Tähtien Sota Disneylle – Jedien todellinen paluu

  • 533 620
  • 3 313
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Oliko Supreme Leader Snoke kenenkään muun mielestä karmaiseva pettymys sekä rooliltaan että ennen kaikkea toteutukseltaan?

Paskaa CGI-mössöä "I am Legendin" pikselizombien hengessä.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Oliko Supreme Leader Snoke kenenkään muun mielestä karmaiseva pettymys sekä rooliltaan että ennen kaikkea toteutukseltaan?

Paskaa CGI-mössöä "I am Legendin" pikselizombien hengessä.
Liityn edistyksellisten joukkoon ja siivoan spoilerit pois.

Asiaan. Minustakin Snoke oli melko vaisu ja ennen kaikkea hyvin kliseisesti kirjoitettu mastermind-pahis.

Mitä tulee pikselimössöön, niin hahmohan puhui elokuvan tarinassa vain hologrammin kautta ollen fyysisesti jossain toisaalla. Saisivat 1.ritarikunnassa panostaa jatkossa hologrammien lähetyslaatuun enemmän, koska melko heikolla signaalilla näytti kuva tulevan Starkiller Baseen. Katsojalle tuo näytti tosiaan melko kehnolta, mutta toivotaan, että Snoken fyysinen olomuoto on tulevissa leffoissa hieman laadukkaampi.

Millainen hahmo tulee sitten seuraavissa episodeissa olemaan? Snoke on selvästi ihmisrodun edustajia kookkaampi, tai ainakin pidempi, eli varmaan jossain wookien mitoissa. Hahmon voisi siis aivan hyvin toteuttaa ihmisnäyttelijällä ja laadukkaalla maskeerauksella (kuten Chewbacca), mutta pelkään Snoken olevan tulevissakin elokuvissa vain tietokonegrafiikkaa. Mielestäni CGI-hahmot ovat aina tuntuneet hyvin ontoilta, vaikka ääninäyttely olisikin tehty hyvin. Noh, Klonkku tulee mieleen onnistuneista CGI-hahmoista, mutta siinäkin eleet ja ilmeet toteutettiin motion tracking-tekniikalla ihmisnäyttelijän avulla. Ehkä - ja toivottavasti - Snoken kohdallakin haetaan jotain samankaltaista aidon kropan ja CGI:n välimuotoa.
 

Morgoth

Jäsen
Mielestäni CGI-hahmot ovat aina tuntuneet hyvin ontoilta, vaikka ääninäyttely olisikin tehty hyvin. Noh, Klonkku tulee mieleen onnistuneista CGI-hahmoista, mutta siinäkin eleet ja ilmeet toteutettiin motion tracking-tekniikalla ihmisnäyttelijän avulla.

Snoken takana sama ihmisnäyttelijä, Andy Serkis, kuten Klonkussakin. Periaatteessa edellytykset pitäisi olla kunnossa siis? Tässä pieni juttu Andyltä itseltään aiheeseen liittyen. Ainakaan vielä ei ole julkaistu Serkisin olevan seuraavassa leffassa mukana, mutta tuskin siitä mitään voi päätellä millainen Snoke jatkossa tulee olemaan.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
4/10
Pitihän se arvata, kun leffa-sarja annettiin Disneyn käsiin, että tulossa on aivan käsittämätöntä sontaa. En voi ymmärtää miten tätä leffaa on kehuttu täällä. Näin laiskalla ja mielikuvituksettomalla käsikirjoituksella loukattiin pahasti Star Warsin-perintöä. Käsikirjoitushan oli copypastetettu suoraan alkuperäisestä trilogiasta: Alussa on droidi(R2-D2/BB-8), jolla on tietoa mikä pitäisi viedä kapinallisille. Tämän droidin löytää sitten aavikkoplaneetalla voimistaan tietämätön pilotti(Luke/Rey). Ja täytyyhän matkalla käydä kapakassa kuuntelemassa musiikkia. Pahikselle tietenkin täytyi löytää kypärä Vaderia muistuttamaan ja itetysti myös isä/poika suhdetta kehiin. Ja tietysti taas pahiksilla on Death Star käytössä, jota mennään lopussa tuhoamaan porukalla. Ja alkuperäisen tapaan pahis tappaa isähahmonsa/isänsä(Kenobi/Solo). Ja lopuksi mennään vielä hakemaan oppia erakoituneelta jediltä(Yoda/Luke).

Leffasta löytyy myös ehkäpä historian surkein casting-valinta, nimittäin tämä punapää komentaja. Miehessä ei ollut tippaakaan uskottavuutta pahiksena. Muuten sentään casting oli onnistunut Kylo Renniä lukuunottamatta. Reyn suhteen olin skeptinen, mutta näyttelijä teki todella hyvää työtä.

Ja millä ihmeellä tämä tavis-Fin pystyi pidättelemään mahti-suvun edustajaa Kylo Reniä valomiekka-taistelussa?
Ainoa mielenkiintoinen asia tässä leffassa on Reyn perhe. Ilmiselvästi hän on Skywalker ja Luke selvästi tunnisti hänet ja Reyllä ja Benillä oli selvä yhteys välillään. Kysymys kuuluu vain, onko hän Luken lapsi vai onko Leia pimittänyt Hanilta tyttären. Ja minkä ihmeen takia hänet dumpattiin aavikkoplaneetalle? Koska pelättiin, että hänelle käy kuten Benille?
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Uusi leffa katsottu, ja pari ajatusta. Pistän vielä spoilereihin, vaikka ensi-illasta on nyt useampi päivä mutta pistän silti.

Perkeleen kova. Tokihan odotukset oli korkealla muutenkin, mutta kyllä ainakin omalle kohdalle nappasi. Ihan mukavasti leffa kertoi asioita esim. siitä mitä Episodi VI:n jälkeen oli käynyt, mutta mukavasti jäi vielä asioita käsittelemättäkin. Tuskin koskaan on jäänyt yksikään Star Wars leffa noin mielenkiintoiseen kohtaan, ja p****le seuraavaa pitää odotella yli kaksi vuotta.

Pari ajatusta:

-Kylo Ren pahiksena alkuun vähän HMV, mutta jos nyt jäi henkiin niin eiköhän tuotakin saada parannettua. Alkuun jäi tosiaan sellaisen angstaavan teinin kuva, mutta toisaalta potentiaalia parempaan suuntaan on. Paransi loppua kohti.
-Rey nousi varmaan johonkin top 5:een mitä tulee kaikkiin Star Wars hahmoihin. Enkä nyt puhu pelkästä ulkonäöstä, sillä tässä oli todella hieno hahmo ja varmasti vielä enemmän tulee kehittymään jatko-osissa.
-Onko Rey Luken tyttö? Joku yhteyshän siinä on pakko olla, koska eikai se Voima nyt ihan tuosta vaan virtaa muijassa vahvana.
-Onko Snoke Darth Plagueis? Palpatinehan selitti Episodi III:ssa että sillä oli kyky huijata kuolemaa ja luoda elämää, joten tässä voisi olla avain siihen. Tämä jättäisi myös sen portin auki sille että Plagueisilla tai siis Snokella olisi jotain tekemistä Reyn kanssa, koska tämähän toivoi että Reiska vietäisiin sen luokse.
-Poelle toivion isompaa roolia, koska vaikutti vähän tällaiselta 2010-luvun Han Sololta. Ehkä seuraavissa leffoissa annetaan peliaikaa vähän enemmän.
-Han Solon kuolema oli surullinen, mutta ei toisaalta yllätänyt. Koko ajan oli sellainen tunne että joko Chewie tai Han kuolee, ja siinä vaiheessa varmistui Hanin kuolema kun meni siihen sillalle huutelemaan poikaansa.
-Milloinkahan Imperiumi ja sen seuraajat tajuaa että ei kannata rakentaa Kuolemantähteä tai vastaavia virityksiä? Nehän räjähtää aina.
-Loppukohtaus oli kyllä h**vetin eeppinen, tuli kylmät väreet.

Miten h****tissä se Luken sininen valomiekka on päätynyt sen kapakan omistajan laatikkoon ja sitä kautta Reylle? Lukehan sai sen Kenobilta (Anakinin vanha), mutta menettää sen pilvikaupungin taistelussa samalla kun käsi irtoaa ja putoaa sinne kuiluun. Kuka sen on käynyt sieltä onkimassa ja miten se on päätynyt tuonne? Toki on aina olemassa sekin vaihtoehto että tuo nyt on se uusi valomiekka mikä oli Episodi VI:ssä, mutta sehän oli väriltään vihreä. Jotenkin en usko että tällainen juttu jätettäisiin selittämättä.

Paljon jäi viivoja vetämättä, mutta tässä nyt ensimmäiset ajatukset ja mietteet. Kyllä tämä palautti uskon Star Warsiin niiden kolmen edellisen leffan jälkeen. Tokihan jotain pikkujuttuja olisi ehkä voinut tehdä vieläkin paremmin, mutta toisaalta hienosti oltiin uskollisia alkuperäiselle trilogialle ja samalla päivitettiin saaga nykyaikaan.

Mutta tästä on hyvä jatkaa, eipä oikein jaksaisi seuraavaa leffaa odottaa.

Btw, siinä alussa kun tulee "A Long time ago in Galaxy far, far away..." ja sen jälkeen alkutekstit, niin tuntuiko tuo hiljainen kohta paljon pidemmältä kuin ennen? Itse ainakin pidättelin hengitystä siinä ennen kuin tunnari pärähti soimaan, ja olihan tuo nyt yksi hienoimpia fiiliksiä mitä leffateatterissa on tullut koettua.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Olihan se ihan hyvä elokuva. Komediallisia elementtejä oli paljon tasapainottamassa muuten vähän vakavaa showta ja ne eivät tuntuneet liian irrallisilta tai pakotetuilta. Nautin elokuvan 2-D versiona ja se kelpasi hyvin. Mitään selkeää vikaa elokuvasta ei löytynyt. Uusia hahmoja tuotiin kehiin paljon ja Han Solon rooli oli hyvä suoritus. Hän nitoi uuden ja vanhan trilogian yhteen hyvin.
 

Histo

Jäsen
Leffa avasi Yhdysvalloissa kaikkien aikojen ennätystuloksella, eli pelkän perjantain saalis oli 120 miljoonaa dollaria, joka tosin pitää sisällään myös torstain ennakoita ja useissa teattereissa pyöritettyjä SW-maratoneita. Ennakkoarviot lupailevat koko sunnuntai-iltaan mennessä 215 miljoonaa tai enemmän. 200 miljoonan haamurajan on ennen tätä avausviikonloppunaan ylittänyt kaksi elokuvaa: The Avengers vuonna 2012 ja Jurassic World kesällä. Suurin osa ensi-illoista tavoittelee yleensä sellaista 15-40 miljoonan avausta ja ovat siihen päästyään tyytyväisiä. Force Awakensin kaltaiselle megahypeleffalle noihin lukemiin jääminen olisi ollut veret seisauttava floppi, mutta taidettiin jo ennakkolippuja myydä yli tuosta.

Force Awakens ponnahti saman tien IMDb:n top250-listalla 20 parhaan joukkoon. Tämän tapahtuminen ei kerro mitään leffan absoluuttisesta hyvyydestä, vaan sen suosiosta. Kaikki suurta yleisöä miellyttävät leffat saavat paljon 8-9-10 -ääniä ja nousevat siksi mainitulle listalle. Mitä ylemmäs nousee, sen suositumpi. Yön Ritarin kohdalla aikanaan fanipojat yrittivät jopa huijausta, eli äänestivät kymppiä lepakkoseikkailulle ja ykkösiä Kummisedälle saadakseen Nolanin tekeleen listan ykköseksi. Ei onnistunut, mutta Kummisetä putosi kakkoseksi ja Shawshank Redemption on pitänyt kärkisijaa hallussaan siitä asti.

E: Korjataan sen verran, että Yön ritari piti tovin aikaa ykkössijaa hallussaan.
 
Viimeksi muokattu:

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Huikea leffa itse tykkäsin paljonkin! Ainoastaan yksi juttu jäi itseäni mietityttämään:
Miten Rey omaksui voiman käytön noin helposti? Yhtäkkiä osataan tempaista valomiekkoja käteen, rakentaa voimamuureja ja tapella koulutettua jediä/sithiä vastasn voittaen.
Darth Vader/Anakin puuttuu. Hänestähän kahdessa ekassa trilogiassa oli kysymys. ( hän kuoli, tiedän kyllä, mutta silti outoa nähdä SW elokuva ilman Vaderiä/Anakinia.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Huikea leffa itse tykkäsin paljonkin! Ainoastaan yksi juttu jäi itseäni mietityttämään:
Miten Rey omaksui voiman käytön noin helposti? Yhtäkkiä osataan tempaista valomiekkoja käteen, rakentaa voimamuureja ja tapella koulutettua jediä/sithiä vastasn voittaen.
Darth Vader/Anakin puuttuu. Hänestähän kahdessa ekassa trilogiassa oli kysymys. ( hän kuoli, tiedän kyllä, mutta silti outoa nähdä SW elokuva ilman Vaderiä/Anakinia.

Jälkeenpäin voisi sanoa, että Vaderin tappaminen Jedin Paluussa oli ehkä virhe. ;) Toisaalta tuo alkuperäinen trilogia on niin täydellinen, että se kyllä kuului tarinaan.

Ei Darthin karismalla varustettua pahista pysty enää toista kertaa luomaan. Vader on kuin Hitler... ainutlaatuinen roisto. Lucas osui ehkä sattumalta nappiin aikoinaan. ;)
 

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Ihan ok. Ei ihan toimi itsenäisenä leffana. Jää liikaa asioita selittämättä ja hahmoja vaan häviää jonnekkin. Tämän lisäksi leffa ei varsinaisesti tarjoa mitään lopetusta, vaan pelkän cliffhangerin. Olisi voinut olla vähän pidempi, nyt tuntui siltä että oli kiire saada ahdettua tuo tarina pariin tuntiin. Han Solon kuolema ei koskettanut oikein mitenkään. Uudet päähenkilöt olivat plussaa, mielenkiintoisia hahmoja. Kyllähän tämän jälkeen täytyy seuraavakin osa käydä katsomassa.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Ottakaa porukka nyt ne nostalgia-lasit pois ja face the facts. Itse olin todella pettynyt Star Wars-fanina, koska tämä ei ollut jatkoa Star Wars-tarinalle vaan anteeksiantamaton New Hopen remake. Mahdollisuudet oli tehdä vaikka minkälainen spektaakkeli, mutta nyt mentiin sieltä mistä aita on matalin. Ja ihmiset sokeina hurraavat, koska se on Star Wars ja Han Solo.
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllähän täällä oikeastaan kaikki ovat myöntäneet, että tarina oli köyhä starkillereineen. Kuitenkin eka puolisko leffasta oli erittäin toimivaa. Osista 1-3 puuttuva Tähtien sota -fiilis oli tuotu takaisin ja hahmot olivat pääosin erittäin onnistuneita. Itse annan 7,5-8 / 10. Positiivinen esitys siis ja jään mielenkiinnolla odottamaan jatkoa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kannattaako tämä katsoa 2-D vai 3-D versiona? En 3-D leffoista ole ihmeemmin välittänyt ikinä ja tuskin kokemuksesta jää paljoa puuttumaan 2-D versionakaan.

Ehdottomasti 2D:nä. Kävin eilen katsomassa 3D:nä ja paitsi silmien killittäminen koko loppupäivän, erityisesti häiritsi ihan törkeän tumma kuva ja harmaalla pesty väripaletti. Plus tietysti nopeissa toimintakohtauksissa nykivä liike.

Toi 3D on kyllä vihoviimeistä shittiä. Kyllähän sen huonoksi tiesi kun niitä on riittävästi jo nähnyt, mutta silti ajattelin antaa mahiksen. Ei olisi pitänyt.

Itse leffahan oli varsin passeli ja kiva alku uudelle leffasarjalle. Erittäin positiivista oli Lucasin vuosituhannen vaihteen oksennusten täydellinen nollaaminen.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ottakaa porukka nyt ne nostalgia-lasit pois ja face the facts. Itse olin todella pettynyt Star Wars-fanina, koska tämä ei ollut jatkoa Star Wars-tarinalle vaan anteeksiantamaton New Hopen remake. Mahdollisuudet oli tehdä vaikka minkälainen spektaakkeli, mutta nyt mentiin sieltä mistä aita on matalin. Ja ihmiset sokeina hurraavat, koska se on Star Wars ja Han Solo.

Tän leffan tärkein tehtävähän oli palauttaa Star Wars edes jollain tasolla kiinnostavaksi ja uskottavaksi franchiseksi äärimmäisten huonojen prequelien jälkeen. Niiden prequelien joiden jälkeen ajatus uudesta kiinnostavasta Star Wars -leffasta tuntui lähes mahdottomalta.

Vaikka leffa olikin "ihan hyvä" (ja selkeästi vasta palikoiden asettelua pelilaudalle), onnistui se tässä studion kannalta tärkeimmässä tehtävässä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Leffa nähty eilen viimein.

Kylläpä siitä jäi ristiriitaiset fiilikset. Palaan varmaan moneen asiaan ja yksityiskohtaan myöhemmin, mutta nyt voisi sanoa, että karkeasti: alkupuoli oli hyvää ja jälkimmäinen puoli sitten ei niinkään.

Mitään kokonaistavaltaista ei jotenkin tunnu, että osaisi sanoa vieläkään. Sen verran möyrii mielessä. Star Wars ei ole aiheena itselleni ihan mikään pikkujuttu, kun se on ollut mukana elämässä pikkunaperosta saakka, joten siihen on niin vahva tunnelataus. En sinänsä odota aiheelta mitään suuren suurta pikkutarkkuutta ja logiikkaa välttämättä, koska tämä nyt ei ole mitään vakavaa sci-fiä, vaan fantasiaa ja satua ja sikäli monelle asialle voi antaa selityksen kohtalolla ja muilla sellaisilla jutuilla. Turhan monet asiat ja niiden helppous ja mutkien oionta vaan häiritsi juuri varsinkin loppua kohden ja vaikka nyt tutuista asioista ja viittauksista pidänkin, niin vähän liikaakin kierrätettiin samoja elementtejä (jota toki on tehty sarjassa aiemminkin.) Olisin kaivannut hiukan erilaisia tulokulmia...

Noh, joo. Annetaan nyt ajan kulua vähän, mutta kai nämä ristiriitaiset tuntee kertoo sen, että ihan ei sieltä tullut sitä mitä odotti. Toinen asia on sitten se, että kannattaako odottaakaan, koska vanha trilogia on muurannut itsensä tietyllä tapaa niin syvälle tajuntaan ja liittyy osana lapsuuden maisemaa, että lähtökohtaisesti aihepiirin uusilla elokuvilla on vaikea päästä siihen samaan. No, ei näille voi mitään, koska kuten sanottua aihepiiri on tärkeä.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Kyllähän tämä oli hieno tekele ja teki kunniaa alkuperäisille elokuville. Toki mukana oli paljon samankaltaisuutta alkuperäisten kanssa, mutta mitäs tuosta. Kylo Ren on ihan mielenkiintoinen hahmo, josta tullee seuraavissa osissa entistäkin mielenkiintoisempi. Hänen kasvutarinansa oli tässä selvästi alussa ja kamppailu pimeän ja valoisan puolen kanssa oli vielä olemassa. Hieman lukemainen yhtäläisyys tässäkin asiassa.

Se, mikä eniten häiritsi itseäni oli tämän tumman stormtrooperin valomiekan heilutus. Jos hän pystyy siihen saman tien, niin kyllähän se vie hieman ideaa tuosta jedi/sith-hommasta.

Hyvä tästä vielä tulee ja odotan seuraavia osia todella suurella mielenkiinnolla.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Leffasta löytyy myös ehkäpä historian surkein casting-valinta, nimittäin tämä punapää komentaja. Miehessä ei ollut tippaakaan uskottavuutta pahiksena.
Olen täysin samaa mieltä; todella onneton näyttelijävalinta, kenties koko saagan heikoin. Myös kornin natsipuheen pitänyt kenraali oli melko surkuhupaisa ilmestys. Ikävä tuli Suurmoffi Tarkinia ynnä muita vanhan liiton komentajia. Mietin myös, miksi Ensimmäisen ritarikunnan komentajisto oli niin nuorta porukkaa. Oliko pointtina se, että Imperiumin tuhoutumisen yhteydessä vanha kaarti lähti hengiltä kokonaisuudessaan?
Ottakaa porukka nyt ne nostalgia-lasit pois ja face the facts. Itse olin todella pettynyt Star Wars-fanina, koska tämä ei ollut jatkoa Star Wars-tarinalle vaan anteeksiantamaton New Hopen remake. Mahdollisuudet oli tehdä vaikka minkälainen spektaakkeli, mutta nyt mentiin sieltä mistä aita on matalin. Ja ihmiset sokeina hurraavat, koska se on Star Wars ja Han Solo.
Tästäkin olen osin samaa mieltä: en ole koskaan tykännyt J. J. Abramsin omaan näppäryyteensä sortuvista elokuva- ja televisiotuotannoista, ja mitä enemmän uutta Star Warsiakin miettii, sitä enemmän se vaikuttaa - ei kunnianosoitukselta - vaan hauskoin pikku yksityiskohdin ja "mystery boxein" maustetulta uudelleenfilmatisoinnilta episodi IV:stä. On silti pakko sanoa, että tunnelman aitous ja Star Wars -henkisyys olivat "Force Awakensissa" kohdillaan - toisin kuin aivan karmeissa episodeissa I-III.
Se, mikä eniten häiritsi itseäni oli tämän tumman stormtrooperin valomiekan heilutus. Jos hän pystyy siihen saman tien, niin kyllähän se vie hieman ideaa tuosta jedi/sith-hommasta.
Miten niin? Eihän kaverin taustoista kerrottu juurikaan mitään; paljastettiin vain, että Ensimmäinen ritarikunta on "rekrytoinut" sotilaansa väkisin viemällä lapsia perheiltään. Veikkaanpa, että seuraavissa osissa paljastuu, Luken myötävaikutuksella, että kyseinen heppu ja Rey ovat jedejä.
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Se, mikä eniten häiritsi itseäni oli tämän tumman stormtrooperin valomiekan heilutus. Jos hän pystyy siihen saman tien, niin kyllähän se vie hieman ideaa tuosta jedi/sith-hommasta.
Eiköhän kuka tahansa pysty miekkaa heiluttamaan, mutta kuinka hyvin on taas oma juttunsa. Kyllähän oliko se Episodi 2:ssa se Grievous (?) heilutti valomiekkoja vaikka ei ollut jedi. Eli tästä olen eri mieltä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eiköhän kuka tahansa pysty miekkaa heiluttamaan, mutta kuinka hyvin on taas oma juttunsa. Kyllähän oliko se Episodi 2:ssa se Grievous (?) heilutti valomiekkoja vaikka ei ollut jedi. Eli tästä olen eri mieltä.
Grievous taisi mainita, että oli saanut oppia Dookulta miekkailussa, joten sikäli ihan ok. Eikä toisaalta Grievous kovin kummoisesti mieelstäni sapelien heiluttelussa Obi-Wania, todella kokenutta jediä, vastaan pärjännytkään sitten lopulta.

Sitten tuosta uusimmasta leffasta:
Finnin varsin sujuva pärjääminen Kylo Reniä vastaan oli mielestäni aika erikoinen piirre, ei sille mahda nyt minkään. En jaksa uskoa, että Stormtroopereille mitään miekkailukoulutusta annetaan. =) Ihan jo ampumiskoulutuksessakin kun olisi edelleen vielä petrattavaa...

Kaiken kaikkiaan siihen nähden, että Kylo Renin oli kai tarkoitus olla veljeskuntansa parhaimpia yksilöitä (mielestäni näin todettiin jossain kohtaa) oli hän yllättävänkin pulassa Finniä ja etenkin Reytä vastaan. Tuo oli tosi häiritsevä asia, koska kaiken järjen mukaan noilla kahdella ei olisi ollut kyllä mitään palaa häntä vastaan. Reyn miekkailutaito ei nyt sinänsä ollut välttämättä outoa, koska oli kuitenkin heilutellut henkensä pitimiksi sitä sauvaansa Jakkulla, että taitoja lähitaisteluissa oli, mutta muuten ollakseen jedikoulutusta käymätön, oli aika kova tekijä jo nyt. Mihin niitä kouluttajia enää tarvitaankaan kun "padawanit" on noin itseoppineita. =)
 
Viimeksi muokattu:

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Olihan sillä stormtroopperilla tässä leffassa sellainen sähköpatukka, mikä toimi valomiekkaa vastaan. Eli varmaan osaavat sellaistakin käyttää.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olihan sillä stormtroopperilla tässä leffassa sellainen sähköpatukka, mikä toimi valomiekkaa vastaan. Eli varmaan osaavat sellaistakin käyttää.
Tuo on ihan hyvä pointti kyllä sinänsä. Silti, noin koulutettua tyyppiä vastaan ei kai Finnin olisi tullut pärjätä hetkeäkään. Eli kyllä vaan Kylo Renistä tehtiin vähän tissiposki tässä... Ei voi mitään.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
En jaksa uskoa, että Stormtroopereille mitään miekkailukoulutusta annetaan. =) Ihan jo ampumiskoulutuksessakin kun olisi edelleen vielä petrattavaa...
Laitetaan tämä pois spoiler tageista koska on niin yleismaailmallinen juttu. Tietysti tuo Stormtroopereiden osumistarkkuus on käsikirjoituksellinen juttu. Leffa olisi varsin lyhyt jos stormtrooper tappaisi nopeasti jonkun päähahmon. Kuitenkin, pari juttua miten se käsikirjoituksessa hoidettiin alunperin....

1) Obi-Wan sanoo Lukelle kun Luken vanhemmat ovat löytyneet kuolleina "Only the Imperial Stormtroopers are this precise". Aluksi Luke epäilee Hiekkakansaa.
2) Onnistuneen karkureissun jälkeen, Kuolemantähdeltä siis, Hanille "They let us go." Tarkoittaen tietenkin että Stormtroopereille oli annettu käsky esittää että estäisivät heidän pakoaan mutta ampumaan ohi.

Bonarina vielä kolmas. Kun Sithin kostossa Palpatine oli julkisesti Keisari ja Sith, antoi hän klooniarmeijalle käskyn. Koodi 66. Silloin olivat hyvinkin tarkkoja. Tosin klooniarmeija ja Stormtrooperit ovat eri asia. Stormtrooperit eivät ole kloonattuja vaan ihan tavallisia ihmisiä tai lajinsa edustajia. Jotkut vietiin lapsena ja kasvatettiin siihen hommaan, toiset liittyivät itse vanhempana.

Uusimmasta leffasta odotan vielä hetken ennen kuin kirjoitan. En jaksa silloin enää laittaa spoiler tagien alle sitä mutta erittäin pettynyt olen vieläkin.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Niin ja eikös Kylo Ren ollut haavoittunut Chewien ammuttua häntä? Tuolla varmaan oli vaikutuksena siihen, että stormtrooperi kesti noinkin kauan valomiekkamatsissa.

Prequelien jedit ja sithit pätkisivät kaikki tämän leffan miekkasankarit parissa sekunnissa, mutta eihän näistä toki kukaan ole tosiaan kuin ihan täysi raakile. Lukea lukuunottamatta siis.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Laitetaan tämä pois spoiler tageista koska on niin yleismaailmallinen juttu. Tietysti tuo Stormtroopereiden osumistarkkuus on käsikirjoituksellinen juttu. Leffa olisi varsin lyhyt jos stormtrooper tappaisi nopeasti jonkun päähahmon. Kuitenkin, pari juttua miten se käsikirjoituksessa hoidettiin alunperin....
No juu, ei tuo ollut minulle niin vakavaa. Stormtrooperien legendaarinen sihdin puuttuminen on jo sarjaan vakiintunut piirre, jota oikeasti varmaan kaikki rakastaa ja vaalii tärkeänä sisäpiirin vitsinä jopa. On toki Stormtroopereilla ollut hyvätkin hetkensä. Mm. Episodi IV:ssa Tantiven valloitus sujuu mallikkaasti ja on ne nyt osuneet mm. droideihin ja Prinsessa Leian käsivarteen sittemmin. Osuvat aina sillon kun tarinallisesti tarvitaan, se on ihan hauska ja sympaattinen juttu oikeesti.

Noin muuten itse pidin tuosta Finnistä, vaikka aika monelle hahmo ei ilmeisesti toiminut. Jokseenkin sympaattinen ja hiukan pihalla oleva heppu ja aika traaginen tausta. Toivoisin kyllä, että siitä hänenkin taustastaan jotain tulisi esille lisää, mutta olennaista on, että kehittyy hahmona kuitenkin. Mielestäni toi hiukan uudenlaisen hahmon kuitenkin soppaan, sillä Rey oli enemmän sellainen uusi Luke ja Poe uusi Han Solo, joskin Finnissä on ehkä jotain Solomaista myös.

Luultavasti Rey on se, jonka taustaa tässä aletaan käsittelemään enemmän ja muut antaa sitten taustatukea.

Prequelien jedit ja sithit pätkisivät kaikki tämän leffan miekkasankarit parissa sekunnissa, mutta eihän näistä toki kukaan ole tosiaan kuin ihan täysi raakile. Lukea lukuunottamatta siis.
Hyvä pointti, että Kylo oli haavoittunut. Unohdin asian.

Juu, totta. Taidot on degeneroituneet sitten prequelien, koska niin kattavaa ja laajaa opetusta ei ole ollut saatavilla. Tässä uudessa leffassa oli huomionarvoista, että valosapelitaistelut oli enemmän miekkailuun painottuvia ja akrobatiaa ei niin esiintynyt. Siinäkin mielessä muistutti vanhan trilogian menoa enemmän ja se on mielestäni ihan looginen ratkaisu. Taistelusta on tullut eleettömämpää ja riisutumpaa, koska taidot ei ole yleisesti ottaen ihan samalla tasolla. Voihan olla, että noiden Knights of Renin joukossa ei se taitotaso ylipäätään ole huiman korkea ja siinä kontektissa Kylo on heistä paras, mutta sinänsä vielä aika raakile joka ei ole erityisemmin joutunut koviin testeihin vertaistensa kanssa.
 
@VilleLeino samaa mieltä kaikesta, paitsi ehkä arvosanastasi, joka on omaan makuun hieman liian korkea. Odotin hyvää _elokuvaa_, en saanut sitä. Juu oli Star Wars, mutta koska se ei ole itselle mikään elämän ja kuoleman asia koskaan ollut, siitä en lähde lisäpisteitä jakelemaan. Aika hyvin on noita ongelmia täällä puitu joten en mene siihen sen enempää, mutta totean vielä että vitutti muuten tuo 3D kyllä rankasti. Välillä kun otti lasit pois päältä niin huomasi miten paljon valotehoa laseilla menettääkään ja ehkä se suurin ongelma itselle 3D:ssä on se, että mittasuhteet häviävät salista lähes kokonaan. Oulun elokuvateatteri on todella upea ja mielestäni osa elokuvanautintoa on tunea olevasi isossa salissa ihmisten kanssa nauttimassa isolta kankaalta katsottavaa rainaa. 3D:ssä tuo kokemus katoaa tyystin. Tämän toki jo tiesin ennakkoon, mutta tällä kertaa en päässyt itse asiaan vaikuttamaan, kun porukalla leffassa käytiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös