ZZZamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
”HYVÄ.” (Pääomistaja Kurri)
Kladno on napsinut pisteitä viime viikkoina aika hyvin, joten he ovat jo sijalla 10. Säälipleijarit ovat siis ihan mahdollisuuksien rajoissa. Jos ryhmä yltää sinne, niin sitten pitää kyllä katsoa jo ihan kokonaisia matseja eikä vain välähdyksiä!
Mistä sä näitä katot?
 

Arzamas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Extra-liigan siirtoraja umpeutui Tammikuun lopussa, ja oli varsin mielenkiintoista seurailla kuinka paljon pelaajia liikkui seuroista toiseen.

Tänä vuonna lisäpanosta tuo se, että sarjan viimeinen tippuu suoraan sarjaporrasta alemmas, ja se näkyi aika kovana pelaajaliikenteenä siirtotakarajalla, esim Vitkovice hankki viimeiseen kuukauden aikana kentällisen uusia kasvoja. Mielenkiintoista on myös se, että suht avoimesti asioista tiedotettiin paikallismediassa. Vitkovice mm. yritti hankkia Zbynek Irglin Olomoucista olemalla suoraan yhteydessä pelaajaan, mutta siirto kaatui lopulta Olomoucin seurajohdon vastustukseen. Irgl itse oli antanut siirrolle jo vihreää valoa.

Muita huomattavia asioita oli se, että 1,5kautta Sparta Prahaa valmentanut Uwe Krupp sai lähtöpassit seuran peräsimestä joukkueen ajauduttua tappioputkeen, ja se että Allsvenskanin MoDo nappasi Tsekin maajoukkuevahti Patrik Bartosakin. Jatkaa MoDossa myös ensi kaudella jos seura nousee Elitserieniin. Bartosak pelasi alkukaudesta 11 peliä Trinecin maalilla hyvillä prosenteilla (93.2%, 1.99 GAA), mutta sitten narahti korkki auki ja Bartosakin sopimus purettiin miehen ajauduttua katkaisuhoitoon. Tästäkin löytyi yllättävänkin avoin haastattelu hokej.cz sivuilta.

Extra-liigan sulkemisen ympärillä on myös ollut kovaa keskustelua, mutta keskustelun lopputulemaa en vielä ehtinyt bongaamaan. Joka tapauksessa liigan pelaajat olivat voimakkaasti sarjan sulkemista vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Arzamas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kaksi kierrosta jäljellä ja mielenkiintoiseksi menee putoamistaistelu. Pudotuspelijoukkueet ovat jo selvillä, joten motivaatiotekijät ovat olleet isossa roolissa viimeisimmillä kierroksilla. Kladno otti kaksi tärkeää voittoa ensin kotona Spartasta ja eilen vieraissa Brnosta. Voittomaalin eilen pohjusti kukapas muu kun Jaromir Jagr pelaamalla Zikmundin avopaikkaan nerokkaalla syötöllä.

Ennen kahta viimeistä kierrosta sarjan neljä viimeistä ovat kaikki kolmen pisteen sisällä. Pardubice, Litvinov ja Vitkovice 60 pisteessä, ja Kladno viimeisenä 57 pisteellä.
 

Arzamas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eilen pelattu toiseksi viimeinen kierros lisäsi jännitystä entisestään. Litvinov hävisi vieraissa Olomoucille, Pardubice hävisi jatkoilla Spartalle ja Kladno kellisti Mlada Boleslavin 3-2.

Vitkovice pelasi itsensä kuiville varsin mielenkiintoisessa ottelussa kaatamalla Karlovy Varyn junioriryhmän 8-2. Karlovy Vary laittoi nimittäin lusikkansa putoamissoppaan viemällä Ostravaan lähes juniorijoukkueen. Tunteet ovat paikallisilla keskustelupalstoilla velloneet kuumina, ja jopa sopupelispekulaatioita on heitelty ilmaan. Karlovy Vary kommentoi asiaa yksiselitteisesti pudotuspeleihin valmistautumisella. Joukkue on kärsinyt loukkaantumisista, ja viimeisten kierrosten tiiviissä ottelutahdissa haluttiin säästää avainpelaajia 500km tiistaireissulta Ostravaan lähes merkityksettömään peliin Karlovy Varyn kannalta. Tsekissä säälipleijarit alkavat nopealla tahdilla heti perjantaina päättyvän runkosarjan jälkeen, ja kun sarjat pelataan vielä paras viidestä systeemillä, on selitys jossain määrin ymmärrettävää pienellä budjetilla operoivan seuran kannalta.

Perjantain päätöskierroksella on kuitenkin jännittävät asetelmat. Pardubicella 61 pistettä, Kladno ja Litvinov 60 pisteessä. Tasapisteissä ratkaisevat joukkueiden keskinäisten otteluiden pisteet, joten päätöskierroksen Litvinov-Kladno ottelussa on huikeat panokset.

Käytännössä tämä tarkoittaa että Kladnon joka on heikoin keskinäisten pelien vertailussa, on säilyäkseen voitettava Litvinov joko suoraan tai jatkoilla. Kometan vieraissa kohtaava Pardubice voi myös pudota siinä skenaariossa että häviää suoraan Brnolle, ja Kladno kaataa Litvinovin jatkoilla tai rankkareilla. Jos Pardubice ottaa pisteenkin Brnolta, Litvinov-Kladno ottelun häviäjä lähtee sarjaporrasta alemmas. Huikein päätös kaudelle olisi luonnollisesti jos Litvinov-Kladno etenisi rankkareille, ja siinä ratkeaisi säilyjä ja putoaja. Draamaa lienee joka tapauksessa luvassa, päättyivät pelit miten tahansa.

Jossain määrin tätä draamaa kaipaisi myös kotoiseen liigaan.
 

Arzamas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niinhän siinä sitten kävi että Kladno taipui Litvinoville maalein 6-2, eikä tuosta paljon jossiteltavaa jäänyt. Kladnolla oli oikeastaan koko kauden ainostaan kaksi ketjua jotka olivat pääsarjatasoa, ja se näkyi varsinkin päätöspelissä. Kaksi erää roikkuivat vielä mukana, mutta toisen erän loppusekunneilla tullut 3-2 ylivoimamaali katkaisi kamelin selän.

Mielenkiintoista nähdä miten joukkue kestää kasassa ensi kaudelle. Jagr empinee päätöstään kauden alkuun asti, mutta esim huikeat 43 pistettä Kladnon takalinjoilla paukuttanut Brady Austin vaihtanee maisemaa.
 

ZZZamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
”HYVÄ.” (Pääomistaja Kurri)
Jágr jo jossain valitteli, että sarjanousu ois taas viiden vuoden projekti. Totesi myös, ettei motivaatio enää noilla kilsoilla riitä höntsäilyyn vaan haluaa pelata ammattiliigassa. Saa nähdä, mitä käy Kladnon hallihankkeelle.
 

Bread Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kookoo, Kraken ja Hull City
"Money can't buy happiness only rents it"

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Kyllä meidän tavoite nyt ja jatkossa on, että kotka oppisi luottamaan liitämiseen ettei tarvitse koko ajan räpyttää siipiä. - Risto Dufva
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy