Tässä ketjussa nettiscouttaamme potentiaalisia vahvistuksia

  • 1 183 213
  • 3 936
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Tätä Lukon Pressiä ei ilmeisesti K&V onnistuneet scouttamaan ja menossa johonkin Severstaliin 300k liksalla?
Eiköhän yksi Krejcik riitä. Piti olla niin ylikylän äijä, kun Liigaakin dominoi ihan miten vaan.

Jos on joku riskittömämpi äijä kiikarissa ja kalliimpaan pelaajaan budjettia jäljellä, niin ei ehkä kannata ottaa riskiä taas yhden Liigatähden kanssa.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eiköhän yksi Krejcik riitä. Piti olla niin ylikylän äijä, kun Liigaakin dominoi ihan miten vaan.

Jos on joku riskittömämpi äijä kiikarissa ja kalliimpaan pelaajaan budjettia jäljellä, niin ei ehkä kannata ottaa riskiä taas yhden Liigatähden kanssa.

Itse lähinnä mietin vaihtoa mainitsemaasi mestariin. Mutta toivottavasti siirtyy KHL:ään ensi kaudeksi, niin voi seurata miten kassalla itse on.

BTW, Liigan ensimmäinen finaali aivan huimaa lätkää. Olisipa yleisöä.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Liigaa tiiviisti seuranneen, voin sanoa, että en ole ollenkaan niin varma Pressin suorittamisesta ja pärjäämisestä KHL:ssa, kuin esim. olin Danforthin suhteen. Karkeasti sanottuna uskon, että Pressin kohdalla tullaan näkemään joko nousu KHL:n eliittiin tai vastavuoroisesti floppaa totaalisesti. En oikein näe mitään välimallin vaihtoehtoa. Joko iskee sen 40 pinnaa ja todistaa tasonsa tai palaa maitojunalla, kun ekan parinkymmenen pelin jälkeen pistesarake osoittaa 1+1 lukemia.

Liigassa runkosarjassa oli aivan huikea, mutta hieman vaisut ja näkymättömät pleijariotteet ovat saaneet itseäni hieman epäröimään, että "paljastuiko" nyt pleijarien aikaan, miksi Press pelaa nimenomaan Liigassa, eikä kovemmissa sarjoissa. Toki eilen TPS:ää vastaan nähty maali kertoo kuitenkin siitä miehen upsidesta ja potentiaalista, mikä miehessä on. Mielenkiinnolla jään Pressin otteita Severstalissa seuraamaan. Olisi ollut ihan potentiaalinen haku Jokereillekin, mutta olisi ollut omaan silmään aika high risk-high reward tyyppinen haku ja ehkä Jokereilla ei ollut tuon kortin varaan nyt järkevää rakentaa.

Björnisestä sen verran, että voisin mennä melkein takuuseen, että tulee olemaan KHL:ään kova peluri ja arvokas palanen Jokeri-joukkuetta. Huikea taistelija, asennepelaaja, liideri ja joukkueelle kaikkensa antaja, joka saa vielä itsestään parhaan irti tiukassa paikassa. Mitä olen tätä Jokerit-osiota lukenut, niin ilmeisesti on osin valiteltu, miten pelaajat hyytyvät nimenomaan pudotuspeleissä, mutta Björninen tuo tähän kyllä muutoksen. Uskon, että tulee olemaan pleijareissa äärettömän arvokas pelaaja Jokereille ja loistava suunnannäyttäjä. Liigan kovimpia aloittajia ja taisi loistaa aloitusringissä myös EHT:lla pelatessaan, enkä usko tuon tason hirveästi KHL:ssä putoavan. Liigassa myös pisteidentekijä, saa nähdä nouseeko ikinä Jokereissa siihen rooliin, mutta sitä ei välttämättä odotetakaan.

Jokerit saa Björnisestä aivan huikean 4.sentterin, joka antaa joka ilta joukkuelle kaikkensa, repii, raastaa, pimentää vastustajien parhaita ja näyttää muutenkin esimerkkiä, jos muun joukkueen tekeminen laskee. Ja on vieläkin siinä iässä, että kehitystä voi tapahtua. Tämä oli mielestäni huikean kova haku Jokereilta ja nimenomaan pleijareita silmällä pitäen! Turusesta voisi melkein sanoa samat sanat. Uskomaton taistelija, asennepelaaja ja tulee olemaan kova palanen Jokerien 3.-4.ketjuihin. Potentiaalia on myös nousta pisteidentekijäksi, mutta hoitaa roolin kuin roolin. Ja jälleen kerran, uskon, että tämäkin haku on tehty puhtaasti pudotuspelejä ajatellen, koska Turusen halu kamppailla ja työmoraali tulevat nousemaan siellä arvoon arvaamattomaan Björnisen tavoin.

Edit. Björnisestä vielä sen verran, että tulee varmasti olemaan kova 4.sentteri ja hoitamaan tuon tontin asenteella ja kaikkensa antaen. Kun olette viime vuosina joutuneet katselemaan tuossa roolissa Niemeä, josta haisee vähän palkkasoturimainen olemus.
 
Viimeksi muokattu:
Valtteri Filppulasta on ollut haikailua Jokereihin sen lockout kauden jälkeen. NHL-ura tuli nyt päätökseen. Valle haikaili silloin, että olisi halunnut pelata yhden pelin Jokereissa ja saada jäähyväiset ennen lähtöä takaisin NHL:n.

Miettikääpä, jos tuo kaveri vielä haluaisi jatkaa uraansa ja päättää sen Jokereissa. Kyllä sen kaverin ottaisin edelleen kokoonpanoon vaikka ikää on ja parasta ennen päiväys on jo mennyt. Silti haluaisin mukaan sen ykkössentterin, kun oletettavasti Vallesta ei siihen kuitenkaan olisi ja Schroeder on liian heppoinen.

Kun tuossa jengissä painelisi Filppula, Hännikäinen, Lindbohm ja Turunen. Unohtamatta muita kasvatteja tai Jokeritaustaisia, niin olisi se aika mageeta. Ihan varmasti nostaisi jengin sisäistä vaatimustasoa ja toisi porukkaa hallille lisää.

Ja Valle voisi suostua kaksisuuntaiseen soppariin, niin voisi surutta pitää kokoonpanossa. Se on toki ehkä liikaa vaadittu, mutta...
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy

Buster

Jäsen
The next One?

Videon ensimmäisessä maalissa punapaitaisen joukkueen liukasliikkeinen maalitykki näppärästi luikautti itsensä oikea-aikaisella liikkeellä vapaaksi takatolpalle, jonne tullut hidas syöttö oli ihan amatööritason puuhastelua, mutta ammattimiehen elkein kuitenkin #11 kiekon sinne haravoi. Ja huomatkaa juniorit siellä kotona, miten hän katsoi rauhallisesti (sivusilmällä!) juuri ennen kiekon saapumista, että minne hän kiekon lapioi ja juuri sinnehän se sitten meni. Ala-arvoisen hidas ja löysä syöttö vähän vaikeutti maalintekoa, koska veskari ehti niin hyvin mukaan, mutta kokenut maalintekijä näki längissä olevan tilaa. Loppuun sitten maalintekoon jo tottuneen miehen vaatimattomat tuuletukset, hänhän vain täyttää oman roolinsa kentällä siinä missä neloskentän laitahyökkääjä möyrii ja raastaa nolla-nollaa. Hyvän ja epäitsekkään joukkuepelaajan kehonkieli.

Toinen maali on kuin oppikirjasta, jossa tullaan kolmelta kaistalta sisään. Vastustajan pakkipari yritti pitää välinsä tiiviinä ja pelata keskustan pois, mutta yksinkertaisesti #11 pelinopeus ja resilienssi oli sitä luokkaa, että estelyistä huolimatta hän repii itsensä kaksikon välistä maalipaikkaan. Huomatkaa, miten jälleen todellinen maalintekijä on lapa valmiina odottamassa ja tarjoamassa helppoa syöttöpaikkaa. Kiekko tulee lapaan, tiedostaa tilanteen ja näkee kuinka paljon aikaa on tehdä ratkaisu. Ei lähde sutaisemaan hädissään sinnepäin, vaan vähän vettä korvasta ja sitten millintarkka raapaisu kilpikäden yläkulmaan. Ja huom. miten on heti vetonsa jälkeen kamppailemassa mailansa vapaaksi ja valmiina mahdolliseen jatkopeliin reboundin muodossa. Seuraavasta hidastuksesta sitten näkee sitä kiekotonta pelisilmää kuinka jussijokismaisesti hakee sen vapaan tilan sinisen päällä pakkien välistä.

Viimeinen maalihan oli ihan klassista punakonetta, jossa #11 häärii koko tilanteen liikkeelle panevana kapellimestarina. Jättö viivaan, jalalla kahden vastustajan ohi, saa kiekon takaisin ja taas kerran vanhan liiton maalintekijän tapaan längit laulamaan. Olipa muuten hienosti leikattu koostekin vielä, jossa ei ollut mitään ylimääräistä vaan ihan täyttä johdonmukaista actionia. Ammattimiehen jälkeä kuvassa ja sen ulkopuolella.

Filppula on täälläkin romanttisessa mielessä märkä toiveuni, vaikka todellisuus vähän hankaa vastaan.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Viimeinen maalihan oli ihan klassista punakonetta, jossa #11 häärii koko tilanteen liikkeelle panevana kapellimestarina.
Tuomari ei hyväksynyt maalia vaan meni katsomaan tilanteen videolta. Näyttö oli todennäköisesti hallin ulkopuolella, koska tuomari ohjattiin ns. isoista ovista ulos. Luultavasti eksyi, koska ei palannut otteluun.
Jälkeinpäin saimme kuulla suru-uutisen. Tuomari oli menehtynyt traagisesti pudottuaan hallin ikkunasta. 1. kerros, 66cm. R.I.P.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Jos Lehterän kanssa neuvotellaan kera muiden seurojen. Jos neuvottelut alkaa venymään ja tuleekin luu käteen. Toivottavasti sit on joku järkevä plan B eikä Mika Pyörälä ykkössentterinä.
 
Jos Filppula tulee, niin raha ei ole syy. Jos tahtoo vielä pelata, niin tervetuloa!
Jos oltaisiin Liigassa niin voisi ehkä one-more-yearin pelatakin, mutta tuskin koheloon. Miljonäärimies, jolla amerikkalainen vaimo ja kämppä valmiina Tampassa. En mä vaan lähtis...

Niin, ei Valle Jokereihin signaa jos ei tosissaan halua pelata Jokereille uransa viimeistä kautta. Minulle Valle vaikuttaa tyypiltä, joka nimenomaan voisi tulla vielä kaudeksi ja yrittämään mestaruutta, vaikka tarvetta ei enää olisi taloudellisen syyn takia.

Mikäli Valle uraansa vielä jatkaa, niin NHL:ssä se joukkue on DRW (en usko kuitenkaan) ja Euroopassa Jokerit.
 

pyy

Jäsen
Christian Wolanin on yksi näitä NHL/AHL rajatapauksia joka saattaisi tulla Eurooppaan. Hyökkäävä puolustaja joka pelasi ihan hyvän tulokaskauden Senatorissa ja farmissa 2018-19, sitten 2019 syksyllä meni olkapää ja sitä myötä käytännössä koko kausi. Nyt päättynyt paluukausi jäi sitten koronan takia tyngäksi, ja treidattiin Kingsiin jossa osa peleistä farmissa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Borgströmille NHL-sopimus Chicagoon, joten toistaiseksi voidaan jättää puheet paluusta kasvattajaseuraan spekulaation tasolle.

Toivotaan onnistumista Teuvo Teräväisen jalanjäljille.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pär Lindholm purki neljä vuotisen sopimuksensa Skellefteån kanssa. Ei liene vaikea arvata, että KHL-pykälä käytettiin.

Keskushyökkääjä. Tämän kauden aloitti Bostonissa. Siirtyi sitten Ruotsiin. Teki 9 pistettä 11 otteluun loppu kaudesta. Viime kaudella 40 peliä Bruinsissa 45% aloitusprosenteilla. Toissa kaudella Leafsissa ja Jetsissä yhteensä 65 matsia.

Liian hyvä SHL:ään. NHL:ään ei ihan riitä. AHL ei näköjään napostele.

Vaikka en haluakkaan enää yhtään ulkkaria jengiin, niin tässä olisi yksi, minkä voisi ottaa, jos olisi pakko ulkkari ottaa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eikä liene myöskään vaikea arvata, että Jokereiden nettomaksukyky ei ole sitä luokkaa, että sen takia purettaisiin monivuotinen Skellefteå-sopimus.
Jos Lindholmista haetaan kärkisentteriä, niin siinä ei Skellefteån rahat enää riitä vs Jokereiden rahat.

Niin ja Pär Lindholm ei ole pelaaja jolle saisi maksaa 650k kaudessa.
En väitä, etteikö näin olisi, mutta kärkipelaajille on maksettava tuo palkka. Eikö Lindholmille saisi maksaa, koska tulee Ruotsista? Jos olisi tullut viime kauden jälkeen suoraan änäristä, olisiko sitten saanut maksaa 650k?
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Sämppäri luulen että @Lapajäähän ei maksaisi 650k 29v pelaajalle jonka uran paras saldo on 47pts ammattilaissarjassa.
Nojooo, mutta aika moni kova pelimies on samaisilla statseilla NHL:ssä liikkeellä.

No, dont worry. Jos Ruotsin kieleni ei oo kovin ruostunut, niin Lindholm teki "Ohtamaat". Eli sopimuksessa on pykälä pelata kausi ulkomailla, jonka jälkeen takaisin. Tuskin siis Jokerit lainaisi pelaajaa.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuokin on muuten kaksi pistettä enemmän, kuin mihin meidän oma Liittokanslerimme on koskaan urallaan pystynyt. :)
Jep. Tiedä mistä johtui mutta sen näköistä se tekeminen pudotuspeleissä olikin. Liittokansleri on tähän svenssoniin verrattuna pistemiehen profiililla. Tästä Lindholmista tulee enemmän mieleen Ruotsin juholammikko. Eikä siinä. Sellaisen voi paiskata meilläkin ykkösen keskelle heti kun Vuorinen hankkii uuden "Omarkin" laidalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös