fedorukin kannalta ikävä.

vlad.
 

TML

Jäsen
Daespoo kirjoitti:
Poikkeuksia löytyy kyllä mutta noin keskimäärin isompi tappelija voittaa useammin kuin pieni tappelija.
Tottakai isommalla kaverilla pitäisi periaatteessa etu olla, mutta kuten jo mainitsinkin, kovia pieniä kavereita löytyy, eikä se mikään itsestäänselvyys ole että iso mies voittaa tappelun.
Eikä ole itsestäänselvyys että Boogie on liigan kovin tappelija.

45shelleyllä vaan tiedoksi että Andy Sutton ei tappeluissa mikään pelote ole. Chara saattaa olla siitä syystä että jos kaadut ennen Charaa maahan ja olet maassa, niin iskuja saatta sadella.

P.S. Ei ollut mitenkään kohdistettu sinulle Daespoo vaikka Quoten otinkin jutustasi.

Pari kuvaa löytyi Suttonin ja Domin väännöstä muutama vuosi takaperin http://www.baystreetbullies.com/photos/2002/index3.html
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös