Talviklassikko

  • 562 138
  • 1 610

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uskon kyllä valitettavasti Valtasta tässä, että säätiö ei lupaa ole antanut priorisoidessaan fudiksen ennen lätkää ja myös sen, että HIFK ei tuosta enää paljoa voi neuvotella. Jo keväällä oli tiedossa, että HIFK haluaa matsin järjestää, mutta stadion laittaa kampoihin ja pitää ehtona, että fudista ei pelattaisi ennen loppukesää. Kun ottaa huomioon, että noi matsit on vielä varmistumattomia harjoitusotteluita, asenne vaikuttaa käsittämättömältä. Mutta voihan olla, että rahalla se vielä irtoaa.
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK ei tuosta enää paljoa voi neuvotella.

Eikä ehkä pidäkään. Kun tässä muistelen edellistä Talviklassikkoa, niin loppujen lopuksi ilonaiheet olivat aika vähissä:

+ punainen meri
+ Hexi Riihiranta
+ Otakar Janecky
+ voitto

Kun taas:

- varpaat jäässä
- zumba
- Sakari Kuosmanen
- tungos käytävillä
- saniteettitilojen vähyys

Viimeksi lämpötila oli nollan pinnassa, ja kyllä siinä perseellään istuessa vilu tuli. Jos pakkasta on viisi tai kymmenen ja tuulee, tilanne on jo ihan eri. Korostan että haluaisin nähdä minkälaisen tapahtuman HIFK saa kasaan samoissa puitteissa, mutta ei se mikään varma menestys ole. Ja toisaalta olen valmis siihen, että oppikirjoihin painetaan HIFK:n voittaneen 100,00 % Talviklassikoista.
 

TykkiJutila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalle Rovanperä, KalPa, Leijonat, ManU, KuPS
Kyllähän tuo nurmi meni todella huonoon kuntoon, joten täysin oikea päätös. Eiköhän tuo harjoitusottelu otettu vain esimerkiksi ja ei ole se pääsyy vaan se on nurmen kunnosta huolehtiminen.

Tässä kuva
http://img231.imageshack.us/img231/5289/20042011181.jpg

Onko tämä stadionin nurmi yhtä vanha kuin stadioni on itse? Ja kuuluuko sitä suojella kuin Unescon perintökohteita tai Natura-alueita?
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ratinaan vaan Ilves ja Tappara. Siellä kukaan tahdo pelata kuitenkaan jalkapalloa ja nurmi on aina ihan paskassa kunnossakin.

Olisihan se kiva saada oikeasti hyvä Jalkapallostadion maajoukkueelle. Jostain sellaisesta ollut puhettakin, katetusta vielä sellaisesta. Ei tuo Olympiastadion oikein ole sellainen mitä itse ainakin kaipaisin.
 

Schadowan

Jäsen
Joo, toi mahdollinen harjoitusottelu on täyttä paskaa, koska vieressä on Finnair Stadium, joka varmasti täyttää kaikki kriteerit tuollaista ottelua varten. Nurmi oli tosiaan hirveässä kunnossa, joten osittain ymmärrän, että ottelua ei anneta pelata. Mutta vain osittain.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kaippa se on taas vain kateutta jääkiekoa kohtaan lajina, jottei moisen tapahtuman järjestämistä sallita. Seurajoukkuetasolla kun ei olympiastadionia saataisi futispuolella täyteen ees kesähelteillä. Nyt kun tuollainen tapahtuma on saatu puhaltamaan myötätuulta kiekkoon entisestään ja siihen päälle maailmanmestaruudet ym, niin pakkohan se on päästä laittamaan kapuloita rattaisiin. Ihme paskaa, ei voi muuta sanoa.

Tietysti toivottava varavaihtoehto on, että ulkoilmaottelu päästäisiin järjestämään tulevalla kaudella joka tapauksessa, vaikka sitten jossain muualla.

Turhauttavaa tosissaan, että tuo meidän suurin stadioni on tuollainen muinaismonumentti. Olisivat jättäneet tuon säälittävän kokoisen Finskin rakentamatta ja tehneet suorilta kunnon kokoisen futisstadionin (kapasiteetti samaa luokkaa kuin olympiastadion), missä olisi sitten ollut sellaiset kenttäolosuhteet, joka olisi mahdollistanut stadionin käytön mitä moninaisimpiin tapahtumiin, vaikka sitten konsertteihin, jalkapalloon, tai jopa jääkiekon ulkoilmaotteluunkin. Rahastahan tietysti kaikki riippuu, mutta nykymeno tuntuu vain niin säälittävältä tuon Colosseumin kanssa, missä puutteita piisaa riittämiin isoja yleisötapahtumia ajatellen.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllähän Lahden Betonin juurella tullaan varmaan talviklassikko järjestämään. Taitaa vain tämä talvi tulla liian ajoissa. Ensi kaudeksi pitäisi olla kai suunnitelmat jo olemassa.

Jääkiekko-ottelun tapahtumapaikkana hyppyrimäkien monttu tulee hakemaan vertaistaan. Toisaalta marras-joulukuussa tapahtuman järjestäminen lienee hieman riskibisnes säiden vuoksi.

Aika surkeassa kunnossahan tuo Stadionin kenttä oli. Silti HIFK:n tarjouduttua jopa nurmikon uusimiseen, näyttäisi olevan tämä kielto klassikolle ihan vain kateellisten panettelua.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ko. foorumin tason tuntien ei kyllä yhtään päässyt yllättämään, tuntuu että viha jääkiekkoa kohtaan ylittää joka toisella rakkauden jalkapalloon ja sen kyllä huomaa. Kumma kun tuolla länsinaapurissa jääkiekko ja jalkapallo ovat ihan sulassa sovussa helvetin isoja lajeja molemmat, mutta ff2:sen väki hakee silti jotain jääkiekon täydellistä alasajoa Suomessa ja kuvittelee sillä parantavansa jalkapallon asemaa. Luulisi että jalkapallofanit jos jotkut tajuaisivat, kuinka suuri merkitys tämän kaltaisilla tapahtumilla on suomalaiselle kannatuskulttuurille. Vaikka onkin ihan väärä laji ja kendo on tosi plää.

Stadion-säätiö kirjoitti:
Ottelu olisi ollut HIFK:lle taloudellisesti merkittävä, mutta Stadion-säätiö ei halua nähdä jääkiekkoa Suomen jalkapallomaajoukkueen kotikentällä.
Aivan käsittämätön kommentti. Jos IFK on sitoutunut maksamaan kokonaan uuden nurmen mahdollisesti vaurioituvan tilalle, mikä tässä tarkalleen on ongelma? No, ilmeisesti sielläpäin ollaan futisforumilaisia. Tällä tapahtumalla olisi potentiaalia tulla hienoksi pääkaupunkiseutulaiseksi perinteeksi, mutta vallanpitäjien puuhastelu kusee homman jo alkumetreille.

Viimeksi lämpötila oli nollan pinnassa, ja kyllä siinä perseellään istuessa vilu tuli. Jos pakkasta on viisi tai kymmenen ja tuulee, tilanne on jo ihan eri.
Eivätpä nuo puitteet juuri poikkea jääpallopeleistä, paitsi että Olympiastadionilla on vielä enemmän tuulensuojaa. Viime talvenakin pääsin pariin otteeseen yli 20 asteen pakkasessa ja viimassa nauttimaan kyseisestä urheilulajista, ja yllättävän hyvin siinä tarkeni kun tajusi laittaa kunnolla päälle ja ottaa termospullollisen terästettyä kahvia mukaan. Ja eipä noissakaan peleissä kovin moni istu, kylmähän siinä tulee perse jäisellä penkillä. Seisaaltaan lähtee ääntäkin paremmin :)
 

tutzba

Jäsen
Sen enempää ottamatta kantaa päätökseen (haistakaa vittu kaikki, jotka ovat estäneet Talviklassikon pelaamisen ensi kaudella), haluaisin ihmetellä hetken tätä kendo vs. "jalkapallo" -vastakkainasettelua, joka Suomessa vallitsee. Voiko se herranjumala olla pois jalkapalloihmisiltä, jos Olympiastadion saadaan täyteen keskellä talvea ja kaiken lisäksi sinne tuotaisiin uusi nurmi tai kunnostettaisiin vanha? Oikeastaan voiko se olla keneltäkään ihmiseltä pois? En ymmärrä, en sitten millään.

"Stadion-säätiö ei halua nähdä jääkiekkoa Suomen jalkapallomaajoukkueen kotikentällä."

Lyödään portit sitten kiinni kaikilta muiltakin. Ei enää yhtäkään konserttia tai mitään muutakaan liikuntatapahtumaa. Potkikaa palloa ja ottakaa perseraiskaukset vastaan hymy naamalla.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Jos oikein haluaa saivarrella, niin eihän maajoukkue edes pelaa jalkapalloa. Vaan potkupalloa.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Siirtonurmikaan ei ole ihan ongelmaton, sillä sen pitäisi juurtua noin kolme viikkoa ennen kuin sillä jalkapalloa pelataan. Mitään hajua minulla ei ole, että miten esim. kotimaista siirtonurmea saa esim. toukokuussa, mutta toki ulkomailta tuonti on mahdollista. Finski/Sonera -stadion on kelvollinen maaotteluille, mutta epäilen suuresti vastustajien haluja pelata keinonurmella, jos joku toinen tarjoaa vaihtoehtona oikeaa nurmea.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Ei noista kommenteista pidä provosoitua. Tuohan kertoo vain siitä alemmuuskompleksista jalkapallon kannattajien puolelta. Ei omaa lajia nosteta sillä, että toista lajia lyödään alas. Eikä tuollaisilla kommentoinneilla ja ilkkumisilla saada jääkiekkoväkeä jalkapallokatsomoihin. Mikä olisi edellytys sille, että tuota lajia saataisiin todella nostettua. Ennemminkin jalkapalloväen pitäisi tehdä yhteistyötä ja yrittää rakentaa suhteita. Ei hajottaa niitä. Noh, toisaalta näillä FutisForumin herroilla ei ole mitään valtaa asiaan ja osoittaa vain heidän pienuutensa tällainen peukuttelu.

Päätöstä täytyy kyllä ihmetellä tai sanotaanko perusteluja. Toivoisin kunnon vastauta sille, että jos nurmen kunto on se suurin ongelma. Niin miksi sen korvaaminen ei riitä? Onko siihen jotain syitä, että se ei onnistu niin nopeassa aikataulussa. Mikäli tuota kieltoa olisi perusteltu esim. EM-Kisoilla, niin ymmärtäisin hieman paremmin. Täytyy olla todella kovan luokan peli, että kannattaa harjoitusmaaottelu pelata Stadikalla. Mikäli se tuosta olisi kiinni, niin luulisi että liitot voisivat vähän neuvotella asiasta ja Jääkiekkoliitto tekisi jonkun pienen palveluksen Palloliitolle, jotta tuo peli saataisiin onnistumaan. Toisaalta jos säätiö hannaa vastaan, niin siihen ei välttämättä mikään auta. Toisekseen onko Jääkiekkoliitolla intressejä tässä asiassa? Pitäisi olla.

Tuollainen ulkoilmaottelu on kulttuuriteko jääkiekolle ja koko suomalaiselle urheilulle. Tuollaiset yleisömäärät urheilutapahtumassa, on se sitten mäkihyppy-, yleisurheilu-, jääkiekko- tai jalkapallotapahtuma on aina hieno asia. Osoittaa että täällä ollaan urheilukansaa ja välitetään urheilusta. Edellä jo mainittiin, että tuo on hienoa myös kannattajakulttuurille. Yksi asia mikä varmasti koskettaa myös jalkapalloväkeä. Vastakkainasettelu koko asiassa on täysin typerää, se ei ole kiekolta millään tavalla pois, jos jalkapallomaajoukkue menisi EM-Kisoihin ja vetäisi Stadikan täyteen seuraavat vuodet. Samalla tavalla kuin koripallon tai lentopallon menestys ei ole pois kummaltakaan lajilta.

Harmittaa etten viime kaudella päässyt todistamaan tuota ulkoilmaottelua. Ajattelin että seuraavalla kerralla olisin paikalla, mutta näyttää jäävän väliin. Harmittaa. Taas otetaan muutama vuosi taaksepäin suomalaisessa urheiluelämässä.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Minkä ikäistä porukkaa tuolla oikein kirjoittelee? Ikään kuin pääasiana ei olisi lainkaan nurmen kunto vaan "kendo vittuun täältä". Mistä ihmeestä tuollainen katkeruus toista lajia kohtaan tulee? Ei mulle ainakaan ole koskaan tuottanut mitään vaikeuksia fanittaa molempia lajeja.

No näkeehän sen tästäkin ketjusta ettei ihan täysikäistä sakkia täälläkään ole. Öhö öhö Suomi-Vatikaani, potkupallo, persraiskaus Nepalilta jne. Kumpikaan tapahtuma (Suomen maajoukkue jalkapallossa tai "talviklassikko") ei saa allekirjoittanutta liikkeelle katsomoon saakka mutta kyllähän tässä jossain määrin stadionsäätiön puoleen kääntyy. Fakta on se edellisen pelin jälkeen nurmi meni saatanan huonoon kuntoon ja se ymmärtääkseni näkyy jollain lailla vielä tänäkin päivänä. Lisäksi vaikka HIFK on luvannut maksaa uuden nurmen jos vanha viottuu niin tosiaan ihan ongelmatonta tämäkään ei ole. Kuka sen päättää vioittuiko nurmi tarpeeksi uusintaa varten ja mistä se uusi nurmi saadaan kesäkuuksi? Mitä jos siinä asennuksessa menee joku vikaan ja maaottelu siirtyy? Vaikka stadionsäätiö tosta jonkun näkösen vuokran kuittaa ni ilmeisesti siellä on laskettu että riskejä on tapahtuman hyötyyn nähden liikaa. Mihinkään kateuskorttiin en jaksa uskoa.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
No näkeehän sen tästäkin ketjusta ettei ihan täysikäistä sakkia täälläkään ole. Öhö öhö Suomi-Vatikaani, potkupallo, persraiskaus Nepalilta jne. Kumpikaan tapahtuma (Suomen maajoukkue jalkapallossa tai "talviklassikko") ei saa allekirjoittanutta liikkeelle katsomoon saakka mutta kyllähän tässä jossain määrin stadionsäätiön puoleen kääntyy. Fakta on se edellisen pelin jälkeen nurmi meni saatanan huonoon kuntoon ja se ymmärtääkseni näkyy jollain lailla vielä tänäkin päivänä. Lisäksi vaikka HIFK on luvannut maksaa uuden nurmen jos vanha viottuu niin tosiaan ihan ongelmatonta tämäkään ei ole. Kuka sen päättää vioittuiko nurmi tarpeeksi uusintaa varten ja mistä se uusi nurmi saadaan kesäkuuksi? Mitä jos siinä asennuksessa menee joku vikaan ja maaottelu siirtyy? Vaikka stadionsäätiö tosta jonkun näkösen vuokran kuittaa ni ilmeisesti siellä on laskettu että riskejä on tapahtuman hyötyyn nähden liikaa. Mihinkään kateuskorttiin en jaksa uskoa.

Siis oma postaukseni oli tarkoitettu vain ihmettelyksi vastakkainasettelua kohtaan. Itse asiaan minulla ei ole mielipidettä. Henkilökohtaisesti en ole edes kiinnostunut talviklassikkoideasta. Minä seuraan jääkiekkoa mieluiten lämpimässä jäähallissa. Mutta tapahtumana ilmeisesti loistava ja suon sen niille, jotka siitä tykkäävät.

Väärin uskottu.

"Stadion-säätiö ei halua nähdä jääkiekkoa Suomen jalkapallomaajoukkueen kotikentällä."

Tuo ei ollut suora sitaatti Stadion-säätiön edustajan sanomisista vaan toimittajan itse kirjoittama teksti.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lisäksi vaikka HIFK on luvannut maksaa uuden nurmen jos vanha viottuu niin tosiaan ihan ongelmatonta tämäkään ei ole. Kuka sen päättää vioittuiko nurmi tarpeeksi uusintaa varten ja mistä se uusi nurmi saadaan kesäkuuksi? Mitä jos siinä asennuksessa menee joku vikaan ja maaottelu siirtyy? Vaikka stadionsäätiö tosta jonkun näkösen vuokran kuittaa ni ilmeisesti siellä on laskettu että riskejä on tapahtuman hyötyyn nähden liikaa. Mihinkään kateuskorttiin en jaksa uskoa.

Ja on hyvä pitää mielessä, että Stadion Säätiön tärkein "asiakas" on kuitenkin Palloliitto, niin itse ainakin ymmärrän ettei Stadion Säätiö halua riskeerata nurmea toistamiseen. Mihinkään "fudis vs jääkiekko"-juttuihin itse en usko.
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
Ja on hyvä pitää mielessä, että Stadion Säätiön tärkein "asiakas" on kuitenkin Palloliitto, niin itse ainakin ymmärrän ettei Stadion Säätiö halua riskeerata nurmea toistamiseen. Mihinkään "fudis vs jääkiekko"-juttuihin itse en usko.

Niinkuin Fontänin Pallekin jo totesi, kai siinä uuden nurtsin asentamisessa on myös omat kommervenkkinsa. Jos uusi nurtsi paikalleen ja vihertämään olisi pelkkä läpihuutojuttu, uskoisin Talviklassikon olevan helpommin ajettavissa. IFK:lla ei valitettavasti taida olla hirveästi asiantuntemusta kansainväliset mitat täyttävien fudisnurtsien kasvattamisesta, vaikka mite luvataan uuden kustannukset kattaa.

Katsellaan silti nyt vielä.
 

CptCannon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, AC Oulu
Parempi joka tapauksessa ettei talviklassikkoa pelattaisi taas Helsingissä, esimerkiksi juuri Tampereella Ilveksen ja Tapparan tai Lahdessa Pelicansin ja jonkun välinen ulkoilmapeli sopisi paremmin tälle talvelle kuin heti peräkkäisenä vuonna taas Helsingissä.

Kyllähän se nurmi niin huonoon kuntoon meni ettei sitä ole mitään järkeä pilata yhden lätkäpelin takia. Toisekseen mitenkäs hyvin se uusi HIFK:n maksama nurmi ehtisi juurtua ennen kesäkuisia pelejä? Pöllöliitto pyrkii joka tapauksessa järjestämään jo kesäkuun aikana ihan oikeita karsintapelejä stadikalla. Esimerkiksi Oulussa tänä kesänä ei Raattiin päästy kuin vasta kesäkuun lopulla ja silloinkin isot nurmitupot vaan lenteli ympäriinsä kun mestis-tason futista siellä pelasivat.

Sonera Stadiumillahan on tekonurmi (jonka vois ainakin maallikko olettaa kestävän), mitenkäs ois jos siellä pelattais Talviklassikko? Okei yleisöhän sinne ei mahdu kuin vajaat 11000 joten HIFK varmasti halajaa Olumppijastadijonin kolmeakymmentä tuhatta.

Toinen vaihtoehto ois tosiaan pelata nyt Tampereella ja seuraavana talvena esim. Lahden betonilla, sitten paluu Helsinkiin ja stadikalle.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ei noista kommenteista pidä provosoitua. Tuohan kertoo vain siitä alemmuuskompleksista jalkapallon kannattajien puolelta. Ei omaa lajia nosteta sillä, että toista lajia lyödään alas. Eikä tuollaisilla kommentoinneilla ja ilkkumisilla saada jääkiekkoväkeä jalkapallokatsomoihin. Mikä olisi edellytys sille, että tuota lajia saataisiin todella nostettua. Ennemminkin jalkapalloväen pitäisi tehdä yhteistyötä ja yrittää rakentaa suhteita. Ei hajottaa niitä. Noh, toisaalta näillä FutisForumin herroilla ei ole mitään valtaa asiaan ja osoittaa vain heidän pienuutensa tällainen peukuttelu.

Niin toisaalta ihan samanlaista "potkis on paskaa" "kannattais lopettaa koko potkupallo" tasoista tekstiä näkee Jatkoajassa, kun katselee vaikkapa maajoukkueen ketjuja. Tai "ämmät vain filmaa" "kyllä oksettaa koko laji, toista se on tosimiesten pelissä".

Aika turha siis jotenkin kääntää asia niin että ei löytyisi ihan samalla tavalla vastaavia faneja jääkiekko-fanien joukoista.

Itsehän en ymmärrä ollenkaan näiden vastakkainasettelua. Vaikka nykyisin seuraan enemmän jalkapalloa ja tykkään sitä enemmän pelata(toisin kuin lapsena), niin jääkiekko itsessään ei siitä ole silmissäni yhtään saanut lokaa. Toki se, että Suomessa jääkiekko imee rahaa valtavasti ja sitä ei sitten löydy jalkapallolle on ikävä asia. Ei siis se että jääkiekolle sitä riittää, vaan se ettei jalkapallolle riitä. Se taas ei ole itse lajien vika, vaan lajien parissa toimijoiden. Ja toki myös sen, että Suomessa urheilun seuraaminen on hyvin pitkälti "menestysseuraamista".
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Minkä ikäistä porukkaa tuolla oikein kirjoittelee? Ikään kuin pääasiana ei olisi lainkaan nurmen kunto vaan "kendo vittuun täältä". Mistä ihmeestä tuollainen katkeruus toista lajia kohtaan tulee? Ei mulle ainakaan ole koskaan tuottanut mitään vaikeuksia fanittaa molempia lajeja.

[off-topic]Ehkä jotain FF2:n sielunelämästä kertoo jotain se että siellä pistetään nimimerkkejä pihalle ihan liiallisen lätkämyönteisyydenkin vuoksi. Kirjoiteltuani 3 vuotta tuonne alkuperäisellä(samalla kuin täällä) nimimerkilläni jouduin pihalle ja moderaattorien mukaan perusteena "painu takaisin Katkoajalle".[/off-topic]
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös