Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, symppis Nashville Predators
Nyt täytyy kyllä olla hieman eri mieltä. Jos nyt oikein ymmärsin, niin sinun mielestäsi mitään ei tarvitse muuttaa, vaikka kolmannen kerran viimeisen neljän kauden aikana Cooperin Tampan hyökkäyspeli tylsytettiin aivan totaalisesti pudotuspeleissä? Mielestäni tuo toinenkin väite on hieman hassu, jossa sanot että runkosarjassa ei voi harjoitella hyökkäyspeliä tiiviisti puolustavia joukkueita vastaan. .
Hieman ehkä nopeaan kirjoitettu se oma postaus, mutta pointtini oli se, että et pysty kauden aikana noita kunnolla treenaa peleissä. Playoffeissa ne pelit on sen verran eri maailma ja tarkkuus ihan eri luokkaa. En nyt Tampan pelejä ihan hirveästi pystynyt katsomaan, mutta olen 110% varma, että esim Columbus pelas erillaistapeliä Tampaa vs runkosarjassa, kuin mitä Playoffeissa pelas. Sama pätee islanderssiin, joka joukkueista varmaan ainoa, joka pelas runkosarjassa samalla sapluunalla, jolla nyt poffeissa pelaa, mutta noihin yksittäisiin peleihin aika vaikea asennoitua varsinkin jos sattuu esim olemaan b2b peli tai synkkä marraskuinen ilta.

Toki träpin purkamiseen pitäisi keinot löytää, mutta itse uskon, että kyllä siellä pitäisi joku haju olla niin pelaajien kuin valmennuksen osalta. Poffit niin pienestä kiinni ja erot hiuksen hienot. Pienikin momentumin saaminen heittää matsia suuntaan jos toiseen.

Isommassa kuvassa tuo on huolestuttavaa, miten pelit ovat viime vuosina päättyneet, mutta en laskisi tätä tämän vuoden putoamista laskuihin mukaan. Columbus oli pelaamassa poffeja, kun Tampa veti runkosarjamoodilla. Tampa pelas käsittääkseni kaksi hyvää erää 12 erästä. Ne olivat viimeinen ja ensimmäinen erä.

Joukkueen core nyt ei mikään ikäloppu ole, ja jos toimistossa saadaan capin kanssa taiteiltua pari vuotta niin nään ihan yhtä hyvät saumat cuppiin, kuin mitä ollut viimeiset 3-5 kautta. Ensi kausi on sitten Cooperilla se "the" kausi, näkisin että tulos tai ulos. Mikäli laviolette saisi nsh:sta kenkää niin siinä voisi olla yhden kauden valmentaja. Oman näkemykseni mukaan kaveri paras juuri ekalla kaudella uudessa joukkueessa, jonka jälkeen alkaa paletti hajoaamaan. Toinen potentiaali voisi olla penssiin Sullivan, toki en hänenkään taktikointitaidosta täysin vakuuttunut ole, vaikka pari cuppia voittikin.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
Joe Smithin tulevan kauden kysymysmerkkeinä Miller, Palat, Killon, Coburn, Strålman ja Paquette. Callahanin lähtöä pitää aika varmana, joko treidi tai buyout. Myös Martel, Rutta ja Girardi lähtökuopissa. Tilalle taas olisi tulossa:

— Cory Conacher figures to compete in camp for any openings created by cap-related moves.

— I wrote about Alex Barre-Boulet and Carter Verhaeghe, who tied for the AHL lead with 34 goals this season, and what their next step would be.

— From chatting with scouts, it sounds like Russian wing Alex Volkov is the most NHL-ready forward prospect in the Lightning system (not counting the veteran, Conacher). Mitchell Stephens is behind him along with Verhaeghe, who looked “more and more” like a Tampa Bay kind of player as the season wore on, Crunch coach Ben Groulx said.

— On defense, former first-round pick Cal Foote took a big step this season, and it will be interesting to see how ready he is for the NHL come training camp as Tampa Bay needs to fill a couple of spots on the blue line.

Verhaeghe tosiaan voitti AHL:n pistepörssin ja jakoi maalipörssin voiton Barre-Bouletin kanssa. Hyvin näitä junnuja osataan kyllä kehittää ja hyökkäykseen on tosiaan aika kova tunku muutenkin, kun Conacher myös sopimuksen alla. Sikäli tässä on kyllä aika hyvä tilanne vielä, kun Stamkosin vierelle olisi hyvä myös löytää joku pysyvämpi pelaaja. Molemmat näistä pelaajista ainakin pystyvät viimeistelemään maaleja.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Jos Detroit ei käytä cappia kokonaan, niin Yzerman voipi jelppiä tuon Callahanin kanssa. Sopivaa maksua vastaan tietysti. Joku rosteriin sopimaton prospekti kylkeen niin done deal.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Tuo hyökkäyksen tilanne näyttää tosiaan ihan hyvältä, kun Syracusesta puskee erittäin potentiaalisia kavereita, kuten nyt esimerkiksi nuo Volkov, Barre-Boulet ja Verhaeghe.

Tuo puolustus on hieman alkanut huolestuttamaan itseäni. Jos tässä nyt käy niin, että Girardi ja Coburn vaihtavat maisemaa ja Strålman hinnoittelee itsensä ulos, niin ensi kaudella Boltsilla on puolustuksessa 2 takuuvarmaa top-4 puolustajaa (Hedman ja McDonagh). Sitten on Sergachev ja Cernak, joista Sergan peli on kuitenkin vielä aika ailahtelevaa. Cernakilla puolestaan on lupaavasta viime kaudesta huolimatta vasta 62 NHL-ottelua vyöllään. Tuohon sitten päälle Foote, niin ei tuolla ainakaan liikaa kokemusta ole.

Tästä tullaan siihen johtopäätökseen, että Coburn tai Strålman olisi kyllä todella tärkeää saada pidettyä rosterissa. Ongelmahan tuossa vaan vähän on se, että Strålman on terveenä ollessaan semmoinen 3,5-4,5 miljoonan arvoinen kaveri, enkä usko Coburninkaan olevan ihan kauheasti valmis tiputtamaan tuota viime kauden 3,7 miljoonan palkkaansa, varsinkin kun mies pelasi etenkin pisteiden valossa ihan kelvollisen kauden. Kummallekaan ei oikeen yli 2 miljoonaa olisi varaa maksaa, joten mielenkiintoista kyllä nähdä, miten BriseBois asian ratkaisee.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
Hedman - Foote/Coburn/Strålman.
McDonagh - Cernak
Sergachev - Rutta

Kyllä tuommoinen pakisto maittaisi. Footen tilalle nyt voi heittää vaikka Ruttan, kun siellä on jo hyvällä menestyksellä ties ketä hiihtäjää ollut ylipainoisesta farmipelaajasta Girardiin.

E: Rutta jatkaakin Tampassa vuoden sopimuksella, arvoa 1,3m.
https://twitter.com/tblightning/status/1124411402326876160?s=21

Kyllä tuosta ihan hyvä palapeli saadaan, itse olen ainakin mieheen ihan tyytyväinen lyhyen otannan perusteella.
 
Viimeksi muokattu:
Tuohan on ihan hyvä lappu Tampalle tiukka cap-tilanne huomioiden. Rutta otti miljoonan palkanalennuksen. Jos laskee Footen mukaan niin puolustuksen top 6 on kasassa ilman Coburnia tai Strålmania. Eihän siinä silti syvyyttä ole yhtään.
 
Mängimies tykkää tästä

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Kun katsoo, millä tasolla Rutta pelasi loppukaudesta, 1,3 milliä on sangen kelvollinen pahvi. Arvoltaan jopa alakanttiin. Rutta antaa Tampalle edun, kun hän pystyy liikuttamaan kiekkoa ja on luistimilla riittävän vauhdikas alaparin puolustajaksi. Rightin kätisyys vielä plussana. Koekkoekista vaiihdossa saatu vastine tuntuu jo tässä vaiheessa ylittäneen odotukset.
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Kun katsoo, millä tasolla Rutta pelasi loppukaudesta, 1,3 milliä on sangen kelvollinen pahvi. Arvoltaan jopa alakanttiin. Rutta antaa Tampalle edun, kun hän pystyy liikuttamaan kiekkoa ja on luistimilla riittävän vauhdikas alaparin puolustajaksi. Rightin kätisyys vielä plussana. Koekkoekista vaiihdossa saatu vastine tuntuu jo tässä vaiheessa ylittäneen odotukset.
Tällä kertaa itse näen asian kyllä täysin päinvastaisena. Rutta oli omasta mielestä täysi hasardi playoffeissa (ei toki ainut). Ehkä vielä saattaa toimia semmoisena 11-12min pakkina runkosarjassa, mutta mielestäni fokus tällä hetkellä pitäisi olla laadukkaimpien pelaajien kiinnittämisessä. Se, miten se tapahtuu, on kyllä itsellekin täysi mysteeri. En tiedä miksi, oliko siellä sitten hanskat tiskissä Tampaa vastaan pelatessa usealla joukkuella, mikä sai Ruttan näyttämään tasoaan paremmalta, mutta ei. Ei voi olla tyytyväinen. Rutta ei ole se kaveri, joka purkaa purkaa paineen kovassa prässissa ja antaa hyviä ykkössyöttöjä.
 

Tornados

Jäsen
Rutta ei ehkä silmätestillä täysin vakuuta, mutta tilastot NHL- peleistä ovat jopa aika hyvät. Voisi myös ajatella, että peli voi kehittyä kun saa harjoitella enemmän joukkueen kanssa. Mitään huippupakkia hänestä ei saa, mutta voi pärjätä täydentävänä pelaajana kunhan pitää pelin simppelinä eikä yritä liian vaikeita ratkaisuja.

Halpa sopimus tässä vaiheessa antaa myös vähän lisää neuvotteluvaraa esimerkiksi Pointin sopimusneuvotteluissa.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Rutta on ihan ok-tason palanen, mikäli kaveri on ajateltu 6/7 pakin rooliin ja maksimissaan 12 minuutin peliajalle. Tuo hintahan on Tampan kannalta erinomainen, koska nyt saatiin halvalla rosteriin yksi NHL-kelpoinen puolustaja, joita kuitenkin olisi hyvä olla semmoiset 8-9 kappaletta, koska loukkaantumisia kuitenkin tulee pitkän runkosarjan aikana. Tähän päälle nyt vielä Strålman/Coburn ja ehkä joku halpa UFA, niin kelpaa jo lähteä kauteen.

Vaikka Ruttan peli olikin aivan karmaisevaa katsottavaa Blue Jacketsia vastaan, niin itse en noista matseista vetäisi kovin suuria johtopäätöksiä, koska siellä nyt oli yksinkertaisesti koko joukkue valmennusta myöten sekaisin kun Haminan kaupunki.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
On tuo Tampankin palkkakattotilanne melkoinen. Heitin varovasti arvioiden näin:

- Brayden Point - 8.5M
- 2 puolustajaa, noin 4M yhteensä (ELC 925k Foote ylös ja Strålman/Girardin jatko 2.9M lapulla)

Palkat yhteensä 90.4 miljoonaa. Eli jos cappi on nyt se 81M, niin 9 miljoonaa pitäisi trimmata.

Käytännössä tämä tarkoittaa kahden 5M pelaajan kauppaamista pois ja nostaa tilalle jonkun 900k ELC oman junnun.

- Callahanin jos haluaa pois cap-dumppina, joutuu maksamaan itse varausvuoroja.
- Mutta jos sitten jonkun Gourden/Millerin kauppaa pois, niin siinä voisi taas saada varausvuoroja.

1. Kucherov - 9.5M
2. Point - 8.5M (RFA, arvio)
3. Stamkos - 8.5M
X. Callahan - 5.8M (tämä kaupataan <---- tilalle Mathieu Joseph 728k)
4. Palat - 5.3M
X. J.T. Miller - 5.25M (tämä kaupataan <---- tilalle Cory Conacher 700k)
5. Gourde - 5.16M
6. Johnson - 5.0M
7. Killorn - 4.45M
8. Paquette - 2.0M (RFA, arvio)
9. Erne - 1.0M (RFA, arvio)

10. Cirelli - 728k
11. Joseph - 728k
12. Conacher - 700k
-----------------------

13. Martel - 800k
14. ELC-junnu - ~800k

1. Hedman - 7.875M
2. McDonagh - 6.75M
3. "strålman/girardi" - 2.9M
4. Rutta - 1.3M
5. Foote - 925k
6. Sergachev - 894k
7. Cernak - 697k

1. Vasilevskiy - 3.35M
2. Domingue - 1.15M

Eli jos nämä kaksi kauppaa, (Callahan ulos ja Miller ulos) onnistuu ilman palkan pidätyksiä ja ne korvataan omilla junnuilla/Conacherilla, tuolle pakiston TOP4 jatkajalle jäisi 81M palkkakaton alla tilaa 2.9M.

Jos taas palkkakatto on korkeammalla, niin tilaa jäänee luonnollisesti enemmän. Mutta Pointin caphitin arvio oli yläkanttiin/alakanttiin 8.5M, riippuen nyt tuleeko se pitkä lappu vai bridge, joka vaikuttaa tilanteeseen.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

lolaimbot

Jäsen
On tuo Tampankin palkkakattotilanne melkoinen. Heitin varovasti arvioiden näin:

- Brayden Point - 8.5M
- 2 puolustajaa, noin 4M yhteensä (ELC 925k Foote ylös ja Strålman/Girardin jatko 2.9M lapulla)

Palkat yhteensä 90.4 miljoonaa. Eli jos cappi on nyt se 81M, niin 9 miljoonaa pitäisi trimmata.

Käytännössä tämä tarkoittaa kahden 5M pelaajan kauppaamista pois ja nostaa tilalle jonkun 900k ELC oman junnun.

- Callahanin jos haluaa pois cap-dumppina, joutuu maksamaan itse varausvuoroja.
- Mutta jos sitten jonkun Gourden/Millerin kauppaa pois, niin siinä voisi taas saada varausvuoroja.

1. Kucherov - 9.5M
2. Point - 8.5M (RFA, arvio)
3. Stamkos - 8.5M
X. Callahan - 5.8M (tämä kaupataan <---- tilalle Mathieu Joseph 728k)
4. Palat - 5.3M
X. J.T. Miller - 5.25M (tämä kaupataan <---- tilalle Cory Conacher 700k)
5. Gourde - 5.16M
6. Johnson - 5.0M
7. Killorn - 4.45M
8. Paquette - 2.0M (RFA, arvio)
9. Erne - 1.0M (RFA, arvio)

10. Cirelli - 728k
11. Joseph - 728k
12. Conacher - 700k
-----------------------

13. Martel - 800k
14. ELC-junnu - ~800k

1. Hedman - 7.875M
2. McDonagh - 6.75M
3. "strålman/girardi" - 2.9M
4. Rutta - 1.3M
5. Foote - 925k
6. Sergachev - 894k
7. Cernak - 697k

1. Vasilevskiy - 3.35M
2. Domingue - 1.15M

Eli jos nämä kaksi kauppaa, (Callahan ulos ja Miller ulos) onnistuu ilman palkan pidätyksiä ja ne korvataan omilla junnuilla/Conacherilla, tuolle pakiston TOP4 jatkajalle jäisi 81M palkkakaton alla tilaa 2.9M.

Jos taas palkkakatto on korkeammalla, niin tilaa jäänee luonnollisesti enemmän. Mutta Pointin caphitin arvio oli yläkanttiin/alakanttiin 8.5M, riippuen nyt tuleeko se pitkä lappu vai bridge, joka vaikuttaa tilanteeseen.
Toivon todella että Palat on lähtölistalla ennen Milleriä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Päivän paras ja huonoin uutinen samassa paketissa:

Bob McKenzie on Twitter
(Uutisia toimiston muutoksista)
Näillä näkymin varmaankin Pat Verbeek nousee Detroitin Scouting Directoriksi, kun Al Murray jää ja Tyler Wright seurannee Hollandia Edmontoniin.

Huvitti kyllä nuo Stacy Roest ja Jamie Pushor tuolla. Onko siellä Tampan scoutti-osastolla ketään ei Detroit-taustaista? :)
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
Tampalla tosiaan tulevaan draftiin vuoro 27, tuohon aikaan saattaisi vielä olla tarjolla pakistoon Söderström tai Heinola joiden varaaminen tulisi aika vahvasti tarpeeseen, molemmat ovat vielä suhteellisen mobiileja ja luistelevia pakkeja eli juuri niitä ominaisuuksia löytyisi mitä Tampa arvostaa, kun puutteita löytyy fyysiseltä puolelta. Kokkonen kelpaisi myös mainiosti, vaikka potentiaalia ei niin paljoa paperilla ole, olisin itse myös ihan tyytyväinen, jos jommalla kummalla vuorolla saataisiin Honka varattua, viimeistään tuolla 89. vuorolla olisi mielestäni jo pieni ryöstö ja meidän systeemit tuntien niin olisi varmaan Hongalle myös paras mahdollinen organisaatio kun kokemusta näistä rääpäleistä on jo aika kiitettävästi. Alex Vlasic saattaisi myös olla mielenkiintoinen kaveri, mutta jostain luin että hänen osakkeensa olisivat nousujohteiset, eli ei välttämättä enää meidän vuorolla ole vapaana, sama koskee myös Seideria joka on tosin aika useassa paikassa rankattu huomattavasti korkeammalle. Mut joo tuossa on jo aika vahvasti varaa mistä valita ja mielestäni tässä draftissa olisi aika paljon suomalaisia potentiaalisia pelaajia 1. kierroksella.

Pakiston syvyydestä löytyy käytännössä vain Foote, nyt kun Cernak on noussut jo pelaavaan kokoonpanoon. Perästä toki löytyy vielä Spencer, Thomas ja Masin joiden kohdalla potentiaalista puhutaan maksimaalisesti 2. ja 3. parin täytepakeista. Villinä korttina sitten Sosunov, joka projektoituu lähinnä isona 6./ 7. pakkina, mutta raamiensa takia voi pelata ylhäällä jopa yllättävän nopeasti.

Ongelma on tietysti se, että Yzermanin ja BriseBoisin alaisuudessa ei oikein eurooppalaisia olla varattu, eli todennäköisesti sieltä taas otetaan joku matalan riskin sentteri, jonka passista löytyy Kanadan lippu. Tiedä vaikka Callanin veli varattaisiin.. Tässä draftissa kuitenkin ennakkoon vaikuttaisi olevan paljon laadukkaita puolustajia ihan 1. kierroksen lopussa ja tuossa 2. kierroksen alussa niin mielelläni näkisin, että sinne otettaisiin nyt näitä tulevaisuuden 2. / 3. parin pelaajia, kun hyökkäyksessä on niin järjettömän hyvä tilanne.

Kari Kettunenhan meidän kykyjenetsijä taitaa vielä olla Suomesta, mutta ilmeisesti kuitenkin aika pitkän uran tehnyt ja näin vähän pelaajia täältä varattu niin..
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bucs, Bolts, Wihnu Wings
Oon kuunnellut Lightning Power Play Radiota, Offseason editionia. Käyvät läpi Stanley Cup-finaaleita ja Calder Cupia. Joka jaksossa puhutaan offseason asioista. Ihan mielenkiintoista kuunnella. Siellä on Erik Erlandsson joka oli Tampa Bay Times-lehdessä beatwriterina ja monoa (=yt) saatuaan pitää Lightning Insider-sivua ja tietää kyllä asioista.
Sitä minä en ymmärrä että miten edelleen tuo Erik Karlsson -> Tampa asia on tapetilla. Kovasti jaksoissa spekuloidaan asiaa. Kuulemma jos Karlsson tyytyisi 6 - 6,5 miljoonaan per kausi, niin hänet voisi saada sovitettua rosteriin. Tosin, tää vaatisi että Callahan siirretään muualle ja Miller/Palat/Johnson akselilla tapahtuu muutoksia (= pois Tampasta).
En itse mitenkään toivota Karlssonia tervetulleeksi. Jäi Sharks-kaudesta kuva, että tuntuu enemmän sekoittavan pakkaa kun joukkueessa on jo huippupuolustaja. Ja loukkaantumisherkkäkin vielä.

Samoin em. podacast maalaili asiaa, että pitäisikö nelosketjussa olla enemmän santapaperia. Paquette ehkä ylihinnoittelee itsensä nelosesta pois.
Ehkä siellä pitäisi olla, mutta miten toteuttaa? Pitäisikö joukkueen rakennetta räjäyttää hieman ja uudistaa? Vaikeita kysymyksiä.
Jos ensi kaudella ei tule menestystä, on joukkueen rakennetta pakko sekoittaa enemmän kuin parin pelaajan verran.

Itse uskon vahvasti että Callahan ja Paquette vaihtavat maisemaa kesällä. Samoin Coburn, Strålman, Gidardi tuskin jatkavat Tampassa. Korkeintaan Strålman, mutta huomattavasti pienemmällä lapulla kuin viime kauden 4,5 miljoonaa.

Tällä hetkellä budjetissa on tilaa reilu 8 miljoonaa, joten ei siellä kuuhun vielä mennä. Heinäkuussa tulee mielenkiintoinen.
 
"Kuuntele nyt Kalle tarkasti. Haista paska!"

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins (Jokerit)
Sitä minä en ymmärrä että miten edelleen tuo Erik Karlsson -> Tampa asia on tapetilla. Kovasti jaksoissa spekuloidaan asiaa. Kuulemma jos Karlsson tyytyisi 6 - 6,5 miljoonaan per kausi, niin hänet voisi saada sovitettua rosteriin. Tosin, tää vaatisi että Callahan siirretään muualle ja Miller/Palat/Johnson akselilla tapahtuu muutoksia (= pois Tampasta).
Onpas erikoinen podcasti jos siinä tollasia hintalappuja sovitellaan Erik Karlssonille edes puolitosissaan. Markkinat huomioiden Karlssonilla olisi täysi syy loukkaantua 6M tai 6.5M tarjouksesta, lukemat on lähempänä Trouban saamaa lappua. Niin se vaan on, että tuleva sopimus tulee olemaan yksi puolustajien arvokkaimmista ellei jopa arvokkain ja se tiputtaa Tampan auttamatta kilpajuoksusta pois.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Oon kuunnellut Lightning Power Play Radiota, Offseason editionia. Käyvät läpi Stanley Cup-finaaleita ja Calder Cupia. Joka jaksossa puhutaan offseason asioista. Ihan mielenkiintoista kuunnella. Siellä on Erik Erlandsson joka oli Tampa Bay Times-lehdessä beatwriterina ja monoa (=yt) saatuaan pitää Lightning Insider-sivua ja tietää kyllä asioista.
Sitä minä en ymmärrä että miten edelleen tuo Erik Karlsson -> Tampa asia on tapetilla. Kovasti jaksoissa spekuloidaan asiaa. Kuulemma jos Karlsson tyytyisi 6 - 6,5 miljoonaan per kausi, niin hänet voisi saada sovitettua rosteriin. Tosin, tää vaatisi että Callahan siirretään muualle ja Miller/Palat/Johnson akselilla tapahtuu muutoksia (= pois Tampasta).
En itse mitenkään toivota Karlssonia tervetulleeksi. Jäi Sharks-kaudesta kuva, että tuntuu enemmän sekoittavan pakkaa kun joukkueessa on jo huippupuolustaja. Ja loukkaantumisherkkäkin vielä.

Samoin em. podacast maalaili asiaa, että pitäisikö nelosketjussa olla enemmän santapaperia. Paquette ehkä ylihinnoittelee itsensä nelosesta pois.
Ehkä siellä pitäisi olla, mutta miten toteuttaa? Pitäisikö joukkueen rakennetta räjäyttää hieman ja uudistaa? Vaikeita kysymyksiä.
Jos ensi kaudella ei tule menestystä, on joukkueen rakennetta pakko sekoittaa enemmän kuin parin pelaajan verran.

Itse uskon vahvasti että Callahan ja Paquette vaihtavat maisemaa kesällä. Samoin Coburn, Strålman, Gidardi tuskin jatkavat Tampassa. Korkeintaan Strålman, mutta huomattavasti pienemmällä lapulla kuin viime kauden 4,5 miljoonaa.

Tällä hetkellä budjetissa on tilaa reilu 8 miljoonaa, joten ei siellä kuuhun vielä mennä. Heinäkuussa tulee mielenkiintoinen.
Itse olisin kyllä täysin valmis lopettamaan nämä Karlssoniin liittyvät puheet. Tampalla on täysin riittävä top-4 (Hedman, McDonagh, Sergachev ja Cernak/Strålman) cupin voittoon asti. Kiekollista taitoa on ihan riittävästi. Ennemmin tuo puolustus huutaisi yhtä hyvää oman pään kokenutta luutaa, kun Ekiä.

Tähän kun lisätään Tampan jo nykyiset cap-huolet, sekä Karlssonin viimeaikojen loukkaantumiset ja luultavasti vähintään 9M/kausi palkkapyyntö, niin toivottavasti BriseBois ei edes harkitse asiaa.

Itse olen sitä mieltä, että joukkueseen pitäisi pyrkiä tuomaan 1-2 santapaperiosaston kaveria, etenkin pleijareita silmällä pitäen. Esimerkiksi Gourde ja Miller ovat semmoisia palasia, jotka varmasti herättävät mielenkiintoa muissa seuroissa ja heitä voisi käyttää palasina, kun joukkueeseen pyritään hommaamaan lisää hauista. Samalla saataisiin vähän ravisteltua joukkuetta, koska aika pitkälti samoilla naamoilla on menty viimeiset vuodet.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
Onpas erikoinen podcasti jos siinä tollasia hintalappuja sovitellaan Erik Karlssonille edes puolitosissaan. Markkinat huomioiden Karlssonilla olisi täysi syy loukkaantua 6M tai 6.5M tarjouksesta, lukemat on lähempänä Trouban saamaa lappua. Niin se vaan on, että tuleva sopimus tulee olemaan yksi puolustajien arvokkaimmista ellei jopa arvokkain ja se tiputtaa Tampan auttamatta kilpajuoksusta pois.
Karlssonista lähtöisinhän tuo halu on ollut, kuulemma olisi joku avoin salaisuus ollut jo vuosi sitten, että haluaisi Tampassa pelata. Siihen nähden sitten pyöritellään lukemia, millä tuo olisi mahdollista ja tuskin EK niin tyhmä on, etteikö Tampan cap tilannetta tajuaisi.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
Itse olen sitä mieltä, että joukkueseen pitäisi pyrkiä tuomaan 1-2 santapaperiosaston kaveria, etenkin pleijareita silmällä pitäen. Esimerkiksi Gourde ja Miller ovat semmoisia palasia, jotka varmasti herättävät mielenkiintoa muissa seuroissa ja heitä voisi käyttää palasina, kun joukkueeseen pyritään hommaamaan lisää hauista. Samalla saataisiin vähän ravisteltua joukkuetta, koska aika pitkälti samoilla naamoilla on menty viimeiset vuodet.
Gourde oli kyllä aika hyvä edellisellä kaudella, mutta hänen treidaamisen puoleta puhuisi korkeampi treidiarvo. Custance mainitsi tuolla 20 pelaajan listallansa Millerin ja ilmeisesti hänestä tykätään edelleen ympäri liigaa.

9. J.T. Miller, Tampa Bay Lightning – Tampa GM Julien BriseBois has to do something to free up cap space, with Miller, Ryan Callahan, Alex Killorn and Tyler Johnson all trade possibilities. Miller’s offensive numbers are down since joining the Lightning, but people around the league believe he has more room for offense if given more opportunity on a team that doesn’t have as stacked a lineup as Tampa. “When he’s at his best, it’s when he’s being physical and dominating inside the blue line,” said an NHL scout. “When he played with top-two-line guys, I thought he was good in Tampa and what they needed.”

Nämä on kyllä aika vaikeita liikkeitä, teoriassa kuitenkin tuosta listalta kaikki paitsi Johnson tuovat myös sitä fyysistä elementtiä peliin. Tuolta kantilta tosiaan Gourden treidaamisessa olisi myös järkeä. Toisaalta eipä tuota seuran identiteettiä muutamalla liikkeellä muuteta, että en kyllä tiedä mitä tässä voidaan tehdä. Stamkos puntille?
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
doping ja viivat
Eivätkö Gourde ja Miller ole osapuilleen fyysisimmästä päästä nykyrosteria? Mikä idea heidät on treidata vaihdossa "santapaperiin", kun sopimuksetkin ovat ihan hyvät?

Tolla logiikalla kannattaisi harkita myös Hedmanin treidaamista Norristason ykköspakkiin.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
Eivätkö Gourde ja Miller ole osapuilleen fyysisimmästä päästä nykyrosteria? Mikä idea heidät on treidata vaihdossa "santapaperiin", kun sopimuksetkin ovat ihan hyvät?

Tolla logiikalla kannattaisi harkita myös Hedmanin treidaamista Norristason ykköspakkiin.
Jos pakisto jätetään pois niin kyllä pitäisi Palatia, Paquettea, Callahania, Erneä, Josephia ja Killornia fyysisempinä kuin Gourdea, joka on mielestäni enemmänkin kovaa vääntämään kulmissa ala Point, kuin puhtaasti "fyysinen" pelaaja. Miller toki tuohon fyysisempään osastoon kuuluu ja välttämättä en häntä ihan ensimmäiseksi olisi treidaamassa, tosin hänelle on myös vaikea löytää sopivaa roolia kun homma ei ainakaan toistaiseksi ole toiminut kummoisesti Stamkosin tai Kucherovin kanssa.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Eivätkö Gourde ja Miller ole osapuilleen fyysisimmästä päästä nykyrosteria? Mikä idea heidät on treidata vaihdossa "santapaperiin", kun sopimuksetkin ovat ihan hyvät?

Tolla logiikalla kannattaisi harkita myös Hedmanin treidaamista Norristason ykköspakkiin.
@aessi jo hieman avasikin asiaa ylempänä, mutta vastataan vielä itsekin.

Gourde tosiaan kuuluu Tampan hyökkääjistä siihen "heikompaan" puoliskoon mitä tulee fyysiseen peliin. Miehen pelityyli on tuommoinen ympäärinsä säntäilevä ja kun jalkanopeuttakin riittää, niin se voi ajoittain näyttää siltä, että kaveri olisi kovinkin fyysinen, mutta itse ainakin luen nuo yllä mainitut hyökkääjät Gourden edelle, mitä fyysisyyteen tulee. Eli selvennettynä vielä: olisin valmis vaihtamaan Gourden koodinimi "Wilson/Simmonds/Maroon" tyyliseen kaveriin, joka osaa runnoa itsensä voimalla maalille ja hakata irtokiekot sisään.

Miller toki kuuluu Tampalle tuohon "santapaperiosastoon", mutta ei hänkään kovin usein kerkeä taklaamaan ja karvaamaan syvälle, johtuen tuosta melko verkkaisesta jalkanopeudesta. Miller ei ole oikein Tampassa viettämänsä 1,5 kauden aikana löytänyt itselleen sopivaa roolia, vaan miestä on vähän väliä pyöritetty 1-4 ketjujen välillä. Toisaalta Millerillä näen paremman vaihtoarvon muiden joukkueiden silmissä, kun esimerkiksi Palatilla, Killornilla, Johnsonilla tai Callahanilla ja sen takia pyörittelin hänen nimeään mahdollisesti treidattavien pelaajien joukossa.
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bucs, Bolts, Wihnu Wings
Onpas erikoinen podcasti jos siinä tollasia hintalappuja sovitellaan Erik Karlssonille edes puolitosissaan. Markkinat huomioiden Karlssonilla olisi täysi syy loukkaantua 6M tai 6.5M tarjouksesta, lukemat on lähempänä Trouban saamaa lappua. Niin se vaan on, että tuleva sopimus tulee olemaan yksi puolustajien arvokkaimmista ellei jopa arvokkain ja se tiputtaa Tampan auttamatta kilpajuoksusta pois.
Ainoa miksi ymmärrän tuon, on että EK pudottaa palkkaansa mennäkseen joukkueeseen, jossa on hyvä mahdollisuus voittaa Stanley Cup. Kyllä kaikki nimensä haluaa siihen pyttyyn. Joku voi toki ottaa rahaa (esim. McDavid) mutta jossain vaiheessa ehkä hänkin himoitsee enemmän pyttyä kuin mahdollisimman hyvää palkkaa.

Itse olisin kyllä täysin valmis lopettamaan nämä Karlssoniin liittyvät puheet. Tampalla on täysin riittävä top-4 (Hedman, McDonagh, Sergachev ja Cernak/Strålman) cupin voittoon asti. Kiekollista taitoa on ihan riittävästi. Ennemmin tuo puolustus huutaisi yhtä hyvää oman pään kokenutta luutaa, kun Ekiä.
Samaa mieltä. Ei todellakaan tarvita Karlssonia. Tiedä sitten tuosta Ristolaisesta. Todennäköisesti se "mentoroi" Dahlinia eli pelaa järkyttäviä minuutteja pari kautta jotta Dahlin ei saa liian isoa kuormaa uransa alussa vaan myös kehittyy. Ristolainen pelkästään oman pään roolissa pääasiassa, niin voisi olla ihan pätevä kaveri. Mutta 4,5 milliä hänellekin pitää maksaa, jos edes Buffalo luopuu hänestä.

Kaikenkaikkiaan isoja muutoksia ei tarvita Lightningin miehistössä paitsi ne pakolliset että Pointille saadaan soppari.
Tämän todettuani, jos Yzerman olisi vielä puikoissa, niin pakka räjäytettäisiin. Nyt siitä ei liene vaaraa.
 
"Kuuntele nyt Kalle tarkasti. Haista paska!"

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Carolina Hurricanes
Jos olisin BB:n saappaissa niin ensimmäisenä luopuisin Gourdesta ennekuin tuo hänen monivuotinen NTC soppari astuu voimaan, sieltä on junnuista tulossa samantyyppisiä pelaajia kuin hän ja hänen vaihtoarvonsa on tällä hetkellä sellainen että kelpaa varmasti monelle hyvään hintaan. JT Miller on vähän kaksijakoinen tapaus, toisinaan väläyttelee osaamistaan, mutta liian usein tuppaa katoamaan pitemmäksi aikaa pelin ulkopuolelle. Hänet pystytään kuitenkin treidaan mahdollisesti ensi kesänä, kun cap tilaa taas tarvitaan Vasilevskyn, Cernakin, Cirellin, Josephin ja Sergachevin soppareihin. Jompikumpi olisi kuitenkin järkevää treidata jo nyt, tai muuten menee capin suhteen vielä haastavammaks.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy