Tampa Bay Lightning 2009-2010

  • 48 760
  • 123

finboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning Saipa Tappara
Itselleni ei mene kaaliin minka takia Smitty on vielakin ykkosmolari. Devils pelissa Niitty ""varasti" meille pisteen noin 38/39 vetoa ja 1 paastetty maali ja eilen Toronto pelissa 41 vetoa ja 1 maali ja kuten Lecavalier4 jo mainitsi johtaa liigaa torjuntaprosenteissa. Omaan silmaan nayttaa myos silta etta joukkue pelaa paremmin Niityn ollessa maalissa mutta jostain kumman syysta Tocchet ei ainakaan viela ole tehnyt hanesta ykkosta vaan nayttaa vakisin koittavan survoa Smithia pelaamaan. Noin kuuma veskari kuin Antero on pitais olla pelissa niin kauan kunnes "taika" haviaa.
 

katariina

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NCAA
Näin "ulkopuolisen" näkökulmasta on Tampa aloittanut kautensa erittäin vahvasti. Ennen kautta Tampan oletettiin taistelevan draftin ykkösvarauksesta, mutta tällä hetkellä Tampa keikkuu pudotuspeliviivan tuntumassa ja ottaa voittoja koviltakin joukkueilta. Tuli mieleen kysellä jatkoajan Lightning- asiantuntijoilta mietteitä seuraavista pelaajista ja heidän alkukaudestaan:

Steven Stamkos: Muutaman pelin olen nähnyt pelaajalta ja sen lisäksi tietysti pelikoosteet nhl.com- sivustolta. Pelaa erittäin hyvää alkukautta ja muutaman pelin jonka katsoin, tuntui olevan joukkueen paras hyökkääjä. Haastaa ja tekee töitä kovalla asenteella ja maalejakin on syntynyt erittäin hienosti. Odottiko porukka Stamkosilta näin johtavaa ja täysipainoista peliä, vai onko tullut eräänlaisena yllättäjänä. Maalipörssissä kuitenkin jaetulla neljännellä sijalla ja johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä. Onko syrjäyttänyt Lecavalierin ykkössentterin tontilta?

Victor Hedman: Puheiden mukaan pelannut erittäin kypsää peliä maustettuna tietysti rookieille tyypillisillä virheillä. Saanut erittäin paljon peliaikaa sekä mukavasti myös ylivoima-aikaa. Pisteitä ei ole kauheasti tullut, mutta puolustajalle ne eivät ole ykkösprioriteetti. Laukonut Lightning- puolustajista toiseksi eniten, mutta uran ensimmäinen NHL maali odottaa edelleen. Myös pelaajan luistelua on kehuttu. Miten Hedman on vastannut odotuksiin, onko pelannut yli vai ali odotusten ja mitä herralta on lupa odottaa loppukautta kohti?

Antero Niittymäki: Pelannut erittäin hyvin alkukaudesta ja mielestäni ansaitsisi ykkösmaalivahdin paikan. Pesee jokaisessa tilastossa Mike Smithin (huom. arvostelen Smithiä vain tilastojen perusteella, häneltä olen nähnyt vain yhden erän, enkä tiedä miten on esimerkiksi reboundien kanta) ja on voittanut lähes yksin Tampalle monia pisteitä. Onko syrjäyttänyt ykkösmaalivahdin paikalta "kanssakilpailija" Smithin. Onko mahdollisesti odotettavissa hyytymistä? Mitä on lupa odottaa tästä eteenpäin? Mukava olisi kuulla kommenttia myös miehen yleisistä peliesityksistä kuten mailapelaamisesta ja rebound-kontrollista.
 

Lecavalier4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts
Moni odotti Lightningin floppaavan jälleen ja osa ei pitänyt sanaa "floppi" oikeana terminä Tampan rääpellykselle. Kuitenkin tämä joukkue on tälläkin hetkellä täysin mukana pudotuspelitaistelussa sijalla 8. Takana on joukkueita, joilla on enemmän otteluita pelattuna. Hyvältä näyttää, mutta häviämiseen ei ole varaa.

Odottiko porukka Stamkosilta näin johtavaa ja täysipainoista peliä, vai onko tullut eräänlaisena yllättäjänä. Maalipörssissä kuitenkin jaetulla neljännellä sijalla ja johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä. Onko syrjäyttänyt Lecavalierin ykkössentterin tontilta?
Odotin ja odotan Stamkosilta vahvaa kautta, mutta suuret maali- ja pistemäärät ovat tulleet yllätyksenä. Vaikka odotin Stamkosilta jatkoa siitä, mihin viime kaudella jäi, en osannut kuvitella näin kovia peliotteita. Eli osittain on tullut yllätyksenä Stamkosin vire, mutta oli odotettavissa vahva kausi. Toisaalta kausi on vasta alussa ja huonoja hetkiä tapahtuu varmasti kauden mittaan, mutta kyllä Stamkosilta tällä menolla voi hyvin odottaa lähes viime kauden tehojen tuplaamista. Vaikea nimetä kumpaakaan ykkössentteriksi, aika samalla viivalla molemmat ovat. Stamkosille annetaan kyllä roimasti peliaikaa ja vastuuta, ehkä jopa enemmän kuin Lecavalierille.

Miten Hedman on vastannut odotuksiin, onko pelannut yli vai ali odotusten ja mitä herralta on lupa odottaa loppukautta kohti?
Pelannut aikalailla odotusten mukaisesti. Varmaa peliä omassa päässä, saa paljon vastuuta ja peliaikaa myös erikoistilanteissa. Hedman on erinomainen avaamaan peliä ja kuten sanoit hänellä on myös vahva luistelutaito ja varsinkin kaksimetriseksi luistelee todella hyvin. Itse kaipaan Hedmanilta lisää fyysisyyttä, sillä kokoa kyllä löytyy ja sitä hänen pitäisi käyttää paremmin hyödykseen. Hedman nasautti ensimmäisen NHL-maalinsa sopivasti Draftin kärkikaksikon esiintymisessä. Linkki

Onko syrjäyttänyt ykkösmaalivahdin paikalta "kanssakilpailija" Smithin. Onko mahdollisesti odotettavissa hyytymistä? Mitä on lupa odottaa tästä eteenpäin? Mukava olisi kuulla kommenttia myös miehen yleisistä peliesityksistä kuten mailapelaamisesta ja rebound-kontrollista.
Kirjoittaessasi viestiäsi Niittymäki oli lunastanut jo ykkösvahdin paikan itselleen. Pari heikompaa peliä tiesi heti peliaikaa Smithille, joka tuntuu olevan valmentajien suosikki. Nyt Smithin torjuessa nollapelin NY Islandersista, on Niittymäellä vaikea homma lunastaa ykkösvahdin paikka takaisin itselleen. Smithiltä puuttuu tasaisuus, jolloin heikon pelin jälkeen on taas Niittymäen aika näyttää. Näin Lightning-kannattajan näkökulmasta toivon, että Smith pystyy pitämään tasonsa pelistä toiseen.
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Joukkue menee ilmeisesti myyntiin, nykyinen omistaja kaksikko on jattanyt velat maksamatta edelliselle omistajalle.
Lisaksi NHL on antanut ennakkoa joukkueelle (revenue sharing) jotta palkat saadaan maksettua.

http://www.tampabay.com/blogs/light...tons-sale-accelerating-search-lightning-buyer

Pari ostaja kandidaattia on katsastanut seuran mutta nahtyaan tilikirjat:

"St. Louis real estate developer Anthony Sansone Jr. has been the most consistent name, though he has been unable to complete a deal. Miami Beach real estate developer Jeff Greene also did due diligence but decided not to pursue after looking at the books, he said."

http://www.tampabay.com/sports/hockey/lightning/article1067256.ece

JOL
 

finboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning Saipa Tappara
Krajicekille ei sitten loytynyt ottajaa joten mies havisi omille lomille ja sopimus on nyt purettu. Siinapa oiva apu Saipan puolustus ongelmaan ;)
 

Lecavalier4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts
Saa nähdä laittaako uusi omistaja organisaation uusiksi. Mielenkiintoista nähdä, pysyykö Lawton yhä GM:n pallilla tai Tocchet penkin takana kauden päätyttyä.

Vinik tulee luultavasti leikkaamaan palkkamenoja nykyisestä, mutta silti Lecavalierista muistelisin Vinikin sanoneen, että miksi hän kauppaisi yhden liigan vaarallisimmista pelaajista pois juuri kun on saanut ostettua joukkueen.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tampassa sekoillaan jälleen kerran. Apukoutsi Wes Walz sai potkut sen jälkeen kun kieltäytyi farmijoukkueen pääkoutsin hommasta. Tuo paikka puolestaan aukesi sen jälkeen kun farmijoukkueen päävalmentaja nostettiin ylös apuvalmentajaksi. Eipä ole tällaiseenkään aiemmin tullut törmättyä. Uudet omistajat, samaa vanhaa sekoilua. Kunhan eivät nyt tyhmyyksissään mene Tocchetia laittamaan pihalle.

Tässä uutinen asiasta.
 

finboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning Saipa Tappara
En ota kantaa oliko paatos hyva vai huono mutta taas ihmetyttaa miten johto ei saa juttujaan selviksi vaan puhuvat mita sattuu. Tan paivan Tribunessa Tocchet sanoo etta hanella ei ollut kysytty eika tiennyt koko erottamisesta kun samassa artikkelissa Lawton selittelee miten han puhuu lahes kaikkien kanssa ennenkuin tekee edes pienia paatoksia. Tieda sit taas mika on totuus.
 

Lecavalier4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts
Tampasta luultavasti on lähdössä Halpern, Smith ja Tanguay, jos ottajia vaan löytyy?

Lightning tarvitsee ykkösmaalivahdin, kolmosketjun sentterin sekä "ykkösketjun" laiturin. Lyhyesti sanottuna paremmat versiot Halpernista, Smithistä ja Tanguaysta. Eli tuskin ilman varausvalintojen käyttämistä jokainen kolo täyttyy. Joka tapauksessa tulee mielenkiintoinen ilta, vaikka Lecavalier -kauppa on erittäin epätodennäköistä.
 

Lecavalier4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts
Aika vaisuissa merkeissä sujui tuo odotettu Trade Deadline. Hyvä, että päästiin Halpernista eroon, mutta Purcell ei ihan vastannut odotuksiani Lecavalierin rinnalla viilettävästä snaipperista. Toisaalta, jos hintapyynnöt olivat liian kovat, niin hyvä että Lawton malttoi eikä lähtenyt maksamaan ylihintaa.

Häviöputki kasvoi nyt jo viiden ottelun mittaiseksi. Maalivahtitilanne on tällä hetkellä ehkä pahin ongelma. Capsia vastaan Smith esitti muutaman huipputorjunnan, mutta kiekot eivät tunnu jäävän räpylään vaan roiskuu maalin eteen. Jos joukkue tekee neljä maalia ottelussa, on vika jossain muualla kuin hyökkäyspelissä. Purcell pelasi Lecavalierin kanssa melko hyvin yhteen, vaikka oli vasta ensimmäinen peli heiltä yhdessä. Purcell avasi pistetilin laitettuaan Lecavalierin puolittaiseen läpiajoon. Lähellä oli maalikin, mutta laukaus tyhjään maaliin kilpistyi kuitenkin puolustajan luistimeen.

Toivottavasti Lecavalier palaa jälleen omalle tasolleen, sillä sitä Lightning tarvitsee, jos playoffeihin vielä mielitään. Hyökkäys on liikaa "St. Downkos" -ketjun harteilla. Stamkos onkin näyttänyt nyt epäilijöilleen tehden jo 38 häkkiä, mikä oikeuttaa maalipörssin neljännelle paikalle. Kauden alussa Downie kuului niihin miehiin joiden oli onnistuttava, jotta Lightning löytää kaksi toimivaa hyökkäysketjua. Hän onkin vastannut huutoon hienosti tehden jo tehot 16+22. Tanguay taas ei ole löytänyt oikeaa säveltä Lecavalierin kanssa. Jotenkin hyökkäysketjuja pitäisi muutella, jotta löytyisi se kahden toimivan ketjun järjestelmä. Itse lähtisin muuttamaan ketjuja näin:

St. Louis - Stamkos - Malone
Tanguay - Lecavalier - Downie

Tuo ykkösketju on toiminut ennenkin ja miksei toimisi edelleen. Tuota kakkosketjua on kokeiltu kauden mittaan jo ainakin yhteen otteeseen. Silloin se toimi hyvin, mutta ykkösketju sekoitettiin samaan aikaan. Yleensä Tocchet laittaa esim. Malonen kolmosketjuun, jotta alemmissa ketjuissa materiaali ei käy liian ohueksi. Tocchetin pitäisi uskaltaa reilusti latoa parhaat pelaajat ykkös-ja kakkosketjuihin. Kolmos-nelosketjut voisivat hyvin mennä vaikka näin:

Veilleux/Parrish - Thompson - Purcell
Parrish/Veilleux - Konopka - Fedoruk

Eihän noilla ketjuilla oikein maaleja tehdä, mutta jotain pitäisi kokeilla.

No, Atlanta-ottelu on jo pelattu, jos Lightning laittaa Niittymäen maalille.
 

Lecavalier4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts
Niittymäeltä hyvä rutiinivoitto Atlantasta, vaikka ei joutunut kovin suuriin töihin maalinsa suulla. Puolustus pelasi maalinedustan suht hyvin ja pysyi kiekon ja maalin välissä, mikä Washington -ottelussa epäonnistui pahasti. Atlantan puolustus taas vuoti kuin seula. Laskeskelin pelin aikana, että Lightning sai viisi läpiajoa. Kolme päätyi maaliin, yksi Oduyan sähellyksen seurauksena, toinen rankkarista Purcellin toimesta ja kolmas Stamkosin hienon yksilösuorituksen ansiosta. Yllätyin kyllä Purcellin suhteen. Pelaa erittäin pirteästi Lecavalierin kanssa. Hyviä oivaltavia syöttöjä, kaksi läpiajoa, yksi maali. Tehojakin on tullut kahdessa ottelussa varsin mukavasti (1+2).

Ottelun loppupuolella nähtiin mielenkiintoinen tilanne. Ensin Downie taklaa hieman kyseenalaisesti hyppäämällä Reasonerin ja heti perään MacArthur ajelee St. Louisin ilkeän näköisesti päin laitaa. Videokuvaa tilanteesta.

St. Louisin pitäisi olla kuitenkin tänään jo pelikunnossa Montrealia vastaan eli mitään vakavampaa ei onneksi sattunut.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Mitäs Tampa aikoo tehdä Lecavalierin suhtee? Tällä hetkellä Vinny soittelee kolmatta viulua Stamkosille ja St.Louisille joukkueessa, jonka pitäisi olla hänen ja otteista paistaa muutenkin turhautuneisuus. Tulee mieleen ihan Caps-vuosien Jagr pahimmillaan: taitoa on vaikka muille jakaa samoin kykyä dominoida peliä, mutta viitteitä siitä nähdään vain ajoittain. Kyllähän Vinny näinkin on sellainen noin piste per peli- pelaaja, mutta kun potentiaalia olisi olla yli 100 pisteen kaveri. Jagr tarvitsi maiseman vaihdon (ja uudet säännöt) puhjetakseen kukkaan uudelleen. Mitä mahtaisi Vinny tarvita?
 

Lecavalier4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts
Mitäs Tampa aikoo tehdä Lecavalierin suhtee? Tällä hetkellä Vinny soittelee kolmatta viulua Stamkosille ja St.Louisille joukkueessa, jonka pitäisi olla hänen ja otteista paistaa muutenkin turhautuneisuus. Tulee mieleen ihan Caps-vuosien Jagr pahimmillaan: taitoa on vaikka muille jakaa samoin kykyä dominoida peliä, mutta viitteitä siitä nähdään vain ajoittain. Kyllähän Vinny näinkin on sellainen noin piste per peli- pelaaja, mutta kun potentiaalia olisi olla yli 100 pisteen kaveri. Jagr tarvitsi maiseman vaihdon (ja uudet säännöt) puhjetakseen kukkaan uudelleen. Mitä mahtaisi Vinny tarvita?

Vaikea sanoa. Luultavasti seuraava kausi ratkaisee aika pitkälle, missä mies tulee pelaamaan. Caphit on kuitenkin 7,727, mikä lohkaisee turhan ison siivun joukkuueen palkkamäärästä. Kun ottaa vielä huomioon, että omistajat joutuvat pulittamaan hänelle 10 miljoonaa per kausi, voi lähtö olla herkässä, jos pelaaminen ei palaa vanhalle tasolle ensi kaudella. Toisaalta, jos mies jatkaa samaan tahtiin, myös ottajat ovat vähissä, mikä heikentää hänestä saatavaa vastinetta.

Vuoden 2011 kesä tulee olemaan erittäin hankala, jos Lecavalier on yhä joukkueessa eikä ole palauttanut tasoaan 100 pisteen mieheksi. St. Louisin ja Stamkosin sopimukset loppuvat ja jostain on nyhdettävä rahaa uusien tekemiseen. Stamkosin palkkapyyntö saattaa nousta aika korkeaksi, joten St. Louisista joudutaan luopumaan (pitää ottaa huomioon, että St. Louis on ollut kaudesta toiseen parhaimpia ellei paras Lightningin pelaaja). Silloin Tampalla on sidottu luultavasti 12-14 miljoonaa kahteen sentteriin. Tällöin ollaan samassa tilanteessa kuin pari vuotta sitten, jolloin joukkueesta kaupattiin pois Brad Richards.

Oma veikkaukseni on, että Lecavalier tullaan myymään joko kesällä tai sitten ensi vuoden trade deadlinella pois. Stamkosista leivotaan uusi ykkössentteri ja St. Louisista joukkueen kapteeni.

Maisemanvaihto tekisi varmasti Lightning-ikonille terää, mutta sitä ei taida haluta vielä niin mies itsekään kuin seuraakaan. Siirto St. Louisin rinnalle spurttaisi luultavasti hänet parempaan vireeseen, mutta se olisi väärin hienon kauden pelanneelle Stamkosille.
 

Lecavalier4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts
Kun muutama peli oli jäljellä ennen olympiataukoa, näytti siltä, että Lightning taistelee tosissaan playoff -paikasta.

Kolme peliä ennen olympiataukoa ja lähes kaikki ottelut olympiatauon ovat menneet aivan rasvakudokseksi. Tällä hetkellä Lightning on konferenssissaan toiseksi viimeisenä ja liigassa kolmanneksi viimeinen. Playoff -haaveet jo kokonaan menetetty. Aikamoinen ihme täytyy tapahtua, jos Tampan kausi jatkuu vielä runkosarjan jälkeen.

Eihän tässä voi oikein muuta toivoa enää, kun hyvää sijoitusta kesän varaustilaisuuteen. Voi olla, että Lightning valahtaa vielä jopa liigan viimeiseksi. Seguin & Hall -kaksikko kiinnostaa kyllä kovasti. Molemmat näistä herroista voisi läppäistä suoraan Lecan kaveriksi, vaikka oikeaan laitaan.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Viimeksi muokattu:

Lecavalier4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts
Johan Harju on kirjoittanut kahden vuoden sopimuksen Tampan kanssa. Siitä lisätietoa täältä: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockeybladet/internationellt/nhl/article6904480.ab.

Ihan mielenkiintoinen ja kokeilemisenarvoinen liike. Odottelin jo viime kesänä, että joko Harjulle sorvattaisiin sopimus, mutta KHL taisi kiinnostaa silloin enemmän. MM-kisoissa olen usein kiinnittänyt häneen huomiota, koska hän on Lightningin draftaus vuodelta 2007. En ole mikään KHL- tai Elitserien-asiantuntija, mutta Harjulla on luistelua lukuun ottamatta hyvät edellytykset napata paikka NHL-kokoonpanosta, varsinkin kun hän on isokokoinen ja voimakas laituri, mikä ei ole Eurooppalaishyökkääjälle kovin tavallista. Käsittääkseni miehellä on vielä hyvä laukaus ja mailankäsittelytaito.

Toivottavasti ykkös-, kakkosketjun laiturin tonttia ei jätetä pelkästään Harjun varaan.

Kerrotaanko tuossa uutisessa sopimuksen yksityiskohtia tarkemmin? Onko sopimus kaksisuuntainen? Omilla ruotsin taidoilla ei jaksa alkaa suomentelemaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kerrotaanko tuossa uutisessa sopimuksen yksityiskohtia tarkemmin? Onko sopimus kaksisuuntainen? Omilla ruotsin taidoilla ei jaksa alkaa suomentelemaan.

En nyt ihan satavarma ole itsekkään, mutta tuosta saan sellaisen käsityksen, että 2-vuotinen soppari, 5,6 miljoonaa kruunua per vuosi (=775k dollaria) ja 86500 dollarin allekirjoitusbonus. Tästä tulisi siis yhteensä reilun 1,6 millin soppari ja siten 818k caphitti/vuosi. Sopimuksen 1- tai 2-suuntaisuudesta ei kyllä sanottu mitään.
 

Tomm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators
Olen elänyt siinä käsityksessä, että kaikki tulokassopimukset ovat kaksisuuntaisia. Olenko oikeassa?

Juurikin näin. Ellei sitten kyseessä ole yli-ikäinen pelaaja. Uskoakseni samanlainen soppari kuin Omarkilla eli jos pelit eivät ota sujuakseen taalajäillä niin on myös optio palata takaisin maitojunalla kotiin.
 
Viimeksi muokattu:

Lecavalier4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts
Aika hyvin lähti teillä tuo off-season käyntiin.

Sekä GM-Lawtonille, että valmentaja Tocchetille kenkää.

Hiljaisesti sitä jo odoteltiinkin. Lawtonin potkut ovat ihan oikeutetut ja moni varmasti jo odottelikin, että milloin mies lopulta lähtee. Tocchet ei saanut porukasta tehtyä playoff -joukkuetta, mutta kaikesta huolimatta sai sen taistelemaan playoff-paikasta ennen olympiataukoa. Olympiatauon jälkeen joukkue lamaantui täysin ja pudotuspelipaikka menetettiin. Varmasti ihan hyvä päätös lopettaa Koulesin aikakausi putsaamalla pöytä roippeista, jotka hän jätti jälkeensä.

Mielenkiinnolla sitten odottelemaan, ketkä värvätään ulos potkittujen tilalle. Jospa tästä sitten lähtisi Lightningin uusi nousu kohti liigan eliittiä. Koulesin aikakaudelta käsiin kuitenkin jäi karvaiden vaiheiden jälkeen Stamkos ja Hedman. Ei mitään turhia hyvän organisaation pelinappuloita.

Lecavalierin tilanne on jälleen erittäin mielenkiintoinen. Vinik sanoi Lightningin ostaessaan, ettei myy Lecavalieria, mutta muuttuuko ääni kellossa Stamkosin huippukauden ja vuonna 2011 loppuvien sopimusten takia?

edit. jaa-a, innokkaimmat jo pistäneet seuraavan kauden ketjut pystyyn.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös