Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Tappara kaudella 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana lego, 15.02.2016 klo 15.14.

 1. Eeyore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @Mäntylä #18 Täysin samaa mieltä kanssasi Tapparan heikoista esityksistä. Tapparan peli on ollut vuoden vaihteen jälkeen muutamaa harvalukuista poikkeusta lukuunottamatta vähintään heikkoa, usein jopa surkeaa. Valtaosassa otteluita vastustaja loi 5v5 pelissä Tapparaa enemmän maalipaikkoja. Tapparan ylivoima oli kuitenkin sen verran hyvää, että pisteitä napsui tasaiseen tahtiin.

  Pitkään itse uskoin, että Tapparalla on potentiaalia paljon parempaa. Nyt alkaa olla viimeiset hetket kaivaa se potentiaali ja taisteluilme sieltä jostain. Olettaen, että jotain kaivettavaa on. Myös Tapolan tulisi löytää jotkin lääkkeet Ilveksen pelitapaa vastaan. Ei pelikirja voi olla, että Peltola pääsee kerran ottelussa puolivaarattomaan paikkaan, ja vetää silloin unelmavedon.
   
 2. juunas_erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Panthers, #81, #16
  Eilisestä, voitokkaasta pelistä muutama havainto.

  Savinainen sai pelin loppua kohden kohdistettua omaa turhautumistaan oikeisiin asioihin, joka näkyi voitettuina kaksinkamppailuina ja välillä totutun näyttävinä harhautuksina betonisilla käsillään. Miehen tekeminen vaatii selvästi sitä vapauttavaa maalia.

  En ole nähtävästi yksin havaintoni kanssa, että joidenkin pelaajien otteista paistaa haluttomuus. Pahimpana yksittäisenä esimerkkinä nostan esiin Otso Rantakarin kompuroinnin puolustusalueen b-pisteen päällä, josta nouseminen ja vaihtoon luistelu kesti käsittämättömän kauan. Tiedä häntä, kiinnittääkö kukaan muu tälläisiin pikkujuttuihin huomiota, mutta minulla on siitä lähtien tilanteen johdosta maistunut oksennus suussa.

  Tällä hetkellä aktiivisimmat ja halukkaimmat pelaajat ovat mielestäni olleet Röymark ja Järvinen. Lasketaan heidät onnistujiksi, kun taas Bonsaksen on ollut luvattoman huono.
   
 3. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Pari asiaa vituttaa yli kaiken:

  miksei Tappara reagoi mitenkään Ilveksen karvaukseen, vaan päätä hakataan vaihdosta toiseen?

  Miksei Tappara reagoi jatkuvaan tuplaukseen kaksinkamppailuissa? Aina on kaksi ilvestä yhtä tapparaa vastaan ja aina vie ilves kiekon. Tätäkin on jatkunut sarjan alusta asti, mutta mikään ei muutu.

  Helvetin helvetti.
   
 4. Hirvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tapparan kannattaisi muuten jatkossa sivuuttaa nämä kesken kauden hankittavat KHL-kaverit ihan tyystin. Tänä vuonna Kuusela ja Parlett ovat lähinnä sekoittaneet koko joukkueen pelin ja Linglet potkittiin kesken kauden pois. Eikä ole edellisinä kausina tutka osunut yhtään sen paremmin.
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2017 klo 21.06
 5. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Eipä näistä KHL-miehistä ole ollut apua. En tiedä, pelataanko KHL:ssa paremmilla piristeillä kuin täällä, kun niin vaisuja ovat nämä olleet. Kuntopohja vaikuttaa heikolta. Mäntyläkin oli kaukana kärkipakista vaikka paremmin täytti paikkansa kuin kumpikaan tämän kauden kaksikosta.
   
 6. Vahva tunne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Tapparan materiaalilla pitäisi nuo ketjut eheyttää runkosarjamalliin. Se 1- kenttä ajatus on viime vuosituhannelta, pitää olla 4 ykköskenttää. Kuuselan tulo pilasi teidän kaikki ketjut. Teille tulee tuho tuolla peluutuksella..
   
 7. Draco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara ja Ilves
  No siis kyllähän tässä voi nähdä selvästi sen, että kaverit Haapala, Savinainen, Kuusela, Nurmikin eivät ole saanut sitä limppua yhtään reppuun. Jos maalintekijöinä sarjassa Tapparalta ovat pakit, Röymark ja Repo ratkaisi yhden, niin se ratkaisijaosasto, jonka pitäisi ratkaista, ei ole tehnyt vielä yhtään mitään, mikä näkyisi valotaululla. Ja Tässähän Tapparan piti olla selvästi parempi. Ei se nyt ehkä niin yllätä, että Ilves on tasaväkinen kenttäpelissä, mutta ratkaisuvoimaa ei pitänyt olla alkuunkaan niin paljoa, kuin Tapparalla. Eikä sitä ole ollutkaan, he ovat munanneet aika määrän paikkoja.

  Että kyllä se Tapparan tehottomuutta on, Karjalaistakin alkaa olla vähän ikävä, sieltäkin tuli pari tärkeää viime vuonna. Mutta kyllä näiden edellämainittujen jätkien on eniten katsottava peiliin ja lyödään nyt siihen vielä Lajunen ja Järvinen, joista Lajunenkin hassasi taas huipputontin. Kenttäpelin ollessa tasaista se, joka tekee paremmalla prosentilla, voittaa.
   
 8. Päätykiekko Jäsen

  Itse en ole tämän sarjan pelejä katsellut, mutta taitaa olla vähän niin että Ilves on yllättänyt Tapparan housut kintuissa? Toki uskon edelleen, että Tappara tästä menee jatkoon. Voi tehdä Tapparalle vain ihan hyvää että tulee tässä vaiheessa vaikeuksia vastaan.

  Itsellä kävi sekin mielessä se että pääsikö Tappara vähän liiankin helpolla runkosarjassa? Paljonhan varsinkin lopussa Tapparalla oli pelejä joissa ei ollut juurikaan merkitystä ja voisi kuvitella että sellainen viimeinen puristus on otteista saattanut puuttua pelaajilla. Ihmisiä ne pelaajatkin on ja omasta mielestä ihan ymmärrettävää. Ja yhtäkkiä sitten pitäisi sormia napsauttamalla saada pudotuspeli moodi päälle ja vastassa joukkue joka on ollu kohtuullisen kovassa lennossa ja varmasti tietynlaisessa hurmoksessa myös. Ei välttämättä se helpoin lähtökohta ja kun Ilves sai vielä varmasti lisää itseluottamusta ensimmäisen pelin voitosta ja uskoa tekemiseensä. Tapparallahan tässä kaikki paineet on.

  No sarja on pahasti kesken ja eiköhän Tappara sieltä vielä herää. Pahoittelut vieraisiin pöytään huutelemisesta. Toivottavasti kukaan ei tätä viestiä vittuiluna ota.
   
 9. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Parlett oli erittäin hyvä niissä ensimmäisissä peleissä missä ei vielä ollut sisäistänyt Tapparan pelisysteemiä. Tämä kertoo jostain mutta mistä?
   
 10. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Pakko tulla avautumaan meidän kultakypärästä. Henrik Haapala on ollut kasa paskaa näissä pleijareissa. Kaveri on ollut aina tunnettu periksiantamattomuudesta ja kovasta tahtotilasta, niin mitä tekee nyt. Surffailee kentällä ja pelaa pikkunättiä. Hiukan kärjistetysti mutta kuitenkin. Tänään myös syötöt aivan paskoja. Eikö kuuppa ole kestänyt sitä, että kultakypärää otetaan kovempaa? Suuri pettymys.

  Harmittaa kirjoittaa yhdestä pitkäaikaisimmista suosikkipelaajasta näin, mutta vähän vihaiseksi pistää, millaiseksi Henkan peli on mennyt.
   
 11. CaliforniaNuts Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Avs
  Eipä siellä ketään oikein tunnu kiinnostavan, toivottavasti kohta alkais kiinnostaa.
   
 12. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Syssymmällä sitten, syyskauden mestaruutta haetaan taas
   
 13. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Kyllähän siellä yksilöt alisuorittavat kauttaaltaan, mutta kyllä itse vieritän suurimman syyn valmennuksen niskoille. Tapparan peli on juuri sitä, mitä Kivi haluaa: varovaista ja hidasta. Hyökkääjistön nopeutta ei hyödynnetä mitenkään. Paikallaan kaikki pelaajat ovat yhtä nopeita. Kaksinkamppailuihin mentiin jopa loppuhetkillä tappioasemassa varmistellen. Kaksi miestä kulmassa ja kolmas hyökkääjä valui siniselle varomaan vastahyökkäystä. Jumalauta, että vitutti katsella tuollaista pelkuruutta. Myöskin koko kauden jatkunut hyökkääjien seilaaminen missä sattuu pistää vituttamaan, kun tulosta ei synny. Ei voi ammattilaisjoukkue hyökätä kuin junnut kaikkien ryntäillessä kiekollisella puolella painottaman puolen jäädessä tyhjäksi.

  Tappara oli parhaimmillaan syksyllä, mutta syksyn mestaruus ei koskaan ole ollut Tapparan juttu. Jos selkeää parannusta ei näy, tästä kaudesta tulee niin paha miinus Tapolan meriitteihin, ettei haittaa pätkääkään Rautakorven paluu.
   
 14. Hahmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Juuri samaa olin kirjoittamassa. Täysin turha pelaaja kun on joka vaihdossa pelin ulkopuolella. Tekee kiekon kanssa poikkeuksetta heikkoja ratkaisuja. Ja sokeimmille tai peliä ilman värilaseja näkemättlmille Haapala-faneille muistutus, että nyt puhutaan käynnissä olevasta playoff-sarjasta. Noilla esityksiä kuuluisi minimipeliajalle tai mieluummin kokonaan katsomoon.
   
 15. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Luulisi että tuolla osaamisen määrällä mitä joukkueessa on voisi vähän nopeammin lähteä liikenteeseen maalintakaa. Nyt odotellaan että Ilves saa rivit kuntoon ja sitten pusketaan muuriin.
   
 16. Vaughan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Kyllä suurin ongelma on puolustuspelaamisessa. Ei voi tehdä sellaista määrää oman pään virheitä kuin nyt on nähty. Kuvaavaa on, että ei Ilves ole viimeistellyt mitenkään poikkeuksellisen hyvällä prosentilla, vaan sille on tullut runsaasti paikkoja oikeastaan jokaisessa otteluissa.

  Lisäksi ongelma liittyy kaikkeen oman pään tekemiseen: hävitään kaksinkamppailuja, jätetään miehiä vapaaksi ja annetaan huonoja syöttöjä kiekollisena.

  Ikävä totuus on, että vaikka Tappara tekisi nousun ja voittaisi perjantaina ja lauantaina, niin nähdyn kaltaisella puolustuspelaamisella ei mennä pitkälle. Aina voi spekuloida sillä, että oman pään toiminta yhtäkkiä loksahtaisi kohdalleen, mutta en usko. Se olisi jo tapahtunut.

  En ole heittänyt kirvestä kuitenkaan kaivoon. Tapparalla on vielä ihan aito mahdollisuus mennä jatkoon. Mutta mestaruuteen sauma on ohut. Tämä joukkue on valitettavasti heikompi kuin edellisillä kausilla. Hyvä runkosarja hämäsi: Tappara oli vain kilpailijoitaan nopeammin valmis, ja muiden ennakkosuosikkien alisuorittaminen kasvatti eroa entisestään. Puolustuspään tekeminen on kuitenkin ollut vajavaista koko ajan.

  Runkosarjassa hyvä hyökkäys vielä pelasti monta ottelua, mutta ei pitäisi olla kenellekään yllätys, että pudotuspeleissä se ei riitä. Mestaruudet voitetaan puolustamalla ja kamppailemalla. Ja tällä hetkellä ilves on voittamassa Tapparaa puolustamalla ja kamppailemalla...


  Ps. Juuri nyt tuntuu hyvältä ratkaisulta, että Suomen paras puolustus- ja kamppailupelaamisen valmentaja tekee paluun ensikaudeksi...
   
 17. IlPadrino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Vähän sama juttu kävi SaiPalle viime kaudella, kun meillä oli Rau(maalipörssi 1.) ja McIntyre(pistepörssi 2.) jotka pelasivat huippukauden mutta Poffeissa alisuorittivat pahasti. Teillä nyt Haapala ja Savinainen aivan yössä.

  Tapparalla on kuitenkin älyttömän leveä rosteri, josta pitäisi nousta niitä uusia tehoilijoita (Kuusela/Repo), ettei pitäisi olla mahdollista kyykätä Ilvekselle.
   
 18. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  No ei se Savinainen täysin yössä ole ollut. Eilenkin oli huippupaikassa ja pelasti omassa päässä Ilveksen huippupaikan. 2 ekaa matsia sekoili hermokontrollinsa kanssa, mutta siitä lähtien eri mies. Iskenyt 2 häkkiä, jos kukaan ei ole huomannut.

  Haapala sen sijaan on täysin pihalla. Yrittänyt tiltissään ihme selän takaa syöttöjä ja hullu-Bilin ihmetemppuakin. Eikä se ollut lähelläkään onnistua.

  Hyökkääjiin oon silti turha tuijottaa, koska ongelma on pakistossa. Leftin puoli sakkaa pahasti, kun Saravo pelaa loukkaantuneena ja Bonsaksen on logannut itsensä jo johonkin muualle. Salonen joutuu pelaamaan rightina vasenta puolta, josta hänellä oli kokemusta 2 ottelun verran runkosarjassa.

  Sinänsä tässä mentiin Kemiläisen aivotärähdys-saikun aikana ojasta allikkoon, kun hankittiin peräpäätä jämäköittänyt Parlett, jotta olisi kolme rightia käytössä, palaa Kemiläinen rosteriun tai sitten ei. Mutta Kemiläisen tervehdyttyä on ollut neljä rightia käytettävissä ja yksi piti siirtää vasemmalle, jossa kukaan näistä ei osaa pelata. Rightin pakkien on aina vaikeampi sopeutua vasemmalle, koska leftejä on maailmassa enemmän ja vuosien rutiinia väärällä puolella pelaamisesta ei ole. Saravon vaisuus sitten ylikorostaa tätä tilannetta.

  Itse tekisin nyt niin kova ratkaisun, että siirtäisin Jukka Peltolan pakiksi helpottamaan tuota vasempien pakkien ongelmaa. Mies pelasi runkosarjassa jäätävällä tasolla ne matsit mitkä pakkina pelasi ja ei taatusti ole ketään muuta kuin ehkä Elorinnettä huonompi kokonaisuutena, jos verrataan nykyiseen käytettävissä olevaan kalustoon (loukki-Saravo, SammalTapsa, Rouhiainen).

  Muutkin tuosta ovat jo kirjoittaneet, miten Kiven taktiikkana on paneistaa Tapparan kiekollista rightin puolen pakkia ja saada se syöttämään vasemman puolen puukädelle ja tämä on täsmätaktiikka tappamaan kaikki avauspeli. Peltola antaisi osaamista molemmille puoliskoille.

  Pakiston rakenteelliset ongelmat menevät tällä kerta puhtaasti Leinosen piikkiin. Oikeastaan aika huvittavaa, että ensi kaudelle on rakentumassa huhujen perusteella pakisto, josta on juuri nykyiset vallassa olevat viat korjattu. Mutta se nyt ei auta piiruakaan tälle keväälle.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2017 klo 16.17
 19. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Käsittämätöntä, miksi Salosta peluutettiin runkosarjan lopussa pitkät pätkät sentterinä, kun tämä uhkakuva oli jo tiedossa. Toki Elorinne-Bonsaksen-Saravo pitäisi olla tarpeeksi hyvä kolmikko, mutta kyllä Saravon heikko kausi (loukkaantumisesta johtuen?) on näkynyt jo pitkään. Bonsaksenkaan ei ole ollut viime kauden tasollaan.
   
 20. Teikel Jäsen

  Olisikohan Bonsalla myös jotain loukkaantumista taustalla? Tarviikin kysellä Hakametsän käytäviltä.

  Haapalan peli kyllä ihmetyttää, Liikaa paineita hyvin menneen runkosarjan jälkeen? Pakko kannatella joukkuetta.

  Kuusela? ei vaan aukea peli ei. Pitkä ja rahakas soppari on jo tehtynä.

  Jostain laiva nyt vuotaa ja pahoin pelkään, että pinnalla ei kauaa pysytä.
   
 21. ultras Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara Tampere
  Lainaus:
  No eipä Ilveksellä tosiasiassa eilenkään oikeastaan mitään paikkoja ollut ja 0-2 salamana taululla. Puolustaminen on ollut ensimmäisen pelin jälkeen ihan kelvollisella tasolla. Sen näkee jo päästetyistä maaleista.

  Jos joku sakkaa niin se on nimenomaan hyökkäyspeli ja siihen lähteminen omalta aluuelta lähtien.

  Ikävästi myös Domi oli iso syypää eiliseen tappioon. Ja tälläkin osastolla ollaan oltu Ilvestä jäljessä niin ei tarvitse ihmetellä, että ollaan selkä seinää vasten.
   
 22. Vaughan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Mielenkiintoista miten eri tavalla asiat voi nähdä. Siitä ollaan toki samaa mieltä, että hyökkäyksiin lähteminen on ollut aivan liian vaikeaa.

  Minun silmiini puolustuspelaaminen on ollut heikkoa kaikissa otteluissa - jopa siinä nollapelissä. Ja vaikka keskiviikkona Domi teki kieltämättä yhden (tai jopa kaksi) virhettä, niin hän on pitänyt Tapparaa pystyssä voitto-otteluissa. Ja vastaavasti myös Lehtoselle on mennyt muutama torjuttavissa oleva. Ero on siinä, että Tappara saa hyvin vähän "tuhannen taalan paikkoja" (paitsi game nelosessa), kun taas Ilvekselle niitä tulee jokaisessa ottelussa säännöllisesti. Eikä pelkästään Ilveksen hyvyyden ansiosta, vaan Tappara jättää miehen merkkaamatta tai häviää kaksinkamppailun. En tiedä onko vika valmennuksessa vai pelaajissa - usein tällaisessa dikotomiassa vastaus on sittenkin, että molemmissa.

  Jos puolustuspelaaminen toimisi paremmin, myös hyökkäys helpottuisi: vastahyökkäysmahdollisuudet sekä keskialueelta että omalta alueelta lisääntyisivät. Pudotuspeleissä pärjätään puolustamalla, ja sen Ilves on tehnyt Tapparaa paremmin. En usko, että ratkaisu olisi siinä, että Tappara keksisi suoranaista keinoa läpäistä Ilveksen selvästi hyvin toimiva puolustussysteemi, vaan Tapparan täytyy vain itse puolustaa paremmin.

  Muutama maalipaikka syntyy täydellistäkin puolustusta (mitä Ilves ei suinkaan ole) vastaan. Ymmärtääkseni myös Tapparan ylivoima on ollut prosentuaalisesti ihan yhtä hyvää kuin runkosarjassa - ja samalla myös parempi kuin Ilveksellä. Eli ongelma on puolustus, puolustus, puolustus...
   
 23. lego Jäsen

  Tällä hetkellä huomisen ottelun lopputulos tuntuu samantekevältä. Kävi miten kävi. Näiden fiilisten, ei voittojen, takia jääkiekkoa seurataan. Marjamäki game 6, Laine game 6, Parlett game 6... Huhhuh...
   
 24. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
 25. Mäntylä #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Panthers, Venäjä
  Hienoo kattoo ku Haapala keskittyy ainoastaan jäähyjen kalastamiseen kuin pelaamiseen.. löysä paska kuvaa Haapalaa tällä hetkellä