Tammisen toimitsijakielto

  • 7 388
  • 43
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
HCM kirjoitti:
Pitäisiköhän tarkistaa väestörekisteristä, jos on tapahtunut nimenvaihdos...

Vuohtoniemi = ex Teemu Salminen?

Rangaistus täysin oikein. Jokohan vihdoin Tami tajuaa, että ei ole suomalaisessa kiekossa mikään puolijumala joka saa tehdä mitä haluaa tai sanoa mitä haluaa. Se päivä kun tämä uhmaikään jäänyt paviaani ottaa työtehtävän jostain ulkomailta, vedän lipun salkoon ja juhlin sitä vähintään kolme viikkoa. Tamin valmennusfilosofia on opettaa Sport pelaajille voittamisen kulttuuria. Ilmeisesti jäätreenien päätteeksi Tami näyttää pojille pukuhuoneessa vuoden 1978 Suomi-Neuvostoliitto ottelua tai sitten Kärppien play offs huumaa keväältä 2000. Hirvosen sanoin: "turha näille jätkille on mitään turhaa paskaa jauhaa, piirrellä mikki hiiriä paperille tai sellaista. Joko sä osaat tehdä maaleja tai sitten et osaa. Joko sä osaat puolustaa tai sitten et osaa".

Pointti = Ilman Tammista Sport johtaisi Mestistä ylivoimaisesti. Tuolla materiaalilla mitä vaasalaisilla on, joukkueen valmentaisi mestariksi vaikka Pentti Matikainen. Tami on oman joukkueensa häiritsevä tekijä numero 1.

Se että Tamminen avaa suunsa ja tulee sanottua liikaa (ei näköjään ollut harkittuja sanoja kaikki kerran kun väitti että Jämsän telominen tapahtui Joensuun hallissa) on enemmän ymmärrettävää, kuin se, että joku harkitusti anonyymisellä nimimerkillä kutsuu ihmistä paviaaniksi.

Nämä toimitsiakiellot näyttää olevan suosiossa tällä hetkellä. Muuten millaisia sanktioita tuomareille voi tulla? Tapahtuuko sellaista ylipäätään?
 
Tämähän on tuttua jo Oulun ajoista asti.Jos ja kun Kärpät voitti oli Tamminen paistatteli ja sanoi että hänen ansiota.
Jos sitten tuli tappio oli vika tuomareissa tai pelaajissa. Olikohan Korhosella huono ilta niin Tamminen haukkui seuraavan päivän Kalevassa että meillä on vain 2 kakkos maalivahtia.
Tuon herran pelleily on niin läpinäkyvää sopis hyvin Jokereitten valmentajaksi..
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
moonshainrider kirjoitti:
Nämä toimitsiakiellot näyttää olevan suosiossa tällä hetkellä. Muuten millaisia sanktioita tuomareille voi tulla? Tapahtuuko sellaista ylipäätään?

Eihän tuomarille voi tulla sanktiota. Tuomari on tuomari. Tuomari EI tee koskaan virheitä. PISTE

Ainahan raitapaita voi todeta. Zori mä en nähnyt kun se löi sulta ranteen luut murskaksi, mul oli roska silmässä.

En mä nähnyt et se otti kunnon vauhdin ja taklasi teidän pelaajalta polven p*skaksi. (Todellisuudessa hallissa oli 5500 ihmistä jotka näkivät tilanteen...[ja tää ei todellakaan liity case. virkkuseen])
 

tlz

Jäsen
Herrat hoi, viihdettäkö tämä?

Kyllä tässä saatana pitää alata katsomaan mihin rahansa käyttää

Tuollaisia nulikoita (tuomareita) mitä tännekin on lähetetty jo monta vuotta.

Jos he ymmärtäisivät pelin päälle ja sen viihdearvolle jotain, niin sarjat kasvaisivat ja sen mukana maajoukkueetkin, mutta kun heidän ainoa tavoite on tuoda itseään esille ja ansaita vähän rahaa.

Ja mitä tekee sitten herrat isot herrat. Kun näitä nulikoita vähänkin arvostellaan, niin johan tulee penaltya ja sakkoja.

Eikö näillä herroilla ole mitään ajatusta siitä, että viihde olisi parempaa ja yleisöä olisi enemmän mikäli peliä johdettaisiin oikealla tavalla , niin kentällä kun sen ulkopuolella??

Nyt ne tuntuu kuvitelevansa, että me maksavat katselijat tullaan hallille, että saadaan huutaa nuijaa!!!

Kyllä meillä on aivan eri intressit pelissä.

Olenhan minä Vaasasta ja tietenkin seuraan asioita helvetin punaisin silmälasein. Työni puolesta joudun kuitenkin jonkin verran reissaamaan ja aina jos paikkakunnalla on peli, niin tapaan käydä sen katsomassa. Yleensä ajatukset on aikalailla samanlaiset erotuomarityöskentelystä jokaisen pelin jälkeen.

En lähde syyttämään tuomareita yksinään, vaan kyllä pissi on pääsyt hattuun jo vähän korkeammalla tasolla, kun ollaan ajauduttu tähän tilanteeseen.

Ei lapsiakaan kasvateta haukkumalla. Kyllä jonkun muun kun herra Tammisen tulisi tehdä jotain tälle tämänhetkiselle tuomari tasolle.
 

Stomper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Capitals, Liverpool
Ottamatta sen kummemmin kantaa Tamin toimitsijakieltoon tulee mieleen, että niin hänen kuin Hermes-valmennuksenkin Kouvolan purkautuminen väärässä paikassa väärään aikaan olisi KENTIES voitu välttää, jos olisi olemassa jokin toimiva järjestelmä rakentavan kritiikin antamiseen myös tuomarien suuntaan. Jos valmentajat voisivat luottaa siihen, että palautetta voisi antaa asiallisesti ja sillä olisi OIKEASTI merkitystä/vaikutusta tuomaritoiminnan kehittämiseen, EHKÄPÄ nämä ylilyönnit loppuisivat tai ainakin vähenisivät.

Ovatko suorasanaiset vuodatukset tuoreeltaan seurausta valmentajien turhautumisesta siihen, että kritiikki ei mene muussa muodossa perille ja tuomareiden tekemisiä/virheitä hyssytellään? Tarvittaisiin aitoa kiihkotonta keskustelua myös niissä tilanteissa, kun tuomari ihan oikeasti on viheltänyt huonosti. Olen aina silloin tällöin päässyt juttelemaan joidenkin erotuomaritarkkailijoiden kanssa ja kieltämättä aika harvoin ovat valmiita myöntämään tuomarin epäonnistumista. Ymmärrän toki, että julkisuudessa virheitä ei ole syytä tuoda liiaksi esiin tai käydä niitä läpi siellä. Mutta jos aito keskustelu tuomaritoiminnasta puuttuu ja valmentajat ovat todenneet tilanteen toivottomaksi, kuullaan liian voimakkaita avautumisia jatkossakin...

Jos asioihin voisi vaikuttaa ihan oikeasti rakentavalla kritiikillä, purisivat koutsit helpommin huuleensa, pitäisivät mölyt paremmin mahassaan, nukkuisivat yön yli ja antaisivat rakentavan kritiikin rauhallisemmalla mielellä...
 

Pake666

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Sport
Eiköhän penalttiin vaikuttanut tuo kutsumaton vierailu tuomarikopissa?
Luulisi Taminkin ymmärtävän minne valmentaja voi mennä ja minne ei.
Mitäköhän Tami tuumaisi, jos tuomari rientäisi Sportin pukukoppiin kritisoimaan Tammisen työtä?

Niinpä. Kuka muistaa Sport - KalPa matsin viime kaudelta? Salminen pillin varressa, Sport (muistaakseni) kahden maalin johdossa toiselle erätauolle mentäessä. Hannes Kapanen marssii tuomarikoppiin toisen erätauon aikana, pitää Salmiselle puheen, ja katso; Sport istui jäähyboksissa koko kolmannen erän. No KalPahan sen pelin sitten vei ja Hannes oli kovasti tyytyväinen Salmisen komannen erän linjaan.
Tamminen on kiistelty persoona, sitä ei voi kukaan kieltää. Välillä jopa ylimielinen.
Mutta eipä ole Jortikkakaan maailman leppoisin sälli. Silti on viirejä Turussa muutama. Summasen luonne, lyhyt pesti ja sen tulos on kaikilla tiedossa. Jos menestys vaatii olemaan ärsyttävä ja provosoiva; näin olkoon.
Tammisenkaan meriittejä ei käy kieltäminen. Mutta mahtaa olla raskasta olla suomen tunnetuin kiekkopersoona ja kärsiä siitä, että se vaikuttaa muiden asenteisiin ja sitä kautta oman työn vaikeutumiseen.
Jääkiekkoliitolla taitaa olla jonkinlainen identiteettikriisi meneillään. Sakkoja ja sanktioita jaetaan sinne tänne, ikäänkuin vakuuttaakseen itseään siitä, kuka käskee ja määrää. Jääkiekko on luisumassa samaan yhden miehen tylsään showhun kuin Formula 1. Yksi mies pyörittää koko touhua ja säännöt/käytännöt on ihan erilaiset, riippuen siitä kuka on kärsijänä.
Tamminen jatkakoon avautumisiaan. On hyvä, että joku sanoo ääneen sen, mitä muut eivät uskalla. Yksi viidensadan euron sakko on pieni hinta siitä että kovasanainen viesti menee perille. Toivottavasti siihen vain reagoidaan.
 

Koheltaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, HIFK, FC Woking
Pake666 kirjoitti:
Niinpä. Kuka muistaa Sport - KalPa matsin viime kaudelta? Salminen pillin varressa, Sport (muistaakseni) kahden maalin johdossa toiselle erätauolle mentäessä. Hannes Kapanen marssii tuomarikoppiin toisen erätauon aikana, pitää Salmiselle puheen, ja katso; Sport istui jäähyboksissa koko kolmannen erän. No KalPahan sen pelin sitten vei ja Hannes oli kovasti tyytyväinen Salmisen komannen erän linjaan

AAMEN! Täysin samaa mieltä, se on pärstäkertoimesta ja nimestä kiinni kuka näitä kieltoja saa. Mutta täytyy muistaa liitonkin suuntaan "eihän korppi toisen korpin silmää noki!"
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Sumpio kirjoitti:
Samaa mieltä. Paitsi että Tamin touhu meni tällä kertaa "yli".Tuota on pohdittu myös viestiketjussa:

http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?t=30576&page=3

Tami tuntuu näkevän asiassa henkilökohtaisuuksiin menevän salajuonen muuten setti oli ihan OK. Mutta jos Mestiksen hallinnointilinja on totaalisen epäsalliva on tulos tietenkin tämä. Muistuttaa hieman Jatkiksen löylynlyömää moderointia.
 

Rocco

Jäsen
Pake666 kirjoitti:
Niinpä. Kuka muistaa Sport - KalPa matsin viime kaudelta? Salminen pillin varressa, Sport (muistaakseni) kahden maalin johdossa toiselle erätauolle mentäessä. Hannes Kapanen marssii tuomarikoppiin toisen erätauon aikana, pitää Salmiselle puheen, ja katso; Sport istui jäähyboksissa koko kolmannen erän.

http://keskustelu.jatkoaika.com/sho...=tunnetun+joukkueen+apuvalmentaja#post1224048

Minä muistan ja pistin tästä eilen juttua itse otteluketjuun. (Alkuperäisessä viestissä ei ole osa tekstistä korostettu, mutta sillä hain viestin suoran linkin, siksi se on boldattu ja punainen)
 
Suosikkijoukkue
"Se joukkue joka ei pelaa Jääkiekon SM-liigassa"
Rocco kirjoitti:
http://keskustelu.jatkoaika.com/sho...=tunnetun+joukkueen+apuvalmentaja#post1224048

Minä muistan ja pistin tästä eilen juttua itse otteluketjuun. (Alkuperäisessä viestissä ei ole osa tekstistä korostettu, mutta sillä hain viestin suoran linkin, siksi se on boldattu ja punainen)


Sanomalehti Pohjalaisen mukaan tänään perjantaina aamupäivällä käsitellään Tammisen valitus asiasta. Eli ratkeaa, onko Tamminen lauantain pelissä mukana vai ei. Ja toivottavaa olisi lajin (Mestis-jääkiekon) kannalta, että Tami olisi vikon päästä TV-pelissä mukana...

Ohessa Sihvosen ajatuksia (LAINAUS Kiekko-lehden WWW-sivuilta):

Kiekkolehti kirjoitti:
Sihvonen: Muistuttaa tapaus Summasta

Juhani Tamminen
Suomen Jääkiekkoliitto on asettanut Mestiksessä pelaavan Vaasan Sportin valmentajan Juhani Tammisen kahden ottelun toimitsijakieltoon.

Tammisen sanotaan epäurheilijamaisesti arvostelleen Jääkiekkoliiton erotuomareiden ja virkamiesten puoleettomuutta.

"Laajasti katsoen tässä on kysymys samasta kuin 'tapaus Summasessa' oli", Urheilulehden jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen sanoo.

"Eli syntymässä on iso ja laajamittainen vääntö todellisten jääkiekkomiesten ja virkamiesbyrokraattien välillä", Sihvonen jatkaa.

"Nyt siis väännetään kättä siitä kenelle tämä peli oikein kuuluu. Soisi nähtävän, että myös jääkiekkoihmisiä ruvetaan kuuntelemaan. Muussa tapauksessa lajin syöksykierre vain syvenee", Sihvonen toteaa.

Tammisen toimitsijakiellon lisäksi Hockey Team Vaasan Sport Oy on saanut 500 euron sakon julkisesta protestoinnista varusteiden sääntöjen mukaisen käytön valvomisesta.

Tammisella ja Vaasan Sport Oy:llä on seitsemän päivän valitusoikeus saamistaan rangaistuksista. "
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Tämä on nyt ihan puhdas ajatuksen heittäminen julkisuuteen. Joku vähän enemmän asioista perillä oleva voisi kumota tämän ajatuksen.

Mutta rikotaanko tässä perustuslakia?

12 §
Sananvapaus ja julkisuus
Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Tarkempia säännöksiä sananvapauden käyttämisestä annetaan lailla. Lailla voidaan säätää kuvaohjelmia koskevia lasten suojelemiseksi välttämättömiä rajoituksia.


Ennakoltahan kukaan ei ole estämässä, mutta millä oikeudella Tammista rangaistaan hänen sanomisistaan? Tamminen on käyttänyt oikeuttaan sananvapauteen ja häntä rangaistaan jälkikäteen siitä, että hän on omaa sananvapauttaan käyttänyt.

98 §
Tuomioistuimet

Tuomiovaltaa erikseen määrätyillä toimialoilla käyttävistä erityistuomioistuimista säädetään lailla.

Satunnaisten tuomioistuinten asettaminen on kielletty.


Onko kyseessä satunnainen tuomioistuin? Onko tämä puhelinkeskusteluryhmä laissa säädetty?

Painotan, että tämä todellakin oli ihan pelkkää ajatuksenjuoksua ja joku professori voisi mulle vastauksen heittää kehiin. Tästä on kenenkään turha alkaa vuoden päästä kirjoittamaan mitään perustuslaki-vitsejä.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Veikkaan rangaistuksen suurimpana syynä olleen tuomarikoppiin singahtamisen, ei niinkään kielenkäytön pelin jälkeen. Tuohon asiaan ei sananvapaus päde, kun on rikottu selkeästi sääntöä, että koppiin ei ole kutsumatta asiaa.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En tiedä tuosta pelistä, mutta Kouvolan pelien perusteella en ihmettele Tammisen reaktioita. Sihvoselta ihan hyvä kirjoitus asiasta. Mutta Sportin pelityylin kehumisessa en ole Tammisen linjoilla. Kyllä se arvostus tulee muiltakin paikkakunnilta, jos on syytä tulla.
 

Kapsuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tammisen toimitsijakielto lyheni yhteen päivään. Lähteenä finhockey.fi. Parempaan suuntaan siis saatiin tämäkin asia kääntymään. Ei siihen kaaduta vaikka Tami KiVaa vastaan puuttuukin aitiosta. Elämä jatkuu ja huomista odotellessa..
 
Suosikkijoukkue
"Se joukkue joka ei pelaa Jääkiekon SM-liigassa"
Kapsuz kirjoitti:
Tammisen toimitsijakielto lyheni yhteen päivään. Lähteenä finhockey.fi. Parempaan suuntaan siis saatiin tämäkin asia kääntymään. Ei siihen kaaduta vaikka Tami KiVaa vastaan puuttuukin aitiosta. Elämä jatkuu ja huomista odotellessa..

Vaasassa siis seuraavalla tavalla:

8. Toimitsijakiellon määrittely:
Toimitsijakieltoon voidaan määrätä joukkueen kilpailuorganisaatioon kuuluva henkilö, joka tehtävänsä tai asemansa takia voi olla virallisessa ottelussa läsnä pelaaja-aitiossa.

Toimitsijakiellossa oleva henkilö ei virallisen ottelun aikana saa oleskella joukkueille tai ottelun virkailijoille varatuissa tiloissa, joissa liikkumiseen tai oleskeluun tarvitaan erityinen lupa. Tämä tarkoittaa sitä, että kiellossa oleva henkilö saa oleskella vain yleisölle tarkoitetuissa tiloissa.

Virallinen ottelu alkaa yhtä tuntia ennen ottelun ilmoitettua alkamisaikaa ja päättyy oman joukkueen poistuttua ottelupaikalta.

Säännön rikkominen johtaa lisärangaistuksiin.

Valvontavastuu kiellon noudattamisella on rangaistun seuralla (työnantajalla).
 

cleanhit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Ducks
Tuomarien sanktioista sen verran, että kyllä nekin saa penalttia.

Olen ainakin ymmärtänyt, että kun mokaa tarpeeksi niin tuomarilta otetaan listassa olevia pelejä pois (siis myös rahallista tappiota tulee). Hyllytykset eivät ole vissiin julkisia, mikä on hyvä asia sillä hyllyn jälkeen tuomarin olisi ihan turha viheltää enää missään...Tamminen ainakin toteaisi: "minähän sanoin, että ei se osaa mitään, se on ollut jo hyllylläkin. Minä sen hyllylle sain!!!

Taitaa vain olla niin että Suomessa ei ole tarpeeksi tuomareita, piste.
 

Rocco

Jäsen
Oletan että Urheilukanavalla on näpit pelissä, epävirallisesti tosin, jollakin tavalla pelikiellon lyhenemisessä. Toinen, nimenomaan jälkimmäinen peli olisi ollut Joensuussa Urheilukanavan TV-peli... Tottakai Tami pitää saada telkkariin!
 

pp lämäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
MIKKELIN JUKURIT
on ja ei

Kyllä tietysti pitää joku tolkku olla mutta tuntuu Tamista on tehty joku silmätikku kun mies hermostuu,jos on mukana koko sydämmellä niin varmasti tulee ylilyöntejä ja aiheesta vähän sanktioita mutta hyvä näin ja tervetuloa Tami joukkoineen Mikkeliin lauantaina 3.12 !
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös