Tässä ketjussa odotetaan Ässien menestystä

  • 6 832
  • 37

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No, Ahon potkut tuli ainakin minulle isona yllätyksenä, vaikka siinä olikin tappioita alla. Jotkut tällä palstalla olivat potkuihin kuitenkin tyytyväisiä ja saivat sinänsä juuri sen minkä ansaitsivatkin, kun Kotkaniemi tuli seuraajana epäonnistumaan totaalisesti.

En osaa sanoa, mitä kulisseissa tapahtui Virran aikakaudella, mutta miehellä oli kuitenkin nimekäs joukkue käsissään, jota vahvistettiin vielä kauden aikana. Itse en vaan ole osannut oikein missään vaiheessa jossitella Virran kohtalolla. Mielestäni miehen asema oli sen verran kestämätön, että edellytyksiä jatkaa toiselle kaudelle ei ollut. Kaikki hyvätkään valmentajat eivät aina onnistu jokaisessa pestissään. Mutta olen myös sanonut sen, että profiililtaan joukkue oli hyvin epä-Virtamainen.
Silloin kun Virta sopparin Ässiin teki, joukkue oli melkoisessa pyörteessä ja silloin ajateltiin, että kaudella 2013-2014 tehdään ryhtiliike, mutta Virta tulikin lopulta mestarijoukkueen peräsimeen ja se perinteinen mestaruuden jälkeinen kausi aika usein on haastava. Virta haluttiin jo kevääksi 2013 koutsiksi, aika moni sitä toivoi vuoden alkupuolella ja Kivelle vaadittiin potkuja, mutta kaikki sen muistaa, miten lopulta kävi.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kuten aikasemmin totesin, kun ollaan pelissä, tuloksessa ja kaudessa kiinni, se mielenkiinto on enempi seuraavassa viikossa, matseissa, kevään haavekuvissa. Nyt ollaan toista kautta putkeen vahvassa epävarmuuden tilassa, syväkyykyssä eikä kellään varmastikaan ole kristallipalloa nähdäkseen onko tästä enää kuluvalla kaudella nousua. Joten sitä mieli helposti eksyy historian aikajanalle ja Ässien Liigataipaleen menestykseen.

1975-1985 SM-liigan 10 ensimmäisen kauden runkosarjasijoitukset kahta lukuunottamatta top-4. 1978 mestaruuden jatkoksi kahdet hopeaan päättyneet finaalit 1979-80. Pronssimatsi 1982, hopea 1984, pronssimatsi 1985. Puhtaasti sijoitusten perusteella nuo ovat olleet Ässien Liigahistorian kilpailukykyisimmät ja kultaisimmat vuodet eikä paluu kestomenestyjäksi ja vakiokasvoksi mitalipeleihin ole sittemmin ollut pitkäkestoista. Top-4 putket runkosarjassa jäivät myös tuohon aikakauteen, sittemmin vahvin jakso kolmen kauden otannalla koettu mestaruuteen päättyyneessä putkessa 2010-13 2, 5, 4.

1985-1991 Hopeakauden jatkoksi nähdyssä Ässähistorian järjestyksessään ensimmäisessä luisussa nähtiin kolmen pudotuspelittömän kauden -7, 6, 7- saatteeksi putoaminen sarjasta 1989 ja pikainen nousu 1990. Ensimmäinen kausi paluun jälkeen ei tuottanut playoff-paikkaa, mutta muunmuassa Jari Korpisalon Liigadebyytin kylläkin. Aikalaiset voivat kertoa millainen pätkä tuo on ollut porilaisen pääsarjakiekon historiassa, itse en vielä seurannut tai kokenut tapahtumia juuri mitenkään.

1991-1998 Toisin kuin sitten syksystä 1991 alkaen. Voi ajatella, että jos Ässillä oli historiansa ensimmäinen suvantovaihe juuri alla, niin itse pääsi innokkaana nuorena kannattajana liikkuvaan junaan ja katettuun pöytään jossa joukkue oli seitsemän kautta putkeen top-8 eli puolivälieräjoukkue. Kari Takon paluu, Vasili Tihonovin saapuminen, Vellu Ketola valmentajana ja seurajohdossa, Tamin hurmos ja tähdenlento. Neljään kauteen 1991-95 kolmet välierät, yksi runkosarjan 2. sija ja siinä Äijänsuolla voitetussa pronssimatsissa 1995 ensimmäinen mitali 11 vuoteen. Seuraavat kolme kautta sitten päättyivät runkosarjan sijaan 7. ja putoamiseen puolivälierissä sarjakakkoselle. Jossain määrin nihkeähköön Tamin toiseen kauteen päättyi myös pitkä pudotuspeliputki, odottamattoman pitkäksi aikaa. Putoaminen 1998 tapahtui HIFK:n hirmuista nippua vastaan eli siinä oli tekemätön paikka joka tapauksessa.

1998-2005 Double digits on laadun mittari NBA:ssa, mutta jääkiekon SM-liigassa seitsemän kauden sijoitukset 10, 11, 13, 11, 10, 11, 10 ei johda häviäjien torijuhliin edes Porissa. Yksittäisiä matseja, tapahtumia, tilanteita, tappeluja jäänyt mieleen viidestä ensimmäisestä, vähemmän mitään koko kauden kuvaa tai tarinaa. 2004 noustiin viimeisten viikkojen aikana kisaan mukaan ja Isomäki kiehui kun päätöskierroksella oli vielä sauma selviytyä säälipleijareihin. Vuotta myöhemmin tämä toteutui ja Ilvestä vastaan nähtiin Porissa ensimmäiset minkäänlaiset playoff-matsit seitsemään vuoteen.

2006-2010 Tietynlaisen valmentaja/pelaajarunkoprosessin kautta tulleen, mutta kuitenkin odottamattoman kirkkaaksi realisoituneen hopeakauden jälkeen palailtiin huumasta nopeasti arkeen. Tokavika-07. ja vika-08 sellasella valmentajanvaihdos per kausi-tahtiin. Erityisesti sitä muistelee lämmöllä juhlakautta 2007-08 kun kotiutettiin ja muisteltiin menneitä Nickersonin, Hiseyn ja Marjamäen muodossa. Siitä joukkueesta sitten aikanaan nosteli kannua puolustaja Sammalkangas, laituri Savinainen, apuvalmentaja Kaukoranta ja varamaalivahti Järvenpää. Kolmanneksi viimeinen 12. keväällä 2009, mutta kun Porissa ei paljoa playoutit vittu napostele ja kiihkeissä karsintapeleissä on selkee markkinarako, niin niin sitä vedettiin täyden seitsemän matsin ottelusarja Sportia vastaan. Mikähän tai kukahan muuten esti jälleen yhdet valmentajapotkut Alpon kohdalla? No, joka tapauksessa, Suhosen aika Ässissä päättyi sarjassa säilymiseen ja sitten oli aika nähdä toisen suomalaisen kiekkolegendan, Rocky Rautakallion paluu Poriin. Sijoitus ensimmäisellä kaudella 13. ja säälipleijaripaikka kuuden pisteen päässä.

Ja se oli sitten lähtölaukaus prosessille joka silloisen apuvalmentaja Kiven johdolla päättyi mestaruusjuhliin. Runkosarjasijoitukset 2, 5, 4 oli tosiaan ihan siedettäviä.

Varmasti jokaisella seuralla on omat nousunsa ja laskunsa, onko ne sitten Porissa olleet jotenkin erityisen teräviä ja/tai kivuliaita? Mene ja tiedä. Tai onko haastava kaupunki toimia, rakentaa, malttaa? Sellanen vakaus, tasalaatuisuus, tasapaksuisuus on harvemmin ollut homman nimi vaan kriisi, reagointi ja paniikkinappula on ollut usein nurkan takana. Toisaalta, kenties usein tilanteet johtuneet virheistä jo päällystöä, urheilujohtoa, valmennusta, joukkuetta kasatessa. Ammattitaitoinen osaaminen on sakannut, pitkäjänteisyys ja vakaus on loistanut poissaolollaan. Sitten kun niitä on löytynyt ja asiat napsuneet kohdilleen, on jonkintason menestystäkin koettu. Tiettyä pokkaa ja kanttia täytyy seurajohdon puolelta löytyä kestääkseen vaikeammat jaksot ja ulkoisen paineen.

Lokakuu 2021. Nyt ollaan jälleen yhdessä alhossa Ässähistoriassa. Sieltä urheilullisesta ja taloudellisesta notkahduksesta 2018-19 saatiin jonkinlainen tasonnosto, kasvojen pesu ja uskottavuus kaudella 2019-20. Sitten iski korona, viime kausi oli mitä oli - ja osin siitä samasta on jatkettu tälläkin kaudella. Kaikki voi vielä iloksi muuttua tulevina kausina, kenties Liigajoukkueen taustalla ja junioripuolella tehdään kauaskantoista laadukasta työtä, mutta onhan tässä jälleen kerran sietämistä ja kestämistä. Mikäs siinä jos jotenkin puhtaalta pöydältä, suurinpiirtein suunnitelmien mukaan rakennetaan tulevaa. Mutta jos Liigapuolen vetovoima ja/tai talouspuoli ottaa tässä ja nyt osumaa, niin ollaanko jälleen vahvasti kompromissien partaalla tulevaa rosteria ja valmennusta kasatessa?

No, ehkä ne siellä lämpösessä officessa tietää. Vielä toistaseks on sellanen olo, että kyllä tää vielä jossain vaiheessa iloksi kääntyy. On kääntynyt ennenkin. Mutta jännä nähdä mitä sieltä sitten tuleman pitää ja millasin odotuksin vaikkapa kauteen 2022-23.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Muistan ihan itse, kuinka pahalta tippuminen sarjasta keväällä 1989 tuntui. Tässäkö tää nyt sitten oli? Eipä todellakaan ollut, vaan koko kaupunki heräsi seuran taakse ja divariin saatiin ihan ylivoimainen joukkue. Siitä alkoi värikäs 90-luku, jolloin Tepsi ja Jokerit olivat kärjessä, mutta ihan siinä takana oltiin. Pronssi saatiin Lukolta, jolloin lehtiotsikko oli "Ässät jyräsi Lukon perusteellisesti". Ai että tuo tuntuisi hyvältä vielä joskus.

Tippuuko ne nyt ihan oikeasti oli kysymys keväällä 2009. Eivät tippuneet, mutta lähellä se kävi. Mestaruus vain neljän vuoden päästä, eikä se ollut mitään tuuria, niinkuin moni vieläkin luulee, vaan hyvän pitkän työn hedelmä.

Syksyllä 2018 näytti siltä, että koko seura menee nurin. Eipä mennyt, ja kerrankin oivallettiin palkata ammattimies urheilullista tulevaisuutta rakentamaan. Kestääkö porilainen hölmöys mitään pitkää rakennusta on se päivän kysymys.

On sitä tässä kaikenlaista nähty, saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Olen ainainen optimisti.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät tarvii näemmä aina jonkun täydellisen pohjakosketuksen ennen kuin menestystä on luvassa.
- 1988-89 divariin, kolmen vuoden päästä välieriin / kuuden vuoden päästä pronssille.
- 2000-01 ylivoimainen jumbosija, viiden vuoden päästä finaaliin ja hopealle
- 2009 karsintahelvetti, 2011 runkosarjan kakkostila ja 2013 kannu pois kuleksimasta
- 2018-19 ylivoimainen jumbosija -> mitä tapahtuu ja kuinka pian?
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos kaava olisi tämä, ihan omalta kannattajahistorialta eli 1984 hopea, 11v väliä ja 1995 pronssia, 11 v väliä 2006 hopea, sitten menikin kaava rikki eli 7 v väliä 2013 mestaruus. Eli lasken tuosta 2013 sen 11 v eli 2024 vähintään mitali.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Jos kaava olisi tämä, ihan omalta kannattajahistorialta eli 1984 hopea, 11v väliä ja 1995 pronssia, 11 v väliä 2006 hopea, sitten menikin kaava rikki eli 7 v väliä 2013 mestaruus. Eli lasken tuosta 2013 sen 11 v eli 2024 vähintään mitali.

Itse olen laskenut kaavan seitsemän vuoden välein. 2006, 2013 ja no, 2020 homma kusi kaikilta. Alunperin (n. 20 vuotta sitten) ennustin satakuntalaisfinaalia tuohon.

2027 seuraava mitali.
 

Kuningas#50

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässät tarvii näemmä aina jonkun täydellisen pohjakosketuksen ennen kuin menestystä on luvassa.
- 1988-89 divariin, kolmen vuoden päästä välieriin / kuuden vuoden päästä pronssille.
- 2000-01 ylivoimainen jumbosija, viiden vuoden päästä finaaliin ja hopealle
- 2009 karsintahelvetti, 2011 runkosarjan kakkostila ja 2013 kannu pois kuleksimasta
- 2018-19 ylivoimainen jumbosija -> mitä tapahtuu ja kuinka pian?
Pian tuohon voidaan lisätä 2021-2022 ylivoimainen jumbosija.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Taisi Kari Takkokin sanoa tuoreessa Kurvissa jotain siihen suuntaan, että odotellaan parempia aikoja.

Sitähän vois melkeen ajatella, että nyt on jouduttu ja joudutaan nielemään ja sietämään aika paljon, harakatkin nauraa ja pitää kestää vielä talitinttein vittuilut, ilman varmuuksia auringon paistamisesta risukasaan.

Ei ole ensimmäinen kerta Ässien tai oman kannatushistorian aikana. Mutta kieltämättä, nyt tulevalla kaudella olisi urheilupuolella tilauksessa jonkinlaista selkeyttä, vakautta ja tulostason uskottavuutta. Käytännössä se tarkottaa uskottavaa kamppailua 10. sijasta tai hitusen paremmasta. Olla nälkänen ja tiivis, tavoitteellinen jääkiekkojoukkue. Sen kyllä aistii onko vai eikö muutaman useamman ottelun otannalla.

Täydestä altavastaajuudesta Karrin johdolla haastajalaariin porilaisen nuorison sekä amerikan arpojen voimin. Ois se ihan siistiä niitä pudotuspelejä taas vaihteeks, kaiken jälkeen pelailla. Maistuisi. Tai ennen kaikkea se matka sinne, miltä tuntuu olla tuloksenteon puolesta varteenotettava ja merkityksellinen tekijä.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät saanut jo vuosia jäähyjä vastustajaa helpommin, jopa kotikaukalossa. Voiko syy olla siinä että Ässät on ollut vuoden 2013 jälkeen pojasakkaa, eli Liigan paskimpien joukossa lähes koko ajan. Vaikuttaako tuomareihin alitajunnassa, se että onko kyseessä kärkiryhmä, vai jumbo?! Vai vaikuttaako se miten eri joukkueiden pukuosasto käyttää psykologiaa erätauoilla käytävillä, vai onko suurin vaikutusvalta vahvoilla persoonilla, isoilla budjeteilla joilla voidaan vaikuttaa aisoihin.
Vai onko suurin vaikutusvalta Rautakorven tyyppisillä jääkiekkoliiton johtoryhmissä vaikuttaneilla, jotka myös tuomareiden johtohenkilöiden kanssa palaveeraavat.
Sen ainakin tiedän vaikuttavan, että miten henkilökohtaisesti tuomari suhtautuu johonkin yksittäiseen pelaajaan, ja joskus jopa joukkueeseen, vaikuttaa meinaan todella paljon tuomioihin.
Vai onko se vaan ,niin että Ässät on ihan paska myös pelaamaan sääntöjen mukaisesti, tai tuntuuko se vaan fanilasien takaa väärältä koko ajan...
Tällaista pohdintaa tällä kertaa.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Ässät saanut jo vuosia jäähyjä vastustajaa helpommin, jopa kotikaukalossa. Voiko syy olla siinä että Ässät on ollut vuoden 2013 jälkeen pojasakkaa, eli Liigan paskimpien joukossa lähes koko ajan. Vaikuttaako tuomareihin alitajunnassa, se että onko kyseessä kärkiryhmä, vai jumbo?! Vai vaikuttaako se miten eri joukkueiden pukuosasto käyttää psykologiaa erätauoilla käytävillä, vai onko suurin vaikutusvalta vahvoilla persoonilla, isoilla budjeteilla joilla voidaan vaikuttaa aisoihin.
Vai onko suurin vaikutusvalta Rautakorven tyyppisillä jääkiekkoliiton johtoryhmissä vaikuttaneilla, jotka myös tuomareiden johtohenkilöiden kanssa palaveeraavat.
Sen ainakin tiedän vaikuttavan, että miten henkilökohtaisesti tuomari suhtautuu johonkin yksittäiseen pelaajaan, ja joskus jopa joukkueeseen, vaikuttaa meinaan todella paljon tuomioihin.
Vai onko se vaan ,niin että Ässät on ihan paska myös pelaamaan sääntöjen mukaisesti, tai tuntuuko se vaan fanilasien takaa väärältä koko ajan...
Tällaista pohdintaa tällä kertaa.

Samaa miettinyt, kai siinä osittain on värilaseilla merkitys.
Ässillä on kyllä niin hajuton ja mauton joukkue, että ei tuomareiden silmätikkuja ainakaan pitäisi olla.

Yksilötasolla Barach saa aika usein jäähyjä, mutta miestä kun rikotaan niin tuntuu, että tulee "harvemmin".
Sitten esim., Salminen, joka usein ottaa noita koukkukakkosia ja viime kaudella oli vielä Hirvonen joka otti niitä usein.
Atun aikana Ässillä ollut myös älyttömästi noita liika pelaajia jäällä kakkosia.

En tiedä onko Ässät ollut paska pelaamaan sääntöjen mukaan, mutta kun olet jalalla hidas ja vastustajalle on annettu kiekonhallinta, niin kiekon saamisen eteen varmasti jouduttu tekemään töitä helkutisti ja siitä seurannut myös jäähyjä.
Nyt ainakin mutuna tuntuu, että Ässät ottanut jäähyjä huomattavasti vähemmän kuin Atun aikakautena kertaakaan.
 
Suosikkijoukkue
Naurettavat agendat
@Blade80 en muuhun ota mitään kantaa paitsi tuohon liikaa pelaajia kentällä väittämään. Joskus ennenkin tällaista väitetty, ja kysyinkin silloin että onko tämä tosi että voisi vertailla muihin joukkueisiin kyseisistä jäähyistä saamatta vastausta. Kiinnostaa tämä kyllä paljon.

Olihan noita jäähyjä tuosta Atun aikana, mutta ei omaan silmään näyttänyt että niitä enemmän olisi kuin muillakaan.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
@Blade80 en muuhun ota mitään kantaa paitsi tuohon liikaa pelaajia kentällä väittämään. Joskus ennenkin tällaista väitetty, ja kysyinkin silloin että onko tämä tosi että voisi vertailla muihin joukkueisiin kyseisistä jäähyistä saamatta vastausta. Kiinnostaa tämä kyllä paljon.

Olihan noita jäähyjä tuosta Atun aikana, mutta ei omaan silmään näyttänyt että niitä enemmän olisi kuin muillakaan.

Ei niitä välttämättä koko aikaa ole ollut, eikä tällä kaudella niinkään, mutta sellaisia jaksoja oli missä niitä tuli joka pelissä ja joissain kaksikin. Taisi siitä joku selostaja kommentaattorikin puhella.
En tiedä sitten olisiko pitkässä juoksussa tasaisemmat muiden joukkueiden kanssa, mutta ainakin Ässien pelejä katsellessa tuntui siltä, että Ässät niitä otti ja vastustajat ei niinkään.

Ei taida ihan helposti löytyä tilastoja mistä jäähyt vihelletty ja vielä joukkueittain.

Toki herkästi kun joukkue pelaa huonosti, niin kaikkiin asioihin tarttuu helpommin ja pienemmätkin asiat nousee esiin helpommin.

No itse ainakin uskon, että Ässät on niitä jäähyjä muita enemmän ottanut.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olisi ihan hemmetin hieno saada tilasto, jossa näytetään tuomareiden tilastot, että mikä joukkue saa eniten puhalluksia miltäkin tuomarilta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös