Tappara-Jokerit 2.10.2003

  • 5 940
  • 61

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Ennen tämäkin ottelu olisi varmasti vetänyt hallin melko täyteen, mutta tämän hetken jääkiekon alennustilassa tuskin päästään edes yli 5000:n katsojan. Mutta joka tapauksessa ottelu pelataan. Tappara on vaihteeksi kahden ottelun voittoputkessa ja yllättäen Jokerien yläpuolella sarjataulukossa. Puolustuspään remontti tuntuu onnistuneen hyvin kahden edellisen pelin perusteella. On mielenkiintoista nähdä, ketkä pakit huomenna sovitetaan kokoonpanoon. Toivottavasti voittavaa joukkuetta ei vaihdeta.

Ottelun mielenkiintoisin pelaaja on varmasti Petri Varis. Ensimmäinen peli Jokereita vastaan saa varmasti Peten parhaimpaan iskuun.

Viime aikoina Jokerit on hakenut pisteet Hakametsästä. Pitkästä aikaa Tapparalla on etukäteen huomattavasti parempi maalivahti, joten sillä osastolla ollaan ainakin etukäteen vahvempia. Puolustuksen edelleen parantaessa voiton mahdollisuuskin on olemassa....
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Illan peli on sitten osaltani kauden ensimmäinen, jonka seuraan paikanpäältä. Innolla odotan uudistuneen Jokeri-pakan ensi esiintymistä Hakametsä-gardenissa.

Erikoistarkkailussa ovat ainakin Metropolit ja Jantunen sekä varmasti herra Helenius. Siis sekä minun että Tappara-puolustuksen. Ja tottakai sitä pitää leikkiä ennustajaa ja todeta, että peli päätty 2-4. Jarna paukuttaa kypärätempun Metron säestyksellä.... ;)

Illalla sitten vaihtelevan viiltävät analyysit tällä palstalla!
 

Tenkanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maaseudun Tulevaisuus
Se peli mitä minä näin Jokereilta Ässiä vastaan ei ainakaan tuo pisteitä Tampereelta.

Varis on tosi mielenkiintoinen pelaaja tässä ottelussa. Ehkä semmoiset pari maalia olisi sopiva näyttö entistä seuraa vastaan, johon ei mahdu kun siellä on semmoiset omat pojat hyökkäämässä kuin esim. Turunen, Vertala, Ruutu, Metropolit, Jantunen, Pesonen, Sjögren, Valtonen ja Pakaslahti.

(älkää nyt liikaa innostuko- tuo viimeinen rivi oli vitsi jo syntyessään...)
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Viestin lähetti Erno
Pitkästä aikaa Tapparalla on etukäteen huomattavasti parempi maalivahti, joten sillä osastolla ollaan ainakin etukäteen vahvempia.
No en nyt sanoisi huomattavasti parempi maalivahti. Jos verrataan kaksikkoa Lehto-Hovi kaksikkoon Häkkinen-Helanen, niin suht tasoissa on puntit, ainakin värilasien läpi katsottuna.

Illalla nähdään kuka teki ja mitä. Tiukkaa varmasti luvassa. Tonteilla ollaan.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Kyllä Lehto paljon hurjemmassa iskussa on

Kuin Häkkinen tai Helanen ja milloin vain vaihtaisin Mika Lehdon jompaan kumpaan tai vaikka molempiin - ai ei kiinnosta vai? No pistetään pakettiin vielä mukaan parin kauden takainen Tapparan sankari Timo Vertala niin jokohan kiinnostaa?

No näillä mennään mitä ollaan saatu ja kyllähän näilläkin palikoilla on kaikki mahdollisuudet saada aikaseksi toimiva kokonaisuus - parhaimmillaan sellaista ollaan jo nähtykin mutta sitten välillä ja yleensä täysin varottamatta paketti hajoaa totaalisesti, varsinkin siis katastrofi eräksikin kutsutussa 2.erässä. Tänään olisi tärkeää saada peli pysymään kasassa koko 60 (tai mahdollisesti 65) minuuttia ja luistimien ja kiekon on syytä liikkua liukkaasti ja ennen kaikkea peli olisi saatava suoraviivaisemmaksi, eikä pelkäksi näyttäväksi mutta tehottomaksi kulmapyörimiseksi. Joka tapauksessa uskon ja luotan että meidän Tomek-Metro-Jarna ketju pystyy repimään Tapparan mies-miestä vastaan pelatun ns puolustussysteemin riekaleiksi, tällä kertaa niistä paikoista saa sitten myös laukoa ja vaikka Lehto varmasti torjuu loistavasti myös huippupaikkoja niin kun tarpeeksi paljon saadaan paikkoja aikaseksi niin kyllä se Lehdonkin muuri murtuu. Ja muutkin ketjut kuin tuo Metron ketju saa tehdä maaleja, etenkin Pakaslahden johtamalta triolta niitä odotellaan.

Tuloksellisesti Tappara näyttäisi päässeen pahimman yli ja samaan aikaan Jokerit on saanut sotkettua jo kohtuullisesti uomissaan ollutta peliään. Näin ollen Tappara lähtee peliin pienenä ennakkosuosikkina jota vielä kotikenttä etu edesauttaa. No joka tapauksessa uskon että illalla nähdään tiukka ja luultavasti maalirikas peli jossa on tunnetta yllinkyllin. Tulosta en uskalla kuitenkaan veikata.
 
Viimeksi muokattu:

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Re: Re: Tappara-Jokerit 2.10.2003

Viestin lähetti Ilmala
Illalla nähdään kuka teki ja mitä. Tiukkaa varmasti luvassa. Tonteilla ollaan.

Onko Helsingin suunnalta tulossa paljonkin kannattajia Nääsvilleen?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Re: Re: Tappara-Jokerit 2.10.2003

Viestin lähetti Ilmala
No en nyt sanoisi huomattavasti parempi maalivahti. Jos verrataan kaksikkoa Lehto-Hovi kaksikkoon Häkkinen-Helanen, niin suht tasoissa on puntit, ainakin värilasien läpi katsottuna.

Ilmeisesti lasit ovat niin vahvat ettei edes tekstiä osata lukea. Puhuttiin maalivahdista, ei maalivahdeista. Muutenkin saa olla aika taikalasit päässä että Häkkisestä tai Helasesta saa edes Lehdolle haastajan aikaan, saati kunnon kilpailijan.
 

axe

Jäsen
Eihän sitä tiedä, jos vaikka HH on likiviimeisenä puheenjohtajatekonaan saanut kabineteissa ajettua läpi säännön, että molemmat kokoonpanossa olevat maalivahdit saavat olla yhtä aikaa maalilla. Pelkästään Helasen koon ansiosta Jokerit kyllä ottaisi sitten edun.

Sitä paitsi aika hailakoillakin värilaseilla katsottuna Sasu Hovin ja Jokeri-ykkösen Pasi Häkkisen ero on aika minimaalinen. Uskaltaisin melkeinpä lyödä vetoa (koska sitä on mahdotonta todentaa ja hävitä), että Hovi olisi ainakin tilastoissa vetäissyt Häkkisen tilalla tällä kaudella paremmat luvut. Se nyt ei tietysti välttämättä kenestäkään tee toista parempaa maalivahtia.

Lehtoonhan kumpikaan Jokeri-maalivahti ei tällä hetkellä yllä, vaikka toinen nousisi keittiöjakkaralla seisovan toisen hartioille ja huitoisi luudanvarrella.

Tämä sanottuna voimme odottaa uhoajalle kapsahtavan kalikan nilkkaan, Jokerien pelaavan nollapelin ja Lehdon romahtavan.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Erno
Viime aikoina Jokerit on hakenut pisteet Hakametsästä. Pitkästä aikaa Tapparalla on etukäteen huomattavasti parempi maalivahti, joten sillä osastolla ollaan ainakin etukäteen vahvempia. Puolustuksen edelleen parantaessa voiton mahdollisuuskin on olemassa.... [/B]

Mielenkiintoinen avaus Ernolta, "voiton mahdollisuuskin on olemassa... ". Fiksusti käynnistetty keskustelu. Täällä hieman etelämpänä pohdin lähinnä sitä, onko Jokereilla voiton mahdollisuus ? Tapparan osalta voisi todeta edun maalivahtiosastolla, hallitseva mestari, ylemäpänä sarjataulukossa, kotipeli jne. Tottahan se siis on, että suosikkina Tappara peliin lähtee, mutta anyway, kyllä Jokereillakin mahdollisuus on.

En ole vielä kerennyt tarkistamaan onko peli tulosvedon kohteena, mutta jos on, niin helppo kohde se ei ainakaan ole. Jotenkin on sellainen kutina, että homma repeää useammalla maalilla jompaan kumpaan suuntaan. Tämän osalta pelkään pahinta, mutta toivon parasta.

Niin, vielä siitä Variksesta. Ehkä on hyvä etten pääse paikalle ja joudu katselemaan Peteä väärässä paidassa. Pelimies viimeisen päälle. Toivotaan Tappan ja Jokerien välisiä otteluja lukuunottamatta Petelle onnistunutta kautta.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
niin

Jotenkin on sellainen kutina että turpaan tulee niin että tukka lähtee...
Toisaalta onhan tämä mielenkiintoinen tilanne että sarjataulukossa Jokerit on kohta jumbona...ainakin tällä menolla.
Oma lopputulosveikkaukseni on 5-1....Jokerien maalin tekee T.Mäki.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Tappiofiilikset

Kyllähän tässä on ihan selkeät tappion merkit ilmassa. Jokereiden peli on ailahdellut kovasti kauden alussa, varsinkin toinen erä on ollut Jokereille aika turmiollinen. Nyt on syytä tahdin muuttua jos pinnoja halutaan. Tappara on päässyt pahimman kriisin yli ja voittanut kaksi viimeistä peliään.
Maalivahtipeli menee myös Tapparan euksi, Lehto on selkeästi parempi kuin Häkkinen/Helanen.
Myös puolustus menee Tapparan eduksi, uusien vahvistusten myötä. Jokereiden pulustus on erittäin haavoittuva kokonaisuus tällä hetkellä, Helenius ei pelaa omalla tasollaan, Latvala on pimennossa, Tukio on pehmeä kuin mikä... Jokereiden voiton mahdollisuudet piilevät hyvässä erikoistilannepelaamisessa. Ylivoimista pitää rankaista ja itse pysyä poissa jäähyboksista.

Kävin muuten laittamassa tulosvetoon 4-1 Tapparalle.

Tappara - Jokerit 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)

1-0 19.19 Varis (J. Ojanen, Petriläinen)yv
2-0 21.34 Varis
3-0 31.45 Barkov (M.Ojanen)yv
4-0 42.01 Venäläinen (Kuki, Kinos)
4-1 57.11 Jantunen (Metropolit)yv
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Aika sekavissa tunnelmissa tätä peliä odottelee. Ei oikein pysty mitenkään päättelemään minkälainen ottelu on tulossa.

Tapparan täytyy ehdottomasti saada vähennettyä käsittämätöntä jäähyilyään. Jokerien yv pelottaa aikas rankasti. Vaikka Lehto onkin nykyvireessään ehkä liigan paras veskari, ei hänkään pysty joka ilta hurmiossa pelaamaan. Joskus se huonompi päivä sattuu Lehdollekin.

Vielä ei ole kokoonpanoja julkaistu, mutta toivon totisesti, että Gyori ei ole enää ykkösessä tekemässä Ojasen ja Variksen pelistä tuskaa.

Barkovin ketjulta odotan tänään paljon. Samoin Öhman voisi taas kilauttaa kaapin.

Kaiken ratkaisee kuitenkin se, onko Tappara taas seonnut omaan puolustussysteemiinsä. Jos omalla alueella juostaan taas miesten perässä: hyökkääjät maalin takana ja puolustajat siniviivalla niin turpaan tulee ja rankasti.

No, ei se auta kuin mennä katsomaan mitä siellä taas puuhastellaan. Lopputulosta on mahdoton veikata. Kiekkovakioonkin täytyy laittaa tähän kohteeseen merkit 1, x ja 2.
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Jokerit tänään

Jokerit

31 Markus Helanen, Maalivahti
33 Pasi Häkkinen, Maalivahti AK

1. kenttä
81 Arto Tukio, Vasen puolustaja AK
26 Jan Latvala, Oikea puolustaja AK
39 Tommi Turunen, Vasen laitahyökkääjä AK
20 Petri Pakaslahti, Keskushyökkääjä AK
37 Timo Vertala, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä
77 Martti Järventie, Vasen puolustaja
12 Markus Kankaanperä, Oikea puolustaja
11 Tomek Valtonen, Vasen laitahyökkääjä
50 Glen Metropolit, Keskushyökkääjä
90 Marko Jantunen, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä
2 Sami Helenius, Vasen puolustaja
40 Sami Lepistö, Oikea puolustaja
92 Teemu Laine, Vasen laitahyökkääjä
51 Valtteri Filppula, Keskushyökkääjä
29 Jussi Pesonen, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä
21 Kevin Kantee, Vasen puolustaja
18 Tommi Oksa, Hyökkääjä
13 Thomas Sjögren, Vasen laitahyökkääjä
14 Tomi Mäki, Keskushyökkääjä
15 Arto Koivisto, Oikea laitahyökkääjä

Eli ei muutoksia kokoonpanossa, Häkkinen maalissa.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Samoilla kentillä paahdetaan siis edelleen. Aikookohan Jortsu pitää nuo kentät koko kauden samoina? -;)

Häkä maalissa, saas nähdä miten yksi lepovuoro vaikutti Häkkisen otteisiin.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Samoilla mennään, joo. Mutta se voi olla hyvä linja, sillä Summasen harrastama rotaatio oli välillä aika tuskaista sekin. Tosin aika paljon johtui viime ja toissakaudella myös loukkaantumisista.

Nyt valitulla linjalla pelaajat oppivat ainakin tuntemaan toistensa pelityylit. Ns. ykkösketju on saanut paljon kritiikkiä tehottomuudestaan, mutta toisaalta se on puolustanut hyvin. Mitään katastrofia ei senkään kentän pelissä ole siis ollut. Turuselta ja Vertalalta olisi kuitenkin lupa odottaa lisää tehoja. Ehkä tällä härkäpäisellä peluutuksella nekin tehot vielä tulevat.

Oikeastaan ainoa huono puoli nykyisissä koostumuksissa on se, että Mäki joutuu pelaamaan nelosessa. Hän on nähdäkseni erittäin potentiaalinen pelaaja jo nyt vaikkapa Vertalan tilalle. Toisaalta Mäki saa kohtuullisesti peliaikaa myös nelosessa Sjögrenin vieressä, eli huonomminkin voisi olla.

Mutta illan pelistä. Ikävä kyllä on veikattava Tapparan niukkaa 4-2 voittoa. Viimeinen tyhjiin. Jokerit pelaa kuitenkin hyvin eikä paniikkinappulaa tarvitse vieläkään painella. Rakennusprojekti jatkuu.

Häkkinen on mielestäni oikea valinta maaliin. Itse asiassa hänen pisteensä nousivat silmissäni huomattavasti luettuani eilisen Kiekkolehden jutusta, että Pasi on jo nuoresta pojasta kannattanut Jokereita.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Tappara tänään:
1 Sasu Hovi, Maalivahti
34 Mika Lehto, Maalivahti AK

1. kenttä
12 Juha Gustafsson, Vasen puolustaja AK
21 Pasi Puistola, Oikea puolustaja AK

10 Johannes Alanen, Vasen laitahyökkääjä AK
8 Janne Ojanen, Keskushyökkääjä AK
20 Petri Varis, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä
6 Pekka Saravo, Vasen puolustaja
29 Pasi Petriläinen, Oikea puolustaja

28 Marko Mäkinen, Vasen laitahyökkääjä
16 Aleksandr Barkov, Keskushyökkääjä
24 Marko Ojanen, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä
40 Dale Clarke, Vasen puolustaja
33 Miska Kangasniemi, Oikea puolustaja

15 Dylan Gyori, Vasen laitahyökkääjä
41 Stefan Öhman, Keskushyökkääjä
19 Petri Koskinen, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä

4 Lauri Kinos, Vasen puolustaja
27 Petri Kontiola, Hyökkääjä

17 Teemu Nurmi, Vasen laitahyökkääjä
22 Jarkko Pyymäki, Keskushyökkääjä
38 Sami Venäläinen, Oikea laitahyökkääjä

Miska takaisin, Kuki puuttuu, Mäntymaa puuttuu, Pukka puuttuu... Gyori pilaamassa Öhmanin peliä, Alanen nostettu ykköseen.

Puolustus näyttäisi nyt olevan parhaassa kuosissaan, hyökkäykseen Kuki takaisin ja Gyorin tilalle oikea vahvistus, niin näyttää ihan hyvältä. Ai niin ja puolustussysteemi remonttiin...
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Saarinen herätys -> Hovi maalin ja Lehdolle lepovuoro

Viestin lähetti Taze
Tappara tänään:
1 Sasu Hovi, Maalivahti
34 Mika Lehto, Maalivahti AK

Ettekö te ole ollenkaan huolissanne että Saarinen peluuttaa Lehdon ihan puhki ja kaveri onkin tällä menolla varmasti hapoilla jo Jouluun mennessä. Ja mitä sitten jos Lehto loukkaantuu, nii-i, sillon Sasu Hovi joutuu kylmiltään tosi pahaan paikkaan.

Kyl maar mää olisin ny Saarisena ottanu härkää sarvista ja pelkästään Tapparan parasta ajatellen (miten niin valehtelen?) pistäsin Hovin maaliin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Re: Saarinen herätys -> Hovi maalin ja Lehdolle lepovuoro

Viestin lähetti flintstone
Kyl maar mää olisin ny Saarisena ottanu härkää sarvista ja pelkästään Tapparan parasta ajatellen (miten niin valehtelen?) pistäsin Hovin maaliin.

Tapparan parasta ajatellen, Tapparan kannattaisi nyt pelata koko ottelu alusta asti kuudella kenttäpelaajalla ja ilman maalivahtia. Tappara saisi näin tarpeellista harjoitusta kevään tiukkoja playoff-matseja varten ja voisi samalla testata erilaisia vaihtoehtoja - kuten kuusi hyökkäjää samaan aikaan kentällä. Minusta tämä olisi Tapparan kannalta ajatellen parasta. Ja ehkä se voisi auttaa meitä ottamaan ensimmäisen vierasvoiton.
 

Ilpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kuki

Mikko Saarinen (Tapparan 2-valmentaja) oli juuri Sport FM:n haastattelussa. Mainitsi loukkaantuneiden pelaajien nimet. Ei Kukia.

Missä Arto Kuki ? Ei ainakaan pelaavassa / ilmoitetussa kokoonpanossa ...
 

tsei_tsei

Jäsen
Re: Saarinen herätys -> Hovi maalin ja Lehdolle lepovuoro

Viestin lähetti flintstone
Ettekö te ole ollenkaan huolissanne että Saarinen peluuttaa Lehdon ihan puhki ja kaveri onkin tällä menolla varmasti hapoilla jo Jouluun mennessä. Ja mitä sitten jos Lehto loukkaantuu, nii-i, sillon Sasu Hovi joutuu kylmiltään tosi pahaan paikkaan.

Kyl maar mää olisin ny Saarisena ottanu härkää sarvista ja pelkästään Tapparan parasta ajatellen (miten niin valehtelen?) pistäsin Hovin maaliin.

Lehto on aivan liian kuuma tällä hetkellä, että häntä kannattaisi lepuuttaa. Lisäksi Tappara tarvitsee aivan liikaa voittoja tällä hetkellä. Tappiopelin jälkeen maalivahdin vaihtamista voisikin kuvitella. Lisäksi ehkä jotain hieman heikomman vastustajan kohtaamisessa. Tosin liigan tämänhetkinen tasaisuus huomioonottean, ei sellaista taida olla. Ainoastaan Ilves on tällä hetkellä omalla tasollaan, mutta sekin vaihteeksi kärjessä.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Re: Re: Saarinen herätys -> Hovi maalin ja Lehdolle lepovuoro

Viestin lähetti tsei_tsei
Lehto on aivan liian kuuma tällä hetkellä, että häntä kannattaisi lepuuttaa. Lisäksi Tappara tarvitsee aivan liikaa voittoja tällä hetkellä.

Arvaa tarvitaanko me voittoja ? Siispä Hovi maaliin, jos kerran Lehto on kuuma.

Itse asiassa tässä on kyllä taas sellainen kutina että Jokerit yllättää omat kannattajansakin ja nappaa tänään todellä mehukkaan vierasvoiton. Mitään perustelujahan moisen väitteen tueksi ei löydy, onpahan vaan sellainen kutina. Mäki ykköseen, kiitos !
 

Banhammer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Mystinen mies
Kutinoista puheenollen kun olin pitkävetoa jättämässä, tuli kutina että K....Tappara vie tämän matsin. Jaahas, Häkkinen maalissa. Itse olisin pitäny Helasen tolppien välissä tänään. Jos jotain veikkausta lopputuloksesta pitäisi laittaa, niin se olisi kutakuinkin tälläinen:

Tappara- Jokerit 4-2

12.45 1-0 Varis (J Ojanen) yv
21.29 2-0 Öhman tv
34.36 2-1 Metropolit (Jantunen-Valtonen)
39.57 3-1 Barkov (Mäkinen-M Ojanen)
46.10 4-1 Petriläinen (J Ojanen) yv
56.51 4-2 Laine (Pesonen-Filppula)
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
0-1; Valtonen (Metropolit-Jantunen) todellinen ykkösketju iski

kaksi peräkkäistä jäähyä klaarattu, nyt ylivoima...ei tulosta

0-2; Koivisto (Järventie, Kantee) hyvä junnut !

eka erä takana, hyvältä näyttää.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös