Tähtien Sota Disneylle – Jedien todellinen paluu

  • 535 201
  • 3 315

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Olen täysin samaa mieltä; todella onneton näyttelijävalinta, kenties koko saagan heikoin. Myös kornin natsipuheen pitänyt kenraali oli melko surkuhupaisa ilmestys. Ikävä tuli Suurmoffi Tarkinia ynnä muita vanhan liiton komentajia. Mietin myös, miksi Ensimmäisen ritarikunnan komentajisto oli niin nuorta porukkaa.

Eikös se ollut tuo sama punapää joka natsipuheen piti? Minusta tuo ei nyt ihan niin surkea hahmo ollut, jokseenkin mitäänsanomaton toki ja söi Kylo Renin uskottavuutta kun tämä kloppi pisti hänelle vastaan kuin kelle tahansa normi duunikaverille. Jostain luin että JJ Abrams halusi tuohon Huxin rooliin nimenomaan nuoren näyttelijän jotta kenraalista välittyisi kuva epävarmasta kaverista joka on ehkä liian nuori johtamaan armeijaansa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Laitetaan nyt spoilertageihin (vaikka en tiedä onko ne tarpeen kun täällä puhutaan jo aika avoimesti ja toisaalta jos on itsesuojeluvaistoa niin ei tule lukemaan ketjua jos ei ole leffaa nähnyt) vielä ne asiat jotka tässä itseäni jotenkin eniten häiritsi. Näistä on moni jo puhunutkin kyllä:

Reyn äkkinäinen oppiminen jeditaidoissa oli kyllä aika kummallinen ratkaisu ja haiskahti vaan siltä, että näin tarvittiin tapahtuvan, että hän voisi taistella Kylo Renia vastaan ja pärjätä. Mielestäni vaan jotenkin sotii sarjan omaa logiikkaa vastaan. Mihin sitä enää tarvitaan jedimestareita jos nuoriso oppii nuo kyvyt ihan itsekin hetkessä? No, toisaalta Lukekin taisi itseopiskelulla oppia todella paljon, koska ainakaan Yodan opissa ei The Empire Strikes Backin ja Return of the Jedin välissä ollut, enkä saanut käsitystä, että Obi-Wanin haamukaan olisi häntä opettanut. Voihan tietysti olla, että tulevassa leffassa Reyn taustaa avataan ja sieltä saadaan jotain vastauksia ja Luke nyt tietää hänestä enemmän, on sitten tytön isä tai ei (toivon, että ei ole, koska se olisi tosi pliisu ratkaisu). Tässä tänään tuli tietysti mieleen, että voisiko elokuvan nimi viitata siihen, että Voima tietyllä tapaa otti otteen Reysta (flashbackit), koska asia tulee saada tasapainoon. Ilmeisen "Force-sensitive" hän nyt on ollut alusta saakka ja varmaan syy miksi pärjännyt käytännössä yksin Jakkulla. Muistaakseni A New Hopessa Obi-Wan kertoi Lukelle, että Voima toisaalta hallitsee käyttäjäänsä, mutta ei täysin. Eli sillä on kuitenkin oma tahtonsa ja kenties voi tarvittaessa "herätä" henkilössä jolla on tarvittavat kyvyt olemassa. Tiedä sitten. Jotenkin tuo vaan töksäytti tarinallisesti ja tuntui aika äkkinäiseltä.

(Poistin nyt kuitenkin spoilertagit, kun täällä aika vapaasti jo pölötetään. Pysyy selkeämpänä.)

Star Killer base ja sen toimintaperiaate mietitytti. No, ei nyt moni muukaan ase ja laite tai alus ihan käy minkään valtakunnan fysiikanlakeihin tai logiikkaan Star Warseissa, mutta minusta tämä uudenlainen Death Star oli aika huonosti mietitty viritelmä kaiken kaikkiaan. Ensiksikin: se siis imee läheisen tähden energian itseensä, jotta voi käyttää sen aseena tuhotakseen planeetan. Ok. Tähti siis kuolee? Mistä tuo ase poimii läheltä uuden tähden, jotta voi virittyä uudelleen ja toimia? Asetta käytettiin kerran elokuvassa ja kohta jo uudestaan käynnistettiin. Ei kai siinä lähistöllä niitä aurinkoja hengaillut useampiakin, itse planeetta johon ase oli integroitui oli kylmä ja luminen paikka. Sitten toinen seikka on se, että koska ase oli noin integroitu planeettaan, niin sillä ei voi siirtyä avaruudessa kuten Death Starilla ja näin ollen sen suuntaaminen ja tähtääminen tiettyyn paikkaan on mahdotonta. Miten paikallaan jököttävällä ja planeetan pyörimisnopeuden armoilla olevalla aseella voi tähdätä haluamaansa paikkaan galaksissa? Muutenkin jos ammutaan toiseen aurinkokuntaan, niin moisella tähtienergialla ammutulla ammuksella voisi kuvitella menevän aika hemmetin kauan aikaa, kun ei se millään valonnopeudellakaan siellä varmasti kiidä. Kaiken kaikkiaan oli mielestäni jotenkin hölmö kehitelmä ja täysin järjetön. Olisin toivonut kyllä jotain vähän kekseliäämpää ja uudenlaisempaa tolta osin, eikä noin väsähtänyttä uudelleenlämmittelyä. Death Starien toimintaperiaate nyt oli kuitenkin jokseenkin enemmän järjellinen kaikessa älyttömyydessään. Tai sitten en todellakaan tajunnut tipn Star Killerin ideaa ja jos joku tajusi paremmin, niin korjatkoon. Mielellään olisin käsittänyt homman väärin.

Anakinin/Luken valomiekka. Niin, sehän putosi Bespinissä ja katosi lopulta kyseisen kaasuplaneetan ilmakehään? Miten se on sitten löytynyt ja tallessa jossain kirstussa jossain temppelissä. No, tähänkin kenties nyt joku selitys vielä ilmenee mistä se valomiekka on spawnannut, mutta tuli taas vähän sellainen tunne, että se nyt on vaan siellä, koska sen pitää jostain syystä olla. Tai sitten käsikirjoittajat unohti ihan täysin, että mitä The Empire Strikes Backissa tapahtui.

Lisäksi se ykskaks repeytynyt kuilu Kylo Renin ja Reyn väliin oli vähän turhan sopivaa ja jopa hoopo ratkaisu, niin, ettei toista kuolo korjaa. Tämäntapaisia ratkaisuja toki elokuvissa on nähty iät ja ajat, ei sikäli uutta, mutta silti tuntui kanssa vähän turhan helpolta ratkaisulta tuohon kohtaan solmukohdan avaamiseksi.

Ihan sinänsä leffan ulkopuolelta, niin minua häiritsi paikoin tämän The Force Awakensin käännöstyö. Usein elokuvassa puhuttiin toisista aurinkokunnista ja tähtijärjestelmistä ja kääntäjä oli joka yhteyteen lätkäissyt sanan: galaksi. Nämähän on tunnetusti ihan eri asioita joten tuon verran voisi olla tarkkuutta ja ottaa asioista selvää. Ongelma ei nyt ole suuri niille jotka ymmärtää englantia, mutta niille jotka ei niin tuollainen voi sekoittaa aika tavalla. Missään vaiheessahan ei ollut puhetta mistään Star Warsin ulkopuolisista galakseista. Koska sarjassa ollaan aina pysytty tuossa yhdessä samassa galaksissa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Jotenki koko leffasta jäi fiilis, että moni kohta oli tehty tosi hätäisesti.

Ehkä eniten tämä johtui näistä muutamista asioista, jotka "vaan tapahtuivat koska ne nyt tapahtuivat". Toinen, jopa enemmän häirinnyt asia, oli leffan ihan liian kova tempo. Jengi ramppasi helvetillistä kyytiä planeetalta toiselle, eikä näihin oikeasti uniikkeihin ympäristöihin perehdytty mitenkään. Mentiin x-planeetalle, jossa oli joku miljoona vuotta seisonut baari ja sekin pistettiin paskaksi ja taas mentiin seuraavaan osoitteeseen.

Reyn voimissa ja R2:n heräämisessä on ihan pakko olla jotain mystisempää taustalla. Veikkaan, että Luke on tehnyt siellä saarella muutakin kuin nussinut lampaita. Oliskohan siellä "temppelissä" joku Vally of Jedi v2.0, jonka kautta Luke sai aikaan tämän "heräämisen". Veikkaan, että Finnin tilanne johtuu samasta asiasta. Ehkä hänkin tuntee voiman, mutta vaan moninkerroin heikommin kuin Rey, Snoke, Kylo tai Luke?
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten niin? Eihän kaverin taustoista kerrottu juurikaan mitään; paljastettiin vain, että Ensimmäinen ritarikunta on "rekrytoinut" sotilaansa väkisin viemällä lapsia perheiltään. Veikkaanpa, että seuraavissa osissa paljastuu, Luken myötävaikutuksella, että kyseinen heppu ja Rey ovat jedejä.

Minua häiritsi kyllä myös tuo Finnin valomiekkailu niin paljon, että pilasi leffanautintoa suurelta osin. Muutenkin viimeistä kohtausta lukuunottamatta loppu oli hirveä. Jos Finn häviää ensin jollekin stormtroopertoverilleen valomiekkailussa, mutta hetken päästä laittaakin kampoihin sithille, en tuota kertakaikkiaan pysty hyväksymään. Jo Reyn kehitys mallia "ovatko jedit totta?" -tasolta vaikeiden jeditekniikoiden itseoppimiseen ja näissä Anakinin pojanpojan, joka on koulutettu jedi (vaikka sitten raakile) peittoamiseen sai vain vahvasti tuntemaan että oliko tälle tielle nyt ihan pakko lähteä. Varsinkin kun ensin tästä wannabe-Vaderista annettiin hyvinkin voimallinen kuva lasersäteen niille sijoille pysäyttämisineen yms.

6,5 tai 7-/10. Toki parempi kuin prequelit ja monelta osin toteutukseltaan alkuperäissaagan hengen mukainen.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minua häiritsi kyllä myös tuo Finnin valomiekkailu niin paljon, että pilasi leffanautintoa suurelta osin. Muutenkin viimeistä kohtausta lukuunottamatta loppu oli hirveä. Jos Finn häviää ensin jollekin stormtroopertoverilleen valomiekkailussa, mutta hetken päästä laittaakin kampoihin sithille, en tuota kertakaikkiaan pysty hyväksymään.
Todellakin. Tuossa se tiivistyy. Olen aina jotenkin elänyt siinä uskossa, että valomiekan käsittely on todella haastavaa ja vaatii treeniä ja opastusta ja muuten sillä lähinnä aiheuttaa itselleen ongelmia. Se on jedien ase ja osa koulutusta on hallinta kyseisen aseen kanssa. Finnin touhuilu kyllä romutti tuota käsitystä, joka tietysti nyt voi olla sitten harhakuvitelma. Mielestäni vähän epäonnistunut ratkaisu, mutta kuka mitenkin. Osalle tuntui toimivan. Vähän turhan sellainen "vanha tekijä" miekkonen oli tuon kanssa kyllä. Reyn taidot tosiaan ymmärsin vähän paremmin, koska hänessä selkeästi virtaa Voima vahvasti ja siten vaistot ja reaktiot on tavallista paremmat ja tosiaan vaikutti olevan aika harjaantunut taistelemaan lähitaisteluasein.
 

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Mä taas olen aina kuvitellut että miekka kuin miekka. Aseenahan tuo on vaikka laserpyssyyn verrattuna aivan onneton, jos ei ole jotain jedirefleksejä. Mutta onhan se pirusti tyylikkäämpi.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kävin katsomassa leffan tänään 2d:nä. Hyvin ristiriitaiset fiilikset jäivät lähes kaikilta osin. En vakuuttunut uusien näyttelijöiden suorituksista, Adam Driver Kylo Renina oli mielestäni lopulta paras roolissaan. Musiikillinen anti oli melko heikko. Juoni / käsikirjoitus olisi voinut olla innovatiivisempi. Taistelukohtaukset eivät olleet aivan niin hyviä tai pitkiä, kuin olisin odottanut nykytekniikalla ja budjetilla. Hahmojen välinen kemia jätti toivomisen varaa. Elokuvan rytmitys oli myös hiukan pielessä, jotkin merkittävätkin tapahtumat toteutuivat aivan liian nopeasti. Elokuvassa oli kuitenkin paljon hyvää ja aivan eri tason elokuvasta puhutaan, kuin karmaisevista 1-3 Jar Jar Binks pläjäyksistä.

Mielestäni Harrison Ford oli tämän osan koossa pitävä voima ja hänen läsnäolonsa pelasti paljon varsinkin elokuvan keskivaiheilla, jossa sorruttiin enemmän tai vähemmän aivottomaan hömppään ja laiskaan kirjoittamiseen. Alkuperäisen Star Wars -trilogian suurin vahvuus oli loistavissa hahmoissa, näyttelijöissä, innovatiivisissa efekteissä, musiikissa ja kokonaistarinassa. Entiset ja uudet hahmot ovat tässä uudessakin osassa erinomaisia, mutta minun on erittäin vaikea kuvitella näiden uuden polven näyttelijöiden yltävän koskaan Harrison Fordin ja Mark Hammillin (Luke) näyttelijäsuorituksiin tai James Earl Jonesin Darth Vaderin tasolle. Karisma ei vain ole samaa luokkaa. Harrison Fordin karismasta nyt kelpaa todisteeksi hänen vahva näyttelijäuransa trilogian jälkeen ja kuitenkin toisaalta alkuperäisen trilogian aikana lähes kaikki lapset halusivat olla Hammillin Luke Skywalkereita. En osaa kuvitella Daisey Ridleyn Reyn tai John Boyegan Finnin nousevan tuolle tasolle. George Lucasilla kävi aivan uskomaton tuuri roolituksessa. Samaa ei voi enää kuvitella tapahtuvaksi uudelleen.

Adam Driver Kylo Renina oli vakuuttava, vaikka aluksi hahmo tuntui hiukan tylsältä ja kypärän päästä otettuaan siloposkiselta angstaavalta teinipahikselta, joka toi enemmän mieleen nuoren Anakinin (Christopher Hayden) kuin Darth Vaderin (äänenä Earl Jones). Mutta kuten sanottua, näen tässä näyttelijässä eniten potentiaalia uusista ja hahmo on taustojen tultua ilmi niin mielenkiintoinen, että on vaikea kuvitella homman menevän jatkossa puihin tältä osin.

Taas tuhottiin planeettoja, minun on vaikea ymmärtää, miksi tästä ei otettu enemmän irti, koska niin kauheasta ja merkittävästä tapahtumasta on kuitenkin kyse. Miltäköhän tuntuisi tallustella maan päällä ja huomata, miten taivas muuttu yhtäkkiä punaiseksi? Miltä tuntuisi todistaa maailman loppua tuhoutumassa olevalla planeetalla? Paha puoli tuntui tässä elokuvassa pahemmalta kuin alkuperäisessä elokuvassa. Se ei välttämättä ole hyvä tai huono asia, kunhan sen olemassaolo on uskottavalla pohjalla.

Elokuvassa oli viljalti hölmöjä kohtia, jotka haiskahtivat laiskalta kirjoittamiselta tai kiireeltä toteutuksessa. Kaikista moitteista huolimatta taivun antamaan kolme tähteä viidestä. Monet hahmot olivat hyviä, Harrison Ford oli hyvä (vaikka näyttikin 70-vuotiaalta), paha puoli tuntui pahalta, useat efektit olivat hyviä ja juoni oli tyydyttävä. Toivottavasti ei kuitenkaan enää mitään kuolemansäteitä jatkossa, tai muita täysin kopioituja asioitua vanhoista elokuvista, kiitos.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Starkiller base oli todella väsynyt ja juoni oli monin paikoin suora kopio episodista IV. Kenties tarkoituksella.
Täysin samaa mieltä. Starkiller Basessa nerokkainta oli viittaus Luke Starkilleriin, jota Lucas kaavaili alunperin Skywalkerille nimeksi.

Joku kirjoittikin osuvasti jo edellä, että Imperiumi jälkeläisineen on ilmeisen hyvä ainakin samojen virheiden toistamisessa; rakennetaan helvetinmoinen planeettatuhoaja, jonka kapinalliset pistävät joka kerta samalla tavalla paskaksi. Olisin kaivannut tuhotyökaluksi hieman omalaatuisempaa ratkaisua: esim. pienoiskokoista mustaa aukkoa tai vastaavaa keinotekoista aika-avaruusanomaliaa, jolla Ritarikunta olisi romahduttanut kerralla kokonaisia tähtijärjestelmiä. Ehkei Disneyn leffoissa kuitenkaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Eikös se ollut tuo sama punapää joka natsipuheen piti?
Aivan totta, niinhän se taisi olla.
Minusta tuo ei nyt ihan niin surkea hahmo ollut, jokseenkin mitäänsanomaton toki ja söi Kylo Renin uskottavuutta kun tämä kloppi pisti hänelle vastaan kuin kelle tahansa normi duunikaverille. Jostain luin että JJ Abrams halusi tuohon Huxin rooliin nimenomaan nuoren näyttelijän jotta kenraalista välittyisi kuva epävarmasta kaverista joka on ehkä liian nuori johtamaan armeijaansa.
Ok, tämä selventää osaltaan. Ihmettelen kuitenkin, kun Abrams on toisaalta todennut Ensimmäisestä ritarikunnasta, että "That all came out of conversations about what would have happened if the Nazis all went to Argentina but then started working together again? What could be born of that? Could The First Order exist as a group that actually admired The Empire? Could the work of The Empire be seen as unfulfilled? And could Vader be a martyr? Could there be a need to see through what didn't get done?" (First Order - Wookieepedia - Wikia) Olisin nimenomaan tämän vuoksi odottanut, että sotilasjuntan - tai tässä tapauksessa Starkiller Basen - johdossa olisi ollut esim. joku Imperiumin aikaisista rivikomentajista.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
nuoren Anakinin (Christopher Hayden)
Tarkoitit varmaan Hayden Christenseniä? Christopher Hayden kun on roolihahmo Gilmoren tytöissä :D

Pistetään nyt spoilereihin vielä, lähinnä tuohon @markusst :n spoileriin viittaamaan juttuun.

Tosiaan ihan hyvä huomio tuo Harrison Fordin ikä, eli miehellä tosiaan on maileja mittarissa jo 73 vuoden verran. Siinä mielessä Han Solon tappaminen tässä vaiheessa oli ihan looginenkin ratkaisu, koska periaatteessa on täysin mahdollista että näyttelijä kuolee jopa tässä trilogian valmistumisen aikana. Tietysti se mahdollisuus nyt on kaikilla ihmisillä olemassa, mutta kaippa se lähtökohtaisesti on todennäköisempää näillä vanhemmilla kavereilla. Nyt saatiin hahmo arvokkaasti pois kuvioista, ja eiköhän tuosta Han Solosta nyt otettu aikalailla kaikki tarvittava irti siinä alkuperäisessä trilogiassa ja vielä kerran tässä viimeisessä leffassa. Olisi ainakin omasta mielestä ollut jotenkin hoopoa jos vanha ukko olisi kirmannut menemään samalla tavalla kuin nuoremmat karjut näissä tulevissa leffoissa, joten kyllähän se ympyrä sulkeutui aika komeasti nyt.

Hieno hahmo.

Mitä muuten tulee noihin valomiekkoihin ja niiden käyttöön, niin ainakin interwebissä monikin lähde tarjoaa sellaista että kyseisen aseen käyttäminen ilman kokemusta on todella haastavaa, sillä valomiekka ei paina juuri ollenkaan ja kokemattomissa käsissä se voi olla vaarallinen jopa käyttäjälle itselleen.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Jotenki koko leffasta jäi fiilis, että moni kohta oli tehty tosi hätäisesti.

Ehkä eniten tämä johtui näistä muutamista asioista, jotka "vaan tapahtuivat koska ne nyt tapahtuivat". Toinen, jopa enemmän häirinnyt asia, oli leffan ihan liian kova tempo. Jengi ramppasi helvetillistä kyytiä planeetalta toiselle, eikä näihin oikeasti uniikkeihin ympäristöihin perehdytty mitenkään. Mentiin x-planeetalle, jossa oli joku miljoona vuotta seisonut baari ja sekin pistettiin paskaksi ja taas mentiin seuraavaan osoitteeseen.

Reyn voimissa ja R2:n heräämisessä on ihan pakko olla jotain mystisempää taustalla. Veikkaan, että Luke on tehnyt siellä saarella muutakin kuin nussinut lampaita. Oliskohan siellä "temppelissä" joku Vally of Jedi v2.0, jonka kautta Luke sai aikaan tämän "heräämisen". Veikkaan, että Finnin tilanne johtuu samasta asiasta. Ehkä hänkin tuntee voiman, mutta vaan moninkerroin heikommin kuin Rey, Snoke, Kylo tai Luke?
Vauhti oli myös omaan makuuni aivan liiallinen, ja monin paikoin jäi kuva, että tarina on nyt vain "juostava läpi".
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Taas tuhottiin planeettoja, minun on vaikea ymmärtää, miksi tästä ei otettu enemmän irti, koska niin kauheasta ja merkittävästä tapahtumasta on kuitenkin kyse. Miltäköhän tuntuisi tallustella maan päällä ja huomata, miten taivas muuttu yhtäkkiä punaiseksi? Miltä tuntuisi todistaa maailman loppua tuhoutumassa olevalla planeetalla?
Mielestäni tossa kohdin noudatettiin ihan elokuvasarjan logiikkaa. Muistellaan vaikka ensimmäistä elokuvaa, missä Alderaanin järkyttävä tuhoaminen ei nyt ihan suuren suuria tunteita kirvoittanut kenessäkään. Leia vähän näytti epätoivoiselta ja piipitti jotain ja oli pian jo ihan oma itsensä. Obi-Wan tunsi hieman päänsärkyä kun tunsi miljoonien äänien vaikenevan, mutta unohti myös keissin aika nopeasti. Saavuttuaan perille totesivat, että jaahas, planeetta pistetty pillun päreiksi. No, toivottavasti selvitään näistä möhkäleistä jne.

Mielestäni siis asioiden ohittaminen ja tietty yliolkainen suhtautuminen on ollut aina sarjassa aika ominaista. Näiltä osin en ainakaan itse liiemmälti toivo, että lisätään ylenpalttista draamaa ja voihkimista, kun tämä on edelleen aika naiivia. Ehkä ne tuossa universumissa ja tuolla galaksissa on niin tottuneet kaikenlaiseen hirmutekojen määrään, että yksi planeetta ei välttämättä hetkauta muiden joukossa.

Näin hieman puoluestaen tätä kuviota. Sinänsä tuon planeetan tuho oli toteutettu tyylikkäästi (eihän se vissiin kuitenkaan ollut Coruscant, vaikka näytti siltä?), kun näyttiin hieman tapahtumia sen pinnaltakin. Itse tuhoase on vaan edelleenkin omasta mielestäni todella hölmö viritelmä. Kuten aiemmin jo totesin.

Toivottavasti ei kuitenkaan enää mitään kuolemansäteitä jatkossa, tai muita täysin kopioituja asioitua vanhoista elokuvista, kiitos.
Aivan taatusti tulee, sillä koko sarja keskittyy toistoon. Tätä Kuolemantähtiskenaariotahan käytettiin muodossa tai toisessa jo oikeastaan neljättä kertaa. A New Hope, Return of the Jedi ja Phantom Menacenkin loppukahinat periaatteessa myötäili samaa kuviota, vaikka se avaruusasema ei nyt ollutkaan mikään Kuolemantähden tasoinen vaara itsessään.

Ei mitään syytä epäillä, etteikö muitakin teemoja kierrätettäisi jatkossakin. Ei siinä sinänsä mitään vikaa, mutta enemmän uutta kuvakulmaa tulisi olla. Tämä oli nyt kyllä todella lähelle toisintoa mitä alkuperäisleffassa, mitä nyt vihollisten korkein upseeri mitä ilmeisimmin tällä kertaa selvisi rytäkästä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ei mitään syytä epäillä, etteikö muitakin teemoja kierrätettäisi jatkossakin.
Tästä tuli mieleen, että voisikohan Rey ja Kylo Ren sitten lopulta ollakin sisarukset? Reiskan vanhemmista kun ei juuri mainintaa tullut, joten voisiko olla että Rey on Han Solon ja Leian tytär, joka sitten jostain syystä X on dumpattu sinne Jakkuun. Tässä siis nähtäisiin vähän samantyylistä taistelua Reyn ja Kylo Renin välillä kuin mitä Vaderin ja Luken välillä, tällä kertaa vaan sisarusten esittämänä.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Kun tässä nyt niin paljon jo kirjoitetaan niin annan mennä. Minua häiritsi aivan helvetisti se että tässä ei ollut originaalia ideaa kuin Luken etsiminen, Hanin ja Leian suhde on ollut katkolla, Finn hahmona ja Imperiumin uudestisyntyminen mutta jälkimmäistä osasi kyllä odottaa. Muuten koko leffa oli pääosin kierrätystä.

Finn oli alussa lupavaa hahmo mutta kun tulee se käännös hahmossa, sille ei anneta mitään selitystä. Ensin hän vastuustaa viattomien tappamista ja sen jälkeen lähtee karkuun. Hahmo on pelkuri mutta hyvällä sydämellä varustettu. Hän on jo lähdössä muualle töihin jotta pääsisi karkuun. Ihan sama vaikka Rey jääkin jälkeen. Yht'äkkiä hahmo muuttuu täysin ja lähtee suorastaan kohti vaaraa koska Rey on pulassa. Mikä motivaatio hänellä on muuttaa kelkkaansa 180 astetta?

Rey on hahmona lupaava. Kaunis tietysti mutta myös älykäs ja erittäin hyvä pilotti. Myöhemmin myös erittäin force sensitive. Muistuttaa siis todella paljon Lukea. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, minua ärsyttää aika raskaasti se silmät kiinni -> Matrix skill download -> valmis jedi juttu mikä hänellä oli. Enkä tosiaan muista tälläistä kykyä EU-kirjoista mitä olen lukenut. Tosin niiden lukemisistä on yli kymmenen vuotta aikaa.

Kylo Ren puolestaan oli se angstinen teini eikä mikään Sith. Sithin lordi ei pistä suutuspäissään paikkoja päreiksi vaan tappaa viestintuojan jos sitäkään. Kunhan asiat hoidetaan ja Sithin lordia pelätään. Ei kukaan Sith anna jonkun kenraalin hyppiä silmilleen. Edes Vader ei antanut Suurmoffi Tarkinin tehdä sellaista vaikka ilmeisesti kunnioittikin Tarkinia niin että päästi sen yhden Imperiumin upseerin voimakuristuksesta pois Tarkinin "Vader! Enough of this!" -huudon jälkeen. Maski päällä vielä jotenkin menetteli mutta suorastaan meinasin nauraa kun Driverin siloposket melkein mitään elokuvameikkausta lävähti ruutuun. Ehkä olivat jättäneet sen Ben Organa Solon riehumisen Luken akatemiasta pois ettei nyt ihan liikaa kopioida. Se kun olisi periaatteessa ollut suora kopio siitä miten Anakin listii lähes kaikki muut oppilaat akatemiasta Episodi kolmosessa.

Pitäisi varmasti katsoa elokuva uudestaan jotta muistaisi paremmin leffan tapahtumia mutta ulkomuistista tulee mieleen monia yhtäläisyyksiä aikaisemmista elokuvista. Varmaankin siellä ovat miettineet että miten voidaan pistää paremmaksi. Joo! Laitetaan uusi Deathstar steroideissa sinne mutta koska tämä on isompi niin ei tää olekaan mikään tekokuu vaan ihan oikea planeetta! Täällä onkin jo otettu esille kuinka epäkäytännöllinen kyseinen laitos oli. Tai olisi pitänyt olla. Mutta toki tuhotaan se samalla tavalla kuin aikaisemmat. No joo, mutta aikaisemmin jo kirjoittelin yhtäläisyyksistä joten jääköön tämä tällä kertaa tähän.

Toki tässä oli sitä Tähtien Sota -henkeä mitä alkuperäisessä trilogiassa ja mielestäni myös esiosissa oli. Tietysti sitä henkeä oli, sillä tämähän oli vain samaa tarinaa uusissa kuorissa. Kuvaus oli hienosti tehty ja oli upeaa katsottavaa mutta se juoni on kuitenkin elokuvissa aivan helvetin tärkeä...

Sitten vaan odottamaan bluray julkaisua ja uutta elokuvaa joka muuten tulee vähän vajaa vuoden päästä. Rogue One Spin Off on seuraavana vuorossa ja keväällä 2017 tuleekin jo Episodi kasi.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Rey on hahmona lupaava. Kaunis tietysti mutta myös älykäs ja erittäin hyvä pilotti. Myöhemmin myös erittäin force sensitive. Muistuttaa siis todella paljon Lukea. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, minua ärsyttää aika raskaasti se silmät kiinni -> Matrix skill download -> valmis jedi juttu mikä hänellä oli. Enkä tosiaan muista tälläistä kykyä EU-kirjoista mitä olen lukenut. Tosin niiden lukemisistä on yli kymmenen vuotta aikaa.
Mitä merkitystä sillä on, mitä siellä EU:n suhteen on kirjoitettu ja tehty, kun se ei millään tapaa päde tässä kun ei ole osa kaanoniakaan. Se, että sieltä on lainailtu jotain aineksia mukaan ei tee siitä mitenkään sen merkityksellisempää. Tämä ja tulevat elokuvat muovaa tuota tarinan virallista linjaa eteenpäin. Tykkää siitä tai ei.

Kylo Ren puolestaan oli se angstinen teini eikä mikään Sith.
Tässä pitää tosin huomioida nyt se, että Kylo Ren, kuten muutkaan Knights of Ren järjestön jäsenistä (myös Snoke, tosin en olisi hänestä ihan varma) ei ole sithejä. Tästä mielestäni puhuttiin jo ennen elokuvaa ja Abrams paljasti, että sithejä ei esiinny elokuvassa lainkaan. Muutenkin tuota jengiä tuntuu olevan enemmän kuin se kaksi, joten sith-säännöt ei päde enää. Sithit on tuhottu ja nämä jampat tulivat tilalle.

Toisto on eri asia kuin mielikuvitukseton ideoiden uusiokäyttö.
Tästä ihan samaa mieltä. Se ei juuri ihan onnistunut tässä elokuvassa kaikin puolin, valitettavasti.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Torstaina kävin katsomassa, nyt on ehkä ajatukset järjestäytyneet sen verran että saa jotain kirjattua ylös. Jätän spoileritagit pois, kukaan täysjärkinen kun tuskin enää tätä ketjua lukee ennen leffan katsomista.

Pääosin jäi positiiviset fiilikset. Odotukset teatteriin mennessä oli todella korkealla, ja lopputekstien rullatessa oli lähinnä tyhjä olo - leffa täytti kyllä odotukset, mutta ei varsinaisesti (ja ihan ymmärrettävästi) ylittänyt niitä oikeastaan miltään osin. Tempo oli tosiaan vähän turhan kova, asiat tapahtuivat kovin nopeasti ja jäin kaipaamaan enemmän hahmojen välistä jutustelua sekä ympäristön ja sivuhahmojen kuvauksia. Leffa olisi aivan hyvin voinut olla puolisen tuntia pidempi ja rytmitys olisi toiminut paljon paremmin.

Uusista päähahmoista pidin suurimmaksi osaksi. Finn oli virkistävä uusi juttu ja toi rutkasti inhimillisyyttä tähän asti kasvottomiin stormtroopereihin. Valomiekan heiluttelu ei erityisemmin häirinnyt, sillä ensinnäkin Finn oli pääosin ottavana osapuolena miekan kanssa taistellessaan ja toiseksi, leffassa tehtiin selväksi että ainakin osa stormtroopereista saa ihan pätevän koulutuksen myös lähitaisteluaseiden käyttöön. Finn ei kuitenkaan esittänyt mitään erityisen poikkeavaa valomiekan käsittelyä, vaan lähinnä yritti pysyä hengissä ja onnistui siinäkin vaan Reyn ja Chewbaccan/Han Solon väliintulojen ansiosta.

Rey on sitten selkeästi se uusi "Luke" eli uuden trilogian päähahmo. Reystä tykkäsin paljonkin, vaikka hahmosta oli tehty vähän turhankin täydellinen ilman mainittavia heikkouksia. Millennium Falconin lentäminen onnistui kuin vanhalta tekijältä ja yhtäkkiä tunsi aluksen jopa Han Soloa paremmin, käytti Jedi mind trickiä onnistuneesti n. 5min sen jälkeen kun tajusi osaavansa käyttää Voimaa, voitti Kylo Renin valomiekkataistelussa vaikka ei ollut aikaisemmin kyseistä asetta edes käyttänyt... onhan näitä. Toki varmasti seuraavissa elokuvissa näitäkin juttuja varmasti avataan lisää. Jos Reyn paljastetaan olevan joko Luken tai Leian tytär, se jo itsessään kelpaa selitykseksi moneen asiaan.

Kylo Ren oli sitten mielestäni uuden kaartin heikompaa antia. Kiva toki nähdä vaihteeksi vähän inhimillisempi pahis ja tuo pimeän puolen käyttäjän sisäinen kamppailu valoisan puolen kutsua vastaan oli mielenkiintoinen asetelma. Näyttelijästä en vaan mitenkään hirveästi digannut, kaikessa angstisuudessaan tuli ikävästi esiosien Anakinin pahimmat tuskailut mieleen. Karismaa kaverilla ei ollut nimeksikään, ja oikeastaan vasta aivan leffan loppumetreillä tuohon saatiin vähän syvyyttä mukaan. Toki myöhemmissä leffoissa tätäkin saadaan korjailtua, mutta jos vaikka Vaderiin tai Darth Mauliin vertaa niin olihan tuo aika raakile. Tietty se oli myös hahmon pointti, ja Snokehan loppupuolella sanoi että Kylon koulutus on vielä varsin kesken. Tämä osaltaan myös selittää, että Finn pärjäsi niinkin hyvin ja Rey otti lopulta suhteellisen suvereenin voiton. Pitää muistaa, että tuolla aikakaudella Jedit ovat kadonneet ja Kylo tuskin on päässyt valomiekalla taistelemaan vertaisiaan vastaan oikeastaan missään vaiheessa.

Tärkeimmät jutut paketissa oli kuitenkin kunnossa. Star Wars-tunnelma piti alusta loppuun, vanha kaarti Han Solon johdolla täytti ruutunsa täydellisesti, taistelut olivat henkeäsalpaavan hienoa katsottavaa maalla, ilmassa ja avaruudessa, juoni toimi oikein hyvin vaikka vaikutteita otettiin neljännestä episodista vähän turhankin kanssa, asetelmat seuraavaan leffaan ovat kutkuttavat ja se suurin twisti, eli Han Solon kuolema oli mielestäni toteutettu hyvin. Ehkä ainoana yksittäisenä asiana musiikki oli hienoinen pettymys, John Williamsin sävellykset ovat aiemmissa elokuvissa iskeneet kuin miljoona volttia, mutta tällä kertaa mieleen jäi lähinnä aiemmista elokuvista otetut musiikit - lähinnä Force Theme loppukohtauksessa ja mm. siinä, kun Rey veti valomiekan Kylo Renin nenän edestä itselleen. Kylmiä väreitä.

8/10 antaisin tässä vaiheessa ja pakkohan tuo on käydä uudestaan katsomassa heti ensi viikolla.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tästä tuli mieleen, että voisikohan Rey ja Kylo Ren sitten lopulta ollakin sisarukset? Reiskan vanhemmista kun ei juuri mainintaa tullut, joten voisiko olla että Rey on Han Solon ja Leian tytär, joka sitten jostain syystä X on dumpattu sinne Jakkuun. Tässä siis nähtäisiin vähän samantyylistä taistelua Reyn ja Kylo Renin välillä kuin mitä Vaderin ja Luken välillä, tällä kertaa vaan sisarusten esittämänä.
Jotenkin pitäisin erittäin outona jos olisivat. Kyllä hän sitten todennäköisemmin on Luken tytär tässä tapauksessa. Luulisi, että toisesta lapsesta olisi ollut jotain kautta puhetta Hanin ja Leian osalta, kun ottivat vain pojan puheeksi. Tuskin Leia on huomaamattaan synnyttänyt toisen lapsen ja ei ole tästä tietoinen?

Toivon kuitenkin, että Reyn alkuperä olisi joku ovela twisti, eikä, että on Luken tytär. Jotenkin ymmärsin elokuvan aikana niin, että Rey on turhaan odottanut vanhempiaan tulevaksi, eli nämä olisivat kuolleet. Joku yhteys Lukeen kuitenkin on, joten mietin ihan niiden flashbackien perusteella, että josko Luke olisi tehnyt Obi-Wanit ja vienyt Reyn turvaan Jakkulle (vahinko kiertämään!) syystä tai toisesta. Tiedä näistä.

Varmaan turvallisinta on olettaa, että Rey paljastuu Luken rakkauden hedelmäksi.

Ellei sitten Rey ole joku Anakin v.2, eli lapsi joka on siinnyt suoraan voimasta ja siksi niin voimakas ilman opetustakin... No, menee taas melkoisen spekuloinnin puolelle.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
En ole kauheasti näitä arvosteluja täällä lukenut, mutta heitetään oma lusikka soppaan myös.

Kävin eilen katsastamassa tämän uusimman episoden ja ennen katsomista jo hyvän aikaa toivoin, että tämä ei toista liikaa vanhempia osia ja että jatko olisi jotenkin looginen ja luonnollinen VI:n jälkeen. Pahimmat pelot kävivät toteen ja tässä pyöritellään juuri samoja kuvioita kuin alkuperäisessä trilogiassa. Mietin etukäteen, että jokin järkevä selitys täytyy olla sille, miksi ja mistä paha on jälleen pulpahtanut esiin. Nyt pääpahiksena on ilmeisesti tyhjästä tullut Snoke ja oppipoika Kylo Ren (joka yllättäen on vanhojen osien päähenkilöiden poika). Tuntui myös vahvasti siltä, että vanhat hahmot tuotiin vain nostalgiasyistä mukaan, jotta vanhallakin sukupolvella olisi katsottavaa.

Elokuva tuntui kovin irralliselta aiempiin osiin verrattuna ja eikä missään määrin onnistunut tuomaan sellaista jatkumoa aiempaan. En kyllä yhtään käsitä, kuinka hyviä arvosanoja elokuva on saanut. Olen ollut pienestä pitäen SW-fani ja kyllä seuraavatkin osat tulee katsottua. Mutta kyllä tämä VII on yksi heikoimpia leffoja tähän mennessä tästä sarjasta. Selkeähkö pettymys kaikin puolin.

Tuossa ylempänä tuli noita epäkohtia hyvin esille esimerkiksi Finnin miekkailun suhteen ja Reyn taitojen kehityksen merkeissä. Ei vaan sovi tähän saagaan.
 

Morgoth

Jäsen
Tästä mielestäni puhuttiin jo ennen elokuvaa ja Abrams paljasti, että sithejä ei esiinny elokuvassa lainkaan. Muutenkin tuota jengiä tuntuu olevan enemmän kuin se kaksi, joten sith-säännöt ei päde enää. Sithit on tuhottu ja nämä jampat tulivat tilalle.

Snoke on Darth Plagueis ja paljastuu, että Darth Plagueis on Anakinin isä (?). "I Am your Father..." Tosin seuraavan leffan ohjaa Rian "pari jaksoa breaking badia" Johnson, joten kenties käykin ilmi että Snoke on vain kokkaillut liikaa metaa ja iho ja naamavärkki kärsinyt aika pahasti siksi.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Nyt on omallakin kohdalla uusin Star`s War (vaimon ilmaisu) nähtynä. Vähän sitä tuli vielä ennen arvottua, että josko, mutta edulliset liput niin pitihän se eka SW-leffateatterikokemus kokeilla. Ja sen voi todeta kärkeen, että oli tämä saagan neljäs (sic) osa katsomisen arvoinen.
Avaan seuraavassa omaa kokemusta leffasta, pahimmat spoilaukset menee tagien taakse.

Elokuvahan lähti lentoon heti kättelyssä keltaisine liukuteksteineen. Hymyilytti noinkin teknisesti tönkkö valinta (fonttikin vähän karkea), nyt ei lipsuta vaan lyödään tiskiin juonen punainen lanka klassisimmalla tavalla. Edessä on puhdasoppinen seikkailuelokuva.

Seurannut ensimmäinen kohtaus symboloi koko elokuvaa. Synkissä tunnelmissa vietiin syrjäiseen paikkaan, jossa katsojalle ojennettiin mainittu avain käteen. Uuden sukupolven Han Solo (aivan mainio näyttelijä) varasti jo elokuvaa kunnes paikalle marssi se tärkein: elokuvan ilmiselvä kakkospaha. Varsin onnistunut tämä
Darth Vaderin eräänlainen reinkarnaatio ääntään myöten, oltiinpa otettu opiksi kaikista virheistä joihin aikoinaan Darth Maulin kohdalla sorruttiin. Adam Driver todella onnistunut veto castingilta.
Vielä kun pikkuosaankin oli varaa laittaa karismaattinen vanha herra (Max von Sydowhan se näköjään taas kerran) niin tunsin ainakin henkilökohtaisesti olleeni penkkiin liimattuna. Mainiota!

Seuraavaksi tapahtumiin tullut pelätty tummempi storm trooper osoittautui hänkin roolissaan pian sympaattiseksi, aidoksi hahmoksi. Tällainen tyyppi sopi galleriaan yllättävänkin hyvin, ei vähiten siksi että
hän paljastui pikaisesti suomalaiseksi kaikkine sopivine luonteenpiirteineenkin!

Elokuvan ykköshahmoksi osoittautui kuitenkin, tämäkin miellyttävä yllätys, nuori actionnainen Rey. Mistä he olivat hänet löytäneet?! Ensi näkemältä vakuuttava eikä vähiten olemukseltaan, muistutti vähän jopa erästä teiniaikojen ihastustani. Aivan huipputapaus, huikeata tekemistä!

Tähän soppaan vielä astuivat sopivalla ajoituksella mukaan vanhat sankarit itse Han Solo ja Chewie, sekä vähän myöhemmin äänenmurroksen läpikäynyt Leia. Alkoi jo olla nostalgiapisteet tapissa.

Täytyy nyt kehua heti perään leffan kirjoitusta. Paitsi että se tarjosi kaikki ne arvattavissakin olleet nostalgiatunteet, myös tarinankuljetus oli jouheata ja ennenkaikkea dialogi idearunsasta ja rytmikästä. Mistäköhän olisi taas otettu opiksi... No, sitten kuitenkin muutama ihmeellisyys.

Miten ihmeessä ruma tavaranvaihtaja oli niin helvetin tarkka työssään, ja jätti kuitenkin miljardien? arvoisen Millennium Falconin (!) täysin vailla minkäänlaista vartiointia?

Miksi storm trooperien pääasiallinen harrastus avaruusaseman käytävillä oli lenkkeily?

Pitikö nyt niiden natsiviittausten aivan niin läpinäkyviä olla. Punamustat liput ja storm trooperien kädet kohotettuina natsitervehdyksiin - mitä helvettiä? :D Tekijät Iron Sky -faneja? Ja tietysti ne saakelin ydinlataukset, yeah we get it, we get it... Yhden maailman tuhoutuminen tarjosi tietysti ihan päivänselvää dramatiikkaa Han Solonkin tuijotellessa suu auki taivaalle.

Olihan siellä ehkä jokunen muukin pikkujuttu. Voisi myös kritisoida pitikö homagea samalle saagalle nyt aivan niin valtavasti olla, suuri osa jutuista toistettiin vain eri muodoissa. Viittauksetkin varmasti tulivat esiin joskin moni niistä oli ihan ok. Vähän siis Bond-legacy -syndroomaa. Ei tämä siispä arvaamattomin leffa ikinä ollut, mutta ei sen pitänytkään.

Juhlamusiikit uudelleen päälle ja takaisin pääasiaan. Leffan kriittisin asia, eli tällä kertaa Kylo Ren oli nyt nappisuoritus, hän oli
aidosti pelottava satunnaisilta vaikuttaneine raivokohtauksineen, aivan kuten olivat ne palavilta miekoilta (GOT..) vaikuttaneet lasermiekatkin. Nyt niissä oli äänimaailmoineen hurjasti Voiman tunnetta, huh! Tämä oli aivan olennaista koska näin kaksintaisteluista saatiin dynaamisia, siis vaarallisia. Leffan innovatiivisin yllätys itselle.

Leffan tarina toimi kaikessa yksinkertaisuudessaankin tehokkaasti: vanha kunnon takaa-ajoleffa! Parasta olivat muutama aivan loistokas kohtaus,
alun lisäksi erityisesti lopun aivan satumainen miekkataistelu synkässä talvimetsässä - suomalaiselle parempaa ei voisi juuri kuvitellakaan, jokaisen pikkupojan toiveuni ja tuon aikana viimeistään tajusin tulleeni Star Wars -faniksi...

Erikseen tietysti sitten tämän elokuvan aika selkeästi dramaattisin tapahtuma, Han Solon ja tämän pahan pojan kohtaaminen, joka vielä pedattiin valtavan hyvin. Jokuhan täällä jo aiemmin spoilasi tuon yhteyden mutta ehdin sen onneksi unohtaa, leffassa se paljastettiinkin pian. Tämä on minulle nyt se saagan shokki, kun se aiempi oli tiedossa aikoinaan jo ennen elokuvien näkemistäkin. Pakko todeta leffan alkuvaiheilla mieleen tullut vitsi josko Disneyn väki olisi voinut ottaa oppia GOT-maailmasta ja vaikka Han Solo saisi laserista päähänsä... Toki, kun äkkiarvaamaton Kylo Ren oli pian surusilmäisenä ja viimeistään halauspyynnöstä arvasi että jotain on tapahtumassa... Silti löihän se kuin muutama sataa volttia. They killed Han Solo...!! :-O

Alrite... Kertauksena, eniten tässä toimivat nuo elokuvan suuremmat ja pienemmät hahmot. Erityisesti henkeäsalpaavan suloinen ja mahtava Daisy Ridley, pelkästään jo hänen takiaan leffalippu oli arvoisensa. Todellinen showstealer! Mahtuu tähänkin kohtaan pientä kritiikkiä, se jalkapallon ja lumiukon risteytys oli ehkä jotenkuten toimiva pakkolisä mutta
itse päävastus, pirulaisten pirulainen, sairas vanha örkki ei minulle ihan iskenyt. Tuohon olisi nyt kaivattu mukaan vielä jykevämpi tyyppi, vaikka hänellä siellä se natsihuutaja sidekickinäkin toki oli, silti Keisari vetää vielä pitemmän korren tuolla osastolla. Liian LOTR (Serkis!).

Lopusta...

Ei jumakauta, juuri kun luuli että vasta löydetyt fanikarvat on nostettu aiemmalla niin vielä iskettiin. Tuosta ei oikeastaan tarvitsisi todeta yhtään mitään. Tajuttoman hienosti toteutettu, yksi parhaita näkemiäni leffaloppuja vuosiin. Luke, vanha Luke... ja ilmeinen Luken tytär... "that belongs to me"... ja aivan kylmäävät katseet. Huh huh mikä henkilökemia! En oikeasti muista, milloin viimeksi mutta minulle nousi tästä vedet silmiin... ja eikun lopputekstejä soimaan.. Tässä saatiin jo tuhatkertainen Voima-annos. Except it is true... It´s all true, Force and everything.

Aikoja sitten nähty lyhyttraileri oli ilmeisen onnistunut, koska odotukset eivät olleet näin korkealla. Mutta seuraavaa leffaa kohtaan ovat, ja pakkohan sekin on käydä teatterissa sitten kokemassa. En ole aikaisemmin Abramsin töitä nähnyt, mutta tekijämies käytti lens flarea vai ei.

4,5/5 ja tämä leffa nosti vielä koko SW-saagan osakkeita. Joko tämä tai Imperiumin vastaisku on näistä henkilökohtaisesti se ykkönen.
 
Viimeksi muokattu:

ipaz

Jäsen
Kylläpäs porukka syväanalysoi vakavasti tällaista viihdepläjäystä kuin Star Wars. En ole mikään saagan superfani, mutta kaikki leffat tottakai nähnyt useampaan kertaan. Tämä osa VII teki mielestäni sopivasti kunniaa ensimmäisille kolmelle osalle (siis leffoille IV-VI) ja olin enemmän kuin tyytyväinen, ettei tarinaa oltu lähdetty vetämään johonkin aivan eri suuntaan vaan että uusilla hahmoilla on selkeät vastineet alkuperäisissä leffoissa. Se että joku valosapelimiekkailu on todellisuudessa helvetin vaikeaa on mielestäni yksi paskan hailee, kunhan miekkaa heilutteleva kaunokainen ei heti menetä oikeaa kättään kuten Anakin ja Luke taannoin.

Lisäksi leffan huumoriletkautukset saivat muutaman kerran kunnolla tirskumaan teatterin tuolissa, mitä en muista osien 1-3 kohdalla liiaksi tapahtuneen. Star Warsiin kun mielestäni kuuluu tuo kuivan hauska huumori, kuten Reyn (vai oliko se Leia) kommentointi Chewbaccalle tämän saatua hieman osumaa. Hyvää ajanvietettä leffa ainakin oli sen reilun 2h mitä kesti.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Snoke on Darth Plagueis ja paljastuu, että Darth Plagueis on Anakinin isä (?)
Tuosta on joo spekulointia ollut täälläkin, joten saa nähdä.

Sinänsä mietityttää juuri tuo Snoke, kun se vaikuttaa aika vanhalta ja voimalliselta, joten on taatusti ollut olemassa Imperiumin aikaan ja ehkä sitä ennenkin ja voisi olettaa, että voimallinen sith, kuten Palpatine olisi aistinut moisen voiman olemassaolon galaksissa kyllä ja tehnyt asialle jotain. Samoin, miksi tämä Snoke ei olisi kilvoitellut vallasta Palpatinen kanssa? Tuossa mielessä se, että Snoke on juuri Plagueis on toki melko johdonmukainen. Palpatine on kuvitellut mestarinsa kuolleen joten ei ole pitänyt tätä uhkana ja Plagueis on sitten valekuolemansa kautta pystynyt pysymään piilossa ja odottelemassa omaa vuoroansa sitten nousta valtaan.

Tai sitten ei. Ehkä taas yritän järkeistää liikaa tätä kaikkea, vaikka yleensä olen juuri sitä vastaan. =)
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Koko viesti.
Tämä olisi voinut olla aika pitkälle omalta näppäimistöltäni. Viimeisen spoileri varsinkin oli hyvin samaistuttava. Jokainen tilanne, jossa käytettiin vanhan trilogian ikonisia musiikkeja ja laitettiin päälle vähän elämää suurempaa kohtausta aiheutti tiettyä aikuiselle miehelle hyvin epätavallista vetistelyä.
Erityisesti lumesta Reyn käteen singahtava valomiekka sekä luonnollisesti myös elokuvan loppu (Huhhuh). Parta sopi täydellisesti Mark Hamillille ja nosti karismapisteitä mukavasti.

Monia on vituttanut elokuvan pienet epäloogisuudet, mutta tässä nyt on kuitenkin kyse fantasiasadusta, jossa tapahtuu hassuja ja korneja asioita aina silloin tällöin. Jos nämä tekevät elokuvan katsomisen vaikeaksi, niin asialle ei tietysti voi mitään. Itselleni tärkeintä oli kuitenkin elokuvan omaperäinen sielukkuus ja äärimmäisen vahva alkuperäinen Star Wars-tunnelma. Aikaa ja rahaa oli selkeästi pantu vanhan trilogian vahvuuksien ja suosion pohdintaan, mikä kantoi kirkkaasti maaliin asti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös