Tampa Bay Lightning 2014–2015

  • 138 798
  • 470

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Nihkeä 3-2 voitto Panthersista, mutta tärkein eli kaksi pistettä pamahti plakkariin. Selvästikkin sellainen yhtenäisyys ja yhteinen sävel puuttui tekemisestä, jos vertaa viime kauden runkosarjan lopussa pelanneeseen Tampaan. Ehkä jonkinlainen ylilataus oli kotiavauksessa eikä pelattu omilla vahvuuksilla. Tampan vahvuus ei ole fyysinen peli, jollaista Panthersia vastaan pelattiin. Luongo toki oli hyvä Floridan maalilla ja peli oltaisiin voitu ratkaista jo varsinaisella peliajalla. Etenkin kun ylivoimaa päästiin pelaamaan runsaasti, joka toki tuottikin tulosta.

Stamkos ei ihan terävimmillään ollut. Vaikka Johnson oli todella hyvä, mielestäni hänen pelaaminen Stamkosin laidalla ei ole hyvä idea. Tuppaa vähän ajautumaan samoille kaistoille Stammerin kanssa, joka pakottaa Stammerin muokkaamaan peliään. Pitäisin parempana vaihtoehtona jopa Filppulan nostamista ykkösen laidalle Stamkosin kanssa. Filppulalla on runsaasti enemmän kokemusta laidalla pelaamisesta kuin Johnsonilla. Kokoonpanon "ongelma" tuntuu olevan se, että nyt on vain liian paljon hyökkääviä senttereitä (Stamkos, Filppula, Johnson, Namestnikov). Varsinkin Namestnikov pelasi Kucherovin kanssa erinomaisen pelin.

Pakisto pelasi ihan perushyvän ottelun. Strålman ja Hedman etunenässä. Gudas oli mukana niin hyvässä kuin pahassa. Bishop oli perushyvä. Tästä on ihan hyvä lähteä parantamaan ja uskonkin, että kun oikeat ketjutkoostumukset Cooper löytää niin olemme erittäin vaikeasti voitettava joukkue.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Bishop oli perushyvä. Tästä on ihan hyvä lähteä parantamaan ja uskonkin, että kun oikeat ketjutkoostumukset Cooper löytää niin olemme erittäin vaikeasti voitettava joukkue.
Ja kannattaa mainita vielä erikseen Bishopin loistava pohjustus Hedmanin jatkoaikaosumaan. Muutenkin Biishop on mailan kanssa yksi NHL:n parhaista maalivahdeista. Syötöt omille kenttäpelaajille ovat erittäin laadukkaita. Toisaalta Bishop on myös yksi sarjan parhaista veskareista räpeltämään mailan pois kilpikädestä.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Filppula Stamkos duoa odotellut jo koko viime kauden, antaisi vielä Stamkosille enemmän vapauksia hyökkäykseen. Onko Stamkosia koskaan laidassa koitettu, eihän mies muistaakseni kovin hyvä aloittaja ole.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Vähän vaisua peliä, ei oikein muuta jäänyt mieleen kuin Karlssonin tolppiin kilauttelut (+ ne pari muuta pommia ohi) ja Kucherov. Hienoa peliä tuolta venäläis kaksikolta, vaikka taaskaan tehoja ei tullut. Filppula tuntui olevan vähän pimennossa tasakentällisillä ja Stamkosilla vissiin vielä vähän hakusessa peli, noista paikoista on kyllä normaalisti maalejakin iskenyt. Jatkoajalla koitti sit vähän ahnaammin hakea ratkaisua ja tuota toivoisin näkeväni jatkossakin. Lehner toki oli hyvä maalilla, mutta ei mielestäni ihan kunnolla miestä edes koiteltukkaan vaikka vetoja tulikin paljon. Maanantaina sit ensimmäinen tasonmittaus, kun vastassa Montreal. Toivottavasti ollaan vähän pirteämmällä ilmeellä.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Cooper said the team will know more Mon. or Tues. about when Jonathan Drouin will be ready to play. #TBLightning
 

Tammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampa Bay Lightning
Vähän yskähdellen, mutta ei liian huonosti on lähtenyt kausi käyntiin. Pientä hakemista on vielä, mutta maalipaikkoja saadaan luotua jo nyt sellainen määrä otteluissa, että kunhan alkaa uppoamaan useammin niin vaikea on tätä joukkuetta voittaa. Erikoistilanteet ovat olleet nyt hyvin hallussa ja toivotaan, että homma jatkuu näiden osalta samana.
Erityisesti silmää on miellyttänyt Namestikov-Kucherov sekä Johnson ja Gudas. Ensimmäisenä mainittu pari on hyökkäyksessä alati vaarallinen, Johnson taas pystyy nopeudellaan vaikka mihin ja Gudaksen pommitusta on hienoa seurailla. Hedmanin 2 peliä 2 maalia on myös hieno suoritus. Kunhan Stamkos herää ja Drouin saadaan kehiin (tänään viimeinen tarkistus ja päätetään pelaako jo kenties huomenna) niin alkaa varmasti pinnoja tulla. Kaiken kaikkiaan hyvä fiilis ja kumpikin noista loppuviikon otteluista olisi ollut täysin voitettavissa myös normaalilla peliajalla, varsinkin Florida.

Tänään vastassa onkin sitten viime keväästä kaunoja jättänyt Montreal. 3-0-0 saldo alkukaudesta kertoo sen, että helpolla ei tulla pinnoja saamaan. Otteluun Tampa lähtee muuten samalla kokoonpanolla, mutta Sustr vaihtuu Breweriin. Tampan etuna tässä pelissä on Motrealin aika heikko puolustus top-2 parin jälkeen ja näin tulivoimaisena joukkueena uskoisin, että saadaan upotettua tarvittava määrä häkkejä ellei Price ryöstä matsia Motrealille. 2pistettä odotellen ja Let's Go Lightning!
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Mites toi Viktor Hedmanin kauden aloitus?

Hyvä että edes toinen Floridan jengeistä taitaa tuon maalinteon. Mielenkiintoista nähdä, miten Drouin onnistuu tuossa porukassa palatessaan kehiin. Siirtyykö Stamkosin laidalle ykköseen vai kenties kolmoseen Brownin tilalle? Tampalla on Montreal-pelin perusteella todelliset mahdollisuudet yltää tänä vuonna vaikka sinne päätyyn saakka.
 

Rambonator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Porin Ässät
Nonnii! Kahden tukkoisen pelin jälkeen loistopeli Tampalta. Stamkos sai maalihanat kunnolla auki, kypärätemppu saman tien. Hedmanilta maaginen peli, varsinkin se syöttö siihen oliko se Stamkosin toiseen maaliin oli aivan loistava. Myös kolmosketjun kaksikko Namestnikov-Kucherov sai ansaitut pari tehopistettä mieheen, Namestnikoville sekä uran avaus piste että maali, tekee hyvää itseluottamukselle. Bishopilta hyvä peli, vaikka ei paljoa huhkimaan joutunutkaan. Ainoalla maalille ei oikein mitään voinut, kun oli ohjurimaali. Loistopeli siis kaiken kaikkiaan, tätä lisää.

Yksi asia kyllä huolestuttaa, nimittäin Brett Connollyn pelaaminen. Oli muutamaa väläytystä lukuunottamatta aivan varjojen mailla, jonka lisäksi otti peräti kolme (!) kahden minuutin jäähyä. Tokikaan nelosketjusta nyt ihmeitä ei voikkaan tehdä. Miksi Connollya ei voisi kokeilla kakkosessa Killornin tilalla? Kun tuntuu ettei hänelle oikein anneta kunnon mahdollisuutta näytää taitojaan. AHL:äänkään häntä ei voi lähettää menemättä waiverien läpi... Vaikea tapaus, varsinkin kun Drouinillekin pitäisi keksiä paikka ketjuissa. No, ainakin hyökkäystaitoa tässä joukkueessa on vaikka muille jakaa (kirjaimellisestikin, Panik kun on jo jättänyt seuran). Saa nähdä mitä Cooper keksii, en edes yritä lähteä ketjuhahmotelmaa tekemään.

E: Hedman muuten johtaa koko NHL:n pistepörssiä tehoilla 3+4.
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Noniin, nyt otettiin makea revanssi viime vuoden Playoff-vastustajasta. Onnistumisia laajalla rintamalla ja etenkin kapteenin hattutemppu lämmittää mieltä. Nyt vastassa oli oikeastaan ensimmäinen joukkue tällä kaudella, joka pyrkii itsekin tekemään peliä eikä vain reagoimaan Tampan tekemisiin. Siltä tuo ainakin näytti ja sen takia oli pelikin huomattavasti avoimempaa ja tilanteita sateli. Hedman on tosiaan aloitellut suhteellisen räväkästi ja nyt on kolmeen peliin seitsemän pinnaa kasassa. En ala miestä vielä uudeksi Karlssoniksi tituleeraamaan, mutta hyvältä näyttää. Mistä Ruotsi työntää näitä Nick Lindströmejä? Callahan oli viimeyönä ykkösessä ja Johnson Filppulan kanssa kakkosvitjassa. Tämä mielestäni oli selkeästi parempi vaihtoehto, kuin tuo millä aiemmin mentiin. Tuo Palat - Stamkos - Callahan oli jatkuvasti pahanteossa ja etenin karvauspeli oli jotain uskomatonta. Yksi pelin upeimmista hetkistä oli ehdottomasti kun Callahan veivasi P.K Subbanin täysin ulos Amalie Areenasta ja pisti kiekon pyyriin.
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Onko tietoa, koska Drouin palaa kokoonpanoon? Jossain mainittiin, että alkuviikosta ja ehkä jo Devilsejä vastaan.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Hedman tosiaan aivan maaginen, pakko antaa myös propsit Callahanille ja Brownille. Jätkillä riittää kyl energiaa ja luisteluvoimaa. Connoly tosiaan ihan kuutamolla taas, Drouini kun palaa niin miehen voisi muutamaksi peliksi laittaa vilttiin ja sitten kokeilla vielä uudestaan top6. On miehellä nyt kuitenkin jo nyt yhden kauden verran pelejä vyöllä ja mahdollisuuksia kyllä annettu. Killorn ei myöskään ole kauheasti vakuuttanut, vaikka kuitenkin päässyt pelaamaan Filppulan laidalla. Ainoastaan Killorn ja Morrow ovat vielä kiikareilla tehotilastoissa. Muuten pelihän oli sit todella vakuuttavaa, Cooperilel antaisin kyllä miinuksen siitä maalista, jos en väärin muista niin laittoi Namestnikovin kentän puolustuspään aloitukseen, kun vastassa oli Habsien ykkösketju. Edellisissä peleissä Cooper myös peluuttanut mielestäni vastustajien ykkösketjua vastaan ja mikäs siinä, kun peli tuntuu kulkevan hyvin. Omaan silmään vaan tuo kaksikko ei vaan omassa päässä tarpeeksi tiukasti pelaa ja parempi sit noihin tilanteisiin ottaa mikä tahansa muu ketju. Sen verran ketjuja vielä rikkoisin, että Morrowin nostaisin Killornin tilalle kokeiluna, jos Drouin ei vielä palaa illan peliin. Mahdollisesti Johnsonia voisi myös peluuttaa keskellä, mutta ei tietty kannatta liikaa muutoksia tehdä kun peli kuitenkin hyvin pyörii.

3 pelin jälkeen sisäinen pistepörssi siis:

Hedman 3+4=7
Stamkos 3+1=4
Filppula 0+4=4
Callahan 2+1=3

E: Laitetaan nyt vielä tänne, jos joltain meni Strålmanin torjunta ohi:

http://video.nhl.com/videocenter/console?catid=35&id=643384&navid=nhl:topheads
 
Viimeksi muokattu:

Tammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampa Bay Lightning
Drouinin tilanteesta ei ole vielä tullut lisätietoja, mutta varmasti iltaa möyten tulee tietoa pelaako jo tänään vai odotellaanko viikonloppuun.

Oli kyllä todella hieno matsi Montrealia vastaan. Kaikki kentät pelasivat juuri niin kuin pitää ja onnistumisia saatiin laajalla rintamalla. Ainoana miinuksena tosiaan nuo Connollyn jäähyt ja hänelle kyllä tarvitsee keksiä jotain muuta jos pelit jatkuvat tällä tavalla. Hedman pistepörssin johdossa, Stamkosille hattuja ja Namestikov-Kucherov 2 pinnaa iltaa. Kyllä kelpaa! Yksi illan upeista suorituksista kuuluu myös Strålmanille, joka veti vanhan koulun tyyliin pelastuksen maaliviivalta. Tästä on hyvä jatkaa viimeiseen kotipeliin ennen vieraskiertuetta ja odotuksena 2 pinnaa Devilsiltä.
 

Rambonator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Porin Ässät
Cooperilel antaisin kyllä miinuksen siitä maalista, jos en väärin muista niin laittoi Namestnikovin kentän puolustuspään aloitukseen, kun vastassa oli Habsien ykkösketju. Edellisissä peleissä Cooper myös peluuttanut mielestäni vastustajien ykkösketjua vastaan ja mikäs siinä, kun peli tuntuu kulkevan hyvin. Omaan silmään vaan tuo kaksikko ei vaan omassa päässä tarpeeksi tiukasti pelaa ja parempi sit noihin tilanteisiin ottaa mikä tahansa muu ketju.

Siinä tuli itse asiassa Namestnikovin ketjulta pitkä kiekko, mikä johti tähän omanpään aloitukseen. Joten ei Cooperille miinusta tästä. Näin siis ainakin muistelisin.
 

Asukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts, Tappara
Noniin aukesihan se ketsuppipullo. Eipä tuosta paljon huonoa sanottavaa jäänyt, muuta kuin ehkä muidenkin jo mainitsema Connolly. Hienoa, että onnistumisia saatiin laajalla rintamalla. Strålmanin otteisiin oon kyllä ollut todella tyytyväinen, mies ei oikeastaan missään älyttömästi loista, mutta ei kyllä tee missään oikein virheitäkään. Juurikin sellainen pakki, jota Tampaan on kaivattu. Muutenkin hyvä, että Hedmanilla, joka ajoittain omalla alueella vähän höntyilee, on tällainen pakkipari. Toivottavasti Garrisonkin saisi vaikka jo tänä yönä pistetilin auki. Nabokov debytoi tänään Tampan maalilla, joten mielenkiintoista nähdä sekin. Samanlailla, kun jatketaan, niin eiköhän Devilskin tuosta kaadu.

Drouin ei vielä tänään peleillä ja vahva veikkaus on, että laitetaan muutenkin Syracusen puolelle ensin muutaman pelin kuntoutusjaksolle.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Ymmärsin ettei Drouin voi vielä pelata AHL:ssä? Cooper sanoi aikaisemmin, että tulee koittamaan Drouinia myös keskellä, mielenkiintoista kyllä nähdä mimmoisia ketjuka sorvataan. :)
 

Asukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts, Tappara
Ymmärsin ettei Drouin voi vielä pelata AHL:ssä? Cooper sanoi aikaisemmin, että tulee koittamaan Drouinia myös keskellä, mielenkiintoista kyllä nähdä mimmoisia ketjuka sorvataan. :)

Kyllä mun käsittääkseni kuntoutusjaksolle pystytään alas laittamaan, muutenhan ei kyllä pysty vielä Syracuseen pistämään. Jos muistan oikein, niin tämä kuntoutusjakso saa kestää maksimissaan 14 päivää.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Kyllä mun käsittääkseni kuntoutusjaksolle pystytään alas laittamaan, muutenhan ei kyllä pysty vielä Syracuseen pistämään. Jos muistan oikein, niin tämä kuntoutusjakso saa kestää maksimissaan 14 päivää.

Okei, olen ihan pihalla muutenkin miten tuo AHL pyörii tai no sen verran tiedän, että 18v taisi olla ikäraja ja muutaman kehäraakin saa ottaa rosteriin. :P
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Rontti tunti ja mennään Devilsiä vastaan. Tämän pelin jälkeen onkin sitten vuorossa viiden pelin vieraskiertue (Canucks, Oilers, Jets, Flames ja Wild). Eli Kanadaa pääosin kierretään. Devils on aloittanut hyvin ja ottanut kahdesta ensimmäisestä pelistä kaksi voittoa (GF 11, GA 5). Käsittääkseni siellä on taas kasassa työteliäs joukkue, joka rullaa päälle neljän tasaisen kentän voimin. Kyseinen joukkue on ollut Tampalle melko hankala voitettava, joten ihan mielenkiintoinen peli varmasti tulossa. Nabokov aloittaa maalilla tänään ja toivotaan nyt hänelle hyvää starttia niin voi joukkue olla luottavaisin mielin myös silloin, kun on kakkosmoken vuoro pelata.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Eka erä tuli katsottua, Nabokov näytti olevan hyvässä iskussa ja peli kulki muutenkin. 2-1 silti sit tuli turpiin kun aamulla katseli tuloksia..
 

Tammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampa Bay Lightning
Kauden ensimmäinen tappio normaalilla peliajalla tuli viime yönä Devlisilä vastaan. Muuten kaikki sujui hyvin, mutta fyysisesti jäätiin hieman jalkoihin ja tolpat pelasti pariin kertaan Devilsit takaiskulta. Voitettavissa olisi ollut, mutta onneksi pelistä jäi silti pari positiivista puolta mieleen. Nabokov pelasi erinomaisen ottelun ja tuon pelin perusteella meillä on vihdoin luotettava 2.maalivahti. Niin av kuin yv toimi edelleen todella hyvin, vaikka ei maalia saatukaan ja yksi meni omiin. Tuosta on hyvä jatkaa kohti 5 pelin vieraskiertuetta, josta odottaiaisn voittoja kaikista muista, mutta Wildila vastaan voi tehdä tiukkaa. Saa nähdä tekeekö Drouin debyyttinsä ensi viikonloppuna ja kuinka vaaralliseksi hyökkäys muuttuu, kun tämä lahjakkuus saa homman haltuun. Radko Gudas oli pelistä pois alaraajavamman takia, mutta kyseessä ei kuulemma ole mitään vakavaa ja palaa jo varmaankin viikonloppuna kokoonpanoon.
 

Jatzerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Minnesota Wild, Chicago Blackhawks
Drouin tosiaan hakee sit tuntumaa AHL:n puolelta. "Lightning assistant general manager Julien BriseBois said that Drouin likely will play for Syracuse through next weekend."

http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=734786

Kulla. Oli itsekin halunnut ottaa pari matsia AHL:n kautta pelituntumaa ja sitten Stamkosin rinnalle vuoden rookieksi pisteitä paukuttamaan :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös