Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Tampa Bay Lightning 2019–2020

  • 106 101
  • 322

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Eli tuossa on jokin aika jäätävä poikkeama käynnissä. Sen luulisi tasaantuvan ihan normaalien pomppujen myötä ellei kyseessä ole erittäin vakava rakenteellinen ongelma.
Vain pari peliä Tampalta tämän vuoden puolella nähneenä veikkaisin noista tuota ensimmäistä. Erikoinen tilasto nyt kuitenkin menossa tuolla rosterilla pelatessa. Alivoima siellä on ollut puolestaan tämän vuoden puolella koko liigan parasta.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Tuota Tampan ylivoimaa ihmettelin tilastoja katsellessa. Tosiaan tämän vuoden puolella tuo ylivoima on ollut todella heikkoa, kun 17 peliin on tullut NHL:n huonoimmat lukemat 7.5%. Vastustajat ovat varmasti katsoneet tuota tarkasti, mutta viime kaudella olisi kuvitellut samoin ja silti Tampalla oli silloin NHL:n paras ylivoima vuodenvaihteesta runkosarjan loppuun. Avainpelaajatkin ovat suunnilleen samoja. Onko teillä enemmän Tampaa seuraavilla omaa käsitystä mistä moinen romahdus ylivoimassa voi johtua?
Mielestäni suurin syy on se, että Tampa ei ole pystynyt lisäämään siihen uusia variaatioita. Lähtökohtaisesti kaikki tilanteet lähtevät oikealta siiveltä Kutsherovin lavasta. Tämän jälkeen ykköspyrkimyksenä on pelata Hedmanin kautta siniseltä onetimer-paikka Stamkosille. Vastustajilla tuo kuvio alkaa olla jo alitajunnassa.

Tampa saa kyllä kiekkoja varsin kelvollisesti alueelle sisään, kun Point on parantanut otteitaan kauden edetassä ja luistelu on nyt lähellä viimekautista tasoa. Peruskuviossa Hedman antaa jättösyötön alhaalta tuleville Kutsheroville ja Pointille. Yleisin tapa on se, että Kutsherov passaa pelivälineen Pointille, joka tuo sen lavassa kovalla vauhdilla sisään. Hänellä on varmasti yksi NHL:n parhaista suunnanmuutostaidoista ja tämä arvaamattomuus pitää alivoimakvartetin varpaillaan. Yleensä asiat menevät aina tuohon asti hyvin.

Pulmat alkavat kuitenkin siinä vaiheessa, kun kuvio olisi pistettävä pyörimään. Vihollinen on huomannut, että aggressiivisella neliöllä Bolts ei pääse etenemään nopeasti ns. rauhoittavaan vaiheeseen. Kun kuvio saadaan välillä puoliväkisinkin kuntoon, niin pelinopeudessa on eroja. Välillä se menee liian hitaaksi, kun Kutsherov hieroo kiekkoa tiiraillen joko väylää mestarisyötölle tai mahdollista yllätyskutia. Pelipaikat ovat kuin sementoituja. Tampan pelaajat vaihtavat erittäin harvoin positioita pakkopelin aikana. Juuri se loisi epävarmuuden tunnetta alivoimakoostumukselle.

Sitten voisi vielä mainita muutamana pienempänä yksityiskohtana Hedmanin ja Killornin. Vaikka Hedman on varmasti TOP3-pakki - ellei jopa paras - koko NHL:ssä, niin sitä hän ei ole yv-pelissä. Mielestäni Sergatshev on kiekollisesti parempi sinisellä. Hän pystyy liikuttelemaan limppua ahtaammassa tilassa ja hallitsemaan pelivälinettä erittäin hyvin myös kovan paineen alla.

Tästä on muutamia hyviä esimerkkejä aiemmin tältä kaudelta, kun Lightning on hakenut tasoitusta ilman maalivahtia (6 vs. 5 -tilanne). Hedman oli joutunut vetämään jonkun älyttömän pitkän vaihdon, eikä hänellä olisi enää ollut jalkaa viimeiselle minuutille. Tällöin Sergatshev komennettiin jäälle ainoaksi viivamieheksi. Ne kerrat, jotka olen tällä kaudella nähnyt, kykeni Sergatshev kontrolloimaan kiekkoa Kutsherovin kanssa erittäin korkealuokkaisesti prässin ollessa päällä. Tämä mahdollisti sen, että Tampalle suotiin vielä aito mahdollisuus saada pitkä hyökkäysaika ja yrittää pistää kiekkoa reppuun. Näkisin pääsyyn Hedmanin 1-yv:n peluutukselle olevan se, että hän on puolustussuuntaan niin älyttömän hyvä. Alivoimamaalin riski vähenee huomattavasti, kun ruotsalainen on viivalla Sergatshevin sijasta.

Miksi taas Pointin tehokkuus ylivoimalla on pudonnut? Alivoimaneliö ei anna löysää siimaa samalla tavalla. Keskustaan on yksinkertaisesti vaikeampi jakaa kiekkoa verrattuna viime kauteen. Etenkin suoraan oikealta siiveltä (Kutsherov) reitti on tukossa. Se, miten Pointille on onnistuttu parhaiten luomaan tontteja, on päädyn kautta pelaaminen. Viime kaudella Miller tai Palat olivat päätymiehen ruudussa. Tällä hetkellä Killorn kantaa kyseistä vastuuta. Miller ja Palat ovat käsistään näppärämpiä ja samalla antamaan tarkan yhden kosketuksen syötön. Miller on valitettavasti muissa maisemissa nyt.

Kun 1-yv:tä tuli moukaroitua, niin jatketaan 2-koostumuksesta. Se on muodossa Sergatshev sinisellä, Shattenkirk viivalla valuen usein oikeaan siipeen, Johnson vasemmalla, Palat keskustassa ja Maroon maskimiehenä. En ole katsonut tilastoista, mutta heitän mutulla, että kakkonen ehtii jäälle keskimääräistä vähemmän ykkösen vastuumäärän hipoessa 1.20-luokkaa per yv. Koostumuksessa pakkien kätisyydet eivät kohtaa onetimerin käyttöön. Johnsonilla on keskinkertainen kuti (hän on lähinnä kiekon ylöstuojana). Kun alakolmiosta - tai missä muodossa se onkaan - on tehty karvalakkimalli (kätisyyksien epäsopivuus, Johnsonin kesy veto), niin esteitä on asennettu jo etukäteen 2-yv:n tehokkuudelle.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kiitos @vetoo erittäin kattavasta ja avaavasta vastauksesta.

Tuo ylivoiman staattisuus ja eri vaihtoehtojen puute on monien joukkueiden ongelmana. Pelaajat usein pyrkivät helposti niihin tuttuihin malleihin vaistoillaan kun tilanteet tulevat nopeasti. Vaikea päästä niistä irti ja tuota kautta löytää ne uudet ratkaisumallit sinne, mutta varmasti tuo on nyt työn alla.

Tampasta en niin hyvin tiedä mutta tuo Hedmanin vaihtaminen Sergatsheviin olisi ehkä se ensimmäinen asia mitä kokeilisin jos saisin päätäntävaltaa. Kuitenkin ylivoimalla useimmiten maalinteon tekemisen ongelmat ovat pääasiallisena mietittävänä. Tuo oman pään riski tuossa toki saattaa olla vaikuttamassa sen lisäksi tietysti että aikaisemmin ylivoima on Hedmanilla toiminut hienosti.

Pitää alkaa seuraamaan kyllä miten Tampa saa tuon homman kulkemaan jatkossa.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Stamkos ei myöskään ole oikein paikoista saanut sisään ylivoimalla, vähän kyllä voisi tuota miehitystä ravistella ajoittain. Ihan hyvin mielestäni nyt runkosarjassa koittaa eri pelaajia, etenkin nyt kun Columbusta vastaan oli Stamkos poissa niin sekavasti siellä tuntui Johnson / Killorn / Maroon pyörivän. Miksei voi vaikka Cirelliä tai Verhaegheata koittaa? Stephens? Aivan sama, mutta mielestäni Killorn ei tuonne paikalle kuulu. Toinen vaihtoehto olisi jakaa vähän talenttia ja laittaa iskukykyinen 2. ylivoima liikkelle. Tuossakin saataisiin ihan hyvin optioita. Kucherov muuten jo pistepörssin 6. vaikka ylivoima ei ole toiminut.

Maroon/X
Point Killorn/X Kuch
Hedman

Johnson Cirelli Stamkos
Shattenkirk Sergachev

Siinä ois Stamkosilla jokaisessa suunnassa mailaa tyrkyllä mistä jakaa, mielestäni miehen taidot ovat niin paljon kehittyneet, että ihan hyvin voisi pyörittää omaa ylivoimaa, nyt kun ei tosiaan maalejakaan tule niin mitään maksaisi koittaa. Nyt tuo kuvio pyörii ihan liikaa sen varassa, että Kucherov pyörittää peliä, Hedman jakaa sivuille AINA milloin se uhka laukaisusta on myös kadonnut viivasta. Tämä musituttaa muuten Jetsin nykyistä ylivoimaa todella paljon, eli koska muutoksia ei ole tapahtunut niin jokainen jengi puolustaa nuo kuviot varmaan ulkomuistista pois.

Yön peli oli kyllä uskomattoman tylsä siihen nähden, että jotain pientä rivalrya saattaisi olla. Illan antina jäi käteen molempien veskojen vahvat otteet ja Pointin ketjun taso, joka on kyllä jotain ihan muuta. Ilman Stamkosiakin peli pyörii ihan uskomattoman komeasti ja Point + Kuch duo on varmaan yksi kovimpia 5vs5 kaksikkoja koko liigassa tällä hetkellä. 5vs5 pelissä Kucherovin gf% on lähemmäs 70%...

E: Deadlinelle alkaisin kyllä kallistumaan jonkun hankinnan puolesta, Schenn ei kyllä vakuuta yhtään ja Coburninkin liike kyllä alkaa olemaan jo pelottavan hidasta. Jonkun paremman 6. / 7. pakin voisi ainakin shopata tai sitten joku pelaaja jolla on vielä sopimusta jäljellä seuraavaksi kaudeksi, eli esim. Brodin palkanpidätyksellä vaikka hintaa sitten tuliskin enemmän. Seuraavalla kaudella kun tuosta Shatty lähtee kävelemään ja Foote ei kuitenkaan vaikuta valmiilta niin pulassa ollaan.

Hyökkäykseen, noh jos joku Kreider tulee niin toivottavasti sitten tuo tarkoittaisi sitä, että Stamkos tms. sentteröisi 2. ketjua tai Johnsnon 3. ketjua. Ei vaan voi Cooper olla niin sokea, että Paquette - Stephensin kanssa lähdetään karkeloihin. Molemmat menevät mielestäni 4. ketjun sentterinä, mutta 3. ketjussa tulee vähän tiukkaa, kun muilla on heittää Elleriä ja Coylea tuohon rooliin. Point - Cirelli toki täyttää mitat helposti top-6 osastolta.

Mut joo vaikka kuinka erinomaista draftaaminen on ollut, niin selkeitä puutteita tuolla kuitenkin on. Alkaa olemaan meinaa kohta 4. ketjullista noita top-6 roolin pelaajia. Toki Joseph, Stephens ja Fortier ainakin potentiaalisia tulevaisuuden nimiä. Sitten on vähän arvoituksellisempia, eli esim. miten Somppi soveltuu 3. / 4. sentteriksi tai Raddysh? Tuosta korkeammaksi ei kyllä hirveästi kummallakaan ole asiaa.
 
Viimeksi muokattu:

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Viime pelistä tuli taas vähän jobinpostia, kun lasaretin puolelle tippuivat tällä kertaa Cirelli ja Kuch. Kummallakin on alavartalovamma ja paluun ajankohta vielä epäselvä. McDonaghilla on ilmeisesti joku murtuma jalassa ja saa nähdä, ajaako tämä BriseBoisin pakkikaupoille. Playoffien alkuun on onneksi vielä vähän vajaat pari kuukautta, mutta onhan se selvää, että McD ei niihin pääse täydessä kunnossa, jos tuosta nyt joku yli 6 viikon huili tulee.

Eilen NHL-kutsun saanut Volkov ei viime vierailullaan jättänyt mitään kovin ihmeellistä kuvaa itsestään, jonka takia olisin kyllä mielelläni nähnyt vaikka Raddyshin tai Katchoukin ylhäällä. Kevään pelit on kuitenkin jo varmistettu, eli sen puolesta ei pitäisi olla mitään riskiä sen suhteen, etteikö nostettava pelaaja voisi olla vielä vähän raakile NHL-tasolle. Myös Barre-Boullet olisi todella mielenkiintoista nähdä ylhäällä ja itse olisin pikkuhiljaa kallistumassa siihen suuntaan, että Paquette saa ensi kaudella tehdä tilaa miehelle.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Kutsherov ja Cirelli ovat day-to-day -statuksella, joten he eivät joutuneet IR:ään. Hyvä niin. Stamkos kävi aamujäällä, mutta ei pelaa Edmontonia vastaan. McDonagh ja Rutta ovat ulkona puolustuksesta. Sergatshev pelkäsi nilkkansa hajonneen blokattuaan Malkinin laukauksen Pittsburgh-pelin jatkoajalla. Se olisikin ollut jo tragikoomista, mikäli Sergatshev olisi joutunut Malkinin kolmanneksi "kutiuhriksi" McDonaghin ja Cirellin seuraksi.

Edmontonia vastaan 11/7-koostumus eli Gaunce tulee heilumaan hajavaihdoiksi alakertaan. Joseph oli Columbusta ja Pittsburghia vastaan niin heikko, että soisin Volkoville aidon mahdollisuuden. Gourde pelasi muuten 9.11 Pensiä vastaan 3. erässä. Aivan uskomaton lukema, mutta sen näki selvästi, että hänellä oli ainoana Tampa-hyökkääjänä kunnolla virtaa. Tätä kirjoittaessa en ollut törmännyt Oilers-mittelön ketjuihin, mutta näkisin Gourden ilomielin kahdessa ensimmäisessä yksikössä. Nyt olisi mitä parhain näyttöpaikka ja se neljän virtahevon kokoinen painolasti on poissa harteilta jatkoaikaosuman myötä.

Vasilevski tavoittelee 20:tta peräkkäistä starttia ilman tappiota varsinaisella peliajalla. Viimeksi yhtä pitkän tai pidemmän sarjan on rakentanut Luongo kaudella 2010-11 (21 ottelua).
 
Viimeksi muokattu:

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Blake Coleman tosiaan treidattiin viime yönä Suomen aikaan Boltsiin. Vaihdossa Devilsin suuntaan liikkui Canucksilta viime kesänä J.T Milleristä saatu 1.kierroksen varausvuoro, sekä Nolan Foote.

Näin äkkiseltään hinta tuntuu hieman kovalta 3.ketjun pelaajasta. Luulisi että pelkkä ykköskieppi olisi riittänyt Colemanista. Foote oli kuitenkin ehkä Boltsin kirkkain hyökkääjäprospekti. Toki tässä kannattaa muistaa se, että tuo Canuksin vuoro tulee todennäköisesti olemaan 1.kierroksen loppupäästä, eikä Footestakaan vielä seuraavan 3 vuoden aikana todennäköisesti ole NHL-tasolle. Boltsin ikkuna on nyt auki isosti ja hyvä, että laitetaan kaikki peliin. Tässä saatiin kuitenkin nyt +20 maalin mies loppu- ja ensikaudeksi 1,8 miljoonan caphitillä, joten onhan tuo joukkueen kilpailukyvyn säilymisen kannalta loistava diili. Coleman pystyy ilmeisesti pelaamaan myös sentterinä, mikä tekee tästä kaupasta vielä entisestään paremman kevättä ajatellen.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Näin äkkiseltään hinta tuntuu hieman kovalta 3.ketjun pelaajasta. Luulisi että pelkkä ykköskieppi olisi riittänyt Colemanista.

Kyllä nuo numerot vähän indikoi kuitenkin 2. ketjun pelaajaa, harvoin 3. ketjussa mitään 30 maalia kaudessa ladotaan. Sikäli myös huomioitava, että Coleman pelaa seuraavan vuoden tuolla vajaan kahden millin palkallaan ja ratkaisee kyllä kaikista isoimman ongelman tälllä hetkellä, eli joko laiturin paikka top-9 roolissa tai sitten 3. sentterin tontti. Näkisin, että Paquetteen nähden Coleman tulee olemaan todella iso upgrade ja vastaavista myös laidalla olisi esim. Palatin tilalla myös upgrade. Tulee todennäköisesti myös pelaamaan alivoimaa, mistä iso plussa myös. Todella hyvä hankinta omasta mielestä, mutta hinta toki vähän harmittaa. Nolan oli itselle organisaation kärkiprospekti ja mielestäni luistelu meni tällä kaudella eteenpäin. Toki Nolan olisi vähintään parin kauden päässä NHL:stä.

Niin ja seuraavalla kaudelle ratkaistiin yksi ongelma myös, kun voi hyvällä omatunnolla treidata Killornin.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Kyllä nuo numerot vähän indikoi kuitenkin 2. ketjun pelaajaa, harvoin 3. ketjussa mitään 30 maalia kaudessa ladotaan. Sikäli myös huomioitava, että Coleman pelaa seuraavan vuoden tuolla vajaan kahden millin palkallaan ja ratkaisee kyllä kaikista isoimman ongelman tälllä hetkellä, eli joko laiturin paikka top-9 roolissa tai sitten 3. sentterin tontti. Näkisin, että Paquetteen nähden Coleman tulee olemaan todella iso upgrade ja vastaavista myös laidalla olisi esim. Palatin tilalla myös upgrade. Tulee todennäköisesti myös pelaamaan alivoimaa, mistä iso plussa myös. Todella hyvä hankinta omasta mielestä, mutta hinta toki vähän harmittaa. Nolan oli itselle organisaation kärkiprospekti ja mielestäni luistelu meni tällä kaudella eteenpäin. Toki Nolan olisi vähintään parin kauden päässä NHL:stä.

Niin ja seuraavalla kaudelle ratkaistiin yksi ongelma myös, kun voi hyvällä omatunnolla treidata Killornin.

Joo tämän kauden taso Colemanilla on ilman muuta 2. ketjun kaliiberia. Sitten jos katsotaan noita paria edellistä kautta, niin Coleman pelasi ne 32 pisteen keskiarvolla ja tuo nyt ehkä menee jo enemmän sinne 3. ketjun kategoriaan. Menee toki jo vähän hiusten halkomiseksi. Pääasia on kuitenkin se, että saatiin eteenpäin menevä, mahdollinen 30 maalin tekijä 1,8 millillä.

Mielestäni paras asia tässä treidissä on nimenomaan tuo, että Killornin 99% varma lähtö ei harmita enää juuri lainkaan, kun nyt saatiin tilalle about saman tasoinen ja ehkä jopa vielä monipuolisempi pelaaja 2,65 milliä pienemmällä cap hitillä.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Joukkueen 11 ottelun voittoputki ja Vasilevskin 21 pelin yhtämittainen jakso ilman tappiota varsinaisella peliajalla menivät poikki Vegasissa, kun sarjapisteet jäivät isännille lukemin 5-3. Alku oli hyvä ja Tampa olisi voinut lyödä taululle 0-2 tai jopa 0-3, mutta Fleury otti tärkeitä torjuntoja. 2. erässä Vegas asettui kuskin paikalle, jossa se pysyikin loppuun asti. Homma kaatui viimeistään umpisurkeaan jaksoon 2. erän lopussa ja 3. erän alussa, jolloin Vegas iski kolmesti kiekon Vasilevskin selän taakse.

Jokaisessa osumassa Coburn oli myötävaikuttamassa romahdukseen. Ensimmäinen takaisku menee suurimmaksi osaksi Kutsherovin piikkiin, joka menetti kiekon hyökkäyssinisellä. Coburn pelaaminen 2-1-alivoimahyökkäyksessä oli kuitenkin alkeellista, kun hän ylipelasi VGK:n kiekollista miestä vasemmalla ja jätti keskustan täysin auki. Stone pääsi helposti läpiajoon ja harhautti rystyltä 3-2:een. Coburn toheloi heti 3. erän ensisekunneilla menettäen pelivälineen Reavesille ikävin seurauksin. Ilta huipentui seuraavassa vaihdossa kiinnipitämisjäähyyn, josta isännät täräyttivät taululle 5-2 ja kamppailu oli käytännössä taputeltu. Valmennukselle iso miinus peluutuksesta näissä tilanteissa. Minkä ihmeen takia Hedmania ja Cernakia ei komennettu askiin päätöserän ensimmäiseen vaihtoon?

Ei voi mitään, mutta Coburnilla alkavat kilometrit olla täynnä. Miehen liike on nykyisin surkeaa ja muutenkin hän on jatkuvasti vaikeuksissa omalla alueella. Kun luistelu on mennyt jättiharppauksin heikompaan suuntaan, niin edes 15-vuotinen kokemus ei kompensoi vajeita. Jopa Schenn vaikuttaa kaikkine puutteineen nopealta ja kiekolliselta luutijalta. Kaksikko sai nyt vastuuta yli 16 minuuttia mieheen ja tuossa oli 3-4 minuuttia liikaa.

Viime keväänä korttitalo luhistui siinä vaiheessa, kun Hedman oli aivotärähdyksen vuoksi pelikyvytön ja Strålman vietti playoffsit lasaretissa. Nyt kun McDonagh ja Rutta ovat sivussa, seiska- ja kasipakit joutuvat aivan turhan suureen ruutuun. Hedman kellottaa puolta tuntia illasta toiseen, eikä tämä tiedä pidemmän päälle hyvää. Onhan tässä vielä 1,5 kuukautta pudotuspelien alkuun, mutta ehtivätkö jalkavaivaiset McDonagh ja Rutta päästä täyteen vireeseen siinä ajassa.

Coburnin umpisynkässä iltapuhteessa saattoi olla myös joitain myönteisiä seikkoja, sillä GM JBB joutuu nyt pohtimaan, olisiko syvyyspakille tarvetta deadlinella. Joukkue ei voi olla samassa tilanteessa, jossa se oli vuosi sitten playoffseihin lähdettäessä.

Colemanilta kelvollinen debyytti ja arvosana jäi plussan puolelle. 1. erässä hän oli varsin hyvä. Riisti kiekkoja, laukoi muutamaan otteeseen ja takakarvasi aktiivisesti. Viimeisellä 40 minuutilla huomaamattomampi koko joukkueen tavoin. Pointin poissaolo näkyi selvästi. Nyt ryhmästä ei löytynyt ketään, joka olisi tuonut kiekon jalalla hyökkäysalueelle. Johnson oli käsijarruna ykkösessä ja Kutsherov vietti surffailupäivää. 3. erässä Cooper älysi sentään nostaa Cirellin Johnsonin tilalle.

Yksittäisiä myönteisiä asioita Stamkosin kaksi ylivoimahäkkiä. Tärkeät onnistumiset yv:lle, joka on ollut pahasti takalukossa koko alkuvuoden. Siihen nähden seuran uusi ennätys - 11 peräkkäistä voittoa - on jopa hämmästyttävä saavutus.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Jokaisessa osumassa Coburn oli myötävaikuttamassa romahdukseen. Ensimmäinen takaisku menee suurimmaksi osaksi Kutsherovin piikkiin, joka menetti kiekon hyökkäyssinisellä. Coburn pelaaminen 2-1-alivoimahyökkäyksessä oli kuitenkin alkeellista, kun hän ylipelasi VGK:n kiekollista miestä vasemmalla ja jätti keskustan täysin auki. Stone pääsi helposti läpiajoon ja harhautti rystyltä 3-2:een. Coburn toheloi heti 3. erän ensisekunneilla menettäen pelivälineen Reavesille ikävin seurauksin. Ilta huipentui seuraavassa vaihdossa kiinnipitämisjäähyyn, josta isännät täräyttivät taululle 5-2 ja kamppailu oli käytännössä taputeltu. Valmennukselle iso miinus peluutuksesta näissä tilanteissa. Minkä ihmeen takia Hedmania ja Cernakia ei komennettu askiin päätöserän ensimmäiseen vaihtoon?
Kaksi kommenttia ylläolevaan lainaukseen:

1) Luin hiljattain The Athleticista Justin Bournen tekstin, jossa käsiteltiin juuri 2v1-tilanteiden pelaamista. Olen syyllistynyt liian usein samanlaiseen ajatteluun kuin sinä tilanteiden ylipelaamisesta. Bourne halusi herättää kuitenkin keskustelua siitä, että päinvastoin puolustajien tulisi aktiivisemmin tehdä ajoissa päätös 2v1-tilanteissa helpottaakseen maalivahdin työtä, koska tilastojen mukaan tällä kaudella silloin, kun 2v1-hyökkäyksessä saadaan aikaan laukaus, maali on syntynyt 28,8% tapauksista. Läpiajoissa lukema on 26,5%. Toki pitää huomioida se, että läpiajoissa pelaaja saa laukauksen aikaan todennäköisesti ainakin 95 kertaa sadasta ja 2v1-hyökkäyksissä ehkä 75-80 kertaa sadasta. Nuo luvut olivat Bournen arvauksia, mutta kun tosiaan ottaa huomioon sen, että läpiajoista pelaaja saa varmemmin aikaan laukauksen, hyökkäävät joukkueet ottaisivat siksi todennäköisesti yhä mieluummin läpiajon kuin 2v1-hyökkäyksen, koska 2v1-hyökkäyksissä laukausten aikaansaantiprosentti on pienempi suuremmasta onnistumisprosentista huolimatta. Mutta kun tähän yhtälöön lisätään sitten se, että 2v1-hyökkäyksissä poikittaissyötöllä on niin suuri lisäarvo maalin onnistumisen kannalta ja maalivahti ei voi 2v1-hyökkäyksissä keskittyä pelkästään suoran laukauksen torjumiseen juuri poikittaissyöttöuhan vuoksi, olisi silti ehkä kannattavampaa yksinkertaistaa tilanne maalivahdille ja pakottaa ajoissa vastustajan kiekollinen pelaaja poikittaissyöttöön mahdollisimman kaukana omasta maalista, koska silloin pahimmillaan seurauksena on läpiajo, joka on kuitenkin lähtökohtaisesti helpompi torjuttava kuin laukaus 2v1-tilanteesta, koska läpiajossa maalivahti voi keskittyä vain yhteen pelaajaan kahden sijasta eikä hänen noin kolme kertaa kymmenestä onnistuvassa läpiajossa tarvitse huolehtia poikittaissyötöstäkään. Lainaus:

If breakaways are converted roughly a quarter of the time, and lateral movement lowers a goalie’s odds of making a save, it strengthens my belief that defenders are too passive against two-on-ones. If they take a risk early as the two-on-one crosses the blue line — maybe there’s some sort of bobbled puck, or a look-down from the puck carrier — getting beat by the pass doesn’t increase his team’s odds of getting scored against. A defenseman getting beat early actually simplifies the play for goaltenders, who are very adept one-on-one. (I believe the shootout conversion rate is somewhere just above 30 percent.)

A bit of a tangent, but related: Henrik Sedin told The Athletic’s Thomas Drance about his approach when he and Daniel Sedin went through some of their most exceptional plays.

“Like on a two-on-one, my mentality was I’d rather pass it every time and make the pass eight times out of 10, and if you make the pass eight times out of 10, he’s going to score on seven of those, instead of shooting for a rebound, which maybe ends up in the net or in a rebound goal four times out of 10,” he said. “That was my thinking, but not everyone always agreed.”

When we see a defender beaten by the pass by being too aggressive on a two-on-one, we shake our heads and say a player should've been more patient, and we assess the results, not the process. Getting more aggressive early sometimes results in that happening. It'll also kill more two-on-ones before they even get to the tops of the circles, and that would be a benefit in a big picture.


Tuossa viime yön tilanteessa Coburn pelasi juuri korostetun aggressiivisesti ja yritti pysäyttää 2v1-hyökkäyksen jo omalla siniviivan kulmalla, mutta tällä kertaa Paciorettyn rystylätty oli vain niin hyvä, että Stone sai sen heti haltuun eikä pomputellut haltuunotossa. Coburn omalla aggressiivisuudella kuitenkin helpotti Vasilevskin päätöksentekoa ja hän pystyi keskittymään vain ja ainoastaan Stonen läpiajon torjuntaan. Tuolla kertaa se ei onnistunut, mutta isossa kuvassa Coburn mahdollisesti pelasi tilanteen täysin oikein pakottaen vastustajan poikittaissyöttöön mahdollisimman kaukana omasta maalista ja nyt seurauksena oli maali omiin vain ja ainoastaan Pacioretty-Stone kaksikon henkilökohtaisen taidon ansiosta Stonen upotettua sisään n. 30-prosenttisen läpiajonsa.

2) Avauserässähän Hedman-Cernak pari taisi aloittaa jäällä, mutta heidät vaihdettiin heti kentältä pois kymmenen sekunnin kohdalla tulleen pelikatkon jälkeen. Koska Vegas aloittaa nykyisin erät aina taklausvoimaisella nelosketjullaan Carrier-Nosek-Reaves, luulen Lightningin valmennuksen halunneen suojella myöhemmissä erissä Hedman-Cernak kaksikkoa siltä, että he eivät joutuisi heti avausvaihdossaan esimerkiksi Carrierin ja Reavesin pommien runtelemaksi. Nyt se tietysti osin kostautui päätöserässä, mutta en syyttäisi valmennusta, jos Coburn tekee itse henkilökohtaisen virheen, kun idea säästää Hedman-Cernak paria avausvaihdon intensiteetiltä oli ihan käypä.
 
Viimeksi muokattu:

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Toisen ja kolmannen erän alun jaksoin katsoa ja Vegas kyllä vaikutti nälkäisemmältä jengiltä. Kucherovin surffailut on kyllä välillä turhauttavaa katsottavaa ja silti mies tekee sen 2 pistettä per peli tasaiseen tahtiin, niin kauan kun pisteitä tulee niin tuskin ykkös yv:hen tai ykkösketjuun lähdetään tekeen muutoksia. Eroa playoff viivaan alkaa olla kuitenkin sen verran, että muutamaan ohipeliin on hyvin varaa.

Mutta samaa mieltä että Coburnia ei tarvitsisi kokoonpanoon enään nostaa, ellei nyt ole pakko. Omat 1st/2nd rounderit kun on vielä käytettävissä, niin eiköhän niillä jonku varmemman omanpään luutijan luulisi löytyvän jos McDonagh/Rutta eivät ennen playoffeja ehdi kuntoutua.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Viime yönä jälleen Coburn aivan unessa kojoottien voittomaaliin johtaneessa tilanteessa. Jos tilanne on tosiaan se, että McDonaghia ei saada kuntoon ennen pudotuspelien alkua, niin itse lähtisin kyllä JBB:n saappaissa katselemaan jostain luotettavaa ja luisteluvoimaista kolmosparin luutaa. Eiköhän sellainen irtoaisi jollain 2nd + b-luokan prospect -paketilla. Mahdollisesti jopa tuo ensi kesän kakkonen riittäisi.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Kaksi ihan täsmähankintaa, kuten tuli aikaisemmin sanottua niin tuolla Paquette - Stephens kaksikolla ei vaan voi lähteä playoffeihin ja sieltä sitten tuli kaksi hyvää vahvistusta oikeastaan isoimpiin reikiin lineupissa. Pakko olla myös tyytyväinen, että käytännössä tällä ratkotaan jo aika paljon ensi kauden ongelmia palkkakaton suhteen, mielummin vahvistetaan rosteria kuin myydään ja maksetaa varausvuoroja kylkeen, että päästään soppareista eroon.

Point - Cirelli - Goodrow - Paquette herättää kyllä paljon enemmän luottamusta ja nyt jopa tuosta 4. sentterin paikasta voi tulla pientä kilpailua. Voihan tuosta vielä Johnsoninkin kiskaista 3. ketjun keskelle. Hyökkäyksen suhteen kuitenkin aikalailla täydellinen tilanne, nyt on sitten vaan valmentajan roolituksesta kiinni. Toivotaan pakistolle myös pikaista paranemista ja sormet ristiin, ettei Hedman hajoa.

Seuraavalla kaudella taitaa Killerin lähtö olla ihan 100% varmaa, ellei nyt ihan jumalmoodia heitä päälle playoffeissa. Luultavasti varmaan Coburnin soppari pitää myös liikutella, Paquetten liikuttaminen olisi myös itselle märkä uni. Kaverin fleguilua kyllä katsottu jo ihan tarpeeksi kauan ja siinä suhteessa Coleman ja Goodrow tuovat sitä oikeata työmoraalia noihin alempiin ketjuihin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Goodrow-ykköstä on tosiaan ihmetelty monella puolella ja hyvin huomaa, ettei ihmiset oikeasti ymmärrä näitä asioita, kun pureudutaan syvemmälle joukkueen rakennuksessa.

Goodrow kuitenkin tulee NHL:n tämän hetken parhaasta Alivoima-yksiköstä ja advanced statit olleet aika kovia (etenkin viime kauden paremmassa Sharks joukkueessa). Lisäksi melkoinen peto aloituksissa, menee maalille tekemään maskia, voittaa irtokiekot, blokkaa helvetisti. Eli semmoinen valmentajan unelma, sveitsin armeijan linkkari.

Sitten vielä tuo, että kaveri on 26wee, primessään ja 925k caphitillä, myös ensi kauden. Ehdottomasti alipalkattu pelaaja, josta kannattaa maksaa, jos olet pahasti capia vasten. Näin saat niitä ryöstölappuja jengiisii, joilla jengin reaaliarvo on korkeampi kuin puhtaat caphitit yhteensä.

Tästä logiikasta suuri yleisö aivan pihalla. Ja näin rakentuu voittajajoukkue. Tampan 1.kiekka ei auta heitä yhtään tänä keväänä, Barclay Goodrow auttaa. Noissa ykköskiekoissakin on niin monta tasoa, että joku 30.overall vastaa aika pitkälle kakkoskiekan vuoroa.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Kovin monelta varmaan unohtuu se seikka, että Boltsilla on ensi kesänä aika tiukat paikat mahtua katon alle ja siinä mielessä kaksi 3/4 ketjun työteliästä, mutta kuitenkin semmoisen 30 pisteen potentiaalin omaavaa kaveria yhteensä 2,8 miljoonalla on juuri sitä, mitä tuo rosteri huutaa.

Boltsilla on muutenkin mielestäni puuttunut viime vuosina playoffeissa tämän tyylisiä työhevosia joukkueesta ja sellainen tietynlainen repiminen ja raastaminen on ehkä vähän loistanut poissaolollaan. Nyt tuokin osasto alkaa olla kunnossa, kun alaketjuihin on heittää, Killornin, Maroonin, Gourden, Colemanin ja Goodrown kaltaisia kavereita.

Itse olen ainakin todella tyytyväinen tähän deadlineen. Ehkä tuo Footen menetys vähän kirpaisee, mutta Boltsin ikkuna on nyt seuraavat vuoden sen verran hyvin auki, että nyt pitää mennä, eikä meinata.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Tuo Goodrow treidi oli nyt muotoa 1st -> Goodrow + Phillyn 3rd rounder. Odotinkin että joku pick sieltä tulee vielä takaisin, nuo tämän kesän late 1st round varaukset eivät todennäköisesti olisi auttaneet Tampaa vielä seuraavina vuosina vielä vaan cup ikkuna on auki nyt ja siksi näihin halpoihin soppareihin kannattaa nyt panostaa. Hyvää duunia JBB.

Cernak ei ilmeisesti myöskään loukkaantunut kovin pahasti tuossa Arizonan antamassa löylytyksessä, toivottavasti koko jengi on nyt terveenä playoffeihin mentäessä ettei tarvi jättää jossitteluja.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Tosiaan sieltä tuli vielä Sharkin 3. kierroksem varausvuoro takaisin mikä on siis todennäköisesti ihan kierroksen kärjestä ja Tampan oma vuoro ekalta taas ihan 1. kierroksen lopusta.

E: Olikin Phillyn vuoro mikä muuttaa tietysti asetelmaa hieman.

Oikeastaan ainoastaan Footen menettäminen kirpaisee, mutta muuten nuo pickit ovat ihan yhdentekeviä ja mielummin näin, että otetaan kaksi kautta kuin yksi all-in rentalilla.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Tällä porukalla mentiin muuten (muistaakseni) 2015 finaaleihin. Cirelli on ottanut mielestäni aika hyvin tuon Filppulan paikan ja toivottavasti ottaa myös playoffeissa yhtä isoa roolia. Pointilla potentiaalia olla myös ihan yhtä kovassa vedossa kuin TyJo tuona kautena ja muutenhan Stamkos ja Kuch ovat about uransa huipulla. Killornillakin toivottavasti kulkee tuttuun tapaan playoffeissa. Tuo 3. ketjukin alkaa muistuttamaan nyt aika samanlaista rakennetta, Brown oli energinen pörrääjä ja Coleman on aika hyvä paikkaus Callahanille. 4. ketjuun on sitten heittää Maroon, joka toivottavasti ei hyydy kuten Morrow ja sitten Boylen paikkaaminen on vähän haastavampaa, mutta nyt vihdoin alkaa kuitenkin olla palasia vähän fiksumpa roolitukseen.

Palat - Johnson - Kucherov
Killorn - Filppula - Stamkos
Brown - Paquette - Callahan
Morrow - Boyle ja oliko Drouin/Namestnikov?

Pakisto on ihan helvetisti laadukkaampi nykyisin, että ei siitäkään tule jäämään kiinni.
 

Labomba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Jahas, ja kapteeni sivussa 6-8 viikkoa. Core muscle injury ja leikkauspöydälle. Saataisko 100% kunnossa oleva ja levännyt kapteeni playoffseihin?
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Ei olisi voinut kyllä pahempaan aikaan tulla Stammerin loukkaantuminen. Playoffien alkuun on tällä hetkellä tasan 5 viikkoa, joten voi ihan hyvin olla, että kapteeni ei ole käytössä ollenkaan 1. Kierroksella. Ei muuten harmita yhtään, että hommattiin Coleman ja Goodrow deadlinella.

Eilen saatiin neljän ottelun mittainen tappioputki poikki Flamesin kustannuksella. Positiivista oli se, että saatiin onnistumisia ylivoimalla. Toisena tulee mieleen Colemanin pirteä meno. Jalka miehellä kyllä liikkuu, eikä hän mikään kädetön myöskään ole. Loistava lisä rosteriin.

Vasylle puolestaan on taas viime aikoina alkanut lirahtamaan helppoja maaleja, minkä myötä koko joukkueen puolustuspelikin on näyttänyt vähän sekavammalta. Eilenkin meni pari sellaista maalia sisään, että normaalivireinen Vasy olisi liimannut nuo, vaikka silmät sidottuna.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Cooperi taas lukenut palstaa, kun ylivoimalla on nyt muutaman pelin ajan koitettu ihan eri kuvioita. Nyt huipentumana sitten tuo Kucherov vasemmalla laidalla, Cirelli + Johnson keskellä kaapimassa ja viivalla Serga, kun Point säestää siinä Kucherovin paikalla. Eli keskellä on käytännössä molemmat kätisyydet tarjolla, kun laidoilla taas pelataan ns. väärällä puolella mikä mahdollistaa sitten ne ajot kiekon kanssa ja paremman tarjoilun tuohon keskelle tai viivalle. Ei tuo nyt maaleista huolimatta ihan optimaalisesti tuntunut toimivan, vaikka vähän ihmeissään tuntui Flamesin alivoima olevan tuon kuvion kanssa.

Toivottavasti nyt vähän samanlaisella idealla pidetään vielä ylivoimaa jatkossakin. Tykkään ite tuosta, että Hedmanin lastia vähän kevennetään tällä ja nyt ei melkein yhtään ylivoimaa pelannutkaan. En tosin tykkää tuostakaan, että potentiaalia jätetään vähän käyttämättä, kun samat tyypit pelaavat molempia ylivoimia limittäin, esim. Blackhawksia vastaan Killornilla yli 6min aikaa ylivoimalla, kun on tuossa tosi kova miehitys laittaa 2. ylivoimalle myös.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Yöllä tuli Bostonilta turpaan kotona 1-2 ja samalla taisi varmistua se, että pleijareiden avauskierroksella kohdataan joko Leafs tai Panthers.

Ensimmäiset 35 minuuttia oltiin kyllä melkoisessa pesukoneessa ja ilman Vasyn torjuntoja peli olisi ollut taputeltu jo toisessa erässä. Sitten tuon Gourden hylätyn maalin jälkeen ote siirtyi Boltsille ja loppu mentiin kotijoukkueen komennossa. Kolmannessa erässä oli sitten Cernakin ylärimaa, Paquetten avopaikkaa ja Cirellin läpiajoa, joten ei tuosta yksi piste kotijoukkueelle olisi mikään suuri vääryys ollut.

Tämä nyt oli vaan yksittäinen runkosarjapeli ja Boltsilta vielä avainpelaajia pois, mutta Bruins oli kyllä pelottavan vahva. Jos tänä keväänä kohdataan, niin parin vuoden takainen dominointi ei kyllä tule toistumaan, vaan nyt vaaditaan kyllä ihan 100% suoritus, mikäli meinataan tuosta parista edetä jatkoon. Toivottavasti nyt ymmärrettäisiin olla peluuttamatta Vasya loppuun ja McElhinney saisi reilusti vastuuta lopuissa peleissä.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Bruinsilla oli työhaalarit päällä mutta heti kun intensiteetti ja tekemisen taso laski Lightning vei peliä. Pelottavan nopeasti lähtee hyökkäykset ja löytyy taitoa, nopeutta ja kovuutta. Toivottavasti nähdään pudotuspeleissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös