Tampa Bay Lightning (3.) – Montréal Canadiens (4.), Stanley Cup-finaalit 2021

  • 52 911
  • 327

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Killorn ei pelaa tänään. Liekö syynä tuo ykköspelin aika hurjan lämärin blokkaaminen luistimella.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Killorn ei pelaa tänään. Liekö syynä tuo ykköspelin aika hurjan lämärin blokkaaminen luistimella.
Todennäköisesti.

Joseph palaa 4. ketjuun ja Johnson nousee kakkosketjuun Killornin paikalle. Cirelli todennäköisesti Killornin paikalla ylivoimassa. Killer ollut iso tekijä alivoimalla ja se saattaa näkyä, Joseph tuo enemmän liikettä mutta on selkeästi vähemmän fyysisempi kuin Killorn.

Habsit on ärsytetty ja ovat varmasti tänään vaikeammin kaadettava kuin Game 1.
 

kalma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Osaisiko joku Montrealin pelejä seurannut avata mikä siitä alivoimasta on tehnyt niin hyvän?
Montreal on nähdäkseni saanut pidettyä b-pisteiden välin hyvin tilkittynä ja poikittaissyötöt kurissa. Varsinkin Vegas joutui pelaamaan valtaosin puolustajien kautta ja kun Price näkee kiekon, niin hän ottaa sen myös kiinni.
Montrealin alivoima pelaa samaan aikaan rauhallisesti ja aktiivisesti, eli nelikko ei pääse hajoamaan pahasti, mutta painetta annetaan sopivissa tilanteissa.
Osaltaan tietysti vaikuttanut myös vastustajien ylivoiman voimattomuus ja eihän Kucherovin tapaista neroa tuota alivoimaa vastassa ennen ole ollutkaan. Kucherovin pimentäminen on kyllä äärimmäinen haaste Montrealin alivoimalle, kuten joku jo aiemmin mainitsikin. Monipuoliset ratkaisut tulevat venäläisen lavasta yleensä yhdellä kosketuksella, paikasta ja peliasennosta riippumatta. Tietysti helpottaa noiden yhden kosketuksen siirtojen tekemisessä se, että yleensä kiekko Kucheroville tulee Hedmanilta ja niissä kiekoissa ei kamalasti ole nokankoputtamista.

Montrealin jatkon kannalta saattoi tuo hieman lipsahtaen mennyt Stamkosin maali olla paha, kun maagisiin mittasuhteisiin asti noussut alivoima murrettiin. Toisaalta ehkä se tilastomaali saattoi myös olla hyvä asia, mistä näiden pelaajien taikauskoista ja ajatuksista koskaan voi tietää.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Helvetisti mailaa käsille ja maailman toiseksi paras veskari.

En tiedä oletko itse huomannut, mutta olet kyllä sangen raskas nimimerkki. Tietysti, jos provosoivat onelinerit ovat hyvän kirjoittajan merkki, niin sitten olet onnistunut.

@Kaner teki kuitenkin ylimielisyydestä taidetta Hawksin dynastian aikana, nämä valajat ovat erittäin halpa kopio, vähän kuin Lightning itsessään.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Mitäs mieltä palstatoverit on tulevan yön ottelusta?
Tässä muutama oma kysymys tulevaa ottelua varten.
Mitä Habsin pitää tehdä toisin jotta voivat voittaa? Voiko Habs edes voittaa?
Mitkä oli Boltsin heikkoudet ja mitä pitää parantaa?
Miten muuten jengi näkee Killornin poissaolon? On kuitenkin suht suuressa roolissa joten millä se paikataan?

Lähtökohtaisesti itse näen että maalivahtipeliin tuskin kaatuu kummallakaan, Vasi & Price kuitenkin sen verta kovia tekijöitä.
Habsillä ei taida olla vaihtoetua joten peluutuskaan ei taida toimia. Itse en siis oikein keksi miten saisi pysäytettyä Boltsin tehomiehet, ellei sitten jotenkin pelikirjaa muuteta.

Tottakai kliseiset mutta ah niin paikkaansa pitävät kommentit (pitää pysyä poissa boksista, ottaa tila ja aika pois) voidaan unohtaa.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
En tiedä oletko itse huomannut, mutta olet kyllä sangen raskas nimimerkki. Tietysti, jos provosoivat onelinerit ovat hyvän kirjoittajan merkki, niin sitten olet onnistunut.

@Kaner teki kuitenkin ylimielisyydestä taidetta Hawksin dynastian aikana, nämä valajat ovat erittäin halpa kopio, vähän kuin Lightning itsessään.

Kyllä minusta näissä playoff-sarjoissa on aina ollut kiva vähän heittää viehettä vesille ja katsoa josko tulisi kalaa. Kuuluu asiaan, mutta on tietysti kotoisessa liigassa mukavampaa. Tuttua varmasti jokaiselle joka on palstoilla pitempään pyörinyt. Jatketaan!
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuota Lightningin ylivoimaa ja Kucherovia tuli hetki pohdittua Habs-nökökulmasta.

Palasin ajatuksissani 11 vuorta ajassa taaksepäin, kun Habs teki jossain määrin jopa legendaarisen runin idän finaaleihin.

Ainakin se ensimmäinen kierros lämmittää mieltä edelleen, kun runkosarjan idän ykkönen Capitals karkasi ottelusarjassa 3-1 johtoon, mutta Halak päätti toisin ja loppujen lopuksi Canadiens paineli jatkoon seitsemännen pelin päätteeksi. Kaikkihan me tämän muistamme.

Mitenkä tämä liittyy finaaleihin vuonna 2021? Tuolloin, vuonna 2010, osa Habsin alivoiman taktiikkaa oli laittaa tiukka miesvartiointi Capitalsin #8 vastaan, ja ikään kuin tarkoituksella luoda 4v3 erikoistilanne. Onnistuisiko sama Kucherovia vastaan vai olisiko se itsemurha alivoimapelaamiselle?

Taitaapa Kucherov olla em. maanmiestään huomattavasti moniulotteisempi virtuoosi ja Lightningin arsenaali silloista Capitalsiakin terävämpi. Olkoonkin, että Greenin Mike pelasi silloin uransa huipulla ja hyökkäyksessä oli lisäksi Bäckström, Semin, Fleisxhmann, Laich... olihan se kuitenkin yksi liigan tulivoimaisimpia joukkueita silloin ja tuosta sarjasta heidän piti mennä jatkoon heittämällä. Habs kuitenkin löysi keinot ja Aleksanterin jättäminen ylivoimaleikin ulkopuolelle oli yksi keinoista.

Jotain samanlaista keinoja pitäisi keksiä nyt. Kucherov pois (sääntöjen puitteissa, älä yritä Valajas hassutella huitomisjutuilla) ja se saattaisi jopa vähän sekoittaa Boltsin ylivoimaa. Tai sitten Cooper nauraisi maskiinsa ja keksisi jotain muuta yhtä myrkyllistä. Mutta ehkä tuota voisi yrittää kokeilla ensi yön pelissä. Arsi tai Gallagher Kucheroviin kiinni ja loput hoitaa 4v3 tilanteen.

Kai Arsi tai porilaiset tätä palstaa lukee? Tai sitten ainoa Canadiensia myös tuolloin 2010 edustanut kaveri muistaa tämän saman ja kertoo sen valmennukselle. Sillon tuo kaveri istui ottelusta toiseen penkillä, joten oli aikaa havainnoida. Moni oli valmis samana kesänä kauppaamaan hänet pois. Nyt hän seisoo tolppien välissä sinisellä ja on siinä aika helvetin hyvä, jopa paras.

(Olipas mäkisanttimainen lopetus, hyi olkoon)
 

kalma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuota Lightningin ylivoimaa ja Kucherovia tuli hetki pohdittua Habs-nökökulmasta.
Vaikeaa sen ylivoiman pysäyttäminen olisi nyt, vaikka Kucherov saataisiinkin jotenkin pelattua pois kiekoista. Pointin laukaisuprosentti pudotuspelien ylivoimilla on lähes 60% ja kun Point on tuossa tikissä, niin kelpaa sille syötöt muiltakin. Jos nyt tilastoja nopeasti katsoin oikein, niin Tampan 21 ylivoimamaalista ykkössyöttöjä on Kucherovilla 9 ja Hedmanilla 7. Ja sitten Hedmania lukuunottamatta kaikilla pelaajilla laukaisuprosentit ihan avaruudesta. Washingtonin ylivoima taisi tuohon mainitsemaasi aikaan kulkea korostetusti Ovien kautta, jolloin se pimentäminen saattoi olla ideana hyvä. Ja ilmeisesti ihan toteutuksenakin toimiva.
Jos Montreal pelaisi täysin jäähyittä, niin ehkä sitten Tampa ei tekisi ylivoimamaaleja :D

Ensimmäistä finaalia katselin puoleen väliin saakka, ennen aamuvuoron vaatimaa pakollista lepohetkeä. Niin hieman tuli mieleen Tampan ja Islandersin viides välierä. Montreal paikoin ihan oli pelissä mukanakin, mutta sitten kaikki hiemankin huonot ratkaisut kostautuivat ja samaan aikaan purkukiekoissa ja syötöissä kiekot pomppivat vastustajan suuntaan. Toki Montrealin ainoa maali tuli sitten aikamoisella flipperillä, mutta taisi pomppuihin liitännäiset maalit mennä silti 3-1 Tampalle.
Ja siis olihan Tampa myös paljon parempi joukkue kaikin puolin ja tekemisellään pakotti Montrealin hätäilemään. Kuitenkin odotan edelleen tästä hyvää sarjaa, kunhan Habsit pelaavat huolellisemmin ja saavat hieman omaa hyökkäyspeliäänkin rullaamaan.

@laamis aiemmin kyseli Killornin merkityksestä. Mielestäni ollut kokonaisvaltaisesti ehkä Pointin jälkeen Tampan paras hyökkääjä, tai ainakin näkyvin palanen kakkoskentässä ja alivoimalla mainio. Ylivoimassakin iso palanen, vaikkei toki se merkittävin. Tampan kakkosyv ei ole maaliakaan vielä väsännyt näissä pudotuspeleissä ja pelaakin ylivoimista vain jämät, niin sinänsä Tampalla on "helppo" korvata Killorn ylivoimalla. Uumoiltu Cirelli sinne ilmeisesti nostetaan? Yanni Gourde voisi sopia kuvioon myös, tuntuu saavan vastustajat hermoraunioiksi.
 

Fläppitaulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, KOOVEE, Ilves
Habs tarjosi juuri sitä lääkettä mitä tarvittiin mikäli mielitään pelata mestaruudesta. Jos ensimmäinen ottelu oli Boltsin näytöstä niin toinen oli Canadiensin. Ikävä kyllä urheilussa sattumalla on aina suuri rooli ja tällä kertaa se oli Tampan puolella. Mestaruusjuna puksuttaa edelleen vahvasti, mikäli Canadiens kykenee henkisesti väistämään tämän märän rätin keskelle kasvoja.

Muutamia huomioita:
Tässä sarjassa on 2 maailman parasta maalivahtia. Jotka kaiken lisäksi pelaa hurmoksessa. Maalit perusgrindauksella on vähissä. Tarvitaan laadukkaita maskeja, riparin kauhojia, laukauksia poikittaissyötöistä. Tällä osa-alueella Tampa on Canadiensia valovuoden edellä.
-Canadiensilta puuttuu paljon laadukkaita poikittaissyöttö one-timereita
-Poffien alussa väännettiin yllättävän paljon räkämaaleja maalinedustalta, nyt ukot puuttuu usein maalinedustalta kun pitäisi alkaa kauhomaan irtokiekkoja
-Ylivoimat hävitään pystyyn eikä sille ole paljoa tehtävissä tässä vaiheessa kautta. Tästä syystä ylläolevat osa-alueet tärkeät.
-Vasilevskyn perustaso parempi kuin Pricen. Väitän silti että kun molemmat saavuttaa hurmosmaisen maagisen tason on Price napsun kovempi kuin Vasilevsky. Price on ollut vasta hyvä, se ei riitä. Pricen on oltava maaginen.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Nyt oli jo asennetta jo mutta niin vaan Tampa laittoi ne ratkaisevat maalit taululle. Vaikeaksi menee. Jos meinataan tästä vielä nousta se tarkoittaa että sinne Vasilevskyn eteen pitää mennä lapioimaan ne maalit sisään vaikka väkisin.

Röyhkeyttä siis lisää roppakaupalla. Ja edelleen lisää taklauksia. Johnson oli ainakin jonkin aikaa sivussa tänään joten ehkä tässä vielä päästään loppusarjan aikana pelaamaan normaalia cap joukkuettakin vastaan.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Kovin neutraalisti toki en katso, mutta eihän tuo Montrealin paineistus tunnu ihan laatupaikkoja tuottavan tai sitten viimeistely oli vaan kuraa. Painetta kyllä saadaan, mutta ei tossa tunnetta ollut missään vaihessa, että kusessa oltaisiin. Suzukin maalikin vähän tommoinen, toki Tampa sai yhden vastaavan.

Mut joo on toi Blake "ylihinta" Coleman kyllä kova jätkä. Saas nähdä mikä seura ukon nappaa, eiköhän sieltä joku 4 millin lappu leivota pöytään vapailta.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Joku voi taas leimata pahanilmanlinnuksi, mutta tätä on Montrealin peli ollut jo kauan. Puukädet pörrää ja jos omiin menee enemmän kuin yksi ja joudutaan tappiolle niin kusessa ollaan. Tampa näytti tänään ottavan voiton aivan puolivaloilla. Kotona ehkä kairataan yksi voitto, mutta kai tämä on ohi G5:ssa Tampassa.

Mutta ettei nyt olisi liian tuomionpäivän postaus niin hieno tarina oli nämä pleijarit, vaikka tämä tarina ei saa onnelista loppua.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Joukkueen ykkösfani kärppänä paikalla taas. Tää pleijarirun on ollut puhdasta voittoa jo siksi että ruikutusta on kuulunut huomattavasti aiempia vuosia vähemmän. :)
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Joukkueen ykkösfani kärppänä paikalla taas. Tää pleijarirun on ollut puhdasta voittoa jo siksi että ruikutusta on kuulunut huomattavasti aiempia vuosia vähemmän. :)
Suurin osa kritiikeistä joita multa on tullut joukkueen toimintaa kohtaan on osunut nappiin eikä sitä nollaa tämä tuhkimotarina. Katotaan nyt nää ensin loppuun ja sitten nähdään, että päästäänkö edes pleijareihin ensi vuonna :)

PS. Tänä vuonna olisi ollut kritisoitavaa vaikka ja kuinka, mutta kaikki on jo unohtanut kuinka paskasti joukkue pelasi toisen puliskon kautta, koska pleijareissa kävi tuuri.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Ei ole pelkoa unohtamisesta, onhan meillä ykkösfani asiasta muistuttamassa. :)

Me muut yritetään myös kannustaa sitä omaa joukkuetta.
Kuten jo aiemmin sanoin toiselle tosifanille, niin kyllähän tämä on ollut kiva kokea, mutta en mä sokeana katso näitä pleijareita ja unohda, että pellin alla ne samat ongelmat on edelleen (jotka Tampaa vastaan on aika räikeät). Mutta, koska pelkän kritiikin esitys on fanipoliisien toimesta kiellettyä niin Go Habs go ja viedään neljä seuraavasta viidestä!
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Kyllähän Habitanteilla nyt oli se ryöstön paikka, mutta aika tuhnuksi jäi yritys. Kuten jo ylempänä on sanottu, niin vieraat kyllä saivat hyvin painostettua Boltsia ja pääsivät hyökkäyspäässä aika hyvin kiekonriistoille, mutta maalin edessä Boltsin pakit olivat todella hyviä ja irtokiekot siivottiin todella kovalla prosentilla pois. Aika vaikealtahan tämä alkaa Habsin kannalta näyttämään, kun kahdessa matsissa ovat saaneet 2 maalia aikaan ja nekin melkoisella munkilla. Bolts ei todennäköisesti anna enää toista yhtä hyvää mahdollisuutta Habsille astella sarjaan mukaan, kun mitä tänään toisessa erässä antoivat.

Maalivahtien kamppailussa Vasy on peittonut Pricen nyt kahdessa peräkkäisessä pelissä. Montrealin alivoima oli etenkin game 2:ssa hyvää, mutta puolestaan omista ylivoimista täytyisi saada jotain aikaan, kun tasaviisikoin Vasyn ohittaminen tuntuu olevan työn ja tuskan takana.

Kaikki on täysin auki, mutta jos pitäisi lyödä vetoa, sanoisin Habsin vievän seuraavan matsin, mutta game 5 on se peli, johon tämä tanssi loppuu.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Mutta en mä sokeana katso näitä pleijareita ja unohda, että pellin alla ne samat ongelmat on edelleen (jotka Tampaa vastaan on aika räikeät).

Nyt pelataan Stanley Cup finaaleita. Cmoon. Ihan vitun sama mitkä ne ongelmat taustalla on. Tänne asti ei tultu pelkällä tuurilla.

Joukkue on pystynyt selättämään ongelmiaan ja pelannut vahvuuksillaan. Se jos vastassa on nyt tän hetken kovin NHL joukkue ei ole mitään Montrealin pelistä pois.

Oleellinen kysymys on pystytäänkö tästä nousemaan vai ei. Tämä joukkue jos jokin on pyyhkinyt persettä todennäköisyyksillä.

It aint over till its over.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Olisiko jo aika sille, että Perry poistaisi tämän yhden venäläisen pakin tästä ottelusarjasta pois? Kaksi kertaa on jo telonut Montrealin pelaajan ja siellä se saa edelleenkin pyöriä rauhassa kentällä. Samalla rahalla voisi pistää myös sen venäläisen hyökkääjän pakettiin... Rottia ovat molemmat.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kyllähän Canadiens tänään Vasilevskyyn kaatui. Lightning oli täysin köysissä toisen erän ja muutenkin 5v5 peli oli hienoisesti Canadiensin hallintaa. Nyt kun seuraavaan peliin Canadiens saa maskia ja ohjauksia Vasyn eteen, niin kyllä tuosta vielä ainakin kaksi voittoa on otettavissa.
 

Tuamas

Jäsen
Kuten jo aiemmin sanoin toiselle tosifanille, niin kyllähän tämä on ollut kiva kokea, mutta en mä sokeana katso näitä pleijareita ja unohda, että pellin alla ne samat ongelmat on edelleen (jotka Tampaa vastaan on aika räikeät). Mutta, koska pelkän kritiikin esitys on fanipoliisien toimesta kiellettyä niin Go Habs go ja viedään neljä seuraavasta viidestä!

Vaikka Montrealin palstaa tulee seurattua lähinnä porilaisten takia ja melko puolivillaisesti, niin onhan tämä ihan naurettavaa marttyrointia jannulta joka katoaa kuin pieru saharaan aina jos joukkue pärjää ja pelaa hyvin.

Aina kun tulee turkkiin tai peli ei kulje, niin jannu ilmestyy kitisemään ja kertomaan kuinka kaikki on ihan kuraa.

Esimerkit aikaisemmista sarjoista, käytännössä ainoat kommentit sarjoihin, kun peli ei kulkenut ihan optimaalisesti:



Jostain syystä Jets-sarjaa ko. nimimerkki ei kokenut tarpeelliseksi kommentoida ollenkaan (pl. taklauskeissin osalta), mistäköhän tämä johtuu?
 
Viimeksi muokattu:

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Hieno huomata, ettei Habs ole Tampaa vastaan täysin aseeton, tässä pelissä lähes päinvastoin, mutta se maalintekotaito... Tällä sektorilla tulee vielä turkkiin todella, todella pahasti ja tilasto, ettei Habs ole hävinnyt playoffeissa kertaakaan silloin kun on onnistunut itse tekemään vähintään kaksi maalia, tukee tätä vahvasti.

Perjantaiyönä on mielenkiintoista nähdä, millaiseksi pelin luonne muuttuu Centre Bellissä, kun Habs pääsee mätsäämään ketjuja. Olin totaalisen väärässä olettaessani Gourden ketjua peluutettavan Suzukeja vastaan, Tampan fight fire with fire -taktiikka käyttämällä Pointin vitjaa on toiminut tuossa loistavasti ja peitonnut Habsin nuorukaiset mallikkaasti. Ei liene epäselvää, että Montrealissa Pointit saavat vastaansa Danaultin ketjun.

Se mitä ihmettelen edelleen ja haluan kritisoida, on Romanovin istuttaminen ottelusta toiseen ja vässykkä-Merrillin preferointi. Ainoa syy mitä tälle keksin, on Romanovin virhealttius, mutta Merrill on kiekkoarkuutensa vuoksi vähintään yhtä suuri riski hätäräiskien kiekkoa osoitteettomasti sinne sun tänne, ja toisaalta silloin kun jossain rytisee, voi olla varma että Merrilliä ei siellä näy. Todennäköisesti Romanov sortuisi junnuvirheisiin, mutta toisi peliin ihan toisenlaista aspektia ja finaalipelit tuottaisivat tälle hyvää kokemusta tulevaisuutta varten. Jos vaikka innostuisi esittämään venäläistä veljesrakkautta rottaileville maanmiehilleen. Gustafssonin peluutuksen pelkän YV:n vuoksi sentään jotenkin ymmärrän, vaikka mies onkin muuten kentällä pelkkä riski, kun hapuilevaan ylivoimaan ei muitakaan palasia ole tarjolla.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Se mitä ihmettelen edelleen ja haluan kritisoida, on Romanovin istuttaminen ottelusta toiseen ja vässykkä-Merrillin preferointi.

Luulen tässä suurimman syyn olevan se että Gustafsson pelaa myös ja top4 ei haluta rikkoa. Romanov-Gustafsson olisi liian hasardi omiin ja Merrill puutteineenkin tuo kuitenkin balanssia.

Mutta pakkohan sitä on hiukan palettia sotkea jos ei muuten homma lähde. Romanov kotiyleisön eteen olisi tosiaan katsomisen arvoinen kortti. Pari kovaa pommia vaikka sit riskilläkin voisi tehdä ihmeitä joukkueen ja kotiyleisön energiatasoille. Tähän päälle pieni rookie kukkoilu venäjäksi niin Sergalla voisin kuvitella menevän kupin nurin sopivaan tilanteeseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös