Taas kerran...SM-Liiga Hockey-Night!

  • 368 724
  • 2 615
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: jahas

Viestin lähetti Tarantula
Punalasien läpi:
- HIGK = Helsinfors Idrotts Görening Kamratera?

Oli tekemisen makua tänään Göreningenin otteissa??? Siitä nimenmuutos? Tai kenties Hokinaitti sittenkin vain sössi jälleen. Mielestäni koko tiistaipläjäys on aivan turha jos ohjelma-aikaa ei saada enempää, se on kuin kirmaten pissitty tällä hetkellä. Laatua siihen tekemiseen!
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
vauhdikasta kiekkoiltaa

oikein toivotettiin tulosruudussa. Just joo. Kenen idea oli alunperin 5 minuutin lähetysaika tiistaille. Siinä ei ole pienintäkään järkeä, varsinkin kun kierroksella tehdään 44 maalia. 5 minuuttia on todellista katsojien aliarviointia, kun kauheella kiireelle näytetään 4 peliä ja kaksi jää näyttämättä. Ja silti lähetys kesti 6,5 minuuttia.

Ja tulihan se pakollinen amatöörimoka sieltä, eli HIGK.
 

Cooley

Jäsen
Inka Korhonen Tulosruudun loppuun:
"Hyvää kiekkoiltaa, näkemiin."

Voi voi...kyllä olikin kiekkoilta. Mainosten aikana ehti hyvin hakea teetä ja leipää, mutta eihän niitä ehtinyt edes syödä, kun "kattava katsaus" olikin jo ohi. Kyllä siinä jää kuin nalli kalliolle.

Hockey Night nyt jo neloselle, herranjumala! Katsokaa nyt Champions League lähetyksiäkin keskiviikkoisin! Pasi Rautiainen studiossa ja Suomen paras futis- ja lätkäselostaja J-P. Jalo puikoissa! AH!

Niin tai jos ei SM-liigan televisiointioikeuksia millään saada neloselle, niin - herran tähden - edes sellaiselle televisioyhtiölle, jolla on kameroita!
 
Viimeksi muokattu:

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
HIGKin pelistä näytettiin kakkosella pätkä, tosin aika munaton sellainen. Sitä en tiedä mitä ykkösen u-ruutu sai ulos. Mutta joka pelistä siis kuvaa saatiin paitsi Lahdesta.. Varmaan jokainen Pelicans/Tappara -fani on innoissaan kun näkee oman joukkueensa pelistä koosteen joskus kuudelta aamulla! Melko riski kuitenkin alkaa vääntäytymään telkun ääreen tuohon aikaan, saattaa hyvinkin olla että nämä HN:ssä luvatut pätkät katoavat jonnekin tai sitten nauhat eivät pyöri aamulla ja niin jäävät maalit taas näkemättä. Kaikenlainen ryssiminen on enemmän kuin todennäköistä kun on MTV3:sta kyse! Harmi ettei pyöräilyä saatu nyt ruutuun, mutta jospa taas torstaina!
 

JannU

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Liverpool
Juti vilttiin!

Luulin jo että Juti olisi vaihdettu mielenkiintoisempaan jääkiekkopersoonaan, joka uskaltaisi arvostella pelaajien taitoja ja kykyjä kovemmalla otteella. Eikä aina sitä ikuista "Armoton työntekijä ja lahjakas kaveri". Tätä menoa Juti on leimannut jokaisen SM-liiga pelaajaan lahjakkaaksi ja armottomaksi työntekijäksi.

Jutin selittelyt on selitelty!
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Cooley
Inka Korhonen Tulosruudun loppuun:
"Hyvää kiekkoiltaa, näkemiin."

Montakohan maalia olisi voitu näyttää enemmän, jos kierroksen maalit olisi näytetty maalikoosteena tulosruudussa ja tulosruudun lähetysaikaa olisi lisätty Hockey Nightin lähetysajan verran? Todennäköisesti kaikki. Näitä kaikenmaailman haastatteluita yms. voisi sitten näyttää sunnuntaina matsilähetyksen erätauoilla. Ilmeisesti on kuitenkin ihan välttämätöntä kuluttaa muutaman minuutin lähetysaikaa Saukkosen naamaan, Hockey Night tunnareihin, haastatteluihin jne.

Hockey Night nyt jo neloselle, herranjumala! Katsokaa nyt Champions League lähetyksiäkin keskiviikkoisin! Pasi Rautiainen studiossa ja Suomen paras futis- ja lätkäselostaja J-P. Jalo puikoissa! AH!

Todellakin. Ja siellä keskitytään olennaiseen. Ei siellä tarvita mitään ihmeellisiä jonglööritemppuja tai Hannele Laurin haastatteluita tms.

Ei nämä SM-liigan lähetykset tule ikinä tästä paranemaan niin kauan kuin maikkarilla on yksinoikeus SM-liigan lähetyksiin.

Harkimo totesi hiljattain jossain haastattelussa Hockey Nightista, että hän odottaa aiempaa huomattavasti kriittisempää otetta ja tuntui muutenkin olevan kohtalaisen tyytymätön nykyisiin lähetyksiin. Eikä sinällään ihme. Ei tuohon nykyiseen roskaan voi olla tyytyväinen, mutta sama jatkuu vuodesta toiseen.
 

Yogi

Jäsen
Voi voi!

Kun nyt kerran valittamisen makuun ollaan päästy, niin jatketaan samalla linjalla. On kai ymmärrettävää, että tuohon viiteen minuuttiin ei maaleja kaikista peleistä saa mahtumaan, joten vähäiset resurssit olisikin hyvä pitää mielessä ja pitäytyä olennaisessa. Kuinka tärkeää oli näyttää Teemu Laineen kahdenkymmenen sekunnin tuuletus kokonaisuudessaan, varsinkaan kun juhlinnassa ei ollut mitään erikoista. Entäpä Mikko Kuparisen kommentit Vykoukalin omasta maalista. Kai sen kaikki katsojat huomasivat miten kiekko maaliin meni, kun oikein hidasteltiin ja kerrottiin silmä kovana tuijottamaan - miksi siitä piti vielä tehdä haastattelu. No ei kai tuolla minuuttimäärällä kukaan teekään onnistunutta ja kattavaa ohjelmaa kokonaisesta kierroksesta, mutta luultavasti harva tuota huonompaankaan pystyisi.

Ihan vielä asiasta kolmanteen. Sattuiko kukaan huomaamaan mikan asukokonaisuutta illan ohjelmassa. Mikahan oli kruunannut eleettömästi, trendikkästi ja oi niin katu-uskottavasti tutun asun; oranssin takin ja mustat suorathousut, nahkaisilla nuorisolenkkareilla. Olin aina kuvitellut nämä Hockey Nightin oranssit pikkutakit eräänlaisina tyylittömyyden maanpäällisinä huippuina, joiden aseman ainoastaan nuo tuolla kotikonnuilla niin suositut nappiverkkarit pystyivät tasapäisesti haastamaan. Tuo kokovartalokuva Saukkosesta myllersi kuitenkin omaa listaani niin paljon, että Renkolaisilla maanviljelijöillä sopii olevan lukuisia ässiä multaisissa hihoissaan, tai toiveet tasapäisestä taistosta hamutun ykkössijan suhteen saataneen unohtaa.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Palaute Maikkarille

Oman palautteeni sinne juuri tarinoin, olkaa hyvä ja toimikaa samoin. Tuskin herra tv-johtajakaan on niin ylimielinen, että uskoisi mainosmarkkojen kassavirran ikuisesti jatkuvan tämän tasoisella "ohjelmalla". Seuraavan palauteraportin rustaan SM-liigan suuntaan, tosin siinä uskossa, että Urpo-setä ei sitä koskaan tule lukemaan.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Pieni kuriositeetti

Vlad:

"Ilves-Blues: 4 Ilveksen maalia, 1 Bluesin."

Hakametsän ottelusta näytettiin kaikki maalit, ja ko. ottelun raportti oli muutenkin edes siedettävällä tasolla (poislukien jään tasosta näytetyt välähdykset, joista ei saanut oikeastaan mitään selvää).

Eipä toki sillä, ettäkö tämä tippaakaan lohduttaisi toisten joukkueiden kannattajia tai juurikaan nostaisi ohjelman tasoa, kun nimellisesti vain viiden minuutin lähetyksessä kuuden ottelun kierroksella on yhdestä matsista melkein kahden minuutin kooste.



Ranger
 

Pitkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti TheAnimal
Montakohan maalia olisi voitu näyttää enemmän, jos kierroksen maalit olisi näytetty maalikoosteena tulosruudussa ja tulosruudun lähetysaikaa olisi lisätty Hockey Nightin lähetysajan verran? Todennäköisesti kaikki.
Todennäköisesti ei yhtään. Tiistain Tulosruudusta irroitetun Hockey Nightin idea on, että tällä tavalla saadaan ruutuun yksi ylimääräinen mainoskatko, josta saaduilla rahoilla maikkari kustantaa kiekkokierroksen näyttämisen. Useimmiten ne rahat eivät vain riitä joka paikkakunnalle reissaamiseen. Ajan puute ei niinkään rajaa maalien näyttämistä kuin rahan.

Nelosella on kyllä hyviä urheiluohjelmia, mutta he eivät kuvaakaan juuri mitään itse.

Onko kukaan muu muuten pannut merkille YLEn urheiluruudun kiekkovälähdysten äänitystä? YLE on palannut vanhaan säästölinjaan, eli pelipaikalle ei joka kierroksella lähetetä äänityskalustoa eikä -henkilöstöä ollenkaan. Kuvanauhan päälle ajetaan arkistosta jonkin toisen pelin yleisön kohinaa ja taustaefektejä. Lopputulos on vähintään mielenkiintoinen, kun pelistä näytetään molempien joukkueiden kaikki maalit, ja joka tilanteessa yleisö päästää täysin samanlaisen äänen, oli maali sitten koti- tai vierasjoukkueen tekemä, tai vaikka maalia ei tilanteesta edes tulisi.

Muutama vuosi sitten yhdellä liigakierroksella joka maalin jälkeen erottui yleisön humun taustalta Jokereiden maalimusiikki. Onneksi sitä nauhaa ei sentään enää käytetä.
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti Ted Raikas
Yllätyin muuten suuresti siitä miten SaiPa sai noin paljon huomiota? Skrikoa ja Uusikartanoa ihan haastateltiin ja kaikkea? No ei todellakaan pidä valittaa kun kerrankin huomioidaan. Kyllä sen lähetysajan kuitenkin sopisi olla niin pitkä että kaikki ottelut ehdittäisiin käsitellä ja olisi haastattelu(ja) kaikista koitoksista.

Joko tämä oli suunnitelmallista tasapuolisuutta tai sitten palautetulva on herättänyt. Meinasi kaljat mennä väärään kurkkuun kun näin kisapuiston hokinaitissa...
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Ensimmäisen pelin (taisi olla SaiPa-Lukko) raportissa oli jo vähän yrityksen makua. Onhan se selvä, että jos pelissä tehdään 11 maalia, ei niitä kaikkia noin lyhyessä rapparissa ehdi näyttää, eikä mielestäni ole tarviskaan. Mutta melko hyvä tulos kuintenkin, jos aikaisempiin ja lähetyksen muihin raportteihin vertaa. Siihen kun vielä olisi lopuksi saatu esitettyä tärkeimmät tilastot, niin voisi olla se maksimisuoritus mitä MTV3:n ammattitaidolla saa aikaiseksi.

Koskahan ne uskovat, että viisi minuuttia ei riitä?
 

redruM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki lahtelaiset
Viestin lähetti ipanmies
Mtv 3 panostaa tällä hetkellä vääriin lajeihin. Ketään ei voi oikeasti kiinnostaa kattella jotain formuloiden warmuppeja. Miksi formuloista tulee joka ikinen kuvamateriaali mitä saadaan mutta jääkiekko syrjitään tällä kanavalla näin rankasti. Formulat=perseestä. Mtv3 = amatöörien mekka.

Surullinen totuus löytyy tämänpäivän Etelä-Suomen Sanomista, MTV 3:n viime viikon katsojamäärä Top 20:sta. Jostain käsittämättömästä syystä formulat vaan ovat Suomessa älyttömän suosittuja. Maikkarin koko viikon katsotuin ohjelma oli sunnuntain täysin merkityksetön GP, katsojia reilut 1 100 000. Top 20:een ei mahdu yhtään kiekkolähetystä, eli katsojia on alle 660 000.

Parempaan päin kuitenkin mentiin eilen, ainakin nyt näytettiin maaleja, ja kai lähestulkoon niin paljon kuin vain mahdollista.
 

Ande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti redruM

Jostain käsittämättömästä syystä formulat vaan ovat Suomessa älyttömän suosittuja. Maikkarin koko viikon katsotuin ohjelma oli sunnuntain täysin merkityksetön GP, katsojia reilut 1 100 000.

Tätä minäkin ihmettelen.
Ketä oikeasti kiinnostaa katsoa, voittaako Schumacher vai Barrichello? Täysin naurettavaa paskaa; kuka tahansa kuski voittaisi Ferrarilla kisoja.
Suomen junttikansa jännittää Häkkinen-lippikset päässä kodeissaan sopuautoilua juoden halpaa tallinnanlaivakaljaa...

Mutta asiaan.

Kiekko-yö on todellakin amatöörien puuhastelua. Ketään muita - Ilves-faneja lukuun ottamatta - ei voinut kiinnostaa Kuparisen kommentit Bluesin omasta maalista.
On toki hyvä, että tiistain lähetys lisättiin ohjelmistoon. Jos kuitenkin tehdään vain viiden minuutin pätkä, luulisi normaalijärjellä näytettävän kaikista otteluista kaikki maalit. Yleisöä kiinnostaa ensisijaisesti maalit ja viiden minuutin "ohjelmaan" ei paljon muuta pysty tumppaamaan, paitsi eilisen kaltaisella "loput maalit aamun tulosruudussa"- tyyliin.
Ihmettelin kyllä suunnattomasti, että Helsinkiläisen joukkueen peli jätettiin näyttämättä, eikä esim. SaiPan matsi, mutta hyvä välillä näinpäin.

Nimin. HIGK
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Pitkä
Muutama vuosi sitten yhdellä liigakierroksella joka maalin jälkeen erottui yleisön humun taustalta Jokereiden maalimusiikki. Onneksi sitä nauhaa ei sentään enää käytetä.

En voi koskaan unohtaa sitä, kun urheiluruutu näytti ratkaisevasta finaalista HPK-TPS 1993 koosteen ja Jokereiden maalibiisi tuli jokaisen maalin kohdalla ja siinä kun TPS nosti Kanada-maljaa ilmaan ja juhli mestaruutta (on mulla videoilla). On siinäkin oltu pahasti hakoteillä!
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
taas on pakko marmattaa

Eilen tuli taas HN-5 minuuttinen. N. 22.30 koosteessa nähtiin
Maaleja 4stä? ottelusta sekä muutama? haastattelu ja tulokset.

Koska mtv3 toimitus ei näköjään ehdi saada materiaalia
lähetykseen,niin , eikö sitten vois vaihtaa tän hokinait -tiistain
hokimornin -keskiviikoksi, jossa tulisi kaikista matseista maalit,
taklauksia ja torjuntoja. Heräis se nuorisokin aikaisemmin ja
kerkeis koulunpenkkiä kuluttaan kerrankin ajoissa.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti redruM


Surullinen totuus löytyy tämänpäivän Etelä-Suomen Sanomista, MTV 3:n viime viikon katsojamäärä Top 20:sta. Jostain käsittämättömästä syystä formulat vaan ovat Suomessa älyttömän suosittuja. Maikkarin koko viikon katsotuin ohjelma oli sunnuntain täysin merkityksetön GP, katsojia reilut 1 100 000. Top 20:een ei mahdu yhtään kiekkolähetystä, eli katsojia on alle 660 000.

Parempaan päin kuitenkin mentiin eilen, ainakin nyt näytettiin maaleja, ja kai lähestulkoon niin paljon kuin vain mahdollista.

Totta puhut. Toisaalta MTV on selvästi halunnut satsata pitkine sopimuksineen kotimaiseen huippukiekkoon. Toteutus vaan on ollu aika... kehno.

Kiekkokiinnostuksen Maikkarissa tekee helposti mainostajille myytävä kohderyhmä. Hockey Night tavoittaa moniin muihin ohjelmiin verrattuna helposti määriteltävän ja tarkemman kohderyhmän, joka on aktiivi-ikäiset, sportista kiinnostuneet miehet. Ryhmä on monille mainostajille varsin tavoiteltava ja haluttu. Maikkarin tulisi vaan pitää lähetyksensä tasolla huolta, että ohjelmaa myös katsotaan. Sikäli viiden minuutin pikalähetykset turhilla jorinoilla ovat hanurista. Tekisivät huolella ja konseptoiden sen, minkä tekevät, koska tekemisen hinta on sama.
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
HockeyNightin ongelma ei ole se, että rahaa tai aikaa olisi liian vähän. Kaikki viat juontavat juurensa siitä yksinkertaisesta seikasta, että ohjelmaa tekee joukko taulapäitä, joille ei ole suotu itsekritiikin hiventäkään.

Tätä vikaa ei mikään palaute tai kritiikki tule korjaamaan, sillä poppoo on HN:n synnystä lähtien ollut siinä autuaassa uskossa, että kaikki, mitä heidän jumalaisista käsistään eetteriin lasketaan, on katsojille kuin taivaalta satavaa mannaa.

Tasokasta jääkiekkotelevisiointia tulemme näkemään vain siinä tapauksessa, että a) ohjelman tuottaminen annetaan toiselle yhtiölle/tekijäryhmälle tai b) ohjelman lähetysoikeudet siirtyvät toiselle kanavalle. Mennanderin mafialla on ollut ihan kylliksi aikaa muokata tuotoksensa kelvolliseksi. Mitään positiivista ei ole tapahtunut, eikä tule tapahtumaan. Sorry.
 

NK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti OldTimeHockey
HockeyNightin ongelma ei ole se, että rahaa tai aikaa olisi liian vähän. Kaikki viat juontavat juurensa siitä yksinkertaisesta seikasta, että ohjelmaa tekee joukko taulapäitä, joille ei ole suotu itsekritiikin hiventäkään.

Tämä on aivan totta. Voidaan myös laskeskella että monenko vuoden kokemus MTV3:lla on jääkiekko-otteluiden televisionnista? Näin pitkällä kokemuksella luulisi että ammattitaitoa olisi karttunut edes jonkun verran, mutta kun ei. Syynä on vain se että lähetyksen laatuun ei ole haluttukaan panostaa.

Ja miksi niihin olisi panostettukaan. Kolmosellahan näissä jääkiekko- ja formulalähetyksissä on lähtökohtana ollut aina se, että niitä katsotaan aina, olkoon toteutus kuinka amatöörimäinen ja tökerö tahansa. Kolmonen haluaa pitää yksinoikeuden SM-liigaan koska se jääkiekko vetää ruudun eteen amatöörimäisestä toteutuksesta huolimatta katsojia, joille voidaan sitten tyrkyttää näitä pelaajakortteja ja tekstiviestiäänestyksiä.

Tämän vuoden kisalähetyksissä nähtävä F1-studio on hyvä esimerkki Kolmosen toimintatavoista. Kisojen jälkeen näytetään pahimmillaan 30-45 min. sisällyksetöntä sontaa, jota kukaan ei katso, mutta johon saadaan myytyä mainosaikaa ehkä jopa kolmen ylimääräisen mainoskatkon verran - formulakisalähetyksen mainoshinnalla.

Samaa idea on sovellettu tiistain hockeynightissa, jossa tarkoituksena on vain ja ainoastaan saada yksi jääkiekko-ohjelma lisää. Sisältöhän voi olla, kuten F1-studioissakin, pelkkää ajanpeluuta. Pääasia että on saatu myytyä mainoksia "jääkiekko-ohjelmaan" jonka katsojaluvut on mainostajille todennäköisesti ilmoitettu sunnuntain hockeynight ottelun mukaan - ja hintakin on todennäköisesti sen mukainen.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Maikkarin Hoki Nait- tuote on mielestäni suht okei, mutta se tiistain viisiminuuttinen on turha. Torstain pidempi kooste toimii kohtalaisesti, mutta studiossa ei silloin kyllä tarvittaisi Jutia tai Kurria porkkana-takeissa latelemassa latteita kommenttejaan, vaan Saukkonen yksin riittäisi ja mukaan pitäsi mielestäni saada enemmän haastatteluja ym. jonkinlainen välähdys joka pelipaikkakunnalta. Kun Saukkis toteaa joskus että loput ottelukoosteet näette Huomenta Suomen tulosruuduissa niin siinä vaiheessa alkaa suivia.

Mitä tulee katsojamääriin USA:n F1-kisasta verrattuna esim kiekkolähetyksiin, niin onhan se aina ollut niin että sunnuntain myöhemmässä illassa olevat ohjelmat, olivatpa ne melkein mitä vaan, ovat useimmiten viikon katsojatilastojen kärjessä, esim Karpolla on asiaa ja Sunnuntairaportit yms.. Mitä muutakaan väki maanantaita odotellessaan Suomessa yleensä tekevät kuin tuijottavat apaattisena töllöä..
 
Viimeksi muokattu:

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Eilinen esitys oli jo pikkuisen parempi mitä kaksi edellistä tiistaita. Ihan kohtuu esitys ohjelma-aikaan nähden. Toivottavasti huomennakin jätettäs se Kurri ja Juti sieltä pois ja keskityttäs itse peleihin. Ei mulla mitään Jutilaa vastaan oo, ihan hyvä kommentaattori se peleissä on.
 
Tänään...

...tulevaan esitykseen on sentään varattu jo huikeat 20 minuuttia lähetysaikaa, ettei vaan tulisi jo mainokset lähetyksen keskelle!? Saukkonen: "Ja mainosten jälkeen Jari pistää kierroksen tiiviiseen pakettiin...", toivottavasti ei käy näin...
 

jarppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Taas se nähtiin ettei ne prkl saa edes pidempään lähetykseen kunnollisia raportteja, saatikka kaikkia maaleja! Tapparan pelistä nyt oli suht ok raportti. No, se oli kärkiottelu ja vastustaja oli Jokerit. Kyllä minua ainakin kiinnostaa muidenkin pelien maalit ja ottelutapahtumat. Ei tämän huonompaa jääkiekko-ohjelmaa voi löytyä. Ei mistään päin maapalloa. Varmaan jossain Mosambikissakin tulee parempia jääkiekko-ohjelmia kun maikkarilta.

Ei se oikeesti voi olla niin vaikeeta, vai voiko sittenkin?
 

JanJ

Jäsen
paljon paskapuhetta.
Onnetonta liirum laarumia.
Ei mitään asiaa.
Ei mitään uutta.

Muutama maali pikakelauksella, ja sitten taas puhuva appelsiini ruutuun sontaa jauhamaan.

Koska ne oppivat?
Mitä jauholakkeja siellä kanavan johdossa oikein on?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös