Tampa Bay Lightning 2021–2022 – ei kahta ilman kolmatta?

  • 106 623
  • 542
Palat vs Paul keskustelussa kannattaa katsoa ensin playoffit ennen kuin tehdään mitään päätöksiä, Palat ollut kuitenkin erittäin hyvä playoff suorittaja monta vuotta. Molempia tuskin voidaan pitää, vaikka aikamoisia taikatemppuja JBB välillä taikookin.

Tässä on vaan se ongelma, että miten mahtuu edes Palat yksinään noista capiin. Kuten yllä mainitsin, niin siellä ensi kaudella vie Point enemmän kuin nyt. Palatin, Paulin ja Ruttan sopimukset päättyvät. Niistä ja miljoonalla nousevasta capista tulee yhteensä vapaata 8,35M, mistä Pointin palkankorotus vie 2,75M ja Maroonin 100k eli jäljellä on 6,5M. Jos Palatin ottaisi 5M sopimuksella, niin siinä on tilaa kahdelle minimisopimukselle, jotta rosterissa olisi 21 pelaajaa. Vai nouseeko jopa minimi tuosta 750k:sta, jolloin ei välttämättä mahtuisi edes kahta sellaista.

Lisäksi Palatin signaaminen vaikeuttaa seuraavaa kesää, kun päättyy Cirellin, Killornin, Coltonin, Perryn, Bellamaren, Sergachevin, Cernakin ja Footen sopparit. Noista moni pelaa kuitenkin niin halvalla, että halutaan korotusta ja saman tason korvaajan saaminen samaan hintaan tai halvemmalla on hyvin vaikeaa.
 

Bolt_up

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning
Ehkä vastustajat scouttaavat tuon Tampan yyveen hyvin, tosin voi olla,että siinä ei paljon scouttaamisen auta, kyllä Tampan yyvee yleisesti ottaen tunnetaan, mutta voi kuitenkin olla, että se onkin sitten se onkin nimenomaan Point joka alkaa pudareissa latoa maaleja ja tuota kautta saa 5 vs 5 pelinkin lentoon. Rahkeita tottakai on !
Onhan tuo yv aika mahdoton scoutata, kun niitä variaatioita on niin monta, miten Tampa voi kiekon latoa maaliin. Parhaimman vastauksen tuohon ylivoimaan viime pudotuspeleissä tarjosi Hurricanes, joka painosti armottomasti kiekollista pelaajaa eikä antanut mahdollisuutta kierrättää kiekkoa rauhassa hyökkäysalueella. Sekään ei riittänyt, kun yksikin tuuripomppu Tampalle, niin tilaa oli siirtää kiekkoa miten halusi, kun painostava pelaaja oli tilanteesta ulkona. Täydelliseen saumaan kyllä löytänyt tuo yv vireensä. Sen avulla Tampa tulee olemaan vaikea pysäytettävä tänäkin vuonna.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Pumppausliike alhaalta ylös
Kucherov pikkaaasen nöyryytti CBJ puolustusta. Emmää vaan ymmärrä miten jollain voi olla noin paljon pelisilmää. Stamkosin sataan pinnaan taas menikin päälle vuosikymmen. Jos pubin hokivisassa olisi kysytty Stamkosin sadan pisteen ylittävien kausien määrää niin olisin vastannut että 2-3. Pakko sanoa pikkuisen olen onnellinen herran puolesta kun ura on ollut melkoista vuoristorataa jo pitkään.
 

LAcostee12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat & Tampa Bay Lightning
Hieno kausi Kapteenilta ja näytti taas meille arvostelijoille närhen munat. Tällä kaudella vaihteeksi taas sopimus tuntuu halvalta tohon suorittamiseen nähden.

Nyt vaan kevään lähestyessä ja linnun laulujen alkaessa kuulua alkaa pelottamaan perinteinen... Eli milloin kapteeni taas telakalla, kuten niin monena vuonna aina juuri tärkeimpänä hetkenä.
 

Bolt_up

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning
Nyt vaan kevään lähestyessä ja linnun laulujen alkaessa kuulua alkaa pelottamaan perinteinen... Eli milloin kapteeni taas telakalla, kuten niin monena vuonna aina juuri tärkeimpänä hetkenä.
Kevään lähestyessä alkaa myös tämä sama keskustelu, kuinka Stamkos on aina loukkaantuneena kun tosi pelit alkavat.

15-16 kaudella oli loukkaantuneena ja palasi mukaan viimeiseen peliin Penguinsia vastaan. Eli missasi 16 peliä. 19-20 kaudella oli loukkaantuneena ja pelasi finaaleissa yhdessä pelissä vajaa 4min. Eli missasi 24 peliä.

Vain kahtena keväänä Stamkos on ollut loukkaantumisen takia sivussa. Toissa keväänä tätä samaa asiaa toisetettiin jatkuvasti, vaikka siinä ei oikein ole mitään perää. Ja siis toissa vuonna kun tätä keskustelua käytiin niin Stamkos oli ollut vain yhtenä keväänä sivussa loukkaantumisen takia.
 

Bolt_up

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning
Eniveis.. nyt kun menivät Columbukselle häviämään ja Boston voitti oman pelinsä niin ensimmäisen kierroksen vastus ei olekkaan ihan niin selvä vielä. Kumpaa toivotte mieluummin vastaan ensimmäiselle kierrokselle, Toronto vai Carolina? Itse vähän toivoisin Leafsia.

Olisihan se aika nannaa pudottaa liigan suosituin joukkue taas ensimmäisellä kierroksella. Toisaalta Metro voisi olla EHKÄ helpompi reitti konferenssifinaaleihin. Toisaalta taas sitten sarjat Torontoa ja Floridaa vastaan olisi kyllä aika hienoja katsoa. Jos nyt molempia vastaan pääsee pelaamaan. Kaikki ne kuitenkin tulee vaikeita vastustajia olemaan.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Itsellä oikeastaan ainut toive olisi saada Panthers vastaan, sen verran kovaa viihdettä oli tuo edellinen kohtaaminen. Eipä tässä helppoja sarjoja ole tulossa, niin nyt ensimmäiselle kierrokselle liputan silti Canesin kohtaamista, onhan tuo Bruins vs Leafs vaan liian herkullinen pari.
 

lolaimbot

Jäsen
Itsellä oikeastaan ainut toive olisi saada Panthers vastaan, sen verran kovaa viihdettä oli tuo edellinen kohtaaminen. Eipä tässä helppoja sarjoja ole tulossa, niin nyt ensimmäiselle kierrokselle liputan silti Canesin kohtaamista, onhan tuo Bruins vs Leafs vaan liian herkullinen pari.
Ai että ois mehukasta kun Tampa voittais 3. kannun putkeen ja Leafs reverse sweepattaisiin ekalla rundilla.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Vähän kaksijakoiset fiilikset ovat tuon tulevan vastustajan suhteen. Canesin maalivahtitilanne on heillä aika suuri huolenaihe ja mielestäni Canesin pelityyli sopii aika hyvin Boltsille ja aika usein on pystytty pimentämään Aho ja kumppanit hyökkäyksessä. Silti näkisin, että Canes on viime kausien playoffsmenestyksen takia valmiimpi ja rutinoituneempi ryhmä, kuin Leafs ja varmasti janoavat kostoa viime kevään jälkeen.

Leafsin hyökkäyksen kärki on mielestäni Canesin vastaavaa terävämpi ja etenkin Matthews ja Marner aiheuttivat runkosarjassa aika isoja ongelmia Boltsille (jos ei lasketa sitä vikaa matsia, jossa Matthews ei pelannut). Myös Leafsilla tuo maalivahtitilanne on aika iso kysymysmerkki ja saas nähdä, sulaako Campbell Toronton median ja yleisön paineessa, kun aletaan oikeasti pelaamaan voittamisesta. Leafsin viisikkopeli ei mielestäni ole läheskään Canesin vastaavan tasolla ja siihen uskon Boltsin ykkösjätkien pystyvän rokottamaan aika isolla kädellä, jos sieltä nyt Leafs vastaan tulee.

Jos omistaisin kristallipallon ja tietäisin, että Canes saa Andersenin maaliin Game 1:seen, niin tällöin mieluusti ottaisin Leafsin vastaan. Jos Canes puolestaan joutuu lähtemään Raannalla, niin en usko, että tulevat näkemään toista kierrosta. Tavallaan nuo Leafsin kukkopojat olisi kyllä mahtavaa tiputtaa ja tuosta sarjasta ei kyllä ainakaan runkosarjan perusteella tulisi tunnetta puuttumaan.

Joka tapauksessa nyt voi lähteä ihan suht luottavaisin fiiliksin kohde ensimmäistä kierrosta, kun ykkösjätkät ja yv ovat heränneet.
 

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Mielummin ottaisin Canesin vastaan ekalla kiekalla, toiselle kiekalle tulisi sitten PIT/NYR joka on paljon helpompi kun FLA. Mutta olisi kyllä hauska myös kohdata Toronto, luottoa löytyy kyllä että nämä kaikki kaatuu kun vastaan tulee.

Jännä nähdä lähteekö Cooper pleijareihin tuolla Palat-Stamkos-Kucherov ketjulla, Stamkos on kyllä ollut niin loistava että itse varmaan lähtisin tuolla.
 
Tiistainayönä sitten eka pudaripeli ja Toronto vastassa, he lepuuttelivat pelaajiaan viimeisellä kiepillä kuten monet muutkin, esim Boston, Tampa ei juuri lepuutellut. Point oli sivussa.

Aiemmin kirjoittelin tuosta mainitusta Pointista, että siinä on hyvin ratkaiseva pelaaja pudotuspelien suhteen.

Jännästi oli lepovuorossa viime yönä ja juuri muutama peli takaisin oli yhden pelin poissa, silloin oli joku loukki ilmeisesti.

Jälkimmäisessä Columbus -pelissä pelasi yli 20 min eli todella kovat minuutit, kyllä siellä valmennuksella luottoa piisaa ja silminnähden hyvinhän Point pelasi tuossa pelissä, maalia ei vaan saanut vahingossakaan.

Yhä edelleen mielestäni pudotuspelien suhteen ihan ultimaattisen tärkeä pelaaja ja tosiaan aina nostanut tasoaan pudareihin.

Kuch - Stammer - Palat pelaa yhdessä, siitä olen 101% varma.

Mikäli Point saa ilman Kuchia sen yli pinna per peli moodin aikaiseksi, niin siinäpä sitä on aika talkoot vastustajilla voittaa Tampa paras seitsemästä sarjassa ja muutenkin kyllähän tuo Tampan yyvee on ihan supervaarallinen ja tosiaan jos saavat vielä Pointin heräämään, niin eihän tuolle yyveelle mahda mitään.

Joukkueessa on kaikkea mahdollista menestymiseen ja jengi on ilmeisen ehjä, yhtään loukkaantuneeksi merkittyä pelaajaa ei ollut viime yönä, Ruttakin palaillut peleille ja Cernakin naamakin tuli kuntoon.

Tästä on kiva lähetä tärkeisiin peleihin. Go Bolts!
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Stammer löi vielä viimeiseen matsiin hatun, kun käytiin hakemassa 4-6 vierasvoitto saarelaisista. Vähän odottelin lepovuoroja viimeiselle kierrokselle, mutta eipä Copper noita ikinä ole kauheasti harrastanut ja voihan se olla, että haluttiin nimenomaan Leafs vastaan.

Kapteeni viimeiseen 10 peliin 10+16=26
Kuch viimeiseen 10 peliin 10+13=23
Heddy viimeiseen 10 peliin 1+16=17

Jos noiden herrojen esitykset jatkuvat edes lähelle samanlaisina, sekä Vasy pelaa totutussa playoffsmoodissa, niin tulee Leafsilla olemaan aika tukalat paikat. Täytyy toivoa, että Pointilla ei ole pahasti paikat hajalla, koska kieltämättä viimeiset pari kuukautta on ollut vähän vaikeampaa.

On tässä kyllä taas odoteltu. Kohta mennään!
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Stamkos toisaalta niin kovassa vireessä, että lunaistaisi kyllä tällä tahdilla helposti Pointin paikan. Jalkakin liikkuu kuin 20-vuotiaana :D Paul - Point - Hagel voisi olla aika vauhdikas 2/3. ketju, jos sitten Cirelli vetäisi sitten shutdown -ketjua Killerin kanssa.

Et ei tää kevät omasta mielestä Pointia kaipaa, vaikka onkin ollut aiemmin merkittävä pelaaja. Toki toivotaan, että herran vire löytyy, mutta nyt on kuitenkin aika tasapainoisen oloinen rosteri, kunhan vaan nyt vire pysyisi.

Huhtikuun tehot, kaikilla tuo 16 peliä:

Stamkos: 12+21=33p (:DD)
Kuch: 14+17=31p (:D)
Hedman: 1+20=21p
Paul 4+9=13p
Palat 3+10=13p
Colton 10(!!)+2=12p
Killorn 4+4=8p
Perry 3+4=7p

Voi olla aika vauhdikasta lätkää tiedossa Torontossa! Veikkaan, että ensimmäisessä pelissä mätetään se yli 10 maalia yhteensä. E: Jotenkin vaan tosi hyvä fiilis tuosta porukasta nyt, noh kävi miten kävi, niin on tuo Torontokin siis todella kova porukka.
 
Viimeksi muokattu:

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Stammer löi vielä viimeiseen matsiin hatun, kun käytiin hakemassa 4-6 vierasvoitto saarelaisista. Vähän odottelin lepovuoroja viimeiselle kierrokselle, mutta eipä Copper noita ikinä ole kauheasti harrastanut ja voihan se olla, että haluttiin nimenomaan Leafs vastaan.
Capissa ei yhtään tilaa nostaa pelaajia joten lepuuttaminen oli mahdotonta. Onneksi ei loukkaantumisia tullut
 

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Ai että, alkais jo! Tuli parin vuoden tauon jälkeen kunnon ähky runkosarjasta lopussa, viimeseen ~10 matsiin oikeestaan ihan pari livenä katsonut. Stamkosin aivan uskomaton vire pistää hymyn huulille, nyt vaan pleijareissa samaa jatkoon.

Toronto ei kyllä pelota jos Tampa pelaa viime vuosilta tuttua peliä, puolustuksen kautta. Maalinteko kisoihin jos lähdetään niin on mahdollista että tulee vaikeeta, Matthews niin älyttömässä vedossa kans.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Blah, jotenkin arvasin, että sen tuomarin yleisöjäähyn jälkeen peli kääntyy. Vittu kun oli täysin hallussa peli, kunnes ruvetaan lahjoittamaan tyhmiä jäähyjä. Noh, kyllähän tämän sarjan voi vielä kääntää, varmaan sopii jopa paremmin lähteä takaa-ajamaan, aika munatonta oli taas Leafsin pelaaminen pelin alussa ja tuntuivat jo luovuttaneen ennen sitä ylivoimalla saatua maalia. Ois tietty niistä läpiajoista ja lukuisista paikoista muutenkin naulata pelin 3-1, noh nää on näitä. Jos jotain positiivista niin Nick Paul pitää signata pitkään sopimukseen!
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Tuntuu, että Tampalta on puuttunut tämän sarjan jokaisessa pelissä semmoinen tappamisen meininki ja viimeinen rutistus. No, jospa se nyt löytyy sieltä, kun kyseessä voi olla kauden viimeinen peli. Nyt haluan nähdä, että joka ukko painaa sataseitkyt lasissa ja jos tulee kuokkaan, ei jää ainakaan jossiteltavaa.
 

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Aivan uskomattoman raskas häviö, sama fiilis kun viime vuoden finaalien G4 jälkeen että vituttaa seuraavaan peliin asti.. Noh usko ei lopu, seuraavaan peliin kaikki peliin niin kyllä sieltä voitto kaivetaan.
 
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, symppis Nashville Predators
Pitänyt monesti tulla tänne kauden aikana kirjoittamaan, mutta aina ollut jotain muuta ”tärkeämpää” . Joukueen meno oli läpi runkosarjan aika vuoristorataa ja aikalailla samallalailla on pudotuspelit jatkuneet. Puhdasta 60min ei tunnu millään löytyvän vaan peli aaltoilee ja hajoaa kesken pelien todella paljon. Game 5 melkein paras esimerkki. Toki yksittäisiin peleihin ei pidä liikaa takertua ja varmasti tuo viime pelin sulaminen tulee ärsyttämään porukkaa hyvällä tavalla yön peliin.

Näin katsojan silmään ei tuo Vasyn työskentely ole ollut ihan samaa, mitä parina edellisenä kautena. Toki osa syy on tuo edessä pelaava joukkue. On edelleen ollut erinomainen, mutta se terävin tekeminne hieman uupuu, kuten koko joukkueelta. Vasy toki silti illasta toiseen mahdollistaa Tampan kamppailun voitosta ja ei hänelle näitä ”helppoja” maaleja ole mennyt. Vielä on ainakin yksi peli aikaa parantaa ja sormet ristiin, että tasonnosto koko joukkueelta tapahtuisi.

Vaikka sitä toivoisi jälleen pitkää kevättä ja sitä trepeattiä, mitä olla nähty moneen vuosikymmeneen, niin on tuo tekeminen jotenki kaukana parista edellisestä kaudesta. Tuntuu hyvin vahvasti siltä, että nyt vain yksinkertaisesti alkaa pelatut pelit näkymään pienoisena väsymyksenä ja otteen herpaantumisena. Ei tuo sinänsä mikään ihme ole, jos tuota viimeistä kahta kautta käyttää vertailukohteena. Mikä eroittaa Montrealin, Vegasin ja Islandersin Tampasta? Tampa oli ainoa joka selvisi jälleen kerran pudotuspeleihin. Kolme muuta listassa olevaa lukeutuu näihin joukkueisiin, jotka ”selvästi” pelanneet viimeisen kolmen runkosarjan ja kahden playoffin aikana eniten. Toivon toki, että omat silmäni väärässä olisivat ja Tampa onnistuisi aluksi Toronton kellistämään kahden pelin verran, mutta eipä tuo haaste kyllä helpottumaan tule vaikka Toronto voitettaisiinkin.

Toivottavasti Cooper saa joukkueen focuksen käännettyä kunnolla peliin ja Tampa saisi sen tiiviin viisikkopuolustuksen ja taisteluilmeen takaisin mitä esimerkiksi viime vuonna oli (pois lukien florida sarja). Tampa jos joku joukkueista tietää miten pelejä käännetään. Kokemusta ja johtajuutta on koppi täynnä. Toivottavasti nähdään yöllä hyvä peli ja saadaan vietyä sarja takaisin Torontoon.

Vertauskuvallisesti auton mittaristossa on ”tankkivalo” syttynyt ja nyt jännitetään riittäkö löbö päämäärään asti.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Ei tuo peli kyllä uomissaan ole mutta silti ollaan menossa Game 7. Varsinkin hyökkäyspäässä ollaan välillä tosi huolimattomia ja päästetään kaveri kokoajan 2vs1 ja 3vs2 vastahyökkäyksiin.

Stamkos on taas ollut aivan näkymätön playoffeissa, eikä Game 7 historialla häneltä hirveästi voi odottaa ensi pelissä.

Ei se peli kuitenkaan viime vuosina muistaakseni ensimmäisellä kierroksella ole vielä ihan vielä ollut uomissaan, vaan se on parantunut playoffien edetessä. Toivotaan että Game 7 saadaan taas tiivistettyä peliä, vähennettyä vastahyökkäysten määrää omiin ja katsotaan mihin se riittää.

Hagel on ainakin parantanut mielestäni tähän sarjaan playoffeista, mutta vielä saisi tehdä niitä tärkeitä maaleja mitä Coleman teki viime vuosina. Killorn ollut myös aika pimennossa koko sarjan, missä on se playoff Killer?
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Joo, en kyllä tiedä mitä tästä pitäisi ajetella. Ehkä pitäisi vaan ajatella, että Leafs on niin pirun hyvä jengi, että paketti on noin levällään. Ei vaan peli pysy kasassa täyttä peliä ja paljon enemmän odottaisi oikeastaan kaikilta hyökkääjiltä, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. 4. ketjukin aivan unessa. Noh positiivisena puolena Nick Paul <3 ja Colton ollut kyllä edelleen hyvä.

Millähän ihmeellä tuon Paulin saisi pidettyä rosterissa? Late bloomer, uratienestit olemattomat niin eiköhän rahasto vapailta, vai?
 

lolaimbot

Jäsen
Osaako joku täällä kertoa miksi Stamkos on Kuchin sentterinä? En ole tällä kaudella aamuisia livetuloksia enempää seurannut jääkiekkoa, osui vain silmään tuollainen ja tuntui erityisesti sarjan katkopelissä oudolta ratkaisulta kun siellä kuitenkin näyttää myös Point huitelevan kentällä.
 
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, symppis Nashville Predators
Osaako joku täällä kertoa miksi Stamkos on Kuchin sentterinä? En ole tällä kaudella aamuisia livetuloksia enempää seurannut jääkiekkoa, osui vain silmään tuollainen ja tuntui erityisesti sarjan katkopelissä oudolta ratkaisulta kun siellä kuitenkin näyttää myös Point huitelevan kentällä.
Yksinkertaisesti Stamkos oli runkosarjassa kantava voima ja olivat runkosarjan lopussa ilmiömäisessä vireessä Kuchin kanssa. No tosipelien alkaessa ja tarkemmalla vartioinnilla on jäänyt sitten varjoon, eli uutta vaihdetta ei vielä playoffeissa ole löytynyt.
 

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Osaako joku täällä kertoa miksi Stamkos on Kuchin sentterinä? En ole tällä kaudella aamuisia livetuloksia enempää seurannut jääkiekkoa, osui vain silmään tuollainen ja tuntui erityisesti sarjan katkopelissä oudolta ratkaisulta kun siellä kuitenkin näyttää myös Point huitelevan kentällä.
Cirelli-Point-Killorn pimentää Matthewsin kenttää
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös