Taas kerran...SM-Liiga Hockey-Night!

  • 368 576
  • 2 615
Tila
Viestiketju on suljettu.

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Käännetäänpä formula-asian valoisat puolet esille! Tämä kyseinen sirkushan loppuu tämän viikonlopun jälkeen (luojan kiitos) josko silloin maikkarilta heruisi hiukan enemmän aikaa lätkällekin.

Ennen vielä seurasin formuloita kun Häkkinen ajoi ja menestyi, nykyään hommasta on mennyt täysin maku ferrarin ylivoimaisuuden takia. Jo ennen kisoja voi päätellä lopputuloksen: Ferrarit kaksoiisvoittoon, voittaja on useimmiten Schumi, mutta on Barrichellokin loppukaudesta SAANUT voittaa. Painotan erityisesti sanaa SAANUT


Ja lopuksi vetoomus: HN-oikeudet YLE:lle ja Bubi selostamaan! (ei hymiöitä) :))))
 
Viimeksi muokattu:

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Katselinpa tuossa yön aikana NHL.comista ESPN:n Coolshotsin drafti-erikoislähetyksen. Siinä olisi mallia HN:n väelle, miten tehdään oikeasti mielenkiintoinen ja mukaansatempaava jääkiekko-ohjelma, vieläpä niinkin "tylsästä" (eihän se meille faneille ole, mutta tavalliselle pulliaiselle) aiheesta. Merkittävin ero tähän Maikkarin pelleilyyn on tietysti toimitustyön taso. Toinen heti silmiin pistävä seikka on juontajan näkymättömyys. Toisaalta osuvampi vertauskohta olisi tietysti kauden aikana tehty makasiiniohjelma, eikä tuollainen viikkoja valmisteltu erikoinen. Kyllä tuossa samaisessa Coolshotsissakin taso vaihtelee aika paljon, mutta on se sentään ammattitaidolla tehty yhtä kaikki.

On täysin käsittämätöntä, että suosituimman urheilulajin tv-tarjonta on täällä näin hirvittävän huonoa. NHL-pelejä ei näytä yksikään valtakunnallinen kanava niiden siedettävästä hinnasta ja tuttujen pelaajien määrän lisääntymisestä huolimatta. Kotoista liigaa sentään näytetään, mutta kun ammattitaito kuvaajista ja ohjaajista juontajiin ja haastattelijoihin (älkää vain puhuko toimittajista!) on niin surkea, ei tuloksena oikein voi olla muuta kuin surkeaa räpellystä.

Olisi hienoa, jos MTV3 edes hiukan yrittäisi paketoida "timanttiaan": pari suoraa peliä viikossa (torstai-iltana tuskin on parempaakaan näytettävää), jälkilähetyksiä seuraavana päivänä (saisi ainakin nauhalle, vaikkei pysyisikään katsomaan), kunnon maalikimarat ja jälkispeguloinnit peli-iltoina ja tunnin makasiini kerran viikossa tyydyttäisi jo pahemmankin nälän, eikä loppujen lopuksi tulisi edes kovin kalliiksi, jos miettii lähetysoikeuksiin käytetyn summan ja tuotantokustannusten välistä suhdetta.

Otteluiltojen maalikimarat tehdään hirveällä kiireellä, eikä niihin edes kannattaisi yrittää saada mitään analyyttistä ja hienoa. Otteluiden parhaat palat vain katseltavaksi ja jotain tilastoja hiukan syvemmältä tarvitsisi kaivaa (tilastojen näyttäminen tv-ruudussa on älytöntä ohjelma-ajan hukkaamista: saman asian ajaa www tai jopa teksti-tv). Sen sijaan viikottainen makasiini voisi sisältää enemmänkin juttuja kulissien takaa, pelaajaesittelyjä jne. unohtamatta tietysti niitä huippupaloja, joita voisi vain kaivella enemmän ja jaotella toisella tavalla.

Tuo formaatin muuttaminen sinänsä ei vielä ratkaise sitä ongelmaa, että nykyinen henkilökunta on todella surkeaa. Palkkaisivat edes pari ihan oikeaa toimittajaa tekemään niitä juttuja ja oikean selostajan vaihtuvine kommentaattoreineen "yläkertaan", niin niitä lähetyksiä pystyisi jo katsomaan kuolematta kanssahäpeään.

Samaan pakettiinhan sopisi hienosti myös muutama NHL-peli ja viikottainen -makasiini (ilman Ari Wiskarin dubbausta, kiitos), mutta tuskinpa sellaiseen haluavat rahojaan käyttää. Mieluummin lennättelevät saman tasoisia juontajia ympäri maailmaa jonkun autoilun perässä...
 

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Aksu
Eilisistä koosteista jäi mieleen Oulun kuvaaja. Oliko kamera todellakin niin lähellä kenttää, ettei mies pysty kuvaamaan kenttää laajemmin. Joka helvetin tilanne sössittiin niin, ettei ruudussa näkynyt kuin pari pelaajaa ja syötön tullessa kuvaaja onkin automaattisesti myöhässä. Voi voi...

No tämä on vituttanut minuakin jo monta vuotta. Sama ääliö on kuvannut jo vaikka kuinka kauan. Yhden kerran oli asiallista kuvamateriaalia MTV3:lla Oulusta, ilmeisesti vakiokuvaaja oli silloin lomalla tai sairaana. Jos tämä kyseinen kuvaaja on olevinaan ammattilainen, miten on mahdollista että hän ei tajua korjata asiaa? Vai eikö hän koskaan ole katsonut kuvaamiaan pätkiä? Onko zoom-nappula jumittunut pohjaan? Ihmeellinen asia. Mitään selväähän näistä pätkistä ei saa, huteraa ja suttuista kameranheiluttelua kaikki tyynni.
 

WickedClown

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
jumalauta

edit. jep olihan se odotettavissa =)

edit2. no prkl luin noi mun viestit niin eihän sieltä montaa sisällyksetöntä löytyny lyhyitä mut ei sisällyksettömiä... noh tää viesti nyt oli poikkeus ja aika moni ties varmaa mihin viittasin tällä =)
 
Viimeksi muokattu:

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti WickedClown
jumalauta

Älä nyt suotta hermostu. Muista vaan laittaa kello soittaan huomenaamulla joskus seitsemän aikaan, niin näet n. 10 sekunnin koosteen pelistä. Hyvällä säkällä voi tulla kolmekin Kerhon maalia.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämän illan Pikkumustayö oli jälleen mitä oli, mutta yksi asia pisti erityisesti silmään: Töpseli-Kahvara -pelin koosteeseen oli näemmä ympätty joku ihmeellinen mainospala tai muu vastaava. Nimittäin joku näyttelijäporukka oli pukenut teepeeässän paitoja päälleen ja he kaiketi näyttelivät turkulaisia kannattajia. Homma vain meni överiksi ja näyttelijät paljastuivat, sillä he huusivat äänekkäästi ja suorastaan kannustivat kotijoukkuetta!!! Jälleen kerran maikkari meni liioittelemaan.

;->
 

St103

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aaamu TV

Kuka perkele haluaa katsoa illan lätkämatsin tiivistelmää nauhoituksena seuraavana aamuna. Sama kuin lukisi uutisnälkäänsä vanhoja sanomalehtiä. Kesämökin hyyskässä tämä kyllä hyvin toimii, jossa luetulla uutisvälineellä on kohta muuta parempaakin käyttöä.

Mutta jos MTV3 H_Night tarjoilee otteluselostuksia "katsokaa tarkemmat koosteet Aamu-TV:stä" tyyliin, niin ei tässä auta muu kuin odotella niitä digikanavia, että voisi sitten itse valita mitä kanavaa katsoo.

Tämän illan kooste oli kaiken kaikiaan taas SURKEA ESITYS. Jos kaikki illan matsit ei mahdu lähetyskiintiöön, niin siirtäkää ne torsot pelaajahaastattelut sinne AAmu-TV:n, missä ne ei ketään kiusaa, kun niitä ei kuitenkaan kukaan katso.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Viestin lähetti Simon
Tämän illan Pikkumustayö oli jälleen mitä oli, mutta yksi asia pisti erityisesti silmään: Töpseli-Kahvara -pelin koosteeseen oli näemmä ympätty joku ihmeellinen mainospala tai muu vastaava. Nimittäin joku näyttelijäporukka oli pukenut teepeeässän paitoja päälleen ja he kaiketi näyttelivät turkulaisia kannattajia. Homma vain meni överiksi ja näyttelijät paljastuivat, sillä he huusivat äänekkäästi ja suorastaan kannustivat kotijoukkuetta!!! Jälleen kerran maikkari meni liioittelemaan.

;->

Kyseinen pätkä, ei kylläkään ollut Tappara vaan Jokerit pelistä lauantailta. Sillä tänään minulla eri paita päällä. =) No kyllä Turussakin joku joskus on suunsa avannut, muukin kuin vastustajan kannattaja. Toinen pätkä sen sijaan oli maalin jälkeen tästä ottelusta. Siitä plussat HN:lle.
 
WickedClownin...

...tuossa "jumalauta" viestissä on mielestäni paljon sisältöä parahimmat Moderaattorit! Olipa ilo katsoa aamulla koostetta, olikohan kolme vai neljä maalia, maalivahdin vaihto ja se siitä, niin kyllä tuo kyseinen viesti kiteyttää koko tilanteen erittäin osuvasti!!! Torstaita odotellen...
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Sitähän se eilisiltainen lähetys oli. Siis ihan sitä itseään. Siis paskaa.

Tottakai katson mielummin turkulaisyleisöä kuin maaleja. Tottakai on tärkeämpää tunkea pelaajien haastatteluja viiden minuutin pätkään kuin näyttää maaleja. Tottakai se on ihan ok, että ei näytetä joistain peleistä yhtään mitään ja kerrotaan, että niistä tulee sitten kuvaa huomenaamulla.

Tottakai on ajanhukkaa katsoa tuota pelleilyä. Tottakai tuo oli viimeinen kerta, kun viisiminuuttiseni siihen tuhlaan.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti St103
Kuka perkele haluaa katsoa illan lätkämatsin tiivistelmää nauhoituksena seuraavana aamuna.

Sen minäkin tahtoisin tietää! Tuskin missään muualla kuin Suomessa ja MTV3:ssa on mahdollista, että jääkiekon erikoisohjelmassa sanotaan että maalikooste näytetään sitten joskus aamuyöstä.

Haastattelut pois niin maalit ehtii näyttämään!
 

majuho

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässähän olisi esim. Ylellä nyt hyvä rako tehdä kunnon lätkäohjelma. Mielellään katsoisi jotain muuta kuin HN:ää ja saisi tv-lupamaksuillekin jotain vastinetta. YLE, herätys!
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Viestin lähetti Razzle
Tässähän olisi esim. Ylellä nyt hyvä rako tehdä kunnon lätkäohjelma. Mielellään katsoisi jotain muuta kuin HN:ää ja saisi tv-lupamaksuillekin jotain vastinetta. YLE, herätys!
Minkäköhänlaiset rajoitukset tuollaisia ohjelmia koskevat. Käsittääkseni MTV3:lla ja SM-liigalla on jonkinlainen televisiointisopimus. Muistaakseni esim. F1:ssä on jokin aikarajoitus, jota YLE saa kisoista näyttää ilman sopimusta Bernien kanssa. Lienee tässäkin vastaava tilanne, eli YLE ei - valitettavasti - saa kovin pitkää jääkiekkolähetystä tehdä liigaotteluista.
 

goys75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuolla aikaisemmin, kehaisin hiukan HN:n parantaneen otteitaan.
Perun kaiken. Olen pahoillani tästä disinformaatiosta. En tee samaa virhettä toiste.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kesto 6min

Eilisen HN kesto (reaali kesto, eli kiekkoa) oli 6min (tasan. Saukkosen pärstä ilmesty ruutuun 22.30,15 ja feidautu pois 22.36,15)

Eli edelleenkään ei älytä ohjelma-ajan alimitoitusta ja huomata, että eihän tälläisellä lähetysajalla tehdä yhtään mitään.

No eipä taitoa tehdä pitempääkään näytä olevan (ks torstain lähetyksia), joten paljon väliä....
 

Fossey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Avaudun

Jälleen kerran... Eilinen Hockey Night -lähetys oli jälleen aivan uskomatonta kuonaa. Kari Jalosen sieraimia kuvattiin yhtä kauan kuin otteluita yhteensä. Minä en enää edes jaksa rutista tästä Mikko Grönmanin jokailtaisesta TPS-spesiaalista. Niinhän se on että se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Eilen se kalahti HPK-faneihin. "Ja JYP-HPK -ottelun koosteen näette huomisaamun Tulosruudussa". Niin näimme, kolme HPK:n maalia, ei yhtään Jypin maalia. Kiitos, oi oikeuksienomistaja. Kiitos upeasta jääkiekon erikoisohjelmasta!

Ps. Tarinankertoja on kellottanut mielenkiintoisesti. Torstaina minä aion ottaa sekkarilla aikaa, kauanko ohjelmassa puhutaan paskaa, ja kauanko on uhrattu maaleille.
 

Ande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onko joku saanut vastauksen lähettämäänsä palautteeseen Hockey Nightistä?
Lähetin itse juuri palautteen, jossa kritisoin maalien jättämättä näyttämistä jne. jne.
 

Wille

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ande: En ainakaan minä, enkä edes valittanut tiistain Hockey Nightistä. Tiedustelin mikrofonien sijoittelusta sunnuntaisten HN-lähetysten tiimoilta.

Ei ole Antti Haajanen (tuli auto-replynä lomailmoitus) katsonut tarpeelliseksi vastata ainakaan minulle.
 

Markku

Jäsen
Re: Avaudun

Viestin lähetti tommilin
Kari Jalosen sieraimia kuvattiin yhtä kauan kuin otteluita yhteensä. Minä en enää edes jaksa rutista tästä Mikko Grönmanin jokailtaisesta TPS-spesiaalista.

Niin tämä kyllä pistää vihaksi kun melkein joka lähetykseen tungetaan TPS-pelistä erikoisraportti, tekijänä Mikko Grönman kun muitakin PALJON mielenkiintoisempia peliä voisi näyttää.

Kyllä se helvetti jo tiedetään että sen veli pelaa siellä!
 

#76

Jäsen
Ennen maalit näytettiin Tulosruudussa koosteena, ei kaikkia maaleja, eikä kaikista peleistäkään kuvaa. Nyt MTV3 yrittää profiloida HN:ää kiekko-ohjelmaksi, joten muutakin kuin maaleja on näytettävä, jotta HN puolustaa paikkaansa. Miksi muuten hankkia toisetkin urheilulavasteet ja ylläpitää HN tiimiä, jos ti/to lähetykset olisivat vain jatko-osa Tulosruudulle? Siksi saamme "behind the scenes"-kuvaa tai muuta kuin maaleja.

HN:ää kritisoivien olisi hyvä verrata, mikä oli tilanne muutama vuosi sitten. Parista pelistä tuli maalikoostetta ja usein jätettiin osa ottelun maaleista näyttämättä, vaikka harvat kamerat olikin hallille saatu.
 
Olisiko...

...Ylellä mahdollisuutta tehdä jotain viikottaista makasiinia? Vai kieltääkö maikkarin tekemä sopimus ottelupätkien esittämisen pari päivää myöhemmin, pystyisi näyttämään meteliä herättäneet tilanteet ja varmasti kaikki viikon maalit, hienoimmat torjunnat ja haastattelujakin mahtuisi sekaan...olishan se hienoa, jos ne maalit ja tilanteet saisi nähdä jo samana iltana, mutta kun sopimus kieltää tai sitten jos on sopimus, niin ei ole lähetysaikaa!!!
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Viestin lähetti #76

HN:ää kritisoivien olisi hyvä verrata, mikä oli tilanne muutama vuosi sitten. Parista pelistä tuli maalikoostetta ja usein jätettiin osa ottelun maaleista näyttämättä, vaikka harvat kamerat olikin hallille saatu.

Tilanne ei ole muuttunut miksikään, muutamasta ottelusta maalikoosteet, tai vähintään yhdestä ottelusta ei ole maaliakaan. Ja noiden HN äijien olisi pitänyt saada homma skulaan jo silloin. Käytännössä "linkun valinta" on vaihtunut haastatteluun ja loput maalit voi katsoa huomisaamun huomenta suomi lähetyksessä, tai mikä "ihanahuomenta-show" nyt sitten lieneekään.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Pitäisiköhän asiasta järjestää massiivinen palautehyökkäys maikkarille. Kyllähän asia olisi heidän puolestaan niin pienellä vaivalla ja panostuksella hoidettavissa, ettei se ole missään suhteessa joka tiistai-torstaiseen ärsytykseen. Henkilökohtaisesti aion lähipäivinä lähettää maikkarille tulikivenkatkuista palautetta ja arvostella jyrkin sanakääntein hokinaittia ja sen toimitusta.
 

redruM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki lahtelaiset
Re: Olisiko...

Viestin lähetti Tarkkailija
...Ylellä mahdollisuutta tehdä jotain viikottaista makasiinia? Vai kieltääkö maikkarin tekemä sopimus ottelupätkien esittämisen pari päivää myöhemmin, pystyisi näyttämään meteliä herättäneet tilanteet ja varmasti kaikki viikon maalit, hienoimmat torjunnat ja haastattelujakin mahtuisi sekaan...olishan se hienoa, jos ne maalit ja tilanteet saisi nähdä jo samana iltana, mutta kun sopimus kieltää tai sitten jos on sopimus, niin ei ole lähetysaikaa!!!

Veikkaan että sopimus kieltää. Maikkari on kuitenkin maksanut muutaman markan SM-liigan oikeuksista, ja jos koko kiekkosysteemi tuottaa jo nyt tappiota, niin tuskin kilpailijan annetaan tehdä omia makasiiniohjelmiaan.

Totuushan on se, että formuloilla on monta sataa tuhatta katsojaa enemmän kuin HN:lla, ja valitettavasti jonossa ajelu taitaa olla tulevaisuudessakin se MTV3:n selkeä ykköslaji.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös