Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Tšekin pääsarja – Česká Extraliga

Viestiketju osiossa 'Muut ulkomaalaiset sarjat' , aloittajana archieG, 02.09.2008 klo 16.00.

 1. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Ei antanut Slavia mahdollisuuksia Kladnolle. Tyly 4-0 voitto ja sarja ensi yrittämällä poikki lukemin 4-1. Slavia jatkaa tehokasta puolustuspelaamista hyvävireisten maalivahtien avustuksella, eli jatkaa jo runkosarjasta tutuksi tulleella pelisysteemillä. Puolivälierien viidessä pelissä kolme päästettyä maalia kertoo kyllä kaiken. Eilisestä ottelusta poimisin esille lopullisen niitin eli 3-0 ja 4-0 minuutissa iskeneen Vladimír Růžíčka nuoremman, sekä varmaotteisen, uransa ensimmäisen playoff-nollapelin pelanneen Dominik Furchin. Seuraavalla kierroksella Slavialla on kyllä hyvä tilanne, sillä joukkueen molemmat maalivahdit, niin Furch kuin Miroslav Kopriva ovat hienossa vireessä ja kumman vaan peliin heittää, niin ainakaan heihin homma ei tule kaatumaan. Nyt pari päivää hulia ja odottelemaan välierävastustajaa, jotka alkavat joko 24.3. tai 26.3.

  Illan muissa otteluissa Sparta otti kotivoiton Třinecista 3-1 ja Plzeň haki vierasvoiton Litvinovista 2-5. Molemmissa sarjoissa ratkaisu haetaan seitsemännestä pelistä. Tänään kuudes ottelu sarjassa Vítkovice-Zlín, sarja siis katkolla Zlínille.

  Slavia Praha - Kladno 4:0 (0:0 2:0 2:0)

  30.Micka, 38.Žejdl, 54., 55.Růžička.

  Jäähyt: S 2x2min K 3x2min

  Yleisöä: 6386. Sarja: 4:1 (4:0/3:1/0:1/5:1/4:0)
   
 2. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Kuudennen välieräpelin Vítkovice-Zlín tv-studiossa käytiin läpi eilistä Slavia-Kladno-peliä ja muutama statistiikka näytettiin: Slavia teki sarjassa 15 maalia, Kladno kolme. Slavia 19x2min, Kladno 23x2min. Slavia teki kuusi maalia ylivoimalla, Kladno nolla. Slavia laukoi sarjassa kohti maalia 176 kertaa, Kladno 102 kertaa. Ei yllätä lopputulos.

  Kahden erän jälkeen Vítkovice-Zlín 0-0.
   
 3. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Vítkovice - Zlín 0:1 (0:0 0:0 0:1)

  53.Okál

  Sarja: 2:4 (1:3/1:2/4:3/5:4p/0:4/0:1)

  Eräänlaista jääkiekon irvikuvaa nähtiin kaksi ja puoli erää. Vítkovice varmisti, että Zlín ei pääse ylivoimahyökkäyksiin ja Zlín odotti, että Vítkovice hyökkää. Maalin jälkeen, jota tarkisteltiin pitkään videolta, nähtiin sitten huimaa taistelua erän loppu.

  Zlín aloittaa 26.3. ja Slavia 24.3. kotiotteluilla ja vastustajat selviävät huomenna. Nyt vaan ostamaan pääsyliput sunnuntaille ja maanantaille.
   
 4. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Puolivälierien kahden sarjan seitsemmännet ottelut saatiin valmiiksi eilen. Třinec ei antanut Spartalle mahdollisuuksia ja selvä kotivoitto lukemin 5-0. Kolmannessa erässä tilanteessa 3-0 Třinec pääsi kaunistelemaan lukemia kahdesti tyhjään maaliin. Plzeň - Litvínov oli tiukempaa. Johtopaikka ottelussa vaihtui useasti ja kotijoukkue lopulta kolmannen erän kahdella maalilla otti väkisin voiton 4-3.

  Välierissä Moravian paikallisessa ratkovat paremmuuttaan Zlín ja Třinec, sekä Bohemian välienselvittelyssä vastakkain asettuvat Slavia ja Plzeň. Prahassa aloitetaan 24.3. ja 25.3. ja toinen pari aloittaa Zlínissa 26.3. ja 27.3.
   
 5. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Välieräjoukkueet huilaavat, joten pieni katsaus Extraliigan karsintasarjaan joka olikin yllätyksekseni kokenut mullistuksen. Aiemmin Extraliigan neljä huonointa pelasivat keskenään nelinkertaisen sarjan runkosarjan pisteistä, jonka jälkeen huonoin pelasi paras seitsemästä sarjan 1. liigan voittajan kanssa.

  Tälle kaudelle homma on siis pantu uusiksi. Extraliigan neljä huonointa pelasivat kaksinkertaisen sarjan jatkaen runkosarjan pisteistä, jonka jälkeen kaksi huonointa pelaa uuden nelinkertaisen sarjan 1. liigan kahta parasta vastaan.

  1. liigassa on siis pelattu normaalit pudotuspelit puolivälierineen ja välierineen. Finaalia ei siis enää pelattu, vaan välierien voittajajoukkueet menivät karsintasarjaan.

  Extraliigasta lopulliseen karsintasarjaan joutuivat Chomutov ja umpisurkean kauden pelannut Liberec, joita vastaan asettuvat Mladá Boleslav ja Olomouc. Kaikki pelaavat siis kaksi kertaa kotona ja vieraissa kaikkia vastaan ja sarjan päätteeksi kaksi parasta pelaavat Extraliigassa. Mielenkiintoista nähdä miten Liberecen konkariosasto, esim. Petr Nedvěd tai Radek Duda, saavat pelin liikkeelle 1. liigan joukkueita vastaan. Liberec kuitenkin materiaalin puolesta pitäisi pelata ihan toisia pelejä tähän aikaan vuodesta. Kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen uudistus, jota mielenkiinnolla joutuu seuraamaan.
   
 6. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Kuuma, kuumempi, Dominik Furch. Siinä prinsiipit Slavian 3-0 voitolle ensimmäisessä välieräottelussa. Plzeň hukkasi tukun paikkoja Slavian huippuvireisen Furchin eleettömän varman torjuntatyöskentelyn edessä. Slavia käytti paremmin omat paikkansa ja kun vielä turhan monista jäähyistä pääsee eroon, niin kevät voi Prahassa jatkua yllättävän pitkälle. Slavialla kuudessa pelatussa playoff-ottelussa kolme päästettyä maalia, joka on kyllä erinomaisen vähäinen lukema.

  Slavia Praha - Plzeň 3:0 (0:0 1:0 2:0)

  36.Hertl, 48.Jelínek, 57.Žejdl

  Jäähyt: S 6x2min P 5x2min

  Yleisöä: 10.325. Sarja: 1:0
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2013 klo 07.30
 7. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Slavia Praha - Plzeň 0:1 (0:1 0:0 0:0)

  4.Schleiss.

  Jäähyt: S 4x2min P 5x2min

  Yleisöä: 9469. Sarja: 1:1 (3:0/0:1)
   
 8. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Hieman päivitystä Extraliigan välieristä näin lomien jälkeen. Zlín otti eilen jo kolmannen voittonsa sarjassa Třinecia vastaan, tilanne sarjassa siis 3-1. Molemmat Třinecissa pelatut ottelut saatiin ratkaistua vasta voittomaalikisassa ja molemmissa siis Zlín oli vahvempi. Zlín saa yrittää sarjan katkaisua huomenna kotihallissaan.

  Toisessa parissa Slavia ja Plzeň ovat tilanteessa 2-2 ja huipputärkeä sarjan viides ottelu pelataan tänään Prahassa.
   
 9. Radiopää Jäsen

  Olipahan finaalisarja. Seitsemänteen peliin mentiin, ja sekin ratkesi vasta toisessa jatkoerässä. Extraligan voitto matkaa oluen Mekkaan Plzeňiin ensimmäistä kertaa, ja se on samalla Plzeňin ensimmäinen mestaruus Tšekin ja Tšekkoslovakian historiassa.
   
 10. Fedo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Arizona Coyotes
  Lainaus:
  Mestaruus oli myös Jaroslav Spacekin ensimmäinen Extraliigassa. Konkari teki tosiaan paluun näihin finaalien viimeisimpiin otteluihin, oltuaan alkukauden kokonaan pelaamatta. Tähän on varmasti hieno lopettaa ura.
   
 11. Zborik_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko
  Petr Vampola ei jatka Plzenissä isport.cz sivuston mukaan. Mielenkiintoista nähdä, minne 2010 maailmanmestari menee tulevalla kaudella.
   
 12. Zborik_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko
  Sparta Prahaa 11 kautta Tshekin Extraliigassa edustanut Michal Bros siirtyy Tshekin 2. sarjaan Mlada Boleslaviin. 37-vuotias Bros pelasi SM-liigaa vuosina 2005-08 Oulun Kärpissä.
  En tiedä, voiko tätä "jäähdyttelyksi" kutsua, sillä Tshekin kakkossarjakin on käsittääkseni ihan hyvätasoinen liiga. Mlada Boleslavissa pelaa ensi kaudella David Vyborny - yli 500 NHL-ottelun pelaaja. Pääsin itse asiassa näkemään Michal Brosin pelaamassa livenä Prahassa, ja mikä hauskinta, oli vastustajana juuri Mlada Boleslav...

  Siirron vahvistavat seuran kotisivut: BK Mladá Boleslav | Do Mladé Boleslavi pøichází Michal Broš!
   
 13. Ruttusen oikosulku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Lisätietoa tästä. Tsekin kakkossarja on kaikkea muuta kuin kova.
   
 14. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Jaroslav Bednář palaa Extraliigaan ja tuttuun punavalkoiseen paitaan. 36-vuotias maalitykki palaa kasvattajaseuraansa Bernista, jossa juhli kauden päätteeksi mestaruutta. Samalla Slavia julkisti maalivahti Adam Svobodan (Plzeň) ja puolustajien David Štich (Liberec) sekä Juraj Valach (Kometa) sopimukset.

  Merkittävä uutinen Slavialta oli myös päävalmentaja Vladimir Růžičkan kolmivuotinen jatko. Jos/kun Růžička sopimuksen loppuun asti on, tulee hän olleeksi Slavian valmentajana 16 vuotta putkeen.
   
 15. Zborik_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko
  Lainaus:
  No ei ehkä kovatasoinen sarja, mutta tuskin myöskään ihan surkea. Minun on vaikea tehdä sarjan tasosta mitään syvällistä arviota, sillä seuraan lähinnä Tsekin pääsarjaa enkä niinkään alempia tasoja. Voi tietysti olla, että olen väärässä...
   
 16. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Slavia avasi uuden kauden heinäkuun helteillä (Prahassa +32) harjoitusottelulla Slovan Bratislavaa vastaan Edenin harjoitushallissa. Laiskanpullean läpsyttelyn voitti Slovan 1-2, joukkueiden odotetusti hakiessa vielä pelituntumaa ja kokoonpanoja. Suurimman huomion kotijoukkueesta keräsi luonnollisesti paluumuuttaja Jaroslav Bednář, joka ei odotuksia pettänyt tehden ottelun avausmaalin, joka jäi sitten kotijoukkueen ainokaiseksi. Bednář oli alati vaarallinen hyökkäyspäässä, joten hyvällä mielellä voi uutta kautta odotella. Bednář tulee varmasti maalipörssin kärkitiloja kolkutelemaan Extraliigassa.

  Slavian fanit ottivat odotetun hienosti vastaan Slovanissa pelaavat ex-Slaviat Miroslav Kopřivan ja Michal Vondrkan. Tässä kuvassa toivotetaan #1 ja #24 tervetulleeksi takaisin kotiin.

  Slavia Praha - Slovan Bratislava 1-2 (1:0, 0:2, 0-0)

  20. Bednář – 34. Mihálik (Ölvecký), 37. Sersen (Bartovič, Netík)

  Yleisöä 1124
   
 17. Zborik_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko
  Sparta Prahan ensi kauden rosteri alkaa näyttää kyllä hyvältä. Vaikka meikäläisellä saattaa olla värilasit päässä, niin pidän Sparta Prahaa ehdottomasti yhtenä suurimpina mestarisuosikeista. Muutama todella potentiaalinen ja mielenkiintoinen hankinta tähän mennessä. Alla lista kaikista tulleista pelaajista:

  Tomas Pöpperle (G) HC Lev Praha
  Karel Kubat (D) HC Litvinov
  Jan Svrcek (D) HC Kometa Brno
  Jan Piskacek (D) HC Kladno
  Marek Hrbas (D) Kamloops Blazers
  Lukas Klimek (F) HC Vitkovice
  Jan Buchtele (F) HC Pardubice
  Petr Kumstat (F) HC Karlovy Vary
  Lukas Pech (F) HC Karlovy Vary
  Tomas Rolinek (F) HC Pardubice

  Tomas Rolinek on loistava hankinta. Rolinek on edustanut Tšekkiä lukuisia kertoja MM-kisoissa ja voittanut MM-kultaa, hopeaa ja pronssia. Kokemusta löytyy KHL:stä Metallurg Magnitogorskista ja Salavat Yulaev Ufasta. Erinomainen kahden suunnan pelaaja ja johtajan ominaisuudet löytyy. Petr Tenkrat ja Michal Bros lähtivät - ja samalla paljon kokemusta ja taitoa -, mutta Rolinek on huikea hankinta, kuten sanottu jo.

  Lukas Pech oli viime kaudella liigan pistepörssin nelonen. Lukas Klimek, Jan Buchtele ja Petr Kumstat pelasivat myös hyvät viime kaudet ja kamppailevat kärkiketjujen paikoista.

  Marek Hrbas on mielenkiintoinen hankinta Kanadan WHL-juniorisarja Kamloops Blazersista. 20-vuotias Hrbas teki viime kaudella puolustajan tontilla 24 pistettä ja on kolunnut läpi Tšekin juniorimaajoukkueet. Loistava ylivoiman pyörittäjä ja lahjakas kiekon kanssa. Kolme muuta puolustajahankintaa, Karel Kubat, Jan Svrcek ja Jan Piskacek vaikuttavat myös hyviltä pelaajilta ehdottomasti.

  Tomas Pöpperle on paluumuuttaja maalille. Hyvä ja luotettava valinta, Pöpperle tuskin pettää Spartan maalillla.

  Seuraavassa postauksessa todennäköisesti muista liigan joukkueisesta ajatuksia, sekä tärkeimmistä pelaajasiirroista.
   
 18. Number 11 Jäsen

  Kysytään tässä ketjussa, kun palstan tsekkiasiantuntijat tätä varmasti seuraavat. Eli alustavasti suunnitelmissa olisi tehdä reissua Prahaan ja siellä käydä sekä Spartan, Slavian että Levin peleissä. Mikä mahtaa olla fiksuin tapa hankkia lippuja eri seurojen peleihin ja täytyykö stressata siitä, että pelit ovat loppuunmyytyjä jos ennakkoon ostaminen ei onnistu? Vastustajat ovat Litvinov, Pardubice ja Kladno Extraligassa ja TsSKA Moskova sekä Dinamo Riika KHL:ssä.
   
 19. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Lainaus:
  Voin vaikka melkeinpä lyödä pääni pantiksi, että yksikään ym otteluista tulee olemaan loppuunmyyty, joten lippuja on varmasti saatavilla ottelupäivinä halleilta. Luonnollisestikkin liput voi myös hommata etukäteen. Spartan ja Levin lipuja myy ennakkoon Ticketportal ja Slavian lippuja saa Sazka Ticketista.

  Sähköpostilla voi myös ottaa yhteyttä seuroihin (Slavia, Sparta, Lev), mutta jos kyseessä on muutama yksittäinen lippu, niin veikkaan, että vastaus on kehoitus ostamaan liput yo lippupisteistä.
   
 20. moby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP(#42)
  Olemme menossa Tipsport Areenalle katsomaan HC Sparta Praha - JYP ET-matsia. Kumpaan suuntaan vierasjoukkue hyökkää kaksi erää? Vippikatsomon suuntaan, vai 501, 520?

  Kannattaako liput ostaa netistä etukäteen? Ainakin ekassa kotimatsissa oli sangen paljon porukkaa 10k/13K.

  Samat hyökkäyssuunta kyssäri myös Pirati Chomutov - JYP matsista. Noita lippuja ei vissiin pysty ostamaan netistä ollenkaan?

  Plussaa lippujen hinnoista. Eivät todellakaan ole kalliita. Saako katsomossa juoda olutta matsin aikana?
   
 21. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Lainaus:
  Jollen väärin muista, niin Sparta hyökkää kaksi erää "vippikatsomon" suuntaan, eli vierasjoukkue sitten toiseen suuntaa. Toisaalta paikkoja ei ole numeroitu, niin voi mennä istumaan sinne minne hyvältä tuntuu.

  Lainaus:
  Sparta on pelannut yhden kotiottelun ja toi 10k katsojamäärä kuullostaa kyllä kovalta. Olisko lähdettä?

  Kysymykseesi vastaus: Ei mielestäni tarvitse, saa ottelupäivänä hallilta.

  Lainaus:
  Nyt on kyllä paha, ei aavistustakaan. Mutta sama kuin yllä, lippuja saa ottelupäivänä hallilta.

  Lainaus:
  Katsomossa saa (lue: pitää) juoda olutta matsin aikana.
   
 22. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Jos joku on matkalla Prahassa, niin huomenna tiistaina 20.8. Slavia pelaa harjoitusottelun EHC Red Bull Munchenia vastaa. Ottelu pelataan Edenin harjoitushallissa ja se alkaa kello 18.
   
 23. moby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP(#42)
  Lainaus:
  Kiitos infosta. Tuo katsojamäärä on European Trophyn kotivivuilta statsien alta. Itsekin hieman ihmettelin, että Chomutovin Piraatteja vastaan moinen yleisöryntäys.

  Ainakin netin kautta lippuja ostettaessa pitää valita sektio ja paikat ja siellä on paljon katsomoja, joihin ei lippuja saa. Olin myös siinä uskossa, että olisivat numeroimattomia, kun maksavatkin huimat 50CZK.
   
 24. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Lainaus:
  Ok, en osaa sen kummemmin sanoa, kuin että viittaan tähän Spartan sivuun, jossa ihan ehdalla tshekillä sanotaan "Vstupenky se prodávají bez označení sedadel". Suomeksi tuo tarkoittaa siis että lipput myydään ilman paikkamerkintää.

  Veikkaan että tuo nettimyyntisysteemi "pakottaa" valitsemaan jonkun katsomon, mutta että sitten paikan päällä voi mennä minne lystää.
   
 25. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Lainaus:
  Jäi hämäämään tuo Spartan 10k katsojaa tässä vaiheessa kautta, kun normi runkosarjaottelussakaan ei kovin monessa noihin lukemiin päästä.

  Eli Sparta on pelannut yhden harjoituspelin (ei ET) kotona Atlantia vastaan. Tuosta ottelusta minulla ei ole yleisömäärää. Tuo ym. ET-peli Chomutovia vastaan oli puolestaan vieraspeli Chomutovissa. Spartalla oli "kotipeli" Bratislavaa vastaan, mutta se pelattiin Bratislavassa. Tuo peli oli loppuunmyyty, 10055 katsojaa, eli onkohan nyt mennyt pelit sekaisin?