Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, symppis Nashville Predators
Olipa kausi ja OLIPAHAN JOUKKUE! Viime kausi päättyi siihen kirkkaimpaan mahdolliseen saavutukseen, kun SC finaaleissa kaatui Dallas 4-2 voitoin. Voiton juhlat edelleen käynnissä ja itsestäkin tuntuu, että tällä kertaa joutuu "taas" liian aikaisin uuden kausiketjun avaamaan. Toimistolla toivottavasti ollaan yhtä hereillä ja BriseBois (jatkossa lyhennetty vain BB) aloittanut jo ensi kauden joukkueen muodostamisen. Itsellä alkaa kohta jo Imagine Dragonsin - Thunder ja AC/DC - Thunderstruck olla läpi soitettuja.

Uuden runkosarjan pitäisi ilmeisesti alkaa tammikuussa. Vaikea nähdä, että täyttä 82 pelin runkosarjaa pelattaisiin. Uskon pelimäärien rajoittuvan sinne 41-60 välille. Näistä osa varmasti koronan takia tulee olemaan B2B pelejä, jolloin leveästä rosterista olisi todella suuri hyöty.

Seuraava virallinen tapahtuma on 6-7.10, kun pidetään draft tilaisuus. Tampalla on kyseisessä tilaisuudessa tällä hetkellä seuraavat varausvuorot:
62 (Toisen kierroksen oma)
85 (Philadelphialta saatu)
93 (Kolmos kierroksen oma)
94 (Detroitilta saatu)
124 (Nelos kierroksen oma)
157 (Ottawalta saatu)
186 (Kutos kierroksen oma)
217 (Seiska kierroksen oma)

Mitään varmaa tapausta ei noilla vuoroilla ole luvassa, mutta jos nyt edes yksi arpa osuisi sen verran, että joku uusi rosteripelaaja saataisiin. Aina toki mahdollista ja hieman toivottavaakin olisi, että tulevista tradeista joitain lisä pickejä saataisiin. Uskoisin, että siellä Tampan pelaajilla kuitenkin vaihtoarvoa riittää (lue JT Millerin tapaan), koska tuoreita SC voittajia koko joukkue täynnä.

Jätetään spekulaatiot vielä alemmas ja otetaan pieni vilkaisu tämän hetken cappi tilanteeseen ja pelaajarakenteeseen. Tulevan kauden cap hit ei korona takia nouse vaan pysyy siellä 81,5 miljoonassa dollarissa. Tämä omalta osalta aiheuttaa BB:lle varmaan harmaita hiuksia.

Listaus Capfriendlystä otettuna:

Hyökkäys (10sopimusta): ($49,041,066)
Nikita Kucherov 27v $9,500,000 NMC (2027 UFA)
Steven Stamkos 30v $8,500,000 NMC (2024 UFA)
Brayden Point 24v $6,750,000 (2022 RFA)
Ondrej Palat 29v $5,300,000 NTC (2022 UFA)
Yanni Gourde 28v $5,166,666 NTC (2025 UFA)
Tyler Johnson 30v $5,000,000 NTC (2024 UFA)
Alex Killorn 31v $4,450,000 M-NTC (2023 UFA)
Blake Coleman 28v $1,800,000 (2021 UFA)
Cedric Paquette 27v $1,650,000 (2021 UFA)
Barclay Goodrow 27v $925,000 (2021 UFA)


Puolustus (3 sopimusta): ($16,325,000)
Victor Hedman 29v $7,875,000 NMC (2025 UFA)
Ryan McDonagh 31v $6,750,000 NTC (2025 UFA)
Braydon Coburn 35v $1,700,000 NTC (2021 UFA)


Maalivahdit (2 sopimusta): ($10,800,000)
Andrei Vasilevsky 26v $9,500,000 (2029 UFA)
Curtis McElhinney 37v $1,300,000 (2021 UFA)

Yhteenlaskettuna voidaan todeta, että capissa tilaa $5,333,334 ja rosteripaikoista täytetty vasta 15/23

RFA listalta löytyy seuraavat pelaajat:
Mitchell Stephens
Anthony Cirelli
Carter Verhaeghe
Erik Cernak
Mikhail Sergachev

Tampan UFA listalta seuraavat pelaajat ilman sopimusta:
Patrick Maroon
Jan Rutta
Luke Schenn
Kevin Shattenkirk
Zach Bogosian

Sanomattakin selvää, että kaikkia ei tuohon vapaana olevaan 5,3 miljoonan saada allekirjoitettua. Jos nyt aloittaa näistä pakollisista RFA pelaajista jotka saatava jatkamaan niin katse kohdistuu Sergachev ja Cirelli akselille. Sergalle huhuiltu 6v sopparia noin 6,1mil avg. Cirellille huhuiltu 4v ja 4,5mil avg.

Kuvittelisin kyllä itse, että Sergalle koitetaan sorvata 3v silta kuten myös Cirellille, jolla saataisiin avg:ta alemmas. Itse nuijisin BB:n asemassa Cirellille 3v 3,75mil avg ja Sergalle 3v 4,33mil avg. Lyhyitä sopimuksia siksi, että koronan takia tuskin tulee cap nousemaan moneen vuoteen ja, kun se joskus nousuun lähtee uskon korotusten olevan maltillisia. Cernak olisi kiva pitää joukkueessa, mutta uskoisin kyseisen kaverin havittelevan vähintään 3 alkavaa sopimusta ja en itse koe, että Tampalla olisi tähän varaa ellei joku kovapalkkainen lähde. Joukkue on nyt pienoisessa lirissä Yzermanin ja BB:n jaeltua näitä NTC/NMC klasuuleja pelaajien sopimuksiin. Toki nämä on koettu ongelmaksi jo pari kesääkin jo, mutta hyvin saatu selvittyä tähän hetkeen asti.

Jos tuosta rosterista nyt alkaa etsimään niitä säästökohteita niin lähtijät pitäisi olla aika selkeistä. Tyler Johnson, Alex Killorn ja Braydon Coburn pitäisi saada poistatettua joukkueesta tavalla tai toisella. Kaikilla näillä löytyy tuo NTC tai M-NTC, joka tuota kauppaamista saattaa vaikeuttaa. Näistä ei toki vapaudu kuin se hieman päälle 11miljoonaa , jolloin tilaa olisi capiin se 16 miljoonaa ja risat ja sopimuksen alaisia vain 12/23. Jos BB nyt ottaa neuvosta vaarin ja saadaan Sergalle ja Cirellille ehdottamani sopparit niin tilaa jää se 8 mil cappiin ja sopimukset pitäisi saada 9 pelaajalle sorvattua, joka sekin tulee kyllä olemaan liian tiukka eli jonkun kovapalkkaisen pitäisi vielä lähteä.

BB ilmoittanut, että ei tule ketään ulos ostamaan. Tämä sinänsä ihan hyvä ratkaisu, kun en itse ainakaan koe, että meillä olisi ongelma soppareita kertynyt ja kaikilla pelaajilla kuitenkin positiivinen vaihtoarvo. Gourde / Palat parista en kumpaakaan haluaisi eteenpäin päästää, mutta kun vaihtoehdot käyvät vähiin niin kait näistä sitten Gourde tulee lähtemään. Vaikka pahalta tuntuu niin ja en todellakaan näin haluaisi tehdä, niin kyllä BB:nä miettisin Stamkosin asemaa joukkueessa. Tampa on nyt hieman mielestäni ajautunut Toronton asemaan, jossa näille ykköspyssyille maksetaan liikaa, joka sitten siitä syvyydestä pois. Positiivistä ensi kauteen lähtiessä on, että Coleman ja Goodrow jatkavat halvoilla soppareilla. Jos jotain Tampan houkuttelevuudesta voidaan sanoa, niin uskon joukkueen jatkossakin houkuttelevan näitä jo hieman iäkkäämpiä "veteraaneja" näillä miljoonan lapuilla kannua tavoittelemaan (Shatter, Maroon, Bogosian). Näistä Shatterin ja Bogon haluaisin halvoilla soppareilla pitää, mutta uskon kyseisien kavereiden haluavan vielä kerran päästä rahastamaan hieman kalliimmilla soppareilla.

Joukkueessa vielä niin paljon avoimia kysymyksiä ja näistä varmaan osaan saadaan draftin aikana vastauksia. Jos nyt tämän hetken soppareilla pitäisi kokoonpanoa kasata niin se olisi jotaikin tämän kaltaista.

Kuch - Point - Palat
Stammer - Johnson - Killorn
Coleman - Gourde - Goodrow
X - Paquette - X

X - Hedman
X - McDonagh
Coburn - X

Viidellä miljoonalla voisi nipinnapin saada kentälliset täyteen, mutta varapelaajiin ei sitten varaa jää.

Uskon, että kauteen lähdetään tämän tyyppisellä kokoonpanolla:
Kuch - Point - Palat
Stammer - Cirelli (3,75mil - Verhaeghe (1mil)/Volkov (1mil)
Coleman - Barre-Boulet - Goodrow
Katchouk (0,83mil) - Paquette - Joseph (1mil) / Volkov (1mil)

Foote - Hedman
Shatter (2,5mil) - McDonagh
Coburn - Serga (4,33mil)

Tuolla hahmotelmalla oltaisiin siellä 77,885mil, jolloin cappiin jäisi 3,6mil (tuo toki uppoaa helposti Cirelli / Serga lisävuosiin) tai sitten Bogo / Cernak jatkosopimukseen. Monta ongelmaa toki ratkeasisi sillä, jos Stammer saataisiin joukkuetta vaihtamaan, mutta se nyt tuskin tulee tapahtumaan enkä sitä myös itse haluaisi.

Lisätään vielä, että Stammerin pitäisi olla täydessä kunnossa kun runkosarja alkaa.

Ketju nyt sitten saatu auki ja ei muutakuin spekuloimaan.
 
Viimeksi muokattu:

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
JBB miettii toimistolla "What would Steve do"

Hankalassa paikassa ollaan capin suhteen, NTC:llä olevia pelaajia pitäisi saada siirrettyä jotta saadaan nuorikaarti pidettyä kokonaan. Prioriteettilistalla pitäisi olla Sergachev -> Cirelli -> Cernak. Jos Killorn saadaan treidattua niin tilaa tulee olemaan vajaa 10M, joka riittäisi siltasopimuksilla Sergsin ja Cirellin signaamiseen.

Jos Gourde haluaa treidin niin kiitos ja näkemiin, oli playoffeissa kingi mutta tuolla sopparilla kolmos/nelosketjuun liian kallis. Vaihtoarvo on myös tälle hetkellä huipussaan, en voi käsittää miksi hänelle tehtiin tuo sopimus muutama vuosi sitten. Jos Tyler Johnson haluaa treidin niin iso kiitos kaikista menneistä vuosista ja kaikkea hyvää tulevaan, ei ollut playoffeissa enään yhtä tehokas kuin 2015, mutta kyllähän Johnson paikkoja sai vaikka alkupelit olivat todella tahmeita. Killorn paukutti onneksi sellaiset runkosarjatehot että tuosta saatetaan jotain saada takaisin. Viime kesänä ajattelin että hänen liikuttamiseen pitäisi antaa draft pick mukaan, toki tuo voi olla vielä mahdollista kun cap ei noussut ja monella muullakin tiimillä paukkuu caphit yli sallitun.

Ensi kaudella odotan ABB (Alex Barre-Boulet) läpimurtoa, varsinkin jos Gourde treidataan pois niin hänelle olisi samanlainen rooli tarjolla kolmosen keskellä. Volkov ei ole vakuuttanut, ja Verhaeghe ei oikein top 6 osaston materiaalia ole vielä ollut, vaikka runkosarjassa muutaman maalin iskikin. Eiköhän alkukaudella anneta syvyyspelaajille mahdollisuus nousta isompaan rooliin ja jos kukaan ei siihen pysty niin trade deadlinella haetaan sitten taas hyökkääjää tuohon ruutuun.

Mielenkiintoinen seuraavat pari viikkoa luvassa kyllä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Coburnin voisi veikata lopettavan tähän kauteen. Ikää on 35 vuotta ja uralla on jo miljoonat tienattu. Killorn ja Johnson varmaan hyväksyvät siirron muualle kun ovat Stanleyn voittaneet. Siinä on reilut 11 miljoonaa lisää tilaa.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."
Vaikea on nähdä Tampan jatkavan absoluuttisena kärkipään joukkueena, ellei Stamkos lähde. Palkkakattotilanne on liian tiukka. Mikäli Stamkos saataisiin pois, olisi loppupeleissä mahdollisuus jalkauttaa Stanley Cupin voittanut joukkue, jopa vahvistettuna. Stamkos on kinkinen tapaus, kun Point (mielestäni liigan parhaita pelaajia) ja Kucherov ovat auttamatta tärkeämpiä joukkueelle, mutta miehen palkka on tähdissä. Hiukan sama tilanne mielestäni puolustuksessa, kun Hedmanin ja Sergachevin taakse tulee jäämään McDonagh. Kuitenkin kaverin palkalla saisi epäilemättä sekä Cernakin että Shattenkirkin. No, vaikeita on joka tapauksessa ajat BB:lla, jos tästä nyt haluaa Tampa kuivin jaloin selvitä.

Jollain ilveellä Tampa on jostain kumman kattilastaan onnistunut vuosi toisensa jälkeen ammentamaan näitä nuoria runkopelaajia, vaikka varausnumerotkin ovat olleet mitä ovat, mutta nyt näyttävät ennusmerkit siltä, että hiukan leipomon hapanjuuri takkuilee tulevaisuudessa. Se olisi kyllä iso isku tampalle, sillä nämä miehet ovat nimenomaan olleet koko Tampan salaisuus.

Onhan toi @chamilitaryman :in kaavailema kokoonpano todellinen sukellus verrattuna viimeisten vuosien nippuihin. Paljon on työtä edessä
 
Savilahje #1
(1)
  • Tykkää
Reactions: EP34

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Killorn ois kyllä kiva pitää, vaikuttaa jotenkin tärkeältä pelaajalta kopissa ja kuitenkin voi pelata ihan kaikkia rooleja. Aika täydellinen pelaaja valmentajalle.
 

Liitteet

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Kiitos uuden kausiketjun avaamisesta @chamilitaryman!

Tässä on nyt tullut muutama päivä naatiskeltua mestaruutta ja katseltua "kevään" highlighteja useaan otteeseen. Kylläpä maistui hyvältä tämä mestaruus ja jos joskus, niin nyt voi sanoa sen tulleen ansaitusti. Kai tässä kuitenkin pitää pikkuhiljaa alkaa kääntämään katseita tulevaan sesonkiin.

Kun tuota sopimustilannetta katsoo, niin tämä offseason on oikeastaan ensimmäinen, kun noiden treidin estävien pykälien antelias jakaminen asettaa GM:n hankalaan paikkaan. Killornista on yksinkertaisesti pakko päästä eroon ja ainakin toinen herroista Johnson ja Gourde pitäisi saada liikutettua. Näistä ehdottomasti mielummin Johnson, vaikkakaan en usko, että Gourde tulee tulevina kausina esiintymään tuon reilun 5M kaudessa palkkansa veroisesti. Paquette on myös aika lailla näyttönsä antanut ja itse katselisin siihen ruutuun, joko Barre-Boullettia tai Stephensiä. Myös Coburnista pitäisi päästä eroon, enkä oikeen ymmärrä, miten kolmosparin/rotaation pakille on ylipäätään menty antamaan NTC sopimukseen. No ehkä mies ripustaa hokkarit naulaan, kuten @Ollakseni mainitsi.

UFA-pelaajista uskon ainakin Shattyn hinnoittelevan itsensä ulos BB:n suunnitelmista. Maroon voidaan mun puolesta pitää, jos palkka on samaa tasoa tämän kauden kanssa. Myös toinen herroista Rutta ja Bogosian voisi puolestani jatkaa, mutta Schenn voi jatkaa pelipaikan metsästämistä muualla.

Itse pyrkisin BB:n saappaissa tekemään Cirellille, Cernakille ja Sergalle about seuraavanlaiset siltasopparit:

- Cirelli, 3 vuotta ja 4M
- Cernak, 2-3 vuotta ja 2,5M
- Serga, 3-5 vuotta ja 4-5M

Onhan tuo joukkueen runko (Vasy, Hedman, McDonagh, Kuch, Palat, Point, Stammer) sitä luokkaa, että eiköhän tuolla ainakin vielä muutama vuosi mennä pleijareihin heittämällä, joten en kyllä ihan yhdy käyttäjän @Lihapiirakka näkemykseen. Vaikeaahan tuo absoluuttisella huipulla pysyminen tulee olemaan ja nyt sitten mitataan toimistoa toden teolla, mutta itsellä ainakin ihan hyvä luotto siihen, että tästä selvitään melko pienin vahingoin.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Vaikea on nähdä Tampan jatkavan absoluuttisena kärkipään joukkueena, ellei Stamkos lähde. Palkkakattotilanne on liian tiukka.
Vahva eri kyllä tähän, kyllä nää playoffit nyt osoitti, että Johnsonit, Cirellit sun muut on ihan korvattavissa ja vastaavasti voi katsella sitä rosteria, millä mentiin viimeksi finaaleihin. Sitten kun takas saadaan terve Stamkos, niin tuo parantaa entisestään mahdollisuuksia. Optimistisena näen tämänkin tilanteen, pakistoon vaan ne nimet, jotka oikeasti haluavat vielä jatkaa, Bogosian, Schenn, Rutta, kuka suostuu halpaan jatkoon? Shattenkirk, haluaako ikuistaa nimensä toisen kerran kannuun?

Hyökkäyksessä mentiin vahvasti kahden ketjun voimalla, mitään pois ottamatta Maroonilta ja Paquettelta, mutta kyllä nuo kaverit on kanssa ihan korvattavissa. Paperilla kyllä tuo kombinaatio Point - Stamkos - Cirelli / Gourde kuulostaa semmoiselta, että jos tuosta ympäriltä nyt saadaan turhat rasvat pois, niin kyllä noiden kaverien ympärille pystytään rakentamaan ketjut. Kucherov on semmoinen jokeri vielä, että nostaa yhden ketjun peliä napsun verran, oli se sitten Stamkosin tai Pointin vierellä.

Pakistossa taas on omasta mielestä maailman paras puolustaja, sitten löytyy yksi parhaimpia shutdown pakkeja McDonaghin muodossa ja vielä yksi lupaavampia yleispuolustajia Sergan muodossa tyyliin Heiskasen jälkeen, siinä kanssa kaveri jonka voi heittää roolissa kuin roolissa kentälle ja ei paljoa tarvitse valmentajan jännittää. Kertokaa vaan kenellä on paremmat palaset rakentaa joukkuetta tulevalle kaudella? Ihan sama miten tuon jengin muokkaa, niin kyllä pidän tätä jengiä edelleen suosikkina idästä, ellei jotain isoja treidejä tapahdu, jotka muokkaavat voimasuhteita oleellisesti.

Vaikka nyt jonkun Cirellinkin tai jopa Sergan menettäminen kirpaisee, niin ei se tuota ikkunaa mielestäni siirrä yhtään mihinkään. Enemmän näkisin ongelmana sen, ettei tuosta Johnsonista päästäisi vielä eroon, koska miehen panos oli kyllä aika surkea playoffeissa ja käytännössä se 2. ketju kuitenkin nuhjasi pitkätli 0-0:aa ja taas 4. ketju pelasi todella vähän vaihtoja.
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL ManU Azzurri
Näin ulkopuolisin silmin tuo Sergan 4-5M pahvi on pahasti alakanttiin. Toki jos ajattelee joukkueen etua niin tuo käy kyllä järkeen mutta epäilen kuitenkin ettei tyydy tuollaiseen soppariin.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Näin ulkopuolisin silmin tuo Sergan 4-5M pahvi on pahasti alakanttiin. Toki jos ajattelee joukkueen etua niin tuo käy kyllä järkeen mutta epäilen kuitenkin ettei tyydy tuollaiseen soppariin.
Voi ihan hyvin olla että ei tyydy, mutta ei tuollainen vaikka 3 vuotta ja 5M kauhean pahasti alakanttiin ole, jos nyt verrataan vaikka McAvoyhyn 3 X 4,9M sopimukseen, tai Werenskin 3 X 5M sopimukseen, jotka tehtiin kummatkin samassa tilanteessa tulokasvuosien jälkeen. Noista nyt ainakin Werenskillä oli sopimusta tehdessä paremmat näytöt, kun Sergalla. Tuohon kun lisää vielä osavaltion verotuksen, niin ei Sergalla mielestäni ole varaa ainakaan paljoa yli tuon 5M pyytää.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Näin ulkopuolisin silmin tuo Sergan 4-5M pahvi on pahasti alakanttiin. Toki jos ajattelee joukkueen etua niin tuo käy kyllä järkeen mutta epäilen kuitenkin ettei tyydy tuollaiseen soppariin.
Brisebois osoittaa kaikkia muita Tampan pelaajia ja sanoo heidänkin ottaneen halvat siltasopimukset. Sitten ohjeistaa allekirjoittamaan sen sopimuksen.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Stamkosista sen verran, että kaikista viime vuosina tulluista vakavista loukkaantumisista huolimatta, viimeiseen kolmeen kauteen on syntynyt runkosarjassa 217 peliin 250 pistettä (1,15ppg). 8,5 miljoonan sopimus on näillä tehoilla ryöstö. Kun huomioon ottaa vielä sen, että Stammerin kahden suunnan peli on parantunut huimasti viimeisen viiden vuoden aikana, en ymmärrä näitä Stamkosin ulostuspuheita. Stammerin klesana pistämä maali Dallasia vastaan myös muutti koko finaalisarjan suunnan.

Ideaalitilanne olisi tosiaan tuo Johnsonnin ja Killornin mahdollinen siirto muualle. Steven Stamkos ei tee 8,5 miljoonan caphitillä yhdestäkään NHL-joukkueesta ainakaan huonompaa, ei edes Tampa Baysta.
 

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Stamkosista sen verran, että kaikista viime vuosina tulluista vakavista loukkaantumisista huolimatta, viimeiseen kolmeen kauteen on syntynyt runkosarjassa 217 peliin 250 pistettä (1,15ppg). 8,5 miljoonan sopimus on näillä tehoilla ryöstö. Kun huomioon ottaa vielä sen, että Stammerin kahden suunnan peli on parantunut huimasti viimeisen viiden vuoden aikana, en ymmärrä näitä Stamkosin ulostuspuheita. Stammerin klesana pistämä maali Dallasia vastaan myös muutti koko finaalisarjan suunnan.

Ideaalitilanne olisi tosiaan tuo Johnsonnin ja Killornin mahdollinen siirto muualle. Steven Stamkos ei tee 8,5 miljoonan caphitillä yhdestäkään NHL-joukkueesta ainakaan huonompaa, ei edes Tampa Baysta.
Aivan naurettavaa ees puhua koko Tampan jääkiekon keulakuvan treidaamisesta
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Näin ulkopuolisin silmin tuo Sergan 4-5M pahvi on pahasti alakanttiin. Toki jos ajattelee joukkueen etua niin tuo käy kyllä järkeen mutta epäilen kuitenkin ettei tyydy tuollaiseen soppariin.
Näitä nuoria RFA pakkeja sai sopimukseen aika halvalla viime kesänä. Lyhyt paperi halpa. Ja lyhyet laput on Tampan ainoa vaihtoehto tässä tilanteessa.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Mitchell Stephens 2 vuotta yksisuuntaisella, caphit 0,735M. Pellit avattu RFA neuvotteluissa, toivottavasti tänään saadaan draftin aikana tehtyä lisää tilaa muille soppareille.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Todella hyvä ja edullinen lappu seuran kannalta. Uskon, että Stephens tulee ensi kaudella lunastamaan itselleen nelosketjun sentterin ruudun ja iskevän sellaisen +10 maalia.

Stephens vaikutti jo tämän kauden otteluissa ainakin meikeläisen tuolla puolustustyöskentelyllään ja fyysisellä pelillä. Olisin itse ollut valmis jo syrjäyttämään Paquetten Stephensin tieltä kuplakiekossa. Uskon, että Boltsilla on tässä käsissä hyvin pitkälti Cirellin kaltainen ja samalla kehityskaarella varustettu kaveri.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: S.T.

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Kokosin Tampan varaukset tältä vuodelta. Huomaa että WHL:ää oltiin scoutattu oikein huolella, suomalaisia ei taaskaan mahtunut yhtään varattaviin pelaajiin.

#57 2nd round Jack Finley (C)

Iso sentteri WHL:stä (196cm, 94kg EP mukaan), johon treidattiin ylöspäin ja annettiin samalla 2020 4th ja 2021 2nd round pick Montrealille. Entisen NHL-pelaajan Jeff Finleyn poika.

Scout report:
The sixth overall pick in the 2017 WHL Bantam Draft, Spokane Chiefs centre Jack Finley literally towers over his competition in the WHL. With a September 2002 birthdate, he is one of the younger players in this draft class. Still just 17, he already comes in at 6-foot-6, and may still be growing. Finley struggled to find ice time as WHL rookie, and his numbers show that. He put up nine goals and 19 points in 63 games. Finley started to turn the corner in last year’s playoffs as he put up one goal and seven assists for eight points in 15 games. He also played for Team Canada Black at the 2018 Under-17 World Hockey Challenge, picking up two assists in five games.

Finley really broke out this past season with a top-six role. He scored 19 goals and 38 assists and 57 points in 61 games before the season was cancelled due to COVID-19. Finley comes from excellent hockey bloodlines. His father, Jeff Finley was a third-round pick by the New York Islanders in 1985. He played 708 NHL games for five NHL teams. His younger brother, Mason Finley was drafted by the Calgary Hitmen in the 2019 WHL Draft

#62 2nd round Gage Goncalves (C)

Yli-ikäinen WHL-pelaaja, joka nosti tasoaan paljon viime kaudesta jolloin ei ymmärrettävästi tullut varatuksi.

Scout report:
Goncalves' vicious one-timer combines with a cross-slot passing through layers on the power play. He's net and slot-driven with problem-solving skills to adjust to changing situations. He applies constant pressure on the puck carrier, using non-committing, fast closeouts to deter shots. He also has switchability off man for help with proactive decisions and communication.

#85 3nd round Maxim Groshev (RW/LW)

Venäläinen pelasi viime kaudella Neftekhimikissä KHL puolella 36 ott 1+6, sekä esiintyi alle 20 kisoissa. KHL-historian nuorin maalintekijä.

Scout report:
Russian forward Maxim Groshev spent the majority of the season playing against men in the KHL. He put up one goal and six assists for seven points in 36 games for Nizhnekamsk Neftekhimik. Groshev also played in three playoff games without recording a point. Playing for Reaktor Nizhnekamsk in the MHL, he put up two goals and three assists for five points in eight games. Groshev also represented his country at the World Juniors but did not score in the tournament. He played a bottom-line role in helping the team to a silver medal. He also played in the Canada-Russia Super Series, picking up two goals and an assist for three points in six games.

In 2018-19, Groshev spent most of the season in the MHL. He scored seven goals and 13 assists for 20 points in 47 games. He also played three games in the Russian U18 League, putting up one goal and five points. Groshev played for Russian at the IIHF Under-18 World Championships. He scored three goals and four points in seven games, winning silver. Groshev also had two goals and three points in six games at the World Junior A Challenge.

#93 3nd round Jack Thompson (D)

OHL-puolelta pienehkö kiekollinen pakki ihan ok tehoilla.

Scout report:
A second-round pick, 30th overall, in the 2018 OHL Draft, Sudbury Wolves defenceman Jack Thompson has seen his offensive game take off in his second year in the Ontario Hockey League. After scoring six goals and 10 assists for 16 points in 52 games as an OHL rookie, he put up 13 goals and 19 assists for 32 points in 63 games before the COVID-19 shutdown this year. The breakout seemed to start in the 2019 OHL Playoffs when he scored one goal and four assists for five points in eight games. Thompson saw increased ice time in his second year in the league. He has thrived with this added responsibility including time on the power play and playing against the opposition’s top forward lines.

Thompson also played for Team Canada Red at the Under 17 World Hockey Challenge last year, setting himself up to compete for spots on international teams going forward. He also played in the CHL Top Prospects game, playing for Team White in a 5-2 win. The Courtice, Ontario native grew up playing his junior hockey for the Clarington Toros in the ETAHL. In 2017-18, he scored 17 goals and 21 assists for 38 points in 36 games.

#116 4nd round Eamon Powell (D)
Toinen pienehkö kiekollinen pakki US kehitysohjelmasta ja USHL:stä, siirtyy Bostonin yliopistoon pelaamaan ensi kaudeksi.

Scout report:
Born in Marcellus, New York defenceman Eamon Powell has spent the last two seasons with the United States National Team Development Program. He spent this season with the Under-18 squad and scored six goals and eight assists for 14 points in 43 games. He had a strong tournament at the Under-18 Five Nations, helping the team to a silver medal. Unfortunately, the COVID-19 Pandemic cancelled the IIHF Under-18 World Championships, the signature event that Powell and his teammates were building towards.

Last season, on the Under-17 team, Powell scored seven goals and 14 assists for 21 points in 56 games. He also added one goal in two playoff games. Powell played in the 2018 Under-17 World Hockey Challenge. He scored a goal and two assists for three points in five tournament games. He played his minor hockey in both Syracuse and Rochester. Powell is committed to playing hockey for the Boston College Eagles next season. Should he change his mind and opt to go the CHL route, his rights are owned by the Saginaw Spirit. They drafted him in the 10th round, 201st overall, at the 2018 OHL Priority Selection Draft.

#147 5th round Jaydon Dureau (LW)

Yli-ikäinen laituri WHL:stä, tehot kasvoivat viime vuodesta sen verran että sai varauksen.

Scout report:


#157 5th round Nick Capone (RW)

Nyrkkisankari ja agitaattori USHL:stä, hieman ihmeellinen pick koska näitä kavereita löytyy kyllä draftin ulkopuoleltakin. Pelaa yliopistokiekkoa ensi kaudella Connecticutissa

#186 6th round Amir Miftakhov (G)

Viime vuoden U20 kisoissa vei ensin Askarovilta veräjän vastuun, ja pelasi muistaakseni ihan mallikkaasti. Yli-ikäisenä nyt sitten varaus, pelannut Kazanissa KHL:ää ja jatkaa siellä tällä kaudella.

Scout report: Miftakhov is smart, crafty, and boasts plenty of speed. He utilizes his size well by blending a well-positioned game with plenty of speed. He doesn't leave himself vulnerable often, and he doesn't mind coming out to challenge shots. His skating, hockey sense, and decision-making stand out among the draft class

#217 7th round Declan McDonnell (RW)

Draftin viimeisenä pelaajana saatiin laituri OHL:stä,

Scout report: On the breakout, he was smooth picking the puck up off the boards and moving his feet to transition. He had good speed through NZ and protected the puck to make the next play. A few times, he was at a bad angle and managed to shoot for a rebound, creating scoring chances in the slot for his teammates. He was right in the middle of things the entire game.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Finley vaikuttaa aika mielenkiintoiselta projektilta, aika uniikki paketti. Luistelu ilmeisesti heikkous, mutta taisi muistaakseni mainita RORin esikuvaksee , eli just semmoinen pelaaja mitä tarvittaisiin tulevaisuudessa.

Joe Smith twiittasikin:

scouting director Al Murray compared trading up to get Jack Finley today to when they moved up to get Brayden Point years ago. That Finley was one of last guys on list before quality dropped off, they were aggressive in getting him. "He didn't slip through."
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Mietin tuota Tyler Johnsonin tilannetta Tampassa. Ottaisiko muut herrat tällä langalla tuon pelaajan neljäksi kaudeksi meidän jengin kontolle, jos mukana tulisi 1. kierroksen picki? Pitäisikö mukana tulla vaihtoehtoisesti joku prospekti (esim. Cal Foote) vai jopa molemmat?
Kysyn myös tällä puolella, että mitä olisitte valmis antamaan Johnsonin kylkiäisenä, jotta herran pelit jatkuisivat muualla. Tiedän, että Tylerilla on siirron estäviä pykäliä, mutta jos ne sivuutetaan hetkeksi ja uskotaan herran suostuva siirtoon.
 
Mihin mä allekirjoitan?

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Kysyn myös tällä puolella, että mitä olisitte valmis antamaan Johnsonin kylkiäisenä, jotta herran pelit jatkuisivat muualla. Tiedän, että Tylerilla on siirron estäviä pykäliä, mutta jos ne sivuutetaan hetkeksi ja uskotaan herran suostuva siirtoon.
Eiköhän tässä viritellä Johnson jonkun RFA:n kanssa mukaan pakettiin, Johnson+Cernak esim ja takaisin joku late pick.

Tai sitten Johnson+Cirelli / Johnson+Sergachev ja sitten takaisin A-ryhmän prospect ja 2-3 round pick, riippuen pelaajasta.

Jos olisin JBB niin rupeaisin näitä harkitseen, koska Killorn/Johnson eivät ilman kylkiäisiä liiku. Paskaa jää käteen anyway.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Kun vielä miettii että Seattlen expansionissa voidaan suojata 3 puolustajaa, niin joko Cernak tai Sergachev tultaisiin menettämään, jos jollain ihmeellä molemmat saataisiin signattua. Ja Tampan pitää mennä tuolla 7+3+1, jotta kaikki klausuuleilla olevat saadaan suojattua, ja ettei siellä jää esim. Point tai Cirelli suojaamatta. Eli eiköhän Sergachevin kaiken järjen mukaan pitäisi olla kaupan, Johnson+Cernakin kauppaamisesta ei todennäköisesti saada tarpeeksi cap tilaa Cirellin+Sergachev jatkoihin. Aika käy kuitenkin vähiin, joten toivottavasti JBB on jotain Plan B kehitellyt.

Johnsonin voi myös korvata Killornilla, kun tredikohteet pitäisi olla LA, New Jersey, tai Columbus esimerkiksi. Toki Detroit ja Ottawa voivat molemmat ottaa nuo vastaan, mutta mielummin heidät treidataan pois divisioonasta.
 
Viimeksi muokattu:

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Volkovista hyvä pätkä Hfboardsilta:

Volkov told on interview,that during this play off he had a dream(while asleep) that he will play against Dallas,somehow he felt it,even before 6th game when he didnt know that he will start,he had feeling that he will play. He also told that decision that he will play,made coach with leaders,they had discussion and they decided to give Volkov chance,cuz he tried really hard on practices. It was Maroon who told him that he will play "Maroon came to me and said,u will play with me,its 99%"
Even though he was told that he will play 30 minutes before game,Cooper told him "We put you out there not because of ur skills,but because you tried hard on practices af. We don't expect from u goals,just go there and help us to win the cup."
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Hiljaista on edelleen Johnsonin ja Killornin suhteen. Itsellä alkaa hiipimään pelko puseroon siitä, että Cirelli tai Sergachev vaihtaa maisemaa, joko treidin tai offersheetin kanssa. Korona voi toki hillitä pahimpia offersheet-ylilyöntejä. Cernak on ihan hyvä pelaaja, mutta jos hänestä ja Johnsonista joku suostuu maksamaan enemmän kuin kassillisen kiekkoa, niin ei muuta kun kaupat lukkoon.

UFA-pelaajista tosiaan menetettiin Shattenkirk, jota ei kyllä rehellisyyden nimissä ollut mitään mahdollisuutta pitääkkään, sekä Bogosian, joka suuntasi Leafsiin. Maroon sen sijaan jäi kahden vuoden ja 900K sopimuksella, jonka lisäksi Schenn pisti nimensä alle vuoden ja 800K lappuun. Maroonille olisi ehkä riittänyt vuoden sopimus, mutta eipä tuon hintainen sopimus rasitteeksi kuitenkaan muodostu, joten ihan tyytyväinen voi olla. Schennin tilalla olisin kyllä mielelläni nähnyt Bogon, mutta eipä tuonkaan kaksikon välillä lopulta niin suurta eroa ole, että se kauheasti joukkueen iskukykyyn vaikuttaisi.

Onneksi se mestaruus saatiin vihdoin naarattua, koska kyllähän tämä siltä näyttää, että rosterissa tulee hönkä käymään, ennen kun seuraava sesonki alkaa. Pahimmassa tapauksessa viime kauden rosterista on kauden alussa poissa Johnson, Killorn, Bogosian, Shattenkirk ja Cernak/Sergachev.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy