Tappelut kaudella 2002-2003

  • 94 506
  • 694

JMK81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Aston Villa
Viestin lähetti punisher
Takaisin topickiin ja topparille. Tämä alkaa menemään jo saivartelun puolella mutta NHL yearbookin mukaan Ferencen mitat olivat kuten kirjoitit mutta Marion paino oli 238 paunaa eli 107 kiloa. Joten herroillalla oli 12 kilon painoero ja ainakin tuuman jollei suurempi pituusero ja ennenkaikkea tappelussa ja nyrkkeilyssa tärkeä syliväliero oli erittäin suuri Marion hyväksi. Mario jopa näytti klipeissä huomattavasti Ferenceä kookkaamalta pelaajalta. Olen myöskin nähnyt suurinpiirtein Marion mittaisen Keith Primeaun pieksävän ns. kovanaamoja mennen tullen, esim viimekaudella Chris Simonin ja tänä syksynä muunmuassa training campilla Chris Mcallister sai nokkaansa. McA jos kuka oli pelottava tappelija.

Tähän hommaan ei kannata minun mielestä nyrkkeilyä vetää, sillä minun mielestä jäällä "tanssimisella" ja nyrkkeilyllä on eroa kuin päivällä ja yöllä. Niin ja koollahan ei ole paskan vertaa väliä(Näin ainaski jotkut naiset sanoo). Eiköhän sen ole jo Domikin osoittanu.

Edit: Mario näyttää siksi niin kookkaalta, koska se tunkee aina muutamat untuvatyynyt paitansa alle.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kaikki muistaa varmaan kun Domi vei Probertia kuin litran mittaa 90 luvun alussa kun pelas Rangersissa.Tai kun Joy Kocur yksinkertaisesti tuhosi Jim Kyten ja vastaavia esimerkkejä on vaikka kuinka paljon.
Tällä kaudella David Ling opetti Derek Morrisia.
Kaikki yllämainitut ovat humattavasti pienempiä kuin hävinnyt vastustaja.
Sitten löytyy myös näitä isokokoisia naurunaiheita kuten Pittsburghin Mckenna joka ei osaa edes tapella.
Totta kai iso ja hyvätappelija on etulyöntiasemassa pienempään nähden mutta Mario ei ole hyvä eikä kova ei ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaan.Piste.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Heh, onko kukaan väittänyt että Mario olisi hyvä tappelemaan tai että hänestä tulisi hyvä tappelija? Mitä väliä Mariolle edes on siitä osaako hän myllätä vai ei, eipä paljon väliä. Ainoa mitä on sanottu, että Mario varmasti osaa pitää puolensa keskinkertaista myllyttäjää vastaan kokonsa&McSorleyn sekä McKenzien oppien avulla. Ainakin itse olen tätä sanonut. Ei taida vain ihan helposti upota kaaliin. Pitää vääntää rautalangasta tuokin.
 

toppari

Jäsen
Paras esimerkki "koolla ei ole väliä" -väitteelle on tällä hetkellä Boston P.J. Stock (178 cm ja 86 kg), joka on varsinkin kuluvalla kaudella ollut erittäin hyvä tappelurintamalla. Kovia ja tasaisia tappeluja, joissa on ollut vastassa mm. Stephen Peat (188 cm, 103 kg), Wade Belak (196 cm, 100 kg) ja Eric Godard (193 cm, 95 kg).

Ja aiempina vuosina Tie Domi oli erittäin kova, nyt on vähän jo laantunut. Vielä enemmän kun mennään ajassa taakse päin, niin täytyy mainita Bostonin Stan Jonathan. Näitä pieni-mutta-erittäin-kova-kategoriaan kuuluvia on NHL:ssä kiekkoillut lukuisia.

Totta kai koko jonkin verran merkitsee, sitä en kiellä. Yli 2-metrisen ja 110-kiloisen on huomattavasti helpompi halailla ja pitää vastustajan kädet loitolla, mutta jos kunnos iskujen vaihtoon lähdetään, niin koon merkitys on melko vähäinen. Tappelun lopputulokseen suurimmin vaikuttavat: tasapaino, lyönnin voimakkuus ja nopeus, kyky ottaa iskuja vastaan sekä tekniikka, eli pystyykö vaihtamaan iskukättä ja kuinka hyvin pystyy estämään vastustajan lyöntiyritykset.
 

Donald_22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Jokerit
Muistan hyvin kuinka isokokoinen Steve Smith aikoinaan koulutti Tie Domia, kunnes mursi nilkkansa jäärailon takia ja Smithkaan ollut kauhean kova tappelija, mutta huomattavan isokokoinen suhteessa Domiin. Juuri sen takia koko on merkittävä, että on ulottuvuutta pitää kaveri kaukana tai sitoa paidan avulla esim. kaveri helpommin.

Eagle, katselin juuri tuota tappelua nauhalta ja ei se nyt ihan noin mennyt. Tappelun alkaessa Smith ja Domi lyövät samaan aikaan hudit ja Domi menettää osittain tasapainonsa, mutta ehtii lyömään seuraavan lyönnin Smithin kanssa samaanaikaan. Seurauksena Smithin lyönti osuu Domia olkapäähän ja Domi osuu suoraan Smithin leukaperiin. Smithillä polvet pettävät alta ja mies rojahtaa suoraan nilkkansa päälle, joka vääntyy todella ruman näköisesti. Näytti todellakin siltä, että Smithin jalka oli railossa kiinni, kun se jäi jotenkin luonnottoman näköisesti sinne alle. Jokatapauksessa tyrmäysvoitto Domille. Onkohan aika kullannut muistot ;)? (tai sitten kyseessä olivatkin eri tappelut).

Marion hyvyydestä/huonoudesta tappelijana on tosiaan kovin vaikea mennä sanomaan mitään, kun mies ei pahemmin ole urallaan hanskojaan tiputellut. Sen verran voi kuitenkin sanoa, että koko ei tee todellakaan tappelijasta hyvää (on toki ihan hyvä apu kuitenkin). Koko ei ole ainakaan pahemmin auttanut McKennaa, Dingmania, Caufieldiä ja kumppaneita. Jos jotain, niin isosta koosta seuraa huonompi tasapaino ja paras apuhan se koko on painikilpailuissa. Näin ollen Mario varmasti pystyy tarjoamaan vastuksen paini mielessä, mutta iskujen vaihtoon noin kokemattomalla ( tappeluiden saralla siis) kaverilla ei varmasti ole paljoakaan asiaa. Uskoisin, että McSorleyn ja McKenzien opit juuri käsittelivätkin pääasiassa kaverin sitomista, ei lyömistä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Donald tuon mainitsikin. Juuri sitä hain takaakin, että Lemieux tuskinpa pahemmin olisi ongelmissa keskiverron tappelijan kanssa kokonsa takia. Sitominen tuolla koolla on helppoa. Minähän en missään väittänyt että koko tekisi tappelista hyvää, vaan että se auttaa. Niinpä juuri siihen perustin sen että Mariolla ei tulisi ongelmia Ferencen tasoisen hanskaajan kanssa, kun sen verran kovasti on kokoa, voimaa ja varmasti taitojakin juuri sitomiseen&painimiseen.
 

punisher

Jäsen
Mario muuten siirtyi viimeyön Boston ottelussa takaisin omalle paikalleen eli pistepörssin kärkeen. Eaglen viimeinen kommentti on mielestäni aika tyhjentävä tämän FERENCE OIS VOINU VETÄÄ... jänkytyksen suhteen. Piti piti mutta pannu pamahti?!? Mario rules OK.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
McKenna

Nyt täytyy kehua vähän tätä äijää, sillä niin moni on tuominnut kyseisen pelaajan täysin turhaksi. 9 maalia jo tällä kaudella olemattomalla jää-ajalla on kova saavutus. Lisäksi näytti hoitavan varsinaista gooni-hommaansa Ferenceä vastaan niinkuin pitääkin, vaikka se ei taida tehdä hänestä vielä top 10 tappelijaa liigaan. Sanoisin kuitenkin, että on nhl:ssä turhempiakin kavereita.
 

punisher

Jäsen
Aivan totta Alex. Bostonia vastaa korsto teki kaksi maalia joista toisen tietenkin Super- Marion syötöstä. Kaikkien anti- mario miesten kannattaa lukea Joe Thorntonin kommentit Le Magnifique:sta Sporting Newsin nettisaitilta.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Olihan se todella mahtavaa työtä Mckennalta kun uskalsi ihan takaapäin lyödä Ferenceä päähän.Todella fiksua touhua mutta jos on pelle niin tietenkin käyttäytyy kuin pelle.
 

EDDIE C

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi (sympatiat Ruotsille)
Viestin lähetti eagle
mixu, huomionarvoisaa että Zdenoa on piesseet juuri isommat miehet. Eli kun koossa ei pysty dominoimaan(esim. Worrelia) niin paljoa, niin "alan miehet" vievät. Muistan hyvin kuinka isokokoinen Steve Smith aikoinaan koulutti Tie Domia, kunnes mursi nilkkansa jäärailon takia ja Smithkaan ollut kauhean kova tappelija, mutta huomattavan isokokoinen suhteessa Domiin. Juuri sen takia koko on merkittävä, että on ulottuvuutta pitää kaveri kaukana tai sitoa paidan avulla esim. kaveri helpommin.


Kyllähän toi Smithin ja Domin tappelu meni niin että Domi Löi Smihtiä niin kovaa, että Smithiltä lähti taju ja siinä pudotessa jalka jalka jäi alle ja murtui. Sitäpaitsi Zdeno ei tällä kaudella saanut mitään aikaan huomattavasti pienempää Barnabyä vastaan.
Tuskin kukaan gooni tappelisi tosissaan Marion kanssa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Hehe, äläs nyt viitsi kuitenkaan ihan naurettavia väittää. Siis kaverilta meni taju ja sen takia jalka murtui. Ei nyt kuitenkaan. Voi olla että Domi osui Smithiin, mutta vasta jalan mentyä paskaksi, Domi sai kunnolla pari osumaa sisään.
 

Tatzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Anyway en mikään jääkiekkotappeluiden asiantuntija ole, mutta jokainen varmaan tajuaa miksi isoll(ulottuvalla) kaverilla on aina etu suhteessa pienempää vastustajaa vastaan. Toki se ei todellakaan ole ainoa asia mikä ratkaisee vaan myös ns. kovuudella ja taidolla on suurimerkitys.
 

Donald_22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Jokerit
Hehe, äläs nyt viitsi kuitenkaan ihan naurettavia väittää. Siis kaverilta meni taju ja sen takia jalka murtui. Ei nyt kuitenkaan. Voi olla että Domi osui Smithiin, mutta vasta jalan mentyä paskaksi, Domi sai kunnolla pari osumaa sisään.

Mitäköhän tappelua olet oikein katsonut? Ainakin siinä versiossa jota minä katselen, Domi tyrmää Smithin... Eli Smith osuu Domia olkapäähän, kun Domi taas osuu suoraan leukaan. Tämän seurauksena Smith rojahtaa jalkansa päälle (jalat pettävät alta). Domimaiseen tyyliin mies jakaa vielä pari iskua jäässä makaavaan Smithiin. Edelleen kyselen, että onkohan aika kullannut muistot? ;)
 

Goonies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Dallas
Super Mariosta vielä hieman

Ne joita kiinnostaa katsella Marion hanskaus otteita vuosien varrelta kannattaa katsastaa seuraava linkki.

http://groups.yahoo.com/group/nhlfightclips/

Yhden matsin seurauksena Mariola murtui leuka, joten kyllä Mariokin on saanut kunnolla turpaansa vaikka on aina ollut liigan eliittiä ja "koskematon".
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Edelleen Smithin tappelu päättyi jalan murtumiseen, ei tyrmäykseen. Jalat eivät olisi pettäneet, jos jalka ei olisi railoon jäänyt kiinni. Sen suhteen aika on voinut kullata muiston, että Smith olisi dominoinut tappelua tai sitten puhutaan eri tappelusta. Miehet tainneet hanskata muutaman kerrankin, jos en aivan väärin muista.
 

Donald_22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Jokerit
Nyt tämä alkaa mennä juupaseipäs-linjalle. Mutta sanotaan se nyt vielä kerran: Domi osuu Smithiä leukaan tyrmäävällä lyönnillä. Tällöin Smith romahtaa kokopainollaan jalkansa päälle. Jäässä maatessaan Smithin on ihan selvästi sekaisin lyönnistä ja ei näytä heti tajuavan jalkansa murtumaa. Kun mies alkaa liikkumaan jään pinnassa näyttää hän vasta tällöin tajuavan jalkansa murtuneen. Eli lyönti osui ennen jalan murtumista. Murtuminen oli seurausta kaatumisesta.
Kyllä tässä varmasti on kyse samasta tappelusta, en muista ainakaan koskaan kuulleeni toisesta Domi vastaan Smith väännöstä, jossa Smith olisi loukkaantunut. Fried Chickenistä tarkistettuna ei miehillä näyttäisi olevan kuin yksi vääntö kaudelta 93-94.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tuskinpa tuollaisen murtumisen jälkeen ihan heti pelataankaan. Muuten samaa mieltä, mutta railo tuon ns. tappelun lopetti ennenkuin se kunnolla pääsi alkuunkaan. Eipä muuta aiheesta.
 

punisher

Jäsen
Fedoruk

Todd Fedoruk tyrmäsi Matt Johnsonin todella näyttävästi yhdellä oikealla ja osoitti vielä urheiluhenkeä kun ei löynyt mätisäkkinä jaloissa roikkunutta Johnsonia uudelleen. Tuli mieleen ihan oikea nyrkkeily ja Alin ja Foremanin Zairen ottelun loppuhuipentuma. Hieno tyrmäys. Johnsonin ura goonina alkaa olla änärissä ohi. Fedorukin sen sijaan kovassa nousussa, mieshän osaa vähän pelatakin tai ainakin luistella.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
T.Fedorukin tyrmäys oli tosiaan melko makea. Siinä ei jäänyt paljon selittelyjen varaa. M.Johnson ensin vähän epäröi ja kun hanskat lensi niin tuli tyrmäävä oikean käden suora! Hieno voitto Fedorukille joka myös matsasi Brad Brownin kans samassa pelissä. Tuossa matsissa annettiin myös muutamia hyviä iskuja mutta pistevoiton otti siinä Brown.

Tosiaan Fedoruk poikkeaa muista gooneista sillä että hän on todella hyvä luistelija. Ja hän osaa myös taklata. Mutta luistelu on miehen valtti.
 

ElPii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vetelin Kuivat
Viestin lähetti mixu
Kaikki muistaa varmaan kun Domi vei Probertia kuin litran mittaa 90 luvun alussa kun pelas Rangersissa.

Huh... tarkoitit varmaan toisin päin?
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Domi ja Proberthan ottivat 90-luvun alussa toisistaan kahdesti mittaa saman kauden aikana, olisiko se ollut 1991-92? Vai 1990-91?

Ensimmäisen tappelun voitti Domi (en muista kuinka selkeästi, mutta voitti kuitenkin), ja siitä hän sai lisää vettä myllyynsä ja hehkutti seuraavaa Rangersin ja Red Wingsin peliä jo pitkään, ja sitä kuinka hän taas pätkii Probertia tauluun. Probertiltakin mielipidettä kysyttiin tuosta tulevasta, mutta hän malttoi pitää suunsa kiinni.

Kun sitten se seuraava kohtaaminen tuli, Probert ja Domi heittivät kai heti pelin ensi sekunnilla hanskat. Sen tappelun Probert voitti sata-nolla, Domilla ei juuri sanansijaa ollut vaikka meteli omasta erinomaisuudesta ennen sitä peliä oli koko ajan kova. Tietenkin hän hehkutti sitä tulevaa vain pr-mielessä, mahtoiko edes itsekään uskoa että kahdesti Probertin voittaisi.

Nämä ovat vain muistikuviani, eivät sataprosenttisen oikeita ja joku joka muistaa paremmin nuo Probertin ja Domin tappelut, voi kertoa kuinka ne menivät.
 

punisher

Jäsen
Olen nähnyt kolme näitä probert-domi klassikkoja. Kaksi niistä meni selvästi Probertille ja yksi Domille. Aikamoinen overstatement taas mixulta tämä litran mitta juttu mutta eipä ollu eka kerta eikä varmaan viimeinenkään...
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti Roku
Kun sitten se seuraava kohtaaminen tuli, Probert ja Domi heittivät kai heti pelin ensi sekunnilla hanskat. Sen tappelun Probert voitti sata-nolla, Domilla ei juuri sanansijaa ollut vaikka meteli omasta erinomaisuudesta ennen sitä peliä oli koko ajan kova. Tietenkin hän hehkutti sitä tulevaa vain pr-mielessä, mahtoiko edes itsekään uskoa että kahdesti Probertin voittaisi.

Domi löi tuon ensimmäisen tappelun jälkeen koko Rangers-joukkueen kanssa vetoa, että hän pieksisi Probertin toistamiseen ja vielä pahemmin kuin ensimmäisellä kerralla. Huhu kertoo, että Domin sen aikaiset joukkuetoverit Jan Erixon ja Joe Cirella nousivat kevyesti seinälle kun uskalsivat pukukopissa nauraa Domin puheille. Domi hävisi vedon ja kustansi lopulta illallisen koko joukkueelle...
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
DOWNEY....DOWNEY....DOWNEY

A.Downey pudotti aika pahasti Jesse Boulericen viime yön matsissa. Todellinen KO!! Paras näkemäni tyrmäys pitkään aikaan. Vähän slow fightingia jonka jälkeen Boulerice yrittää iskeä oikealla mutta lyö ohi ja näin kenttä on vapaana ja Downey tällää tyylipuhtaan vasemman joka pudottaa Boulericen!
Boulericeä ei enään ottelussa näkynyt ja ilmeisesti sairaalareissu oli edessä.

Erittäin hyvä voitto A.Downeylle...
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös