Tappara kaudella 2013–2014

  • 445 043
  • 847

axe

Jäsen
Makkosen tili taisi karttua viime kaudelta +100k ja veteli 4 cenan tonttia puoli kautta. Palkkapyyntökään Plihalilla ei vaan yksinkertasesti tollasen kauden jälkeen voi olla hirveen kova.

Plihalilla kuitenkin oli se valmis Kärppä-sopimus tästä kaudestakin ja harvemmin pelaajat hyviä diilejään hyvänhyvyyttään purkavat. Eiköhän nää yleensä mene jotenkin niin, että vanha seura maksaa palkan edelleen ja uusi seura maksaa jonkinhintaista vuokraa varsinaiselle sopimusseuralle. Muitakin vaihtoehtoja seurojen keskinäisissä sopimuksissa varmasti on, mutta en usko että se ainakaan niin menee, että Plihal purki Kärppä-sopimuksen ja teki Tapparaan uuden pienemmällä rahalla.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Luulisin, että Kärpät maksaa Plihalille oman sopimuksensa mukaisen palkan ja Tapparan maksaman palkan erotuksen.
 

12961

Jäsen
Plihalin hankinta aiheutti ilon tunteen ensimmäisenä. Eipähän tullut ainakaan Perrault.
Plihal pystyy aivan hyvin vetämään kakkossentterin roolin ja uskonkin, että Rautakorven koulussa miehestä saadaan koulittua jälleen n.40 pisteen mies.

Plihal on hyvä kahden suunnan sentteri, jolla on erinomainen laukaus.

Plihal tuli aikanaan TPS:n suoraan NHL-kokoonpanosta, toistuvat polvivaivat haittasivat miehen uraa. Syksyllä 2009 oli aivan jäätävän kova, jalkavaivan korjaaminen hidasti parhaan terän pois liikkeestä, eikä ole sen jälkeen päässyt samanlaiseen lentoon.

Epätyypillinen tsekki, tykkää myös maalineduskahakoista ja aiheuttaa niitä hyökkäyspäässä usein.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Makkosen tili taisi karttua viime kaudelta +100k ja veteli 4 cenan tonttia puoli kautta. Palkkapyyntökään Plihalilla ei vaan yksinkertasesti tollasen kauden jälkeen voi olla hirveen kova.
Niin, Plihalilla taisi kuitenkin olla sopimusta jäljellä Kärppien kanssa. Ihanko hyvää hyvyttään olisi luopunut elämänsä sopimuksesta, vai mahtoiko Kärpät maksaa jonkinlaista kompensaatiota miehelle. Vai ottiko Tappara kenties Plihalin Kärppä-sopimuksen sellaisenaan kontolleen.

Mistäs näistä tietää, mutta kiva spekuloida.

Oma veikkaukseni on kuitenkin tuo Kärppien maksama kompensaatio:
Luulisin, että Kärpät maksaa Plihalille oman sopimuksensa mukaisen palkan ja Tapparan maksaman palkan erotuksen.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Plihal on urallaan tietty vähän aallonpohjassa, mutta jälleen ottaisin esiin huippuvalmentajan roolin: JR tekee tarvittaessa jopa Mikko Luomastakin pelimiehen, en epäile hetkeäkään etteikö Plihalistakin kaivettaisi huippukunto esiin. Muutenkin Plihal on näitä kovempaa pelaavia tsekkejä, mikä on erittäin iso plussa. Leveä on rosteri, melkein sääliksi käy jo joitakin.
Muuten, onko Connolly laihduttanut, vai oliko sen paino viime kaudenkin tilastoissa Tapparan sivuilla tuo jämerä 69 kg?

Todella mielenkiintoinen rosteri Tapparalla, kun muistaa kaikki Kallelat ja uudet pakit ynnä nuoriso-osaston, puhumattakaan McRaesta, jonka uskon sytyttävän hakametsän Burke Henryn tyyliin kerran pari. Tunkua on todella paljon edustukseen. Jokainen ketju on vaarassa tehdä joka peliin maalin, siitä tulee vissiin 4 maalia jo per peli...
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Muutenkin Plihal on näitä kovempaa pelaavia tsekkejä, mikä on erittäin iso plussa.

No jos pullistelu tilanteiden jälkeen katsotaan sellaiseksi niin onhan se. Plihalilla ei vaan jalka riitä edes taklaamaan saati miehen iholle niin yritäppä siinä pelata kovaa. Tais olla miehen ainoa taklauskin Raksilassa tähän mennessä toissa kaudelta TPS-paidasta kun veti Eklundia rajusti myöhässä tilanteen jälkeen kyynärpäällä päähän. Joten ihan en allekirjoita tuota väitettä, mutta totta on että siinä mielessä epätyypillinen tsekki että osaa pudottaa hanskansa ainakin.

Rajussa alamäessä ok miehen ura. Sai paikkansa Oulussa Humlin ja Haatajan välistä, jossa olisi kyllä heikommankin miehen pitänyt laittaa verkkoja tötterölle, mutta kun ei niin ei. Loppukautta kohti ei viitsinyt edes puolustaa ja taisi eräänkin pelin surullinen saldo olla neljä vaihtoa ja kolme omiin.

Rautakorven koulussa voisi todennäköisesti oivana kolmossentterinä mennä, mutta valitettavasti liike on niin verkkaista ettei se tämän päivän liigassa riitä ylempiin ketjuihin.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Plihal ei ole oikein kelvannut ison sopimuksensa ja surkeasti menneen kauden vuoksi minnekään, joten hieman yllätyksellinen haku tämä oli Tapparalta. Uskon kuitenkin, että pelaajan kanssa on keskusteltu etukäteen ja selvitetty tarkoin, mitä ollaan hankkimassa. Joskus ympäristönvaihdos tuo uuden kipinän tekemiseen ja mm. Niemisen Villen oli moni valmis tuomitsemaan uran alamäkivaiheeseen edelliskauden KHL-mahalaskun ja sitä seuranneen Allsvenskan-flopin vuoksi. Niin se vain KHL:n 1+1 kasvoi SM-liigan 50 pisteeksi.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Plihal ei ole oikein kelvannut ison sopimuksensa ja surkeasti menneen kauden vuoksi minnekään, joten hieman yllätyksellinen haku tämä oli Tapparalta. Uskon kuitenkin, että pelaajan kanssa on keskusteltu etukäteen ja selvitetty tarkoin, mitä ollaan hankkimassa.
Tuossa keskustelussa Plihal on varmaan todennut haluavansa olla joukkueen johtaja ja kentän paras pelaaja joka ilta. Puheet eivät vain aina käy toteen. Asennetta kaverilla todella on. Mielestäni hän on yllättävän taitavakin. Jaksoin toivoa viime kaudella Plihalin nostavan tasoaan viimeiseen asti. Ei tullut tasonnostoa ei. Hän on toivottoman hidas. Itseaasiassa hän taisi olla kentän hitain pelaaja joka ilta. Plihal ei millään pysty johtamaan tehoketjua nykyajan SM-liigassa. Ihmettelen kovin, miksi Tappara tällaisen iltaruskon kehäraakin hommasi. Toki olen iloinen, että näin kävi. Saas nähdä minkälaisen sentterin Kärpät ilmoittaa hankkineensa tällä viikolla kuivilta markkinoilta. Paremman kuin Plihal?
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Plihal on ihan ok kokeilu. Onhan se nyt ihan selvää ettei miestä ole kaavailtu Barkovin korvaajaksi.

Kyllä se sentteritilanne on Barkov/xxx, McRae, Plihal, Malinen.

Sashan tilalle alkusyksyksi joku artistisentteri kunnes Sasha todennäköisesti palaa Floridasta takaisin. Jos jostain syystä onnistuisi murtautumaan Floridan kokoonpanoon niin sitten pitää etsiä se korvaaja.

Tapparalla on onneksi kovia laitureita yllinkyllin joten kyllä tilanne näyttää mielestäni erinomaiselta !
 

susi

Jäsen
Lienee aika tehdä yhteenvetoa kesäkaudella tapahtuneista muutoksista Tapparassa kun voitaneen sanoa, että tällä päivämäärällä kausi 2013-2014 virallisesti alkaa (joukkueet palaavat treeneihin, ensi viikolla ekat harjoitusmatsit).
Tapparan joukkuekin näyttää nyt olevan kasassa kauden aloitusta varten.

Lähtijät:

Mäntylä: Joukkueen kapteeni ja taistelija. Terrierimäinen luonne ja pelityyli aina ihastuttanut, tärkeämpi kuin tehopisteet. Taklauksia tulee ikävä. 1-2 kautta KHL:ssä ja toivottavasti sitten saamme nauttia Tuukan esityksistä loput sopimusvuodet.

Clarke: Kaveri jota en Tapparassa enää olisi koskaan halunnut nähdä pelasi kuitenkin suht ok aina kahteen viimeiseen finaaliin asti joissa petti pahasti. Ei tule ikävä.

Leimu: Ylivoimapakki joka ei saanut enää yv-aikaa joten näin ollen turhake joukkueessa.

Halme: Katsomopakki. Ei tarvinne perustella lähtöä.

Koskiranta: Syksyllä vaisu, keväällä putki kulki. Suoraviivainen maalintekijätyyppi ja hyvä luistelija. Yksi tärkeimmistä alivoimapelaajista. Ymmärrän syyn lähteä KHL:ään (raha) vaikkakin kritisoin sitä. Helposti tosin voida käydä Venäjän reissulla kuten Kupariselle, Tuppuraiselle ja kumppaneille tosin.

Makkonen: Edelliskauden ykkössentteri tippui kauden aikana nelosketjuun. Kun ei ole pelikäsitystä niin sitä ei vain ole.

Lucenius: Vaikea kausi syksyn sairastelujen jälkeen. Ristiriitainen tapaus, on ratkaisija- ja taiteilijatyyppiä mutta ehkä kannattaa nyt kaverin aloittaa puhtaalta pöydältä jossain muualla.

Umicevic: Täysin käsittämätön pelaaja. Noilla taidoilla pelattaisiin NHL:ssä jos asenne olisi hieman eri luokkaa. Hyvä pelaaja, ja ihan ok tehopisteet Tapparassa. Ehkä kuitenkaan näitä taitelijoita ei enää tarvita.

Barkov: Viimeisenä sitten se tärkein eli Sasha. Keväällä Barkovin (ja Connollyn) loukkaantuessa minuttien sisällä, kävi sellainen tunne sisällä että siinä meni mestaruus ja ennen kaikkea tuohon taklaukseen ehkä loppui (tällä erää) Sashan Tappara-ura. No, mestaruus meni ja nyt näyttää pahalta tuon toisenkin suhteen. Florida oli Tapparan kannalta lähes pahin mahdollinen varaava organisaatio koska tiedossa oli että:

a) Florida haluaa varata pelaajan joka on heti valmis NHL:ään
b) Floridalla on käsittämättömän huono syvyys senttereissä
c) Sasha oli useimpien nhl-scouttien mielestä koko draftin valmein pelaaja NHL:ään

Floridan GM Dave Tallon on jo ilmoittanut, että Sashalle on tarjolla TOP-6 hyökkääjän rooli. Uskon vakaasti myös itse siihen, että Sasha ottaa paikan Floridan joukkueesta ja se on myös ihan kärkirooli. Siltikin mielestäni järkevää olisi ollut vielä pelata vuosi SM-liigaa (olkapäävamma haitannut kesäharjoittelua, kaveri vasta 17-vuotias, voittaa mestaruus ja pistepörssi, pelata mm-kisat jne). Mutta turha tästä spekuloida, lokakuussa sitten nähdään mikä on Floridan päätös Sashan suhteen. Edelleen vaihtoehtoja on vain kaksi: Florida tai Tappara.

Seuraavasssa viestissä lisää tulijoista.
 

susi

Jäsen
Tulijat:

Hetenyi: Mielenkiintoinen haku. Pelasi pirteästi Jokereissa. Tuo isokokoisena maalivahtina hyvän vaihtoehdon ja luo kilpailuasetelmaa Metsolalle.

Puistola: Luotettava puolustuksen moniosaaja. Sopinee täydellisesti Rautakorven joukkueeseen. Joukkueen uusi ykköspakki.

Tabacek: Toinen vahvistus puolustukseen KHL:stä. Ei paljoa informaatiota pelaajasta mutta raporttien mukaan ehkä voisi verrata kaverin olevan slovakialainen "puistola". Eiköhän korvaa mainiosti ainakin Clarken.

Bailen: Pienikokoinen yv-pakki jenkkien yliopistoliigasta. Pieni koko ja fyysisyyden puute kysymysmerkkejä. Mutta jos on scoutattu yhtä hyvin kuin Connolly niin ei hätää. Paikannee Leimun paikan joukkueesta.

Westermack: Isokokoinen pelaaja Bluesin junioreista. Ottaa Halmeen roolin rotaatiopelaajana. Hyvin todennäköisesti kausi kulunee suurelta osin Lekissä.

Jormakka: Kesän ehdoton hyökkäyksen ykköshankinta. Tullee tekemään lopullisen läpimurron ja nousun sm-liigan eliittiin ja mm-kisoihin. Pistepörssin TOP-10 osastoa. Taitava rightin maalintekijä, suuri rooli tiedossa.

Kuusela: Viimeisen kahdeksan kauden pistekeskiarvo sm-liigassa 37,5 pistettä. Eli tasan tarkkaan tiedetään mitä saadaan. Aiemmin yksipuoliseksi maalintekijäksi luonnehdittu Kuusela on nyttemin ottanut enemmän vastuuta myös kiekollisesta pelistä. Kuuselan tuoma kokemus on yksi tärkeimmistä asioista mitä Tappara tarvitsee matkalla mestaruuteen.

Kallela: Pienikokoisena, taitavana ja nopeana laiturna sopi hyvin Tapparan nykyiseen pelaaja-ideologiaan. Pelipaikka tosin kiven takana, kilpailuasetelma on erittäin kova.

Ilomäki: Palasi takaisin Rauman harharetkeltään. Nyt on sauma näyttää osaamistaan. Sentterin paikka on tarjolla jos on valmis sen ottamaan, mutta sen eteen on tehtävä nyt pirusti töitä. Kiekollisesti lahjakas kuten edelliskauden väläytykset näyttivät jo.

McRae: Nuori ja isokokoinen jenkkisentteri St.Lousin organisaatiosta, isä vanha NHL-tappelija ja nykyinen Columbuksen scoutti. Jarmo Kekäläisen 2.kierroksen varaus (33nd overall) joten potentiaalia varmasti on. Samoin Tapparalla lienee tasan tarkkaan tiedossa kaverin kyvyt veljessuhteiden ansiosta. Juniorisarjassa on ollut ns. second scoring osastoa joukkueessaan Nazem Kadrin, Tavaresin etc jälkeen. St.Louis näkee McRaen tulevaisuuden kolmoskentän puolustavana sentterinä, pelaaja itse haluaa kiekollisempaa roolia jonka johdosta hakee tätä vastuuta entry level sopimuksensa jälkeen siis Euroopasta ja Tapparasta.

Plihal: Kun viime kauden joukkueesta oli lähtenyt jo kolme selkeätä sentteripelaajaa (Barkov, Koskiranta, Makkonen) ja tilalle tullut vain kaksi enemmän tai vähemmän arvoitusta (McRae ja Ilomäki) joten suurena yllätyksenä ei tullut, että vahvistusta tälle osastolle vielä hankittiin. Ja myöskään yllätyksenä ei tullut että kyseinen hankinta oli kokeneempaa ja sm-liigasta jo ennestään tuttua osastoa. Viime kausi oli häneltä selkeä floppi ja mahdolliset polvivaivat mietityttävät. Mutta kuitenkin kyseessä on isokokoinen ja vahva kahden suunnan sentteri jolla on sellainen 35+ pistepotentiaali. Jos unohdetaan Barkovin hyökkäykselliset kyvyt niin sekä Barkov että Koskiranta olivat myöskin vahvoja ja isokoisia kahden suunnan senttereitä ja näitä rooleja on nyt käsittääkseni pyritty siis Plihalin ja McRaen hankinnoilla täyttämään.
 

susi

Jäsen
Yhteenvetoa:

Viime kauteen nähden puolustusta on nyt viety vielä enemmän kiekollisempaan suuntaan. Puolustus on edelleen hyvin kokenut, tod. näk. vain yksi alle 30-vuotias mahtuu TOP-6 pakistoon ja sekin ulkomaalaisvahvistus.

Hyökkäyksessä suositaan edelleen isokokoisia senttereitä ja entistä pienempia ja liukkaampia laitureita. Joukkueen taiteilijaosasto poistui (Luce, Umi) ja tilalle saatiin suoraviivaisempia maalintekijöitä (Jormakka, Kuusela).
Barkovin tilanteen lopullisesti selvityessä on aika tehdä lopulliset päätökset joukkueen sentteritilanteen osalta. Barkov-McRae-Plihal-Malinen kuuloistaisi jo helvetin kovalta sentterinelikolta mutta se aikanaan sitten nähdään.

Mahdolliset uhkakuvat: Joukkueen pienikokoisuus, kahden kärkisentterin vaihtuminen, mestarisuosikkina oleminen. Rautakorven ymmärtämättömyys, että mestaruuksia voitetaan pelaamalla tunteella, ei millään v-itun pelikirjan tai Meidän Pelin avulla.

Ketjuhahmotelmia:

Plihalin tulon myötä tekisin sellaisen muutoksen aiempaan, että sijoittaisin McRaen sittenkin Niemisen Villen ketjukaveriksi. Ns tutkaparien löytäminen on erityisen tärkeä ja toki mahdollisuuksien mukaan pyritään hyödyntämään jo viime kaudesta tuttuja kompinaatioita. Tärkeimmät tutkaparit olisivat mielestäni CC&EJ ja Nieminen&Jormakka.

Connolly-Plihal-Erkinjuntti
Nieminen-McRae-Jormakka
Haapala-Peltola-Kuusela
Kaksonen-Malinen-Palola

Ilomäki taistelee 3.ketjun sentterin roolista ja jos sen ottaa niin Peltola siirtyy joko 3. tai 4. ketjun laitaan. Itselleni ainakin juurikin tämä kolmosketjun kokoonpano (etenkin sentteri) on tällä erää suurin mysteerio johon toivottavasti ET-pelit antavat sitten jo enemmän valaistusta.

Haapala, Järvinen ja Kallela taistelevat tod.näk. yhdestä paikasta kokoonpanossa. Itselläni jotenkin vahva usko Henrik "köyhän miehen Granlund" Haapalaan kuten eräs ex-Urheilulehden toimittaja aikoinaan miestä kuvasi. Järvinen ja Kallela voivat haastaa myös Kaksosta vaikkakin Kaksonen sopii paremmin pelaajatyypiltään nelosketjun laitaan. Ja muistettava on myös että Kaksonen on yksi Tapparan vakio-alivoimapelaajista.

Niin ja onhan siellä vielä tietysti vielä Venäläinenkin joka voidaan tarvittaessa heittää kehiin. Faktaa on kuitenkin se, että about 4 sopimuspelaajaa on pois kokoonpanosta aina peleistä ja se tarkoittanee sitä, että Lekissä pelannee koko ajan meiltä vähintään yksi kentällinen miehiä. Rauhala ja Niemenmaa haistelevat treenitunnelmaa miesten mukana ja pelaavat a-junioreissa.

Puolustuksen osalta spekulointi on hieman helpompaa ja parit voisivat olla esim näin:

Puistola-Tabacek
Kankaanperä-Aalto
Saravo-Bailen

Loukkaantumisia paikkaavat sitten Westermack, Mäkinen ja Jyrkkiö. Ja toivottavasti about tässä järjestyksessä. Jyrkkiön tulevaisuuteen en Tapparassa kauheasti toivo taikka usko. Toki on näistä kokoonpanon ulkopuolelle jäävistä pakeista ainoa jolla on kiekollisia taitoja. Etenkin Mäkistä toivoisin koulutettavan tuohon "saravon" rooliin joukkueessa.

Ylivoimat:

CC&Plihal-EJ
Puistola-Aalto

Nieminen-McRae-Jormakka
Tabacek-Kuusela

Connolly ja EJ hoitavat ylivoiman pyörittelyn, Plihal maskimieheksi. Puistola viivalla liiderinä ja jakaa kiekkoa Aallolle taikka kulmiin CC:lle ja EJ:lle, Aalto viivapyssynä.

Kakkosyv:ssä Kuusela viivalla yhdessä joko Tabacekin taikka Bailenin kanssa. Tällä ylivoimalla hieman suoraviivaisempi taktiikka varsinaisen pelitekijän puuttuessa. Toisaalta McRaella suuri mahdollisuus näyttää kiekollista osaamistaan. Yksi vaihtoehto on tällöin myös Kuuselan ja Aallon päikseen vaihto. Nieminen maskimiehenä ja Jormakka sniperina.

Alivoiman erikoismiehet:

Kankaanperä, Saravo, Puistola ja Tabacek. Bailen lienee pakeista ainoa jota ei kentälle ollenkaan alivoimissa päästetä.

Malinen, Kaksonen, Peltola, Nieminen, Plihal ja McRae. Lisäksi Erkinjuntti ja Palola voinevat saada alivoima-aikaa vakiohyökkääjistä. Viime kaudella ykkösalivoimapelaajat (Barkov, Koskiranta) ovat molemmat siis poissa, mielenkiintoista nähdä kuka nousee näihin rooleihin tilalle. Omat arvaukseni ovat Malinen ja Plihal.

Kauden 2013-2014 ennustus Tapparan osalta: Uskon vakaasti hyvään suoritukseen. Parista kiperästä poislähtijästä huolimatta Tapparan pelaajiston runko on pysynyt samana, valmennus on tasokasta, hapuilut pelitavan kanssa käytiin läpi jo syksyllä 2012. Hankitut vahvistukset ovat aika lailla niin hyviä kuin SM-liigaan Tapparan kaltaisilla resursseilla on nyt nykytilanteessa mahdollista tehdä. Runkosarjassa TOP-4 sijoitus pitäisi olla ehdottomasti otettavissa, runkosarjan voitto hyvinkin mahdollinen. Pudotuspeleissä sitten mennään tällä kertaa päätyyn asti.
 
.. Rautakorven ymmärtämättömyys, että mestaruuksia voitetaan pelaamalla tunteella, ei millään v-itun pelikirjan tai Meidän Pelin avulla.
..
Nämä eivät ole mitenkään toisiaan poissulkevia. Kun se pelitapa on juntattu selkärankaan kaikille, vapauttaa se tilaa sille tunteellekin. Ei tarvitse koko aikaa miettiä miten toimia, vaan pystyy pelaamaan luontevasti, jolloin sille tunteellekin jää sijaa. Viime kausi oli ensimmäinen uudella pelitavalla, tällä kaudella se on iskostettu monille jo takaraivoon. Se tuo uuden lähtötilanteen siltäkin osin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hmm, taas tuli polvivaivoista kärsinyt iso mies paikkaan, jossa on ennenkin tällaisia miehiä pistetty huippukuntoon.

Saa nyt nähdä onko Plihal Makkosen vai Barkovin korvaaja, ainakin aloitusympyrässä oli liigan parhaimmistoa viime syksyyn painottuvissa tilastoissa, jotka Jatkoajasta sain kaivettua. Vähän huonompi kuin Barkov (n.54%), mutta parempi mitä Makkonen (n.51%). Plihal (n.53%). SM-Liigan parhaat aloittajat viime syksynä oli lähes järjestään NHL-miehiä ja Plihal/Barkov tämän ryhmän mukana.

Isokokoinen jyräsentteri + pienet vikkelät laiturit tuntuu olevan tuo ensi kauden joukkueen kaava. Isokokoisin laituri on 183-senttinen Nieminen. Keskellä 188cm McRae, 190cm Plihal, 187cm Malinen ja varauksin 190cm Barkov. Ihan sama kaava mikä viime kaudella. Nyt vielä laidoilla on enemmän nopeutta + parempi miksaus kätisyyksiä.

Sinänsä hauskaa, että 185-senttinen Arttu Ilomäki olisi sentterinä pelatessaan joukkueen pienikokoisin sentteri. Jos pelaa laidassa, niin mies on sitten suurikokoisin laituri. Kuvastaa vaan hyvin miten tuo hyökkäys on rakentumassa.
 

radwar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Brynäs, Dynamo Mockba
Makkosen tili taisi karttua viime kaudelta +100k ja veteli 4 cenan tonttia puoli kautta. Palkkapyyntökään Plihalilla ei vaan yksinkertasesti tollasen kauden jälkeen voi olla hirveen kova.

Kuten joku muu jo oikaisi niin Plihalilla oli täksi kaudeksi voimassa oleva lihava pahvi Kärppien kanssa. Alla olevassa linkissä Kärppien urheilutoimenjohtaja Aho vahvistaa että Tappara otti vastuulleen palkanmaksun eli eiköhän näin mittava satsaus vahvista aavistukseni että kahden ensimmäisen kentän sentteristä on kysymys.

Kärppien urheilutoimenjohtaja: SuomiKiekko
 
Kuten joku muu jo oikaisi niin Plihalilla oli täksi kaudeksi voimassa oleva lihava pahvi Kärppien kanssa. Alla olevassa linkissä Kärppien urheilutoimenjohtaja Aho vahvistaa että Tappara otti vastuulleen palkanmaksun eli eiköhän näin mittava satsaus vahvista aavistukseni että kahden ensimmäisen kentän sentteristä on kysymys.

Kärppien urheilutoimenjohtaja: SuomiKiekko
"He ottavat sen sopimuksen haltuunsa." En ihan purematta niele, että Plihalista olisivat sen yli 250 tuhannen kuluerän ottaneet. Joku kompensaatio lienee Kärpiltä tullut Plihalin mukana.
 

axe

Jäsen
"He ottavat sen sopimuksen haltuunsa." En ihan purematta niele, että Plihalista olisivat sen yli 250 tuhannen kuluerän ottaneet. Joku kompensaatio lienee Kärpiltä tullut Plihalin mukana.

Aho jättää vain kertomatta koska ja millä ehdoin Kärpät saa sen sopimuksen lykättyä Tapparan haltuun. Se oli hyvin luonnehdittu jossain aiemmassa jutussa että seurat pääsivät joustavaan ratkaisuun. Tää myöhempi lausunto taas antaa ihan väärän kuvan.
 

susi

Jäsen
Nämä eivät ole mitenkään toisiaan poissulkevia. Kun se pelitapa on juntattu selkärankaan kaikille, vapauttaa se tilaa sille tunteellekin. Ei tarvitse koko aikaa miettiä miten toimia, vaan pystyy pelaamaan luontevasti, jolloin sille tunteellekin jää sijaa. Viime kausi oli ensimmäinen uudella pelitavalla, tällä kaudella se on iskostettu monille jo takaraivoon. Se tuo uuden lähtötilanteen siltäkin osin.

Tämä on toki mahdollista, en sitä kiellä ja sitä siis ehdottomasti toivonkin tapahtuvaksi. Mutta anyway, kyllä se viime keväänä oli lähinnä tunne&tahto joka vei Ässät säälipleijareiden ulkopuolelta aina mestaruuteen asti kun koko alkukauden oli näyttänyt siltä, että Ässien peli ja pelitapa oli ollut ihan hakusessa.

Minulla on erittäin suuri kunnioitus Rautakorpea kohtaan valmentajana. Rautakorven asettama vaatimustaso kaikkea tekemistä kohtaan on kaiken a ja o. Pelaajien kehittäjänä varmasti yksi kaikkien aikojen parhaista valmentajista. Mutta se fakta on muistettava, että Rautakorpi on vienyt joukkueensa nyt viisi kertaa finaaleihin joista on poistunut häviäjänä neljä kertaa. Näistä häviöistä kolme kertaa Tapparan kanssa. Tuossa saldossa on siis selvästi kehitettävää.
 

Setämies

Jäsen
Makkonen oli "ihan halpa" pelaaja Tapparalle. Ei saanut todellakaan mitään yli 100k mottipäisiä summia. Jos huhuja on uskominen.

Aamulehti

No tämän uutisen perusteella Makkonen tienasi 90k, mikä on mielestäni suhteellisen kova palkka ottaen huomioon, että 4. ketjussa meni puoli kautta.

Ei se mikään tolkuton summa ole ja onhan sitä tyhmempiäkin sopimuksia hinta/laatu -suhteeltan nähty.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös