Tampere – mainettaan parempi kaupunki

  • 331 589
  • 1 787
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Huoltoajolle tarkoitetut pysäköintiruudut ja sivukadut ei noita juuri kiinnosta, vaan surutta vedetään jalkakäytävälle parkkiin.

Ainakin kaks kertaa olen bongannut poliisit näitä paimentamassa (ja ainakin yhdet sakot kirjottamassa). Niissä jakeluliikenteen paikoissa on 5min aikaraja, mutta tuntikin on auto siinä seissyt...
 

John Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Uutena kaupunkilaisena kysyn täällä tipsejä, mistä paikasta keskustan alueella saa parasta kebabia?
Tää on helppo, Abu Fuad rautatieaseman Foodstationilla. Toinen hyvä jos olet kosken länsipuolella on Galata Hallituskadulla kortteli Sokokselta Hämeenpuistoon päin.

Noilla pärjäät pitkälle, tuossa järjestyksessä.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Tää on helppo, Abu Fuad rautatieaseman Foodstationilla. Toinen hyvä jos olet kosken länsipuolella on Galata Hallituskadulla kortteli Sokokselta Hämeenpuistoon päin.

Noilla pärjäät pitkälle, tuossa järjestyksessä.

Vahva eri. Abu Fuad on nykyään ihan karmeaa kuraa joka paikassa. Sammonkadun Evin ja tuskin kukaan on koskaan pettynyt. Ihan keskustassa Galata on tosiaan OK.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Toisaalta, jos määrä korvaa laadun, niin Mardinin kebab-buffet (Tammelan torilla) on pelastanut monta arkikrapulaa (ma-pe klo 11-15, 9e ja saa mättää sen minkä jaksaa). Avoinna myös viikonloppuisin.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Evin on aika lailla ykkösmesta. Rautatienkadun Suleima myös aika jees. Kuin moni muukin.
 

Fordél

Jäsen
Tampereella on paljon mainioita ravintoloita, joten miksi ihmeessä sortua kebabiin?
 
Vahva eri. Abu Fuad on nykyään ihan karmeaa kuraa joka paikassa. Sammonkadun Evin ja tuskin kukaan on koskaan pettynyt. Ihan keskustassa Galata on tosiaan OK.
Vahva eri tähän. Foodstationin kebabit ovat maukkaita. Kanakebab kaupungin paras lajissaan.
Oma top 3 on
1. Punjab
2. Abu Fuad Rautatieasema
3.Galata Hallituskatu
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Laukontorilla oleva Jörn´s Döner tekee hyvää saksalaistyylistä kanadöneriä. Aikaisemmin kesällä tuonne kojulle sai jonkun aikaa jonottaa, mutta varmaan pikkuhiljaa alkanut tasaantua.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kebab-juttuihin en ota kantaa, mutta pyöräilykaupunki Tampere ei todellakaan ole. Tampere on monessa suhteessa loistava kaupunki ja nautin ympäristöstä todella paljon, olenhan täällä jo hyvästä syystä vuosia asunut. Kuitenkin pyöräilyyn tämä kaupunki ei sovi ja olenkin todennut, että minä en hämeenkadulle mene pyörällä ollenkaan, koska järjestelyt ovat luokattomat ja kävelijät käyttäytyvät jopa törkeästi pyöräilijöitä kohtaan. Eräs vanhempi herra myös kerran kirjaimellisesti tönäisi minut pyörineni ajokaistan puolelle, kun hänen näkymyksensä mukaan pyörällä ei saa keskustassa ajaa, vaikka mikään sääntö ei sitä kyllä kiellä.

Olen päätynyt ratkaisuun, että kun täällä Kalevassa asun niin kuljen pyöräteitä Ratinaan ja kierrän keskustan hämeenpuiston kautta tai sitten vaihtoehtoisesti menen Tammelasta ronganpuiston kautta skipaten kokonaan Hämeenkadun. Tällä tavalla pyörällä pääsee etenemään ja ihmiset eivät myöskään töni tai huutele sinua, vaikka oletkin liikkeessä pyörällä.

Kaikista Tampereen hyvistä puolista tuli todettua, kun kävin Kuopiossa veljeni luona, että Kuopio ja Jyväskylä ovat oikeasti pyöräily-ystävällisiä kaupunkeja, Tampere ei todellakaan. Tampereella pyöräily toimisi kyllä keskustassa, jos suomalaiset pyöräilijät osaisivat tarpeeksi vahvasti pitää huolta omista oikeuksistaan ja kävelijöitä muistutettaisiin aktiivisesti kellolla, että heidän paikkansa ei ole ns. pyöräilijöiden kaistaleella. Tämähän testi loppui tosin Tampereella lyhyeen, kun kävelijät eivät kerta kaikkiaan osanneet olla parveilematta ns. pyöräkaistalla.

Olen käynyt useasti Saksassa ja jaksan aina ihmetellä, että kuinka hyvin saksalaisissa kaupungeissa pyöräily pystytään järjestämään aina ydinkeskustaa myöten, vaikka ihmismäärä Suomeen verrattuna on moninkertainen. Olen todennut, että siellä kävelijät kunnioittavat pyöräilijöitä ja toisin päin ja kävelijät ohjataan nopeasti pois pyöräilijöille tarkoitetuilta kaistoilta, kun taas Suomessa ei syystä tai toisesta riitä maltti tähän. Saksalainen ystäväni nauroi, kun sanoin, että Suomessa kellon soittaminen ja tööttääminen autolla mielletään usein loukkaavaksi ja törkeäksi, jolloin kukaan ei sitä juurikaan tee paitsi osoittaakseen toisen virheen. Hän nauroi minulle ja sanoi, että eihän pyörän kellossa ole mitään törkeää, se on ainoastaan erittäin ystävällinen muistutus siitä, että lähestyt toista ihmistä takaapäin ja hänellä ei ole silmiä selässä, ei kyseessä ole mitään törkeää. Mietin, että mistä tämä suomalainen asenne on edes kotoisin :D
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Joo ei ole Tampere hyvä paikka pyöräilijälle. Sen sijaan lenkkipolkujen osalta voi kyllä jonkinmoista kiitosta antaa kaupunkisuunnittelijalle.

Niin niistä kebap-paikoista. Nyt kun on paremmin aikaa, niin voisin rankata top vitosen niistä, joissa muistan käyneeni (eli pitkälle yli puolet jää pois).

1. Evin
2. Suleima
3. Kepsu
4. Kebab 14
5. Lempi

Noilla pääsee jo hyvin alkuun. Näistä suositummista en muista käyneeni Galatassa, Hebunissa, Hevalissa enkä Drinassa. Johtuu varmaan siitä, ettei hirveästi vaivaudu kebapin takia matkustamaan, vaan aika usein valinta osuu Eviniin tai Kepsuun. Siis kebabinsyömis-usein, ei useinusein.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Eiks toi Kepsu oo se mikä on siinä jäähovin vieressä? Kerran hain pitsan sieltä ja ihan jäätävää paskaa, toki voinut muuttua kun tuosta on jo pari vuotta kun sielläpäin asuin. Hevalissakin aikanaan nuorena poikana tuli vierailtua useinkin kun velipoika asui siinä ihan vieressä opiskeluaikoinaan, ja täytyy kyllä suositella. Ihan helvetin maukkaat ja isot kebabit+ huikean maukas kastike.

Edit. tästä jokaisen manselaisen kestosuosikista Punjabista en ole itse koskaan syttynyt.
 
Viimeksi muokattu:

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Hakametsän Kepsu on tosiaan hyvä paikka, se niiden kastike on sopivan erilainen ja hyvä maultaan. Rulla tosin ei kaupungin isoimpia. Evinin taso on laskenut niin pizzoissa kuin kebabeissakin viime vuosina. Ihan perushyvää oli rulla, kun tuossa maanantaina sellaisen pitkästä aikaa hain ja viimeksi kun siellä söin Kebab Iskenderin joskus pari vuotta sitten, se on ollut paras löytämäni Tampereelta aikas helposti. Mutta pizzat olleet pettymys verrattuna johonkin 4-5v vuoden takaiseen tasoon. Kebab14 vähän sama homma, ennen se Kokinranskalaiset oli kirkkaasti huiken kebab ranskalaisilla, mutta nykyään olen joko turtunut tai sitten sen taso on laskenut. Pienetyneet ovat ainakin sekä Kebab14 että Evin-ravintoloissa. Suleima oli huikean hyvä kun se miespuolinen siellä teki kebabin, sen vaimon tekemänä ei ihan niin hyvää ollut.

Mitä Punjabiin tulee, se Unelma Kebab on edelleen hyvä ja laadukas erilaisuutensa puolesta, kun sen syö sen 2 kertaa vuodessa. Tällä hetkellä kirkkaasti paras kebab ranskalaisilla löytyy Galtasta, se rosepippurikastike on vaan ihan törkeän hyvää. Hyvä ja erilainen rulla löytyy myös Rongankadun Memory Timesta. Muiden rullien sijaan tuo rullan taikina on rapea ja sisältää mm. punasipulia, kun perusrullassa on se tuorekurkku/tomaatti/jne vaan. (omasta mielestäni normaali kurkku EI kuulu rullan väliin, pilaa sen makua sillä vetisellä olemuksellaan.)
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Joo, ei Kepsun pitsa ole hääppöistä, mutta posia kastikkeista ja sijainnista. Evinin Aurarulla ei ole enää se, mikä se oli ennen, mutta on se silti aika ykkönen.
 

Cream

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Jesse Niinimäki
Onko kukaan tehnyt empiiristä tutkimusta missä Tampereella saisi mahdollisimman edullisesti uusittua avaimia? Kyse tuollaisesta perinteisestä mustaperäisestä Abloysta. Joku aika sitten teetätin Kalevan Prismalla ja hinta oli suolaisen kuuloinen 30€. Vai onko toi ihan normihinta minuutin prosessista?
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Suomessa on kolme isoa kaupunkia: Helsinki, Tampere ja Turku. Luokittelu ei perustu pelkkään väkimäärään, vaan myös kulttuuriseen painoarvoon. Nämä ovat Suomen kolme tärkeintä kaupunkiseutua. Muut tulevat kaukana takana, jos tulevat.

Näistä Tampere on ainoa, jossa en ole asunut, Näin vanhemmiten se ajatus on alkanutkin kiinnostaa koko ajan vain enemmän. Joskus olin sitä mieltä, että Tampere on ihan kammottava junttila Turkuun ja Helsinkiin verrattuna, mutta myöhemmin mielipiteeni ovat lieventyneet. Se liittyy toki jotenkin yhteen sen kanssa, että olen käynyt Tampereella useammin, ja siellä on ollutkin kivaa.

Muutosta en tiedä, mutta kun taas hiljattain olin duunien takia Tampereella, niin oli kyllä virkistävää. Ja mitä siellä on aina tullut baariteltuakin, niin löytyy lähes samalta kadulta sekä trendibaareja että kunnon Popeda-meininkiä, ihan kummalla tuulella sattuu olemaan. Ja jos umpistadilainen Dave Lindholm on muuttanut Tampereelle, niin se on jo aika vahva suositus.

Ja jos Tampere ei ikinä pääsisi leveilemään millään muulla, niin se voisi aina sanoa, että siellä on komeimmat sillat ja rampit motarin jälkeen ennen kaupunkia. Eihän sellaisia monitasosettejä ole helvetti Helsingissäkään. Tää on flänä (ja Turku myös tullessa, itse kaupunki ei ole), Tampereella on kait korkeuseroja. Mutta tosi siistin näköistä on aina kaupunkiin tulla!
 
Viimeksi muokattu:

Byvajet

Jäsen
Tampereen työttömyysprosentti nousi taas. Nyt se on 19. Toivottavasti kepulainen hallintohimmeli saisi pidettyä maaseudun asutettuna. Tässä nyt ei ole järjen häivää, että väki muuttaa pätkätyöläisiksi tai työttömiksi tai ikuisiksi opiskelijoiksi kaupunkeihin. Käy kalliiksi veronmaksajille.
 

Fordél

Jäsen
Tampereen työttömyysprosentti nousi taas. Nyt se on 19. Toivottavasti kepulainen hallintohimmeli saisi pidettyä maaseudun asutettuna. Tässä nyt ei ole järjen häivää, että väki muuttaa pätkätyöläisiksi tai työttömiksi tai ikuisiksi opiskelijoiksi kaupunkeihin. Käy kalliiksi veronmaksajille.

Muuttoliike maalta kaupunkeihin on ilmiö, joka on jatkunut vuosikymmeniä. Se ei ole kiinni kepun hallintohimmeleistä.
 
Tampereen työttömyysprosentti nousi taas. Nyt se on 19. Toivottavasti kepulainen hallintohimmeli saisi pidettyä maaseudun asutettuna. Tässä nyt ei ole järjen häivää, että väki muuttaa pätkätyöläisiksi tai työttömiksi tai ikuisiksi opiskelijoiksi kaupunkeihin. Käy kalliiksi veronmaksajille.
Yhtä paljon se työtön siellä maalla veronmaksajille maksaa. Siksihän se lähtee, kun maalla ei ole töitä. Universaali, ajasta riippumaton fakta. Ideat kun syntyvät siitä, kun pannaan paljon ihmisiä pieneen tilaan ja odotellaan mitä syntyy kun ne juttelevat keskenään. Ja arvonlisäähän siitä syntyy. Sitä voi sitten lähetellä sinne maalle navettojen maalailuun.

Social networks key to city growth both ancient and modern, say researchers | Popular Archaeology - exploring the past
Suomen kasvukäytävä

Tässä suhteessa emme suinkaan ole biologisina luontokappaleina ainutlaatuisia. Esim. puut muodostavat 'sosiaalisia verkostoja', ja tekevät yhdessä parempia päätöksiä (milloin vaikka pudottaa lehdet) kuin yksin.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Toivottavasti kepulainen hallintohimmeli saisi pidettyä maaseudun asutettuna.
Miten se hallintohimmeli muuten saa syrjäseuduille järjestettyä työpaikkoja kuin palkkaamalla eteläisestä Suomesta kerätyillä verotuloilla kepulaisia kunnan työntekijöitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös