heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Keskisessä/Discovery divisioonassa viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevat vielä Chicago Blackhawks, Dallas Stars ja Nashville Predators. Chicagolla on 8 peliä pelaamatta (Tampa Bay Lightning 1 peli, Florida Panthers 2 peliä, Carolina Hurricanes 3 peliä ja Dallas Stars 2 peliä vastaan). Dallas Starsilla on 10 peliä pelaamatta (Detroit Red Wings 1 peli, Carolina Hurricanes 2 peliä, Tampa Bay Lightning 3 peliä, Nashville Predators 1 peli, Florida Panthers 1 peli ja Chicago Blackhawks 2 peliä). Nashville Predatorsilla on 7 peliä pelaamatta (Florida Panthers 2 peliä, Dallas Stars 1 peli, Columbus Blue Jackets 2 peliä ja Carolina Hurricanes 2 peliä).

Nashvillella on tässä vaiheessa 54 pistettä, Dallasilla 50 pistettä ja Chicagolla 49 pistettä. Mitä luultavimmin Nashville tai Dallas on se Keskisessä/Discovery divisioonassa se joukkue, mikä menee neljäntenä joukkueena playoffeihin kyseisestä divisioonasta .
 
Hercule Poirot: "Käytä pieniä harmaita solujasi." "Koko maailma on näyttämö ja kaikki miehet ja naiset vain näyttelijöitä." Ote Shakespearen parodiasta "Kuten haluatte."
Jokaisella ihmisellä on itsessään se pimeämpi puoli. Se, kuinka hyvin osaamme hallita tätä pimeää puolta itsessämme, määrittää meidät hyviksi ihmisiksi.
"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people." --> Goodbye Trump!

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Läntisen divisioonan kovasta tasosta (syvyyden puolesta) kertoo se että viime yönä Minnesota varmisti pudotuspelipaikkansa. Siellä on nyt kolmen kärki siten varmistanut playoff-paikkansa, kun samaan aikaan muissa divisioonissa ei ole vielä yksikään joukkue tehnyt sitä.

Bluesille iso päänahka Coloradosta viime yönä ja olisihan tuo näistä viimeistä playoff-paikkaa tavoittelevista isoin ja ainoa uhka divisioonan kärkijoukkueille sitten playoffeissa. Coyotesin, Sharksin ja Kingsin yli Vegas tai Colorado kävelisi varmaan neljässä pelissä, tai no ehkä Kuemper pystyisi yhden tai kaksi peliä ryöstämään. Mutta onhan tuo huvittavaa että viimeisen kahden kuukauden ajalta koko NHL:ssä viidenneksi vähiten pisteitä kerännyt ja seitsemänneksi heikoimmalla pisteprosentilla pelaava joukkue on siellä edelleen vahvin ehdokas playoff-joukkueeksi.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri
^^ kyllä se nyt näyttää vahvasti siltä, että Blues tuolta kampeaa isoon tanssiin, 3 peliä kuitenkin ”in hand” vs. Coyotes jolla mennyt heikommin viime aikoina... Toki ottivat LA’n päänahan just viime yönä ja loppuohjelma on helpompi kuin Bluesilla, mielenkiinnolla seuraillaan!
 
Let's go fast, Ricky Bobby-style

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Läntisen divisioonan (Vegas, Colorado, Minnesota) lisäksi myös keskisessä divisioonassa on kolme joukkuetta (Carolina, Florida, Tampa Bay) varmistaneet playoff-paikkansa. Kahdessa muussa divisioonassa vielä teoriassa kaikki playoff-paikat jakamatta.

Nashvillen ja Dallasin välillä on kauden mielenkiintoisin taistelu tuossa divisioonassa jaossa olevasta viimeisestä playoff-paikasta. Kumpikin joukkue on viimeisen reilun kuukauden ajalta liigan kovakuntoisimpien joukkueiden joukossa ja siten kääntäneet heikot alkukautensa vahvaksi kauden toiseksi puolikkaaksi. Predatorsilla on kahden pisteen etumatka Starsiin nähden, mutta Starsilla on kaksi peliä enemmän jäljellä. Keskinäisiä kohtaamisia on vielä yksi jäljellä, tämän viikon lauantaina, joten siinä pelissä on isot panokset, vaikkei se nyt lopullisesti vielä joukkueiden järjestystä ratkaisekaan. Hieman sääli että toinen näistä vahvasti suomalaispainotteisista joukkueista jää sitten playoffien ulkopuolelle.

Itäisessä divisioonassa Rangersin nousu näyttää hyvin epätodennäköiseltä. Ovat vain neljä pistettä Bruinsia ja viisi Islandersia perässä, mutta kaksi ottelua Rangersia ja yhden ottelun Islandersia enemmän pelanneena, ja Rangersilla muutoinkin vain kuusi ottelua enää jäljellä. Vaikea tuosta on enää nousta playoffeihin, mutta toisaalta on heillä vielä sekä Bruinsia että Islandersia vastaan kaksi peliä jäljellä, joten pienoinen mahdollisuus on olemassa. Vaatisi kuitenkin melkeinpä 6-0-0 saldoa jäljellä olevista peleistä sitten.

Täten itäisessä divisioonassa lähinnä kyse siitä mihin järjestykseen neljä playoff-paikkaa hallussaan pitävää joukkuetta lopulta päätyvät. Capitals otti kolme voittoa putkeen Islandersista, joten Islanders vaikuttaisi jumittuvan kahdelle viimeiselle sijalle. Islandersilla kun on nyt neljä pistettä matkaa toisella sijalla olevaan Penguinsiin ja tiebreaker on Penguinsin eduksi. Sen sijaan Bruins voi sieltä vielä nousta takaa haastamaan Capitalsin ja Penguinsin kotiedusta. Pelaavat kuitenkin neljä seuraavaa peliä Buffaloa ja Devilsiä vastaan, ja siihen perään kaksi peliä Rangersia vastaan, ja he ovat voineet tuossa vaiheessa kahteen viimeiseen peliin lähtiessään jo menettää playoff-mahdollisuutensa. Viime yön voitto piti Bruinsin siten mukana taistelussa kotiedusta. Capitalsin ja Penguinsin välisen järjestyksen osalta taas kaksi seuraavaa Washingtonissa pelattavaa ottelua tällä viikolla sanelevat järjestyksen aika pitkälti. Tulee järjestys olemaan millainen vain, on sieltä erittäin tasaiset playoff-parit tulossa, sillä marginaalit joukkueiden välillä ovat pienet.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Itäisessä divisioonassa Rangersin nousu näyttää hyvin epätodennäköiseltä.
En ihan siinä määrin laskisi ulos kuin sinä: Islanders on ollut pahaan aikaan alavireinen, ja vaikka Bruinsin loppuohjelma näyttää helpohkolta, niin nyky-Sabres ei ole enää se sama heittopussi, ja Devilsiä vastaan Bruins on vetänyt toistaiseksi kausirekordilla 2-3-1. Kaksi tappioista vieläpä nollalla tehdyllä maalilla, on ollut vaikea matchup. Rangersillä on kilpailijoihinsa nähden tässä vaiheessa myös tiebreaker-etu, jos sattuisivat tasapisteisiin päätymään.

Ei se toki helppoa ole, ja vaatii paitsi Bruinsin ja/tai Islandersin jonkun sorttista alisuorittamista, niin myös sitä, että suhteellisen kokematon Rangers-joukkue jaksaa yhä painaa sama playoff-vaihde silmässä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miten nuo pleijarit tällä kaudella menee? Eka ja toinen kierros pelataan divarin sisällä, mutta mitä tapahtuu sen jälkeen kun divisioonien voittajat on selvillä?
 
Oulu - Keski-Suomen pääkaupunki

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kahden viimeisen yön aikana Leafs, Penguins ja Capitals ovat varmistaneet playoff-paikkansa.

Blues on voittanut neljä ottelua putkeen ja vetänyt niiden myötä jo viiden pisteen kaulan Coyotesiin. Se peli alkaa olla tuon myötä ratkennut. Voittoputkensa ansiosta Blues tulee myös ylittämään viime viikkoisen piste-ennusteeni ja päätymään yli .500 pisteprosentin.

Rangers hävisi viime yönä Islandersille ja siihen kaatui viimeistään heidän playoff-haaveensa sitten.

Flames yrittää sinnitellä Canadiensin perässä ja nousta haastamaan heidät viimeisestä playoff-paikasta.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Honda West aikalailla paketissa. Sisuuntunut Blues kairasi 4 voittoa putkeen Coloradoa ja Minnesotaa vastaan. Viimeiset 10 matsia saldolla 7-3-0. Samaan aikaan Arizonan saldo 2-8-0 ja kaksi tappiota putkeen Sharksia vastaan.

Tilanne on se, että Bluesilla kaksi matsia vähemmän pelattuna kuin Coyotesilla, mutta peräti 5 pistettä enemmän. Sharks voitti kaksi kertaa putkeen edellä olevan Arizonan ja tässä voi käydä niin, että Sharks päätyy merkityksettömälle vitossijalle. SJ ja ARI kohtaavat toisensa runkosarjan kahdessa viimeisessä ottelussa eli kaksi "neljän pisteen" matsia on vielä edessä. Arizona saattaa pullahtaa jopa divisioonan toiseksi viimeiseksi vielä nykyotteillaan.

VGK 48 ottelua, 72 pistettä
COL 47 GP / 66 pts
MIN 49 GP / 66 pts
STL 48 GP / 52 pts
----------------------------
ARI 50 GP / 47 pts
SJ 49 GP / 45 pts
LA 47 GP / 42 pts
 
"Shane Doan playes hurt and has a smile on his face. He plays every shift like it is his last. He doesn't feel that an injury is something to share"

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Taitaa olla niin, että keskinen on ainoa divisioona, jossa riittää loppuun saakka jännitettävää. Pohjoisessa vielä ehkä hieman myös. Nashville ja Dallas keskisessä kilpasilla ja seuraavaksi vielä keskinäinen ottelu. Sen jälkeen Nashvillella kahdesti Columbus ja kahdesti Carolina. Dallasilla kerran Florida ja kahdesti Tampa sekä Chicago. Tiukaksi menee, keskinäinen ottelu voi olla aika ratkaiseva.

Itäinen ja läntinen alkaa olla jatkoonmenijöiden osalta taputeltu, keskinäisiä sijoituksia enää ratkotaan. Kanadassa Calgarylla vielä pieni sauma ja Montrealia helpompi loppuohjelma.
 
Don't poke the bear!
Paikat pudotuspeleihin alkavat olla jo jaetut. Käytännössä yhtä paikkaa lukuunottamatta kaikki paikat on jo saletissa. Keskisen divarin 4. paikka on vielä auki ja ratkaistaan Nashvillen ja Dallasin kesken. Nashville 3 pistettä edellä, mutta yksi peli vähemmän jäljellä. Dallasilla siis jäljellä viisi ja Predsillla neljä matsia.

Lännessä Arizona on teoriassa mukana kun vain kolme pistettä St. Louisia perässä, mutta käytännössä ulkona, sillä sillä jäljellä vain neljä peliä kun Bluesilla peräti seitsemän. Lohkojen neljän parhaan joukkueen keskinäiset sijoitukset ovat vielä auki kaikissa divareissa.

Kanadan lohkossa Toronto tulee olemaan 1. ja Edmonton 2. Winnipeg ja Montreal ratkaisevat sijat 3. ja 4.

Idässä periaatteessa kaikki sijoitukset 1.-4. ovat vielä auki.

Keskisessä nelospaikka on jaossa kuten ylempänä totesin, mutta sijoille 1.-3. on niin ikään kaikki auki Carolinan, Floridan ja Tampan kesken.

Lännessä Blues on neljäs, Minnesota kolmas ja Vegas sekä Colorado ratkaisevat ykkössijan.

Enemmän jännitettävää onkin jumbosijoilla.
 
RELEASE THE KRAKEN

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Ei tullut kovin jännää taistelua pudotuspelipaikoista. Eastissa on jo kaikki paikat jaettu, Kanadassa Vancouverilla on enää teoreettiset mahdollisuudet jos ottavat kaikkien aikojen loppukirin (eivät ota), Westissa Blues on sinettiä vaille valmis, samoin Centralissa Nashville.

Divarien voitot on sentään vielä auki kaikkialla muualla paitsi Kanadassa.
 
"Canada is not Finland" TSN:n studiosta toisella erätauolla finaalin ollessa 3-0. Peli päättyi 3-5.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Omiin kauden alkuarvioihin nähden 14 ennustetusta joukkueesta on menossa 16 joukkoon.

Kanadan Divarissa tuli arvioitua Calgary playoffseihin ennen kautta ja Montrealia ei. Ehkä aliarvioin tuota Montrealia, mutta silti Flames oli outo pettymys. TOR, WPG, EDM tuli arvioitua jatkoon, Edmonton oli ehkä lopulta hieman parempi mitä arvioitu. Ehkäpä pitemmällä kaudella McDavid ja Draisaitl kuormitus olisi hyydyttänyt heitä enemmän.

Pacific Divarissa jatkoon menijät ovat vähiten yllättävät, siellä olikin ne tasoerot jo valmiiksi suurimmat. Minnesotan hyvyys on tietysti ollut monille pienoinen yllätys, vaikka tuota pleijari-joukkueena tuli pidettyäkin vahvojen Central-pohjiensa ansiosta. Vegas on yllättänyt sillä, että on ollut parempi mitä Colorado, mikä toisaalta selittyy vähemmillä loukkaantumisilla.

Itäisessä divarissa oli myös yllätykset aika vähissä, isoimmaksi sitten lopulta muodostui tuo Philadelphian hyytyminen. Muuten oli nuo viisi aika selvää ehdokasta plaijareihin, joista joku jää ulos. Omassa ennakossa NY Islanders ja Flyers oli arvioitu tasavahvoiksi sijoille 4. ja 5. Eipä tuossa Iskendersillä sitten lopulta ollut hädän päivää vaikka joku Anders Lee puuttui puoli kautta. Trotz on Trotz. Rangersin nousukiitokin näyttää jo alkaneen, mutta näkyy kunnolla vasta ensi kaudella.

Central on ollut lopulta yllättävin divisioona, josta löytyy koko kauden suurin positiivisin yllättäjä Florida Panthers. Heille ei tullut kesällä playoff-paikkaa pedattua, mutta kauden käynnistyttyä tuo piristyminen oli sitten ihan nähtävissä. Nashvilleä ja Dallasia playoffseihin tuli ennusteltua Tampan ja Carolinan lisäksi ja toinen noista oikeista Central-tiimeistä joutuu nyt jäämään ulos. Näyttäisi että Dallasiin se viikate lopulta osuu, kun julmetusti häviävät noita jatkoaikapelejä. 14 tappiota jatkoilla.

Columbuskin oli kauden alkuarvioissa mahdollisena playoff-joukkueena, Floridankin edellä, mutta tuosta tulikin sitten lopulta koko NHL-kauden pahin floppi.

Topit:
Florida, Florida, Florida ja Minnesota

Flopit
Calgary, Philadelphia, Columbus

Muuten mentiin aika liki odotuksiin nähden.
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Rara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Jokerit Suomessa, Jymyjussit
Topit:
Florida, Florida, Florida ja Minnesota

Flopit
Calgary, Philadelphia, Columbus

Muuten mentiin aika liki odotuksiin nähden.
Joo, ei tässä järin suuria yllätyksiä ole nähty. Ainoa isompi yllätys on tuo Floridan kova kausi. Hyytymistä odotettiin, mutta sitä ei ole nähty. Laskisin Vancouverin myös flopiksi. Loppukauden heillä sekotti korona, mutta olivat ennen sitä jo käytännössä ulkona.

Minä jotenkin vaan tykkään näistä visualisoinneista ja todennäköisyyslaskelmista, ne ovat viileitä:

Näiden todennäköisyyksien mukaan pudotuspeliparit muodostuisivat seuraavasti:

KESKINEN
CAR-NSH
FLA-TB (tai TB-Fla)

LÄNSI
VKG / COL -STL
COL / VKG -MIN

ITÄ
WSH-NYI
PIT-BOS

KANADA
TOR-MTL
EDM-WPG

Nämä ovat vieläpä melko varmat parit oikeastaan Itää lukuunottamatta, joka on näistä eniten auki. Islanders voi vielä nousta Bostonin ohi, mutta toisaalta Boston (tai Pittsburgh) voi nousta vielä divisioonan voittoonkin. Montreal ja Winnipeg ovat nyt tasapisteissä ja Jets on seitsemän ottelun tappioputkessa. Jetsillä on toisaalta helpompi loppuohjelma enkä usko, että Montrealilla on suurta hinkua kolmospaikalle ja Oilersin vastustajaksi matkustuksen vuoksi. Coloradon ja Vegasin keskinäinen järjestys toki myös vielä auki.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Pacific Divarissa jatkoon menijät ovat vähiten yllättävät, siellä olikin ne tasoerot jo valmiiksi suurimmat. Minnesotan hyvyys on tietysti ollut monille pienoinen yllätys, vaikka tuota pleijari-joukkueena tuli pidettyä.
Minnesota oli kyllä melko helppo veikata pudotuspelijoukkueeksi kun katsoi muita divisioonan joukkueita. Ennakkoon oli kolme vahvaa joukkuetta ja neljäs sija auki vähiten huonolle. Kalifornian joukkueet ovat kaikki rebuildissa enemmän tai vähemmän ja Arizona epäonnistuu aina. Minnesotalla ei toisaalta ollut yhtäkään top-6 sentteriä, mutta ei kai se sitten haitannut kun Kaprizov ja Fiala suorittavat ja puolustus on rautaa.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Näiden todennäköisyyksien mukaan pudotuspeliparit muodostuisivat seuraavasti:

KESKINEN
CAR-NSH
FLA-TB (tai TB-Fla)

LÄNSI
VKG / COL -STL
COL / VKG -MIN

ITÄ
WSH-NYI
PIT-BOS

KANADA
TOR-MTL
EDM-WPG
Mielenkiintoisia pudotuspelipareja on muodostumassa. Floridan paikallinen, suomijoukkueet Carolina ja Nashville vastakkain, Washington vastaan Islanders, Pingviinit vastaan Karhut, Kanadan läktämekat Toronto ja Montreal vastakkain. Läntisessä divisioonassa ei lähtökohdin ole kiinnostavia pareja. Sen sijaan se mahdollinen lännen finaali Vegas vastaan Colorado olisi herkullinen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Rara

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Minnesotan paikka pudotuspeleissä ei välttämättä ole yllätys, mutta kyllähän he ovat paremman kauden pelanneet kuin odotuksissa oli. Siellä on kuitenkin ihan tosissaan haastettu Vegasia ja Coloradoa ihan keskinäisissäkin peleissä. Taisi juuri edellinen peli päättyä taas Minnesotan voittoon.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Winnipegillä ja Montrealille tasapisteet ja yhtä paljon pelejä jäljellä, joten ainakin teoriassa Montreal voi nousta Winnipegin ohitse.

Jos pudotuspeleissä kohtaa Edmonton-Montreal, niin hassun hauskasti Montrealin kaksi viimeistä liigapeliä on Edmontonia vastaan, Edmonton pelaa sitten vielä yhden Vancouveria vastaan. Tietenkin teoriassa Edmonton voi vielä voittaa koko Pohjoisen lohkon.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
Winnipegillä ja Montrealille tasapisteet ja yhtä paljon pelejä jäljellä, joten ainakin teoriassa Montreal voi nousta Winnipegin ohitse.
No onhan tuossa nyt paljon enemmän kuin teoriassa mahdollisuus nousta Jetsien edelle. Jos ei Jetsien vene käänny, niin on jopa todennäköistä, että Canadiens menee ohi.
 
Onko jotain tietoa tai aavistusta, milloin pudotuspelit aloitettaisiin? Osalla joukkuiesta ihan muutama peli jäljellä, kun taas jollain noita rästipelejä jonkin verran. Odotetaanko, että jokainen joukkue on saanut runkosarjapelit pelattua, vaikka pudotuspeleihin ei olisi joukkue menossa, jolla pelejä jäljellä? Eli aloitetaanko jo jossain divisioonassa pudotuspelit, vaikka muualla pelattaisiin vielä runkosarjapelejä?
 

Ralph

Jäsen
Yöllä saattaa ratketa Keskisen ja Läntisen divisioonien viimeiset pudotuspelipaikat.

Predators varmistaa Keskisen divisioonan neljännen sijan, jos se voittaa Blue Jacketsin ja samalla Lightning voittaa varsinaisella peliajalla Starsin. Tällöin Predatorsin ja Starsin piste-ero on kuusi pistettä, kun Starsin runkosarjaa on kolme peliä jäljellä. Predatorsilla on valmiiksi niin paljon enemmän voittoja, että tasapisteissä menee Starsin edelle, joten kuuden pisteen johto tässä tilanteessa riittäisi heille.

Läntisen divisioonan nelospaikaan on edelleen teoriassa tyrkyllä neljä joukkuetta, mutta Blues varmistaa nelossijan, jos se voittaa yöllä Ducksin ja Coyotes voittaa Kingsin. Sharksin ja Coyotesin ainoa toivo pudotuspelipaikkaan olisi, että Blues häviäisi kaikki kuusi peliään. Sharksin kannalta Blues ei saisi ottaa pistetäkään. Mutta eiköhän Blues yöllä kaada Ducksin ja homma ole Sharksin sekä Coyotesin osalta ohi. Kings sen sijaan voi vielä pitää teoriassa mahdollisuudet elossa.

Kanadan divisioonassa tai siis Pohjoisessa divisioonassa pudotuspelipaikat pysyvät elossa vähintään huomiseen. Flames voi menettää pudotuspelimahdollisuutena nyt yöllä, mutta Cancuksin toiveet olisi yhä elossa. Mutta voi siis olla, että kaikki pudotuspelijoukkueet ovat selvillä perjantaiaamuna Suomen aikaa.

Pudotuspeliparit toki yhä isosti elossa. Vain Hurricanes ja Maple Leafs ovat varmistaneet kotiedun. Toki tuolloin perjantaiaamuna saattaa olla ratkennut Keskisen divisioonan ottelupareiksi Hurricanes-Predators ja Panthers-Lightning, vaikka floridalaisten järjestys ei vielä selvillä olisikaan.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Miksi ihmeessä näin tehtäisiin? Sitten jouduttaisiin mahdollisesti oottelemaan kesken pleijareiden, että joku toinen joukkue saa edellisen kierroksen pelit pelattua.
Onhan sitä ennenkin NHL:ssä pelattu että jopa eri playoff-kierroksia pelattu samaan aikaan.
 
Viime kuplapeleissä taidettiin vielä pelata edellistä kierrosta, kun uusi oli jo aloitettu, jos muistelen oikein. Eli eihän siinä muu syy olisi kuin kiire saada kausi pakettiin. Hieman tietysti eri asia nyt, mutta kiire se taitaa olla taaskin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy