Tähtien Sota Disneylle – Jedien todellinen paluu

  • 533 710
  • 3 313

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No minkäs sille voi. Fiiliksilleen tulee olla rehellinen ja tietyt jutut vaan tökki tarinallisesti. Olen tavallaan aika kateellinen niille jotka osasi nuo asiat sivuutta ja siten elokuva täytti odotukset ja ehkä jopa ylitti ne.

Itse en fanilasienkaan kanssa nyt oikein siihen päässyt. Väärät asetukset tai jotain.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Monia on vituttanut elokuvan pienet epäloogisuudet, mutta tässä nyt on kuitenkin kyse fantasiasadusta, jossa tapahtuu hassuja ja korneja asioita aina silloin tällöin. Jos nämä tekevät elokuvan katsomisen vaikeaksi, niin asialle ei tietysti voi mitään.
Kai ymmärrät, että tässä on kritisoitu eniten sitä, että uuden jakson epäloogisuudet ovat pahasti ristiriidassa leffasarjan aiempien osien kanssa? Eihän tässä kukaan ole ollut dokumenttisarjaa katsomassa muutenkaan.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Ewokit olivat aikoinaan luokkaa "vituttaa suunnattomasti, mutta pystyn juuri ja juuri sysäämään asian sivuun ja nauttimaan elokuvasta". Seiskassa ei päästy edes lähelle, vaikka katsomisen aikana tietysti rekisteröi samalla tavalla kaikki täällä mainitut epäloogisuudet. Ihmiset ovat erilaisia ja jokaiselle nousee tietyt tekijät muita merkittävimmiksi. Silti elokuva ansaitsee mielestäni sille kuuluvan arvostuksen hienon scifi-saagan elvyttämisestä ja korottamisesta muutaman muovisen pökkelön jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
No minkäs sille voi. Fiiliksilleen tulee olla rehellinen ja tietyt jutut vaan tökki tarinallisesti. Olen tavallaan aika kateellinen niille jotka osasi nuo asiat sivuutta ja siten elokuva täytti odotukset ja ehkä jopa ylitti ne.

Itse en fanilasienkaan kanssa nyt oikein siihen päässyt. Väärät asetukset tai jotain.

Musta tuntuu, että monesti juuri ne fanilasit tekevät homman vaikeaksi, kun pitäisi olla sitä ja tätä täydellisyyttä hipovaa yksityiskohtaa.

Tosiasiahan on, että leffa oli oikein viihdyttävä ja mukavaa nähdä, miten tarina tästä jatkuu. Han Solon ja Chewien osuudet parhaita, hyvää komiikkaa.

Tämä olkoon viimeinen viestini tästä leffasta tähän ketjuun, en jaksa ajautua ainakaan väittelemään tällaisen viihteen tiimoilta.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Ilmeisesti tuota kieltä ei käytetä mitenkään laajalti elokuvassa ja sitä sisältyy joihinkin repliikkeihin. Eikä Forsberg ole siihen mitään todellista kielioppia tokikaan laatinut. Uutisen mukaan oli jotenkin käyttänyt pohjana ideoinnilleen ja suunnittelulle videoita missä puhutaan jotain kieltä jota hän ei itse ymmärrä sanaakaan. Joskaan tuo muukalaiskieli ei nyt perustu siis mitenkään mihinkään puhuttuun kieleen sinänsä.

Joo, eli matkimalla maailmanmaineeseen päässyt toki matkii muunkin tuotantonsa.

En nyt jaksa etsiä uutista tähän missä asiaa tarkemmin selitettiin. Tiedä sitten onko suurenneltu juttu vai ei, mutta kaipa se sen verran merkittävä panos on ollut, että sai nimensä leffan krediitteihin.

Niin, yhden kohtauksen verran tuota sinänsä ihan toimivaa kieltä kuultiin. Tuollaisen pätkän nyt kirjoittaa kuka vaan, joten en itse osaa hattua vielä nostella. Tuli Game Of Thrones tai vaikka LOTR:n haltiakieli mieleen, ei sinänsä mitään uutta ja omaperäistä.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Kävin myös tänään seiskan katsomassa. Hyvä leffahan sieltä kuoriutui, etenkin eka puolisko oli kovaa menoa. Selvästi parempi kuin episodit I-III (no duh) ja menee samaan sarjaan IV-VI kanssa, vaikka eri aikakausien tuotoksia ovatkin. Ehkä tässä vertailussa näkyy se, että en odottanutkaan mitään elämää suurempaa, kun mielestäni Star Wars ei sellaista ole koskaan ollut. Alkuperäiset leffat olivat ihan hyviä seikkailutarinoita, muttei ne minuun ikinä samalla tavalla iskeneet kuin ilmeisesti moniin muihin. Pointsit toki kunnianhimosta ja uranuurtamisesta scifin saralla.

Positiivista: SW tunnelma löytyi, Han Solo, Finnille ja Reylle löytyneet hyvät näyttelijät, hävittäjätaistelukohtaukset
Miinusta: Kylo Ren oli aika nössö. Rey oppi voiman ihan liian nopeasti ja päihitti Renin liian helposti. Näköjään yhä imperiumin/first orderin varjelluimpiin tukikohtiin pääsee ihan kävelemällä sisään ja käytävillä pystyy haahuilemaan tunteja, ilman että jää kiinni. Pikkuisen liikaa vanhojen juonikuvioiden toistoa, toivottavasti seuraavassa episodissa keksitään jotain uuttakin.

Mitä tässä spekulaatiota on ollut, niin minusta on melko satavarmaa, että Kylo Ren selvisi ja että Rey on Luken tyttö. Jos Ren olisi kuollut, niin kyllä se olisi dramatiikan takia kunnolla näytetty. Rey taas ei voi olla noin vahva voiman käyttäjä olematta Skywalker ja taitaa olla Luke ainoa mahdollinen vanhemmuuskandidaatti (Leia/Anakin ei oikein sovi tähän).
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Täällähän viritellään jo samanlaista epäloogisuuskeskustelua, kuin The Walking Dead -ketjussa. Mistä tulikin mieleeni, että @Ted Raikas, ilman vittuilua siis ihmettelen, että etkös sinä ole juurikin tuolla TWD-ketjussa puolustellut sarjaa noilta epäloogisuuksilta juurikin sen takia, että se on viihdettä ja sarjan lähtötilanne on jo itsessään niin absurdi.

Itse näen myös Star Warsin näin, senpä takia olen New Hopesta lähtien pitänyt kaikista Star Warseista (Kyllä, myös episodeista 1-3) kuin hullu puurosta. Mutta, kaikki me ollaan erilaisia ja toiset tykkää äideistä jne....
 

Morgoth

Jäsen
Palpatine on kuvitellut mestarinsa kuolleen joten ei ole pitänyt tätä uhkana ja Plagueis on sitten valekuolemansa kautta pystynyt pysymään piilossa ja odottelemassa omaa vuoroansa sitten nousta valtaan

Itse pitäisin tästä twististä siinä mielessä kovastikin, että tuon ympärille pystyisi kirjoittamaan mielenkiintoisia käänteitä rikkomatta mitenkään tarinaa. Tosin hieman epäilyttää, jos Plagueis on liian jumalallinen (hallitsee elämää ja kuolemaa) niin miten sellaisen pystyy uskottavasti enää tuhoamaan? Toki nämä tuomiopäivän aseet tässä sarjassa ovat varsin haavoittuvaisia, joten sama kai voisi päteä henkilöihinkin... Toinen vaihtoehto voisi olla Luken kääntyminen pimeällä puolelle, mutta jotenkaan en siitä ihan innostu. Tylsin vaihtoehto lopulta kenties olisi, että Snoke ja muu ritarikunta olisivat löytäneet ullakolta pölyttyneitä Sith-kirjoja ja harjoittelisivat niitä oppeja itsekseen.

Toisin pitäisikö ajatella niin pitkälle, että sarjasta luultavasti tehdään vielä tämänkin jälkeen yksi trilogia (tuskin Disney tätä vain yhden trilogia vuoksi osti, varsinkin nyt, kun taloudellisesti jo ensimmäisestä osasta taitaa tulla melkoinen jättimenestys), joten olisiko tämä sitten Kylo Renin ja Reyn ympärille ja tarina Kylo Renin "pelastamisesta"?

Puolitoista vuotta pitää odotella, mutta siinä mielessä tämä on mielenkiintoisempaa, koska ei ole mitään aavistustakaan mihin tämä johtaa. Edelliset olivat tylsiä, koska kaikki tiesivät mihin se johtaa. Aiheesta olisi riittänyt ihan hyvin vain yksi elokuva. Tai Lucas olisi pitänyt heittää mäkeen kaikesta muusta kuin korkean tason ideoinnista ja antaa ammattilaisten tehdä käytännön työt.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Täällähän viritellään jo samanlaista epäloogisuuskeskustelua, kuin The Walking Dead -ketjussa. Mistä tulikin mieleeni, että @Ted Raikas, ilman vittuilua siis ihmettelen, että etkös sinä ole juurikin tuolla TWD-ketjussa puolustellut sarjaa noilta epäloogisuuksilta juurikin sen takia, että se on viihdettä ja sarjan lähtötilanne on jo itsessään niin absurdi.
Senkus vittuilet vaan. Olet sikäli ihan oikeassa, tosin itsekin sanoin, että ajattelen ja kaivan loogisuutta ihan liikaa tästä aiheesta. Jos siis satuit lukemaan... =) Tiedostan siis asian toisaalta ainakin, heh.

Noo, ehkä tässä on vielä se merkittävä asia ja ero, että TWD ei tosiasiassa merkitse minulle niin erityisen paljon, se on hyvää viihdettä, mutta ei elämää suurempi asia. Ts. siinä antaa anteeksi paljon asioita ja varsinkin kun lähdemateriaalikaan ei ole millään lailla tuttu. Star Wars taas on itselleni yksi keskeisimmistä, jollei keskeisin populäärikulttuurin ilmiöistä ja suhtaudun siihen paitsi äärimmäisen puristisesti, myös vähän mustasukkaisesti ja se on rakentunut ihan omalla tavallaan mielessä jo yli 30 vuotta. Toinen samanlainen aihepiiri on Tolkienin Keski-Maa.

Ihmiset ei ole täydellisiä ja tasapuolisia, se sallittakoot!

Edit. Lisätään tähän tälläinen varsin hyvä spoilereita sisältävä videoarvostelu tästä tuoreesta leffasta. Ainakin minulle tuo oli ihan hyvä katsoa, koska se vähän ehkä tasoitti näitä keloja leffan suhteen ja sai miettimään joltain osin toisella tapaa. Toki nuo jotkut asiat kiusaa nyt edelleenkin mielessä, mutta tuossa kuitenkin suhteutettiin asioita vaikkapa originaalitrilogian nähden. Kyllä niissäkin asiat vain "sattuivat" tapahtumaan sopivasti.

Star Wars: The Force Awakens - Spoiler review

Voi siis olla, että itse tuli mentyä katsomaan elokuvaa liiankin vakavana, mutta voin sanoa, että jännitti ihan perhanasti jo pitkän aikaa tämä aelokuva ja tunteet oli pinnassa ja on edelleen. Tälläistä se on!
 
Viimeksi muokattu:

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Melkein puolitoista vuotta joutuisi siis odottelemaan seuraavaa episodea, mutta ilmeisesti jo ensi jouluna sitten saa samaan maailmaan liittyvän "spinoff" elokuvan maisteltavaksi. Tutkailin noita aikatauluja ja tällä haavaa "aikataulut" olisivat seuraavanlaisia.

Joulukuu 16. 2016 Rogue One: A Star Wars Story. Ilmeisesti kertoo tarinan kapinallisista, jotka pöllii kuolemantähden piirustukset.

Toukokuu 26. 2017 Episode VIII

Toukokuu 25. 2018 Vielä ilmeisesti nimetön elokuva Han Solosta ja kuinka hänestä tuli salakuljettaja. Eli ilmeisesti kuvaa ajan, ennenkuin tapaa Obi-Vanin ja Luken Mos Eisleyn "avaruussatamassa", vai miksi niitä Suomeksi voisi kutsua?

Pyöreesti 2019 Episode IX

Pyöreesti 2020 Vielä nimetön elokuva Boba Fettistä.

Wikipediasta ongittu nämä aikataulut.

Baituvei, milloin tähtiensota hahmot tulee mukaan, Disney on Ice show:hun, vai ovatko ne siellä jo?
 

ipaz

Jäsen
Eikös se hologrammiheebo siinä lopussa sanonut, että nyt alkaa Kylo Renin todellinen koulutus pimeän puolelle. Ja kun Rey tallusteli Luken oppiin, niin seuraavassa leffassa on tiedossa serkusten välinen mittelö siis josko tuo Rey vaikka olisikin Luken tytär. Miten sillä muuten voisi olla "Voima" läsnä niin vahvana? Itse toivon niin Lukelle isompaa roolia tulevaan rainaan. Leiahan pääsi jo aika paljon kuviin tässä leffassa, kuten Han Solo ja Chewie.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tuo on ihan hyvä pointti kyllä sinänsä. Silti, noin koulutettua tyyppiä vastaan ei kai Finnin olisi tullut pärjätä hetkeäkään. Eli kyllä vaan Kylo Renistä tehtiin vähän tissiposki tässä... Ei voi mitään.

Tähän vielä lyhyt kommentti. Mielestäni sinä ja muutamat muut ovat ymmärtäneet koko homman väärin tai sitten niin olen tehnyt minä. Mun ymmärtääkseni Kylo Ren ei edes ole mikään osaava valomiekkailija, vaikka hallitseekin osaa ja palasia Voiman käytöstä.

Hän on kuitenkin raakile monessakin mielessä ja tätä itse asiassa alleviivataan leffassa useaan otteeseen, kun Ren saa näitä "teinikiukkujaan" ja väläyttelee taidoillaan kuin mikäkin keskenkasvuinen ja epäkypsä jedi/sith.

Sen verran selvä homma mielestäni se, että Ren ei ole mikään valmis pahis tyyliin Darth Vader, että en oikein ymmärrä tuon kritisoimista. Ehkä ensi osassa sitten saa koulutuksen loppuun...
 

kalma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse torstaina käytiin 3D-versio katsomassa ja tykkäsin kyllä kovasti tai jopa 5/5 itselle, kun ei jaksa häiriintyä mistään epäolennaisesta.

Miekkailua monet ovat ihmetelleet, mutta kun unohdetaan se esiosien kungfupandailu, niin onko ne mitään kovin yli-ihmisiä tuossa touhussa olleet muutenkaan? Esiosien Anakinin miekkailutaidoilla varustettu Vader olisi päihittänyt aikanaan Luken laittamatta miekkaansa edes päälle. Mukava että siitä on tehty taas vähemmän akrobaattista touhua.
Pitää myös muistaa nuo koulutusresurssit, kun ennen oli kymmeniä erittäin taitavia opettajia voiman eri alueille, niin nyt on ollut vain Luke ja vaikka onkin superjedi, niin ei välttämättä ole kummoinen koutsi. Kylo Ren myöskin, vaikka olisikin osaava muissa voimatempuissa, niin ei välttämättä alkujaankaan ole kovin kummoinen miekkailija ja kun vielä on saanut jalkajousiblasterista kylkeen ja pystyy hädin tuskin kävelemään, niin kyllä Finn hyvin voi itsensä pystyä hengissä.pitämään. Itse tulin myös siihen ymmärrykseen, että se Luken/Anakinin vanha valomiekka olisi ollut hyvin voimallinen laite, varmaan sitä GoTin Valyrialaista terästä.

Edit. Toveri MK näemmä kerennyt jo samasta kertomaankin.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tähän vielä lyhyt kommentti. Mielestäni sinä ja muutamat muut ovat ymmärtäneet koko homman väärin tai sitten niin olen tehnyt minä. Mun ymmärtääkseni Kylo Ren ei edes ole mikään osaava valomiekkailija, vaikka hallitseekin osaa ja palasia Voiman käytöstä.
Totta, tuossa oli vaan vähän ristiriitaa, kun aika alkupuolella sanotaan, että hän on näistä Knights of Ren tyypeistä se osaavin tapaus, joka saa sitten ajattelemaan, että kyseessä on aika kova luu. Lisäksi nyt monet temput leffan alkupuolella siihen myös viittaakin. Toki sitten myöhemmin Snoke sanoo, että Kylo tulee tuoda takaisin ja kouluttaa pidemmälle. Snoke kaiketi tajusi, että on tehnyt virhearvion ja oppilas ei ole riittävän taitava kohtaamaan tuollaisia haasteita ja on kuriton.

Eli jos Kylo on noista tyypeistä se paras, niin se taso ei ole järin huima siellä porukassa... =) Ehkä se kuitenkin lopulta palvelee tarinaa, koska koko ritarikunta on vasta muodstumassa ja siten kokeneita karjuja ei vaan ole.

Noh, ehkä tän aiheen voisi jättää hetkeksi. Leffa on alkanut kuitenkin tässä illan mittaan maistua paremmalta kun asioita on käsitellyt (minä nyt selkeästi tarvitsen aikaa sulatella) ja vaikka ei nyt ole tullutkaan tässä moitteiden seassa niin esille, niin elokuvassa oli todella paljon hyvää. Esim. Han Solon roolitus ja miksei Chewbaccan myös oli todella mainioita ja nämä uudet hahmot näyttelijöineen oli varsin toimivia ja istuivat tarinaan hyvin. Tuo Poen ja Finnin "bromance" oli omasta mielestäni ihan hyvä, vaikka nyt eivät niin toisiaan tunteneetkaan. Aika pienessä ajassa aiemmissakin elokuvissa monet hahmot ystävystyneet ja muutenkin elokuvissa aika tavallinen asia. Pojilla vaan synkkasi heti. Sitten tietysti B-88 hurmasi sekä vakuutti ja on hyvä seuraaja R2-D2:lle neuvokkaana droidina ja mikä parasta se oli oikea viritelmä, eikä tietokoneanimoitu. Muutenkin orgaaninen meininki - parasta. Elokuvan loppukohtaus tietenkin erittäin vaikuttava (kuvauspaikka tapahtumalle, eli Skellig Irlannissa kyllä ihan täydellinen idea ja paikan historiaan nojaten myös todella nokkela oivallus.) Muitakin hyviä asioita, mutta palataan niihin joskus sitten jos tarve.

Luultavasti pitäisi katsella tämä elokuva uusiksi mahdollisimman pian. Kenties sitä osaisi katsella vähän eri tavalla kun ne suurimmat ennakko-odotukset ja jännitys on tiessään.

Edit. Han Solon kuolemassa harmittaa jotenkin se, että ei ole enää mahdollista nähdä hänen ja Luken kohtaavan toisiaan. Kyseessä on kaksi aika ehdotonta lapsuusajan sankariani, joten kyllä tuo Han Solon kuolema vähän viiveellä on ottanut vähän "koville." Ihan mistään merkityksettömästä henkilöstä populäärikulttuurin parissa ei ole, joten vähän tuntuu siltä kuin olisi menettänyt ystävän. Elokuvassa jotenkin tuo shokki meni vähän ohi, mutta iski sitten jälkeenpäin. Mutta ei siis reunionia Luken kanssa enää... sad. Kohta, missä Han, Chewie, Leia ja C-3PO kohtasi oli kyllä semmonen jossa tuli tippa linssiin. Hetki jossa on monta merkittävää hahmoa omasta lapsuudesta, vielä kerran yhdessä. Nämä on hienoja hetkiä nämä.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Miekkailua monet ovat ihmetelleet, mutta kun unohdetaan se esiosien kungfupandailu, niin onko ne mitään kovin yli-ihmisiä tuossa touhussa olleet muutenkaan? Esiosien Anakinin miekkailutaidoilla varustettu Vader olisi päihittänyt aikanaan Luken laittamatta miekkaansa edes päälle. Mukava että siitä on tehty taas vähemmän akrobaattista touhua.
Pitää myös muistaa nuo koulutusresurssit, kun ennen oli kymmeniä erittäin taitavia opettajia voiman eri alueille, niin nyt on ollut vain Luke ja vaikka onkin superjedi, niin ei välttämättä ole kummoinen koutsi. Kylo Ren myöskin, vaikka olisikin osaava muissa voimatempuissa, niin ei välttämättä alkujaankaan ole kovin kummoinen miekkailija ja kun vielä on saanut jalkajousiblasterista kylkeen ja pystyy hädin tuskin kävelemään, niin kyllä Finn hyvin voi itsensä pystyä hengissä.pitämään. Itse tulin myös siihen ymmärrykseen, että se Luken/Anakinin vanha valomiekka olisi ollut hyvin voimallinen laite, varmaan sitä GoTin Valyrialaista terästä.
Niin, no kyllä minäkin tuosta puhuin jossain viestissäni. Pidin siitä, että miekkailu on tässä enemmän sellaista oikeaa miekkailua, eikä ihme supershaolin temppuilia. Toivon mukaan näin pysyy jatkossakin. Selkeä jatkumo siis vanhan trilogian linjalla, eli kun jedikoulutusta ei liiemmälti ole ollut tarjolla, niin taidot on kokeneet tietynlaisen taantumisen ja kyvyt ei ole ihan niin monipuolisia. Lukekin taisi olla miekkailussa aika itseoppinut, sillä Obi-Wan nyt ei sitä liiemmin tainnut ehtiä opettaa ja Yoda koulutuksessaan keskittyi ihan muihin puoliin.

Omasta mielestäni tuossa miekkailussa ei sinänsä siis ollut mitään vikaa ja se oli paremmannäköistä ja viihdyttävämpää kuin prequeleissa pääosin, missä se paikoin meni ihan täysin överiksi. Silti, sopi ehkä siihen kontekstiin jos ajattelee kokonaisuutta ja myöhempää tietotaidon katoamista. Tämä nyt on taas jonkun mielestä liikaa selittelyä, mutta itselleni sen perustelen noin, kun koen tuon tarpeelliseksi. =)
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Hymyhän se kasvoille levisi, kun alkutunnari pärähti eetteristä ja rullaava teksti ilmestyi valkokankaalle. Star Warsin paluuta oli odotettu, ihan pienenä tuli noita katseltua. Xboxilla oli Lego Star Wars, jota oli kiva pelata. Paljon oli jo kerennyt unohtua, mutta nostalginen fiilis tuli, kun näki vanhat tutut hahmot.

Leffa oli vähän sellainen, että paljon tuli uutta, mutta oli sopivasti myös vanhaa. Vähän sellainen uusi tutustuttaminen, joka luo pohjia sitten seuraavia episodeja varten. Reyn taidokkuus sen valosapelin ja Voiman kanssa olisi häirinnyt, ellei takaraivossa olisi se vahva epäilys, että siinä tosiaan on Luken tytär.

Kovin hätkähdyttäviä hetkiä ei nähty Han Solon kuoleman lisäksi, mutta ne tulevat taatusti sitten seuraavissa osissa. Siitä valtavasta pahiksesta tuli mieleen joku LOTR-örkin ja Voldemortin sekoitus, se ei iskenyt. Muuten kyllä päähenkilöitä myöten oiva leffa. Arvosanaksi ehkä 3/5, seuraava leffa saanee jo paremman arvosanan, kun Kylo Ren ja kumppanit ovat seuraavassa episodissa tutumpia hahmoja tämän seiskaosan tutustumisen myötä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Miekkailua monet ovat ihmetelleet, mutta kun unohdetaan se esiosien kungfupandailu, niin onko ne mitään kovin yli-ihmisiä tuossa touhussa olleet muutenkaan? Esiosien Anakinin miekkailutaidoilla varustettu Vader olisi päihittänyt aikanaan Luken laittamatta miekkaansa edes päälle. Mukava että siitä on tehty taas vähemmän akrobaattista touhua.
Niin no, vaikka se Vader nyt ei mitään voltteja hyppinytkään, niin kyllähän tuo esim. Imperiumin vastaiskussa kyykytti Lukea melko selkeästikin tuossa miekkailuissa. Vaderhan miekkaili pääasiassa vain yhdelä kädellä, siinä kun Luke puristi miekkaa kaksin käsin ja laittoi kaiken peliin, mutta ei siltikään saanut oikein mitään aikaan. Jedin paluussa sitten olikin jo osat vaihtuneet, mutta siinäpä Luke olikin jo paljon kehittyneempi.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Snoke on Darth Plagueis ja paljastuu, että Darth Plagueis on Anakinin isä (?). "I Am your Father..." Tosin seuraavan leffan ohjaa Rian "pari jaksoa breaking badia" Johnson, joten kenties käykin ilmi että Snoke on vain kokkaillut liikaa metaa ja iho ja naamavärkki kärsinyt aika pahasti siksi.

No tää koko "Plagueis" on jotain EU-kakkaa ja vain yksi Lucasin (useista) aivopieruista Shitin kostoa tehdessä.

Pakko sanoa uudesta leffasta, että etenkin Finn ja Rey toimivat todella hyvin. Näiden tyyppien seikkailuja odotan ihan innolla jatkossakin, eikä haittaisi ollenkaan vaikka vanhan castin rooli feidattaisiin tulevaisuudessa minimiin.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jos joku haluaa elää läpi Kuolemantähden piirustusten pöllimisen ennen elokuvaa, niin Dark Forces -pelin saa nykyään halvalla Steamista. Valitettavasti näyttää siltä että kyseisellä Kyle Katarnin seikkailulla pyyhitään takapuolta leffan tullessa, kuten on käynyt monelle muullekin tarinalle Expanded Universessa.

Käytännössähän _koko_ EU pistettiin sileäksi - ja varmaan ihan hyvä niin. Toisin kuin George Lucas itse tosin, Disney antaa aiemmin tehdyille töille arvon eikä yritä estää niiden näkemistä: noi vanhat EU-kamat ovat myynnissä Star Wars Legends -nimellä.
 

Histo

Jäsen
Ketään tuskin yllättää, että Yhdysvalloissa meni lippuluukuilla ennätykset uusiksi. Sunnuntain ennustettujen lukujen perustella Force Awakens kerää 238 miljoonaa dollaria avausviikonlopulta, joka rikkoo 30 miljoonalla Jurassic Worldin kesällä tekemän kärkituloksen. Maailmanlaajuisen tuloksen suuruudessa on enemmän virhemarginaalia, mutta alustavasti Jurassic Worldin 316 miljoonaa jää rikkomatta (ennuste 280 miljoonaa). Avatarin 760,5 miljoonan Pohjois-Amerikan tulokseen pääseminen on mahdollista, koska seuraavat esitysviikot ovat lomakautta.

E: lopputulos oli liki 248 miljoonaa dollaria: 247 966 675. Suomessa viiden päivän lipputulot olivat 2 390 988 euroa ja katsojia oli 202 681, jotka ovat ennätyksiä.
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Pitihän se arvata, kun leffa-sarja annettiin Disneyn käsiin, että tulossa on aivan käsittämätöntä sontaa. En voi ymmärtää miten tätä leffaa on kehuttu täällä. Näin laiskalla ja mielikuvituksettomalla käsikirjoituksella loukattiin pahasti Star Warsin-perintöä. Käsikirjoitushan oli copypastetettu suoraan alkuperäisestä trilogiasta: Alussa on droidi(R2-D2/BB-8), jolla on tietoa mikä pitäisi viedä kapinallisille. Tämän droidin löytää sitten aavikkoplaneetalla voimistaan tietämätön pilotti(Luke/Rey). Ja täytyyhän matkalla käydä kapakassa kuuntelemassa musiikkia. Pahikselle tietenkin täytyi löytää kypärä Vaderia muistuttamaan ja itetysti myös isä/poika suhdetta kehiin. Ja tietysti taas pahiksilla on Death Star käytössä, jota mennään lopussa tuhoamaan porukalla. Ja alkuperäisen tapaan pahis tappaa isähahmonsa/isänsä(Kenobi/Solo). Ja lopuksi mennään vielä hakemaan oppia erakoituneelta jediltä(Yoda/Luke).
Juurikin noin, ei oikeastaan mitään uutta tarinassa, mutta vielä enemmän pettymyksiä aiheutti se, että ei oikeastaan mitään uutta elokuvatekniikassakaan ole tullut 40 vuoden aikana. Jotain uutta kyllä kaipaisi, eivät nämä erikoistehosteet, ääniefektit ja 3D enää säväytä, ne on jo nähty niin monta kertaa. Tarvitaan jotain ihan uutta ja ihmaallista, jotain vielä Virtual Realityä monta kertaa säväyttävämpää. Mitä se sitten olisi, en tiedä, mutta miettiikää nyt vähän viihteen älypäät!

Tämä Rey ärsytti suuresti jo sen takia, että luin jostain, että näyttelijätyttö Ridley tiuski ja valitteli ympärillä olijoille koko ajan kuvauksien aikana kun pieninkin epämiellyttävä asia osui hänen kohdalleen. Kuulosti kyllä aika pilalle hemmotellulta nuorelta "tähdeltä". Eikä tuon osan näytteleminen nyt niin kovin vakuuttavaa ollut, vähän samaa kuin Leia aikanaan, joka ei oikein vakuuttanut kauneudellaan eika näyttelemisellään. Joten ei kolahtanut tämä Ridley. Eivätkä nämä muutkaan uudet "tähdet". Paras uusi hahmo oli tämä Maz Kanata.

Ihan hyvä leffa, mutta ei oikein mitään uutta. Uutta odotellessa seuraavalta osalta...
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mietin tuossa, että kuinka paljon kiehtovampaa olisi ollut jos Kenraali Huxin tilalle olisi tarinaan kirjoitettu Amiraali Thrawn.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Totta, tuossa oli vaan vähän ristiriitaa, kun aika alkupuolella sanotaan, että hän on näistä Knights of Ren tyypeistä se osaavin tapaus, joka saa sitten ajattelemaan, että kyseessä on aika kova luu.

Vaikka et pidäkkään siitä, että puhutaan EU:sta, niin siihen peilattuna Kylo on Dark Jedi, ei Sith. Hän on siis sitä perusvoimankäytön hallitsevaa massaa, josta joku Mestari oppipoikansa nappaa ja josta sitten ehkä joskus voi tulla Sith. Tunteitaan hallitsematon Kylo on hyvin esitetty oppimaton wannabe Sith, joka on liittynyt Dark Knight ritarikuntaan, tässä leffassa Ren -ritareihin, kohonnut siellä johtoon ja näin saaanut Snoken huomion mahdollisena oppipoikana ja koulutettavana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös