SM1968

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Sunnuntaina 29.11. on vuorossa seuran 80-vuotisjuhlatapahtuma legedaarisella Koulukadun tekojääradalla. Ohjelmassa tamperelaisten jääkiekkolegendojen näytösottelu sekä Suomi-sarjan paikallispeli Koovee - NoPy.
Ylen Urheiluruutu ja MTV3:n Tulosruutu olivat paikalla Kooveen 80-vuotisjuhlatapahtumassa Koulukadulla. Haastavista olosuhteista huolimatta tapahtumaan saapui 1.414 katsojaa.

- Olli Ikäheimon toimittama raportti Yle Urheilun sivuilla.

- Jukka Töylin kuvaraportti MTV3:n sivuilla.

Myös Suomen Jääkiekkoliiton tiedottajat olivat paikalla. Katso raportti Finhockeyn sivuilta.

Tamperelaisten kiekkolegendojen ottelussa oli peräti 1.777 A-maaottelun edestä kokemusta. Hienoja kuvioita ja kauniita maaleja.

Legendojen käyttämät ja aidosti 60-luvun tyylisiksi tehdyt Kooveen ja Allianssin pelipaidat ovat myynnissä. Lisätietoa löytyy Kooveen nettisivuilta.

Pisteeksi i:n päälle Kooveen Suomi-sarjajoukkue tarjosi Koulukadun juhlayleisölle viihdettä koko rahan edestä, kun ylempään jatkosarjaan matkaava Dynamo löi kympit tauluun ja voitti NoPyn komeasti 14-3. Ei juhla paremmin olisi voinut kooveelaisittain päättyäkään.
 
Viimeksi muokattu:

SM1968

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Alkulohko 2 saatiin päätökseen sunnuntaina, kun Koovee kohtasi HC Eaglesin. Kaksi erää oli pakkopullaa, mutta onneksi mustapaidat piristyivät riittävästi voittoa ajatellen.

Yhteenvetona syyskausi sujui erinomaisesti. Uusi piste- ja voittoennätys Suomi-sarjan alkulohkojen osalta. Tässä valossa se yksi tappio harmittaa edelleen..

Näkemättä toisten alkulohkojen joukkueita muuten kuin syyskuun juhlaturnauksen aikana, on kuitenkin vaikea vetää johtopäätöksiä Kooveen todellisesta iskukyvystä kevään jatkosarjaa ajatellen. Syyskaudella Koovee kuitenkin mielestäni pelasi kokonaisvaltaisempaa peliä kuin "kertaakaan aiemmin" Suomi-sarjahistoriansa aikana.

Toivottavasti ollaan matkalla eteenpäin.

Alkulohkon miinukset:
- kahden tuomarin järjestelmä
- tappio Kangasalla
- loukkaantumiset
- alle 100 katsojan yleisömäärät (VT-HT 96, Red Ducks 80)
- tunnelma Tesomalla
- vastustajien liian heikko taso kevättä ajatellen?
- Jani Lehtinen (esitykset vs. odotukset)
- Henri Kallio (edelleen loukkaantunut?)

Alkulohkon kohokohtia:
- Koulukatu-tapahtuma ja 1.414 katsojaa
- Urheiluruutu ja Esa Keskisen kommentit
- uusi ja tyylikäs peliasu
- voittoputket 12 peliä ja 7 peliä
- valmentajat (Rantala, Haapaniemi)
- Toni Aron uusi tuleminen: 16 pelissä 15+13
- NoPy-voitot 14-0 ja 14-3
- huikea Markus Jokinen: 18 pelissä 18+16
- paikallispelit (lyhyt matka vieraspeleihin, myös kannattajan näkökulmasta)
- maalivahdit
- pelityyli ja menestys
- uusi voitto- ja piste-ennätys
- tulokkaat: Hartus, Kolari, Lehtonen, Riekko, Talonen, Molin, Heino, Jalojärvi
- A-nuorten ennakkoluulottomuus (Alhainen, Pettersson, Uotila)
 

SM1968

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Ylempi loppusarja käynnissä

Koovee avaa vihdoin ylemmän loppusarjan kotiotteluiden osalta lauantaina 16.1. Tuolloin Haka 2:een saapuu VG-62 Naantalista.

Kooveella on takana kolmen vieraspelin putki, josta plakkariin kertyi kolme voittoa jatkoajalla. Joukossa kaksi voittoa ennakkoon sarjan kärkipäähän arvioiduilta joukkueilta. Valmentaja Jyrki Rantalan mukaan suoritus on "lähes kiitettävä".

Keskiviikkoisen HCK-voiton ansiosta Koovee siirtyi sarjakärkeen. Asetelma tässä valossa onkin kooveelaisittain erinomainen.

Materiaalissa vaikuttaisi olevan leveyttä. Kokoonpanosta syystä tai toisesta pois ovat mm. Kallion veljekset, Pylvänäinen, Aro, Molin, Salmi, Heino, Talonen.

VG on pelannut vasta kaksi peliä. Ensin joukkue haki pisteet Red Ducksilta, mutta seuraavana päivänä TuusKi oli parempi. Tietojen mukaan VG on liikkuva, taitava ja yritteliäs. Lauantain ottelusta tullee vauhdikas ja viihdyttävä taistelu sarjapisteistä.

Ylemmän loppusarjan kotiavaus KOOVEE - VG-62 la 16.1. klo 16 Hakametsä 2.

Jokohan Haka 2:n yleisömäärä olisi vähintään 200:sta ylöspäin?
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Juha Taposelle voisi kertoa, ettei leikistä saa suuttua. Eilen Keravalla pelatussa matsissa Esa Kivistö teki HCK:n neljännen maalin 3-5 tilanteessa puhtaimmalla mahdollisella vanhanaikaisella. Taponen ei ehtinyt sanoa edes 'koovee', kun limppu olikin siirtynyt kaukalon kulmasta maaliin. Taponen taisi useammankin ruman sanan sanoa, näkyi katsomoon asti, ja sitten hurjalla spurtilla aitioon. Aitioon kolistelleessaan viittasi enemmän kuin yllättyneelle Matias Lehtoselle, että sun huki ny ja istui penkille. Istua mökötti siinä vajaa viis minsaa häkki päässä ja mietti syntyjä syviä. Enpä ole moista tilannetta ole ennen nähnyt.
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
”Mitä helvettiä sinä oikein paukutat täällä? Kannattaisi ehkä kahteen kertaan miettiä mitä sanoo, vaikka nyt vain internetissä ollaankin. Lähe menee vielä kun ehdit.” - käyttäjien ’SirPentti’ ja ’Animal’ yhdistetty kommentti eräässä Jatkoaika.com palstan ketjussa syyskuussa 2016 -

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Juha Taposelle voisi kertoa, ettei leikistä saa suuttua. .. Istua mökötti siinä vajaa viis minsaa häkki päässä ja mietti syntyjä syviä. Enpä ole moista tilannetta ole ennen nähnyt.
Oli kyllä hauska ja ainutlaatuinen tilanne. Yhdestä tilanteesta meni mokke sekaisin ja luisteli itse maalista pois. Mielestäni vielä hienosti tehty maali, on näitä nähty.

Vastaavaa muistan kokeneeni viimeksi 70 - luvulla ja ihan omakohtaisesti . Vastassamme oli silloinen perivihollinen TJV ja liru meni jäätä pitkin ohitseni ja takana kolisi. Pikkupoikaa otti aivoon ja päätin mennä vaihtoon. Aitiosta hirveä huuto,että äkkiä takaisin. Olikin osunut tolppaan ja peli oli edelleen käynnissä.

Mutta että iso äijä ryntää maalilta pyytämättä vaihtoon. Eipä tosiaan toinen veskari ollut valmis. Aika pitkään keräsi varusteitaan ja asenteli vielä vihellysten välissä.

Eilisen perusteella noin kokonaisuudessan pidän kuitenkin KooVee: tä aivan potentiaalisena nousijana siinä missä muutamaa muutakin.
 
Jänis Pensionääri

arska89

Jäsen
Suosikkijoukkue
MansePP
Katsaus salibandyyn

Nyt Koovee sai köniinsä oikein kunnolla lätkässä.

Salibandyssä Koovee voitti Happeen 4-7 ja jatkaa yksin kärjessä. Classic auttoi Kooveetä voittamalla kivikovan Viikinkijoukon(SSV) tiukalla ja jännällä pelillä 5-4.

TOP 4 salibandyssä:

Koovee, 28 pistettä
Erä, 25
SSV, 25
Classic, 23
 

SM1968

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
La 30.1. KOOVEE - Red Ducks

Loppusarja jatkuu lauantaina, kun omasta alkulohkosta tuttu Red Ducks saapuu Hakametsä 2:een.

Monien "asiantuntijoiden" yllätykseksi loppusarjaan selviytynyt vaasalaisjoukkue on päässyt vauhtiin. Kaksi peräkkäistä voittoa ja sijaluku neljä.

Ilman paineita ja ennakkoluulottomasti pelaava joukkue on osoittanut kuuluvansa Suomi-sarjan eliittiin. Valmentajansa Mikko Mannerin näköinen Red Ducks saapuu Tampereelle tarkoituksenaan jatkaa Kooveen tuskaa.

Koovee on lamassa. Kolmen peräkkäisen tappion myötä joukkue on valahtanut sijalle kuusi, mikä ei varmasti tyydytä pelaajia, valmennusta tai kannattajia.

Koovee onkin selkä seinää vasten. Lauantaina on voitettava, mikäli halutaan säilyttää edes teoreettinen mahdollisuus kivuta kohti kärkikolmikkoa.

Asetelma on siis mielenkiintoinen.
- Kykeneekö Koovee saamaan voittamisen pakosta positiivista latausta?
- Joko maaliputket ovat Kooveen puolella?
- Pystyykö Red Ducks sumputtamaan ja iskemään, kun paikka tulee?
- Kuka pelaa Kooveen maalivahtina?
- Joko Tomi Pylvänäinen on kokoonpanossa?
- Kuinka moni Red Ducks -pelaaja saa NordicBetin pelitilille 50 euroa?

Kooveen yhteistyökumppani tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn 500 ensimmäiselle katsojalle. Meneekö 600 katsojan raja rikki?

La 30.1. KOOVEE - Red Ducks klo 16 Hakametsä 2
 

miesuimari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Helsingin Jokerit
- Kuinka moni Red Ducks -pelaaja saa NordicBetin pelitilille 50 euroa?
Kova taitaa olla Puna-Ankkojen pelaajilla ainakin yritys saada ilmaiset 50 euroa tililleen. Onko tietoa, miten rekisteröityminen tapahtuu? Koitin etsiä tietoa nordicbetin sivuilta, mutta en kuollaksenikaan löytänyt. Muistelin myös, että KOOVEEn kotisivuilla oli alkuvuodesta uutinen kyseisestä asiasta, mutta se lienee poistettu?
 

J.Balastik

Jäsen
Suosikkijoukkue
LLuja, Jokerit
Luja-vahvistustako?

Villiä huhua liikkuu Huittisten paikallisessa juottolassa, että Lujan #1 Mikael "Datsjuk" Ruohomaa olisi siirtynyt/siirtymässä KOOVEE:n mustakeltaisiin pitääkö huhu paikkaansa?
 

SM1968

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Kooveen kausi 2009-10 oli suunta parempaan, mutta aivan ei tavoitteeseen päästy. Mestis-karsinta jäi yhdeksän pisteen päähän. Tavoite kariutui mielestäni ennen kaikkea VG- ja Ketterä-kotitappioihin, jonka jälkeen joukkueen tekeminen muuttui väkinäiseksi.

Ylemmän loppusarjan kolmas sija on kuitenkin selkeästi parempi sijoitus kuin viime kauden kuudes.

Kevään plussat ja miinukset.

Plussat
+ jääkiekon 65-vuotisjuhla sekä yleisömäärä (565)
+ Matti Rautiainen Jääkiekkoleijonaksi
+ Tomi Karppinen yhteyspäälliköksi
+ K-Laser-kotipeli suorana lähetyksenä Web TV Finlandissa
+ Markus Jokisen läpimurto
+ Jani Salmijärvi
+ jatkoaikavoitot
+ eniten maaleja loppusarjassa
+ Tero Kalela
+ henkinen yliote Red Ducksista
+ Henri Kallio
+ Eetu Alhainen

Siltä väliltä
? K-Laser-pelit vieraissa ja kotona
? Juha Taponen
? viiteen peräkkäiseen voittoon päättynyt loppusarja
? Raine Hartus
? Tomi Pylvänäinen
? Kalle Liuhala
? LeKi-yhteistyö
? Jonne Riekko
? Henri Molin
? Mikael Ruohomaa

Miinukset
- VG-peli kotona
- Ketterä-peli kotona
- jääminen yhdeksän pisteen päähän Mestis-karsinnasta
- Jani Lehtinen
- Janne Anttila
- Matias Lehtonen
- Ville Heino
- Jaakko Kolari

Mielestäni kevään saldo on enemmän plussan kuin miinuksen puolella.

Joka tapauksessa valmistautuminen kohti kautta 2010-11 on jo alkanut.

Päävalmentajana jatkaa Jyrki Rantala. Tietojen mukaan joukkue tulee harjoittelemaan kesäkaudella viisi kertaa viikossa (kaksi jääharjoitusta, kolme kuivaharjoitusta). Harjoitukset alkanevat huhtikuussa.
 

SM1968

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Tietojen mukaan Koovee tavoittelee nousua Mestikseen lähikausina. Ohessa nykytilan analysointia kolmesta näkökulmasta, mahdollista Mestis-nousua silmällä pitäen (plussat, kysymysmerkit ja miinukset).

Urheilutoimi
+ päävalmentaja Jyrki Rantala (1+1 sopimus)
+ urheilupäällikkö Nino Ruusunen
+ tavoitteena pelata Suomi-sarjan kärjessä (Mestis-karsinta)
+ Tampereen sijainti Suomen kiekkokartalla
+ joukkueen runko
+ voittamisen kulttuuri Suomi-sarjatasolla (voittoprosentti 2009-10 yli 85 %, kausina 2000-10 yli 56 %)
? pelaajien kiinnostus Kooveeta kohtaan
? LeKi-yhteistyö
? kokemukset Mestis-kaudesta 2006-07
- joukkueen ikärakenne ja omien kasvattien taso

Talous
+ yhteyspäällikkö Tomi Karppinen
+ sponsoreiden määrän ja laadun kehitys viime vuosina
+ Hakametsä 2 vuokrasopimus (kioski- ja mainostuotot)
+ yhteiset toimisto- ja taloushallintopalvelut emoseuran kanssa
? emoseuran taloudellinen tuki
? seuran järjestämät talkoot pelaajille
- jääkiekon asema seuran sisällä
- Suomi-sarjan kiinnostavuus Tampereella
- kannattajien määrä
- Mestis-kausi 2006-07

Olosuhteet
+ Tampereen sijainti Suomen kiekkokartalla
+ Hakametsä 2 (joukkueella oma pukukoppi, säännölliset harjoitus- ja pelivuorot)
+ imagon kirkastuminen (nettisivut, peliasu, Koulukatu-tapahtuma, uusi Jääkiekkoleijona, maineikas historia)
+ yhteistyö Radio 957:n kanssa
? sukupolvenvaihdos taustaorganisaatiossa
- Hakametsä 2 (sosiaalitilat, katsomo, yleinen siisteys)


Mielestäni moni edellä mainittu asia on huomattavasti paremmassa kuosissa eli lähempänä Mestis-tasoa kuin keväällä 2006, jolloin edellinen nousu tapahtui. Käsittääkseni Koovee haluaa tavoitteena olevan nousun jälkeen vakiinnuttaa asemansa Mestis-tasolle, mikä vaatii kehittämistä eri osa-alueilla.

Ohessa avointa spekulointia keinoista, joilla voitaisiin mahdollisesti vahvistaa Kooveen asemaa (yleisö, sponsorit, pelaajat, seura) ja luoda pidemmän aikavälin pysyvyyttä Mestistä ajatellen:
- oppilaitosyhteistyö
- työpaikkoja pelaajille?
- päätoiminen, nimekäs valmentaja?
- puhdas farmijoukkue Tapparalle / HPK:lle / Ässille (esikuvaksi D Team?)
- yhteistyö SM-liigajoukkueiden kanssa (esikuvaksi LeKi?)
- Hakametsä 2 remontti ja yleinen kehittäminen
- sponsoreita lisää
- kannattajakuntaa lisää (riittääkö 400 maksanutta Mestikseen?)
- mahdollisuus käyttää Hakametsän isoa hallia tarvittaessa (yksittäiset ottelut)


Avainkysymys lienee se, riittääkö Kooveella resursseja lähteä Mestikseen ilman tiivistä yhteistyötä yhden tai useamman SM-liigajoukkueen kanssa. Joka tapauksessa on hienoa, että nousu on asetettu tavoitteeksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy