Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
(Tilanne 20.3.2021, joukkueet pisteprosentin mukaisessa järjestyksessä johtuen eri määrästä pelattuja otteluita)

MassMutual East
Koodi:
             GP  P   P%
1. Washington Capitals  30  44  .733
2. New York Islanders   31  42  .677
3. Boston Bruins     28  36  .643
4. Pittsburgh Penguins  30  37  .617
-------------------------
5. Philadelphia Flyers  28  33  .589
6. New York Rangers    29  28  .483
7. New Jersey Devils   27  24  .444
8. Buffalo Sabres     29  16  .276
Divisioonan playoff-taistelu on jo pitkään ollut viiden kauppa ja se oli etukäteenkin hyvin odotettua, sillä nämä divisioonan viisi kärkijoukkuetta kaikki olivat viime kauden keskeytyessä runkosarjan top-11 joukkueita (idän top-7 joukkueita). Bruins veteli kovan ensimmäisen kuukauden kaudesta ja vaikutti vähän menelevän jo menojaan, mutta sitten hekin ovat pudonneet sinne muiden neljän playoff-paikasta taistelevan joukkueen ryhmittymään. Divisioonan kärkipaikan ottanut Capitals on seitsemän ottelun voittoputkessa ja kovavireisenä tällä hetkellä. Islandersilla ja Penguinsilla takana myös hyvät jaksot viime ajoilta, mutta ovat sitten hävinneet kaksi viimeisintä peliään joten seuraavat pelit näyttävät sitten heidän pelinsä suunnan. Bruins ja Flyers tuosta viisikosta heikkovireisimmät viime ajoilta, mutta voittaneet viimeisimmät pelinsä, joten kuten Islandersilla ja Penguinsilla, näyttää seuraavien pelien otteet suunnan. Taistelu playoff-paikoista tullee olemaan tasaista aina viime metreille saakka ja yksi kova joukkue sieltä jää lopulta sitten ulos. Rangersia, Devilsia ja Sabresia vastaan pelatut ottelut ovat sellaisia joista nuo playoff-paikoista taistelevat eivät saisi menettää paljoakaan pisteitä ja toistaiseksi jokainen on selviytynyt melko hyvin niistä:

vs. Rangers/Devils/Sabres
Islanders 13-2 -0 (9 peliä jäljellä)
Capitals 10-2-1 (11 peliä jäljellä)
Flyers 8-3-1 (12 peliä jäljellä)
Penguins 7-2-0 (15 peliä jäljellä)
Bruins 6-4-1 (13 peliä jäljellä)

Discover Central

Koodi:
             GP  P   P%
1. Tampa Bay Lightning  29  44  .759
2. Florida Panthers    29  42  .724
3. Carolina Hurricanes  29  42  .724
4. Chicago Blackhawks   31  33  .532
-------------------------
5. Columbus Blue Jackets 31  31  .500
6. Dallas Stars      26  25  .481
7. Nashville Predators  30  27  .450
8. Detroit Red Wings   31  24  .387
Divisioonan kolmen kärki on erottunut ja ilman totaalista romahtamista kauden toisella puoliskolla, tulevat kyseiset kolme joukkuetta menemään playoffeihin. Playoff-taistelua käydään siten vain siitä viimeisestä paikasta ja siinä taistelussa on mukana neljä joukkuetta - Blackhawks, Blue Jackets, Stars sekä Predators. Kaikilla näillä neljällä joukkueella on tappiollinen saldo viimeisestä kymmenestä ottelustaan, eli yksikään heistä ei ole ottamassa minkäänlaista niskaotetta tuosta viimeisestä jaossa olevasta playoff-paikasta. Blackhawks sitä paikkaa on pitänyt hallussaan käytännössä koko kauden, mutta he ovat nelikon heikkovireisin joukkue viimeisen kymmenen ottelun ajalta ja ovat mahdollistaneet muiden hiljakseltaan tapahtuvan takaa-ajon. Tuon nelikon osalta tuleva siirtotakarajakin voinee sekoittanee tilannetta, sillä Blackhawksia lukuunottamatta kolme muuta voivat olla pettyneitä kauteensa tällä hetkellä ja alkaa myyjiksi siirtotakarajalla. Lisäksi Chicagon suunnalta taisi tulla huhuja että voivat ottaa vastaan muiden paskoja sopimuksia eli ei sielläkään taideta lähteä kilpavarustelemaan ja ostamaan pelaajia. Joten näillä näkymin divisioonan viimeinen playoff-paikka olisi otettavissa ihan sillä vain että on tuosta nelikosta se vähiten huono joukkue loppukaudesta.

Honda West
Koodi:
             GP  P   P%
1. Vegas Golden Knights  28  43  .768
2. Colorado Avalanche   28  38  .679
3. Minnesota Wild     28  37  .661
4. St.Louis Blues     30  35  .583
-------------------------
5. Los Angeles Kings   29  30  .517
6. Arizona Coyotes    30  29  .483
7. San Jose Sharks    28  26  .464
8. Anaheim Ducks     31  24  .387
Tällä hetkellä tässä divisioonassa suurin ero playoff-viivan kohdalla, mutta vielä täälläkin tullaan käymään taistelua playoff-paikoista. Vegas ja Colorado miehittävät odotetusti kahta kärkipaikkaa ja tullevat olemaan siellä runkosarjan päättyessäkin. Bluesilla on ollut paljon loukkaantumisia kauden ensimmäisellä puoliskolla ja se lienee näkynyt epätasaissa peliesityksissä sitten. Materiaalin laajuus ja taso riittänee loppuun saakka kuitenkin playoff-paikan ottamiseen, näin uskaltaisin sanoa. Kolmatta sijaa pitävä Minnesota on yksi kauden positiivisimpia yllätyksiä, kuten myös hyvin pelannut ja viidennellä sijalla oleva Los Angeles. Tuon kaksikon lisäksi Coyotes tullee vielä taistelemaan playoff-paikasta, mutta Sharks tuolta tuskin enää nousee siihen taisteluun mukaan. Eli kolmen kaupaksi katsoisin tämän kilpailun ja tuosta kolmikosta Wildin asema tällä hetkellä erittäin vahva. Nähtäväksi jää pystyykö kauden ensimmäisen puoliskon yllättäjäjoukkue pitämään tasonsa myös toisen puoliskon ajan sitten.

Scotia North
Koodi:
             GP  P   P%
1. Toronto Maple Leafs  31  40  .645
2. Winnipeg Jets     30  38  .633
3. Edmonton Oilers    33  40  .606
4. Montreal Canadiens   30  35  .583
-------------------------
5. Calgary Flames     31  33  .532
6. Vancouver Canucks   34  34  .500
7. Ottawa Senators    33  23  .348
Kanadan divisioonassa kolmen kärki on kahden pisteen sisällä toisistaan, ja sitten viivan tuntumassa on toiset kolme joukkuetta kahden pisteen sisällä toisistaan. Maple Leafs, Jets ja Oilers taistelevat tällä hetkellä divisioonan voitosta, mutta toisaalta heikolla kauden toisella puoliskolla sieltä voi tuostakin kolmikosta yksi vielä pudota viivan alapuolelle. Viimeisestä playoff-paikasta tällä hetkellä taistelevien joukkueiden osalta on jo nähty kaksi valmentajan vaihdosta ja yksikään kolmikosta ei voine olla tyytyväinen siihen miten kausi on sujunut toistaiseksi. Playoff-paikka on kuitenkin edelleen otettavissa jokaiselle tuosta kolmikosta, vaikka toki Canucksin asema heikoin heidän jo pelaamansa ottelumäärän vuoksi. Canucks on kuitenkin viimeisen 10 ottelun ajalta yksi liigan kovavireisimpiä joukkueita, joten siellä käyrä osoittaa vahvasti ylöspäin kauden toisen puoliskon osalta. Flames osoittanut myös piristymisen merkkejä ja Canadiens kerää pisteitä hyvään tahtiin myös kun ottaa useimmat tappionsa vasta jatkoajalla/rankkareissa. Mielenkiintoinen taistelu playoff-paikoista edessä tässä divisioonassa loppukauden osalta.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kymmenisen päivää avausviestiä myöhemmin tilanne vaikuttaa seuraavalta:

MassMutual East
Kolmen kärki on vetänyt hieman kaulaa, ja kunhan Boston saa pelimäärässä kurottua heidät kiinni on siinä kärkinelikko varmaan aika lähellä toisiaan. Phillyllä tökkii peli pahemman kerran ja ovat hieman jäämässä playoff-junasta. Takaa on jo Rangers noussut Flyersin iskutuntumaan ja ovat Panarinin paluun jälkeen piristyneet sen verran, että he saattavat jopa vielä nousta mukaan playoff-taisteluun.

Discover Central
Nashville on tuosta viimeisestä playoff-paikasta taistelevasta neljästä joukkueesta alkanut osoittaa kiinnostusta sen ottamiseksi ja ovatkin voittaneet kuusi peliä putkeen. Muilla kolmella edelleen viimeiseen kymmeneen peliin enemmän tappioita kuin voittoja. Floridalla on 11 pisteen kaula playoff-viivaan eli siinä on turvallinen ero tällä hetkellä, mutta heidän suhteensa voi vielä tapahtua romahdusta ilman Ekbladia ja jos Barkovin poissaolo venyy pitkäksikin. Pidemmän päälle kun tuo heidän syvyysosasto ei hirveästi vielä luottamusta herätä. Mutta tosiaan eipä sieltä takaa kukaan ole millään hirmutahdilla ajamassa heitä kiinni, nelossijassa kiinni olevaa Nashvilleä lukuunottamatta.

Honda West
Bluesin kone yskii pahemman kerran ja viimeisten kymmenen pelin saldo 2-5-3 on mahdollistanut Coyotesin nousun jo pisteen päähän Bluesista. Mikä siellä mättää? Armstrongin nokkeluus Faulkin ja Krugin signaamisessa ja Pietrangelon pois päästämisessä kostautumassa? Blues on tällä hetkellä kymmenen eniten maaleja päästäneen joukkueen joukossa, joten ei ole ollut vanha tuttu tiukasti puolustava Blues tilastollisesti ainakaan. Vai onko se Paraykon poissaolo tässä suhteessa kaikkein merkittävintä? Joka tapauksessa ei ole Bluesin playoff-paikka mitenkään varmaa tällä hetkellä. Kings on Bluesin heikosta jaksosta huolimatta jäänyt pisteellä lisää, joten he eivät ole pystyneet hyödyntämään Bluesin heikkoa jaksoa ja siten eivät ole kunnolla nousseet playoff-taisteluun. Sharks sieltä takaa ottanut Kingsin kiinni, joten olisiko siellä vielä tarpeeksi kirivaihdetta nousta tuohon taisteluun mukaan?

Scotia North
Neljän kärki alkaa erottua ja Flames sekä Canucks jäämässä ulos playoff-taistelussa. Ovat edelleen vain neljä pistettä Canadiensia perässä, mutta kummallakin jo viisi pelattua ottelua enemmän tilillään. Samassa pelimäärässä olevaan kolmossijan Oilersiin onkin sitten matkaa kymmenen pistettä. Paljon saa tapahtua jotta neljän kärjessä oleviin joukkueisiin tapahtuu vielä muutosta kauden aikana.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Vähän alan kallistumaan Sean McIndoen suuntaan siinä, että saattaa tulla melkoinen pannukakku tämän kauden playoff kisasta. Northissa alkaa olemaan kisa taputeltu, Eastissä Flyers jää ainoaksi haastajaksi ja sekin näyttää epätodennäköiseltä. Centralissa neljä joukkuetta häviää koittaa päästä jatkoaikojen avulla mukaan ja Lännessä pitäisi luottaa siihen, että Arizona pysyy kisassa mukana? Doubt it.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri
Hyvää settiä täällä, kiitos vaivannäöstä @Bosco !

Tällä kaudella on ollut hauska seurata kuin kaikenmualiman NHL-asiantuntijat naulaavat jos minkäkin jengin ulos ”isosta tanssista” kuitenkaan tutkailematta kys. jengin otteluohjelmaa => esim. Pens oli jo ”ulkona” kun pelaamatta oli 6 peliä Buffaloa vastaan, ja kuinka ollakaan... Mielenkiintoista seurattavaa ehdottomasti vaikka nyt juuri näyttäisikin osa lohkoista jo kohtuu selviltä!
 
Let's go fast, Ricky Bobby-style

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Lännessä pitäisi luottaa siihen, että Arizona pysyy kisassa mukana? Doubt it.
Tossa kun vertas St.Louisin ja Arizonan jäljellä olevaa otteluohjelmaa niin helpommalta toi Arizonan otteluohjelma näytti. St. Louisilla oli paljon Coloradoa, Vegasia ja Minnesotaa. Samaan aikaan Arizonalla taas oli Los Angelesia ja San Josea. Eli sikäli toi voi olla ihan mahdollista että Arizona pysyy kisassa mukana jos St.Louis ei etene minnekään. Kuitenkin vain pojo eroa tällä hetkellä ja kun kattelee viimesintä 10 matsia niin St.Louisilla on tällä hetkellä NHL:län kolmmaneksi huonoin vire.
 
Viimeksi muokattu:
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Tossa kun vertas St.Louisin ja Arizonan jäljellä olevaa otteluohjelmaa niin helpommalta toi Arizonan otteluohjelma näytti. St. Louisilla oli paljon Coloradoa, Vegasia ja Minnesotaa. Samaan aikaan Arizonalla taas oli Los Angelesia ja San Josea. Eli sikäli toi voi olla ihan mahdollista että Arizona pysyy kisassa mukana jos St.Louis ei etene minnekään. Kuitenkin vain pojo eroa tällä hetkellä ja kun kattelee viimesintä 10 matsia niin St.Louisilla on tällä hetkellä NHL:län kolmmaneksi huonoin viere.
St. Louisin otteluohjelma on ihan sairas. Seitsemän peliä Minnesotaa vastaan, kuusi peliä Coloradoa vastaan, neljä peliä Vegasia vastaan, kaksi kertaa Anaheim, kerran LA ja Arizona (molemmat vieraissa), San Jose ei enää kertaakaan. Vaikka Blues johtaa pisteellä Arizonaa ja kuudella pisteellä Losia ja San Josea, niin olisin valmis lyömään vetoa sen puolesta, että Blues ei selviä pudotuspeleihin.
 
"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa, joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa, mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa." Abraham Lincoln.

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
#11
Monessa divarissa näyttää selvältä, mutta otteluohjelmien epätasaisuus ja lukuisat ns. neljän pisteen ottelut voivat nähdäkseni muuttaa järjestyksiä paljonkin. Esim Rangersille näin jossain mallissa kohtuullista 20 pinnan saumaa (todella antelias 9 pinnan takamatkalta), joka johtunee paljolti siitä, että siellä on jäljellä olevista 21 ottelusta 8 Sabresia ja Devilsiä vastaan.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

Vatso

Jäsen
Rangersin pitäisi kuitenkin voittaa ainakin 15 viimeisestä 21 ottelusta, että olisi edes jonkun näköiset saumat jatkoon ja tämäkin laskettu niin, että Boston keräisi vain 1p/ottelu kaikista lopuista peleistä. Bostonilla kuitenkin 6 ottelua Buffaloa ja 2 ottelua Devilsiä vastaan, en kyllä itse ymmärrä miten Rangersille saadaan tällä hetkellä 23% todennäköisyys play-offeihin pääsylle.
 

Kari Runk

Jäsen
Tossa kun vertas St.Louisin ja Arizonan jäljellä olevaa otteluohjelmaa niin helpommalta toi Arizonan otteluohjelma näytti. St. Louisilla oli paljon Coloradoa, Vegasia ja Minnesotaa. Samaan aikaan Arizonalla taas oli Los Angelesia ja San Josea. Eli sikäli toi voi olla ihan mahdollista että Arizona pysyy kisassa mukana jos St.Louis ei etene minnekään. Kuitenkin vain pojo eroa tällä hetkellä ja kun kattelee viimesintä 10 matsia niin St.Louisilla on tällä hetkellä NHL:län kolmmaneksi huonoin vire.
St. Louisin otteluohjelma on ihan sairas. Seitsemän peliä Minnesotaa vastaan, kuusi peliä Coloradoa vastaan, neljä peliä Vegasia vastaan, kaksi kertaa Anaheim, kerran LA ja Arizona (molemmat vieraissa), San Jose ei enää kertaakaan. Vaikka Blues johtaa pisteellä Arizonaa ja kuudella pisteellä Losia ja San Josea, niin olisin valmis lyömään vetoa sen puolesta, että Blues ei selviä pudotuspeleihin.
Lisäksi mielenkiintoistahan tästä tekee myös se, että loppukaudesta pelataan 11 keskinäistä ottelua, jossa joku kolmesta Bluesin haastajasta saa 100% varmuudella 2 pistettä. Pahimmillaan toki 2 ja 1 jos jatkoille asti venähtää, ja sehän Bluesin kannalta olisikin ehdottomasti huonoin skenaario, mikäli tuon kolmikon keskinäiset venyvät usein jatkoille.

Toki nuo Arizonan, Kingsin ja Sharksin keskinäisetkin voivat mennä vaikka kuinka ristiin eikä sieltä välttämättä isoa etua yksittäiselle joukkueelle ole saavutettavissa, mutta Bluesin kannalta tuo on kuitenkin huonompi homma, varsinkin kun se oma ohjelma on hankala. Ihan liikaa ei ole varaa kyykätä, kun joku kolmesta haastajasta klaaraa varmoja extrapojoja.
 
"Että minua pistää vihaksi tämä ajattelu, että kaikki mielipiteet ovat muka tasa-arvoisia. Eivät ole. Osa on paskoja. Niiden takana ovat idiootit. Internet on kuin joku ajattelun Idols-kilpailu, että sinne vaan, sinne vaan jokainen, jolla ei ole mitään pätevyyttä ajatella monimutkaisia asioita, menee mesoamaan suuna päänä ilman minkäänlaista itsekritiikkiä, ja sitten loukkaantuu, kun joku ei vaan tykkää."

KukkosLasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
En ole jatkoajassa nähnyt koskaan mainintaa Tankathon- sivustosta jonka olen tällä kaudella ottanut seurantaan. Siellä joukkueet on mm. rankattu jäljellä olevien vastustajien vaikeustason mukaan. Ei ole helppo työ vaikeita vastustajia kohtaavalle Philadelphialle nousta liigan helpoimmat otteluohjelmat omaavien Penguinsin ja Bruinsin edelle playoff-paikalle. Mielenkiintoista myös nähdä pitääkö Caps pintansa divisioonavoiton suhteen kun heidän otteluohjelmansa ei ole helpoimmasta päästä. Pensille liigan parhaana kotijoukkueena ainakin varmasti maistuisi kotietu playoffeihin.
 

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Honda West tulee menemään todella mielenkiintoiseksi, kun tilanne nyt seuraava:

St Louis 35 ott 38 pst
Arizona 36 ott 37 pst
Kings 34 ott 34 pst
Sharks 35 ott 34 pst

Jos Sharksit ei olisi hävinnyt molempia pelejä Arizonaa vastaan viikonloppuna, olisi tilanne vielä tiukempi. Etenkin Sharksien otteluohjelma on (ehkä) helpoin kaikista, kun esim 7 seuraavaa peliä vastassa vain Kings ja Ducks. Muutenkin painottuu pitkälti Kings/Ducks/Coyotes akselille loppukaudeksi.

Jännäillään jännäillään
 
Ambitious, but rubbish

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Sharksien herättyä tähän kauteen on lännessä tilanne mennyt mielenkiintoiseksi. Arizona 39p, St Louis 38p ja San Jose 38p kun kaikki ovat pelanneet 37 ottelua. Viikko pari sitten näytti että Sharkseilla ei ole mitään saumaa, nyt tilanne lännessä on täysin auki.
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Itäisessä divisioonassa tulossa iso viikko playoff-taistelun suhteen (toki samaa voi toistaa joka viikko tästä eteenpäin), kun siellä Philly ja Boston pelaavat kolmesti vastakkain ja Rangers kahdesti sekä Penguinsia että Islandersia vastaan. Bostonilla ja Phillyllä lisäksi kaksi muuta peliä keskinäisten lisäksi eli viiden ottelun viikko heillä. Penguinsilla taas neljän ottelun viikko ja kaikki vieraissa. Paljon tärkeitä otteluita playoff-taistelun suhteen tällä viikolla.

Läntisessä divisioonassa menemässä kolmen väliseksi taisteluksi tuo viimeinen playoff-paikka. Coyotes ja Sharks ovat hyvässä vireessä kun taas Bluesin alamäki jatkuu, joten tällä tahdilla jäämässä piakkoin kahden väliseksi taistoksi.

Keskisessä divisioonassa Florida selvisi Barkovin poissaolosta erinomaisesti ja sai hänet viikonloppuna takaisin kokoonpanoon. Ovat nousseet samalla koko liigan kärkeen. Eli siellä ei notkahdusta tapahdu, joten vain se viimeinen playoff-paikka jaossa. Columbus on jäämässä siitä junasta ja Nashville on ottanut vahvan otteen tuosta paikasta. Blackhawks ja Stars edelleen mukana taistelussa kuitenkin.

Pohjoisen divisioonassa paikat on käytännössä jo jaettu ja enää pelataan sijoituksista.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
On kyllä mielenkiintonen toi Westin vikan play-off paikan skaba. St.Louisilla, Arizonalla ja San Josella on kaikilla siihen vikaan paikkaan saumaa, mutta voittaminen tuntuu olevan jokaiselle jengille vaikeaa. Tuntuu kun etanaoiden kilpajuoksua kattelis. Eikö todella kova play-off sarja Coloradoa taikka Vegasia vastaan kiinnosta tarpeeksi? :D
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
#11
Kanukkidivarissa Canadiens on tainnut pelata aika tasan .500 -kiekkoa valmentajavaihdon jälkeen, mutta Flamesista ei taida olla ohittamaan, vaikka tärkeän keskinäisen viime yönä veikin.

Centralissa edelleen vika paikka melko auki. Epäilen kyllä, että Hawksilla ei taso riitä ja Starsilla on runkopelaajia liikaa lasaretissa tai pelaa puolikuntoisena.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Kanukkidivarissa Canadiens on tainnut pelata aika tasan .500 -kiekkoa valmentajavaihdon jälkeen, mutta Flamesista ei taida olla ohittamaan, vaikka tärkeän keskinäisen viime yönä veikin.
Montreal on muistaakseni hävinnyt ainakin viimeiset kolme peliä Calgaryä vastaan ja keskinäisiä pelejä on vielä jäljellä. Calgary siis noissa ehdottomasti suosikki. Jos Calgary pystyy vähänkin parantamaan tuloksia ja Montreal jatkaa nykytahtia, niin Calgary voi mennä jopa ohitse. Toisaalta ei vaadi kuin Montrealilta kuin parin keskinäisen pelin voittamista ja pudotuspelipaikka lähes varmistuu.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
On kyllä mielenkiintonen toi Westin vikan play-off paikan skaba. St.Louisilla, Arizonalla ja San Josella on kaikilla siihen vikaan paikkaan saumaa, mutta voittaminen tuntuu olevan jokaiselle jengille vaikeaa. Tuntuu kun etanaoiden kilpajuoksua kattelis. Eikö todella kova play-off sarja Coloradoa taikka Vegasia vastaan kiinnosta tarpeeksi? :D
Blues tuon näyttää ansaitusti ottavan, vaikka loppuohjelma onkin kova. Sharks ja Coyotes ovat pulassa joukkuetta kuin joukkuetta vastaan, kun Blues napsii säännöllisesti yhden maalin tappioita noita kovia joukkueita vastaan. Pakkohan sieltä on pari voittoa jossain vaiheessa napsia. Coyotesilla toki vielä yhdet keskenäiset Sharksia ja Bluesia vastaan, jossa todennäköisin lopputulos on tasapeli jotta erot eivät kasva liikaa. Hassua tosiaan seurata kun kaikki kakkailevat housuunsa vuorotellen. Tässä olisi nyt Kingsille sauma iskeä kun jäljellä on mm. neljä matsia Ducksia vastaan. Käännän siis takkini ja ennustan Kingsin nousua playoffeihin ja kolmen Game Sevenin jälkeen finaaliesiintymistä vuoden 2012(?) tapaan.
 
Young Joe Thornton
Tässä olisi nyt Kingsille sauma iskeä kun jäljellä on mm. neljä matsia Ducksia vastaan. Käännän siis takkini ja ennustan Kingsin nousua playoffeihin ja kolmen Game Sevenin jälkeen finaaliesiintymistä vuoden 2012(?) tapaan.
Kingsin viimeiset 10 peliä saldolla 3-7 ja viimeiset 12 peliä saldolla 3-9. Ei tuolla nykykunnolla nousta yhtään mihinkään. Viivaan on matkaa 6 pistettä ja edeltä pitäisi ohittaa kolme joukkuetta. Pelejä on jäljellä 15. Tekemätön paikka, sanoisin.
 
RELEASE THE KRAKEN

Kempton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPV, Habs, Bucks
Montreal on muistaakseni hävinnyt ainakin viimeiset kolme peliä Calgaryä vastaan ja keskinäisiä pelejä on vielä jäljellä. Calgary siis noissa ehdottomasti suosikki. Jos Calgary pystyy vähänkin parantamaan tuloksia ja Montreal jatkaa nykytahtia, niin Calgary voi mennä jopa ohitse. Toisaalta ei vaadi kuin Montrealilta kuin parin keskinäisen pelin voittamista ja pudotuspelipaikka lähes varmistuu.
Melkein jopa toivoisin että tuo lammaslauma onnistuu vielä pupeltamaan tuon jo varmaksi julistetun paikkansa. Jospa se vihdoin saisi jotain muutosta organisaatiossa ja tuo jo lähes minnesotamainen keskinkertaisuus muuttuisi edes johonkin suuntaan.

Lisäksi tähän liittyy se, etten toivo Montrealin olevan se joukkue, jota vastaan Toronto saa vihdoin surullisen voitottoman playoff-saldonsa katki :)
 
I can’t really hear what Jeremy says, because I got my two Stanley Cup rings plugged in my ears

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Melkein jopa toivoisin että tuo lammaslauma onnistuu vielä pupeltamaan tuon jo varmaksi julistetun paikkansa. Jospa se vihdoin saisi jotain muutosta organisaatiossa ja tuo jo lähes minnesotamainen keskinkertaisuus muuttuisi edes johonkin suuntaan.

Lisäksi tähän liittyy se, etten toivo Montrealin olevan se joukkue, jota vastaan Toronto saa vihdoin surullisen voitottoman playoff-saldonsa katki :)
Itse toivon sitä, että MapleLeafs kohtaa paikallisvastustajan pleijareissa. Siinä olisi sitä oikeaa nostalgiaa menneiltä vuosilta jäällä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Itäisessä divisioonassa Flyers on playoff-taistelun ulkopuolella. Heillä on 11 peliä jäljellä ja matkaa Bruinsiin on 9 pistettä ja Penguinsiin taas 12 pistettä. Siinä välissä vielä sitten kovavireinen Rangers. Tuo on auttamaton paikka ja eivät millään nouse tuosta enää playoffeihin. Rangers taas tekee siellä kaikkensa että pystyisivät sinne nousemaan, kun maaliskuun alusta lukien heidän saldona on 17-7-1 (eli 114 pisteen kausitahti täydellä runkosarjalla). Matka playoffeihin siellä on vielä kuitenkin pitkä kun Penguins on 7 pistettä edellä ja keskinäisiä otteluita ei ole enää jäljellä. Bruins on neljä pistettä edellä kaksi peliä vähemmän pelanneena eli kun saavat nuo rästissä olevat pelit pelattua lienee sekin ero 6-8 pistettä. Islanders on kahdeksan pistettä edellä, mutta heitä vastaan nuo kolme jäljellä olevaa keskinäistä ottelua ovat aika tärkeässä osassa ja Rangersin pitäisi hoidella ne kaikki varsinaisella peliajalla, jotta tekevät tuosta vielä erityisen tiukan playoff-taistelun. Myös Rangersin runkosarjan päättävät kaksi vieraspeliä Bostonissa voivat olla isossa roolissa viimeisen playoff-paikan ratkaisun suhteen.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Läntisessä divisioonassa meneillään oikein hurja taistelu viimeisestä playoff-paikasta:

4. Arizona Coyotes 46 GP 45 P
------------------------------------------
5. St.Louis Blues 43 GP 44 P
6. San Jose Sharks 45 GP 41 P
7. Los Angeles Kings 42 GP 38 P

Coyotes otti lauantaina ison päänahan voittamalla varsinaisella peliajalla Bluesin ja nousemalla siten takaisin viivan yläpuolelle pisteen erolla. Siitä ei kuitenkaan ole hirveästi hyötyä kun sitä peliä lukuunottamatta ovat hävinneet kuusi muuta ottelua viimeisistä seitsemästä pelistään varsinaisella peliajalla. Coyotesin kone alkoi yskiä melkein heti kun aiemmin nousivat viivan yläpuolella ja ovat siten menettäneet mahdollisuuden vankistaa asemiaan viivan yläpuolella.

Blues osoitti toissa viikolla piristymisen merkkejä voittamalla kolme kotiottelua putkeen ja noilla voitoilla pysyi mukana taistelussa, mutta niiden pelien ympäriltä ovat hävinneet 14/16 muista otteluistaan. Ovat siten viimeisten 19 ottelun ajalta liikkeellä saldolla 5-10-4 ja siitä huolimatta edelleen vahvimmilla viimeisen playoff-paikan suhteen! Bluesin jäljellä olevista peleistä tosin kymmenen on noita divisioonan top-3 joukkueita vastaan eli otteluohjelma ei ole mitenkään suotuisa, mutta kun muita ei näytä kiinnostavan playoff-paikan vieminen Bluesilta niin tässä käynee niin että käy kuten avausviestissä totesin ja että Bluesin materiaali lopulta riittää playoff-paikkaan.

Sharks teki hiljalleen nousua sieltä kaukaa mukaan tähään taisteluun, mutta kun hekin ovat hävinneet seitsemän viimeisistä kahdeksasta ottelustaan niin vajaaksi näyttää jäävän heidän kirinsä. Sharksillakin seitsemän peliä jäljellä noita divisioonan top-3 joukkueita vastaan joten paljoa ei liene pisteitä odotettavissa noista peleistä. Keskinäiset neljä peliä Coyotesia vastaan sitten kuitenkin se oljenkorsi Sharksille.

Kings jatkaa tätä heikkovireisten joukkueiden jaksoa kun ovat hävinneet yhdeksän viimeisistä 12 ottelustaan. Kingsilla on kaikkein suotuisin otteluohjelma kuitenkin kun pelaavat vielä viidesti Ducksia vastaan ja kolmesti Coyotesia vastaan. Nuo pelit hoitamalla pistesaldo alkaisi olla riittävä playoff-paikkaan tässä divisioonassa, mutta viime aikojen vireellä ei ole todennäköistä että kaikki nuo pelit voittaisivat.

Ennuste: Blues jatkoon 54 pisteellä eli alle .500 saldolla.

Edit. Palkkakattoajan huonoin pisteprosentti jolla on menty playoffeihin on Minnesota Wildin 2015-16 kauden .530 (87 pistettä 82 ottelussa). Sen lisäksi vain kolme muuta joukkuetta mennyt playoffeihin alle .550 pisteprosentilla (Philadelphia Flyers ja Montreal Canadiens 2009-10 kaudella 88p/82o/.537 ja Colorado Avalanche 2018-19 kaudella 90p/82o/.549). Toki sitten viime kaudella erikoisolosuhteiden vuoksi kolme alle .550 pisteprosentin joukkuetta selvisi qualifying roundille (ja jokainen niistä kolmesta vielä sieltä jatkoon ja 1.kierrokselle), mutta niistäkin huonoimmalla oli tasan .500 pisteprosentti. Jos nyt käy niin että tästä divisioonasta neljäs playoff-paikka menisi jakoon alle .500 pisteprosentilla niin olisi kyllä ainutlaatuisen huonolla suorituksella irronnut playoff-paikka palkkakattoaikakaudella.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Ensimmäinen joukkue voi varmistaa tulevana yönä pudotuspelipaikkansa, kun Kings kohtaa Ducksin. Jos Ducks tuosta ottelusta voiton nappaa, niin divisioonan ykkönen Golden Knights varmistaa pudotuspelipaikkansa. Sitten Avalanche voi varmistaa seuraavana yönä, jos Ducks ottaa tuosta Kingsistä varsinaisella peliajalla voiton ja seuraavana yönä Wild voittaa Coyotesin.

Muissa divisioonissa menee vielä useampi kierros, että pudotuspelipaikat ovat varmoja kellään. Tietysti parilla se on jo käytännössä varmaa, mutta että ihan paperillakin.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ja vastaavasti Buffalosta tuli pari päivää sitten ensimmäinen varmasti pudotuspelien ulkopuolelle jäävä joukkue.
Viime yönä Devils liittyi Sabresin seuraan, kun tappionsa myötä ovat nyt varmistaneet paikkansa playoffien ulkopuolella.

-----------

Tämän hetken tilanteen mukaan runkosarjan alkuperäisessä aikataulussa (viimeinen peli 8.5) saavat päätökseensä seuraavat joukkueet: ANA, ARI, BUF, CBJ, DET, NYR ja PIT. Kaikilla muilla pelit jatkuvat vielä seuraavalle viikolle sitten. Noista joukkueista näillä näkymin playoffeihin on menossa ainoastaan PIT (ARI ja NYR myös edelleen taistelussa mukana) joten siinä on sitten ennen playoffien alkua tuloillaan muutaman päivän enemmän huilia kuin muille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy