Mikäs tämä kuuden kuukauden "kuuluisa" veroraja sitten on?
Rajoitetusti verovelvollisesta tulee yleisesti verovelvollinen kuuden kuukauden Suomessa oleskelun jälkeen ja hän maksaa koko oleskeluajalta saamistaan tuloista verot Suomeen "normaalisti". Suurin merkitys tässä on, että rajoitetusti verovelvollinen maksaa Suomesta saamastaan palkkatulosta 35 ja urheilijat 15 prosentin lähdeveron, yleisesti verovelvollisena hän maksaa voi enemmän. Muistaakseni vaikutusta on myös liksan sivukuluihin. Kuuden kuukauden aikaa ei ole sidottu kalenteri- tai verovuoteen, eikä sen kanssa voi kikkailla tilapäisillä maasta poistumisilla, vaikka huhut näin väittävät. Suomessa verovelvollisuus ei ole sidottu kansalaisuuteen vaan asumiseen. Suomen kansalaiset tosin katsotaan pääsäännön mukaan olevan yleisesti verovelvollisia Suomessa muuttovuoden jälkeiset kolme vuotta, eli esimerkiksi Palola on todennäköisesti edelleen yleisesti verovelvollinen, vaikka ei todennäköisesti verosopimusten johdosta veroja Suomeen maksa.
Toinen kuuden kuukauden sääntö liittyy sitten siihen onko verovelvollisen ulkomaantyötulo veronalaista tuloa vai ei. Jos työstä johtuva oleskelu kestää yli kuusi kuukautta, niin saatu tulo ei ole pääsääntöisesti veronalaista tuloa Suomessa. Tähänkin verovapauteen voi liittyä progressioehto, jolloin ulkomailta saatu tulo otetaan huomioon Suomessa verotuksessa. Ulkomaille maksettu vero kyllä hyvitetään, mutta ulkomailta saatu tulo otetaan huomioon laskettaessa veroprosenttia, jolloin Suomesta saadusta tulosta voi joutua maksamaan veroa aika suurella veroprosentilla.
Kärjistäjen voi sanoa, että ensin mainittu liittyy ulkomaalaisen työntekijän verotukseen hänen tullessa Suomeen duuniin ja jälkimmäinen suomalaisen työntekijän lähtiessä töihin ulkomaille.