Tappara vai TPS

  • 4 281
  • 73

Kumpi voittaa mestaruuden

  • Tappara

    Ääniä: 53 57,0%
  • TPS

    Ääniä: 40 43,0%

  • Äänestäjiä
    93
  • Poll closed .

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kun nyt kerran HN kysyi samaa, niin otetaanpa kysely täälläkin, mieluiten perusteluineen.

Henkilökohtaisesti olen pitänyt TPS:ää suurimpana suosikkina kauden alusta lähtien. Joulutauon jälkeen olen koko ajan enemmän ja enemmän ruvennut arvostamaan Tapparaa. Luulen itse että Tappara vie mestaruuden voitoin 3-1 suurimpana valttinaan fyysisyys ja materiaalin leveys.
 

Vekman

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
TPS: Miksi?

Siksi koska Tepsilla on kokeneempi finaalivalmentaja, laajempi materiaali, enemman ratkaisijoita ja kotikenttaetu.

Maalivahdit 50-50, Tapparalla fyysisempi joukkue mutta toisaalta hitaampi. Taman takia kotikentat suosivat kumpaakin joukkuetta.

Tapparalla kaikesta puheesta huolimatta altavastaajan asema, mutta Tepsilla toisaalta varma esitys etukateen selkeasti huonompia (lue: ei yhta hyvia) joukkueita vastaan (Pelicans, Karpat).

Eli naiden syiden johdosta muunmuassa uskon Tepsin vievan mestaruuden. Ja tottakai mustavalkoiset lasitkin hieman vaikuttavat :)
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
TPS

Rautakorpi hehkutti finaalien olevan niitä pelejä, joissa korostetaan tapparan fyysistä peliä. No, jäähyt tulevat näyttelemään suurta osaa ja tepsi rankaisee näistä. Samaan hengenvetoon rautakorpi lisäsi että toivottavasti tuomarit eivät ratkaise mestaruutta...ammattimiehen sanojako?
 

velho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, sympatiat HIFK:lle
TPS

Mustat Kobrat ratkaisee:D:D:D
 

Jet-Ace

Jäsen
TPS

Perusteet:

Lähtökohtaisesti näyttäisi olevan 50%/50%.

Lähtemättä tässä käymään joukkueiden vahvuuksia ja heikkouksia läpi, niin ratkaisevana asiana pidän sitä seikkaa, että Tappara pelaa kovan paineen alla, koska odotukset ovat valtavat pitkän kuivan kauden jälkeen.

TPS taas ei ole samanlaisen paineen alla ja lisäksi suurin osa joukkueesta on ollut samassa tilanteessa aikaisemminkin.

Mutta, jos toisin käy eli Tappara voittaa, niin ei se minusta myöskään ole mikään yllätys.

Sellaisia asioita, kuten tuomariratkaisut, maalivahtipeli tai joidenkin pelaajien tai ketjujen tekemiset en lähde etukäteen spekuloimaan. Näemme sitten, miten peleissä käy.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Minä taas väittäisin, että paineet ovat nimenomaan TPS:lla tai Töpselillä, niin kuin Keski-Suomessa on tapana sanoa. Tapparalle 13 vuoden kuivan kauden jälkeen tullut mitali on jo riittävä palkinto melko nimettömällä joukkueella hyvin tehdystä työstä tällä kaudella. Eihän Tapparaa veikannut yksikään toimittaja mitaleille ennen kauden alkua. TPS sen sijaan oli kaikissa veikkauksissa vahva loppuotteluehdokas.

Olitko sinä Petäjä muuten vielä viime vuonna Tapparan jälkipelien juontaja? Mitä olen kirjoituksiasi lukenut, niin vaikutat nykyään kenties hieman Tappara-vastaiselta. Mistä moinen kelkan kääntö?
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Jet Ace ja Velataan kanuuna

Te puhutte tepsin ja tapparan paineista...pitää jälleen kerran kysyä, että puhutteko nyt joukkueista tai faneista? Kummatkaan joukkueet eivät todellakaan ole amatöörejä tässä lajissa, miksi ihmeessä jommalla kummalla olisi paineita? Kyllä ne paineet ovat faneilla eikä joukkueilla. Tuo paineiden sysääminen toisen joukkueen niskaan on aika perusteetonta...vai oletteko olleet tapparan tai tepsin pukuhuoneessa asian toteamassa? Olen jutellut muutaman tepsin pelaajan kanssa, eikä ns paineista ole tietoakaan. En usko että tapparan pelaajat eroavat turkulaisista.
 
Old Lenin

Ai että ammattipelaajat eivät tuntisi paineita, jotka saavat jopa kiekon polttamaan lavassa? Et varmaan nähnyt 1. puolivälieräottelun Tappara-Lukko ensimmäistä kymmenminuuttista ja kotijoukkueen pelaajien uskomattoman hermostunutta sekoilua? Saattoihan se tietysti olla ylilataustukin, mutta miten se sitten eroaa pakkovoiton paineista..
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Varmaan sukua.

Petäjä ja Toippari siis, tuli vain mieleen. Toippari kun heittää aina niitä hyvin asiallisia kommentteja. Esim. "Tappara tippuu kolmessa ottelussa varmasti Lukkoa vastaan", niin Petäjä on aina sanomassa "vihdoinkin Tapparan todellinen fani puhuu". Mietin että olisiko kyseessä veljekset, kaksoset vai muuten vain samaa mieltä kaikesta. Tietenkin helppo olla, kun kummatkin selvästi vihaavat Tapparaa enemmän, kuin rakastavat elämää muuten.
 

Tobias

Jäsen
Kyllä

luulen TPS:n hoitavan kannun kotiin tänäkin vuonna.
Vaikka pleijarit ovat eri pelejä kuin runkosarja, niin jotain kuitenkin viestii se, että Tappara ei kyennyt kertaakaan runkosarjassa peittoamaan Tepsiä.
Ilmeisestikin TPS:n pelityyli ei sovi Tapparalle. TPS hoitaa pojan kotiin otteluvoitoin 3-1.
 

Jet-Ace

Jäsen
Vanha Len

Hyvä Vanha Len,

Olin ja olen edelleenkin TÄSMÄLLEEN sitä mieltä, että Tapparan pelaajilla on kovemmat paineet kuin TPS:n pelaajilla.

Mitä fanien paineisiin tulee, niin saavat olla mitä ovat, koska niillä ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa.

Kyllä niitä seuroilla/pelaajilla on aivan inhimillisiä paineita, vaikka ammattilaisuus ehkä lievittää niitä.

No, tämä tästä ja se siitä.
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ei Tapparalla kyllä paineita ainakaan TPS:ää enemmän ole. Nimittäin Turussahan finaali pidetään jo itsestään selvyytenä ja mestaruuskin pitäisi hoitaa kotiin. Tappara taas ei ole voittanut pariin kauteen mitään ja tälle kaudelle leikattiin budjettia, joten finaaliottelu on jo voitto Tapparalle. En tarkoita että Tappara olisi kylläinen, mutta ei kyllä mitään paineita ole. Nyt on vain voitettavaa. Vastassa on 90-luvun hallitsija ja selkeä ennakkosuosikki.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
TPS

eli hunajata tulee!!
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Äänestinpäs Tapparaa.
Tässä paino lievästi tosin tunnesyytkin eli se että ois ihan kiva nähdä vaihteeks mestari muualtakin kuin akselilta Turku-Helsinki.
Pistin rinnakkain Tepsin ja Tapparan kokoonpanot pelipaikoittain.Kieltämättä Tepsillä on etu kokemuksissa ja näin ollen ainakin nimekkyydessä.Etenkin Tapparan pakistossa on pari vähän nuorempaa pelaajaa, lieviä kysymysmerkkejä.Ovat tosin tähän asti pelanneet mallikkaasti.Lisäksi Alain Cote palaa vahvistamaan viivalle.
Hyökkäys on ennakkoon hieman tasaisempi.Tepsillä on näitä kansallisen ja kansainvälisenkin tason lahjakkuuksia neljä kenttää.Tapparalla on 3. ja 4.ketjut hieman kokemattomampia.Mutta nimet ei paljoa paina.
Mielenkiintosta nähdä kuinka esim. Lehterän ja O´Brienin pelit menee.Kaks ekaa kenttää molemmilla kovia.
Norrena ei vielä playoffseissa ole joutunut jatkuvaan pommitukseen mutta jo runkosarjan pelit osoitti että on vähintään vuoden -95 tasolla.Maajoukkuepelit lienee jääneet vähiin koska jotenkin näitä Tepsin vahteja pidetään värittöminä ja vahtien menestys laitetaan paljolti kenttäpelaajien ja pelitaktiikan hyvyyden piikkiin.
Niin, huolimatta Tepsin rutiinista ja kokemusedusta, uskon Tapparan sopivan sekoituksen vauhtia ja fyysisyyttä ratkaisevan sarjan.Turkulaisten vauhti ei varmaan lopu ikinä mutta kovuudesta tulee pieni miinus.
Jos saavat pelata kunnon playoff-kiekkoa, ottaa Tappara voiton 3-1.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
No pelihän on sitten selvä

Viestin lähettänyt käyttäjä eagle
Ei Tapparalla kyllä paineita ainakaan TPS:ää enemmän ole. Nimittäin Turussahan finaali pidetään jo itsestään selvyytenä ja mestaruuskin pitäisi hoitaa kotiin. Tappara taas ei ole voittanut pariin kauteen mitään ja tälle kaudelle leikattiin budjettia, joten finaaliottelu on jo voitto Tapparalle. En tarkoita että Tappara olisi kylläinen, mutta ei kyllä mitään paineita ole. Nyt on vain voitettavaa. Vastassa on 90-luvun hallitsija ja selkeä ennakkosuosikki.

Jos tapparan pelaajat todellakin ajattelevat, että finaaliottelu on jo voitto niin tepsi hoitaa homman kotiin takuuvarmasti.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ei ymmärrystä koskaan....

...itse olen pelannut jalkapalloa(myös kiekkoa) aika kovalla tasolla. Kuitenkin ns. pienessä seurassa, jonka takia usein lähdettiin HJK:ta ja vastaavia seuroja vastaan aina altavastaajana. Tapparalla on varmasti sama tunne, kuin esim. seurallani kun pelasimme SM-kisoissa. Tavoite oli ensin päästä alkulohkosta jatkoon, Tapparalla tavoite oli todennäköisesti kauden alussa välieriin(tietenkin aina tavoitellaan voittoa). Kahdella ensimmäisellä kierroksella(välierissä ja puolivälierissä) Tappara lähti ns. ennakkosuosikkina ja nyt TPS on selkeä ennakosuosikki. Jos Tappara häviää, kaikki vaan sanovat, "no TPS nyt voittaa aina". Tapparalla ei siis ole hävittävää, mutta nyt on mahdollisuus pelata mahdollisimman paineettomasti. Tiedän tunteen, kun ensin pelataan ns. pakkovoittoja, koska tavoitetta ei ole saavutettu. Kun tavoite saavutetaan, tulee peliin enemmän rentoutta. Tapparalla on sama tilanne nyt, tavoite on saavutettu kaudelle. Mutta nyt voi pelata 100lasissa ja ilman paineen häivää. Toki pelatessa mestaruudesta on pieniä paineita(ainakin verrattuna nuorten jalkapallon SM-kisoihin), mutta toisaalta ammattilaiset ovat tottuneet käsittelemään paineita(nuoret harvemmin).

Ei Tappara ole kylläinen, mutta emme voi mitään hävitä enään. TPS voi vain hävitä, nyt vasta on tosipelit. Näkeehän sen jo yleisön reaktioista Turussa, ensimmäisissä peleissä ei ollut paljoa edes väkeä. Nyt ehkä saatte jo hallin täyteen.

Paineita on aina, mutta ne ovat tässä asetelmassa hyvin erilaiset. Vaikka kuinka yrittäisit väittää toisin. Katsotaan vaikka kauden alussa Tapparan ja TPS:n tavotteita, toisella mestaruus ja toisella mitaleille, voit itse miettiä kummalla oli kummat tavoitteet.
 

Tapparammiäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Re: TPS

No, jäähyt tulevat näyttelemään suurta osaa ja tepsi rankaisee näistä[/B]


Rankaisee mistä rankaisee ja Braunilla loput..;)

Tapparalle on noita alivoimamaalejakin siunaantunut...:D

Kieltämättä erikoistilanteet tulevat todennäkösesti näyttelemään suurta osaa ottelusarjassa. Ihan takuulla pelin luonne muuttuu TPS:lläkin nyt, sillä Tappara pelaa täysin erilaista peliä kuin Kärpät ja Pelicans.
 

axe

Jäsen
Jäähyistä

Asia, jota ei olla kovinkaan hyvin huomattu, on se että Tapparan jäähyt ovat vähentyneet playoffeissa paljon. Runkosarjan lopussa Tappara otti paljon jäähyjä ja moni niistä oli tosi tyhmiä jäähyjä hyökkäysalueen kampeista ja väkivaltaisuuksista, mutta playoffeissa niitä ei ole näkynyt.

Syyllä ei ole merkitystä, olkoon Tapparan pelityyli siistiytynyt tai tuomarilinja väljempi. Eikä silläkään ole väliä ovatko nämä jäähymäärät "oikein annettu", mutta fakta on se, että playoffeissa Tappara on ottanut vastustajiaan vähemmän jäähyjä. Vain yhdessä ottelussa kakkosia on enemmän (hmm, miksihän juuri Raumalla?). Isoja rangaistuksia en ole huomioinut tähän, koska ne ovat harvinaisia ja tavallaan merkityksettömiä.

Lukko-sarjassa kakkoset otteluittain Tappara ensin sanottuna: 4-7, 6-5, 4-4.
Ilves-sarjassa kakkoset otteluittain Tappara ensin sanottuna: 3-3, 3-4, 5-6.

Siis Tapparalla playoffeissa 25 kakkosta, vastustajilla 29.

TPS toki ottaa vähemmän minuutteja kuin Lukko tai Ilves, ja varmasti vähemmän minuutteja kuin Tapparakin, mutta huomannette pointin: Tapparan jäähyalttius on hiukan runkosarjan tuoma harha. Se ei ole niin iso osatekijä kuin yleisesti kuvitellaan.
 

L-Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse en ala veikkailemaan voittajaa, mutta luonnollisesti toivon Tepsin voittavan.

Itseasiassa piti kirjoittaa lyhyt alustus jo muutenkin aiheesta, mutta axe sivusi sitä jo mukavasti. Itse pidän tuomarilinjaa yhtenä ratkaisivimmista asioista pelesissä. Ei ole sattumaa, että Rautakorpi käänteisesti sysäsi paineet ja syyt jo tuomarien päälle ja Jortikkakin muisteli kauhulla vuoden 1999 finaaleja.

Nähtyäni yhden Tapparan pudotuspelin, Ilvestä vastaan, en olisi arvannut Tapparan pelaavan enemmän sääntöjen mukaisesti. Arvatenkin linja todella oli höllentynyt, koska melko ronsia peliä harrastettiin molemmin puolin.

On melko varmaa, että kävi miten kävi, niin tämän palstan ykköskirjoitusaihe on puolueelliset tuomarit = löysä linja - tuomarit suosivat Tapparaa tai tiukka linja - tuomarit suosivat Tepsisä. Vaikka täällä suurella yksimielisyydellä on jo todettu ja moneen kertaan toistettu, että Tepsi kahvaa lähes enemmän kuin muut, mutta niin, ettei tuomari sitä huomaa, niin täytyy myöntää, että sitten se on sellaista, jota myöskään minä en huomaa.

TPS todellakin saattaa käyttää mailaa kerran nykäistääkseen hieman vauhtia pois vastustajalta. TPS ei todellakaan ota säännöllistä kahvaa kiinni, vesihiihdosta puhumattakaan, vastustajan kiekottomiin miehiin, niin kuin eräät joukkueet ovat harrastaneet. The Ref taisi tuoda tämän kauden teemat esiin palstalle. Siellä oli maininta toistuvien koukkaamisten, maalintekopaikkojen menettämisen tai korkealta ronkkimisen rankaisemisesta. Tämän TPS on sisäistänyt ilmeisesti hyvin. Mailaa käytetään vartalon korkeudella ja virveliä tulee vain kerran. Valitettavasti yksi negatiivinen asia vastustajasta pitää jo nyt sanoa, eli Rautakorpi ilmeisesti ei ole perehtynyt läpyskään.

Toivotaan kuitenkin, että parempi voittaa! Jokatapauksessa on virkistävää nähdä finaalissa vaihteeksi muitakin vastustajia ;-)

Onnea Tapparalle!

L-Mies
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
L-miehelle

Liesmäki hehkuttaa aamun lehdessään että myös Tepsillä on fyysisiä ja kovia pelaajia.Kerrotko sinä Tepsin miehenä ketä ne mahtavat olla kun minä en ole niitä koko kautena huomannut.
 

L-Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Fyysinen pelaaja, hmm...

Jos fyysisyydellä haetaan pelaajaa kuten Mäkiaho, J Ruutu, Nielikäinen, Gagnon, Valtonen tms. niin onneksi Tepsistä ei löydy niitä.

Fyysiseen peliin vastauksen antavia pelaajia saattaisi olla puolustuksessa: Tallinder, Rajamäki ja Järventie. Lehtinen on melko hyvä taklaaja, mutta on loukkaantuneena.

Hyökkäyspäässä fyysiseen peliin kykenee Elomo, Tuokko, Kiviharju, Virta ja Rousu. Rintanen, Sahlstedt, Kapanen, Vahalahti ja Lius taasen eivät paljoa heilahtele sääntöjenmukaisesta fyysisestä pelistä.

Maalivahdeista Norrena pystyy erittäinkin fyysiseen ja agressiiviseen peliin, vrt TPS-Kärpät.

L-Mies

P.S. Jokos IFK:lla on kuntosalikausi alkanut?
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Okay eagle

Tapparalla ei ole paineita ja tepsillä on vain hävittävää...sovitaan näin.
 

Tapparammiäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara


Itseasiassa piti kirjoittaa lyhyt alustus jo muutenkin aiheesta, mutta axe sivusi sitä jo mukavasti. Itse pidän tuomarilinjaa yhtenä ratkaisivimmista asioista pelesissä.

Nähtyäni yhden Tapparan pudotuspelin, Ilvestä vastaan, en olisi arvannut Tapparan pelaavan enemmän sääntöjen mukaisesti. Arvatenkin linja todella oli höllentynyt, koska melko ronsia peliä harrastettiin molemmin puolin.

Tuomarilinja ohjaa pelin kulkua, mutta mielestäni se aika harvoin kuitenkaan ratkaisee otteluita lopullisesti. Mielestäni tärkeä ominaisuus joukkueessa on se, että äijät pystyvät sopeuttamaan pelinsä vallitsevaan tuomarilinjaan. Eli kyllä tuomareita täytyy tulla vastaan myös joukkueen puolelta, sillä harvoin pelaajat / fanit pystyvät olemaan oikean ja väärän suhteen kiihkeissä kamppailuissa kovin objektiivisia.

Lisäksi pelin luonne määrää tuomarilinjaa, TPS:n tähänastisissa peleissä tuomarilinja saattaa olla ollut aivan toista mitä tänään tullaan näkemään, sillä Tappara pelaa taatusti erilaista peliä kuin Tepsin tähänastiset vastustajat.

Jos pelataan kovaa, pitää myös tietty määrä sääntöjen rajamailla olevia otteita sallia. Jos tämä Turkulaisia hirvittää, niin sitten hirvittää. Kyllä ne tuomarit hommansa osaavat, samaten pelaajat. Tietty alkaa syömään miestä, jos pakkeja ei pääse kiertämään, vaan aina ohjataan hyökkäykset laitaan. Mutta se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pelattaisiin sääntöjen vastaisesti.

Tappara hakeutuu vääntöihin TPS:n kanssa, se on ihan varmaa. Luistelukilpailuun ei kannata Tamperelaisittain lähteä. Lisäksi nuhjaamisella pyritään lämmittämään Tepsin luistelukoneita, sillä luulen, että kun polkukone ei pääse mihinkään, alkavat äkkiä hanskatkin heilua.

Lisäksi haluaisin tässä sanoa myös sen, että kyllä jääkiekkoon kuuluu myös kiekottoman pelaajan estäminen jossain määrin. Ei se nyt niin kummallista ole, esim. kun tukitaan kaistaa keskialueella. Kiekottoman virvelöinti sitten onkin ihan eri juttu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös