Tapparan alku ja uusi maalivahti.

  • 9 492
  • 71

Janis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sen verran olen kuullut, että maalivahtivalmennuksen taholta uuden maalivahdin hankinta ei ole lähtenyt. Siren olisi toivonut hiukan kuukautta pidempää aikaa koulia Lehdosta voittavaa maalivahtia (tosipeleissä siis), mutta syystä tai toisesta Sirenille ja Lehdolle ei ole haluttu antaa mahdollisuutta. Kaksi maalia viidellä laukauksella yhdessä erässä Turussa näytti riittäneen Rautakorvelle.


Mulle ainakin on edelleen Lehdosta sellainen kuva, että kaikki ainekset markkasmaiseen palojen kohdalleen loksahtamiseen on olemassa. Siihen tarvittaisiin vain aikaa ja otteluita, niitä samoja keinoja joita Markkanenkin sai. En ymmärrä miksi kärsivällisyys petti jo näin naurettavan aikaisessa vaiheessa kautta.

Todennäköisesti kärsivällisyys petti yksinkertaisesti siksi, että muu joukkue on huonompi kuin Markkasen syksyn aikana. Silloin annettiin anteeksi yksi tai kaksikin lipsahtanutta maalia, kun oma joukkue teki viisi. Mutta Lehdon syksyn aikana yksi helppo maali tarkoitti jo sitä, että Tappara ei ainakaan voita, koska ei itse pysty tekemään sitä yhtä maalia enempää. Mun mielestä sormen osoittaminen maalivahtiin on pelkästään helpon syntipukin hakemista.





Täytyy myöntää, että itse veikkasin juuri Tapparaa joka ensimmäiseksi vaihtaa maalivahtia. Itse olen kuitenkin Axen kanssa samaa mieltä siinä että varmasti maalivahdin vaihto ei tullut aloitteena maalivahtialmennuksen puolelta. Sei ei näet kuulu Sirenin Jaskan toimintaperiaatteisiiin suosia vieläpä ulkolaista vahtia suomalaisen sijaan.

Olisin uskonut Axen tavoin Lehdon olevan joulukuussa jo ihan eri tasolla kuin nyt lokakuussa. Syy, minkä takia veikkasin Tapparan vaihtavan maalivahtia enismmäisenä oli kuitenkin se että tämä vuosi pitää olla TAPPARAN vuosi. Ei uskalleta enää ottaa samanlaisia "aikalisiä" kuin silloin Markkas Jussin aikana, tuolloin ei ollut mitään hävittävää vielä.

Leinonen ja kumppanit eivät uskalla ottaa mitään riskiä siitä, että jäätäisiin kotiedun ulkopuolelle. Tämä tavoite olisi mielestäni saavutettu myöskin Lehdon avulla. Itse tulkitsen maalivahdin vaihdon tietynlaisena varmuuden maksimointina Tappara-johdon toimesta.
 

erpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Taze


Mutta vastaus kysymykseen: Lehdon torjuntatyöskentelyssä on tehty sen verran muutoksia (lue: korjattu aiempia virheitä) ettei alkukauden kahden tyylin välillä sätkivä maalivahti ollut luonnollisestikaan parhaimmillaan.

Miettikaapa kaikki millainen maalivahti Lehto oisikaan ollut jos nuo virheet olisi jo korjattu kun mies jyppilassa pelasi (tietenkaan meidan surkealla amatoorivalmennuksella ei jaskasireeneja tehda, mutta ihan hypoteettisesti). SM-Liigan nollapeliennatys olisi ollut ihan paperia silla jos mies ottaa ammottavat virheet torjuntatyoskentelyssaan kuusi (6) nollapelia, niin kylla sireenien jalken pitaa ottaa ainakin tuplamaara. Eli povaankin, kun Sireenin Jaska on saanut nama kaikkialla muualla maalivahtiin iskostetut torjuntavirheet korjattua on lehdolle lahes mahdoton pistaa kiekko reppuun.

jep jep jep

ps. Meilla on muuten jo uusi karkean huonosti valmennettu kaveri tulossa, se on pelannut vasta yhden nollan, mutta ihan hyva alku. Toivottavasti sireenin jaska on hereilla.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Viestin lähetti erpe


Miettikaapa kaikki millainen maalivahti Lehto oisikaan ollut jos nuo virheet olisi jo korjattu kun mies jyppilassa pelasi (tietenkaan meidan surkealla amatoorivalmennuksella ei jaskasireeneja tehda, mutta ihan hypoteettisesti). SM-Liigan nollapeliennatys olisi ollut ihan paperia silla jos mies ottaa ammottavat virheet torjuntatyoskentelyssaan kuusi (6) nollapelia, niin kylla sireenien jalken pitaa ottaa ainakin tuplamaara. Eli povaankin, kun Sireenin Jaska on saanut nama kaikkialla muualla maalivahtiin iskostetut torjuntavirheet korjattua on lehdolle lahes mahdoton pistaa kiekko reppuun.

Kukaan ei ole sanonut, että Jypissä olisi surkea valmennus, paitsi te itse. Torjunta virheitäistä en tiedä, mutta uskoisin Jaskan painottavan Lehdon heikkoja alueita siten, ettei vahvuudet heikkene samaan aikaan. Eli todennäköisesti muuttaa hieman torjunta tyyliä.
http://www.tappara.fi/joukkue/2lehto.htm
 

A-Team

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LLuja, FPS
Lehto

Mitä jos Lehto vaihtaisi koppia Hakametsässä ja pelaisi Ipassa loppukauden. Siellä on kuulemma loistava kanukki, joka on säästellyt itseään;)
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Viestin lähetti TBK
Kukaan ei ole sanonut, että Jypissä olisi surkea valmennus, paitsi te itse.
http://www.tappara.fi/joukkue/2lehto.htm
Näin on. Kukaan ei ole haukkunut JYPin puolustusta, valmennusta tai yleistä hierarkiaa SM-liigassa.

Eikä kyse ole edes JYPistä, Jyväskylästä eikä edes Mika Lehdosta. Minua korpeaa (käyttämäsi sana; oletan että se tarkoittaa sitä samaa mitä orava harrastaa kun käpy on jäässä) tapparalaisten siirtomaaherramainen-asenne. Siitä tuorein osoitus oli tuo pieni lipsahdus, jossa Jussi Markkanen laskettiin yhtäkkiä Jaakko Sirenin laadukkaan valmennuksen uudeksi helmeksi, vaikka kaveri oli maajoukkuetasoa ennen kuin ikinä oli saanut eteensä Tapparan sopimuspaperin ja Tampellan kuivamustekynän. Se mitä tsemppari tai gagarin miettivät Tapparan Jälkipeleissä, ei ole Suomen kiekkomaailman virallinen kanta. Pelaajia rohmuavalla Jokereilla sentään on suoraselkäisempi asenne; hankimme pelimiehen maakunnasta isolla rahalla. Ei mitään kiekkojargonia laadukkaista valmennuksista pelaajan aiempien saavutusten disaamiseen. Jos Machulda olisi siirtynyt Tapparaan vuokralle viime kaudella, olisi Tapparan Jälkipeleissä mies laskettu hakeutunueen laadukkaaseen valmennukseen.

Mika Lehto on saanut pelioppinsa satakunnassa, ei JYPin Ilari Näckeliltä (joo, ihan totta, meilläkin maalivahtivalmentaja. Eikö olekin söpöä?). Mika Lehto oli on varmasti yhä loistava maalivahti, joka pelasi viime kauden JYPin nimettömän, mutta kurinalaisen puolustuksen viimeisenä lukkona. Oletusarvoinen suhtautuminen JYPin alakertaan kertoo asenteestanne. Laadukkaaseen valmennukseen pääsemisestä jauhaminen kertoo myös jotain. Ei me teitä mitenkään kehittymättöminä pidetä, mutta teillähän ei ole siellä asfaltoituja teitä, eihän?

Tässä muuten laittamastasi linkistä pieni pätkä. Kyseessä on siis Tapparan sivujen virallinen pelaajakuvaus:

"Viime kaudella Lehto aloitti upeasti. Nollapelejä tosiaan kertyi kuusi kappaletta, vaikka edessä ollutta puolustusta ei ihan maan parhaimmistoon kuuluvaksi laskettukaan...jaddajadda...mutta Lehdon penkkikomennuksen syynä taisi kuitenkin olla osaltaan myös JYPin kanssa käytyjen jatkosopimusneuvottelujen kariutuminen."

En oikein ymmärtänyt tuon linkin tarkoitusta, mutta sitä lukemalla selvisi, että sielläkin meitä dissataan. Perkele!
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
JOjanen jää pois Kurjala-turnauksesta ja alkukauden upeaa puolustavan sentterin peliä esittänyt pistenikkari Esa Pirnes tulee tilalle.

3+2=5 ja -4
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pakko sananen sanoa, kun katson jotakin Tapparan maalivahtivalmennuksesta tietäväni. Nyt esiin tulleet asiat ovat juuri niitä, joitka toin esille viime viikolla, mutta poistin viestini tuolloin tietystä syystä. Nyt voin tuoda asioita esiin uudelleen. Kaikkea en voi vieläkään kirjoitttaa, mutta tässä niitä olennaisimpia tällä hetkellä.

Se, että Markkanen nousi liigan eliittiin, on hyvin pitkälle Sirenin Jaskan ansiota. Toki SaiPan Innanen on myös tehnyt hyvää työtä Markkasen kehityksen eteen. Mutta edelleen pidän tätä lappeenrantalaisten äkkinäistä Markkas-ihailua huvittavana, sillä Tapparalle ja Jussille itselleen naureskeltiin silloin, kun mies suuntasi toistamiseen Tampereelle.

Jaska halusi Jussin ja sai miehen valmennettavakseen. Jussi ei omien sanojensa mukaan ole ikinä ollut niin kovassa rääkissä kuin Sirenin koulussa. Jaska puuttui miehen mailapeliin, liikkumiseen ja pelin lukemiseen ja saikin lyhyessä ajassa merkittäviä tuloksia aikaan. Tämä on sekä minun että monien ammattilaisten mielipide. Sen menestyskauden jälkeisenä kesänä, ennen rapakon taaksen lähtöä, Jaska teki valtavasti töitä Jussin kanssa, tähtäimessä liigan tulevat finaalit. Jaska itse on sanonut tuon kesän treeneistä, että silloin mentiin niin kovaa, ettei Jussille tullut loppukesästä enää edes hiki. Valitettavasti tie kulki Tapparasta muualle. Valitettavasti mm. siksi, että Jaskan sanojen mukaan edelliskauden nollapeliennätys olisi ollut muisto vain. Ja tällä hetkellä luotan Tapparan valmennusportaan sanomisissa yksinomaan Sirenin sanomisiin ja ammattitaitoon.

Mikseivät herrat Lehto ja Hovi ole onnistuneet Tapparassa? Ensinnäkin Hovi on lupaavampi näistä kahdesta. Lehto on hyvä molari, mutta hänellä on valtavasti puutteita, jotka hän on edelliskausina onnistunut korjaamaan omintakeisella tyylillä. Tällä kaudella Jaska on tarttunut noihin puutteisiin ja lähtenyt rakentamaan miehen torjuntatyöskentelyä kokonaan uudelleen, ehkä hiukan mielivaltaisestikin. Tuo ei voi olla näkymättä miehen otteissa. Esimerkiksi pelin lukeminen ja liiikkuminen on keskeneräistä, ts. hyvin epävarman näköistä, kun tietyt asiat eivät ole vielä alitajunnassa. Peli ja menestysmättömyys ei kuitenkaan yksilöidy pelkästään maalivahtiin, joten kannattaa lukea kirjoitus loppuun. Jäljempänä asiaa käsitellään muistakin näkivinkkeleistä.

Hovi on ollut pari kautta Jaskan valmennuksessa ja on Lehtoa tavallaan edellä, siitä luonnolllisesta syystä, että hänellä on ollut mahdollisuus sisäistää uudet opit pidempään. Tiedän, että Jaska olisi ollut jo viime kaudella valmis ottamaan Hovin ykkösveskariksi ja jättämään Draperin sinne missä mies olikin. Sitä mahdollisuutta ei annettu, ja tälläkin kaudella hommista mitäänymmärtämättömät tahot puuttuvat maalivahtien peluutukseen. Seurauksena umpimähkäinen hankinta ulkomailta.

Mutta maalivahtien vaihtumisen lisäksi Tapparassa on muutettu muutakin: On muutettu pelityyliä, mikä ei ihan äkkiä näy katsomoon. Suoraviivaiset hyökkäyksiinlähdöt on korvattu uudella pakki-pakki -avauksella. Tämä hidastaa valtavasti Tapparan peliä ja olen tätä järjettömyyttä kritisoinut koko alkukauden. Sen lisäksi, että pelitapa hidastaa Tapparan hyökkäyspeliä ja tekee Koskenkorvan ja Uhlbäckin tyylisistä pelaajista arvottomia, se heijastuu maalivahtipeliin. Vastustajan on helppo iskeä karvaajiensa avulla alhaalla roikkuviin puolustajiin ja pakottaa peli Tapparan päätyyn. Puolustajat eivät saa avattua pitkiä syöttöjä ja peli konkretisoituu paniikkitilanteina omassa päädyssä. Varsinkin hyökkäjien tonteilta on tehty maaleja, kun peli on puuroutunut omaan päähän.

Henkilökohtaisesti minä olisin sitä mieltä, että Rautakorven aika Tappara päävalmentajana saisi päättyä mahdollisimman pikaisesti. Organisaatiossa mies on kuitenkin todella tärkeä. Hän on erittäin hyvä pelaajien ja yksilöllisten harjoitusten kehittäjä. Taktinen osaaminen on puolestaan sanalla sanoen surkeaa, ja tämä on huomattu ainakin kahden edelliskauden finaaleissa. Tällä kaudella konkretisoituu miehen eväiden rajallisuus, ei ole uutta annettavaa, ja kun uudeksi, kauden 2002-2003 ohjenuoraksi kaivettu taktiikka osoittaa ontumisen merkkejä, kiukkuinen kieli lipaisee milloin mihinkin, etupäässä kuitenkin maalivahtien suuntaan. Älytöntä.

Tulee mieleen Ilves ja Jursinovin päävalmentajakausi, kun mies itse ilmoitti Ilveksen johdolle, ettei ole enää mitään annettavaa. Jonkun Tapparan johdossa pitäisi tehdä tuo huomio hyvissä ajoin, sillä Jukka ei sitä itse tee.

Vuodatus hiukan kimpoilee, mutta pointtina kaikelle tälle on se, että maalivahtisekoilut ovat Rautakorven henkilökohtainen missio, taistelua aikaa vastaan. Huomataanko Rautakorven taktiikan puutteet nyt vai vasta kauden loputtua, ei selviä kuin ajan kanssa. Tällä taktiikalla ja päämäärättömällä sinkoilulla Tappara putoaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, oli vastassa mikä joukkue hyvänsä. Maalivahtia vaihtamalla ei peli parane.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Viestin lähetti Sergei_Krivokrasov

Siitä tuorein osoitus oli tuo pieni lipsahdus, jossa Jussi Markkanen laskettiin yhtäkkiä Jaakko Sirenin laadukkaan valmennuksen uudeksi helmeksi, vaikka kaveri oli maajoukkuetasoa ennen kuin ikinä oli saanut eteensä Tapparan sopimuspaperin ja Tampellan kuivamustekynän.

Ja tässä osoitus sinun tietämyksestäsi Tapparan maalivahdeista. Markkanen pelasi ensi kertaa Tapparassa 95-96. Ja kyllä, iso kiitos siitä, että Markkanen pelaa NHL:ssä kuuluu Sireenille.

Viestin lähetti Sergei_Krivokrasov

Tässä muuten laittamastasi linkistä pieni pätkä. Kyseessä on siis Tapparan sivujen virallinen pelaajakuvaus:

"Viime kaudella Lehto aloitti upeasti. Nollapelejä tosiaan kertyi kuusi kappaletta, vaikka edessä ollutta puolustusta ei ihan maan parhaimmistoon kuuluvaksi laskettukaan...jaddajadda...mutta Lehdon penkkikomennuksen syynä taisi kuitenkin olla osaltaan myös JYPin kanssa käytyjen jatkosopimusneuvottelujen kariutuminen."

En oikein ymmärtänyt tuon linkin tarkoitusta, mutta sitä lukemalla selvisi, että sielläkin meitä dissataan. Perkele!

Linkin tarkoitus oli kertoa niistä puutteista mitä Lehdolla on ja mitä Jaska yrittää korjata.
No, mutta voi voi. Onko joku mennyt sanomaan Jypin puolustusta heikoksi. AI AI ja VOI VOI. Kyllä teitä kaltoin kohdellaan. Kyllä tässä ihan hävettää, miten kertakaikkiaan kukaan voi mennä kirjoittamaan mitään tuollaista. Kyllähän se olisi pitänyt tietää, ettei tälläistä voi päästää mitenkää julkisuuteen. Tälläisten kirjoitusten myötähän menee jo yhdelle jos toisellekkin pallo henkeen, toistaiseksi kuitenkin vain yhdellä.
 

tsei_tsei

Jäsen
Noniin. Axe sanoi jo oikeastaan kaiken oleellisen. Jotenkin on mulle jäänyt sellainen kuva, että Rautakorpi ja maalivahdit doesn't mix. En ymmärrä, miksi Rautakorven aikana pitää aina olla selkeä ykkönen. Okei, viime kausina ei kakkosmaalivahdista ole ollut todellista haastajaa ykköselle. Nyt kuitenkin esim. peluutus vaikuttaa maalivahtien suhteen todella hämärältä. Alkuun Hovi ja Lehto pelasivat vuorotellen. Sitten Hovi päästi Helsingissä 7, minkä jälkeen Lehto pelasi pitkän putken, kunnes päästi kaksi maalia Turussa viidestä laukauksesta. Noista maaleistakin vain toinen oli imurointi.

Tapparan maalivahtipeli ei ole tällä hetkellä mestariaineista. Se on selvä. Mutta eipä ole ollut koko joukkueenkaan peli mestariainesta. En ymmärrä miksi hankitaan kaksi lupaavaa maalivahtia kehittymään, jos heihin ei kuitenkaan luoteta pätkän vertaa. Lehto on pelannut hyvällä torjuntaprosentilla alkukauden, vaikka onkin ollut hieman epävarma ja päästänyt muutaman helpon. Hovi ei ole oikein vakuuttanut monessakaan ottelussa. Kuitenkaan en ymmärrä, miksi molemmille maalivahdeille ei voisi antaa peliaikaa - aikaa kehittyä.

Lehto on kuitenkin jo niin kokenut maalivahti, että huippuvireeseen päästyään voisi hyvinkin torjua joukkueelleen mestaruuden. Hovista siihen ei vielä tällä kaudella ole.

Noh, nyt on kuitenkin hankittu maalivahti pohjoisamerikasta. Ilmeisesti Rautakorven toivomuksesta. Rautakorven tuntien tulee Michaud onnistuessaan pelaamaan lähes kaikki ottelut. Mihin tämä sitten jättää Lehdon ja Hovin? Oikeastaan kummankaan ei enää kannattaisi pelata Tapparassa, ellei peluutus muutu.

Aikaisemmin olen pitänyt loistavana valmentajana Rautakorpea, mutta tämä kausi on hieman horjuttanut tuota kuvaa. Maalivahtien peluutus ei tunnu onnistuvan kuin sillä yhdellä tavalla. Lisäksi Rautakorpi ei ole suostunut myötämään ongelmaa maalinteossa. Suusta tulee vain samat kliseet puolustuspelaamisesta ja joukkuepelaamisesta. "On kyettävä voitaamaan pelit 1-0." Vaikka puolustuspelaamista arvostankin, niin tuo alkaa olla jo hieman väärä lähtökohta. Kyllä voittavan joukkueen pitää kyetä tekemään keskimäärin 3 maalia tai enemmän ottelussa. Siihen Tappara ei ole pystynyt, etenkään viimeisimmissä otteluissa, vaan on jäänyt peräti alle kahden tehdyn maalin keskiarvon.

Noh, ei jotain huonoa että jotain hyvääkin. Uusi maalivahti onnistuessaan parantanee Tapparan mestaruusmahdollisuuksia. Toisaalta vituttaa vaan Lehdon ja Hovin kohtalo. Olisivat sitten olleet hankkimatta Lehtoa. Itse en Lehtoa pitänytkään erityisen hyvänä hankintana. Mestaruusmahdollisuuksista tuli vaan vielä mieleen, että tällä kaudella Tappara voittaa kuitenkaan missään tapauksessa mestaruutta. Joukkue ei ole edes viimevuotisella tasolla ja hallitseva mestari Jokerit pelaa vielä huomattavasti viime kautta paremmin. Liigassa ei olekaan kuin yksi suosikki. Kärpät voi sitten rimpuilla jonkinnäköisenä haastajana.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ensinnä toivotan että uusi maalivahti onnistuu. Muuta nyt ei kai voi toivoa

Sitten itse asiaan, mielestäni Tapparan peli on ollut sellaista sähläämistä, että nyt on Rautkorven eväät syöty. Voitaisiin kokeilla uutta miestä kelkkaan. Toisekseen vaikka olenkin Lehtoa&Hovia kritisoinut, niin olisi miehille voinut antaa aikaa tai sitten hankkia aiemmin jo vahvistus. Nyt kun kautta on jo näin paljon pelattu vaikuttaa ratkaisu paniikkiratkaisulta, etsiä selitystä ongelmiin yhdeltä osastolta. Tämä vaikuttaa varmasti sekä joukkueen kemiaan, että tulevaisuudessa maalivahteihin. Tahtooko Tappara siis ensi kaudella olla tilanteessa missä kummatkin maalivahdit tahtovat pois ja heillä on pitkä sopimus päällä. Voi elämä...

Paniikkia, paniikkia. Se oli jo kentällä, mutta nyt se on tuotu kunnolla koppiinkin. Kaikki jotka näkivät Tappara-Kärpät hallissa ja sen kolmannen erän, tietävät miten tämä paniikki ja häviämisen pelko heijastuu suorituksina...

Ja kyllä minuakin helpot maalit ärsyttää, mutta kyllä sanotaanko vaikka 5-6 otteluun väkisin tulee ns. helppojakin maaleja, oli sitten maalissa vaikka Dominik Hasek, ihminen kun on vain ihminen.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Totta on, että Lehdon 6 nollapeliä viime kaudella eivät voineet tulla vahingossa. Ne tulivat hyvillä esityksillä. Saavutuksen arvoa nostaa myös se, että Jypin puolustus ei todellakaan ollut mitenkään nimekäs. Mutta sehän nyt on todettu ennenkin, että nimettömämmälläkin pakistolla voi liigassa pärjätä.

Silti Lehdon pelissä oli parantamisen varaa. Joissain peleissä vaivasi selvä epävarmuus ja ainakin JYP-fanit kauhistelivat jatkuvasti tyhjinä olleita ylänurkkia.

Epäilin ennen kauden alkua, kuinka Lehto soveltuisi Tapparan miehistöön. Jos Polvipetterin teksti pitää paikkansa ja Siren on alkanut "luoda" Lehdolle aivan uutta torjuntatyyliä, on jokin pielessä. Ennemmin minusta kannattaisi keskittyä miehen puutteiden hiomiseen.

Tuohon Tapparan sivujen väitteeseen Lehdon loppukauden pelaamattomuudesta en sano juuta enkä jaata kun en taustoja tunne. Faktaa kuitenkin on, että Tero Leinonen oli loppukaudesta parempi kuin Lehto, oli selkeä ykkösvahti ja yksi suurimmista tekijöistä JYPin play off - loppukirissä.
 
Varmaan edellisissä viesteissä jo moni kirjottaja esittänyt nämä ajatukset, mutta valitettavasti en kyllä nyt jaksanut selata viestejä läpi työpäivän jälkeen ja muutenkaan.

Mutta miksi? Miksi uusi maalivahti, miksi? Nimenä Michaud ei tietenkään sano minulle mitään, mutta miksi? Osaako Michaud tehdä maaleja, hä? Jonkin verran enemmän kärsivällisyyttä olisi kyllä tarvinnut löytyä. Ja jos on totta, niin miksi Sirénin mielipidettä ei kuunneltu? Itse olisin kyllä luottanut Lehtoon ja Hoviin, jos he eivät nyt olisi alkaneet imeä niitä maaleja aivan suunattomasti (tämän jälkeen siis).

Mutta tosiaan, mitä tapahtuu Lehdolle tai Hoville? Epäilenpä, että Hovi lähtee vaikkapa pelaamaan muutaman pelin Mestikseen. Sport ei taida tällä kertaa tarvita maalivahtia? Entäs FPS, kun Laksolakin valmentaa siellä? En tosin tiedä sitten FPS:n maalivahtitilanteesta, koska en ole kovin tarkasti siihen perehtynyt? Entäs UJK tai Hokki, joihin Tapparalla ei tosin varmaankaan kyllä ole ollut minkäänlaista kontaktia. Mutta ei kai tässä silti kolmella maalivahdilla marraskuuta mennä (vaikka Karjala-turnauksen takia taukoa onkin)? Ihmettelen kyllä, JOS Lehto jonnekin vuokrataan. Ja toisekseen en näkisi tuossa kyllä minkäänlaista järjenhiventäkään.

Hohhoijjaa.

Toivottavasti saan perua "pahat" sanani, mutta maalintekijää/pistenikkaria minä olisin kyllä kaivannut mallia Tenkrat tai jotain. Ei taida Michaud sentään keritä vielä 19.11. pelattavaan Tappara-Pelicans-peliin kumminkaan?

2. kerran, hohhoijjaa

Edit: Vaikka Rautakorpi on hyvä kehittämään pelaajia, olisiko tämän kauden jälkeen Tapparan aika vaihtaa maalivahtia? Pystyykö valmentaja työskentelemään joukkueelle enää kovin antaumuksellisesti oltuaan hommissa monta vuotta peräkkäin? Ai niin, ei mulla mitään Rautakorpea vastaan ole, enkä ole häntä heittämässä pihalle, mutta ajattelin vaa heittää tällaisen ajatuksen. Toisaalta siinäpä taas sitten ongelma, mistä uusi valmentaja? Rautakorpihan sanoi aikaisemmin, että jouluun mennessä toivoo yhteenottoa Tapparan johdon puolesta sen tiimoilta, että haluavatko he hänen jatkavan valmentajana.

Tarjolla olevia valmentajiahan ei taida hirveästi olla. Juhani Tammista ei koskaan Tapparan penkin taakse - kiitos! Mutta silti Rautakorvelle työrauha. Jotenkin pelkään, että tämä kausi päättyy play offien ensimmäiselle kierrokselle voitoin 2-4.
 
Viimeksi muokattu:

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yritän nyt jäsentää ajatuksiani ruudulle jotenkin. On aika erikoista joidenkin ihmetellä, mikä jyväskyläläisiä tässä asiassa niin korpeaa. Kuvitellaan vaikka, että Jussi Tarvaisella olisi joulun aikaan allekirjoitusta vaille valmis jatkosopimus Tapparaan. Kuitenkin hän yllättäen siirtyisi heti pelien päätyttyä keväällä Jokereihin pitkällä sopimuksella, mutta jäisi vähälle peliajalle ja hänet vuokrattaisiin marraskuussa Itävallan liigaan. Eikö yhtään harmittaisi silloin? No, sama tilanne se on täällä nyt, vaikka Lehdon uusi osoite ei olekaan vielä tiedossa.

Minua itseäni harmittaa eniten se, että vuokraus johonkin alasarjaan olisi tällä hetkellä Lehdon urakehitykselle varmaan aika tuhoisaa. TBK puhuu kauniisti pelkästä vuokrauksesta ilman kohdetta, jolloin säilyy mahdollisuus että Lehto pääsisi johonkin muualle liigaan saamaan peliaikaa. Olisihan se varmaan mahdollista, että Lehdon tasoinen vahti periaatteessa jotain liigajoukkuetta kiinnostaisi, mutta jos tämän hetken joukkueita miettii niin ketä? Kaikilla on kaksi liigakelpoista maalivahtia, ei kukaan tarvitse kolmatta. Ei meillekään enää mahdu, olisi mahtunut vielä talvella mutta kun Lehto päätti lähteä niin hankittiin Pitkämäki. Eli kohtalona olisi Mestis tai jotkut ulkomaan alasarjat, Allsvenskan, Norjan liiga, Itävallan liiga.. Kuulostaa pahalta, kun miettii Lehdon otteita parhaimmillaan. Niin monta hienoa voittoa hän JYP:llekin torjui.

Vaikkapa Mestis-komennus olisi kaukana siitä pitkäjänteisestä työstä, mitä tällaisen lupaavan mutta ailahtelevan maalivahdin kanssa pitäisi tehdä. Onhan divarin kautta löytänyt itseluottamuksensa moni maalivahti, mm. Bäckström Forssasta, mutta mielestäni Lehdolla on kovemmat meriitit kuin Bäckströmillä tuolloin enkä tiedä, kehittyykö tuon tason pelaaja enää divarissa.

Miksi tehdä kolmevuotinen sopimus ja puhua projektista, jos ei projektia halutakaan sitten tehdä loppuun? Se korpeaa ainakin täällä koneen takana. Jyväskylässä Lehdon hitaahko mutta tasainen nousujohteinen urakehitys olisi varmaankin jatkunut, Tapparassa ei joukkueen mainostuksesta huolimatta nyt näytä ollenkaan tältä. Meillä ei ehkä ole nimekkäitä pelaajien kehittäjiä, mutta viimeaikaisten tapahtumien valossa uskallan väittää, että itseluottamuksen ja muiden henkisen puolen ongelmien kanssa tuskaileville pelaajille JYP on paljon parempi paikka kuin Tappara. Meillä annetaan vastuuta tasaisesti eikä epäonnistujien paikalle olla heti hankkimassa korvaajia, koska rahaa ei ole. Osin olosuhteiden pakosta jaksetaan odottaa pelaajien kehittymistä, ja usein tätä kehitystä tapahtuukin.

EDIT: Lisäys loppuun
 
Viimeksi muokattu:

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
TBK

Muuten mahtaako se minun henkeeni tarttunut pallo olla suurempi kuin se jonka itse vedit kuin kehtasin epäillä Jaakko "Jaska" Sirenin maagista kättä ja Tapparan puolustuksen tasoa? Senhän jälkeen olet innostunut lainailemaan tekstiäni oikein urakalla ja todistamaan kerettiläisyyteni mm. lainaamalla niinkin objektiivista lähdettä kuin Tapparan verkkosivujen pelaajakuvausta. Oli pallojen kokoero mikä tahansa, Sinun pallosi on varmasti ainakin laadukkaampi.

Muuten, etkö jo kerran hyvästellyt tämän keskustelun kun et pitänyt tavastani taplata? Mikä johti tähän comebackiin? Tämä oli retorinen kysymys, joka ei vaadi vastausta.

Tapparan ja JYPin suhde on hyvin erikoislaatuinen. Paras sana kuvaamaan Tapparan roolia JYPiä kohtaan on siirtomaaherra. Se mikä minua eritoten korpeaa, on tuo rudyard kiplingmainen asenne valkoisen miehen taakasta. Tampereella se on käännetty velvollisuudeksi tarjota laadukasta valmennusta Suomen kiekkotoivoille. Mutta tämän keskustelun jatkaminen on kuin tuulimyllyjä vastaan taistelisi. Joten pitäkää päiväunenne.

Minä poistun tästä keskustelusta. Ja toisin kuin arvon TBK, minä myös tarkoitan sitä.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Re: TBK

Viestin lähetti Sergei_Krivokrasov
Muuten mahtaako se minun henkeeni tarttunut pallo olla suurempi kuin se jonka itse vedit kuin kehtasin epäillä Jaakko "Jaska" Sirenin maagista kättä ja Tapparan puolustuksen tasoa? Senhän jälkeen olet innostunut lainailemaan tekstiäni oikein urakalla ja todistamaan kerettiläisyyteni mm. lainaamalla niinkin objektiivista lähdettä kuin Tapparan verkkosivujen pelaajakuvausta. Oli pallojen kokoero mikä tahansa, Sinun pallosi on varmasti ainakin laadukkaampi.

Minun hengitykseni kulkee hienosti, vain pieni nuha esteenä. Ja miksi en saisi lainailla tekstiäsi? Lainaan tekstiä joista olen erimieltä tai samaamieltä tai näen yksinkertaisesti tarpeen kommentoida asiaa. Lainasin pelaaja kuvausta puhuttaessa Lehdon valmennuksesta. Hain perustetta jutuilleni ja julkistin samalla sen lähteen, joka kertoo, että jutuissa on perää. Ja mikä muu taho tietäisi Lehdon valmennuksesta kuin Tappara. Jos nyt et huomannut, niin tämä on Tapparaa käsittelevä ketju.

Viestin lähetti Sergei_Krivokrasov
Muuten, etkö jo kerran hyvästellyt tämän keskustelun kun et pitänyt tavastani taplata? Mikä johti tähän comebackiin? Tämä oli retorinen kysymys, joka ei vaadi vastausta..

Vastaan kuitenkin. Kyllä sanoin heippa keskustelulle kun, en nähnyt tarvetta enään jatka sitä. Aloin keskustelemaan asiasta toisen Jyppiläisen kanssa, mutta jälleen tuli väliin joku, joka lainaila tekstiäni ja aloitti uuden keskustelun.

Viestin lähetti Sergei_Krivokrasov
Tapparan ja JYPin suhde on hyvin erikoislaatuinen...

Tampereella se on käännetty velvollisuudeksi tarjota laadukasta valmennusta Suomen kiekkotoivoille. Mutta tämän keskustelun jatkaminen on kuin tuulimyllyjä vastaan taistelisi. Joten pitäkää päiväunenne.

Vai tarkoitatko sinun ja Tapparan suhde? Olen työssä Hakametsässä ja tapaan paljon eri joukkueiden faneja kuten myös Jypin faneja. Nyt kuitenkin ensikertaa minulle tuodaan tälläinen väite. No, oman kokemuksen perusteella, tämä ei ole yleinen kanta. On syitä miksi jotkut pelaajat haluvat tulla Tapparaan, eikä vähäisin ole valmennus. Vai etkö jatka keskutelua koska et voi esittää väitteillesi mitään perustetta? Minusta alkaa vakavasti näyttää, että nämä sinun kirjoitukset johtuvat lähinnä henkilökohtaisista syiystä kuin, että asilla olisi joku tarkoitus perä.
 

Bayern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Huuhkajat
Suomalaiset veskat Elitserienissä - Kanukit SM-liigassa

En ota sen kummemmin kantaa Tapparan maalivahtiasiaan, vaan yleisemmin suomalaisten ja ruotsalaisten joukkueiden veskarivalintoihin.

Elitserienissä pelaa tällä hetkellä neljä suomalaista maalivahtia:
Frölunda - Norrena
Färjestad - Wallinheimo
MoDo - Riksman
Timrå - Kapanen

SM-liigassa pelaa nyt viisi kanadalaista veskaa:
HIFK - Stathos
Ilves - Racine
Tappara - Michaud
TPS - Elliot
Ässät - Langkow
Näiden lisäksi tietysti SaiPassa pelaa tshekki Duba

Mitähän johtopäätöksiä tästä pitäisi vetää? Eikö Suomessa osata arvostaa tarpeeksi kotimaisia veskoja vai onko P-Ameriikka ja Ruotsi kupannut parhaat päältä niin tehokkaasti, että tänne pitää imuroida farmiliigojen miehiä hätäavuksi? Wallinheimo ja Riksman eivät ainakaan ole saaneet kunnon näyttömahdollisuutta kotimaassa. Minkähän takia Ruotsissa arvostetaan niin kovasti suomalaistia maalivahteja?

Kanukit ovat kyllä yleensä laatukamaa, mutta jotenkin paniikkiratkaisun tuntua näissä keskikauden hankinnoissa aina on ja palkka on varmasti kovempi kuin kotimaisilla veskoilla. Onnistuneita esimerkkejä on tietysti monia ja senpä takia seurajohtajat katselevatkin tässä vaiheessa kautta rapakon taakse. Omassa joukkueessa Tim Thomas pelasi loistavan kauden vastaavassa tilanteessa. Silti toivoisin suomalaisille enemmän luottoa.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Kuulun myös niihin, jotka eivät ymmärrä ollenkaan uuden maalivahdin hankintaa. Lehto hankittiin 3-vuoden sopimuksella nimenomaan kehittymään, mutta jo ensimmäisen kauden kolmanneksen jälkeen häntä ollaan potkimassa pois. Vaikeaahan maalivahdin on työskennellä, kun laukauksia tulee hyvin vähän. Ja sitten vielä suurin osa tilanteista on läpiajoja tai täydellisiä avopaikkoja. Lehdon kyvyistä on näillä näytöillä paha vielä mennä sanomaan mitään, mutta ilmeisesti joku on jo omat johtopäätöksensä tehnyt. Hovin asema tulee olemaan uuden yrittäjän kakkonen, sillä omasta kasvatista yritetään tehdä tulevaisuuden liigaveskaa. Tällä kaudella Sasu ei vielä pysty torjumaan mestaruutta. Mutta pystyykö Lehto? Näillä näytöillä on hyvin vaikea sanoa.

Mikä on sitten tämä uusi yrittäjä? Vähäiset tiedot kertovat ailahtelevasta maalivahdista, jonka hyvän ja huonon päivän ero on suuri. Kova riski on hankkia tuntematon maalivahti. Kun vielä Sirenin mielipiteet ulkomaalaisista yrittäjistä tiedetään, niin... Toivottavasti agentti ei ole sama kuin Jeff Williamsilla.

Entä jos Michaud epäonnistuu täysin? Hankitaanko sitten kovemmassa paniikissa ulkomailta joku tilalle? Nykyisen maalivahtikaksikon suoritustaso ei ainakaan ole tämän jälkeen yhtään parempi....
 

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Saint
Joo, eiköhän se uusi seura Tampereelta löydy...

Oma mielikuvani siirrosta on positiivinen. En nimittäin pidä Mika "Kaikki menee" Lehtoa kovinkaan varmana vahtina, onhan mies useammankin hyvän pelin pelannut, mutta suoritustaso ailahtelee ehdottomasti liikaa. Jotenkin on semmoinen kutina, että tehty sopimus on liian hyvä taitotasoon nähden. Yläpesät ja kilpikäden alapesä on Lehdon heikkous, mies myös pelaa liikaa ns. polviltaan. Haukkasiko Tappara? paskaa?, sen näyttää aika...

Juu-u!

Eli näin kirjoittelin silloin, kun Lehdon sopimuksesta kirvesrintoihin huhuiltiin. Ja täytyypä todeta, että oikeassa olin - onneksi. Enää ei tarvitse aiheesta ottaa puukoja vastaan.

No, toivottavasti tämä uusi hankinta ajaa asiansa ja näemme Tapparan "voittoputkessa".

Katsotaan, tuumaa Saint.
 

erpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Re: Re: TBK

Viestin lähetti TBK

Vai tarkoitatko sinun ja Tapparan suhde? Olen työssä Hakametsässä ja tapaan paljon eri joukkueiden faneja kuten myös Jypin faneja. Nyt kuitenkin ensikertaa minulle tuodaan tälläinen väite. No, oman kokemuksen perusteella, tämä ei ole yleinen kanta. On syitä miksi jotkut pelaajat haluvat tulla Tapparaan, eikä vähäisin ole valmennus. Vai etkö jatka keskutelua koska et voi esittää väitteillesi mitään perustetta? Minusta alkaa vakavasti näyttää, että nämä sinun kirjoitukset johtuvat lähinnä henkilökohtaisista syiystä kuin, että asilla olisi joku tarkoitus perä.

Arvon TBK, voin nyt ainakin muutaman jyppifanin suulla sanoa, etta ei sergei todellakaan ole yksin tuossa hommassa. Se korpeaa jo ihan riittavasti, etta vuosittain viedaan kovia junnuja ja tottakai meille tarkeita kokeneitakin pelaajia samaa maanalaista junanrataa pitkin tampereelle. Sopimuksia kirjoitellaan milloin sattuu (enka sano, etteiko JYPkin tata tekisi, en vain ole siita tietoinen) ja kun nimi on pahvissa voi hollaily alkaa. Minun paassani rupeaa kuitenkin todellakin kiehuttamaan kun Tapparalaiset alkavat kertomaan kuinka he hyvaa hyvyyttaan pelastavat naitahiomattomia timantteja ja sitten heti kohta ne kukoistavat. Taman jalkeen taputellaan toinen toistaan selkaan ja kerrotaan kuinka helvetin hyvaa tyota taas me kaikki ollaan tehty kun ollaan pelastettu yksi laaduton pelaaja laadukkaalla valmennuksella.
Lehto nyt oli erinomainen maalivahti viimekaudella, tosin mies ailahteli ja konttasi kuin kolmivuotias mutta nollia tuli uskomattomilla suorituksilla ja peliaikaa olisi ilman helmikuun tapparasopimusta tullut varmasti enemmanikin. Lehdon alamakea kesti koko kevat, en tieda rupesiko meidan laaduttoman valmennuksen tekemat virheet nakymaan vai oliko rahakas ja pitka sopimus taskussa vaan tylsempi pelata JYP:ssa, totuus on kuitenkin se, etta jos lehtoa olisi peluutettu kautemme olisi loppunut kuukautta aiemmin.
Mita Tama jo velhoksikin tituleerattu Siren nyt on saanut Lehdossa aikaan? Kuinka monta nollaa han on pelannut? Konttaako Lehto viela samanlailla kuin viimekaudella? Meneeko miehella silloin talloin aivan kasittamattoman helppoja maaleja? Onko han aivan maaginen edes joskus? En mina tieda, en ole yhtaan matsia nahnyt hanelta. Sina varmasti tiedat. Turha alkaa kertomaan jotain sontaa, etta Tapparan puolustus on niin laadukas, etta vetoja tulee vain murto-osa edelliskauteen verrattuna, mita sitten?
 

erzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Les Habs, Man Utd
Viestin lähetti TBK

Ja tässä osoitus sinun tietämyksestäsi Tapparan maalivahdeista. Markkanen pelasi ensi kertaa Tapparassa 95-96. Ja kyllä, iso kiitos siitä, että Markkanen pelaa NHL:ssä kuuluu Sireenille.

No joo, varmasti Sirenillä on ollut osansa Markkasen kehityksessä, mutta ainakaan vielä kaudella 95-96, hän ei Tapparan valmentajana ole Markkasesta timanttia ollut hiomassa, ellei nyt sitten joutessaan myös naapurin veskareita ole treenannut!
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
erpe

Kyllä olet oikeassa, että Tappara on saanut Jypin pelaajia viimekausina. Tapparaan on tullut: Mikko Luoma, Miska Kangasniemi, Jyrki Välivaara, Jussi Tarvainen, Marko Ojanen, Mika Lehto ja Timo Vertala. On siinä listaa ja ymmärrän teidän hermostumisen siitä. Mutta siitä, että te hermostutte jos Tapparalaiset hehkuttaa onnistuneilla valmennusmetodeilla, niin sitä en ymmärrä. Eikö onnistumisesta saa mainita? Ja kun vielä kaiken lisäsksi asialla on vinha perä. Jos nyt esimerkiksi tarkastellaan Jypistä tulleita pelaajia:

Jussi Tarvainen.
Putki kulki jo Kalpassa, oli ostettaessa ns. valmis pelimies.

Mikko Luoma.
Kykyjä oli, mutta ei ikinä puhjennut kunnolla kukkaan kuin vasta Tapparassa ja pääsi Maajoukkueeseenkin.

Miska Kangasniemi.
Iso kankea puolustaja jonka jalat rupesivat lopulta Tapparassa toimimaan ja pääsi kokeilemaan maajoukkueeseen.

Jyrki Välivaara
Valmis mies. Pelasi jo hienosti Jypissä ja nousi sielä maajoukkueeseen.

Timo Vertala.
Tapparaan tullessan hän nelinkertaisti pisteensä aikaisempiin kausiinsa verrattuna.

Marko Ojanen.
Mies jonka raataa oli päälä mikä paita tahansa. Tapparassa saanut lisättyä pistetiliään aikaisempiin kausiin, josta suuri kiitos Barkoville.

Mika Lehto.
Takana hyvä kausi Jypissä, tällä kaudella ei ole pystynyt pelaamaan omalla tasollaan syitä spekuloitu edellä.

Ja kun näihin lisätään muutama muualta tullut "sammunut tähti" joka Tapparassa innostui pelaamaan, niin ei se ole ihme, että sitä vähän hehkutetaan. Tosin nyt kehitys on uusien pelaajien ja myös vanhojen kohdalla pysähtynyt ja sen miettimistä varten tämän ketjun aukaisin.

kirjoitit:
"Mita Tama jo velhoksikin tituleerattu Siren nyt on saanut Lehdossa aikaan? Kuinka monta nollaa han on pelannut? Konttaako Lehto viela samanlailla kuin viimekaudella? Meneeko miehella silloin talloin aivan kasittamattoman helppoja maaleja? Onko han aivan maaginen edes joskus? En mina tieda, en ole yhtaan matsia nahnyt hanelta. Sina varmasti tiedat. Turha alkaa kertomaan jotain sontaa, etta Tapparan puolustus on niin laadukas, etta vetoja tulee vain murto-osa edelliskauteen verrattuna,"

Näihin olen jo kirjoittanut edellisissä viesteissäni. On kohtuutonta väittää minun kertoneen sontaa. Asia olisi eri jos olisin maininnnut Lehdon ongelmien nimenomaan johtuvan tästä. Mutta näin en ole suoranaisesti sanonut. Sanoin:

"Toisaalta on maalivahteja jotka eivät pysy vireessä ottelussa, jossa tulee vähän laukauksia, kun taas Jypissä niitä tuli huomattavasti enemmän. Sitä en tiedä onko Lehto tälläinen, en ole maalivahtien asiantuntija, mutta helppoja maaleja on mennyt, mitkä voisivat juontaa syynsä johonkin tälläiseen."

Ja Tapparan puolustuksen laatua hehkutti joku muu kuin minä. Joten pidetään ne sonnat sielä Jyväskylässä.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Viestin lähetti erzo


No joo, varmasti Sirenillä on ollut osansa Markkasen kehityksessä, mutta ainakaan vielä kaudella 95-96, hän ei Tapparan valmentajana ole Markkasesta timanttia ollut hiomassa, ellei nyt sitten joutessaan myös naapurin veskareita ole treenannut!

Tämä viesti minkä lainaist on iroitettu aiheyhteydestä joten se ei anna oikeaa kuvaa siitä mitä tarkoitin. Kehoitan lukemaan koko ketjun lävitse.
 
Anteeksi tsät, mutta onko tämäKIN ketju muuttumassa siihen suuntaan, että Tappara vie JYP:in kaikki nuoret ja hyvät pelaajat jne.?

Yhtä asiaa minä en kyllä ymmärrä, missä Tapparan fanit ovat äärettömästi kehuneet "joukkueensa" valmennusta? Kyllä omasta mielestäni Tapparalla hyvä valmennustiimi on, mutta missä on näkynyt ylimielistä asennetta? Vai onko taas yleistetty yhden henkilön kommentteja?
 

erzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Les Habs, Man Utd
Viestin lähetti Snowraven
Yhtä asiaa minä en kyllä ymmärrä, missä Tapparan fanit ovat äärettömästi kehuneet "joukkueensa" valmennusta? Kyllä omasta mielestäni Tapparalla hyvä valmennustiimi on, mutta missä on näkynyt ylimielistä asennetta? Vai onko taas yleistetty yhden henkilön kommentteja?


En tiedä, onko kyse yhden henkilön kommenteista vai mistä, mutta ainakin itselleni on jäänyt sellainen mielikuva näistä JYP-Tappara-siirroista, esim. Vertalasta ja Luomasta, että miesten kehitys on Tapparan ylivertaisen valmennuksen ansiota. Ja JYPissä jatkaessaan heistä ei olisi tullut mitään...
Samainen piirre on esillä myös Lehdon tapauksessa tyyliin "suurin syy Tappara-siirtoon on halu laadukkaampaan valmennukseen". Jos Pihlman olisi siirtynyt Tapparaan, kuten keväällä huhuttiin, tämäkin läpimurto olisi siis mennyt Tapparan laatuvalmennuksen piikkiin!
Tapparan valmennus tekee varmasti hyvää ja ansiokasta työtä, mutta ei mielestäni merkittävästi sen parempaa tai huonompaa kuin muiden liigajoukkueiden valmennus (poislukien Ilves Selinin aikaan).
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Mitä ihmettä? Eihän Tapparalla pitänyt olla mitään maalivahtiongelmaa! Siitä ei ole vielä kauaa aikaa mennyt, kun heitin eräille Tapparan kannattajille (huumorilla tosin), että ostakaa meiltä Dreipperi, johon tuli kitkerää kommenttia siitä, kuinka lujasti Lehto/Hovi-kaksikkoon luotetaan ja Tapparaanhan ei tarvita mitään muita veskareita, sillä tuolla kaksikolla tultaisiin pärjäämään pitkälle tulevaisuuteen. Ajat muuttuvat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös