Runkosarja oli tosiaan historiallisen kova ja useita ennätyksiä paukkui rikki. Kevään huipennus olisi seuraavaksi edessä ja vasta nuo tulevat pelit tulevat määrittämään, miten joukkue ja tietyt pelaajat onnistuivat. Ajattelin tässä kuitenkin sunnuntain ratoksi raapustella vähän omia arvioita pelaajista runkosarjan osalta. Jätin tarkoituksella pois nämä muutaman pelin kaverit, kuten Gaunce yms.
Puolustajat:
Dan Girardi, arvosana 7
62 ottelua, 4+12=16, 12min, +/- =6
Nyky NHL:n vauhti alkaa käymään auttamattomasti liian kovaksi Girardille. Alivoimalla mies on edelleen kovan luokan tekijä, etenkin laukausten blokkaamisen suhteen. Suurella varmuudella ei jatka joukkueessa enää ensi kaudella ja hyvä niin, koska junnuista puskee jo kovaa vauhtia vetreämpiä kavereita edelle.
Anton Strålman, arvosana 8+
47 ottelua, 2+15=17, 8min, +/- =12
Mies kärsi todella paljon loukkaantumisista kauden jälkimmäisellä puoliskolla, mutta alkukaudesta muodosti ehkä liigan parhaan pakkiparin McDonaghin kanssa. Peruspeli sujuu edelleen ihan mallikkaasti, mutta hyökkäyssuuntaan anti jäi aika vajaaksi. Tosin Tampassa on ihan muut kaverit, kenen harteilla tuo pisteiden tehtailu on. Toivottavasti mies on nyt saatu kunnolla kuntoutettua, koska hän on kuitenkin elintärkeä palanen joukkuuen puolustuksessa. Itse olisin valmis lyömään Strålmanille vielä 1-2 vuoden pahvin, jollain maksimissaan 2,5-3 miljoonan vuosiansiolla.
Ryan McDonagh, arvosana 9 1/2
82 ottelua, 9+37=46, 34min, +/- =38
Uskallan melkein väittää, että McDonagh oli ensimmäisten parin kuukauden ajan koko liigan parhaimpia, ellein paras puolustaja. Heti alkukaudesta huomasi, että mies oli sisäistänyt Cooperin systeemin paljon paremmin, kun viime keväänä. Samalla kun Hedman vaelteli varjojen mailla, niin McDonagh otti alakerran reppuselkäänsä. Loppukaudesta pisteet hieman rauhoittuivat, mutta onhan tuo 46 jo aika kovaa valuuttaa, kun Hedman kuitenkin on se puolustuksen ykköshevonen. Innolla odotan mäkkärin esityksiä pudotuspeleissä.
Jan Rutta, arvosana 9
14 ottelua, 0+2=2, 4min, +/- =4
Rutta hoiti leiviskänsä ihan kelvollisesti. Mielestäni tässä on täysin NHL-kelpoinen kaveri ja ihan mielelläni näkisin hänet ensi kaudellakin 7 pakin roolissa. Pudotuspeleissä saattaa olla jopa avauskuuskiossa niin kauan, kun Hedman on telekalla.
Braydon Coburn, arvosana 8+
74 ottelua, 4+19=23, 34min, +/- =4
Vaikka Coburn on ajoittain aika pahassa pinteessä kovaa luistelevien ja karvaavien vastustajien kanssa, niin mies suoriutuu silti pääosin ihan kelvollisesti, eivätkä nuo 23 pistettä Coburnin profiilin pelaajalle ole ollenkaan hassummat pisteet. Mies tuskin jatkaa enää ensi kaudella, mutta omasta mielestäni joukkueessa tulisi olla edes yksi tämmöinen raskaamman sarjan kaveri katselemassa junnujen perään.
Victor Hedman, arvosana 8 1/2
70 ottelua, 12+42=54, 44min, +/- =24
Ensimmäiset noin 20 ottelua menivät aika varjojen mailla, mutta pikku hiljaa mies alkoi taas päästä lähemmäs tuota viime kauden Norris-tasoa. Loppupuoliskolla pari ikävää loukkaantumista ja kaveri on tälläkin hetkellä telakalla ja saattaa olla, että missaa ainakin pari ensimmäistä pudotuspeliä. On sanomattakin selvää, että Tampa tarvitsee terveen Hedmanin, jos kannusta meinataan tosissaan haaveilla.
Erik Cernak, arvosana 9+
58 ottelua, 5+11=16, 58min, +/- =25
Uusi meikeläisen henkilökohtainen suosikki. Kaveri näyttää ihan Ivan Dragolta ja taklaa kuin tukkirekka. Pääsi hyvin nopeasti sisään ison liigan rytmiin ja alkoi heti esittää isännän elkeitä alakerrassa. Osaa pelata myös kiekon kanssa, mistä oivana osoituksena viime pelin maali Bruinsia vastaan. Tulee olemaan tulevaisuudessa yksi joukkueen tukipilareista.
Mikhail Sergachev, arvosana 8
75 ottelua, 6+26=32, 28min, +/- =12
Itselläni oli odotuksissa semmoiset 50 pistettä, joten siinä mielessä lievä pettymys. Kärsi lievästä toisen kauden kirouksesta, mutta Tampan alakerta on onneksi niin leveä, että Sergan ennakoitua vaisummat otteet eivät näkyneet missään ja kaveri sai rauhassa laittaa pelinsä takaisin raiteilleen. Jännä nähdä, mihin hintaluokkaan tuleva sopimus tulee asettumaan.
Hyökkääjät:
Mathieu Joseph, arvosana 9 1/2
70 ottelua, 13+13=26, 26min, +/- =5
Aivan loistava tulokaskausi. Tehopisteetkin ovat varsin komeat, kun huomioidaan se, että kaveri pelasi melkein koko kauden 4 ketjun laidalla. Aiheutti lukuisissa peleissä vastustajan puolustajille ongelmia tuon eläimellisen luistelun ja karvauspelaamisen kanssa. Toki välillä tulee vielä junnumaisia kiekonmenetyksiä ja merkkausvirheitä, mutta tästä on enemmän kuin hyvä jatkaa. Osoittaa jälleen kerran, miten hyvää duunia Tampan skouttipuolella tehdään.
Tyler Johnson, arvosasna 7 1/2
80 ottelua, 29+18=47, 28min, +/- =15
Välillä aivan loistavat pari peliä, jonka jälkeen useampi peli täysin näkymättömissä. 29 maalia on toki komea määrä, mutta jotenkin sitä odottaisi ripauksen enemmän Johnsonilta, kun huomio vielä sen, miten hyvien ketjukaverin kanssa mies pelaa. No pudotuspeleissä mies on tunnetusti loistava, joten jäädään innolla odottamaan, mitä tuleman pitää.
J.T Miller, arvosana 7 1/2
75 ottelua, 13+34=47, 30min, +/- =8
Milleriin pätevät hyvin pitkälti samat sanat, kun Johnsoniin. Miller ei jotenkin oikein tunnu löytävän sopivaa paikkaa kokoonpanosta, vaan häntä siirrellään muutaman pelin välein ketjusta toiseen. Kaveri kuuluu siihen Tampaan raskaaseen osastoon, joten kevään peleissä olisi aika näyttää ja alkaa raapia tärkeitä räkämaaleja maalin edustalta sisään. Uskon, että Miller ei tule tuota koko sopimustaan Tampassa pelaamaan, vaan hän tulee jossain vaiheessa treidatuksi.
Cedrik Paquette, arvosana 9
80 ottelua, 13+4=17, 80min, +/- =7
Itse olin jo menettänyt toivoni Paquetten suhteen ja olin jo valmis nostamaan nuorempia kavereita tilalle, mutta Cedrik pelasi varsin mallikkaan runkosarjan ja osoitti selviä kehityksen merkkejä, etenkin hyökkäyspelin suhteen. Tulee olemaan tärkeä palanen keväällä.
Alex Killorn, arvosana 8
82 ottelua, 18+22=40, 45min, +/- =22
Killer jatkoi tasaisen varmaa 40 pisteen tahtia, ilman suurempia ylä- tai alamäkiä. Tässä on yksi joukkueen monikäyttöisimmistä kavereista, mikä tekee hänestä erittäin tärkeän palasen kevättä ajatellen. Kun Killorn saisi vielä hieman parannettua luisteluaan, niin tehotkin varmaan pomppaisivat mukavasti ylöspäin. Keväällä mies on tunnetusti rautaa.
Ondej Palat, arvosana 6 1/2
64 ottelua, 8+26=34, 20min, +/- =4
Itselleni kauden ylivoimaisesti suurin pettymys. Kärsi toki jälleen loukkaantumisista, mutta kaveri kuuluu jostain syystä Cooperin suosikkeihin ja sitä kautta pelaa jatkuvasti kahdessa ensimmäisessä ketjussa, joten pisteitä pitäisi syntyä ihan eri tahtiin. Etenkin tuo 8 maalia on surkea määrä. Yksi silmiinpistävä asia Palatin pelaamisessa on hänen liikkeensä, johon ovat varmasti vaikuttaneet nuo pahat alavartalovammat. Pudotuspelit kuitenkin määrittävät kauden onnistumisen, joten Palatillakin on vielä aikaa todistaa olevansa palkkakuittinsa arvoinen osa joukkuetta.
Brayden Point, arvosana 10
79 ottelua, 41+51=92, 28min, +/- =27
Kuten tilastotkin osoittavat, niin Point pelasi aivan timanttisen kauden. Jotain kertoo se, että miehellä on ikää 23 vuotta ja hän on jo noussut mukaan Selke keskusteluihin. Tänä keväänä taas rotta Marchand ja kumppanit rintataskuun, niin ehkä kaveri rupeaa jo pikku hiljaa saamaan ansaitsemaansa arvostusta. Tampan palkkakattotilanteelle tämä Pointin kausi ei ollut mikään ideaali, mutta eiköhän tähänkin joku ratkaisu lopulta löydetä.
Ryan Callahan, arvosana 7+
52 ottelua, 7+10=17, 14min, +/- =7
Täyteen runkosarjaan ei enää meinaa millään riittää potku, mutta tuoreena Callahan on edelleen käyttökelpoinen kaveri alivoimiin ja rikkovaan rooliin. Toivottavasti mieheltä nähdään samanlaisia otteita, kun viime keväänä, jolloin mies oli joukkueen taistelun ruumiillistuma.
Yanni Gourde, arvosana 8
80 ottelua, 22+26=48, 66min, +/- =9
Gourde ei oletetusti yltänyt ihan viime kauden pisteisiin, mutta pelasi ihan mukiinmenevän runkosarjan. Välillä kaverin pelistä paistaa se, että vauhtia on paljon enemmän kun ajatusta. Kuten Killorn, niin Gourde on myös erittäin käyttökelpoinen kaveri ja hänet voi istuttaa ihan mihin ketjuun vaan ja homma toimii.
Danick Martel, arvosana 7
9 ottelua, 0+2=2, 8min, +/- =3
Mies kävi muutaman matsin paikkailemassa loukkaantuneita. Ihan vikkelä pörrääjähän mies on, mutta ensi kaudella kaverilla ei ole mitään käyttöä, kun parempaa pelimiestä puskee junnuista ylöspäin.
Anthony Cirelli, arvosana 10-
82 ottelua, 19+20=39, 34min, +/- =25
Todella kypsää ja ennakkoluulotonta peliä tulokaskaudella. Pelasi koko kauden 3 ketjun keskellä, eli siihen nähden erinomaiset pisteet. Pelasi myös paljon alivoimaa ja räppäsi muutaman tärkeän av-maalin kauden aikana. Tulee tulevaisuudessa olemaan joukkueen tärkeimpiä hyökkääjiä. Näen Cirellillä edellytykset sellaiseen Filppulamaiseen uraan, joskin Cirelli omaa mielestäni paremmat hyökkäysominaisuudet.
Adam Erne, arvosana 8 1/2
65 ottelua, 7+13=20, 40min, +/- =10
Hieman kankean alkukauden jälkeen pääsi hyvään vauhtiin ja lunasti paikkansa pelaavasta kokoonpanosta. Vaikkakin toivoisin näkeväni kaverin tulevaisuudessa rymistelemässä Tampassa, niin aika tiukkaa tulee tekemään, kun Barre-Boullet ja kumppanit kärkkyvät ensi kaudeksi paikkaa ylhäältä.
Nikita Kucherov, arvosana 10
82 ottelua, 41+87=128, 62min, +/- =24
Runkosarjan paras pelaaja. Piste. Pelasi pitkän kauden ihan ällistyttävällä tasolla, eikä hyytynyt missään vaiheessa. Vaikuttaa olevan myös erittäin nöyrä kaveri, sekä erittäin pidetty joukkueen keskuudessa. Nyt Kuchilla on paikka osoittaa suuruutensa ja johdattaa Tampa siihen kauan himoittuun maljaan.
Steven Stamkos, arvosana 10
82 ottelua, 45+53=98, 37min, +/- =4
Kapteeni palasi vihdoin sille tasolle, jota tässä on jo monta vuotta odotettu. Jalka ei enää liiku ihan samalla tapaa, kun nuorempana, mutta kipparin peliin on tullut mukaan paljon muita osa-alueita, kuten alivoima ja pelinrakentaminen. Myös Stammerilla on nyt paikka nostaa itsensä sinne aivan eliittipelaajien joukkoon johdattamalla miehistönsä mestaruuteen.